Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
LaVecchiaSignora

Innlegg: 2148
LaVecchiaSignora
09.09.18 13:21

Busquets er en enorm fotballspiller og vil fortsette å være det en stund til. Jeg tror derimot ikke det er dumt å få på plass en langsiktig erstatter. Busquets har kvaliterer som nødvendigvis ikke blir dårlgere med alderen nei, men han har tross alt spilt enormt mange kamper for både klubb og landslag mer eller mindre hele karrieren. Han har vært lite skadeutsatt og sjeldent spart. Blir ikke sjokkert om kroppen hans får litt nok. 

Jeg kan godt forstå at enkelte vil mene at Busquets er kjedelig, men da ville jeg nesten trodd det var noen som sverget til PL som liker å se tøffe dueller, noen som springer fort osv. Busquets spiller med en smartness og ro som er nydelig å se på. Er man Barcelona-tilhenger og synes Busquets er kjedelig, samtidig gleder seg til hans tid er over, da er man enten eksepsjonelt bortskjemt eller besitter manglende fotballforståelse. 

Busquets er en mester i å gjøre sin rolle på en mest mulig effektiv og enkel måte. Han trenger ikke å løpe i full spurt for å ta igjen en spiller og gjøre en kanontakling fordi han har allerede lest løpet/spillet, plukket opp ballen og satt igang et angrep. Busquets styrer sjeldent taktpinnen, men det er ofte Busquets som gjør taktomsvingningen fra besittelse til angrep. Enten ved å selv gjøre en vending å sette opp en spiller til å starte angrepet eller ved å slå den vanskelige pasningen i lengderetning forbi midtbaneleddet til en spiller i angrepsposisjon. 

Savnet blir enormt og skoene blir like umulig å fylle som Xavi og Iniesta. 

wazzzza

Innlegg: 1294
wazzzza
09.09.18 20:46

«Gleder meg til Busquets er ferdig», Royu. 

Den må limes inn. 

Sorry, skal ikke mate trollet mer.

Cobi

Innlegg: 58251
Cobi
09.09.18 22:26

Dette er et sånt jævla FIFA-generasjon-problem, hvor spillere nærmest utelukkende måles etter fart og teknikk, som er tingene som teller der. Det å være verdens muligens aller mest fotballsmarte spiller reflekteres ikke. I stedet blir spillertyper som Dembele fremhevet, selv om de naturligvis er fryktelig mye mindre viktige for et lag som Barcelona enn pace- og akselerasjonsmonstrene. 

Busquets er sannsynligvis Barcelonas nest viktigste spiller om dagen. Eller, grunnet konkurransesituasjonen så må vel folk som Alba og Suarez også nevnes, men dere skjønner hva jeg mener. Busquets er uerstattelig. Og derfor er de Jong en drømmesignering: Å få inn en slags like for like-erstatter før Busquets er for gammel og på vei ned er helt perfekt.

Coca_cola

Innlegg: 5284
Coca_cola
09.09.18 22:41
Cobi: Dette er et sånt jævla FIFA-generasjon-problem, hvor spillere nærmest utelukkende måles etter fart og teknikk, som er tingene som teller der. Det å være verdens muligens aller mest fotballsmarte spiller reflekteres ikke. I stedet blir spillertyper som Dembele fremhevet, selv om de naturligvis er fryktelig mye mindre viktige for et lag som Barcelona enn pace- og akselerasjonsmonstrene.  Busquets er sannsynligvis Barcelonas nest viktigste spiller om dagen. Eller, grunnet konkurransesituasjonen så må vel folk som Alba og Suarez også nevnes, men dere skjønner hva jeg mener. Busquets er uerstattelig. Og derfor er de Jong en drømmesignering: Å få inn en slags like for like-erstatter før Busquets er for gammel og på vei ned er helt perfekt.

Eventuelt et manglende-fotballforståelse-problem. Ofte to sider av samme sak vel å merke.

Ellers, folk elsker å bare "gi" en spiller noen egenskaper, og si at vedkommende da ville blitt bedre. Og ja, alt annet likt, så ville det selvfølgelig vært tilfellet. Men, da ignorerer man fullstendig at det er spillernes mangler på et område som gjerne har bidratt til at vedkommende har utviklet noen andre egenskaper. Er høyst sannsynligvis den manglende farten til Busquets som har bidratt til at han har blitt så fotballklok som han er. Han "må" ha det for å kunne kompensere for at han er like treig som farmor.

Er for øvrig artig nok en mulig intern arvtaker til S. Busquets med navnet Oriol Busquets (ikke i slekt). Vært skadet i 7 mnd. nå, men har visstnok en høy stjerne hos Valverde, og ble også vurdert som aktuell for a-troppen i år. 

Uavhengig av avsnittet over, så er F. De Jong en sånn spiller som man bare må (prøve å) hente. Skyhøyt potensial.

Cobi

Innlegg: 58251
Cobi
09.09.18 22:54

Tror aldri O.Busquets var aktuell for opprykk allerede denne sommeren, og i hvert fall ikke når han ble skadet allerede i februar, men han får seg nok en kamp og to i cupen ja. 

For øvrig rimelig grei maks uflaks-faktor på la Masia-midtbanespillerne i sommer. Busquets ute siden februar, Alena (friskmeldt i dag) ute siden siste kamp forrige sesong og Samper ute hele pre season etter å ha blitt skadet ganske tidlig i sommer. Greit nok at det er gunstigere å bli skadet i ferien enn i sesongen, men når man skal spille seg inn i en tropp er jo sommeren uhyre viktig. Alena skulle jo f.eks aldri ned på B-laget nå, men med flere måneder ute så  måtte han et skritt tilbake for å komme igang igjen.

Coca_cola

Innlegg: 5284
Coca_cola
09.09.18 23:06
Cobi: Tror aldri O.Busquets var aktuell for opprykk allerede denne sommeren, og i hvert fall ikke når han ble skadet allerede i februar, men han får seg nok en kamp og to i cupen ja.  For øvrig rimelig grei maks uflaks-faktor på la Masia-midtbanespillerne i sommer. Busquets ute siden februar, Alena (friskmeldt i dag) ute siden siste kamp forrige sesong og Samper ute hele pre season etter å ha blitt skadet ganske tidlig i sommer. Greit nok at det er gunstigere å bli skadet i ferien enn i sesongen, men når man skal spille seg inn i en tropp er jo sommeren uhyre viktig. Alena skulle jo f.eks aldri ned på B-laget nå, men med flere måneder ute så  måtte han et skritt tilbake for å komme igang igjen.

Godt mulig det bare var prat, men var i hvert fall prat om det i sommer. Uansett, er en spiller det rapporteres at Valverde har tro på. Og, i motsetning til Samper, så har han fysikken på sin side (i tillegg til spilleforståelse, pasningsfot etc.).

Jevnt over mye uflaks ja, men den uflaksen har jo til gjengjeld vært flaks for enkelte andre. Kanskje spesielt Puig, som nok ikke hadde fått en så fremtredende rolle i sommer om det ikke var for alle skadene. 

Ankerplassen er for øvrig en av plassene det nok gror best på nedover i systemet, så ikke noe særlig bekymret for den fremover. Mer bekymret for å få tak i de neste store offensive kanonene. Det produseres generelt mindre av de i La Masia, og to av de største talentene har forsvunnet (R. Navarro og S. Gomez).

JFT_96

Innlegg: 25212
JFT_96
10.09.18 11:39

Busquets ja. Hvis man ikke kan se at han er en av verdens beste midtbanespillere er man enten fotballanalfabet eller blind. 

xavi-maestro

Innlegg: 7222
xavi-maestro
10.09.18 11:46
Coca_cola: Mer bekymret for å få tak i de neste store offensive kanonene. Det produseres generelt mindre av de i La Masia, og to av de største talentene har forsvunnet (R. Navarro og S. Gomez).

Barcelona har aldri hatt tradisjon med å produsere de offensive kanonene, så de må nok hentes slik man alltid har gjort. Jeg er ikke så bekymret for at man klarer å erstatte spillere som Suarez, Pedro, Villa, Eto'o etc.. Problemet blir selvsagt å erstatte Messi. Man klarte å erstatte Ronaldinho med Messi, men hvem som skal bli den nye verdenseneren for Barcelona klarer jeg ikke helt å se nå som Neymar forsvant.

Coca_cola

Innlegg: 5284
Coca_cola
10.09.18 21:37

Frenkie De jong i sin første landskamp fra start: 

https://twitter.com/FrenkieJComps/status/1039206470162833413

Overmars har for øvrig også vært ute og sagt at Barcelona kan komme tilbake i januar, men da med et bud som reflekterer hans verdi.

Coca_cola

Innlegg: 5284
Coca_cola
10.09.18 21:39
xavi-maestro: Barcelona har aldri hatt tradisjon med å produsere de offensive kanonene, så de må nok hentes slik man alltid har gjort. Jeg er ikke så bekymret for at man klarer å erstatte spillere som Suarez, Pedro, Villa, Eto'o etc.. Problemet blir selvsagt å erstatte Messi. Man klarte å erstatte Ronaldinho med Messi, men hvem som skal bli den nye verdenseneren for Barcelona klarer jeg ikke helt å se nå som Neymar forsvant.

Tja, problemet sånn jeg ser det når Messi forsvinner ut, er at du må prøve å erstatte han i sum, ved å ha 3 fantastiske spillere på topp der. Man får ikke tak i en spiller som klarer å fylle tomrommet etter han. Sliter per nå med å se hvem disse 2-3 spillerne skal være (avhenger også av hva som skjer med Coutinho og Dembele). 

xavi-maestro

Innlegg: 7222
xavi-maestro
10.09.18 21:43
Coca_cola: Tja, problemet sånn jeg ser det når Messi forsvinner ut, er at du må prøve å erstatte han i sum, ved å ha 3 fantastiske spillere på topp der. Man får ikke tak i en spiller som klarer å fylle tomrommet etter han. Sliter per nå med å se hvem disse 2-3 spillerne skal være (avhenger også av hva som skjer med Coutinho og Dembele).

En fullgod erstatning vil naturligvis ikke komme, men håpet er jo at man får inn en spiller som er bedre enn de andre i verden. Slik Rivaldo var en liten stund, slik Ronaldo var den ene sesongen, slik Ronaldinho var, og som Messi nå har vært i en årrekke. Barcelona har vært dyktig til å jevnlig besitte verdens mest briljante spiller som laget bygges rundt - og Neymar kunne vært en slik spiller. Hvem som skal bli det etter Messi ser jeg ikke pdd.

Coca_cola

Innlegg: 5284
Coca_cola
10.09.18 22:54
xavi-maestro: En fullgod erstatning vil naturligvis ikke komme, men håpet er jo at man får inn en spiller som er bedre enn de andre i verden. Slik Rivaldo var en liten stund, slik Ronaldo var den ene sesongen, slik Ronaldinho var, og som Messi nå har vært i en årrekke. Barcelona har vært dyktig til å jevnlig besitte verdens mest briljante spiller som laget bygges rundt - og Neymar kunne vært en slik spiller. Hvem som skal bli det etter Messi ser jeg ikke pdd.

Vil bli en annen type, men, jeg har ingen tro på at Mbappe og Neymar i fremtiden vil spille i samme klubb, og tror Neymar ender opp i Real Madrid. Det kan åpne for at Mbappe ender opp i Barcelona.

Royu

Innlegg: 10240
Royu
10.09.18 23:51

Med mindre PSG blir tatt i noe i fremtiden så skjer vel neppe det.  Stikker Neymar, så kommer PSG til å gjøre Mbappe den best betalte spilleren der ute. Enten må Mbappe tvinge over en overgang eller sitte ut kontrakten(ye right).

Som den gang baki da så mente jeg at man skulle gå for Dembele og Mbappe. Man hadde faktisk helt fint klart å signere Dembele, Mbappe og Coutinho om man hadde fått i stand lignende avtale med Monaco som det PSG fikk. 

Den eneste som måtte blitt ofret er Malcom obviously og mest sannsynlig hadde man aldri signert Vidal heller(forsåvidt ikke Deulofeu heller). Gud så lys fremtiden hadde sett ut da.

For jeg tror at Mbappe er nåtidens Ronaldo/Henry og det er sånne spillere man rett og slett ikke kan la glippe når du heter Barcelona. Nå må man krysse fingrene for at det dukker opp noe innen Messi og Suarez forsvinner. Problemet er bare at nå er det ikke noe plass(som var en av grunnene for at jeg ikke ville ha Griezmann) noe som betyr at den spilleren vil ha enormt press på seg OG samtlige klubber kommer til å vite at vi må erstatte Messi/Suarez noe som automatisk betyr titalls flere millioner ut av vinduet.

Voecklerjr

Innlegg: 253
Voecklerjr
11.09.18 08:10
JFT_96: Busquets ja. Hvis man ikke kan se at han er en av verdens beste midtbanespillere er man enten fotballanalfabet eller blind.

Enig!

Bleke

Innlegg: 17146
Bleke
11.09.18 10:06
Coca_cola: Vil bli en annen type, men, jeg har ingen tro på at Mbappe og Neymar i fremtiden vil spille i samme klubb, og tror Neymar ender opp i Real Madrid. Det kan åpne for at Mbappe ender opp i Barcelona.

Ikke at jeg har særlig tro på at Neymar ender opp i Madrid, men hvis det skjer så er det vel heller mindre sannsynlig at Mbappe også vil forlate klubben. De slipper aldri spillere de vil ha, så det er vel lite sannsynlig at de begge forsvinner, og en enda mindre sannsynlig hvis den ene drar først.

andwez

Innlegg: 11347
andwez
11.09.18 13:11
Coca_cola: tror Neymar ender opp i Real Madrid. Det kan åpne for at Mbappe ender opp i Barcelona.

Tvert i mot stenger det døren ytterligere, som om den ikke var stengt nok allerede. 

Coca_cola

Innlegg: 5284
Coca_cola
11.09.18 20:58
andwez: Tvert i mot stenger det døren ytterligere, som om den ikke var stengt nok allerede.

Den er stengt for en del år, ja, men har nøyaktig _null_ tro på at Mbappe skal jage rundt i fransk serie hele sin karriere. Et spørsmål om tid før han beveger seg til en av de største ligaene. 

Coca_cola

Innlegg: 5284
Coca_cola
11.09.18 21:00
Bleke: Ikke at jeg har særlig tro på at Neymar ender opp i Madrid, men hvis det skjer så er det vel heller mindre sannsynlig at Mbappe også vil forlate klubben. De slipper aldri spillere de vil ha, så det er vel lite sannsynlig at de begge forsvinner, og en enda mindre sannsynlig hvis den ene drar først.

Litt som jeg skrev i svaret over her. Anser det som rett og slett naivt å tro at Mbappe kommer til å forbli i PSG ut karrieren. Han har større ambisjoner enn som så, og "worst case" for han, så må han sitte ut kontraktstiden på en lønn som allerede nå er høyere enn hva de fleste kan gi han. 

Bleke

Innlegg: 17146
Bleke
11.09.18 23:09
Coca_cola: Litt som jeg skrev i svaret over her. Anser det som rett og slett naivt å tro at Mbappe kommer til å forbli i PSG ut karrieren. Han har større ambisjoner enn som så, og "worst case" for han, så må han sitte ut kontraktstiden på en lønn som allerede nå er høyere enn hva de fleste kan gi han.

Klart, han er jo bare 19 år, og hvis det er riktig info på TM, så vil han ikke engang være 25 ved kontraktslutt.

Og bare for å gjøre det klart, så tror jeg Mbappe ender opp i Barca, Madrid eller et PL-lag som etablerer seg topp 3 i CL, før han legger opp. Ikke så sikker på om Neymar flytter på seg innen han legger opp.

Aner ikke hvorfor, men jeg fikk liksom for meg at du mente at Neymar og Mbappe ville gå til Madrid og Barca neste sommervindu. Men leste litt raskt.

(Innlegget ble redigert 11.09.18 23:12)

andwez

Innlegg: 11347
andwez
12.09.18 11:54
Coca_cola: Litt som jeg skrev i svaret over her. Anser det som rett og slett naivt å tro at Mbappe kommer til å forbli i PSG ut karrieren. Han har større ambisjoner enn som så, og "worst case" for han, så må han sitte ut kontraktstiden på en lønn som allerede nå er høyere enn hva de fleste kan gi han.

Vi får se, men det er uansett langt frem i tid. Jeg har mer troen på at man finner en løsning som ligner på måten man hentet Neymar på, enn at det skal brukes tre transferbudsjetter på en enkelt spiller. 

Da mener jeg Sør-Amerika > Europa direkte, ikke nødvendigvis wheeler-dealingen til Rosell.

fugletitteren

Innlegg: 11304
fugletitteren
12.09.18 17:43

Da har Barca spillerne godtatt å spille Girona kampen i Miami.. Så da er det vel ikke lenge til den bekreftes.

trist at nå fotballen tar etter amerikanske idretter, med kamper i øst og vest.. 

Coca_cola

Innlegg: 5284
Coca_cola
12.09.18 18:44
andwez: Vi får se, men det er uansett langt frem i tid. Jeg har mer troen på at man finner en løsning som ligner på måten man hentet Neymar på, enn at det skal brukes tre transferbudsjetter på en enkelt spiller.  Da mener jeg Sør-Amerika > Europa direkte, ikke nødvendigvis wheeler-dealingen til Rosell.

Det er mulig det ikke er Barcelona som henter han, ja, men tror ikke han blir i PSG hele karrieren, og tror ikke Real Madrid kommer til å sitte med både Neymar og Mbappe.

Tja, et lite problem med det er jo at Real Madrid har kapret de to derfra med størst potensial. Alltids noen som slår til seinere da, men da er man avhengig av å få tak i disse. 

Blir en tøff jobb i hvert fall samme hvilken løsning man går for.

Erlendil

Innlegg: 2784
Erlendil
12.09.18 19:30

Det er enormt skuffende at klubben har bestemt seg for at det er greit å spille seriekamp i USA. Spesielt ille synes jeg det er når klubben er én av svært få som synes det er greit. Dessverre er jeg ikke overrasket. Més que un club indeed...

I tillegg lanserer man en rosa tredjetrøye for denne sesongen. Måtte den aldri benyttes. Må si jeg savner Senyera-trøya. Den var nydelig.

(Innlegget ble redigert 12.09.18 19:31)

Coca_cola

Innlegg: 5284
Coca_cola
12.09.18 22:59
Erlendil: I tillegg lanserer man en rosa tredjetrøye for denne sesongen. Måtte den aldri benyttes. Må si jeg savner Senyera-trøya. Den var nydelig.

Disse tredjedraktene Real Madrid og Barcelona driver og disker opp med om dagen har jeg lest et sted at har kvinner som den kundegruppen de sikter seg inn på. Er derfor de stort sett er litt rare visstnok.

Bølgenisse

Innlegg: 7111
Bølgenisse
12.09.18 23:12
Coca_cola: Disse tredjedraktene Real Madrid og Barcelona driver og disker opp med om dagen har jeg lest et sted at har kvinner som den kundegruppen de sikter seg inn på. Er derfor de stort sett er litt rare visstnok.

Jeg kan ikke tro at Barcelona vi lykkes med dette. Den tredjedrakta i år er jo så heslig at selv en forfrosset nakenhund hadde nektet å surre seg inn i den for å holde varmen. Jeg tror man må tilbake til 90-tallet for å fotballdrakter i den kategorien. 

Kokuhaku

Innlegg: 4665
Kokuhaku
13.09.18 02:35

Kan det være økonomiske grunner for at man går for en uvanlig tredjedrakt?

(I og med at den benyttes så lite i kamp (?), er det normalt den minst attraktive drakten å kjøpe, og derfor velger man å kline til med en som skiller seg ut og i så måte øker kanskje sjansen for at et segment ønsker å kjøpe den).

Royu

Innlegg: 10240
Royu
13.09.18 02:57

Tror det hadde økt salget mer om den faktisk hadde vært dødsfin fremfor grisestygg.

andwez

Innlegg: 11347
andwez
13.09.18 15:20
Coca_cola: Tja, et lite problem med det er jo at Real Madrid har kapret de to derfra med størst potensial. Alltids noen som slår til seinere da, men da er man avhengig av å få tak i disse.

Joda, men det er i dag. Syns det var viktigere å få Arthur enn noen av de to Real Madrid fikk. 

Det går et tog i Sør-Amerika neste år og året etter også, så lenge man er "med" og fighter om disse hele tiden har jeg troen på at noe landes. 

andwez

Innlegg: 11347
andwez
13.09.18 15:23
Coca_cola: Disse tredjedraktene Real Madrid og Barcelona driver og disker opp med om dagen har jeg lest et sted at har kvinner som den kundegruppen de sikter seg inn på. Er derfor de stort sett er litt rare visstnok.

De hadde jo en lang periode med signalfargene til veivesenet før de gikk over til sånne som dette. Mulig det er noe i det. 

Royu

Innlegg: 10240
Royu
13.09.18 17:23
andwez: Joda, men det er i dag. Syns det var viktigere å få Arthur enn noen av de to Real Madrid fikk.

Lol. Det er det ingen som kan si på dette stadiet. 

Tar de 2 helt av der borte eller bare en av de og Arthur fortsetter med støttepasningene sine så har man feilet veldig.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg