Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Voecklerjr
VoecklerjrInnlegg: 253
16.09.18 16:59
FABI0: Hvor er egentlig alle Roberto-på-midtbanen-nuthuggerne nå? 90 % av debattantene i tråden skrek jo om at Roberto måtte opp på midten umiddelbart etter preseason. Hva var det egentlig jeg sa i sommer? Jo, at han faller gjennom hver eneste kamp når man møter andre enn CdR-lag og ferielag i USA.

Så lenge han er på høyreback er jeg fornøyd. Han var ligaens beste i høyreback i fjor, og selv om jeg gjerne skulle sett Semedo bli den spilleren de fleste trodde han var, virker ikke det å skje. Derfor er jeg glad vi har poteten på laget!

Voecklerjr
VoecklerjrInnlegg: 253
16.09.18 16:59
rivaldo: Rafinha var den beste på midten i går før han ble byttet ut, så jeg skjønner ikke kritikken mot han.

Enig!

Tyrios
TyriosInnlegg: 2102
16.09.18 19:26

Kritikken min mot Rafinha er at han er utrolig treg med ballen. Som sin bror Thiago kjæler han mye med kula og bruker ofte mange flere touch før han spiller den videre. 

Der Thiago har en x faktor der han kan gå forbi flere spillere og slå målgivende pasninger og skape muligheter på egenhånd. Rafinha derimot har ikke denne x factoren, og bruker rett og slett mye tid og touch på å bare spille ballen videre. Som senker tempoet. Han er heller ikke spesielt god til å dekke rom for backer som er langt fremme i banen som Rakitic er en mester i.

Barca har alt en Iniesta erstatter i Coutinho. Som kan forsere spillere og slå de forløsende pasningene. I tillegg så har han et vanvittig skudd, noe Iniesta stort sett sparte til finaler og semifinaler. 

Rafinha gjør samme rollen som Rakitic i dag, bare senere og med mere touch som gjør sjansene for brudd i mot større. 

 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6672
16.09.18 20:21
rivaldo: Rafinha var den beste på midten i går før han ble byttet ut, så jeg skjønner ikke kritikken mot han.

Utrolig hvor mange som sliter med å se det.

Folk kritiserer Rafinha ift. hvorvidt han bør bli en fast indreløper i et Barcelona som ønsker å bli verdens beste klubblag igjen. Til det går alt for tregt og til tider for upresist og til feil tidspunkt. Han er ikke spesielt god (les: ikke dårlig!) til de tingene som man må være ekstraordinære på for å bli en indreløper som oppfyller kravene til verdens beste klubblag.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7071
16.09.18 20:59
xavi-maestro: Utrolig hvor mange som sliter med å se det. Folk kritiserer Rafinha ift. hvorvidt han bør bli en fast indreløper i et Barcelona som ønsker å bli verdens beste klubblag igjen. Til det går alt for tregt og til tider for upresist og til feil tidspunkt. Han er ikke spesielt god (les: ikke dårlig!) til de tingene som man må være ekstraordinære på for å bli en indreløper som oppfyller kravene til verdens beste klubblag.

Dette har da heller aldri vært et tema? Jeg kan i hvert fall ikke huske å ha sett en eneste her inne som har argumentert for at Rafinha bør være en fast indreløper for Barcelona. 

Som en rotasjonsspiller synes jeg derimot han er meget kurrant. 

(Innlegget ble redigert 16.09.18 21:00)

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2146
17.09.18 08:55

Jeg har ingenting imot kritikken mot Rafinha. Før sesongen hadde man et hav av midtbanespillere, da også mange rotasjonsspillere. Når man da velger ut et par å ha med videre, så synes jeg ikke det er for strengt å kreve at de har noe å bidra med som er sitt eget selv om man totalt sett muligens er et hakk ned i kvalitet. Paulinho som et godt eksempel. Dersom Rafinha ikke klarer å kneppe det opp litt, så kan man like greit overlate den tiden tid Alena etter min mening.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 2046
17.09.18 09:43
xavi-maestro: Folk kritiserer Rafinha ift. hvorvidt han bør bli en fast indreløper i et Barcelona som ønsker å bli verdens beste klubblag igjen. Til det går alt for tregt og til tider for upresist og til feil tidspunkt. Han er ikke spesielt god (les: ikke dårlig!) til de tingene som man må være ekstraordinære på for å bli en indreløper som oppfyller kravene til verdens beste klubblag.

Nå må du diskutere det som er tema.

Det er ingen som har nevnt noe han bør bli fast indreløper i dette laget. Det er det vel ingen som ønsker, bortsett fra Rafinha selv.

Rafinha var på vei ut rett før overgangsvinduet stengte, men det ble ikke noe av. Han gjorde en bra preseason. Nå når han er i troppen må han vurderes på lik linje med alle selvsagt, og han er en kurant rotasjonsspiller.

Det er Valverde som velger å bruke han i en nykomponert midtbane borte mot en vanskelig motstander. Det var flere som kritiserte han etter kampen i helga, men det er feil å gjøre da han tross alt gjorde en ok jobb. Det er den kritikken flere ikke skjønner her. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 2046
17.09.18 09:44
LaVecchiaSignora: Når man da velger ut et par å ha med videre, så synes jeg ikke det er for strengt å kreve at de har noe å bidra med som er sitt eget selv om man totalt sett muligens er et hakk ned i kvalitet. Paulinho som et godt eksempel. Dersom Rafinha ikke klarer å kneppe det opp litt, så kan man like greit overlate den tiden tid Alena etter min mening.

Vel, da bør man kritisere Valverde for å gi han spilletid. Valverde må ikke gi han spilletid? 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2146
17.09.18 11:12

Hvis han ikke hever seg, ja. Og da vil også kritikken vedvare. 

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7071
18.09.18 16:00

Minner om at kampstart er klokka 18.55 i dag dersom noen ikke har fått det med seg.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
18.09.18 17:32

Forventer toppet. Mener Semedo skal spille foran Roberto også for å demme opp hurtigtoget Lozano i dag.

Roberto er ikke rask nok til å verken ta han igjen eller løpe hjem i forsvar dersom han skal være med oppover i banen. Men det blir vel den svært begrenset Roberto der. B

Voecklerjr
VoecklerjrInnlegg: 253
18.09.18 17:46

Perfekt lineup, kunne ikke vært bedre!

Jackern
JackernInnlegg: 4302
18.09.18 18:13

Vil si at dette er en toppet lagoppstilling. Muligens Arthur inn for Dembele og Coutinho på vv, men dagens oppstilling er nok sterkere pt.

andwez
andwezInnlegg: 11344
18.09.18 18:21

PSV med fem strake og 21-3 i serien.

Voecklerjr
VoecklerjrInnlegg: 253
18.09.18 18:21
Jackern: Vil si at dette er en toppet lagoppstilling. Muligens Arthur inn for Dembele og Coutinho på vv, men dagens oppstilling er nok sterkere pt.

Enig! Hjemme mot PSV er det antakeligvis greit å kjøre de fire offensive samtidig. Får vel kanskje se den varianten du nevner i borteoppgjøret mot Inter og Tottenham. 

GMartino
GMartinoInnlegg: 2964
18.09.18 18:59

Smakt utrolig med lang smell for Suarez\rakitic. Kom igjen da Van Bommel!

Svakt oppmøte, som er helt vel unt.

(Innlegget ble redigert 18.09.18 19:01)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
18.09.18 19:03

Mangler flomlys følelsen.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
18.09.18 19:05

Fin klarering Roberto. Rett inn i midten til en PSV spiller. 
Kunne fort stått 0-1 der.

Tyrios
TyriosInnlegg: 2102
18.09.18 19:12
Jackern: Vil si at dette er en toppet lagoppstilling. Muligens Arthur inn for Dembele og Coutinho på vv, men dagens oppstilling er nok sterkere pt.

Hva i alle dager er det egentlig Arthur har vist som tilsier at han har noe som helst og gjøre i en toppet 11 foran noen andre?

Han har jo omtrent ikke spilt en eneste kamp denne sesongen så langt. Regner med at Valverde har en grunn med tanke på at han omtrent ikke blir benyttet som innbytter en gang. 

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15218
18.09.18 19:13

"og han andre"

Lol. Har ikke kommentatoren hørt om Cavani?

Jackern
JackernInnlegg: 4302
18.09.18 19:15
Tyrios: Hva i alle dager er det egentlig Arthur har vist som tilsier at han har noe som helst og gjøre i en toppet 11 foran noen andre?

Jeg skriver jo nettopp at han ikke er i en toppet ellever, så skjønner ikke helt spørsmålet. Derimot har han vist at han har potensiale til å bli det, og muligens ikke om så lang tid heller.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
18.09.18 19:16

Dembele som har levert samtlige målpoeng på rad nå når han har startet en kamp fra start skal bli benket av Arthur som ikke har bidratt noe annet enn støttepasninger.

Etter min mening er 442 med Dembele på høyre og Coutinho på venstre det beste. Hvor Messi dropper ned i midten så det blir en slags 4213.

Dembele har en del balltap å da synes jeg det ikke er smart av å la han spille på den siden hvor mesteparten av angrepene våre kommer. Når Messi trekker inn i midten så er HELE høyresiden åpen og ufarlig. Da hjelper det lite å ha Roberto som kommer med lange klyv som ikke akkurat har de beste ferdighetene til å utfordre noen 1v1.


Av en eller annen grunn skal han dytte Messi ut på høyere. Synes det er helt åpenbart at Messi må spille mer sentralt og ikke mer på vingen. Han forsøker å strekke laget og at Messi skal få mer rom, men i disse kampene er det tullete. Hele laget blir skyvet over på en side fordi høyresiden er ubrukelig om ikke Messi er plassert der.

(Innlegget ble redigert 18.09.18 19:19)

Tyrios
TyriosInnlegg: 2102
18.09.18 19:19
Jackern: Jeg skriver jo nettopp at han ikke er i en toppet ellever, så skjønner ikke helt spørsmålet.

Du skriver jo muligens Arthur inn for Dembele. Så jeg lurer på hva i alle dager han har prestert som gjør at du mener han skal inn for Dembele som leverer målpoeng i hver kamp for tiden?

Han står jo tydeligvis bak Rafinha og Sergi Roberto på indreløperplassene, med tanke på laguttaket i det siste.

Jackern
JackernInnlegg: 4302
18.09.18 19:24
Tyrios: Du skriver jo muligens Arthur inn for Dembele. Så jeg lurer på hva i alle dager han har prestert som gjør at du mener han skal inn for Dembele som leverer målpoeng i hver kamp for tiden? Han står jo tydeligvis bak Rafinha og Sergi Roberto på indreløperplassene, med tanke på laguttaket i det siste.

Jepp, og det står jeg for. Jeg kunne kanskje vært litt mer konkret med at jeg mener fremover (les; fremtid), selv om jeg mener det kom greit frem i innlegget.

At Roberto og Rafinha er foran han i køen er jeg ikke nødvendigvis enig i, og om det nå skulle være slik, så tror jeg ikke det varer lenge.

Så for å svare konkret på spm. ditt om hva han har bevist; Et potensiale som tilsier at han kan kjempe om en plass i toppet ellever om ikke lang tid.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
18.09.18 19:26

Se på Dembele. Elsker når han setter fart. Må nok hjemme litt.


Så har du verdens beste spiller da. Ordner opp på frisparket Dembele skaffet. 1-0

(Innlegget ble redigert 18.09.18 19:28)

Voecklerjr
VoecklerjrInnlegg: 253
18.09.18 19:28

Lekent Leo!

(Innlegget ble redigert 18.09.18 19:28)

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2146
18.09.18 19:30

Kjenner jeg blir mer og mer frustrert for hver kamp av Dembele. Det er så utrolig mange dårlige touch. Det er helt merkelig hvor tidvis dårlige touch han har før han ut av det blå drar av fire-fem mann i et enormt tempo med helt strøkne touch. Han leverer målpoeng og da er det veldig vanskelig å si at han ikke fortjener ytterligere tillit, men stadig mer skeptisk til om han er i stand til å konsistent være en trussel mot storlagene. Vi har allerede Suarez som garanterer for masse målpoeng, men som er spillemessig begrenset. 

(Innlegget ble redigert 18.09.18 19:31)

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2146
18.09.18 19:32

Føler frisparksituasjonen er en god personifisering av Dembele. Glimtvis bra, men for ustabilt. Famler seg til frispark som igjen leder til målet pga en dårlig touch. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
18.09.18 19:48
LaVecchiaSignora: Kjenner jeg blir mer og mer frustrert for hver kamp av Dembele. Det er så utrolig mange dårlige touch. Det er helt merkelig hvor tidvis dårlige touch han har før han ut av det blå drar av fire-fem mann i et enormt tempo med helt strøkne touch. Han leverer målpoeng og da er det veldig vanskelig å si at han ikke fortjener ytterligere tillit, men stadig mer skeptisk til om han er i stand til å konsistent være en trussel mot storlagene. Vi har allerede Suarez som garanterer for masse målpoeng, men som er spillemessig begrenset.

Sykt hvor mye du syter.
Da tror jeg du har glemt hvor ofte Neymar mister ballen og generelt sinket angrepene. 


Sånne spillere spiller på ferdighetene de har. Laget har manglet noen som kan skape noe på egenhånd, sette fart og være en konstant trussel med ballen i beina. Det spiller ingen rolle hvor ofte han mister ballen enn så lenge han lykkes med det han prøver på. Basert på antall målpoeng han har levert nå fra start. Så må du faen meg være bortskjemt som sitter her kamp etter kamp og syter selv når han leverer målpoeng, skaper ting, forsøker på ting og tar bakromsløp. Hvor mye kan du forvente av en 21 åring? Det er sånne supportere som deg, som kan ende opp med å pushe han ut av klubben.

Husker det var en Strive kommentatorene som forklarte det fint iløpet av en kamp denne sesongen.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 2046
18.09.18 19:48

Ok kamp, ikke så mye mer. PSV med for mange muligheter etter min smak. Nydelig frispark. Suarez meget usynlig, Rakitic like kjedelig som en stor gråstein. Dembele varierer fryktelig mye, men er et uromoment for motstander innimellom. 

Jeg vil ha inn Arthur. Ut med Rakitic. Gjerne gi litt spilletid til Munir også for min del. 

Messi god som alltid. 

(Innlegget ble redigert 18.09.18 19:53)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg