Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
rivaldo
rivaldoInnlegg: 2045
19.09.18 09:24
-k9b_: Tungt å forandre så mye når laget til den hjerneskadede treneren vinner hver kamp.

Tror ikke du skal kreditere Valverde all grunn for at lager vinner hver kamp. Det er da flere trenere som kunne gjort tilsvarende jobb som Valverde her? 

Han har så mange gode fotballspillere at det skulle bare mangle at han vinner mange kamper. 
F.eks: Det er ikke Valverdes fortjeneste at vi vinner kampen mot Real Sociedad i helga. 

Dette laget er mulig å forbedre. Vi har flere "svake" punkt. F.eks: Rakitic, Suarez....

(Innlegget ble redigert 19.09.18 09:24)

Cobi
CobiInnlegg: 58251
19.09.18 09:44
-k9b_: Tungt å forandre så mye når laget til den hjerneskadede treneren vinner hver kamp.

Valverde har, først og fremst fordi han spilte litt kjip fotball i fjor, havnet i en situasjon hvor han nærmest umulig kan få skryten som resultatene tilsier. Han startet sesongen i fjor med å miste Neymar, få inn en skadet/tilnærmet ubrukelig Dembele som erstatter, tape så det sang etter mot Real Madrid, og likevel vinne ligaen med henda på ryggen. Det var ikke godt nok, selv om alle Barcelona-supportere i hele verden ville tatt et seriegull med begge hendene da overgangsvinduet stengte 1.september, hovedsakelig fordi man dreit seg ut mot Roma.

Så ble det et «krav» om å spille 433 og bruke Dembele. Og det gjør man. Og man vinner, man vinner sågar alt. Og så er det helt riktig at det spillemessig ikke ser ut som under Pep, men samtidig så glorifiseres alltid gamledager. Det har blitt et problem, et eksempel på hvor feil alt er om dagen, at man bruker Rakitic, for han passer ikke inn i «Barcelona-fotballen», og så hopper man bukk over det faktum at Seydou Keita var en av Peps mer betrodde menn (startet f.eks. 23 av de 31 ligakampene han var skadefri og tilgjengelig til i 09/10, som vel er den aller drøyeste sesongen under Pep). Ingen skal fortelle meg at Keita var noe mer «Barcelona-spiller» enn hva Rakitic er (her snakker jeg altså om spilletypen Rakitic, ikke det faktum at han har hatt en litt tung start på denne sesongen). Abidal, hvor fantastisk han enn var, var heller ikke akkurat en kopi av Dani Alves på motsatt side. Og Pedro var ikke akkurat Messi. Man glorifiserer seg inn i en tankerekke om at hele Pep-perioden, hele «Barcelona før i tiden» var som en evig lang rekke av kamper alla CL-finalen mot United, men det er jo ikke riktig.

Hittil denne sesongen har Barcelona vunnet alt, etter en VM-sommer. All erfaring tilsier at storlagene tidvis sliter sesongen etter VM, og også første kamp etter den første landslagspausen. Her vant Barcelona første kamp etter landslagspausen, på «helvetesbanen» Anoeta, og så var det bare negativitet overalt. Det er helt merkelig: Ser man på twitter eller hvor som helst, så er det full slakt og «Valverde out» allerede når lagoppstillingene kommer. Selv i går, hvor han stilte toppet lag. Jeg skjønner at få eller ingen supportergrupperinger har bedre grunn til å være bortskjemte enn Barcelonas, men det er direkte fascinerende å bevitne. Man vinner alt, men på omkvedet skulle man trodd man lå midt på tabellen etter en svak innledning, etter å ha blitt nummer fire i fjor.

Og at Barcelona ikke kan gå lenger enn kvarten i CL? Bollocks kalles det på godt norsk. Det er ikke ett eneste lag der ute som ikke Barcelona er klar favoritt eller ca 50/50 mot. Og uten at det er noen fasit: I følge oddsmarkedet er det kun City man får lavere odds på som CL-vinner enn Barcelona.  

EDIT: Innlegget over kom mens jeg skrev. Passer vel greit inn, egentlig.

(Innlegget ble redigert 19.09.18 09:44)

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28731
19.09.18 09:54
rivaldo: Tror ikke du skal kreditere Valverde all grunn for at lager vinner hver kamp. Det er da flere trenere som kunne gjort tilsvarende jobb som Valverde her?

Gjør ikke det, det er ikke så veldig mange trenere som vinner dobbelen med Barcelona. 

Kritikken han får, står ikke i stil med prestasjonen hans lag leverer.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28731
19.09.18 09:59
Cobi: Og at Barcelona ikke kan gå lenger enn kvarten i CL? Bollocks kalles det på godt norsk. Det er ikke ett eneste lag der ute som ikke Barcelona er klar favoritt eller ca 50/50 mot. Og uten at det er noen fasit: I følge oddsmarkedet er det kun City man får lavere odds på som CL-vinner enn Barcelona.

Enda bedre; Barcelona er faktisk favoritt til å vinne både ligaen og CL ifølge 538. 

Jeg har voldsomme problemer, selv når jeg ser Rakitics svake kamper, å skjønner hvorfor han får så mye kritikk. Det er helt merkelig. 

Hvis disse sutrete supporterne får viljen sin, så vil Barcelona falle i kvalitet. Helt garantert.

Voecklerjr
VoecklerjrInnlegg: 253
19.09.18 10:30

I går stilte vi toppet og vinner 4-0. Ja, litt smårusk bakover, men at en viss her inne mener at dette laget og måten det er satt opp på ikke kan vinne CL, er for meg en gåte. Vil si at vi er favoritter, og det sier vel omtrent de aller fleste.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 2045
19.09.18 10:45
Cobi: EDIT: Innlegget over kom mens jeg skrev. Passer vel greit inn, egentlig.

Hva er egentlig feil med det jeg skriver i innlegget? 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
19.09.18 10:49
rivaldo: Hva er egentlig feil med det jeg skriver i innlegget?

Du underbygger innlegget mitt.

Og så antar jeg at du ser paradokset i at du mener Valverde ikke skal ha så mye kred for den jobben han gjør, samtidig som du mener laget har flere svake punkt. Hvis vi for eksempelets skyld sier at Suarez er et svakt punkt, så er det vel en bra prestasjon av Valverde å vinne «alt» selv med Suarez som eneste reelle nieralternativ?

Valverde tapte i realiteten én kamp etter supercupkampene forrige sesong, mot Roma. Det er ikke sånn at «hvem som helst» kunne levert dette, og i hvert fall ikke om man samtidig sier at et par av de viktigste spillerne hans er svake.

EDIT: Valverde måtte være pragmatisk forrige sesong. Det gikk på bekostning av spillet, jovisst, men ga resultater. Aldri i verden om fjorårets Barcelona-stall hadde havna 17 poeng foran Real Madrid, med 93 poeng, uten en pragmatisk tilnærming til sesongen. Så er det samtidig sånn at stallen bør være bedre i år, sånn at spillet bør være bedre enn i fjor. Han har lagt om formasjonen og ser tidvis ut til å ha fått spillet til å gli litt bedre (og tidvis veldig lite bra, for all del). Samtidig er det sånn at første del av sesongen handler om å hente poengene, så kommer finspillet senere. Det gjelder ikke bare Barcelona, men også andre lag, og er ganske så klassisk.

(Innlegget ble redigert 19.09.18 10:56)

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2146
19.09.18 12:20

Valverde fikk massiv kritikk etter Roma-kampen, noe som også var på sin plass. Utover dette har Valverde levert over all forventning. Synes han fortsetter å gjøre mange av de riktige tingene, selv om rulleringen på Anoeta var litt i overkant imo. Jeg er veldig positiv til endringen tilbake til 4-3-3 etter at man gjorde et kompromiss i fjor som følge av Neymar og Dembeles skade.

Synes også det er helt greit at Arthur og Malcom gis litt mer tid. Arthur er jo helt ny på kontinentet, ny liga og ikke minst nytt språk selv om Portugisisk er beslektet. Med såpass mange andre nye komponenter fra fjoråret, så er det bare fint og trygt at ikke alt endres på en eneste gang. Det samme gjelder også Malcom. I Malcoms tilfelle er det også veldig naturlig at Dembele gis sjansen til å drilles inn før Malcom, og som vi vet er de to andre posisjonene på topp besatt allerede. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6672
19.09.18 20:22

Jeg har aldri likt Valverde spesielt godt, men jeg anerkjente hans prestasjon med det utgangspunktet han hadde forge sesong. At Barcelona har vunnet alle kampene til nå denne sesongen er ikke annet enn oppskriftsmessig. Laget i år er definitivt bedre enn i fjor, og det er hjernedødt ikke å bruke det beste laget man kan stille, spesielt hvis man prøver å stille så sterkt som mulig. Samtidig er det et poeng få spilt inn en foretrukken første 11'er. Rakitic er en perfekt Keita-erstatter, ikke Xavi-erstatter. 09/10 sesongen var Iniesta skadet i store deler, derfor Keita sin jevne startplass. At dette var Barcelona sin beste sesong under Pep er også tull. Det var faktisk den svakeste slik jeg ser det. Den beste var 10/11-sesongen.

Arthur skal helt selvsagt inn for Rakitic i den faste 11'eren.

Blaugrana_007
Blaugrana_007Innlegg: 3209
19.09.18 21:53

Hva faen har Arthur bevist for at han skal erstatte Rakitic? Jeg tror enkelte glemmer hvor nyttig han har vært for Barca siden kom fra Sevilla. Mot topp motstand trenger vi en type som Rakitic som kan gjøre grovarbeidet på midtbanen noe Arthur er ikke i nærheten av . Joda Arthur kan slå korte pasninger og tar xavi vendinger men han har langt å gå før han kommer i nærheten av å erstatte Rakitic.

(Innlegget ble redigert 19.09.18 21:53)

Bakkus
BakkusInnlegg: 4646
19.09.18 23:48

Herregud, det at flere Barcelona faktisk klager på Rakitic er helt vilt. Verdensklasse.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28731
20.09.18 08:33
xavi-maestro: Arthur skal helt selvsagt inn for Rakitic i den faste 11'eren.

"selvsagt"

Jackern
JackernInnlegg: 4302
20.09.18 09:03

Jeg tror problemet Barcelonas supportere har med Rakitic, er at han ikke passer optimalt inn i den spillestilen de fleste supportere skulle ønske at man spilte. Tror de færreste benekter at han er en spiller i verdensklasse. Problemet er at han spiller i en kritisk rolle i Barcelona, og gjør at vi ikke kan spille på måten mange av oss mener er optimalt.

Man kan diskutere seg blå om hva som gir best resultater, men for min, og mange andres del, handler det å se på Barcelonakamper om langt mer enn å se på at klubben oppnår resultater. Derfor skulle også jeg gjerne sett at Arthur blir faset inn for Rakitic i løpet av sesongen.

(Innlegget ble redigert 20.09.18 09:04)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
20.09.18 09:27

Men hva har Arthur bevist? At han tar noen "xavi turns" now and then og sper ballen left and right and back. Impressive. 

Respektløst ovenfor Rakitic kvaliteter. Blitt en fantastisk box til box spiller som er ganske så viktig når man spiller mot lag man blir presset av. Hadde ikke stolt 5 flate øre på at Arthur hadde reddet oss i slike kamper. 

Kanskje han blir viktig i fremtiden, kanskje han ikke blir det. For tidlig å konkludere den ene tingen eller den andre. Men noe fast startelver skal han hvert fall ikke inn i enda.


Man har en hjemmekamp mot Girona nå om 3 dager. Her mener jeg egentlig at det er helt greit at de gjør mange endringer, Inn med Arthur, Malcom, Semedo og Lenglet. 

Så stiller man mer eller mindre toppet mot Leganes på bortebane. Før man hviler et par spillere på hjemmebane mot Athletic, men stiller allikevel ganske relativt toppet. Sørger for at man vinner kampen fort, så tar man av viktige spillere.


Etter dette så venter Tottenham(borte), Valencia(borte)
landslagpause??..
Sevilla(hjemme), Inter(hjemme) og Real Madrid(hjemme).

Altså dette er oktober programmet vårt. 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2146
20.09.18 09:55

Xavi og Iniesta har på mange måter blitt fasiten for hvordan våre indreløpere skal spille. Samtidig har de også lagt listen i kvalitet. Med Xavi og Iniesta godt i minne skal det veldig lite til før kritikken kommer. Rakitic er en annerledes type spiller, men det betyr ikke nødvendigvis mye dårligere. Han har et ekstremt bunnivå og legger alltid ned et stort stykke arbeid.

Både Suarez og Dembele har en god del balltap på topp. Arbeidskapasiteten til Rakitic er en av nøklene for å demme opp mest mulig kontringer som følge av balltapene. Det føles rett og slett mye tryggere med Rakitic på banen enn når han sitter på benk. Det finnes muligens spillere som hadde fått spillet til å flyte et lite hakk bedre enn Rakitic, men jeg er nesten helt sikker på at vi da også hadde tapt mer fotballkamper.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2964
20.09.18 11:56
LaVecchiaSignora: legger alltid ned et stort stykke arbeid.

Hvorfor ser barna dine bedre ut da?

King_Eric_22
King_Eric_22Innlegg: 9
20.09.18 12:14
Jackern: Man kan diskutere seg blå om hva som gir best resultater, men for min, og mange andres del, handler det å se på Barcelonakamper om langt mer enn å se på at klubben oppnår resultater. Derfor skulle også jeg gjerne sett at Arthur blir faset inn for Rakitic i løpet av sesongen.

Kan skrive under på dette.

Av det lille vi har sett, så ser Arthur ut som ett meget bra kjøp, og perfekt fit for Barcelona. 

Valverde er av de mer risiko-averse trenertypene, og det er vel gjerne ikke så ille at han ønsker å få en god start med Rakitic denne sesongen. Han kommer til å benytte seg mer og mer av Arthur. 

Selv om han er langt ifra min favorittspiller, håper jeg likevel at Rakitic blir, da jeg ser på han som perfekt i ankerrollen for å avlaste en aldrende Busquets. 

De to kan spille sammen i de kampene som krever enda mer balanse sentralt. Utelukker heller ikke at en skadefri første lineup til de største kampene på våren inneholder både Coutinho, Arthur , Rakitic & Busquets.  

SaMo
SaMoInnlegg: 10
20.09.18 13:32

Hva er det Valverde konkret har gjort som er bra? 

 

Har noen spillere tatt store steg under han?

Har han fått opp unge lokale gutter?

Har han bidratt til at Barca har truffet bra på overgangsmarkedet (i den grad han påvirker)?

Har han et tydelig, gjenkjennelig spill i etablert angrep?

Har han en tydelig plan og kan rullere inn spillere uten at det påvirkere spillestilen?

Min eneste + fra sist sesong er egentlig forsvaret av egen boks på innlegg i mot (noe som ikke har sett spes bra ut til nå denne sesongen)

 

Imo overtok Valverde et lag der det allerede var en del ekstremt bra relasjoner. I tillegg fikk han inn Coutinho som er en av verdens beste fotballspillere. 

Disse eksisterende relasjonene, lite skader på nøkkelspillere og en Messi som gang på gang avgjorde kamper der laget spilte enten dårlig eller helt average gjorde at sesongen resultatmessig ble en suksess.

Men nederlaget i CL var en varsla katastrofe:

 

1. Valverde evnet ikke å få laget til å vinne kamper uten de allerede satte relasjonene og Messi sitt bidrag. På den måten ble det ekstrem overbelastning på noen spillere

2. På et eller annet tidspunkt vil du tape fotballkamper når du spiller middels/dårlig. Messi kan ikke ha dagen 365 dager i året.

 

Rullering på laget er helt avgjørende hvis Barcelona ønsker å gå langt i alle turneringer. Det er her det for meg har sviktet totalt for Valverde. Han prøvde mot Sociedad, men svaret ble en katastrofal 1 omg. 

Han har hatt nok tid og han har nok kvalitet i troppen til at det i år MÅ kunne byttes noen spillere, også mot litt tøffere motstand. Alle trenere kan få nøkkelspillerne til Barca til å vinne kamper. Utfordringen er å utvikle et eget spill der hele troppe er komfortable og kjenner rollene sine, samt løfte nivået på unge spillere som kommer bakfra. 

 

Slik det ser ut nå er ikke Valverde en trener som evner å få det til.

(Innlegget ble redigert 20.09.18 13:35)

andwez
andwezInnlegg: 11344
20.09.18 14:01
SaMo: Hva er det Valverde konkret har gjort som er bra?

Så det er ikke nok å vinne, men måten man vinner på?


Hvis du vil ha noe konkret, så klarte han å sette sammen et slagkraftig lag etter en dårlig transfersommer og enda dårligere sesonginnledning i treningskamper+supercupene. Og det klarte han veldig fort. 

(Innlegget ble redigert 20.09.18 14:02)

SaMo
SaMoInnlegg: 10
20.09.18 15:05
andwez: Så det er ikke nok å vinne, men måten man vinner på?
Hvis du vil ha noe konkret, så klarte han å sette sammen et slagkraftig lag etter en dårlig transfersommer og enda dårligere sesonginnledning i treningskamper+supercupene. Og det klarte han veldig fort.

Egentlig , ja. Jeg mener at i en klubb som Barcelona er det faktisk ikke nok å bare vinne. Måten en vinner på er av stor betydning (av grunner jeg ikke skal gå i detalj på nå).

Dette er en ganske utbredt oppfatning: https://www.sport-english.com/en/news/opinion/barcelona-are-not-playing-well-7037826

 

Sånn ellers er det selvsagt satt på spissen å si at Valverde ikke har oppnådd noe konkret.

Men synes det er et relevant spm. Satt litt på spissen kan en si at det var det medisinske apparatet, relasjonene mellom de erfarne spillerne og Messi sin ex-faktor som var avgjørende for the Double sist sesong. 

Valverde fikk laget opp å gå etter å ha blitt knust av Madrid. Men det var langt fra fantastisk fotball. Det var solid, skadefritt og det var Messi. Sjelden imponerte de. 

Den pragmatismen ble sett gjennom fingrende med da, som du sier, de hadde en veldig trøblete sesonginnledning. Bekymringen nå er vel at han ikke evner å ta laget videre fra den pragmatismen og til å begynne å imponere.. Noe som jeg mener tiden definitivt er inne for.

 

Oppsummert synes jeg Valverde sin jobb i en klubb med så fantastiske spillere som Barcelona er å:

-sette sitt preg på spillet

-utvikle det i en positiv retning

- utvikle nye og unge spillere til å fungere i systemet

-disponere troppen slik at de er best mulig rystet til å gå langt i alle turneringer

-Underholde

 

For meg har han ikke gjort en bra nok jobb her. Det kan bli kritisk gitt at nøkkelspillerne til Barcelona går inn i høsten av sine karrierer. 

(Innlegget ble redigert 20.09.18 15:09)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17974
20.09.18 15:09

LaVecchiaSignora var inne på at det er en utakknemlig rolle å ta over for Xavi, ettersom du hele tiden blir sammenlignet med en mann som er i diskusjonen om å være tidenes beste sentrale midtbanespiller.

Vel, det er også en utakknemlig rolle å ha posisjonen som Pep Guardiola hadde. Virker ikke som om det er noe annet alternativ, enten er du like god som verdens beste trener, eller så er du skuffende. For folk sammenligner Valverde med Guardiola når de skal komme med hvorfor Valverde skal få sparken. Det er ikke som om folk setter ham opp mot Luis Enrique eller Frank Rijkaard, enkelte nevner vel at laget var mer underholdende under Luis Enrique, men ingen vil tilbake dit. Jeg er med på at Alejandro Valverde ikke er i nærheten av å sette opp et Barcelona slik Guardiola gjorde, og således ville jeg absolutt kritisert en avgjørelse som gikk på å sparke Guardiola for å hente Valverde, eller å hyre Valverde over Guardiola hvis dette var kandidatene. Men Guardiola er ikke et valg. Tror folk som er i "Valverde Out"-gjengen at det blir så mye bedre hvis dere har Ancelotti, Conte eller fuckings Gregorio Manzano på sidelinjen?

Valverde har gjort en veldig god jobb ut ifra forutsetningene og målene han ble bedt om å gjøre. Ja, han har gjort det på sin måte, og jeg skjønner at folk har lyst til å gå tilbake til denne idylliske fremstillingen av "typisk Barcelona" som omtrent bare har eksistert tre ganger; når Cruijff ledet Barcelona som spiller, når Cruijff ledet Barcelona som trener og når Pep Guardiola ledet Barcelona som trener. Alle andre versjoner av Barcelona vil jeg si at kan bli kritisert på minst ett av punktene som folk den dag i dag snakker om som det som Barcelona skal være.

Har noen spillere tatt store steg under han (Valverde)?

Jeg vil si at Rakitic har vært bedre under Valverde enn under Luis Enrique. Terpingen på forsvaret har gjort at jeg også mener at Ter Stegen, Umtiti og Jordi Alba har spilt bedre enn de noen sinne tidligere i sin karriere har. Så, hvem har vi igjen da? Dani Alves og Neymar har ikke spilt under Valverde. Det var ikke forventet at Sergi Roberto og Dembélé skulle klare å matche dem, i hvert fall ikke i starten. Sergi Roberto vil jeg si at jeg har vært skuffet over, for jeg trodde han skulle ta videre steg etter den debutsesongen hans, men han er fortsatt på samme (høye) nivået som han holdt da. Mascherano forsvant etter et halvt år. Luis Suárez og Andrés Iniesta har spilt dårligere under Valverde enn tidligere, virker å være grunnet alder og at de hadde nådd toppen rett før Valverde ankom. Pique, Busquets og Messi har ikke tatt store steg under Valverde, men hvilke steg skulle de egentlig ta? Pique har ikke utviklet seg noe særlig siden han stilte ved siden av Puyol. Grunnen til dette vet jeg ikke. Busquets liker nok bedre jobben sin nå enn under Luis Enrique når mye av spillet hoppet rett over ham, med mindre han droppet ned i midtforsvaret. Lionel Messi har ikke tatt steg, men det er vanskelig å forbedre perfeksjon.

(Innlegget ble redigert 20.09.18 15:09)

SaMo
SaMoInnlegg: 10
20.09.18 15:16
-Jolla: Har noen spillere tatt store steg under han (Valverde)? Jeg vil si at Rakitic har vært bedre under Valverde enn under Luis Enrique. Terpingen på forsvaret har gjort at jeg også mener at Ter Stegen, Umtiti og Jordi Alba har spilt bedre enn de noen sinne tidligere i sin karriere har. Så, hvem har vi igjen da? Dani Alves og Neymar har ikke spilt under Valverde. Det var ikke forventet at Sergi Roberto og Dembélé skulle klare å matche dem, i hvert fall ikke i starten. Sergi Roberto vil jeg si at jeg har vært skuffet over, for jeg trodde han skulle ta videre steg etter den debutsesongen hans, men han er fortsatt på samme (høye) nivået som han holdt da. Mascherano forsvant etter et halvt år. Luis Suárez og Andrés Iniesta har spilt dårligere under Valverde enn tidligere, virker å være grunnet alder og at de hadde nådd toppen rett før Valverde ankom. Pique, Busquets og Messi har ikke tatt store steg under Valverde, men hvilke steg skulle de egentlig ta? Pique har ikke utviklet seg noe særlig siden han stilte ved siden av Puyol. Grunnen til dette vet jeg ikke. Busquets liker nok bedre jobben sin nå enn under Luis Enrique når mye av spillet hoppet rett over ham, med mindre han droppet ned i midtforsvaret. Lionel Messi har ikke tatt steg, men det er vanskelig å forbedre perfeksjon.

Er ganske enig i oppsummeringen din.

Men er skuffet over at Dembele sin utvikling går så  tregt. Han har scoret noen mål, men ser til tider ut som en fisk på land.. Ev en junior. Og Suarez; ja han er eldre og kanskje over toppen. Men det betyr vel ikke at han skal være så hjelpesløs på første touch og kombinasjons spill som han til tider er? Alderen burde vel heller gi utslag på energi, ikke på relasjonelle ferdigheter?

 

Min største bekymring er uansett mangelen på spillere opp fra La Masia og at "squad spillerne" har prestert så svakt. Der må det skje noe.

andwez
andwezInnlegg: 11344
20.09.18 15:46
SaMo: Sånn ellers er det selvsagt satt på spissen å si at Valverde ikke har oppnådd noe konkret.

Edit: alt ble nevnt over. 

(Innlegget ble redigert 20.09.18 15:47)

andwez
andwezInnlegg: 11344
20.09.18 15:50
-Jolla: Alejandro Valverde ikke er i nærheten av å sette opp et Barcelona slik Guardiola gjorde,

Han kunne kanskje vært noe hvis Barca hadde gått inn i sykling, ellers tror jeg vi klarer oss med Ernesto. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17974
20.09.18 15:58
andwez: ellers tror jeg vi klarer oss med Ernesto.

Takk.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
20.09.18 16:52
Jackern: Jeg tror problemet Barcelonas supportere har med Rakitic, er at han ikke passer optimalt inn i den spillestilen de fleste supportere skulle ønske at man spilte. Tror de færreste benekter at han er en spiller i verdensklasse. Problemet er at han spiller i en kritisk rolle i Barcelona, og gjør at vi ikke kan spille på måten mange av oss mener er optimalt. Man kan diskutere seg blå om hva som gir best resultater, men for min, og mange andres del, handler det å se på Barcelonakamper om langt mer enn å se på at klubben oppnår resultater. Derfor skulle også jeg gjerne sett at Arthur blir faset inn for Rakitic i løpet av sesongen.

Fint å se at noen bestemte seg for å "naile" det.

andwez
andwezInnlegg: 11344
20.09.18 17:25

Jeg syns det er totalt meningsløst å jakte et slags estetisk uttrykk i fotballen som man ikke engang har verktøyene man trenger til å lykkes med, og ikke heller vet hvor man kan kjøpe. 

GMartino
GMartinoInnlegg: 2964
20.09.18 17:29

Xavi spilte fotball som et null.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6672
20.09.18 18:26
LaVecchiaSignora: Xavi og Iniesta har på mange måter blitt fasiten for hvordan våre indreløpere skal spille. Samtidig har de også lagt listen i kvalitet. Med Xavi og Iniesta godt i minne skal det veldig lite til før kritikken kommer.

Egentlig ikke.

Coutinho er innenfor. Isco er innenfor. Modric er innenfor. David Silva var innenfor. Deco var innenfor. Til og med Cabellos i Real Madrid har potensial til å bli innenfor.

Det handler ikke så mye om kvalitet, men heller om profil. Som Jackern sa, og som mange her inne ser ut til ikke å få inn - i Barcelona handler mye også om prinsipper. Pep sa dette, Cruyff sa dette - ja, til og med klubbens formålsparagraf sier dette.

Med den profilen Barcelona tradisjonelt ønsker å forefekte, passer ikke Rakitic særlig godt nok inn som førstevalg på indreløper. Det gjør Arthur. Arthur er til og med god nok her og nå, og ikke bare som et prospekt for fremtiden. Da er det ekstremt frustrerende at han ikke blir brukt til fordel for Rakitic, som er en gørrkjedelig spiller. Han har et kjempehøyt bunn-nivå (for de som bryr seg om det), men det er ikke nok. Han har et allright toppnivå, som jeg hadde vært fornøyd med hvis jeg fulgte lag som Manchester United, Valencia, Roma eller Lyon.

(Innlegget ble redigert 20.09.18 18:27)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6672
20.09.18 18:33
-k9b_: "selvsagt"

Du får kose deg i troen på at du har fornuften på din side her, men du tar feil. Det er ingen argumenter for at Barcelona bør spille med Rakitic fremfor Arthur hvis man ønsker å spille best mulig fotball (noe som er en god oppskrift på suksess).

Klikk for å gå tilbake til toppen