Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Padrino
PadrinoInnlegg: 651
13.07.18 23:59
Cobi: Akkurat det samme som meldes fra bl.a Gerard Romero det. Barca er interesserte, agenter har spilt inn navnet hans, så han er også interessert, men det er lite trolig at Barca har råd. Og det er ingen pågående forhandlinger eller lignende om han.

Skjer vel det samme her som med Verratti regner jeg med. Om det skulle skje så er det dog helt ekstremt. Hvis vi stiller med Coutinho, Hazard, Messi og Suarez neste sesong så er det jo tidenes angrepskvartett. Med Dembélé på benken, hehe.

(Innlegget ble redigert 14.07.18 00:00)

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
14.07.18 00:10
Royu: Abidal pusher for Thiago.

Kilder? Det hadde gjort sommeren for min del om Thiago tok turen hjem.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
14.07.18 00:38

Det kom fra Jordi Gil aka Sport så må tas med en klype salt. Vet ikke om han har en fot i klubben eller bare skriver for å klikk.

Er vel ikke så urealistisk uansett at Abidal er den som er mest giret av de. Han har nok pratet med spillerne også.

(Innlegget ble redigert 14.07.18 00:39)

Carrera32
Carrera32Innlegg: 390
17.07.18 09:47

Er det å banne i kjerka å hevde at det trengs en erstatter for Piquet? Han virker fredet, men i mine øyne har han vært svak det siste året. Det er spesielt hans manglende orienteringsevne som ofte gjør at han ikke får med seg hva som skjer, er på feil sted og som ofte resulterer i hodeløse inngripner på etterskudd. Noe også hans opptreden i VM understreker.

Det er altså behov for å styrke den defensive delen av Barcelona, ved en ny midtstopper - og et midtbaneanker. Til sistenvevnte ville N’Golo Kante være perfekt. Med han til å fange opp baller kan man nok også tåle en sesong til med Piquet.  ;)

PerryAnnunziata
PerryAnnunziataInnlegg: 4464
17.07.18 09:49
Carrera32: Det er altså behov for å styrke den defensive delen av Barcelona, ved en ny midtstopper

Lenglet?

Carrera32
Carrera32Innlegg: 390
17.07.18 10:37

Naturligvis. Hadde glemt Lenglet i farten. Virker som en god signering. Da håper jeg på Kante, ser nå det florerer rykter om at Barca vil ha han, men er i tvil om Chelsea vil la han gå - og om Barcelona i så fall har råd.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
17.07.18 10:41

Råd har man. Men behovet for han har man ikke. 

Buldogg37
Buldogg37Innlegg: 3978
17.07.18 10:48

For en utenforstående som tidligere hadde en oppfattelse av at dere var gode på rekruttering fra egne rekker, hvordan er det i dag? Virker som dere heller kjøper enn utvikler selv, er dette korrekt? Eller er det bare jeg som følger dårlig med? Eventuelt hvem er deres største talenter?

andwez
andwezInnlegg: 11342
17.07.18 11:52
Buldogg37: For en utenforstående som tidligere hadde en oppfattelse av at dere var gode på rekruttering fra egne rekker, hvordan er det i dag?

De er ikke gode nok. Er ikke så veldig vanskelig. 

Buldogg37
Buldogg37Innlegg: 3978
17.07.18 12:08
andwez: De er ikke gode nok. Er ikke så veldig vanskelig.

Ok. Det var lite utfyllende, men takk for svar.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
17.07.18 12:31

Vi har mistet flere større talenter til andre klubber for småpenger. Nå har man vel signert nye kontrakter med de beste gjenværende med høye utkjøpsklausuler. 

Ikke har klubben vært flink med å bruke de yngre heller. 

Buldogg37
Buldogg37Innlegg: 3978
17.07.18 12:47
rivaldo: Vi har mistet flere større talenter til andre klubber for småpenger. Nå har man vel signert nye kontrakter med de beste gjenværende med høye utkjøpsklausuler.
Ikke har klubben vært flink med å bruke de yngre heller.

Egentlig merkelig etter at dere var så gode en stund, noen teori om hvorfor?

 

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
17.07.18 13:31
andwez: De er ikke gode nok. Er ikke så veldig vanskelig.

For enkelt svar. Ja, nivået på de som har kommet ut fra La Masia de siste årene har nok vært dårligere, men er ikke bare det som er problemet her. Er også at man overhodet ikke satser på de unge, og ikke virker å ha noen ordentlig plan for å lose spillere fra B-laget og inn på A-laget. Hvorfor har vi Lucas Digne som venstreback, men solgte Grimaldo for slikk og ingenting til Benfica?

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
17.07.18 13:52
Buldogg37: Egentlig merkelig etter at dere var så gode en stund, noen teori om hvorfor?

Sergi Roberto er vel den siste fra akademiet som har slått igjennom, og har etablert seg på førstelaget. Du har kanskje også Rafinha, og til dels Suarez, selv om førstnevnte ikke helt ble etablert, og Suarez som ble hentet da han var 19, så er kanskje ikke et "fullblods" akademi-produkt.

Jeg tror dette er et komplekst tema, som har mange forklaringer og antagelser, men for min del tror jeg mye av dette startet når Barca hentet inn yngre spillere som ikke var tiltenkt en plass i startelleveren. Eksempelvis Digne, Mina, Gomes, Alcacer tenker jeg er reserver som kanskje kunne ha kommet fra egne rekker.

Men samtidig tror jeg den tidligere suksessen med egne spillere som har enorme resultater har skapt en slags hemsko for klubben. Dette stadig behovet for å vinne, har sikkert skapt en kultur hvor spillere fra egne rekker ikke får en god nok sjanse, og at det samtidig blir skapt for tøffe vilkår for at spillere skal lykkes. Hvis andre klubber kan tilby spilletid, og en solid lønnsøkning så blir det vanskelig å bli i en klubb hvor man tenker at man aldri vil få sjansen.

Jeg tror den kulturen Thiago opplevde, at han aldri ville få en ekte sjanse, bare har blitt forsterket de siste fire årene. Litt annerledes da var jo at han måtte konkurrere mot Xavi, og han selv var et produkt fra egne rekker. Nå skal liksom en innkjøpt brasse konkurrere mot en innkjøpt kroat. Det er jo tydelig at det har skjedd endringer i klubben.

Dessuten tror jeg også dette er delvis litt oppskrytt. Det kan fort være 4-5 spillere i en toppet ellever som kommer fra egne rekker, og det tror jeg er ganske høyt i Europa. I alle fall blant de største klubbene.

andwez
andwezInnlegg: 11342
17.07.18 13:56
Coca_cola: Er også at man overhodet ikke satser på de unge, og ikke virker å ha noen ordentlig plan for å lose spillere fra B-laget og inn på A-laget.

Det er kanskje ikke noen ordentlig plan lenger, men det oser ikke akkurat at noen av de fortjener å bli statset på heller. Er en del som har fått spilletid på A-laget i diverse posisjoner de siste 3-4 årene uten at de har revet opp noen trær. 

De beste har landet på nivået til Bartra, Rafinha, Deulofeu, Denis Suarez osv. 

Men, ja, det er noen innkjøp i ny og ne som er provoserende - som Digne. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
17.07.18 14:49

Det er ikke som om det er noe bedre utvikling hos de andre største lagene. Generelt har dette gått ned betraktelig hos de aller største lagene og ikke bare på Barcelona. Jeg er sikker på at de talentene som har stukket de siste årene, vil dukke opp igjen ganske snart. 

Det har vel en slags forbindelse med at fotball har vokst til å bety så mye at lag ikke er villig til å ta sjansene like ofte lengre. At verdier/moral etc betyr mindre og mindre. 

Men det sier seg selv at når man har oppfostret noen av tidenes beste spillere på så kort tid så blir ikke akkurat veien noe mindre og det kan gjerne klundre til bedømmingsevne. Da mener jeg man må ha litt tålmodighet, det dukker ingen Xavi opp hvert år.

Ang talenter så har man jo, Alena, Oriol Busquets, Abel Ruiz, Alex Collado, Mateu Morey, Juan Miranda, Riqui Puig, Jorge Cuenca og Marcus McGuane. Så har man også småtrollet Xavi Simons. Som muligens er en av de mest lovende spillerne på sin alder. Blir 16 i april så det er nok noen solide 2-3 år før man muligens vil se han mer frekvent. 

Mange av disse er rett og slett ikke klare for å ta steget enda. Noen har ikke spilt på B laget enda, men blitt flyttet opp i år. Jeg blir hvert fall svært overraskende om ikke noen av disse blir å befeste seg i Barcelona i fremtiden. 

Men det innebærer at det skapes rom for disse. Det dummeste man kan gjøre er å gjøre som de gjorde med Samper. De er ikke villig til å la han gå, fordi de tror det er noe der, men de er ikke villig til å gjøre den utviklingen selv. Jeg er 100% sikkert på at han har stangert pga han har blirt kastet til blandt annet feil klubber. 

Troppen er for stor nå, så de burde absolutt fokusere på å kvitte seg med de spillerne man absolutt ikke skal ha neste sesong, før man hele tatt vurderer å hente noe flere nå. 

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24429
17.07.18 19:37

Ser regnskapet tiL klubben delvis har kommet ut,914 milioner euro,en del av dette er jo Neymar summen som kom igjen.Men det som er skremmende er at overskuddet kun er 13 mill euro.Vet ikke hvor mye de har redusert gjelden med.Sport mener at spillelønninger utgjør 80% nå og at spillere må ut nå.Og det må inn nesten 1 miliard for å gå i balanse.Dette er så vilt og skremmende.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
17.07.18 20:22
andwez: et er kanskje ikke noen ordentlig plan lenger, men det oser ikke akkurat at noen av de fortjener å bli statset på heller. Er en del som har fått spilletid på A-laget i diverse posisjoner de siste 3-4 årene uten at de har revet opp noen trær.  De beste har landet på nivået til Bartra, Rafinha, Deulofeu, Denis Suarez osv.  Men, ja, det er noen innkjøp i ny og ne som er provoserende - som Digne

Flere av de spillerne som har forsvunnet ut kunne i mine øyne like gjerne vært i klubben som de som har blitt kjøpt, for relativt høye summer. F.eks:

Grimaldo --> Digne

S. Ramirez --> Alcacer

Bartra --> Mathieu/Mina etc.

Ellers, ganske sikker på at man kunne gjort mer for å beholde Thiago (selv om ikke har utviklet seg til å bli fullt så god som man kunne håpe). 

Er ellers slik at det etter hvert begynner å bli ganske få av de som har vært arkitektene bak La Masia som er igjen. Seinest i går var det vel fikk trenernes trener, en mann som har stått nær blant annet Xavi og Puyol, som fikk fyken, fordi han var uenig med Pep Segura (mannen som elsker fysisk sterke spillere). Nei, er bare å glede seg til valget i 2021. Forhåpentligvis vinnes det av noen som ønsker å etterleve Cruyff sine tanker.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
17.07.18 20:26
Royu: Ang talenter så har man jo, Alena, Oriol Busquets, Abel Ruiz, Alex Collado, Mateu Morey, Juan Miranda, Riqui Puig, Jorge Cuenca og Marcus McGuane. Så har man også småtrollet Xavi Simons. Som muligens er en av de mest lovende spillerne på sin alder. Blir 16 i april så det er nok noen solide 2-3 år før man muligens vil se han mer frekvent.  Mange av disse er rett og slett ikke klare for å ta steget enda. Noen har ikke spilt på B laget enda, men blitt flyttet opp i år. Jeg blir hvert fall svært overraskende om ikke noen av disse blir å befeste seg i Barcelona i fremtiden.  Men det innebærer at det skapes rom for disse. Det dummeste man kan gjøre er å gjøre som de gjorde med Samper. De er ikke villig til å la han gå, fordi de tror det er noe der, men de er ikke villig til å gjøre den utviklingen selv. Jeg er 100% sikkert på at han har stangert pga han har blirt kastet til blandt annet feil klubber.

Ehe. Artig at du nevner Marcus McGuane. Et håpløst "kjøp" fra nissen Pep Segura og co. Han blir aldri noe. Bedre å nevne Jandro Orellana da.

Og ja, er nok flere av disse som kommer til å bli satset på. Klubben har innsett at man har gjort et for dårlig stykke arbeid med å få opp talenter de siste årene, så det blir nok tatt grep. I tillegg har klubben også innsett at man er helt avhengig av det for å kunne henge med "superklubbene" sin pengebruk. 

 

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
17.07.18 21:18
andwez: Det er kanskje ikke noen ordentlig plan lenger, men det oser ikke akkurat at noen av de fortjener å bli statset på heller. Er en del som har fått spilletid på A-laget i diverse posisjoner de siste 3-4 årene uten at de har revet opp noen trær.

Apropos det at de nye talentene ikke er gode nok: Tipper eksempelvis Busquets og Pedro ikke hadde klart å komme inn på førstelaget i dag, kontra når de faktisk kom opp. Tror også en kar som Pique hadde blitt oversett, og ikke hadde blitt hentet tilbake.

bbc
bbcInnlegg: 596
17.07.18 23:38
Bleke: Apropos det at de nye talentene ikke er gode nok: Tipper eksempelvis Busquets og Pedro ikke hadde klart å komme inn på førstelaget i dag, kontra når de faktisk kom opp. Tror også en kar som Pique hadde blitt oversett, og ikke hadde blitt hentet tilbake.

Spot on!

Royu
RoyuInnlegg: 10240
18.07.18 11:48

Messi, Suarez, Coutinho, Dembele
Rakitic, Busquets, Arthur, Alena,Denis
Roberto, Pique, Lenglet, Umtiti, Alba, Vermaelen, Digne, Semedo
Ter Stegen, Cillessen

Teller 19 spillere. Er vel disse som forventes å bli i klubben. Selvom du har noen usikkerheter rundt Cillessen og Digne. 

Man kan vel forvente at det muligens dukker opp 2 spillere til i sommer. Da er man oppe i 21. La oss si vi henter Thiago og Willian (bare noen jeg tok nå i farta, er tross alt de som blitt linket mest til). 

Da er det 3 spillere som må droppes hver kamp. Er troppen noe mindre enn i fjor? Er det noe lettere å droppe om kvaliteten er høyere fordi man isåfall ikke vil trenge de evt kvalitetene til å komme innpå i kampen? Isåfall om kvaliteten er høyere, så vil det jo bare spise enda mere tid av å spilletiden til talentene. 


Nå vil det nok være rotasjoner og skader nå og da, men om man går utifra en full fit squad så sitter man vel ikke akkurat igjen med en mindre squad som det har blitt snakket så mye om.

Dette stilte man med ca etter Coutinho kom : 
Messi, Coutinho, Suarez, Paco, Dembele
Rakitic, Busquets, Paulinho, Gomes, Denis, Iniesta
Alba, Digne, Umtiti, Mina, Vermaelen, Pique, Roberto, Semedo
Ter Stegen, Cillessen.
21 også.

Så troppen vil ikke bli mindre. Den vil bare "forhåpentligvis" bli bedre, slik at en spiller som f.eks Rakitic kan now and then få seg en pause fordi neste mann i køen ikke heter Andre Gomes.
Tenker at det ikke er så mange fra B-laget nå som burde få så mye spilletid uansett, mange av de største talentene har nettopp blitt tatt frem opp på B-laget. 

Men en spiller som Oriol Busquets burde testet ut når mulighetene byr seg denne sesongen, han blir tross alt 20 år i januar. Så da er det på tide å kjenne litt på presset.
Gjør han det bra, tester man han ut mer neste sesong. Gjør han det dårlig, send han på lån et år. 
Gjør han det dårlig på lånet, så prøver man å få solgt han med tilbakekjøpsklausul. Slik at man ikke konstant sender en unggutt på lån etter lån i håp om at han skal bryte gjennom.

Det at de f.eks sendte Samper på et lån hvor Barcelona skulle ha 200k euro hver gang han spilte er ikke akkurat sånn man sørger for at talenter lykkes.

Skulle f.eks gjerne sett hva Samper hadde fått til i normale omstendingheter. Håper egentlig at han blir, så får man se om det er noe der. Om ikke så kan man skille veier neste sesong, så får han kommet seg til en ordentlig klubb. Gjør han sakene bra der, så er det ikke helt umulig å tenke seg at Barcelona ringer tilbake.

PerryAnnunziata
PerryAnnunziataInnlegg: 4464
18.07.18 11:55

Rakitic i sesongen 17/18:

Klubblag: 55 kamper, 4266 spilte minutter.

Landslag: 16 kamper, 1367 spilte minutter.

Totalt: 71 kamper, 5633 spilte minutter.

Blir godt med ferie.

raul_gonzalez
raul_gonzalezInnlegg: 490
18.07.18 12:14
iniesta87: Ser regnskapet tiL klubben delvis har kommet ut,914 milioner euro,en del av dette er jo Neymar summen som kom igjen.Men det som er skremmende er at overskuddet kun er 13 mill euro.Vet ikke hvor mye de har redusert gjelden med.Sport mener at spillelønninger utgjør 80% nå og at spillere må ut nå.Og det må inn nesten 1 miliard for å gå i balanse.Dette er så vilt og skremmende.

Skremmende høy risiko på det som bedrives i FCB om dagen! I dag kom også meldinger om at Barca har bedt om € 100m i kortsiktig likviditetsfinansiering fra flere katalanske banker (tidlig signal på et selskap som er på full fart mot konkurs). Dette på en tid av året hvor klubbene stort sett aldri har noe problemer med ikviditet pga høy arbeidskapital (sesongkort, sponsoravtaler o.l. for året blir betalt på starten av sommeren mens utgiftene kommer jevnt over gjennom året)

Resultatet for 17/18 er jo i seg selv også et skrekkeksempel.

(noen melder 198m i non-recurring (mainly transfers) income, mens andre melder 215m)

Omsetning på 716m/699m, EBITDA på -21m/-36m, EBIT på -130m/-147m, resultat før skatt på -181m/-198m

Med en negativ EBITDA så betyr dette at Barca må ha mer inntekter fra salg av eiendeler (spillere) enn de kan investere for å ikke forverre sin finansielle posisjon (gjeld). Altså, om man fortsetter med dette skyhøye kostnadsnivået så vil man ha et negativt transferbudsjett.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
19.07.18 10:43
PerryAnnunziata: Totalt: 71 kamper, 5633 spilte minutter.

Må vel være i toppen?
Ja
Willian med 70 kamper faktisk, riktig nok 1500 mindre minutter.

(Innlegget ble redigert 19.07.18 10:47)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
20.07.18 00:27

Romero sier at 2 spillere vil forlate klubben neste uke. Digne skal være en av de.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2841
20.07.18 01:22

Sånt forskjellige tolkninger om hvor Hazard ønsker seg. Sport la nettopp ut at Barcelona er fristende (usikkert hvor høy grad). Rafael hernandez hevder klubben ikke har finanser. En nydelig signering ville i mine øyne vært om ble kvitt Valverde - da treneren alltid er høyst viktig. Fascinerende viktig.
Har ment Gomes forsvinner en stund Sport nå, håper de treffer her da. Taper kanskje ikke så mye ansikt, forblir der de blir. Tror nok slags majoritet anser den avisen et godt stykke fra være slags heftig!

andwez
andwezInnlegg: 11342
20.07.18 09:58
PerryAnnunziata: Rakitic i sesongen 17/18: Klubblag: 55 kamper, 4266 spilte minutter. Landslag: 16 kamper, 1367 spilte minutter. Totalt: 71 kamper, 5633 spilte minutter. Blir godt med ferie.

Jeg holdt på å dette av stolen da jeg så at Luis Suarez, av alle, var én av to spillere som hadde flere minutter enn han denne sesongen. Mulig han passerte etter semifinalen/finalen, but still. 

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24429
20.07.18 15:12

Skal si det går fryktelig sent med Operasjon exit i klubben per nå er det 29 spillere i klubben og det snakkes om flere inn.Må jo vekk mellom 5 og 8 spillere ut.Ender vel med 

Gomes lån til Valencia

Rafinha lån Everton

Digne Everton

Marlon lån Lyon

Vidal lån Sevilla

Douglas lån Leganes

 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
21.07.18 08:03

Dette stadig rykte kjøret mot Willian tyder på at vi ender opp med han til slutt. Minner meg om Paulinho overgangen. Hvor man hørte om at de takket nei til budet Barcelona kom med, helt til de endte opp med å betale det de ville ha til slutt. Samme tilfelle ender man opp med her, spørsmålet er bare hvor mye. Det ene

Helt ufattelig hvor kortsiktig og dårlig denne overgangen vil være.
Hvorfor ikke heller ta sjansen på en fyr som Malcom fra Bordeaux? Ryktene skal ha det til at prislappen hans ligger rundt 40-55 mill euro. Så senest at Roma hadde lagt inn et bud på 31 mill pund.

Men neida, her skal man gå for 30 år gammel Willian. Som mest sannsynlig vil få en 4 års kontrakt, med høy lønn. Hvor han om 2 år er bare en unødvendig plage.

(Innlegget ble redigert 21.07.18 08:05)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg