Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Cobi
CobiInnlegg: 58243
23.07.18 23:48

Gerard Romero melder at både Willian og Malcom er «åpne saker». Kan budet på Malcom like mye være for å presse Chelsea som at Malcom faktisk er førstevalget, da? Og at man kjører to parallelle prosesser og tar avgjørelsen basert på hvordan Chelsea og Bordeaux reagerer?

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5283
24.07.18 00:21
Cobi: Selv er jeg ikke overvettes begreistret for denne, men

Tenker du da på Malcom som en av de 3 på topp som skal spille mot de beste lagene? I så måte er jeg enig med deg. Er han tiltenkt som en god spiller som skal spille en del, og kunne komme fra benken i de største kampene, så er jeg derimot i hvert fall ganske positiv. Stort talent til noe jeg i dagens marked mener er en grei pris. Tror ikke han har talentet til å bli verdens beste spiller, men tror han eksempelvis kan få en like god karriere som Asensio (ikke ulik spillestil heller). I tillegg slipper vi 30 år gamle Willian til 70 mill euro. 

PerryAnnunziata
PerryAnnunziataInnlegg: 4464
24.07.18 00:25

Lukter litt flopp/panikkjøp av denne Malcom. Merk at ingen storklubber har vist interesse, kun Inter, nå Roma samt PL-klubber a la Leicester. Hovedpersonen selv flørtet tidligere i år med en overgang til Bayern, men ble blankt avvist av bossene i München. Bayern, og Bundesligaklubber generelt, har svært god oversikt over spillere i Ligue 1. Roma fikk sitt bud akseptert (32 mill + 4 mill i bonuser), mens Bayern betalte f.eks. for Tolisso 41 mill. I tillegg ble han ikke vurdert til å være en del av Brasils VM-tropp.

Finner det også veldig rart at Malcoms overgang til Roma ikke ble sluttført. Bordeaux er også midt inni i et eierskifte, så mulig Barca kom med et høyere bud og at det i stedet ble akseptert?

Cobi
CobiInnlegg: 58243
24.07.18 00:25

Jeg er som sagt positiv til å ikke hente Willian (selv om jeg faktisk skulle mene at han har en del kvaliteter som Barca kunne trengt. Men pris og alder gjør han helt uaktuell for min del). Men Malcom ser vitterlig ut som en som gjør rare valg og trenger rom for å funke. Jeg baserer meg på YouTube, så jeg er på ingen måte bastant her, men skudd fra 40 meter og endeløse dribleraid... har ikke Barca en hurtig kantspiller som dribler folk for fun fra før av da? Et enda større talent, som ikke akkurat får mer spilletid enn nødvendig? Jeg tar alle forbehold i verden, men basert på yt så ser ikke Malcom ut som helklaff sånn spillestilsmessig. Burde man ikke heller hentet en som kunne bekledd en nierrolle i tillegg da?

as_roma
as_romaInnlegg: 21819
24.07.18 00:30

Hva er greia med at Barcelona skal by 5 millioner over Roma når de hadde fått akseptert noe ala det Roma tilbudte? Greit at man har mye penger men...

Ikke er jeg sur engang for en ny ving er ikke det Roma egentlig trenger. Vi har ganske brukbare spillere på den plassen fra før av.

Går Malcom rett inn i førstelaget hos dere?

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5283
24.07.18 00:33
PerryAnnunziata: ukter litt flopp/panikkjøp av denne Malcom. Merk at ingen storklubber har vist interesse, kun Inter, nå Roma samt PL-klubber a la Leicester. Hovedpersonen selv flørtet tidligere i år med en overgang til Bayern, men ble blankt avvist av bossene i München. Bayern, og Bundesligaklubber generelt, har svært god oversikt over spillere i Ligue 1. Roma fikk sitt bud akseptert (32 mill + 4 mill i bonuser), mens Bayern betalte f.eks. for Tolisso 41 mill. I tillegg ble han ikke vurdert til å være en del av Brasils VM-tropp. Finner det også veldig rart at Malcoms overgang til Roma ikke ble sluttført. Bordeaux er også midt inni i et eierskifte, så mulig Barca kom med et høyere bud og at det i stedet ble akseptert?

Det er også greit at man da tar med at Monchi, en mann med bedre nese enn de fleste i fotball-Europa, ser ut til å ønske han til Roma. Stemmer vel heller ikke at det kun er PL-klubber a la Leicester og Everton som har vist interesse? Har vel i det minste vært linket (vet ikke hvor mye hold det er i disse linkene) til Arsenal og Tottenham også. 

Hva angår Brasil sin VM-tropp, så synes jeg ikke nødvendigvis det er noe spesielt godt argument heller. Mye rart som skjer når brasilianske landslagstrenere skal ta ut sine tropper og lag. Paulinho og Renato Augusto hadde vesentlige roller der. Fabinho var ikke med etc.. 

Hva jeg mener om spilleren kommer som svar i innlegget til Cobi. 

Barcelona har visstnok kommet med et høyere bud, ja.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17823
24.07.18 00:34
Royu: Mer enn deg men deg skal ikke så mye til.

Jeg stiller meg faktisk bak denne. Holder deg over Pogba6 Royu!

Hvem det sier mest om får noen andre fundere på.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5283
24.07.18 00:34
as_roma: Hva er greia med at Barcelona skal by 5 millioner over Roma når de hadde fått akseptert noe ala det Roma tilbudte? Greit at man har mye penger men... Ikke er jeg sur engang for en ny ving er ikke det Roma egentlig trenger. Vi har ganske brukbare spillere på den plassen fra før av. Går Malcom rett inn i førstelaget hos dere?

Mulig man ønsker å spre overgangssummen over en lengre periode f.eks, og derfor byr mer. Vet ikke om det er grunnen, men kan være det. Ikke alt for sprek likviditet i Barcelona om dagen.

Og nei, det gjør han ikke.

(Innlegget ble redigert 24.07.18 00:35)

PerryAnnunziata
PerryAnnunziataInnlegg: 4464
24.07.18 00:38
Coca_cola: Hva angår Brasil sin VM-tropp, så synes jeg ikke nødvendigvis det er noe spesielt godt argument heller. Mye rart som skjer når brasilianske landslagstrenere skal ta ut sine tropper og lag. Paulinho og Renato Augusto hadde vesentlige roller der. Fabinho var ikke med etc..

Joda, det stemmer. Jeg baserer meg kun på noen YT-klipp slik som Cobi. Han er jo blitt hauset opp av enkelte debattanter på PL-forumet og uten å dra inn navn på disse debattantene så tror jeg at de baserer sin kunnskap om Malcom fra et visst managerspill. Alt i alt tror jeg ikke han har det som skal til for å ta en plass i Barcas førsteellever, heller ikke hos Tottenham for den saks skyld.

wazzzza
wazzzzaInnlegg: 1265
24.07.18 00:39

Malcom, nye Robinho?

(Innlegget ble redigert 24.07.18 00:41)

Cobi
CobiInnlegg: 58243
24.07.18 00:40

Ellers irriterer det meg at han heter Malcom. Malcom må da være riktig. Skal man virkelig hente en spiller med skrivefeil i navnet sitt?

as_roma
as_romaInnlegg: 21819
24.07.18 00:43

Malcom har fått en del kritikk av Bordeaux fansen der han blant annet har tatt selfier der han gliser og andre ganger dratt på byen rett etter tap mot mindre gode lag.

Har vel også vært en del episoder der han ikke har dukket opp på trening og kommet sent hjem fra landslagsoppdrag.

Sikkert en grunn til at blant andre Bayern holder seg unna.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 23075
24.07.18 00:45

Blir litt som Fagner (egentlig Wagner). Det er for mange kreative sjeler i Brasil som finner et bra kunstnernavn, for deretter å feilstave navnet når det offentliggjøres. 

(Innlegget ble redigert 24.07.18 00:45)

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5283
24.07.18 00:45
Cobi: Jeg er som sagt positiv til å ikke hente Willian (selv om jeg faktisk skulle mene at han har en del kvaliteter som Barca kunne trengt. Men pris og alder gjør han helt uaktuell for min del). Men Malcom ser vitterlig ut som en som gjør rare valg og trenger rom for å funke. Jeg baserer meg på YouTube, så jeg er på ingen måte bastant her, men skudd fra 40 meter og endeløse dribleraid... har ikke Barca en hurtig kantspiller som dribler folk for fun fra før av da? Et enda større talent, som ikke akkurat får mer spilletid enn nødvendig? Jeg tar alle forbehold i verden, men basert på yt så ser ikke Malcom ut som helklaff sånn spillestilsmessig. Burde man ikke heller hentet en som kunne bekledd en nierrolle i tillegg da?

Tja, jeg synes ikke Willian er så mye riktigere spiller for Barcelona enn Malcom. Synes ikke han virker å være så mye bedre på små flater og ha så mye bedre spilleforståelse. Så kan du legge til alder og pris som du også var inne på, og det at Willian knapt produserer målpoeng. 

Tror man ønsker inn en ving fordi man ikke stoler helt på Dembele, og derfor ønsker et alternativ om han ikke slår ut i full blomst. Men ja, elsker jeg kjøpet av Malcom? Neida, jeg gjør ikke det. Jeg har også i all hovedsak sett han på YT, og er enig i at det er litt for mye Douglas Costa over han, men har inntrykk av at har en del mer hjerne enn han i hvert fall. 

Til nierrollen har vi vel Alcacer? Du tenker da en bedre versjon? Ser ikke så mange alternativer til en ok pris eventuelt. Det er egentlig et generelt problem når det gjelder offensive spillere dette vinduet. Vanskelig å få tak i riktig spiller til en ok pris. Er vel kun Hazard som er tilgjengelig, og han blir for dyr for Barcelona, og foretrekker vel dessuten Real Madrid. 

(Innlegget ble redigert 24.07.18 00:48)

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5283
24.07.18 00:50
PerryAnnunziata: Joda, det stemmer. Jeg baserer meg kun på noen YT-klipp slik som Cobi. Han er jo blitt hauset opp av enkelte debattanter på PL-forumet og uten å dra inn navn på disse debattantene så tror jeg at de baserer sin kunnskap om Malcom fra et visst managerspill. Alt i alt tror jeg ikke han har det som skal til for å ta en plass i Barcas førsteellever, heller ikke hos Tottenham for den saks skyld.

Mine inntrykk er også hovedsakelig fra YT (har sett 1,5 kamp med han i tillegg).

Jeg tror heller ikke han har det som skal til for å ta plass i 11-eren til Barcelona, men tror han ville tatt plass i Tottenham sin.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5283
24.07.18 00:50
Folkflesk: Blir litt som Fagner (egentlig Wagner). Det er for mange kreative sjeler i Brasil som finner et bra kunstnernavn, for deretter å feilstave navnet når det offentliggjøres.

Hva med Yerri Mina som er oppkalt etter musa i Tom og Jerry?

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5283
24.07.18 00:52
as_roma: Har vel også vært en del episoder der han ikke har dukket opp på trening og kommet sent hjem fra landslagsoppdrag.

Ikke så bekymret for slikt egentlig. Folk oppfører seg stort sett eksemplarisk i klubber som Barcelona og Real Madrid. Sikkert i Bayern også, jeg nevner de bare ikke fordi jeg ikke har like god oversikt over dem.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
24.07.18 07:34
Coca_cola: Tror man ønsker inn en ving fordi man ikke stoler helt på Dembele

Eller fordi bak Dembele og Coutinho så har man ikke andre vinger.(Forsåvidt Messi også men han spiller strengt tatt ikke ving)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 8408
24.07.18 07:38

Barca skryter jo så av akademiet sitt. Hva med å prøve å ta opp noen derfra? Barca er jo blitt et helt vilt kjølelag.

Cobi
CobiInnlegg: 58243
24.07.18 09:54
Coca_cola: Til nierrollen har vi vel Alcacer? Du tenker da en bedre versjon? Ser ikke så mange alternativer til en ok pris eventuelt. Det er egentlig et generelt problem når det gjelder offensive spillere dette vinduet. Vanskelig å få tak i riktig spiller til en ok pris. Er vel kun Hazard som er tilgjengelig, og han blir for dyr for Barcelona, og foretrekker vel dessuten Real Madrid.

Fra midten og frem ser jeg for meg at stallen neste sesong vil ha følgende alternativer, om nå Malcom og Rabiot hentes. Om Malcom/Rabiot ikke ender i Barca, må de navnene byttes ut med noen andre, men det forandrer ikke så mye:

Sentrale midtbanespillere: Busquets, Rakitic, Rabiot*, Arthur, Alena,

Kanter: Coutinho, Dembele, Malcom, Denis Suarez

Spisser: Messi, Suarez, Alcacer/Munir

Akkurat dobbel dekning, med en noenlunde ok miks av ungt og gammelt, etablert og up and coming, førstevalg og andrevalg. Og klart, en Coutinho kan sendes ned på midten, rollene kan endres om man går 433 i stedet for 442, men dette er i hvert fall et utgangspunkt. Sergi Roberto har også vært nevnt som et midtbanealternativ, men jeg setter han opp som back i utgangspunktet.

Jeg synes dette ser kruttsterkt ut, men spørsmålstegnet ligger ved Luis Suarez og den rene nierrollen ved siden av mer tilbaketrukne Messi. Hadde man hentet noe alla Martial i stedet for Malcom/Willian, hadde man fått bedre dekning lengst fremme også. Jeg rater egentlig Paco Alcacer greit nok jeg, altså, og han scoret tross alt hvert 140. minutt i fjor, det er jo ganske decent. Men er man komfortable med å sende utpå Alcacer (eller Munir) i CL-semien når Suarez har en stinker eller er skadet? Tja. Det er ankepunktet mitt i denne offensiven. Jeg nevner Martial, uten at jeg er sikker på om han hadde vært en fantastisk signering heller, men det er mer ment som en typebeskrivelse enn et opprop om å hente akkurat han. Det finnes andre som kan bekle både en kant- og spissrolle der ute. Verken Willian eller Malcom (så vidt jeg vet) kan det.

Men jeg kjørte bare for fun en statistisk sammenligning mellom Malcom og et par av de andre superstjernene. Og der jeg i går, basert på yt, var skeptisk til valgene han gjør på banen, er det kanskje verd å merke seg at han hadde flere key passes og flere chances created pr kamp enn Messi forrige sesong… Flere enn Coutinho hadde i Barcelona også. Soleklart flest sjanser skapt blant unge spillere i Europa forrige sesong. Så jeg får nok avvente dommen min til jeg faktisk har sett fyren spille en del, om han nå kommer.

Romero og Rac1 melder at agenten hans er i Barcelona i dag. Samme agenten sa i går kveld til italiensk media at de var keen på Roma og at de regnet med at ting ville løse seg i dag, så fåglarna vet.

Cobi
CobiInnlegg: 58243
24.07.18 10:17
Cobi: Ellers irriterer det meg at han heter Malcom. Malcom må da være riktig. Skal man virkelig hente en spiller med skrivefeil i navnet sitt?

Faens autocorrect. Skulle selvsagt stått "Malcolm må da være riktig", men det forsto dere kanskje.

Ellers, bare for å ha noe å skrive om og diskutere: Lenge har man snakket om dette generasjonsskiftet Barcelona måtte gjøre. Aldrende stall og nøkkelspillere på vei ut i alderdommen. Mye har blitt gjort feil på overgangsmarkedet de siste årene, og det kan meget godt hevdes at jobben Bartomeu og gjengen gjør her er alt annet enn god nok, jeg er jo også enig i den. Men dette aldersproblemet er det verd å merke seg at knapt er tilstede lenger. Joda, Messi blir eldre, og Pique/Busquets er 30/31, men jaggu begynner det å bli en bra stamme rundt midten av 20-årene her! Om man tar utgangspunkt i at Digne erstattes med Cucurella, som meldes av de fleste at er planen, og tar utgangspunkt i at man klarer å kvitte alle man vil kvitte, kan stallen (alder pr i dag, hentet fra Transfermarkt) komme til å se noenlunde sånn ut neste sesong:

Ter Stegen (26), Cillessen (29)

Roberto (26), Semedo (24), Pique (31), Lenglet (23), Umtiti (24), Vermaelen (32), Alba (29), Cucurella (20)

Dembele (21), Malcom (21), Rakitic (30), Busquets (30), Arthur (21), Rabiot (23), Alena (20), Coutinho (26), Denis (24)

Suarez (31), Messi (31), Alcacer (24)

Som sagt: Messi, Suarez, Busquets, Rakitic og Pique er tunge navn. Men jaggu er det mye bra ettervekst her. Og ingen av de over 30 MÅ skiftes de neste par sesongene, med et mulig unntak av Luis Suarez. Alle andre holder minst to sesonger til vil jeg tro.

King-Xavi6
King-Xavi6Innlegg: 783
24.07.18 10:24

Men er han virkelig klar for Barca? Malcom altså, eller er det fortsatt rykter. Ser at det skrives ekstremt mye om det. Fulgt med på Bordeaux, og kan si at det er en lovende ung mann, så får tiden vise om han slår til eller ei. 

Cobi
CobiInnlegg: 58243
24.07.18 10:30
King-Xavi6: Men er han virkelig klar for Barca? Malcom altså, eller er det fortsatt rykter. Ser at det skrives ekstremt mye om det. Fulgt med på Bordeaux, og kan si at det er en lovende ung mann, så får tiden vise om han slår til eller ei.

Nei, på ingen måte.

I går meldte både Bordeaux og Roma at de var enige om en avtale, og at Malcom skulle til den evige stad for å gjennomgå medisinsk test. Flyet skulle gå i går kveld, og hundrevis av Roma-tilhengere sto på flyplassen og ventet. Der ventet de forgjeves, for rett før Malcom skulle gå på flyet, meldte Barcelona seg på med et høyere bud, Bordeaux svarte da med å kansellere tillatelsen de hadde gitt, og Malcom ble i Frankrike. Malcoms agent uttalte i går kveld at de ville til Roma og at de så for seg at dette ville løse seg i dag. Nå melder derimot gode spanske kilder at nevnte agent er i Barcelona, og at Malcom vil til Barca.

Og der står vel saken. Enten klarer Barca å hijacke avtalen, eller så havner han i Roma (og Barca ser ut som idioter…).

King-Xavi6
King-Xavi6Innlegg: 783
24.07.18 10:41
Cobi: Og der står vel saken. Enten klarer Barca å hijacke avtalen, eller så havner han i Roma (og Barca ser ut som idioter…).

Takk for god beskrivelse av det hele. Ikke fått lest meg opp. 

Haha, det tror jeg du har rett i. Det er ikke første gangen styret ser ut som idioter. Med all respekt til Roma, men tror nok om Barca først går inn for det, så havner han vel på Camp Nou. Men igjen er dette synsing, da ingen ting er bekreftet. Men mye mer "keen" på han enn Willian. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
24.07.18 11:07

Det fine er at i motsetning til Willian er at om han ikke skulle lykkes så er det en grei sjanse for at man får igjen det samme beløpet eller mer avhengig av hvordan han har prestert. Spesielt når summene bare øker og øker i fotball. 

Mens Willian om vi sier at han hadde kostet 60 mill euro. Fyren har kanskje 2-3 år igjen og ville aldri spilt seg til fast plass etter min mening. Så da sitter man igjen med 0, med mindre Barto klarer å lure seg til en handel i Kina igjen for å redde ansikt.


Uansett om Malcom viser seg til å bli en flopp. Så støtter jeg dette kjøpet 100% fordi det gir så utrolig mye mer mening. Bare det at de forsøker seg på han viser i det minste at de tenker i riktig retning. 

Så får man se om han heller fortrekker spilletid i Roma eller penger, titler, spille med noen av verdens beste spiller etc i Barcelona.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
24.07.18 11:33
Cobi: Får håpe han eventuelt funker bedre enn portugiseren da...

Ville blitt for dumt om Roma skulle snappet både Kluivert og Malcolm. Nå får vi enorm pace i Dembélé og potensielt Malcolm, og jeg tror at med brasilianeren inn kan vi si oss fornøyde i angrep for denne sesongen. Denis, Coutinho, Malcolm, Dembéle, Messi, Paco og Suarez burde holde. De to førstnevnte kan begge droppe ned i en midtbanetrio.

Det eneste vi mangler nå er å rydde unna en del daukjøtt, signere en sentral midtbanespiller til og potensielt erstatte Cillessen.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13838
24.07.18 11:35
Pogba6: Barca er jo blitt et helt vilt kjølelag.

De er veldig gode på å kjøle ned spillerne sine?

Kubala
KubalaInnlegg: 8022
24.07.18 12:11

Ethvert tenkelig scenario der Bartomeu-styret kan bli seende ut som idioter er for meg overveiende sannsynlig. Tror Malcolm ender opp i Roma. 

Veeeldig kjedelige nyheter fra Barcelona nå. Samper blir hjemme i Barcelona og får ikke dratt med laget til USA pga ny skade. Huff! Var dette sjansen han kunne ha tatt, men igjen mistet? Merker jeg får vondt av gutten. 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
24.07.18 12:20

Veldig surt at Griezmann glapp for min del. Selv om det ser ganske bra ut fra midten og fremover synes jeg denne nier-greia er såpass prekært at det kan ødelegge mye. Man så jo hvor elendige vi var offensivt i fjor høst når Suarez var helt råtten. Nå er han enda ett år eldre. Det kan i teorien løses ved at Messi spiller falsk nier med en annen høyrekant, men det spørs om dette er et reelt alternativ for Valverde. 

Cobi
CobiInnlegg: 58243
24.07.18 12:29

Hmm.. Get france football videreformidlet for en times tid siden en sak fra Goal om at Roma hadde økt budet sitt til €41 mill, og dermed var tilbake i førersetet. Nå melder den samme Goal-journalisten at Barca har lyktes i kuppforsøket sitt og har signert Malcom, for €41 mill (di Marzio melder at budet fra Barca er på €39+2 mill).

Klikk for å gå tilbake til toppen