Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 3992
13.01.19 19:53

Favoritt spilleren til Royu er igjen

Son
SonInnlegg: 8420
13.01.19 20:00

Nå tester Valverde 4231. Men med Rakitic og Vidal i midten. 
Merkelig å gjøre det når man leder 3-0 så forventer ikke all verdens.

Cobi
CobiInnlegg: 58247
13.01.19 20:25

Valverde spilte denne 442-aktige formasjonen hele forrige sesong, og fikk kraftig kritikk for det. 

Jeg så bare andreomgang, og det var bra. Men klart, når man allerede leder hjemme mot et såpass svakt lag som Eibar så skal det jo bare mangle at man spiller bra. Fint å få Coutinho igang igjen, selv om han var merkbart svakere sentralt etter at Dembete kom inn enn tidligere da han var på kanten. 

Sevilla tapte i dag. Begynner å bli en kamp mellom Barcelona og Atleti dette her. Slår man Atleti hjemme, må de ta ni flere poeng enn Barca for å bli seriemestre. Det begynner å se voldsomt lovende ut mtp seriegull dette her.

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 3992
13.01.19 20:30

Valverde tester litt ut da Royu, så 4231 sitter mot de store gutta. Nesten så jeg drømmer litt om Liverpool i neste Runde av CL.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
13.01.19 20:33

Litt småkjedelig kamp i grunn. Jevn, men Barcelona har den nødvendige kvaliteten i trioen på topp i de kliniske øyeblikkene. 

Veldig positivt at Coutinho spiller på seg litt selvtillit ila kampen. Langt ifra noen toppkamp, men viser i dag mye bra og er veldig nære å være den spilleren vi forventer og trenger. Gjør en grei figur i begge posisjoner.

 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
13.01.19 20:40

Tilnærmingen til kampen er slik den burde være. Eibar var i mine øyne det beste laget i første omgang. Hadde man startet i en mer offensiv 4-2-3-1 så får man rett og slett en betydelig høyere risiko for poengtap slik jeg ser det. I veldig mange tilfeller vil det lønne seg i den form av at man kanskje hadde vunnet denne kampen mer enn 3-0. Men det er jo strengt tatt ikke verdt det når vi da plutselig får en 10-20% høyere risiko for et poengtap. 

Jeg stoler verken nok på Pique, Roberto eller Busquets pdd til å være for å spille en så eksponert formasjon. 

Son
SonInnlegg: 8420
13.01.19 21:07
LaVecchiaSignora: Tilnærmingen til kampen er slik den burde være. Eibar var i mine øyne det beste laget i første omgang. Hadde man startet i en mer offensiv 4-2-3-1 så får man rett og slett en betydelig høyere risiko for poengtap slik jeg ser det. I veldig mange tilfeller vil det lønne seg i den form av at man kanskje hadde vunnet denne kampen mer enn 3-0. Men det er jo strengt tatt ikke verdt det når vi da plutselig får en 10-20% høyere risiko for et poengtap.  Jeg stoler verken nok på Pique, Roberto eller Busquets pdd til å være for å spille en så eksponert formasjon.

Hvordan har du regnet deg ut til det da? Hva er den matematiske utregning du har brukt her for å komme frem til 10-20% høyere risiko for et poengtap?

Men da kan jeg jo si at det 30-40% høyere sjanse for å unngå poengtap om man starter offensivt fra start fordi man avgjør kampene mye fortere. Om du klarer å tenke deg om i 2 sekunder så betyr det at motstanderen gir opp fortere fremfor å sprinte i 90 minutter som gale fordi de har håp. Så nei, det handler ikke om å vinne 10-0. Det handler om å avgjøre kampen tidlig og spare krefter. Jeg mener hva i helvetes logikk er det av Valverde å hive innpå de offensive spillerne når man leder 3-0? I følge deg øker han jo bare sjansen for poengtap ved å gjøre det? Så hvorfor gjør han det? 
Svaret er enkelt, fordi han er for feig til stille slik fra start. Fordi han er en small-minded defensiv trener som.

I det lengre løpet så er det verdt risikoen fordi gevinsten er høyere av å gjøre det for Barcelona kontra av å ikke gjøre det. Fordi Barcelona er såpass dominerende og såpass mye bedre enn de andre lagene. 

Jeg lurer egentlig på hvorfor folk i all verden ønsket Griezmann inn i denne troppen når man ikke har plassen(i følge deg og enkelte til å spille med 4 offensive spillere. 

Hvor særlig mye forskjell er det mellom å stille
Suarez, Messi, Coutinho og Dembele kontra Suarez, Messi, Iniesta og Neymar? Jeg har sett Dembele langt oftere tracke tilbake enn hva Neymar har gjort. Mens Iniesta er hakket bedre defensivt enn Coutinho. Det er tydeligvis sååå stor forskjell at nei, Barcelona hadde blitt hamret i hjel og overkjørt av samtlige La Liga lag av å stille slik. Det er ikke slik at man skal spille slik 60 ganger i sesongen, men at man øver inn den sterkeste startoppstillingen og får i gang 2 spillere som har kostet klubben godt over en milliard. Det er jo helt fuckings håpløst å benke en av de hver kamp. Det som faktisk er enda mer utrolig er jo det faktumet at en del av dere ville ha Griezmann inni den miksen her også. 


Man står allerede med 6 poengtap i ligaen(takket være at man ikke har evnet å skape eller avgjort kamper tidlig) og spiller en så ekstremt kjedelig fotball som får selv United til å se ut som et artig lag om dagen.

(Innlegget ble redigert 13.01.19 21:13)

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
13.01.19 23:01

Det er selvfølgelig et estimat basert på mine egne vurderinger, absolutt ingen fasit. Og ja. Du kan gjerne mene at det er mindre sjanse for poengtap. Det er vel derfor vi er her. 

Forsvaret er fullstendig kaos til tider og fra en tid vi har opplevd Xavi og Iniesta sammen, hvor vi som oftest lå på ca 75% posession selv mot de beste lagene, så føles det som om vi har veldig lite kontroll. Det var veldig mye som var feil i Roma ifjor, men det som var aller tydeligst for meg var at to sentralt på midten er altfor sårbart om man skal fortsette med tiki taka og dominere banespillet. Det blir rett og slett for lite når man møter en aggressiv og god treer. Så det å eksponere et allerede til tider vaklende forsvar blir for meg helt feil. Mindre underholdende? Ja, dessverre. 

Med Griezmann inn, så ville Coutinho vært utelukkende en indreløper nå denne sesongen. Arthur hadde kanskje ikke kommet, ihvertfall ikke i sommer. Vidal hadde kanskje også måtte bli ofret selv om nok Valverde ønsket en erstatter for Paulinho. Men med Griezmanns lønn og overgangssum som hadde overgått både Vidal og Arthur til sammen så er det mulig det hadde stoppet begge to. Kampen på topp hadde derfor vært ganske lik med MSDG som de klart sterkeste offensive kortene. G istedenfor C. Vanskelig å si hvordan dette hadde slått ut for Coutinho som unektelig har vært hakket vassere i kantrollen. Men han hadde da ihvertfall ikke havnet mellom to stoler og man hadde kanskje hatt et tydeligere svar på om han noen gang ville kunne ta over for Iniesta på sett og vis. Med Griezmann inn ville jeg fortsatt å utelukkende spille 4-3-3.  

TrondLFC
TrondLFCInnlegg: 4443
13.01.19 23:48

Nesten så jeg drømmer litt om Liverpool i neste Runde av CL. "

Er selvsagt lov å drømme, men regner med at Bayern tar oss greit over to kamper. 

Cobi
CobiInnlegg: 58247
14.01.19 18:22

Småstygge de Jong-rykter nå. ParisUnited meldte i går kveld at PSG og de Jong er enige om en avtale (som Barcelona-mediene også har meldt en god stund at han er med Barca), og at agenten hans ønsker å plassere de Jong i Paris. Nå melder Fransesc Aguilar i EMD mye av det samme: Ali Dursum ønsker å plassere de Jong i Paris, det samme gjør Ajax, fordi de tjener mer på det. Samme begrunnelse som gjør at de Ligt ikke er veldig aktuell for Barcelona: PSG gir agentene det de ber om, mens Barcelona ikke ønsker å betale f.eks. €12 mill til Raiola i agenthonorar for én overgang. I tillegg, hevder Aguilar, er de Jong betenkt mtp konkurransen på midten i Barcelona vs i Paris, og da i særdeleshet dersom Rabiot også ender i Barcelona. Abidal skal ikke ha klart å selge inn prosjektet til han særlig godt.

Ryker de Jong, er det en virkelig kraftig ripe i lakken til Abidal og egentlig hele det sportslige apparatet til Barcelona. Som med Verratti og Griezmann, er det ingen tvil om at de Jong er øverst på ønskelisten, og skulle også han ryke, begynner det å bli en stygg trend at man ikke klarer å lande førstevalgene. Her skjer det sågar med en spiller som åpenbart skal skifte klubb i sommer og som altså – i så fall – velger bort Barcelona.

Son
SonInnlegg: 8420
14.01.19 18:34

Hadde man bare hatt pengene. Hmmmmmmm. 

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7036
14.01.19 18:59
Cobi: Ryker de Jong, er det en virkelig kraftig ripe i lakken til Abidal og egentlig hele det sportslige apparatet til Barcelona. Som med Verratti og Griezmann, er det ingen tvil om at de Jong er øverst på ønskelisten, og skulle også han ryke, begynner det å bli en stygg trend at man ikke klarer å lande førstevalgene. Her skjer det sågar med en spiller som åpenbart skal skifte klubb i sommer og som altså – i så fall – velger bort Barcelona.

Jeg synes dette i tilfelle er en langt større ripe i lakken enn både Verratti og Griezmann. Det kan jo ikke være tvil om at, alt annet likt, så ville De Jong prioritert Barcelona fremfor PSG. 

GMartino
GMartinoInnlegg: 2767
14.01.19 18:59
Cobi: skulle også han ryke, begynner det å bli en stygg trend at man ikke klarer å lande førstevalgene.

Som vanlig flink du, bare i tilfellet siden du fortsatt er ung mann: Barcelona er ikke idretten. Er en klubb. Går i bølgedaler, dersom det er slik at "alle" velger Barcelona så ville vel flere sett dem. Mange misliker stilen på banen og holder seg enkelt unna. Barcelona er ganske heftig stykke unna å være idretten. Sporten er større enn klubben.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15281
14.01.19 19:11

Veldig bra inn legg

Cobi
CobiInnlegg: 58247
14.01.19 19:24
Bølgenisse: Jeg synes dette i tilfelle er en langt større ripe i lakken enn både Verratti og Griezmann. Det kan jo ikke være tvil om at, alt annet likt, så ville De Jong prioritert Barcelona fremfor PSG.

Jeg er helt enig. Og jeg synes også den er styggere dersom det er sånn at en Rabiot-handel eventuelt hindrer denne overgangen. Altså: Om det er sånn at de Jong glipper og man derfor henter Rabiot, er det noe helt annet enn at man henter Rabiot og derfor mister de Jong, for å si det litt enkelt. Nå tror jo jeg man ville ha begge, men om det nå er sånn at denne konkurransen bikker ja til nei for de Jong, burde man reelt vurdert å droppe franskmannen. I hvert fall sånn Vidal presterer om dagen, han kan jo helt sikkert dekke den "fysiske tilstedeværelse-rollen" i et par år fremover sånn det ser ut nå. Hadde Vidal vært katastrofal og Rakitic vært kraftig på vei ned, hadde jeg forstått behovet for Rabiot litt bedre enn når begge disse vitterlig leverer bra.

Når det gjelder behandlingen av agentene, skjønner jeg veldig godt Barcelonas standpunkt, om det er korrekt gjengitt. Mange klubber driver med det samme, også veldrevne klubber. Tottenham handler f.eks. ikke med Mendes, og det gjorde jo ikke Barcelona heller tidligere. Og disse agentene har jo mye mer makt når de "plasserer" spillerne sine enn hva mange tror. Ideen om at det er spillerne som fritt velger sine neste klubber er jo håpløst romantisk. Men klart; om toppspiller etter toppspiller ryker, må man ta en fot i bakken. Og man driver beviselig og jobber med både Mendes og pappa Neymar, så det blir jo litt spesielt om Barcelona skal bruke denne begrunnelsen FOR mye. Akkurat i Raiolas tilfelle skjønner jeg det, men jeg kan ikke huske at Ali Dursun har hatt klienter i Barcelona før? Ut fra transfermarkts oversikt har han en haug med svensker og egentlig bare de Jong, Forsberg og Lindeløf som toppspillere i stallen.

andwez
andwezInnlegg: 11338
15.01.19 13:02
Cobi: I tillegg, hevder Aguilar, er de Jong betenkt mtp konkurransen på midten i Barcelona vs i Paris, og da i særdeleshet dersom Rabiot også ender i Barcelona.

Dette er jo en helt rasjonell betraktning fra de Jong sin side. PSG har et skrikende behov, det har ikke Barcelona (enda). 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41341
15.01.19 13:06
andwez: Dette er jo en helt rasjonell betraktning fra de Jong sin side. PSG har et skrikende behov, det har ikke Barcelona (enda).

Hvis ikke agenten er på Raiola-nivå eller verre, så burde Barca kanskje late som de har det skrikende behovet og prioritere deretter? De Jong ser så ekstremt spennende ut og så klassisk Barca-materiale at det mest sannsynlig ikke er en sjanse man bør la gå fra seg. Paulinho er ute, Suarez på vei ut og Gomes blir vel også solgt. Da burde dere kanskje sagt til De Jong at 31-32-åringer som Vidal og Rakitic ikke skal stå i veien for at han skal bli det nye omdreiningspunktet på Barcas midtbane.

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 4318
15.01.19 13:39

Han burde også understreke minst hundre ganger hvor stor den globale interessen og kvalitetsforskjellen er mellom ligaene. Videre bør det påpekes at det å binde seg til PSG er litt som å være innelåst i kjelleren til en psykopat - du vet ikke når eller om du kommer ut.

(Innlegget ble redigert 15.01.19 13:40)

Son
SonInnlegg: 8420
15.01.19 13:54

Barcelona har bare seg selv å takke. Gnålet om dette i 2 år nå at Barcelona ikke kommer til å henge med fordi man betaler ut for mye til de som ikke fortjener det og spillere som aldri burde bli hentet, blir henter for summer som er helt idiotisk.

Nå blir det Willian inn i sommer. 100%. 

(Innlegget ble redigert 15.01.19 13:58)

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7036
16.01.19 12:19

Barten har uttalt at Valverde trener Barcelona også kommende sesong. 

Son
SonInnlegg: 8420
16.01.19 13:10

Lololol. Willian inn confirmed. 

andwez
andwezInnlegg: 11338
16.01.19 14:34

Hvor da? 

Cobi
CobiInnlegg: 58247
16.01.19 15:18
andwez: Hvor da?
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:49)

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24427
16.01.19 15:26
Cobi: de Jong ser ut til å gå til PSG. Også de katalanske mediene innser nederlaget. Skal gjøre noen siste forsøk på å snu han tilbake til Barcelona igjen, men det ser dårlig ut. Thiago Silva, Marquinhos, Verratti, Neymar, de Jong.. Burde kanskje snart innse at det ikke er så jævla matnyttig å gå head to head med PSG fremover.

Hvordan kan denne plastklubben fortsette å bruke så inn i helvete med penger?

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41341
16.01.19 15:30
iniesta87: Hvordan kan denne plastklubben fortsette å bruke så inn i helvete med penger?

Oljepenger fra Qatar såklart.

Son
SonInnlegg: 8420
16.01.19 15:31

Flotters. Denne klubben fortjener ikke de Jong når de prioriterer spillere som Rabiot, Vidal etc. Pengene er ingen unnskyldning, det er rett og slett mangel på det å være villig til å betale det man må for å få tak i de beste.

Willian kommer selvsagt garantert inn i sommer. Det er jo et kjøp både Valverde og (åpenbart styret i følge deg) ønsker. Tipper et sted mellom 30-50 mill euro og 200k euro i uka for han også.

Blir så deilig.

(Innlegget ble redigert 16.01.19 15:31)

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24427
16.01.19 15:43
KongOlav2: Oljepenger fra Qatar såklart.

Skjønner det men tenkte på FFP.Hvor er uefa hen.

Son
SonInnlegg: 8420
16.01.19 15:43
iniesta87: Hvordan kan denne plastklubben fortsette å bruke så inn i helvete med penger?

Ved å ikke handle dritt hver eneste sesong som Barca og faktisk være i stand til å selge spillere for mer enn gi bort pris som Barcelona.

andwez
andwezInnlegg: 11338
16.01.19 15:44
Son: Willian kommer selvsagt garantert inn i sommer. Det er jo et kjøp både Valverde og (åpenbart styret i følge deg) ønsker. Tipper et sted mellom 30-50 mill euro og 200k euro i uka for han også.

Minn oss på det når det er "confirmed", du. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41341
16.01.19 15:47
iniesta87: Skjønner det men tenkte på FFP.Hvor er uefa hen.

Enten gir de faen, eller så gir PSG faen. Er vel forøvrig sånn halvveis bekreftet gjennom "football leaks" at PSG gir faen og at UEFA ikke har baller nok til å straffe dem.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg