Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
08.08.18 11:24

Roberto har riktignok mye å bevise på midtbanen, men han er en helt annen fotballspiller nå enn når han tidligere var kjent som et midtbanetalent. Svartmalingen til royu er overdreven, men ikke helt uten grunn. 

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
08.08.18 17:50
Royu: Da tipper jeg imot. Aldri i verden at Roberto ligger på noe topp 3 spilletid på midtbanen.
Meget betrodd på høyrebacken kan du si, langt fra å være det på midtbanen. Noe en skal takke gudene for.

Ikke at han nødvendigvis er den med mest spilletid på midtbanen, men totalt sett. En type som Coutinho vil jo f.eks hente mye spilletid som en av 3 i angrepsrekka.

Jeg er muligens litt svak for Sergi Roberto, men blir litt overrasket over hans 'status' her inne. Lenge siden jeg har spilt FM, men er det kanskje fordi han ikke har de beste statsene der at man ikke helt ser hvor bra spiller han er? Han er ikke en flashy midtbanespiller, men gjør så og si alltid en solid jobb. Det at han er så fleksibel er også et veldig stort pluss i min bok (og Valverde sin bok). Han er ikke den nye Xavi, men en lagspiller som er uvurderlig for troppen og for å bevare klubbens verdier.

FABI0
FABI0Innlegg: 283
08.08.18 18:30

Jeg er enig med Royu. Roberto har ikke noe i en toppet midtbanetrio å gjøre. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17867
08.08.18 18:33
Padrino: Med den beste fra Uruguay

Hvem har den beste spilleren fra Uruguay sa du?

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47167
08.08.18 18:35

Burde jo være Arthur-Busquets-Coutinho på midten og Messi-Suarez-Dembele i angrepet om dere skal tenke toppet mannskap.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
08.08.18 18:59
FABI0: Jeg er enig med Royu. Roberto har ikke noe i en toppet midtbanetrio å gjøre.

Du leste tydeligvis ikke innlegget mitt like over ditt. Roberto vil nok hente mye spilletid på baken også, samtidig som han både kan spille anker og indreløper på midtbanen. Denne totalpakken, som jeg er ganske sikker på at Valverde setter stor pris på, tror jeg vil gjøre han til en av de med flest spilleminutter denne sesongen.

Jeg er veldig usikker på hva vår beste midtbanetrio er per dags dato. Mange - som f.eks Knaxern over her - snakker om denne trioen med Busquets, Arthur og Coutinho. Det høres ut som den trioen som er nærmest den klassiske Busquets, Xavi og Iniesta, men jeg vet ikke om dette er den beste midtbanetrioen for oss, enda.

Personlig holder jeg Roberto foran både Rakitic og Vidal i de fleste kamper, men vet at veldig mange er uenige i dette. I toppkamper i CL vil nok Valverde velge rutinen til Raki og/eller Vidal, men jeg tror kvalitetene til Roberto kommer bedre med mot mange andre motstandere.

Jeg er uansett mye mer opptatt av hvilke 15-18 spillere som blir prioritet sesongen gjennom, kontra hva som er vår beste 11'er. Dette fordi en sesong er lang, og det vil alltid være skader/suspensjoner. Derfor er det veldig sjelden vi har alle tilgjengelig og kan stille med vår beste 11'er. Dette må tilpasses etter motstander og hvilke spillere vi har tilgjengelig. I så måte er jeg veldig glad i Roberto, Rakitic og Vidal da alle er fleksible og kan fylle flere roller.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
08.08.18 19:01
-Jolla: Hvem har den beste spilleren fra Uruguay sa du?

Luisito. Godin og Cavani er heelt der oppe, men El Pistolero er tross alt den mestscorende spilleren fra Uruguay. Jeg kunne kanskje endret det til "den største spilleren fra Uruguay" for å være politisk korrekt :)

Jackern
JackernInnlegg: 4278
08.08.18 19:09

Tør vedde på at Roberto tar plassen som høyreback også i år, spesielt når det er såpass mange om beinet på midten. Flere mil bedre enn Semedo i fjor ihvertfall, og om ikke mye har endret seg dramatisk i sommer beholder han nok plassen.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
08.08.18 19:13
Jackern: Tør vedde på at Roberto tar plassen som høyreback også i år, spesielt når det er såpass mange om beinet på midten. Flere mil bedre enn Semedo i fjor ihvertfall, og om ikke mye har endret seg dramatisk i sommer beholder han nok plassen.

Tør vedde på at både Semedo og Roberto får rikelig med spilletid begge to. Semedo har jobbet bra med fysikken, har et år bak seg i klubben, ingen VM i sommer og skal angivelig ha fått tett oppfølging av Abidal. Det blir litt nå eller aldri for portugiseren.

I tillegg til å være vår beste (vurderer han ganske likt med Semedo om Semedo innfrir forventningene) høyreback og et av de bedre alternativene vi har på midtbaenn er også Roberto den jeg ville foretrukket som ersattter for Busquets i ankerrollen om blekkspruten må hvile. Den fleksibiliteten han tilbyr er svært viktig og gjør at han vil få en nøkkelrolle i troppen.

(Innlegget ble redigert 08.08.18 19:14)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
08.08.18 19:36
Padrino: Ikke at han nødvendigvis er den med mest spilletid på midtbanen, men totalt sett.

Men her nevner jeg altså alle midtbanespillerne og sier at han burde være den som har minst spilletid av alle de. 

Så skjønner du ikke at det er på midtbanen jeg snakker om og ikke hele troppen? Grunnen for at Roberto er så "god" på høyrebacken er fordi han har mindre rom å bekymre seg om. Mindre rom å dekke betyr at han slipper unna med dårligere posisjonering enn f.eks å spille på midtbanen hvor det er et hav med rom.
Mens på kanten så har som oftest de kantene han møter, få alternativer. Pga innkast/corner, noe som betyr at Roberto kan takle eller sparke ballen vekk om det er ytterst behov og det er ikke så farlig og lage frispark ute på kanten. Motstanderen må også ta hensyn til linja.

På midtbanen har Roberto ingen linjer å hjelpe han, han har et hav med rom han må dekke hvor motstanderen mest sannsynlig har mange valgmuligheter. Det er rett og slett for enkelt å spille han ut på midten og han er begrenset med bidrag fremover (noe vi har sett når han spilt høyreback også. 


Roberto har egentlig bare litt god på alt, men ikke særlig verdensklasse på noe av det han gjør. Noe som gjør han svært middelmådig, spesielt når vi snakker om en rolle på midtbanen. Han er en svært god squadspiller, men ikke særlig god nok til å være noe annet. Semedo er raskere, har bedre skudd, dribbleferdigheter og samarbeider bedre med Dembele. Roberto er mer eller mindre kun et trygt defensivt valg. Noe Valverde virker å fortrekke selv om Semedo er den man burde satse på. Spesielt i kamper hvor Alba ikke spiller og Dembele spiller på høyresiden.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1924
08.08.18 19:50

Ifølge SPORT er Marlon på vei til Newcastle på lån. Hva tenker vi om det? Skulle helst sett et salg her. Sampdoria interessert i Samper. 

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
08.08.18 22:09
Royu: Så skjønner du ikke at det er på midtbanen jeg snakker om og ikke hele troppen?

Jeg kom med en påstand om at jeg tror Roberto vil være blant de tre av de du listet opp med mest spilletid denne sesongen. Jeg gleder meg til å se han på midtbanen og håper at han får nok kamper her til å bevise for deg og andre kritikere at han duger vel så bra på midtbanen som på backen.

Er for øvrig helt uenig i din påstand om Robertos evne til å kontrollere og dominere rom på midtbanen. Man så sist mot AC Milan - jada, jeg vet at det var en treningskamp - at han er ekstremt god på nettopp dette. Han har gått Barcelona-skolen og er en flott balansespiller sentralt.

Jeg er helt enig i at Roberto ikke er verdensklasse på midtbanen, men jeg mener at han kan spille på en midtbane som totalt sett blir verdensklasse. Er heller ikke sjokkert over at folk ikke ser verdien i spillere som Roberto, da han ikke er en fancy spiller. Det jeg derimot er sjokkert over er at du tilsynelatende har så god kontroll på hvor god han er på midtbanen til tross for at det er en god stund siden han har fått spille der over tid og fått bevise sine kvaliteter på midtbanen.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
08.08.18 22:10
rivaldo: Hva tenker vi om det?

Enig i at han helst burde selges, men gutten har jo potensialet til å bli noe bra av det jeg har sett. Mulig at man ønsker å vurdere han ytterligere en sesong for å se om han kan utfordre Piqué i 2019/2020-sesongen?

(Innlegget ble redigert 08.08.18 22:10)

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
08.08.18 22:22
-Jolla: Får prøve meg på mitt eget forsøk.

Det ser ut til at Miranda promoteres til A-laget foran Cucurella. Ellers ser det ut til at Rafinha og Munir blir prioritert foran Denis og Paco.
Dette er laget Valverde skal ha drillet på trening før Supercopa i Marokko (uten at det betyr at laget er satt allerede):

--------------- Cillessen*
Semedo - Piqué - Lenglet - J. Alba
---------------- Busquets
------------ Arthur --- Rafinha
--------------- Leo Messi
--- Munir --------------------- Dembélé

* = skal ha stått med "B-laget", men dette er vanlig da keeperen som skal starte ofte står mot "A-laget" for å få best mulig trening før kampen.

Link.

(Innlegget ble redigert 08.08.18 22:23)

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7040
08.08.18 22:37
rivaldo: Ifølge SPORT er Marlon på vei til Newcastle på lån. Hva tenker vi om det? Skulle helst sett et salg her. Sampdoria interessert i Samper.

Mye heller lån enn salg av Marlon mener jeg. Han har knapt tråkka en fot feil i Barcelonatrøya, og kan bli veldig bra tror jeg. Neste sommer er Vermaelen 33 og et halvt år. Da bør man ha veldig gode grunner til ikke å vurdere Marlon over Vermaelen. 

Ellers synes jeg det er en stygg skamplett at Samper aldri har fått en ordentlig sjanse. Jeg tror ikke det blir flere utlån på Samper nå. I så måte er det trolig nå eller aldri for hans Barcelona-karriere. 

Voecklerjr
VoecklerjrInnlegg: 211
08.08.18 23:43

Enig med Padrino her. Roberto var kanskje ligaens beste høyreback i fjor. Om han prioriteres der, eller på midten er vanskelig å si. Men totalpakken med alder, rutine, La Masia og kvalitet gjør at jeg håper han får masse spilletid i år. Vil veldig gjerne se at Semedo lykkes, men har ikke helt trua. Og det går egentlig helt fint, for da vil Roberto bekle denne plassen med glans. 

FABI0
FABI0Innlegg: 283
09.08.18 00:05

Roberto må gjerne få mye spilletid, bare ikke på midtbanen. Han er rett og slett ikke god nok der. Som back er han derimot habil.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
09.08.18 00:13
Bølgenisse: Mye heller lån enn salg av Marlon mener jeg. Han har knapt tråkka en fot feil i Barcelonatrøya, og kan bli veldig bra tror jeg. Neste sommer er Vermaelen 33 og et halvt år. Da bør man ha veldig gode grunner til ikke å vurdere Marlon over Vermaelen.  Ellers synes jeg det er en stygg skamplett at Samper aldri har fått en ordentlig sjanse. Jeg tror ikke det blir flere utlån på Samper nå. I så måte er det trolig nå eller aldri for hans Barcelona-karriere.

Neste sommer "må" Barcelona i tillegg til Frenkie De Jong få kloa i De Ligt, så usikker på om jeg ønsker å gi Marlon sjansen uansett. Men klart, gjør han det ok på et utlån, så kan jo salgsprisen man kan oppnå for han øke.

Ellers, gjør vondt å se Samper som alltid gir 100% ikke få en ordentlig sjanse, ja. Han er virkelig et offer av ekstrem uflaks og elendig klubbdrift (snakker om hvordan hans utvikling har blitt vanskjøtet i alle år). Tror det beste nå er om han går til en klubb hvor han blir satset på. Hadde vært veldig spennende å se han i betis under Setien sine vinger...

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
09.08.18 00:14
FABI0: Roberto må gjerne få mye spilletid, bare ikke på midtbanen. Han er rett og slett ikke god nok der. Som back er han derimot habil

Går fint med han osm back up noen kamper på midtbanen også slik jeg ser det. Spesielt som anker. Men, klart, enig i at han ikke kan være bankers i store kamper!

Royu
RoyuInnlegg: 10240
09.08.18 00:47

Jaja, men det blir ikke noe forandring neste år heller ang Marlon.
Det er fortsatt 3 non-eu spillere i troppen uten at jeg ikke har pugget hvordan situasjonene til disse er ref til søking om eu pass.

For å være ærlig, så vil jeg ikke bruke den spoten på en 4 mann i forsvaret som mest sannsynlig aldri vil bli noe enn nettopp 4 valg. 
Hadde det vært noe klare tendelser til at man har med en ny "Thiago Silva" å gjøre her, så hadde det vært noe annet.

Men den plassen burde utelukket bli brukt til å hente de aller største talentene eller de beste spillerne som ikke er i Europa, eller har nettopp flyttet til Europa. 

Hva gjør man om det dukker opp DET talentet iløpet av sesongen?
Med Arthur og Malcom mest sannsynlig her de neste årene, med Vidal som mest sannsynlig ikke vil flytte på seg før kontrakten går ut med mindre Kina vifter med dobbelt så mye lønn så har man potensielt ikke sjanse på denne spilleren. 

Bare noe å tenke over neste gang man nevner navn som Vidal som et "bra kjøp" og Marlon.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1924
09.08.18 07:14

Har Marlon EU-pass? Hvis ikke, så sliter vi/han med registrering til neste år. 

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7040
09.08.18 11:27
Coca_cola: Neste sommer "må" Barcelona i tillegg til Frenkie De Jong få kloa i De Ligt, så usikker på om jeg ønsker å gi Marlon sjansen uansett. Men klart, gjør han det ok på et utlån, så kan jo salgsprisen man kan oppnå for han øke.
Ellers, gjør vondt å se Samper som alltid gir 100% ikke få en ordentlig sjanse, ja. Han er virkelig et offer av ekstrem uflaks og elendig klubbdrift (snakker om hvordan hans utvikling har blitt vanskjøtet i alle år). Tror det beste nå er om han går til en klubb hvor han blir satset på. Hadde vært veldig spennende å se han i betis under Setien sine vinger...

For så vidt helt enig her. Ettersom Marlon neppe er mindre verdt neste sommer, så risikerer man lite på å ha ham i bakhånd dersom De Ligt ikke kommer. 

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7040
09.08.18 11:32
Royu: Jaja, men det blir ikke noe forandring neste år heller ang Marlon.Det er fortsatt 3 non-eu spillere i troppen uten at jeg ikke har pugget hvordan situasjonene til disse er ref til søking om eu pass.For å være ærlig, så vil jeg ikke bruke den spoten på en 4 mann i forsvaret som mest sannsynlig aldri vil bli noe enn nettopp 4 valg. Hadde det vært noe klare tendelser til at man har med en ny "Thiago Silva" å gjøre her, så hadde det vært noe annet.Men den plassen burde utelukket bli brukt til å hente de aller største talentene eller de beste spillerne som ikke er i Europa, eller har nettopp flyttet til Europa. Hva gjør man om det dukker opp DET talentet iløpet av sesongen?Med Arthur og Malcom mest sannsynlig her de neste årene, med Vidal som mest sannsynlig ikke vil flytte på seg før kontrakten går ut med mindre Kina vifter med dobbelt så mye lønn så har man potensielt ikke sjanse på denne spilleren. Bare noe å tenke over neste gang man nevner navn som Vidal som et "bra kjøp" og Marlon.

Nå er det mye som kan skje på denne fronten til neste sommer. Plutselig har en eller flere fått EU-pass. Plutselig forsvinner Vidal til Kina, PSG betaler utkjøpsklausulen til Coutinho og Malcom ønskes bort pga han ikke har prestert. 

Med tanke på hvem som sitter i presidentstolen, så er jeg egentlig veldig usikker på om jeg ønsker å ha en tilgjengelig non-EU-plass. Å ha kvoten full begrenser om ikke annet noe av muligheten for tvilsomme spillerkjøp. 

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
09.08.18 12:10
FABI0: Han er rett og slett ikke god nok der

Har du eksempler på noen konkrete kamper i nyere tid der han har vist at han ikke er god nok på midtbanen?

D10S
D10SInnlegg: 4282
09.08.18 13:41

Da har Coutinho tatt over trøye nummer 7, som var ubrukt forrige sesong. Tipper Arthur tar nummer 8, var et bilde fra Vidal sin presentasjon hvor man så at Arth i hvert fall hadde tatt over garderobeskapet til Iniesta. 

 

Ellers ser det ut som både Andre Gomes og Mina drar til Everton. 

fugletitteren
fugletitterenInnlegg: 10985
09.08.18 13:45

Spent på hva dere får for Mina og Gomes, etter den skyhøye valueringen klubben må ha gjort av disse jmfr budet på Pogba. 

Alt under 150 mill EUR vil jo være et pinlig dårlig salg.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1924
09.08.18 13:51
fugletitteren: Spent på hva dere får for Mina og Gomes, etter den skyhøye valueringen klubben må ha gjort av disse jmfr budet på Pogba.

Du har innside info om et bekreftet bud eller? 

fugletitteren
fugletitterenInnlegg: 10985
09.08.18 13:56

Innside er ikke lov!!

 

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7040
09.08.18 14:05
fugletitteren: Spent på hva dere får for Mina og Gomes, etter den skyhøye valueringen klubben må ha gjort av disse jmfr budet på Pogba.
Alt under 150 mill EUR vil jo være et pinlig dårlig salg.

Mina ser ut til å landes på omtrentlig €35m. Gomes ser ut til å bli et utlån. Hvis Everton nå ender opp med både Mina, Gomes og Digne, så spørs det om ikke det varter en bukett blomster på døra til Everton neste gang jeg er i Liverpool ;-)

Når det gjelder dette angivelige budet på Pogba, så tror jeg det bare er humbug. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
09.08.18 14:58

United fans tror jo på alt de leser. Tror de skal signere alle verdens stjerner hver sesong.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg