Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Bølgenisse

Innlegg: 7111
Bølgenisse
06.08.18 20:37

Knallkjøp av ulvene! Han kommer til å ødelegge alt av instrumenter i de medisinske testene.

Padrino

Innlegg: 651
Padrino
06.08.18 20:48
-Jolla: Godín, Giménez, Savic, Miranda, Alderweireld, Cata Diaz og Demichelis ;) er alle høyrebeinte. Dette er de stopperne Atlético har brukt siden 2012.

Jeg trodde det var vel kjent for de fleste at høyrebente spillere ofte er bedre med motsatt bein enn det venstrebente spillere er. Kan noen komme med et eksempel på noen klubber som har spilt med to venstrebente midtstoppere samtidig - gjerne over tid? Eller to venstrebeinte sentrale midtbanespillere (i en duo, ikke trio)?

Jeg venter i spenning...

Et kjapt Google-søk viser at både Walter Samuel og Materazzi var venstrebente, men som denne artikkelen sier spilte de vel sjelden samtidig.

Jeg skal ikke være så utrolig vrang på det om Valverde og co mener det vil fungere, men jeg liker ikke helt tanken på at man skal spille med en forsvarsfirer med 3 venstrebente spillere samtidig hver gang Piqué må hvile... Blir en merkelig dynamikk mtp. å spille seg rolig ut av forsvarsfireren.

(Innlegget ble redigert 06.08.18 20:51)

Bølgenisse

Innlegg: 7111
Bølgenisse
07.08.18 00:07
Padrino: men jeg liker ikke helt tanken på at man skal spille med en forsvarsfirer med 3 venstrebente spillere samtidig hver gang Piqué må hvile... Blir en merkelig dynamikk mtp. å spille seg rolig ut av forsvarsfireren.

Jeg skjønner ikke helt problemet her. Man spilte jo med 3 høyrebente spillere i Puyol, Pique/Marquez og Alves i forsvarsrekka i en årrekke uten at jeg kan huske at det noen gang var et tema. 

andwez

Innlegg: 11347
andwez
07.08.18 08:59
-Jolla: Barcelona (eller mer spesifikt denne tråden) er de eneste jeg har sett som har fokusert noe på dette med høyrebeint/venstrebeint stopper (høyre-/venstrestopper).

Er det egentlig noen fasit på hvor stoppere bør spille? Hvis de spiller mot lag med to "innover-vinger" som skjærer inn i banen er det vel på papiret best om de bytter plass for å få den naturlige taklingsfoten i vinkel. 

Puyol/Pique byttet vel også en del siden Puyol var mye bedre i å komme i kroppen på spillere. 

Padrino

Innlegg: 651
Padrino
07.08.18 11:01
Bølgenisse: Jeg skjønner ikke helt problemet her. Man spilte jo med 3 høyrebente spillere i Puyol, Pique/Marquez og Alves i forsvarsrekka i en årrekke uten at jeg kan huske at det noen gang var et tema.

Jeg kopierer inn det jeg skrev i samme innlegg:

"Jeg trodde det var vel kjent for de fleste at høyrebente spillere ofte er bedre med motsatt bein enn det venstrebente spillere er. Kan noen komme med et eksempel på noen klubber som har spilt med to venstrebente midtstoppere samtidig - gjerne over tid? Eller to venstrebeinte sentrale midtbanespillere (i en duo, ikke trio)"

Jeg har hundrevis av eksempler på at det har vært to høyrebente midtstoppere, men svært få eksempler på stopperpar med to venstrebente spillere. Regner med at folk da skjønner at dette ikke er like normalt. Nå må gjerne Umtiti, Lenglet og Vermaelen overbevise meg om at de er sterke med høyrefoten, men det har jeg sett veldig lite tegn til...

Padrino

Innlegg: 651
Padrino
07.08.18 11:02
andwez: Hvis de spiller mot lag med to "innover-vinger" som skjærer inn i banen er det vel på papiret best om de bytter plass for å få den naturlige taklingsfoten i vinkel.

Nei. I tilfelle mot "innover-vinger" vil du gjerne lede spilleren ut mot kanten og sånn sett ha den riktige foten til å takle med.

Bølgenisse

Innlegg: 7111
Bølgenisse
07.08.18 11:37
Padrino: Jeg kopierer inn det jeg skrev i samme innlegg:"Jeg trodde det var vel kjent for de fleste at høyrebente spillere ofte er bedre med motsatt bein enn det venstrebente spillere er. Kan noen komme med et eksempel på noen klubber som har spilt med to venstrebente midtstoppere samtidig - gjerne over tid? Eller to venstrebeinte sentrale midtbanespillere (i en duo, ikke trio)"Jeg har hundrevis av eksempler på at det har vært to høyrebente midtstoppere, men svært få eksempler på stopperpar med to venstrebente spillere. Regner med at folk da skjønner at dette ikke er like normalt. Nå må gjerne Umtiti, Lenglet og Vermaelen overbevise meg om at de er sterke med høyrefoten, men det har jeg sett veldig lite tegn til...

Se der ja, slik går det når jeg ikke leser grundig nok.

Du skriver at det er kjent for de fleste, men har man egentlig noe belegg for å hevde at det i det hele tatt er slik?

andwez

Innlegg: 11347
andwez
07.08.18 11:38
Padrino: Nei. I tilfelle mot "innover-vinger" vil du gjerne lede spilleren ut mot kanten og sånn sett ha den riktige foten til å takle med.

Hvis det hadde vært så enkelt hadde man jo aldri sett kanter skjære innover i banen. 

andwez

Innlegg: 11347
andwez
07.08.18 11:39
Padrino: Jeg har hundrevis av eksempler på at det har vært to høyrebente midtstoppere, men svært få eksempler på stopperpar med to venstrebente spillere. Regner med at folk da skjønner at dette ikke er like normalt.

Hva er egentlig forskjellen? 

D10S

Innlegg: 4282
D10S
07.08.18 12:12

Sport melder at det er Miranda som blir backup for Jordi Alba kommende sesong. I dag var det kun Miranda og Puig fra B-laget som trente med A-Laget, så kan  tyde på at det stemmer. 

(Innlegget ble redigert 07.08.18 12:13)

caliblue

Innlegg: 14554
caliblue
07.08.18 12:17
andwez: Hva er egentlig forskjellen?

Forskjellen er vel at det er så stor overvekt av høyrebente midtstoppere at de aller fleste av de har måttet spille en del til venstre i løpet av karrieren. Både i kamp og på trening.

Mens venstrebente stort sett kun har spilt venstre midtstopper.

rivaldo

Innlegg: 2139
rivaldo
07.08.18 16:39

Virker som nygutta får følgende nr:

Arthur: 8

Vidal: 22 

Lenglet: 15

Malcom: 7

Usikker på Miranda....

 

Padrino

Innlegg: 651
Padrino
07.08.18 17:36
andwez: Hva er egentlig forskjellen?

At venstrebente spillere ofte er svakere med sitt høyreben enn det høyrebente spillere er med sitt venstreben. Ganske morsomt når ingen klarer å komme med et eksempel på et midtstopperpar med to venstrebente spillere... Regner da med at de fleste skjønner at jeg er skeptisk...

Trenger jeg å forklare hva forskjellen er eller tok du poenget?

(Innlegget ble redigert 07.08.18 17:38)

Padrino

Innlegg: 651
Padrino
07.08.18 17:38
Bølgenisse: Du skriver at det er kjent for de fleste, men har man egentlig noe belegg for å hevde at det i det hele tatt er slik?

Jeg skrev da vitterlig at "jeg trodde det var vel kjent". Skjønner nå at det ikke var alle som har tenkt den samme tanken før.

Som nevnt tidligere, så vil jeg gjerne at de som er overbevist om det motsatte kan liste opp noen stopperpar med to venstrebente spillere. Det er det tydeligvis få som klarer...

Jackern

Innlegg: 4315
Jackern
07.08.18 17:45
Padrino: Som nevnt tidligere, så vil jeg gjerne at de som er overbevist om det motsatte kan liste opp noen stopperpar med to venstrebente spillere. Det er det tydeligvis få som klarer...

Bevisbyrden ligger på deg for å dokumentere påstanden, ikke oss andre for å motbevise din udokumenterte påstand. At det finnes flere høyrebente stopperpar enn venstrebente stopperpar kan muligens like gjerne forklares av at det er flere profesjonelle høyrebente spillere. Og ja, jeg synser, har ikke fakta.

Jeg klarer uansett ikke å se den store problematikken i dette. Ja, det er nok en liten fordel i frispillingsfasen å ha en av hver fot der bak. Men tror faktisk det må være nederst i min prioriteringsliste av hva jeg ønsker i våre midtstoppere.

Padrino

Innlegg: 651
Padrino
07.08.18 18:01
Jackern: Bevisbyrden ligger på deg for å dokumentere påstanden, ikke oss andre for å motbevise din udokumenterte påstand.

Det at det eksisterer flere høyrebente fotballspiller enn venstrebente spillere vet jeg godt og det er selvfølgelig en av årsakene til dette. Grunnen til at jeg spør om andre klarer å fiske frem et stopperpar med to venstrebente spillere var rett og slett for å vise for dere at det er veldig sjeldent. At ingen enda har klart å komme på et stopperpar sier jo det meste. Jeg har ikke noe behov for å dokumentere dette noe videre, har vel gjort poenget mitt ganske klart nå.

Som nevnt tidligere gleder jeg meg til å bli motbevist av Umtiti, Lenglet og Vermaelen denne sesongen. Piqué skal vel uansett spille de fleste kampene så det løser seg nok.

Men for å ikke ødelegge tråden helt skal jeg ikke dra den noe videre nå.

Bølgenisse

Innlegg: 7111
Bølgenisse
07.08.18 19:04
Padrino: Som nevnt tidligere, så vil jeg gjerne at de som er overbevist om det motsatte kan liste opp noen stopperpar med to venstrebente spillere. Det er det tydeligvis få som klarer...

Et poeng her er skjevdelingen mellom høyrebeine og venstrebeinte fotballspillere generelt. Dette medfører videre at når noen er venstrebeinte, så har de, som følge av knappheten på venstrebeinte, større tilbøyelighet til å bli skollerte som venstrebacker eller vinger snarere enn midtstoppere. 

Dette medfører videre at skjevdelingen mellom høyrebeinte og venstrebeinte midtstoppere er større enn skjevdelingen mellom høyrebeinte og venstrebeinte spillere generelt. Det synes for meg derfor ikke unaturlig at venstrebeinte stopperpar forekommer temmelig sjeldent. 

Det punktet jeg stusser på er at høyrebeinte skal være bedre med svakefoten enn det venstrebeinte er. Jeg ser ikke helt logikken der.

Bølgenisse

Innlegg: 7111
Bølgenisse
07.08.18 19:24

Denne ryktede tredjedrakta for denne sesongen er noe av det verre jeg har sett.

 

Padrino

Innlegg: 651
Padrino
07.08.18 19:32
Bølgenisse: Det punktet jeg stusser på er at høyrebeinte skal være bedre med svakefoten enn det venstrebeinte er. Jeg ser ikke helt logikken der.

Er mer en oppfatning jeg har hatt gjennom fotballmiljøene jeg har vokst opp i. De venstrebente spillerne var som oftest svakere med høyrebeine enn det den 'typiske' høyrebente spilleren var med venstre. Til gjengjeld var de venstrebente spillerne ofte bedre (mer spisskompetanse) med sin beste fot kontra de høyrebente.

Mulig dette bare er meg, men jeg trodde dette var vel kjent blant de fleste. Tydeligvis ikke, og det kan godt være jeg er helt på bærtur her.

Jeg er tydeligvis ikke den eneste som har lagt merke til dette for dere som ønsker å lese mer om temaet.

(Innlegget ble redigert 07.08.18 19:39)

Royu

Innlegg: 10240
Royu
07.08.18 19:44
Bølgenisse: Denne ryktede tredjedrakta for denne sesongen er noe av det verre jeg har sett.

I all verden. Får håpe den aldri ser dagslyset isåfall.

Bølgenisse

Innlegg: 7111
Bølgenisse
07.08.18 19:51
Padrino: Er mer en oppfatning jeg har hatt gjennom fotballmiljøene jeg har vokst opp i. De venstrebente spillerne var som oftest svakere med høyrebeine enn det den 'typiske' høyrebente spilleren var med venstre. Til gjengjeld var de venstrebente spillerne ofte bedre (mer spisskompetanse) med sin beste fot kontra de høyrebente. Mulig dette bare er meg, men jeg trodde dette var vel kjent blant de fleste. Tydeligvis ikke, og det kan godt være jeg er helt på bærtur her. Jeg er tydeligvis ikke den eneste som har lagt merke til dette for dere som ønsker å lese mer om temaet.

Det har aldri slått meg at det er slik, men for all del, det kan være at du har rett her. Jeg vet ikke, bare sånn det er sagt. Jeg tror jeg slår meg til ro med at det kanskje er slik, samtidig som det kanskje ikke er slik ;-)

 

-Jolla

Innlegg: 18138
-Jolla
07.08.18 20:31
Padrino: Ganske morsomt når ingen klarer å komme med et eksempel på et midtstopperpar med to venstrebente spillere...

Jeg kommer ikke på noen Gitar/Bass-duo fra band hvor begge foretrekker å spille med venstrehånda, men jeg drar ikke ut ifra dette en slutning om at hvis du har du venstrehendte gitarister/bassister så kan de ikke spille sammen.

 

Vet ikke hvorfor jeg bruker tid på dette, men jeg sliter egentlig med å finne tidligere topp-stoppere som var venstrefotede. Du har jo nevnt Materazzi og Walter Samuel, og så hadde man Maldini som omtrent var like godt med begge, men Puyol, Ramos, Godín, Vidic, Pepe, Nesta, Rio Ferdinand, Sol Campbell, John Terry, Ricardo Carvalho, Tony Adams, Fabio Cannavaro, Franz Beckenbauer, Kompany, Lucio, Thiago Silva, Pique, Kolo Touré, Gallas, Carragher, Van Buyten, Andrade, Rafael Marquez, Hierro, Sanchís, Helguera, Laurent Blanc, Ronald Koeman, Lothar Matthäus, Franco Baresi, Scirea, Bobby Moore, Pallister, Steve Bruce, Matthias Sammer, Kohler, Desailly, Ciro Ferrara, Costacurta +++ er/var jo alle høyrefotede.

Av de gamle store så er det jo omtrent bare Passarella sammen med Materazzi, Samuel og Chiellini som er kandidater.

 

Det kan altså virke som at venstrebeinte stoppere er et relativt nytt fenomen (uten at jeg vet om noen annen forklaring enn at de venstrebeinte forsvarsspillerne ble dyttet ut på backen), og hvis du tar dette faktumet, samt at ifølge Transfermarkt så er kun 53 av de 252 stopperne som er verdt mer enn €5 mill venstrefotede så ser du hvorfor jeg ikke har funnet et annet par enn det tenkte paret med Lenglet og Umtiti. Og selv dette paret er jo ikke tiltenkt som noe førstevalg. Foran neste sesong så står også Southampton, Burnley, Villarreal og Werder Bremen klare til å stille med en duo med to venstrebeinte stoppere. Om det skjer vet jeg ikke, men i Southampton så virker det på papiret som om duoen Hoedt-Vestergaard er den sterkeste (begge venstrefotede) mens i Villarreal så vil nok Victor Ruiz (venstrefota) være fast mens González og Funes Mori (venstrefota) roterer på den andre plassen.

Erlendil

Innlegg: 2784
Erlendil
07.08.18 21:47

Det er kanskje den styggeste drakta jeg har sett.

Padrino

Innlegg: 651
Padrino
07.08.18 22:32
Bølgenisse: Det har aldri slått meg at det er slik, men for all del, det kan være at du har rett her. Jeg vet ikke, bare sånn det er sagt. Jeg tror jeg slår meg til ro med at det kanskje er slik, samtidig som det kanskje ikke er slik ;-)

Det er kanskje like greit :-)

Padrino

Innlegg: 651
Padrino
07.08.18 22:37
-Jolla: Jeg kommer ikke på noen Gitar/Bass-duo fra band hvor begge foretrekker å spille med venstrehånda, men jeg drar ikke ut ifra dette en slutning om at hvis du har du venstrehendte gitarister/bassister så kan de ikke spille sammen.

Ser ikke helt sammenligningen her annet enn at flyt og rytme er like viktig på scenen som på fotballbanen... :-)

Ellers er det interessant det du finner ut av her. Faktisk ikke tenkt på at det har vært svært få venstrebente midtstoppere, men tydelig at det ikke er mange. Har jo naturligvis mye å si at kun 10-20% (vanskelig å vite sikkert her?) av alle profesjonelle fotballspillere er høyrebente. Som du er inne på ble/blir nok de fleste venstrebente flyttet ut på backen/kanten for å bruke foten sin, og sånn sett blir de sentrale posisjonene igjen til de med høyrefot.

Samuel Umtiti går vel inn i historien sammen med Samuel, Chiellini og co. som kandidat til den beste venstrebente midtstopperen noensinne med tiden.

Ser for øvrig at dette også diskuteres på blaugrana.no - da ble det linket til denne artikkelen som også er interessant. Analyserer viktigheten av venstrebent-høyrebent balanse i midtforsvaret.

(Innlegget ble redigert 07.08.18 22:40)

-Jolla

Innlegg: 18138
-Jolla
08.08.18 02:30
Padrino: Som du er inne på ble/blir nok de fleste venstrebente flyttet ut på backen/kanten for å bruke foten sin, og sånn sett blir de sentrale posisjonene igjen til de med høyrefot.

Virker som om vi begynner å se et skifte nå. Av de 53 venstrebeinte stopperne som jeg nevnte - som ifølge transfermarkt er verdt €5 mill eller mer - så er 38 født i 1991 eller senere. Altså mindre enn 15 av 53 er mer enn 27 år gamle.

(Innlegget ble redigert 08.08.18 02:30)

Padrino

Innlegg: 651
Padrino
08.08.18 08:38
-Jolla: Virker som om vi begynner å se et skifte nå. Av de 53 venstrebeinte stopperne som jeg nevnte - som ifølge transfermarkt er verdt €5 mill eller mer - så er 38 født i 1991 eller senere. Altså mindre enn 15 av 53 er mer enn 27 år gamle.

Spesielle tall. Lurer på hva som er årsaken?

Arturo Vidal blir den tredje chileneren i klubben, etter Bravo og Alexis. Må si vi har en bra rekke med å signere de beste chilenerne. Med den beste fra Uruguay og Argentina allerede i stallen så fortsetter vi med ekstremt bra dekning i Sør-Amerika.

I går hadde Valverde full tropp på treningsfeltet. Som nevnt her av noen andre tidligere var Miranda og Puig med fra B-laget. Tydelig at disse to er de to fremste satsningsobjektene mtp. at det var de to som fikk flest minutter på USA-touren av B-lagspillerne. Abel Ruiz på tredjeplass.

Cillessen var, naturlig nok, den som spilte flest minutter i USA. Bak han finner vi Semedo, Lenglet, Malcom og Rafinha - håper alle disse tre får rikelig med spilletid denne sesongen og at treningskampene har vært en indikasjon på dette.

Rafinha er spilleren med flest ballgjennvinninger (15) og nest flest pasninger (155) i de tre kampene. Arthur følger like bak med 14 ballgjennvinninger og tredje flest pasninger med sine 153. Rafinha, som også hadde kapteinsbindet i en kamp, virker å være en Valverde liker og jeg blir utrolig skuffet om vi selger han nå...

Til slutt vil jeg trekke frem kaptein Sergi Roberto. Flest vellykkede pasninger med sine 220. Blir gøy å se han på midtbanen i år.

Link til artikkelen.

(Innlegget ble redigert 08.08.18 08:39)

Royu

Innlegg: 10240
Royu
08.08.18 09:03

Ja Roberto burde bare være bak Rakitic, Busquets, Arthur, Coutinho, Vidal, Alena, Rafinha i køen. Blir forhåpentligvis lite spilletid.

Padrino

Innlegg: 651
Padrino
08.08.18 10:02
Royu: Blir forhåpentligvis lite spilletid.

Mener du dette? Av de du lister opp der tipper jeg Roberto er blant topp 3 med flest minutter ila. sesongen når vi teller opp i mai. Meget betrodd mann hos Valverde.

Royu

Innlegg: 10240
Royu
08.08.18 10:51

Da tipper jeg imot. Aldri i verden at Roberto ligger på noe topp 3 spilletid på midtbanen.  


Meget betrodd på høyrebacken kan du si, langt fra å være det på midtbanen. Noe en skal takke gudene for.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg