Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
28.08.18 20:58

Når det gjelder nytt potensielt midtbanekjøp, så må jeg si at jeg stiller meg undrende til hva klubben holder på med. 

Vi har pdd disse på midtbanen: Busquets, Rakitic, Coutinho, Arthur, Vidal, Alena, Samper, Rafinha. Jeg teller 8 mann her. I tilegg kan Roberto og Denis spille ved behov. Hvordan skal man holde alle fornøyd her? Unødvendig å kvitte seg med Rafinha for p hente en ny kar som ønsker/krever spilletid. 

Jeg er stor fan av Rabiot, knallspiller. Men det er jo ikke plass her? DeJong har godt av ett år til i Ajax, jeg håper de kvaller til CL. 

Snakket man ikke om en mindre tropp? 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
28.08.18 20:59

Jeg er på tlf, så får ikke sitert: Royu mener det er idiotisk. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.08.18 21:03
rivaldo: Idiotisk med tvungen opsjon? Hvorfor i all verden er det idiotisk. Fyren har ingen fremtid i Barcelona. Klubbene stod ikke akkurat i kø for å kjøpe han i sommer...

Fordi nå har det seg slik at Paco skal spille for en av de største klubbene der ute i verden samt CL. En god sesong i Dortmund betyr mest sannsynlig økning i markedsverdi. Det er egentlig alt som skal til.


Så jo det er idiotisk å ha tvungen opsjon som er såpass lav når man etter all sannsynlighet kan få solgt han for noe av det samme neste sesong uansett. 


Batshuayi scoret 9 mål og 1 assist på 15 kamper for Dortmund. Økte markedsvedien sin med 15 mill euro. Så kan du sikkert argumentere for at "ingen sto i kø for å kjøpe han" Men jeg tror ikke Chelsea er gira på å selge han evt så var ikke markedet for en spiss så stort denne sesongen her.

(Innlegget ble redigert 28.08.18 21:13)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
28.08.18 21:54

Chelsea ville ha €50mill for Batman. Det ville verken Dortmund eller noen andre klubber betale. Resultatet ble et nytt lån. 

Poenget mitt med Paco er at han er ikke særlig bedre til at vi kan få så mye mer enn €30mill for han. Han er ikke planene til klubben med mindre han han får en vill sesong i Dortmund, men hva tyder på det.... 

Mulig Barcelona ville ha en tvungen opsjon, men jeg skjønner at Dortmund eventuelt ikke ønsker det. 

Voecklerjr
VoecklerjrInnlegg: 211
28.08.18 22:21

Ser det nå, Rivaldo. My bad.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.08.18 22:37

Okei. Basert på nøyaktig hva? At han har sittet benken i Barcelona så du har gnidd spåkula di å avskrevet resten av karrieren til Paco som tross alt fortsatt er ung? B please. Sånne ting kan forandre seg på en sesong. Det å ikke være god nok for Barcelona er ikke akkurat noe indikasjon på at man ikke vil lykkes andre steder.

Ta Rodrigo på Valencia. Markedsverdi sommer 2017. 7.5 mill euro. Nå et år senere er den 50 mill euro. Pga 1 sesong. Det var vel snakk om Real Madrid ville kjøpe han, men jeg troor Valencia ville ha 70.
Rodrigo var en dårligere spillere enn det Paco var for et år siden bare så det er sagt og han er også eldre.


At du ikke klarer å tenke lengre til nesetippen med at det ville vært idiotisk å ha en tvungen opsjon på en ung, lovende spiss for en av de største klubbene i Tyskland får du stå for. Det er ikke Douglas det er snakk om her. 

Men det handler også med at om han ikke lykkes, så er det ikke slik at han går gratis. Han kan fortsett selges for det samme til andre eller mer til andre klubber neste sesong. Dersom han skulle gå for mindre så er det ingen krise. 15 mill euro eller 23 mill euro. Er det noe du hadde erget deg over for det virker som du tror Paco vil gå for ingenting neste sesong? 

Det hadde ikke jeg. Men om vi hadde hatt en tvunget opsjon på 23 mill euro å han hadde tatt helt av. Så sitter vi der med 23 mill euro, mens Dortmund sitter der med en knakende god spiss som er verdt 40-50 mill euro+ plutselig. D


Kan godt hende at ingen av partene ville ha tvungen opsjon. Det vet man ikke. Det eneste man vet er det ganger Barcelona veldig mye mer å ikke låse seg inn på 23 mill euro.

(Innlegget ble redigert 28.08.18 22:41)

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7048
28.08.18 22:43

Hele poenget her er jo at en frivillig opsjon, som kan avbrytes av den andre part ikke har noen som helst slags funksjon på noen som helst plan. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10500
28.08.18 22:44
Royu: Det eneste man vet er det ganger Barcelona veldig mye mer å ikke låse seg inn på 23 mill euro.

Ikke hvis han flopper i Dortmund. Da vil ikke Dortmund benytte seg av opsjonen, også må Barcelona enten fortsette å lønne han for å sitte på benken, eller selge for småpenger. Så alt avhenger egentlig av hvordan han gjør det i Dortmund.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
28.08.18 22:46

Det er vel ikke verre enn at det for alle praktiske formål er et lån uten opsjon der er snakk om, men hvor de to partene har snakket om hvor en eventuell enighet vil kunne ligge og sågar formulert en avtalesum. Om Dortmund vil ha han neste sommer, vil vel denne summen fungere som en slags rettesnor for hvor overgangssummen vil ligge. Klart: Scorer han 30 mål vil nok Barca kreve mer, og scorer han fint lite så vil Dortmund ha rabatt ift denne summen, men den fungerer som et utgangspunkt. 

Tipper jeg.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.08.18 23:28
Makatelli: Ikke hvis han flopper i Dortmund. Da vil ikke Dortmund benytte seg av opsjonen, også må Barcelona enten fortsette å lønne han for å sitte på benken, eller selge for småpenger. Så alt avhenger egentlig av hvordan han gjør det i Dortmund.

Om han flopper så kommer han tilbake enten på benken vår, nytt lån eller selges videre. Da kan han fortsatt selges for det samme. Han er fortsatt ung og det er ikke slik at det er over og markedsverdien er lik null pga det. Det er derfor man ikke skal vektlegge lån så innimari da det gjerne påvirker spilletiden til spilleren med mindre klubben får betalt for å bruke han. 

F.eks hvorfor skal Dortmund gidde å spille Paco jævlig god? Da kommer Barcelona bare til å selge han for mer eller til et annet sted. Det er som sagt tap-tap for Dortmund selv om Paco kan bidra til bedre plassering i ligaen osv. 

Det beste for Dortmund sin del er at har en slags "utgangspunkt" med Barcelona om prisen. Men de burde ikke bruke han for mye slik at Paco vil trekke interesse fra andre klubber så Barcelona vil selge han andre steder eller trekke opp prisen. 
Det beste for Dortmund er om han er helt sånn midt på treet(enn så lenge de mener han kan bli noe hos de selvfølgelig). Da kommer nok denne 23+5 mill euro enigheten fort inn i bildet. Det er en pris begge parter vil være fornøyd med. Ingenting rart med dette som enkelte hevder.

Det verste for Barcelona sin del å skrive under på at de kan kjøpe han for 23+5 mill euro før sesongen starter. Da kan Dortmund bare peise på å få så mye svar de vil, fordi de vet de kan få han dersom de vil det. 
Selvfølgelig kan han "floppe" men nå har seg slik at dere er flere sesonger og det forligger sjanse for at han faktisk kan selges videre til omtrent det samme. Hadde det vært en tvungen opsjon så hadde Dortmund neppe tapt på det. Akkurat som at Barcelona neppe taper så mye på å ikke ha en tvungen opsjon.


Kommer Paco til å "poppe off" så kommer han til å være verdt langt mer enn det de ble enig om. Da er det Barcelona som sitter med skjegget i postkassen. Så hvorfor skulle de sette seg selv i denne situasjonen? Hadde dette vært en ræva spiller så er en tvungen opsjon bedre for Barcelona.

Legger man sammen alt så er det flere oppsider for Barcelona å unngå en tvungen opsjon på Paco.

Derfor er det idiotisk av de å ha det. Så det er nok derfor de heller ikke har det.

andwez
andwezInnlegg: 11344
29.08.18 12:00
Cobi: Klart: Scorer han 30 mål vil nok Barca kreve mer, og scorer han fint lite så vil Dortmund ha rabatt ift denne summen, men den fungerer som et utgangspunkt.

Altså totalt unødvendig. 

Voecklerjr
VoecklerjrInnlegg: 211
29.08.18 13:04

Rafinha til Betis ser ut til å være done deal nå. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
29.08.18 14:42

Troppen pdd:

Keeper: MAtS, Cillessen (2stk)

Forsvar: Semedo, Pique, Lenglet, Alba, Roberto, Umtiti, Vermaelen, Cucurella (han er vel i B-troppen?) (7stk, 8 om man teller Cucurella)

Midtbane: Rakitic, Busquets, Denis, Coutinho, Arthur, Samper, Vidal, Alena (8 stk)

Angrep/spiss: Suarez, Messi, Dembele, Malcom, Munir (5stk)

Jeg teller en tropp på 22 mann, 23 hvis man teller Cucurella. 

Jeg tror det er noen her som vil bli misfornøyd med spilletiden.... I tilegg ønsker man muligens en midtbanespiller inn. Rafinha er på vei til Betis, så han har jeg ikke telt med. 

pregra
pregraInnlegg: 8870
29.08.18 15:57

Miranda, Samper og Aleña er vel kun i nødstilfeller, de to ungguttene kommer sikkert til å spille masse på B-laget så de blir ikke misfornøyd med spilletiden. Er vel lov å håpe på at Wague kan få noen minutter på A-laget også?

Trur det er bra at vi i hvertfall har såpass dekning, er det som har vært problemet de siste sesongene.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
29.08.18 18:00

Er det ikke slik at hvis man er registrert på førstelaget så kan man ikke spille for 2-laget? Samper sliter jo da... Alena Cucurella blir vel registrert på 2-laget sikkert. 

Voecklerjr
VoecklerjrInnlegg: 211
30.08.18 09:24

Trekning til gruppespill idag. Hvem håper vi på? Litt synd at utdelingen av UEFA men player of the year skjer på samme plass, men får ignorere den biten. 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
30.08.18 10:00

Samper er ingen tenåring lenger. Han er jo faktisk blitt 23 år gammel. Tipper han er 100% med i A-lagstroppen og ikke aktuell for B-laget. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
30.08.18 14:44

Ny spiller bekreftet for Barca B.

Ronald Araujo. Midtstopper fra Uruguay som kommer for €1,7mill, som kan øke til €5mill. 

PerryAnnunziata
PerryAnnunziataInnlegg: 4464
30.08.18 14:52
rivaldo: Ronald Araujo. Midtstopper fra Uruguay som kommer for €1,7mill, som kan øke til €5mill.

U20-landslagskaptein. UKK på 100 mill som økes till 200 mill den dagen han blir fast i A-lagstroppen. Merkelig. Det er vel ingen som gir 100 mill for en andredivisjonsspiller uansett så de kunne like gjerne ha satt opp 200 mill med en gang.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
30.08.18 19:05

Tottenham, Inter og PSV. Relativt tøff gruppe det...

pregra
pregraInnlegg: 8870
30.08.18 19:08

Kan fort ryke her. Gjør egentlig ingenting, vi har ikke sjangs på å vinne turneringa uansett. Kan likegodt ende på 3.plass og ta Europa League.

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 11450
30.08.18 19:11
pregra: Kan fort ryke her

Barcelona ryker selvfølgelig ikke her. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
30.08.18 19:22

Underholdende gruppe i det minste. 

Så får vi se hvordan det matcher med resten av halvåret. 

Jackern
JackernInnlegg: 4278
30.08.18 19:35
pregra: Kan fort ryke her. Gjør egentlig ingenting, vi har ikke sjangs på å vinne turneringa uansett. Kan likegodt ende på 3.plass og ta Europa League.

Kunne neppe vært mer uenig i dette. For det første er vi selvsagt soleklar favoritt til å vinne denne gruppa. For det andre kunne man like gjerne stilt B-lag i Europa League for min del, da det er fullstendig uinteressant for en klubb av vår størrelse.

 

Voecklerjr
VoecklerjrInnlegg: 211
30.08.18 19:36

Modric tar beste spiller, meget fortjent må vi kunne si!

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47282
30.08.18 19:37

Tull og tøys at dere ryker, og at dere ikke har sjans til å vinne CL.

Dere er en soleklar favoritt til å vinne turneringen. 

wazzzza
wazzzzaInnlegg: 1266
30.08.18 19:40

Soleklar favoritt?

En av favorittene ja, men PSG, City, Real, Juve er og med der.

Voecklerjr
VoecklerjrInnlegg: 211
30.08.18 20:07

Det som er dumt med en så tøff gruppe er at vi ikke kan hvile/rotere like mange spillere som det vi kunne gjort i en enklere gruppe. I tillegg er det heller ikke rom for mange feilskjær. Vi er dog fortsatt beste lag i gruppa, og skal normalt sett gå videre.

(Innlegget ble redigert 30.08.18 20:08)

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13870
30.08.18 23:19

Blir det en identitetskrise for Cobi når Barca og Spurs møtes i CL?

Royu
RoyuInnlegg: 10240
30.08.18 23:21

15th September: Real Sociedad-Barcelona
18th September: Barcelona-PSV - CL
23rd September: Barcelona-Girona

29th September: Barcelona-Athletic Club
3rd October: Tottenham-Barcelona - CL
6th/7th October: Valencia-Barcelona

20th/21st October: Barcelona-Sevilla
24th October: Barcelona-Inter - CL
27th/28th October: Barcelona-Real Madrid

3rd/4th November: Rayo Vallecano-Barcelona
6th November: Inter-Barcelona - CL
10th/11th November: Real Betis-Barcelona

24th/25th November: Atlético Madrid-Barcelona
28th November: PSV-Barcelona - CL
1st/2nd December: Barcelona-Villarreal

8th/9th December: Espanyol-Barcelona
11th December: Barcelona-Tottenham - CL
15th/16th December: Levante-Barcelona


Oktober blir et helvete. Athletic, Tottenham, Valencia, Sevilla, Inter og Real Madrid på en mnd med landslagpause inni der..
Markerte alle de viktige/tøffe kampene. Ikke at bortekamp mot Rayo, Betis og Levante er lette. Men det burde vel være muligheter å stille litt mer svekket i disse.

Det er dessverre ulempen med den "lette" starten vår i sesongen. Det er at alle de tøffe kampene kommer på løpenende bånd. 

Det er vel noe Copa Del Rey inni der også, men den burde bli nedprioritert i form at man stiller veldig B-preget.

Står man med mer eller mindre full pott etter dette så er det bare å ta av seg hatten for Messi og co.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg