Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
xytheon
xytheonInnlegg: 18814
11.01.19 17:00
andwez: Hvem av Chelsea og Barcelona er størst klovner ift. Willian

Holder en knapp på Chelsea her.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
11.01.19 17:45
Cobi: edritent over hele linja. Kun tre ting som kan nevnes som slags positive ting her. Man får hvilt noen, man får med seg et slags ikke-kritisk resultat og jeg synes faktisk Murillo kommer godt fra debuten sin. Men Busquets, Alena, Miranda, Coutinho, Dembele, Malcom.. det er karer som burde dratt lasset i kveld flere av disse. Det er jo ikke i nærheten av noe som helst. Coutinho bør spille alt av relativt enkle kamper, sammen med de beste, fremover. Ikke en halv millimeter med selvtillit der nå, og selv straffen holdt han jo på å misse. Grusomt fra ende til annen. Lurer ikke rent lite på tallene for balltap der i kveld, det var ikke få.

Synes prestasjoner som dette ved rullering, som Barcelona ikke har vært fremmed for heller tidligere under Valverde, sier mest om at Valverde har begrenset plan. Ja, han er en pragmatiker, som klarer å få brukbart ut av et toppet lag hvor han kan lene seg litt på de etablerte, men ser ikke noe fast mønster spillere kan forholde seg til. Tror også det gjør det særdeles vanskelig å prestere når man kaster en gjeng spillere inn på banen (men ja, enig i at det ikke burde vært så ille som det var). 

Ellers, synes egentlig det er litt strengt å forvente at Miranda på 18 år skal dra lasset og at Alena var forholdsvis ok. 

Coutinho mangler en naturlig plass i Barcelona sånn Valverde setter opp laget. Oppleves veldig dyrt å ikke ha plass til sin 140 mill euro mann.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
11.01.19 17:47
andwez: - Hvem av Chelsea og Barcelona er størst klovner ift. Willian

Stemmer disse ryktene da? Har ikke sett så mye om dette i katalanske medier. Finner det også litt merkelig om Barcelona skulle prioritere dette nå i vinter når Valverde som skal ha vært pådriveren for Willian muligens forsvinner til sommeren.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
11.01.19 17:49
LaVecchiaSignora: Det har opp gjennom årene vært nok av personligheter som har skapt litt drama. Deriblant Rabiots lagkompiser Neymar og Dani Alves. Men begge disse var enestående spillere i Barcelona. Jeg klarer bare ikke være så negativ til Rabiot før jeg evt har sett ham på banen. En «billig» spiller i internasjonal toppklasse. Det må helt klart ryddes litt i rekkene for å ikke få en overflod av sentrale midtbanespillere, men Rabiot har så absolutt kvaliteter som kan bidra.

Enig i dette.

Ja, lønnen til Rabiot er høy, men han kommer gratis. Tror også det er litt spillere som skal ut til sommeren, så inntil videre, så er jeg ikke så bekymret.

Regner for øvrig også med at Barcelona allerede har en avtale med han, og at Bayern ikke er villig til å gi så høy lønn som Barcelona vil. De er ofte litt mer nøkterne.

grock19
grock19Innlegg: 83665
11.01.19 17:58

"Er flere rotterace om hvem som er størst idioter her nå:

- Hvem av Chelsea og Barcelona er størst klovner ift. Willian

- Hvem av Barcelona og Bayern ender opp med Rabiot"

 

 

Skjønner hvor du vil hen her, men vi mangler klare, franske kandidater til å ta over for Ribery på det utenomsportslige planet. Han går jo til slutt til sommeren, så det begynner å haste.

Både Tolisso og Coman har skuffet på det planet foreløpig, så om ingen av dem stepper det opp, så er det manko. Rabiot vil løse problemet uten at man trenger å gamble. 

(Innlegget ble redigert 11.01.19 18:00)

Son
SonInnlegg: 8421
11.01.19 18:35

----------Suarez
Coutinho-Messi-Dembele
-----Busquets-Raktic
Alba-Umtiti-Pique-Semedo
--------ter Stegen

Er det laget han burde ha smeltet på plass. Isteden for så peiser Valverde på med varianter med Vidal/Arthur etc på midtbanen hvor enten Dembele eller Coutinho må vike plassen. Det tilfører omtrent ingenting annet enn man taper en reell trussel og noen som kan skape noe. Jo færre av disse det er på banen jo lettere blir det for det andre laget å forsvare seg. Da blir det opp til en mann til å gjøre det "umulige".

Omtrent ingen på midtbanen vår utgjør en trussel eller har evnen til å skape nevneverdig mye. Man har ikke mer kontroll med f.eks Arthur, Rakitic og Busquets på banen. Det har vi jo sett flere ganger denne sesongen hvor det har blitt kjørt på med flere forskjellige varianter på midten. Det mest håpløse jeg ser er når Semedo og Roberto skal spille sammen på samme side. 


Peis på med Coutinho, Dembele, Suarez og Messi fra start så vil det bli automatisk forbedring i det offensive. Scorer man målene kjapt så blir kampen mer åpen og motstanderen må ta mer sjanser om de vil forsøke å få med seg noe, som gjerne vil resultere i flere mål til Barcelona. For å ikke nevne at kampen blir i teorien "avgjort" noe som betyr at man kan slenge ut unggutter, hvile spillere,  og ja tro det eller ei så kan man slenge innpå Vidal, Arthur, Roberto etc også når man leder med 2-3 mål. Da kan man kontrollere spillet fordi motstanderne har mest sannsynlig gitt opp. Det sier seg selv at det blir mye vanskeligere å bryte ned en motstander når man spiller 60+ minutter uten at man har scoret også skal Valverde hive innpå Dembele/Coutinho etc i håp om at de skal skape noe. Hva som kjennetegner Barcelona i alle år er at man vinner kampene gjerne før 60 min fordi man overkjører motstanderen fra start. Denne sesongen har det vært MYE "slitekamper" hvor man regelrett må si at man har vært heldig og det sier rent mye ettersom man allerede har gått på 6 smeller i ligaen.


Grunnen for at det oppsettet er det beste for Barcelona er fordi man får Messi mye mer sentralt og "inn" i spillet. Jeg forstår at Valverde forsøker å strekke motstanderen ved å flytte Messi ut på høyre og gi han mer rom. Det fungerte når man hadde Iniesta og Xavi sin kreativitet og Messi var mye mer "eksplosiv".  Det gir ingen mening å sette den beste og mest kreative spilleren ut på høyresiden. 

Man frigjør dermed høyresiden slik at Dembele kan spille der, fordi han er nok den personen som kombinerer best med Semedo der ute. Man strekker fortsatt laget, men siden Messi vil ta så mye oppmerksomhet i midten så vil motstanderen trekke seg smalt, noe som åpner opp for mer rom til Dembele. Et perfekt eksempel på det er målet han puttet mot Atletico. 

Ikke bare det, men det frigjør venstresiden for Alba. Under Neymar så var Alba særdeles "anonym" om vi kan si det slik. Det er fordi Neymar stoppet opp angrepene, men også fordi han åpenbart "okkuperte" plassen/rommet til Alba. I fjor skinte Alba som good old days. Bruker man Coutinho der så skal Coutinho ikke ligge på krittet, men ligge litt som Iniesta gjorde. 

Litt som dette her, selv om det er litt "rotete" eksempel på hvordan det ser ut når man hadde angrepet.

Son
SonInnlegg: 8421
11.01.19 19:05
Coca_cola: men han kommer gratis

Fullstendig feil. Ekstrem høy lønn også har det vært snakk om en bonus på 10-15 mill euro bare for å signere. Ikke mye, men dette at han er "gratis" argumentet er jo helt feil. 

Folk virker jo mer opptatt av at han kommer "gratis" enn selve effekten han vil ha på resten av laget. Hadde Vidal vært ute av klubben eller aldri hentet så greit nok men selv da virker det ganske overkill. Her han man 2 unger som sipper så fort de ikke får starte eller spille nok og som sitter på 200k+ i uka or so. Så slenger du på Arthur, Alena, Busquets, Coutinho, Rakitic og muligens de Jong.

Så slenger du på at han er en ekkel type som fraskriver seg defensivt ansvar/rolle fordi han mener han er gudsgave til fotballen. 

Om lønna til de Ligt er et problem, så har man jo svaret her på hvorfor det blir det. Hadde glatt droppet Rabiot for å gi de Ligt en høy lønn. 
Så blir morsomt å se om ikke Rabiot blir en årsak for at man ikke får tak i de Ligt og de Jong evt bare en av de fordi man "rett og slett ikke hadde midlene til å gi hva de ville ha".

Vidal bidrar jo ikke akkurat voldsomt med den lønna si heller. En spiller som aldri burde blitt hentet, men som ble hentet fordi han var billig aka "gratis" og skulle erstatte en annen overpriset spiller.

Så er det selvsagt bare å glede seg til Barcelona henter Willian på høy lønn også. Er jo ikke rart at man ikke har midlene til å betale de beste talentene og spillerne med denne strategien. 


Å hvor mye skal en vektlegge at oljeklubben dominerer i bakgårdsligaen hvor lagene gir fra seg så enormt mye rom? I de største kampene har han falt gjennom hver bidige gang. Om han er så sabla god, så er det jo ekstremt merkverdig at PSG (en av de rikeste klubbene i verden) ikke var villig til å betale hva han krevde i lønn. 

Men nå snakker vi jo om en klubb som hentet Paulinho, Vidal og sikkert Willian iløpet av 2 år. 

andwez
andwezInnlegg: 11338
11.01.19 21:48
Son: ----------Suarez
Coutinho-Messi-Dembele
-----Busquets-Raktic
Alba-Umtiti-Pique-Semedo
--------ter Stegen

Problemet er jo at den oppstillingen blir overkjørt på midten 2v3. Jeg er enig i at det på papiret ser fint ut å få inn så mye offensiv kvalitet, men det der kommer ikke til å henge sammen. Er en grunn til at 4-2-3-1 er så godt som død på dette nivået, og det jeg har sett er med innslag av langt bedre defensive spillere enn f.eks. Messi og Dembele. 

SÅ mye får man ikke igjen offensivt. 

Son
SonInnlegg: 8421
11.01.19 22:52
andwez: Problemet er jo at den oppstillingen blir overkjørt på midten 2v3. Jeg er enig i at det på papiret ser fint ut å få inn så mye offensiv kvalitet, men det der kommer ikke til å henge sammen. Er en grunn til at 4-2-3-1 er så godt som død på dette nivået, og det jeg har sett er med innslag av langt bedre defensive spillere enn f.eks. Messi og Dembele.  SÅ mye får man ikke igjen offensivt.

I fjor spilte man 442 med Iniesta og Deulofeu på kantene en god stund. Hvor Rakitic og Busquets var de eneste rene midtbanespillerne. 

Det hadde fungert når Barcelona møter overkommelig motstand i 9/10 kamper. Det eneste som betyr da er å vinne og spare krefter. Selv mot de bedre lagene hadde det fungert fordi det offensive blir overveldende, noe som vil skape ubalanse og uforutsigbarhet i angrepene. Noe som betyr flere mål og tidlig ledelse fremfor sene scoringer og jevne kamper som vi er vitne til nå.

Så jo hva som skjedde med Barcelona når de skulle stille en mann ekstra på midtbanen fremfor å starte Dembele mot Roma. Man endte opp med å skape nada og hadde null kontroll.

Så jo man hadde fått igjen en del mer enn å stille enn en ekstra midtbanespiller i dagens tropp for hva har det egentlig ført til denne sesongen? Jevne kamper fordi man ikke klarer å avgjøre kampene tidlig. Spesielt om man skal få i gang to fyrer som kostet såpass mye. Det å drive å benke en av de hver gang er idiotisk. 

Om jeg hadde skrevet opp det slik hadde det vært noe annerledes da? Sånn som dette er jo bare dårligere optimalisert da venstresiden blir veldig "heavy", mens høyresiden blir tom når Messi trekker inn.

Dembele-Suarez-Messi
Coutinho-Rakitic-Busquets

Så vil jeg si at det er temmelig likt rent defensivt. Man klarte seg ganske greit da gjorde man ikke?
Neymar-Suarez-Messi
Iniesta-Rakitic-Busquets. 


Score målene tidlig, så kan man tenke på defensive spillere og hive innpå spillere som Vidal osv som kan løpe ihjel motstanderen.  Det gir null mening å stille Vidal, Arthur, Busquets og Roberto på hjemmebane mot et ræva lag. Eller dbble opp med jævla Roberto og Semedo på kanten.

City stiller ikke noe dårligere de forresten. De har dårligere spillere i flere posisjoner enn det Barcelona har og møter tøffere motstand, men allikevel stiller de mer offensivt.

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 3992
11.01.19 22:59

Sier merci beaucoup til Rabiot. Trenger noen fuckboys inn på den midtbanen nå som Neyney er gone.

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 3992
11.01.19 23:10

“Score målene tidlig, så kan man tenke på defensive spillere og hive innpå spillere som Vidal osv som kan løpe ihjel motstanderen.  Det gir null mening å stille Vidal, Arthur, Busquets og Roberto på hjemmebane mot et ræva lag. Eller dbble opp med jævla Roberto og Semedo på kanten”

Høres ut som kampene mot Bayern da man ble trasha 7-0. Naiv offensiv tilnærming, hvor Bayern håndterte Tiki-takaen og kontret inn seieren. Den offensive kompetansen lå der ikke lenger, og ledelsen uteble. 

molishani
molishaniInnlegg: 2918
11.01.19 23:12

Rabiot passer perfekt, en fin mann er han også. 

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 3992
11.01.19 23:21

Ansiktet hans er perfekt, mye diggere en Ronaldo. Kontrakt forslag om et fritak fra å nikke ballen kreves!

 

Mvh barcelonabuttboys

(Innlegget ble redigert 11.01.19 23:21)

Son
SonInnlegg: 8421
11.01.19 23:28
D_of_Leontini: Høres ut som kampene mot Bayern da man ble trasha 7-0. Naiv offensiv tilnærming, hvor Bayern håndterte Tiki-takaen og kontret inn seieren. Den offensive kompetansen lå der ikke lenger, og ledelsen uteble.

lol, henter frem noe som skjedde for 6 år siden etter en periode hvor Barcelona har spilt den peneste fotballen verden har sett og vunnet det som er å vinne. 

Om en naiv offensiv tilnærming får oss til å vinne så mye på en så lang periode og på en så pen måte så tar jeg gjerne å taper 7-0 mot hvilke som helst lag etterpå. 

Heller det enn å tape på den måten man tapte mot Roma. Hvor man var for feige.


Så sier jeg heller ikke at man skal stille slik i alle kamper, men at det er noe man skal klare å spille mot 9/10 motstandere der ute. Spesielt lagene i La Liga, det blir mer tricky når man møter et kontring sterkt lag som Liverpool.

(Innlegget ble redigert 11.01.19 23:38)

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 3992
11.01.19 23:49

“Om en naiv offensiv tilnærming får oss til å vinne så mye på en så lang periode og på en så pen måte så tar jeg gjerne å taper 7-0 mot hvilke som helst lag etterpå. 

Heller det enn å tape på den måten man tapte mot Roma.”

 

Syns Barca spilte bra i 17/18 oxo as, jeg! Roma tapet definerer hele 17/18 sesongen til Barça(og Valverdes prestasjoner)?

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1913
12.01.19 01:03
D_of_Leontini: Syns Barca spilte bra i 17/18 oxo as, jeg! Roma tapet definerer hele 17/18 sesongen til Barça(og Valverdes prestasjoner)?

Under Valverde har Barcelona skaffet seg bra resulateter, men spillet på banen er så som så. Innimellom har det selvsagt vært bra fotball også, men totalt sett er det spillemessige for dårlig. Messi reddet dette laget og Valverde vanvittig i fjor.

Roma-tapet er såpass ille at Valverde burde blitt sparket på sekundet dommeren blåste av kampen. Forhåpentligvis er han ferdig til sommeren og vi får inn en trener med en mer offensiv plan og underholdning.  

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 4324
12.01.19 01:25
D_of_Leontini: Sier merci beaucoup til Rabiot. Trenger noen fuckboys inn på den midtbanen nå som Neyney er gone.

Andre Gomes var nok lagets største fuckboy.

Nå må stakkeren bla gjennom scousere på tinder :/ RIP.

(Innlegget ble redigert 12.01.19 01:26)

Son
SonInnlegg: 8421
12.01.19 05:18

de Ligt og de Jong ender mest sannsynlig opp i PSG. Shit altså, om man bare hadde hatt pengene til å betale de lønna. oh well, godt Rabiot er gratis og Vidal var en kanonsignering og kostet så lite. Godt man også er villig til å hive Malcom ut + en god del millioner for Willian. Heia heia.

Søren heller altså, hadde Barcelona bare hatt penger så hadde de valgt oss!!!:(


Men hey. Bayern, Tottenham og Chelsea ser sitt på å snappe opp Rabiot også. Mer penger til Rabiot. Det er han sikkert verdt.

Cucurella muligens solgt for godt under 5 mill euro. Nå eller sommeren er litt i tvil om.
Munir klar for Sevilla. 1 mill euro ble han solgt for. Fantastisk. Hvorfor ble han hentet tilbake i det hele tatt? Flott vurdering av hvem faen det var å kvitte seg med Paco og beholde Munir. 

Barcelona ser etter en backup spiss som de kan låne frem til
sommeren. Murillo-situasjon som de fint kaller det.


Godt man setter seg selv i denne posisjonen. For en vits av en klubb dette har blitt.

molishani
molishaniInnlegg: 2918
12.01.19 11:34

Har Barcelona bruk for Coutinho, eller vender man tommelen opp for et salg av brasilianeren? Personlig vet jeg ikke hvor den lille teknikerne mest kommer til sin rett, når man har tre såpass komplementære spillere på topp, som Messi, Suarez og Dembele. Mener bestemt at spilleren passer best som link midtbane-spiss, eller på venstrevingen. Spillerens største utfordring er det faktum at han ikke orienterer seg, for å spille opp lagkameratene. Den samme utfordringen hadde han i Liverpool, men her var han en mye mer komplementær spiller. Barcelona har en annen spiller som spiller på samme måte, men som er mye mye bedre, nemlig Lionel Messi. Dembeles spillestil passer bedre med Messi og Suarez, og det gir Barcelona mange flere strenger å spille på. Jeg håper Coutinho har en fremtid i Barca, men det må bli som erstattet for enten Messi eller Suarez. Det spørs på om Coutinho ønsker å vente på deres avgang.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1913
13.01.19 09:16

Malcom-kjøpet fremstår helt latterlig. Tydelig at han ble kjøpt uten/mot Valverdes samtykke. Pdd penger rett i dass. 

Rhabagatz
RhabagatzInnlegg: 30789
13.01.19 09:21
rivaldo: Malcom-kjøpet fremstår helt latterlig. Tydelig at han ble kjøpt uten/mot Valverdes samtykke. Pdd penger rett i dass.

Han er jo uten tvil benkefyll. Men så lenge han ikek klarer å gjøre noe med mulighetne han blir gitt, så vil han ikek være annet enn benkefyll.

Men man trenger det også....En offensiv spiller å kanste innpå når man trenger mål...

mirar
mirarInnlegg: 7839
13.01.19 15:02

Er nok en spiller jeg ville ha gitt en ny sesong med og en ny trener, bor nok mye i spilleren enn det han får gitt ut.

Son
SonInnlegg: 8421
13.01.19 15:59

Malcom er 21 og har fått 363 minutter.

9 min mot Inter.(scoroet 1-1 målet)
20 min mot PSV.

6 min mot Valladolid
19 min mot Leganes
57 min mot Real Betis (nokså toppet, men ingen Umtit, Dembele eller Coutinho)
5 minmot Atletico Madrid
10 min mot  Villarreal

80 min mot Leonesa. (svekket lag)
90 min mot Leonesa ( 1 mål) (svekket lag)
67 min mot  Levante. (svekket lag)


Han fikk ikke den første ordentlig sjansen før 31.10. 
Man kan ikke klandre han for å ikke akkurat fått "tilpasset" seg når spilletiden er så inkonsistent og han stort sett har spilt under "vanskelig" forhold.

Hadde man brukt den formasjonen som jeg nevnte tidligere så ville han fått langt flere sjanser.

Men så lenge man har en så defensiv trener og som alltid skal benke Dembele eller Coutinho så sier det seg selv at de vil være først i køen for å komme innpå. Valverde gjør ikke 2 offensive bytter med mindre man ligger under og sliter. Er det da et perfekt utgangspunkt å komme innpå? Nei.  


Sure han kan være benkfyll, men han kan bli en helvetes god en om man faktisk forsøker. Det har man ikke gjort til nå og da kan man ikke klandre han for å ikke fått til noe særlig. 
Halvparten av dere var ikke engang overbevist at Dembele burde bli eller starte kampene etter en sesong. Det er nok noen som fortsatt river seg i håret selv om kritikken har stilnet fra de som ropte høyest hver bidige kamp

(Innlegget ble redigert 13.01.19 16:00)

Son
SonInnlegg: 8421
13.01.19 18:46

Så mye rom. Hadde vært fint med Dembele og Semedo. 

Neida. Coutinho og Roberto. Heiaheia

Son
SonInnlegg: 8421
13.01.19 18:54

1-0 Coutinho og Suarez samspill. Suarez mål.


Burde bli en del mer om Eibar fortsetter å gir fra seg dette rommet. 

(Innlegget ble redigert 13.01.19 18:54)

pregra
pregraInnlegg: 8716
13.01.19 19:18

Forferdelig omgang, nok en gang. Og utrolig kjedelig. 

Blaugrana_007
Blaugrana_007Innlegg: 3189
13.01.19 19:20

Semedo inn for S Roberto. Fyren sliter i forsvar mot Eibar...

Son
SonInnlegg: 8421
13.01.19 19:25

Denne kampen er et flott bevis på at Coutinho, Dembele, Suarez og Messi kunne ha spilt. 

Så kunne man hivd innpå Malcom for Dembele og Vidal/Arthur for Coutinho på slutten. 

Men Valverde har andre planer. Det er bedre å gå ut defensivt enn offensivt mot stormakten Eibar på eget gress. Hvorfor avgjøre kampene tidlig når man kan holde motstanderen inni kampen så lenge som mulig?

(Innlegget ble redigert 13.01.19 19:27)

Son
SonInnlegg: 8421
13.01.19 19:42

Messi med mål nr 400 i La Liga. 
For en mann.

Nå renner det inn. 3-0 
Suarez igjen.

(Innlegget ble redigert 13.01.19 19:47)

pregra
pregraInnlegg: 8716
13.01.19 19:47

Nå blei det plutselig noen bra minutter. Kudos til Suarez, bedre teknisk ikveld enn på lenge.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg