Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Padrino
PadrinoInnlegg: 651
05.08.18 03:34

Puig blir veldig spennende å følge. Håper han får noen minutter i CdR og kanskje i ligaen denne sesongen. Puig, Arthur, Alena... Fremtiden ser veldig lys ut på midtbanen om et par av disse innfrir det potensialet de viser.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
05.08.18 03:57

Riqui Puig har noe veldig spesielt ved seg. Det lyser av han at han vil bli en stjerne. Unggutten har dominert andre omgang. Sergi Roberto er banens beste spør du meg. Bunnsolid fra start til slutt som anker og kaptein.

Det var 0-0 hele kampen, men Milan scorer nå 2 minutter på overtid og vinner 1-0. Veldig ufortjent da vi dominerte kampen, men resultatet har heldigvis lite å si.

mirar
mirarInnlegg: 7846
05.08.18 12:59

Hvilket formasjon har Valverde brukt i oppkjøringen?

Kubala
KubalaInnlegg: 8029
05.08.18 15:13

Tviler på at Rafinha blir værende. Han fortjener en startplass i en annen klubb og det tror jeg ikke han får i Barcelona førstkommende sesong. Hadde vært kult å se han i en annen storklubb for han burde være et aldri så lite kupp. Overraskende at ikke Inter gikk all in egentlig. 

Valverde ønsker visst en venstreback og en kontrollerende midtbanespiller til. Da ryker fort Denis Suarez i tillegg til Rafinha, Samper og Gomes. 

Sitter da igjen med: Busquets, Rakitic, Arthur, Vidal, Coutinho og Roberto + 1. Puig burde få noen innhopp i løpet av sesongen. Håper på De Jong nå, og at man kanskje venter til neste sesong med han istedenfor å gå for en annen i år. 

beardman
beardmanInnlegg: 2827
05.08.18 15:54
Kubala: Busquets, Rakitic, Arthur, Vidal, Coutinho og Roberto + 1. Puig

Dette er en fin miks mtp kvaliteter, spillertyper, alder osv.

mirar
mirarInnlegg: 7846
05.08.18 15:56

Er vel bare selge Aleña, Oriol Busquets?

Kubala
KubalaInnlegg: 8029
05.08.18 16:10

Glemte Alenya, Mirar. Han er førstelagmann og burde vært med i oversikten over. Hvilket gjør et nytt kjøp enda mindre nødvendig. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1924
05.08.18 16:36

Nytt midtbanekjøp nå er bare tull. Var det ikke Valverde som ville ha en liten tropp for å kunne inkludere unge spillere? Samme med reserve på v.backen? Bør være uaktuelt. 

beardman
beardmanInnlegg: 2827
05.08.18 16:56
rivaldo: Nytt midtbanekjøp nå er bare tull.

Enig. Etter kjøpet av Vidal bør det være nok nå.

 

Burde være bra på topp også, med Messi, Suarez, Dembele, Malcom, Coutinho kan brukes der, Paco og Munir (selv om 1 av de siste 2 sannsynligvis forsvinner?).

 

Håper Cillessen blir også.

I så fall er vi ganske bra dekket overall nå.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1924
05.08.18 17:18

Paco må gjerne dra. Bidrar minimalt. Munir liker jeg, men det blir lite spilletid. Drømmen hadde jo vært at Munir henviser Suarez til benken. Han har mye bra fotball i seg. 

Kubala
KubalaInnlegg: 8029
05.08.18 17:18

Kan jo like godt ta en oppsummering og oversikt. 

Keepere: ter Stegen og Cillessen

Forsvar: Roberto, Semedo, Pique, Vermaelen, Umtiti, Lenglet, Alba

Midtbane: Busquets, Arthur, Alenya, Rakitic, Coutinho, Vidal

Angrep: Messi, Suarez, Dembele, Malcom, Munir

Totalt: 20

P.d.d i stallen, men ventes ut: Marlon, Mina, Samper,  Rafinha, Gomes, Denis, Munir/Alcacer (7 tilsammen) 

Ventes inn: 1 Venstreback(Cucurella) 

En spillerstall på rundt 21 burde være bra, men jeg mener selv at vi trenger bedre back-up en Cucu på VB. Miranda er spennende og burde være fast på B-laget i år. 

 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1924
05.08.18 17:24

Hvis Cucurella viser seg å ikke holde nivået får man bruke Roberto/Semedo på v.backen når Alba trenger hvile. 

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24428
05.08.18 17:34
rivaldo: Hvis Cucurella viser seg å ikke holde nivået får man bruke Roberto/Semedo på v.backen når Alba trenger hvile.

Vermalen kan jo spille back,Gjør jo det på Belgia.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
05.08.18 18:57

Ellers så fungerer sikkert Lenglet, Umtiti og Pique bak mot dårligere motstand.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7040
05.08.18 21:19

Det meldes om enighet mellom Barcelona og Everton om en overgang for Yerry Mina på 32m euro. Overgangen skal være svært nærme og det snakkes om en 5-årskontrakt. SPORT 

caliblue
caliblueInnlegg: 14149
05.08.18 21:35

Det er vel budet som har vært inne fra Everton et par uker.

Så blir det spekulasjoner om en overgang har latt vente på seg fordi United ville ha han, Mina ville bli, Barcelona håpet på mer penger, Mina ville andre steder eller om han rett og slett ville avslutte ferien før han tok en endelig beslutning.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
05.08.18 22:15
mirar: Hvilket formasjon har Valverde brukt i oppkjøringen?

Jeg har kun sett kampen mot Milan og da stilte han med en klassisk 433. Roberto i den dype rollen med Arthur og Rafinha som indreløpere. For meg er det veldig tydelig at Valverde og co ønsker å gå tilbake til røttene med 433, høyt press og balltempo.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
05.08.18 22:28
Kubala: Kan jo like godt ta en oppsummering og oversikt.

Prøver meg på det samme, da jeg ser at vi er litt uenige her. Er det slik at man ikke kan ha med Marlon mtp. EU-kvoten? For meg er det åpenbart at det er han som skal være med videre og ikke Vermaelen. Gir lite mening å ha tre venstrebeinte midtstoppere (Umtiti, Lenglet og Vermaelen) og kun én høyrebent (Piqué).

Keepere
Stegen, Cillessen

Håper Chillessen blir. En av de beste andrekeeperne på planeten. Stegen er bunnsolid.

Forsvar
Semedo, Roberto, Piqué, Marlon/Vermaelen, Umtiti, Lenglet, Alba, Cucurella/Miranda

Semedo tar høyrebacken. Roberto fungerer som alternativ på h.back, anker og indreløper og vil få masse spilletid. Håper vi beholder Marlon fremfor Vermaelen, men det er kanskje usannsynlig. Forventer vel egentlig at man benytter muligheten til å gi Cucurella eller Miranda sjansen som andrevalg denne sesongen. Blir utrolig skuffet om man henter en ny venstreback nå...

Midtbane
Busquets, Rakitic, Vidal, Arthur, Rafinha/Denis, Alena

Roberto er et alternativ når Busquets må hvile. Raki og Vidal kan også ta ankerrollen, og de to vil nok også rullere på den ene indreløperplassen. Håper Arthur etablerer seg som den faste playmakeren vår. Rafinha og Denis kan begge ta den offensive indreløperrollen så vel som en kantrolle. Spent på hvem som blir, håper det blir Rafinha. Alena er lovet en plass i troppen. Er vel skadet pdd, men håper han i løpet av sesongen får spilt seg inn som en viktig rotasjonsspiller. Puig får nok muligheten i CdR, men denne sesongen er nok ett år for tidlig for han.

Angrep
Messi, Suarez, Coutinho, Malcom, Dembelé, Paco/Munir

De tre første er det soleklare førstevalget. Verdens beste frontrekke. Malcom og Dembélé er ekstremt spennende å ha på benken og de to vil nok gi hverandre en knallhard kamp om å være førsteprioritet som innbytter når en av de tre i frontrekka må hvile. Regner vel med at kun én av Paco/Munir blir. Usikker på hvem jeg ønsker at skal bli, men det var Munir som fikk spille flest minutter i gårsdagens kamp uten at det bør bety så mye.

Det gir denne 11'ern:
----------------- Stegen
Semedo - Piqué - Umtiti - Alba
---------------- Busquets
------------ Rakitic - Arthur
---- Messi ------------------ Coutinho
------------------ Suarez

Og denne benken:
----------------- Cillessen
Roberto - Marlon - Lenglet - Cucurella
------------------- Vidal
----------- Rafinha - Alena
Malcom -------------------------- Dembélé
------------------- Munir

Av disse så er det vel Lenglet, Roberto, Vidal, Malcom og Dembélé som er førsteprioritet som innbyttere.

Lenge siden vi har hatt en så spennende stall imo.

(Innlegget ble redigert 05.08.18 22:31)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17867
06.08.18 00:10

Får prøve meg på mitt eget forsøk. Jeg tenker her hovedsakelig på høstparten, og tror at ting vil ha forandret seg utover sesongen:

Keepere: Marc-André ter Stegen og Jasper Cillessen

Forsvar: Sergi Roberto, Nélson Semedo, Gerard Piqué, Samuel Umtiti, Thomas Vermaelen, Clément Lenglet, Jordi Alba, Marc Cucurella

Midtbane: Sergio Busquets, Ivan Rakitic, Arturo Vidal, Arthur, Denis Suárez, André Gomes, Carles Aleñá

Angrep: Lionel Messi, Luis Suárez, Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé, Malcom, Paco Alcácer

Totalt: 23

 

Jeg tror på denne 11eren:

Ter Stegen
Roberto - Piqué - Umtiti - Alba
Rakitic - Busquets - Vidal/Arthur
Messi - L. Suárez - Coutinho

Som gir dette som backup:

Cillessen
Semedo - Lenglet - Vermaelen - Cucurella
Arthur/Vidal - Gomes - D. Suárez
Malcom - Alcácer - Dembélé

 

Eneste store spørsmålstegnet for min del (annet enn formasjonen, hvor det er uklart om Coutinho vil operere mer som en 4. midtbanemann eller som en 3. angriper) er hvilke to av S. Roberto, Semedo, Arthur og Vidal som vil være førstevalg. Egentlig så tenker jeg vel at Roberto uansett vil være et førstevalg, så da blir dilemmaet hvem man skal velge av de andre tre.

Jeg personlig ville nok ha prøvd å spille med både Arthur og Roberto, og således så ville Roberto vært på backen. Tror også at det kan være vel så sannsynlig at Roberto får støtten på midtbanen til å begynne med, og at Semedo dermed kommer inn på backen. Og til slutt så heller jeg mot at laget som Valverde stiller mot topp europeisk motstand per sesongstart 2018/19 vil inneholde både Roberto og Vidal - som er også hvorfor den oppstillingen fremstår som mitt hovedvalg.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
06.08.18 11:39

Som delt i RM-tråden. Den nye strømmetjenesten Strive har fått rettighetene til La Liga og Serie A. Bare å bestille abonnement så er man klar til den nye sesongen.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6098
06.08.18 13:34
Padrino: Som delt i RM-tråden. Den nye strømmetjenesten Strive har fått rettighetene til La Liga og Serie A. Bare å bestille abonnement så er man klar til den nye sesongen.

Med norske kommentatorer?

Iniesta
IniestaInnlegg: 2046
06.08.18 13:37
Padrino: Som delt i RM-tråden. Den nye strømmetjenesten Strive har fått rettighetene til La Liga og Serie A. Bare å bestille abonnement så er man klar til den nye sesongen.

Helt håpløst for oss som prioriterer fjernsynet

-Jolla
-JollaInnlegg: 17867
06.08.18 14:41
xavi-maestro: Med norske kommentatorer?

De begynner med engelske kommentatorer i begynnelsen (første 2 månedene?) men er i prosessen om å prøve å sikre seg norske kommentatorer.

Hvis det Elguaje sa i LL-tråden stemmer så kan vi jo håpe på at etter disse to månedene så vil Strive ha hentet inn trekløveren Veland, Kvalvik og Giæver, samt muligens Paul Thomas Clay som også er en fyr som Veland respekterer som kommentator.

 

Jeg er litt delt i meningen min om dette. Prisen er jo fantastisk. 499kr i året for 760 kamper er jo omtrent uhørt den dag i dag, og jeg liker også modellen til Hysén. Hadde dette vært PL så hadde jo alle jublet. Eneste problemet for min del er at Viaplay (i motsetning til Sumo) faktisk er(var) et veldig godt produkt i forhold til prisen. Må faktisk vurdere om jeg fortsetter å abonnere på det selv uten LL/SA, nå som de har BL i tillegg til CL og all film. Hvis de reduserer prisen med 40-50 kroner så vil jeg nok fortsette.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
06.08.18 18:40
-Jolla: Eneste store spørsmålstegnet for min del (annet enn formasjonen, hvor det er uklart om Coutinho vil operere mer som en 4. midtbanemann eller som en 3. angriper) er hvilke to av S. Roberto, Semedo, Arthur og Vidal som vil være førstevalg. Egentlig så tenker jeg vel at Roberto uansett vil være et førstevalg, så da blir dilemmaet hvem man skal velge av de andre tre. Jeg personlig ville nok ha prøvd å spille med både Arthur og Roberto, og således så ville Roberto vært på backen. Tror også at det kan være vel så sannsynlig at Roberto får støtten på midtbanen til å begynne med, og at Semedo dermed kommer inn på backen. Og til slutt så heller jeg mot at laget som Valverde stiller mot topp europeisk motstand per sesongstart 2018/19 vil inneholde både Roberto og Vidal - som er også hvorfor den oppstillingen fremstår som mitt hovedvalg.

Jeg tror vel nøkkelen for Valverde i år blir nettopp den fleksibiliteten man nå har med tanke på formasjon. Coutinho vil vel ligge i en 'mellomrolle' mellom midtbane og angrep vil jeg tro, slik at han kan dra høyrebacken ut og åpne rom for en offensiv Jordi Alba.

Jeg tror man vil se en gjeng på type 16 spillere som vil rullere greit seg i mellom og på den måten vil Semedo, Roberto, Arthur og Vidal få mye spilletid alle sammen.

Av det jeg kan se er vi alle enige om disse (meg, deg og Kubala) 16:
Stegen, Semedo, Pique, Umtiti, Lenglet, Alba, Roberto, Busquets, Rakitic, Vidal, Arthur, Coutinho, Messi, Dembele, Malcom, Suarez

Bak disse har man en del spørsmålstegn, men det er nok de 16 som spiller mest denne sesongen håper/tror jeg. Marlon/Vermaelen, Cucurella/Miranda, Alena/Puig, Denis/Rafinha og Paco/Munir går nok alle en usikker fremtid i vente mtp. spilletid denne sesongen.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
06.08.18 18:46

Marlon går ikke. 

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
06.08.18 18:54
Royu: Marlon går ikke.

Var som jeg fryktet. Ufattelig at man går inn i sesongen med tre venstrebente midtstoppere, men det får så være.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
06.08.18 19:22

Har vel hatt det tidligere. Det eller 3 høyrebente. Husker ikke hvilket år dog.

Puyol, Pique, Rafael er høyrebente mens Milito er venstre.

Går helt fint å ha "skjev" blanding.

(Innlegget ble redigert 06.08.18 19:24)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6098
06.08.18 19:50
-Jolla: De begynner med engelske kommentatorer i begynnelsen (første 2 månedene?) men er i prosessen om å prøve å sikre seg norske kommentatorer. Hvis det Elguaje sa i LL-tråden stemmer så kan vi jo håpe på at etter disse to månedene så vil Strive ha hentet inn trekløveren Veland, Kvalvik og Giæver, samt muligens Paul Thomas Clay som også er en fyr som Veland respekterer som kommentator.   Jeg er litt delt i meningen min om dette. Prisen er jo fantastisk. 499kr i året for 760 kamper er jo omtrent uhørt den dag i dag, og jeg liker også modellen til Hysén. Hadde dette vært PL så hadde jo alle jublet. Eneste problemet for min del er at Viaplay (i motsetning til Sumo) faktisk er(var) et veldig godt produkt i forhold til prisen. Må faktisk vurdere om jeg fortsetter å abonnere på det selv uten LL/SA, nå som de har BL i tillegg til CL og all film. Hvis de reduserer prisen med 40-50 kroner så vil jeg nok fortsette.

Hjelper lite når CL fortsatt sendes på viasat og man derfor må ha begge deler...

-Jolla
-JollaInnlegg: 17867
06.08.18 19:52
Royu: Har vel hatt det tidligere. Det eller 3 høyrebente. Husker ikke hvilket år dog. Puyol, Pique, Rafael er høyrebente mens Milito er venstre. Går helt fint å ha "skjev" blanding.

Barcelona (eller mer spesifikt denne tråden) er de eneste jeg har sett som har fokusert noe på dette med høyrebeint/venstrebeint stopper (høyre-/venstrestopper).

Inntil Lucas begynte å spille for Atlético så har jo nye Atleti "aldri" hatt venstrebeinte stoppere.

Godín, Giménez, Savic, Miranda, Alderweireld, Cata Diaz og Demichelis ;) er alle høyrebeinte. Dette er de stopperne Atlético har brukt siden 2012.

Iniesta
IniestaInnlegg: 2046
06.08.18 20:12

Adama T til ulvene 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg