Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
SaMo
SaMoInnlegg: 10
20.09.18 19:36
xavi-maestro: Egentlig ikke. Coutinho er innenfor. Isco er innenfor. Modric er innenfor. David Silva var innenfor. Deco var innenfor. Til og med Cabellos i Real Madrid har potensial til å bli innenfor. Det handler ikke så mye om kvalitet, men heller om profil. Som Jackern sa, og som mange her inne ser ut til ikke å få inn - i Barcelona handler mye også om prinsipper. Pep sa dette, Cruyff sa dette - ja, til og med klubbens formålsparagraf sier dette. Med den profilen Barcelona tradisjonelt ønsker å forefekte, passer ikke Rakitic særlig godt nok inn som førstevalg på indreløper. Det gjør Arthur. Arthur er til og med god nok her og nå, og ikke bare som et prospekt for fremtiden. Da er det ekstremt frustrerende at han ikke blir brukt til fordel for Rakitic, som er en gørrkjedelig spiller. Han har et kjempehøyt bunn-nivå (for de som bryr seg om det), men det er ikke nok. Han har et allright toppnivå, som jeg hadde vært fornøyd med hvis jeg fulgte lag som Manchester United, Valencia, Roma eller Lyon.

Jeg er enig med deg i forhold til spillerprofiler som skal passe filosofien i klubben. Her har spillerlogistikken de siste årene dessverre bommet fullstendig, med Paulinho som kanskje det grelleste eksempelet på rusk i posession-maskineriet.

 

Jeg deler også begeistringen din for Arthur og så på signeringen av han og exiten til Paulinho som et statement til Valverde hva spillestil angår. Men synes det blir litt naivt å tro at en spiller som ikke har spilt i Europa og nettopp er fylt 22 skal inn og styre midtbanen til Barca med en gang.. Håper selvsagt jeg tar feil, men vil tro han trenger litt tid for å prestere jevnt. Så er det opp til Valverde hvordan han skal fases inn. Håper definitivt det blir mer spilletid utover sesongen.

 

Det jeg derimot ikke helt forstår er kritikken av Rakitic. Jeg er heller ingen kjempefan, men han har mange bra egenskaper, og han ødelegger ikke flyten i spillet som Paulinho, Gomes etc.. Han tilfører en del vanvittig bra spillvendinger i fjernrom, løser den sittende midtbane rollen ved behov og gjør en 100% ærlig jobb defensivt selv om intensiteten i forflyttningene hans ikke er all verden.

 

Jeg kjøper mao ikke helt at han ikke passer inn som Gomes/Paulinho, men skulle selvsagt ønske at han leverte noen % høyere nivå på det jevne.

spårt
spårtInnlegg: 3174
20.09.18 19:43
GMartino: Xavi spilte fotball som et null.

Nå skriver du bare tull, GMartino.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5630
20.09.18 20:05
SaMo: Jeg er enig med deg i forhold til spillerprofiler som skal passe filosofien i klubben. Her har spillerlogistikken de siste årene dessverre bommet fullstendig, med Paulinho som kanskje det grelleste eksempelet på rusk i posession-maskineriet.   Jeg deler også begeistringen din for Arthur og så på signeringen av han og exiten til Paulinho som et statement til Valverde hva spillestil angår. Men synes det blir litt naivt å tro at en spiller som ikke har spilt i Europa og nettopp er fylt 22 skal inn og styre midtbanen til Barca med en gang.. Håper selvsagt jeg tar feil, men vil tro han trenger litt tid for å prestere jevnt. Så er det opp til Valverde hvordan han skal fases inn. Håper definitivt det blir mer spilletid utover sesongen.   Det jeg derimot ikke helt forstår er kritikken av Rakitic. Jeg er heller ingen kjempefan, men han har mange bra egenskaper, og han ødelegger ikke flyten i spillet som Paulinho, Gomes etc.. Han tilfører en del vanvittig bra spillvendinger i fjernrom, løser den sittende midtbane rollen ved behov og gjør en 100% ærlig jobb defensivt selv om intensiteten i forflyttningene hans ikke er all verden.   Jeg kjøper mao ikke helt at han ikke passer inn som Gomes/Paulinho, men skulle selvsagt ønske at han leverte noen % høyere nivå på det jevne.

Som nevnt, ville jeg vært fornøyd med Rakitic hvis jeg fulgte lag som Manchester United, Valencia, Roma, Lyon og jeg kan godt legge til at jeg ville vært rimelig fornøyd hvis jeg fulgte lag som Atletico og Tottenham også. Med andre ord en meget habil midtbanespiller.

I Barcelona derimot holder det ikke for meg. Han ødelegger ikke laget, nettopp fordi han "overlever". Førstevalget på indreløperen i Barcelona skal "leve", ikke bare "overleve". Det gjør ikke Rakitic. Han kan ikke overraske sentralt i banen, og da mister Barcelona vesentlige dimensjoner i spillet sitt. Rakitic er hjertelig velkommen i Barcelona i min bok, men da fra innbytterbenken når det røyner på utover i andreomgang, og fra start i kamper der det ikke er lønnsomt å være det førende laget (sjeldent!).

Med andre ord, ikke misforstå nyansene i kritikken min. Jeg snakker ikke om spilleren generelt. Jeg sier heller ikke at han gjør en dårlig jobb i Barcelona.

Når det gjelder Arthur så ser jeg ingen god grunn til å tenke at han ikke allerede nå kan spille seg raskt inn og være en dominant figur på midtbanen til Barcelona. Jeg kjøper ikke utelukkende denne "nytt lag, nytt kontinent etc". Arthur er slik jeg oppfatter han en type som ikke lar seg prege særlig av dette. Han er også latinsk, prater et relativt likt språk og har vokst opp med mange av de samme kulturelementene. Spillestilen til Gremio minner veldig om Barcelona sin, og Arthur har studert Barcelona fra han var liten og emulert midtbanespillet til Barcelona i praksis i mange år. Han glir rett inn.

(Innlegget ble redigert 20.09.18 20:07)

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
21.09.18 00:19
xavi-maestro: Som nevnt, ville jeg vært fornøyd med Rakitic hvis jeg fulgte lag som Manchester United, Valencia, Roma, Lyon og jeg kan godt legge til at jeg ville vært rimelig fornøyd hvis jeg fulgte lag som Atletico og Tottenham også. Med andre ord en meget habil midtbanespiller. I Barcelona derimot holder det ikke for meg. Han ødelegger ikke laget, nettopp fordi han "overlever". Førstevalget på indreløperen i Barcelona skal "leve", ikke bare "overleve". Det gjør ikke Rakitic. Han kan ikke overraske sentralt i banen, og da mister Barcelona vesentlige dimensjoner i spillet sitt. Rakitic er hjertelig velkommen i Barcelona i min bok, men da fra innbytterbenken når det røyner på utover i andreomgang, og fra start i kamper der det ikke er lønnsomt å være det førende laget (sjeldent!). Med andre ord, ikke misforstå nyansene i kritikken min. Jeg snakker ikke om spilleren generelt. Jeg sier heller ikke at han gjør en dårlig jobb i Barcelona. Når det gjelder Arthur så ser jeg ingen god grunn til å tenke at han ikke allerede nå kan spille seg raskt inn og være en dominant figur på midtbanen til Barcelona. Jeg kjøper ikke utelukkende denne "nytt lag, nytt kontinent etc". Arthur er slik jeg oppfatter han en type som ikke lar seg prege særlig av dette. Han er også latinsk, prater et relativt likt språk og har vokst opp med mange av de samme kulturelementene. Spillestilen til Gremio minner veldig om Barcelona sin, og Arthur har studert Barcelona fra han var liten og emulert midtbanespillet til Barcelona i praksis i mange år. Han glir rett inn.

Det er nesten litt Casemiro-syndrom ute å går på Rakitic her. Bare så det er sagt, Rakitic vurderer jeg som en langt bedre spiller enn Casemiro.

Jeg ser ikke Barca-kamper med mindre det er sannsynlighet for poengtap, så det har blitt lite kamper for å si det sånn. Men mer seriøst, blir Rakitic brukt annerledes enn eksempelvis i Kroatia, og sist i Sevilla?

Altså Sevilla var/er jo ganske direkte, og kanskje han passer bedre inn som rendyrket boks til boks der, men i Kroatia styrer han spillet sammen med Modric. Gjorde i alle i fall det i VM.

Han er jo ingen playmaker, men at han ikke kan bli brukt som indreløper i Barca synes jeg blir merkelig. Han utfyller vel Coutinho ganske bra, i tillegg kan jo Busquets bli en større del av spillet. Altså det er jo i alle fall lagt opp til en ganske fin overgang mellom Rakitic og Arthur, selv om kroaten ikke har blitt dårligere med årene.

Det er jo heller ikke sånn at Arthur må gå inn nå. Dessuten 22 år, debuterer først nå på en relativt skakkjørt midtbane på Brasil, hvis TM er riktig så ser det også ut som han har en full sesong bak seg i Brasil. Samtidig ser jeg ikke at han har vært på U-nivå. Det er jo legitimt å ta det med ro.

Det er jo ikke akkurat sånn Xavi vs. Thiago dette(en langt mer kompleks situasjon, for all del). Thiago hadde vel etablert seg på landslaget, kun hindret av skader. I perioden Thiago kunne fått mer spilletid var vel Xavi allerede 32.

Om noen ikke passer inn er vel heller det Vidal, Dembele, eller Malcom(ikke er han en 9er, ikke kan han konkurrere mot Messi, og Dembele blir naturlig nok foretrukket).

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5630
21.09.18 21:55
Bleke: Det er nesten litt Casemiro-syndrom ute å går på Rakitic her. Bare så det er sagt, Rakitic vurderer jeg som en langt bedre spiller enn Casemiro. Jeg ser ikke Barca-kamper med mindre det er sannsynlighet for poengtap, så det har blitt lite kamper for å si det sånn. Men mer seriøst, blir Rakitic brukt annerledes enn eksempelvis i Kroatia, og sist i Sevilla? Altså Sevilla var/er jo ganske direkte, og kanskje han passer bedre inn som rendyrket boks til boks der, men i Kroatia styrer han spillet sammen med Modric. Gjorde i alle i fall det i VM. Han er jo ingen playmaker, men at han ikke kan bli brukt som indreløper i Barca synes jeg blir merkelig. Han utfyller vel Coutinho ganske bra, i tillegg kan jo Busquets bli en større del av spillet. Altså det er jo i alle fall lagt opp til en ganske fin overgang mellom Rakitic og Arthur, selv om kroaten ikke har blitt dårligere med årene. Det er jo heller ikke sånn at Arthur må gå inn nå. Dessuten 22 år, debuterer først nå på en relativt skakkjørt midtbane på Brasil, hvis TM er riktig så ser det også ut som han har en full sesong bak seg i Brasil. Samtidig ser jeg ikke at han har vært på U-nivå. Det er jo legitimt å ta det med ro. Det er jo ikke akkurat sånn Xavi vs. Thiago dette(en langt mer kompleks situasjon, for all del). Thiago hadde vel etablert seg på landslaget, kun hindret av skader. I perioden Thiago kunne fått mer spilletid var vel Xavi allerede 32. Om noen ikke passer inn er vel heller det Vidal, Dembele, eller Malcom(ikke er han en 9er, ikke kan han konkurrere mot Messi, og Dembele blir naturlig nok foretrukket).

Forskjellen på Rakitic og Casemiro er at Casemiro har spisskompetanse. I en skreddersydd rolle er det få - om noen - i verden som er bedre enn Casemiro. Slik er det ikke med Rakitic. Etter min mening skal indreløperne i Barcelona være skreddersydde og de aller beste i verden på akkurat den rollen. Arthur er en spiller som passer den profilen. Han har potensiale til å bli den beste indreløperen i verden til å motta ball i trange situasjoner og løse dem på en uforutsigbar og effektiv måte. Rakitic kan også løse situasjonene, men da på en forutsigbar og enkel måte som ikke tar motstanderlaget særlig på senga. Med andre ord så får man ikke noen skapende kraft fra den posisjonen så lenge Rakitic spiller der (merk: I den graden jeg mener man må kreve i et lag som Barcelona).

Og jeg poengterer nok en gang; Han kan spille indreløper i Barcelona. Han gjør seg ikke bort. Han var det beste alternativet i fjor. Han hadde vært en perfekt innbytter også denne sesongen. Poenget mitt er at nå har man bedre alternativer, og da er det bekmørkt dersom Valverde ikke utnytter det slik at laget kan ta et nytt steg i utviklingen (som ville vært på høy tid!).

 

(Innlegget ble redigert 21.09.18 22:05)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1917
23.09.18 09:26

Troppen til kveldens kamp mot Girona: 

MAtS, Cillessen
Semedo, Roberto, Pique, Lenglet, Umititi, Alba
Rakitic, Busquets, Denis, Coutinho, Arthur, Vidal
Suarez, Messi, Demebele, Munir

Vi har 2 enklere kamper (Girona hjemme, Leganes borte) før hardt kjøret begynner: Bilbao (H), Tottenham (B), Valencia (B), Sevilla (H), Inter (H) og Real Madrid (H)

Derfor kan man godt rullere litt i de neste kampene, og mindre rullering i de andre. 

Ønsker noe sånt: 
MAts
Semedo - Umititi - Lenglet - Alba
Arthur - Vidal - Coutinho
Messi/Suarez - Munir - Dembele

Royu
RoyuInnlegg: 10240
23.09.18 12:48

Coutinho-Messi-Malcom
Vidal(evt Coutinho her og Dembele inn)-Busquets-Arthur
Alba-Lenglet-Pique-Semedo
ter Stegen

Ut med Messi, Busquets og Coutinho dersom man har gjort jobben rundt 60 min. Inn med Munir, Denis og Vidal. 

Er noe jeg håper på. Messi blir nok veldig sjeldent byttet ut så det skjer vel neppe.

(Innlegget ble redigert 23.09.18 12:49)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1917
23.09.18 13:52

Malcom er ikke i troppen.....

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5630
23.09.18 13:55
rivaldo: Vi har 2 enklere kamper (Girona hjemme, Leganes borte) før hardt kjøret begynner: Bilbao (H), Tottenham (B), Valencia (B), Sevilla (H), Inter (H) og Real Madrid (H)

Ville heller fokusert på å sette en velfungerende og selvsagt første 11'er før den perioden.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
23.09.18 14:13
rivaldo: Malcom er ikke i troppen.....
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:52)

wazzzza
wazzzzaInnlegg: 1265
23.09.18 14:14
xavi-maestro: Forskjellen på Rakitic og Casemiro er at Casemiro har spisskompetanse. I en skreddersydd rolle er det få - om noen - i verden som er bedre enn Casemiro. Slik er det ikke med Rakitic.

Du mener Casemiro er en bedre fotballspiller enn Rakitic?

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5630
23.09.18 14:25

Omg

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1917
23.09.18 17:53

Malcom er fortsatt skadet. 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
23.09.18 18:37

Arthur inn for Rakitic. Lang sommer for kroaten som har vært noe under pari innledningsvis. God anledning til å gi Arthur litt spilletid. 

Lenglet inn for Pique. Gi ham litt kamptrening i forkant av Tottenham-kampen. Umtiti vil jo få sin påtvungne hvile pga det røde kortet. 

Semedo/roberto, her kan jeg like begge deler. 

Ellers håper jeg på toppet lag. Viktig å få satt elleveren samtidig som det er viktig å ha litt momentum og flyt når vi nå går inn i en veldig viktig periode. Bruk heller byttene tidlig for å gi hvile dersom vi har full kontroll. Tenker da spesielt på Suarez, Alba og Busquets. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1917
23.09.18 20:04

Bekreftet:

MAtS

Semedo-Pique-Lenglet-Alba

Arthur-Busquets-Vidal

Messi-Suarez-Dembele

Spennende lag! 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
23.09.18 20:15

Kjenner jeg er litt spørrende til hvilingen av Coutinho. Etter min mening skulle man gjerne drillet ham inn ytterligere i indreløperrollen. Men spennde lag. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1917
23.09.18 20:22

Tipper Coutinho får mye spilletid framover uansett. Greit at de nye får en kamp fra start. Coutinho er selskreven i en første11r. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
23.09.18 20:44

Dembele fikk nesten ikke starte forrige sesong. 
Nå har han startet nesten alle. Jeg var innpå det iløpet av sesongen i fjor også. Dembele spilte betydelig bedre når han fikk spille fra start, kontra når ha blir kastet innpå en kamp man sliter i osv. Det ser man nå også, hva som skjer når han faktisk får tillit fra start.

Men jeg er glad at Valverde ikke gjør så ekstremt mange forandringer i kveld.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
23.09.18 21:00

Temmelig sykt hvor udugelig Vidal er. Savner Paulinho i forhold til hva Vidal viser.

Tyrios
TyriosInnlegg: 2098
23.09.18 21:03

Semedo er helt krise. 

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24427
23.09.18 21:22

Lenglet er kjempe skarp.Heregud.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
23.09.18 21:22

Lol. 
Ser faktisk riktig ut. Tenk at denne karen skal forsvare oss mot Tottenham og Kane.


Umtiti og Lenglet med rødt på et par kamper. Gikk vel en sesong uten at man fikk et eneste et.

(Innlegget ble redigert 23.09.18 21:24)

Tyrios
TyriosInnlegg: 2098
23.09.18 21:23
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:52)

Jackern
JackernInnlegg: 4276
23.09.18 21:24
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:52)

pregra
pregraInnlegg: 8718
23.09.18 21:24

Bare å gratulere. 

For øvrig begynner Dembele å irritere på nivå med Suarez, mister ballen med dårlige touch 90% av tida.

Tyrios
TyriosInnlegg: 2098
23.09.18 21:25

Dembele må ut for umiti eller så skjønner jeg ingenting. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
23.09.18 21:26

Ut med Arthur og Vidal. Inn med Umtiti og Rakitic.

Evt Coutinho.

(Innlegget ble redigert 23.09.18 21:26)

CrazyBrunost
CrazyBrunostInnlegg: 2579
23.09.18 21:26

Bør jo faktisk åpne rom for Barcelona nå som Girona må fremover. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
23.09.18 21:27
CrazyBrunost: Bør jo faktisk åpne rom for Barcelona nå som Girona må fremover.

Måtte de ikke frem før det også da? Er ikke sånn at Barca taper så mye på det og plutselig mister 30% possession.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
23.09.18 21:28

Det ser jo unektelig ut som om det er en hensikt bak den albuen, men jeg klarer egentlig ikke forstå det. Det er jo ikke en amper kamp eller noe slikt. Helt ut av det blå, helt meningsløst. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg