Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Kubala
KubalaInnlegg: 8029
21.01.19 21:31

Ja, nå tenker du helt riktig her. Bra jobba. Jan Koller eller Jermaine Defoe er kanskje ledig på markedet. 

Kontekst er du god på. 

Son
SonInnlegg: 8883
21.01.19 22:07

Det var bare et spørsmål ref ditt utsagn om at du ikke ville ha ung og lovende . Hvorfor kunne man ikke hente en av de nå om planen er å hente en til sommeren uansett? Tilgjengelighet er vel det eneste problemet her. Ikke det at de er ung, lovende eller hadde kostet mye. 

molster
molsterInnlegg: 10356
21.01.19 23:03

Overraskende signering. Husker han hadde et crazy mål mot nettopp Barcelona da han spilte for Milan. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
21.01.19 23:18
Son: Hvorfor kunne man ikke hente en av de nå om planen er å hente en til sommeren uansett?

Tilgjengelighet? Det er mye vanskeligere å komme inn i ei gruppe i januar istedet for å komme i sommer. Derfor er det logisk å hente en nødløsning som KPB nå. En ung spiller vet at dersom han kommer nå i januar, så vil jo spilletiden bli begrenset. Defor dro Munir, fordi han ikke fikk spille. 

(Innlegget ble redigert 21.01.19 23:19)

Son
SonInnlegg: 8883
22.01.19 00:49
rivaldo: Tilgjengelighet? Det er mye vanskeligere å komme inn i ei gruppe i januar istedet for å komme i sommer. Derfor er det logisk å hente en nødløsning som KPB nå. En ung spiller vet at dersom han kommer nå i januar, så vil jo spilletiden bli begrenset. Defor dro Munir, fordi han ikke fikk spille.

Spilletiden vil jo ikke være begrenset når man er nødt til å rotere Suarez fordi han er den eneste rene spissen man har. Han sliter med kneet og kan ikke spille alle kamper. 
Så du skal få meg til å tro at en kjøp av f.eks Timo Werner nå hadde slitet med å få spilletid eller ville ikke godtatt den rollen eller en mindre erfaren spiller? lol

Spilletiden vil jo ikke være noe mindre begrenset i sommer. Da er Suarez og alle andre uthvilt og det er helt sikkert noen andre nysigneringer, altså desto enda mindre sjanse.

Boateng blir hentet fordi han skal spille i tilfelle hva? Tilfelle Suarez blir skadet? 
Det er jo helt åpenbart at han kommer til å spille som en rotasjonspiller resten av sesongen. Hvor han kommer til å få plenty av spilletid. Om han er i stand til å få det, så er en bedre og mer talentfull spiller også i stand til å få det uten å gå helt bananas over at han ikke går rett inn i startelveren i en av de største klubbene i verden. 


Munir fikk ikke spille, men dette var jo fra sommer-vinter vinduet som du mener at det er såååå mye lettere å komme inn da. Kan det rett og slett bare ha noe med at han ikke er god nok og dermed ble han benket og ville dra? Det er mindre viktige kamper, men behovet for å hvile da er nesten ikke tilstede fordi spillerne er uthvilt etter ferien. Kontra nå når man går inn i sluttfasen av sesongen. Det er mye mer behov for å ha noen å kunne rotere med denne delen av sesongen. Boateng tilfører ingenting.


Så tilgjengeligheten er problemet med å hente noen nå, ikke de "problemene" du lister opp. Det sier vel det meste når det er Boateng man låner. Da snakker vi en spiller som burde være temmelig langt nede på lista.


Det ville vært ekstremt smartere(om det var mulig) å hente denne spissen man ser for seg skal være i sommer, nå i januar. 

La oss snakke rent hypotetisk sett om Barcelona hentet en midtstopper nå i januar(som nødløsning. Ja. Murillo).
Men om de Ligt hadde vært tilgjengelig dette vinduet, så hadde du ikke tatt han inn fordi det ville vært mye mer logisk å hente en spiller som vil være en nødløsning(som i teorien kun skal spille om alt går til helvete) kontra en som 

Får håpe du har nok brainpower til å forstå det siste i det minste. 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
22.01.19 08:37

KPB. Unødvendig, men greit nok i den forstand at man ønsker en kriseløsning til å fylle plassen til Munir.

Kan ikke se for meg at dette er noe annet enn plan C, der plan B er å bruke 3 av Coutinho, Dembele, Messi og Suarez i skadefraværet til en av dem. Og selv som plan C tror jeg det er 50/50 om man slenger innpå Malcom på en av kantene eller KPB. Men en annen type spiller, så det gir et ekstra alternativ.

En billig backup til backupen uten noen risiko som også kan spille CL. Så kan man heller finne riktig mann i sommer, istedenfor at man må bruke en betydelig sum på unødvendig søppel nå i januar. 

Son
SonInnlegg: 8883
22.01.19 15:10

1 mill euro sies det at man betalte for Boateng.
Altså det samme man solgte Munir for.

Det viser hvor alvorlig dårlig denne klubben er på salg.

Kubala
KubalaInnlegg: 8029
22.01.19 17:50

Illaix Moriba på Juvenil A signerer ny kontrakt med klubben på 3 år. Har ikke sett han selv, håper noen kan fylle ut info om ham, men har fått med meg at det er en spennende ung spiller.

Barcelona skal visst satse hardt på han, og Chelsea/Juve /City var visst veldig interesserte der spesielt førstnevnte og helt opp til russeren med oljepengene personlig sendte ut folk for å overbevise Moriba til London. 

9ppon
9pponInnlegg: 2714
22.01.19 19:48
molster: Overraskende signering. Husker han hadde et crazy mål mot nettopp Barcelona da han spilte for Milan.

Hvem var det han rundlurte med sin frekke flikk da? Eric Abidal. Og hvem er det som henter ham til Barcelona nå? Eric Abidal.

Noen som husker andre spillere som hadde gode kamper mot Abidal og som kanskje kan være potensielle signeringer?

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
22.01.19 22:24

Jeg gleder meg faktisk til å se KPB i Barca-drakt. Utradisjonell spiller, for å si det mildt. Tror noen av dere pessimister vil bli overrasket, han er faktisk en god spiller. 

Messi og Busquetshviles mot Sevilla btw. KPB er i troppen!

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
22.01.19 22:27
Kubala: Illaix Moriba på Juvenil A signerer ny kontrakt med klubben på 3 år. Har ikke sett han selv, håper noen kan fylle ut info om ham, men har fått med meg at det er en spennende ung spiller. Barcelona skal visst satse hardt på han, og Chelsea/Juve /City var visst veldig interesserte der spesielt førstnevnte og helt opp til russeren med oljepengene personlig sendte ut folk for å overbevise Moriba til London.

Fylte nettopp 16 år, og spiller allerede på det eldste av Barcelona sine yngre lag. Juvenil A. 

Video av han.

Tilhører samme generasjon som to andre ekstremt lovende midtbanespillere:

- Xavi Simons 

- Jorge Alastuey

Son
SonInnlegg: 8883
22.01.19 22:41
rivaldo: Jeg gleder meg faktisk til å se KPB i Barca-drakt. Utradisjonell spiller, for å si det mildt. Tror noen av dere pessimister vil bli overrasket, han er faktisk en god spiller.

Lol. Tror du må ta en titt på historikken hans. 

Tar notering av at du resignerte fra å svare på det andre, men ikke så rart når meningen din ble debunked.


Det faktumet at Barcelona er det første laget som betaler noe i overgangssum for Boateng på de siste 5 år sier det meste og dette for et lån. 

Kubala
KubalaInnlegg: 8029
22.01.19 23:21

De Jong incoming! Bartomeu, Segura og Oscar Grau reiser til Amsterdam i morgen og fikser dealen!

Kilde: Midnattsklubben aka Club de Mitjanit. 

Son
SonInnlegg: 8883
22.01.19 23:31

Sies 120 mill euro(over 3 år virker det som?) og lønn på høyde med hva Coutinho og Dembele tjener sies det.

Synes det var litt voldsomt, men jeg er ikke så veldig overrasket. Da tror jeg muligens at Rabiot har blitt droppet.
Enten det eller så har Bartomeu linet opp den ene kina-dealen etter den andre.

(Innlegget ble redigert 22.01.19 23:40)

Cobi
CobiInnlegg: 58251
22.01.19 23:37

Hehe, ingen seriøse melder €120 mill euro. Gerard Romero melder 80, fordi man vil dele opp innbetalingene og derfor må litt opp fra de tidligere nevnte 75. «Over 75» er det originalkilden melder også. 

Kan bli en spennende morgendag her nå...

D10S
D10SInnlegg: 4282
23.01.19 00:19
Cobi: . Gerard Romero melder 80

De Telegraaf melder at summen vil være opp mot €90M. Antar noen av millionene vil være basert på pretasjoner, trofèer etc.

 

Så får man se om dette faktisk går igjennom da, men i hvert fall mange som begynner å hoppe på 'De Jong til Barca'-toget nå.

Son
SonInnlegg: 8883
23.01.19 00:56

Hørtes merkelig ut at Barca skulle misse ut på en av de største talentene pga 5 mill euro mer i overgangssum og at de manglet litt mer lønn(antar at de ga han lavere tilbud opprinnelig). Da står det verre til i klubben enn jeg antok. For det er jo åpenbart det og spilletid som står i fokus hos de Jong vil jeg tro. 

Så blir det spennende å se om man har kuttet Rabiot pga det, som jeg mente at de skulle gjøre for å finansiere de Jong.  Om de ikke har gjort det så betyr det at at Vidal eller Raktic(evt begge to) 100% forsvinne i sommer.

Rakitic begynner å dra på årene og man kan vel faktisk få en pen sum for han i sommer vil jeg tro, men jeg liker han ekstremt bedre og har på ingen måte tapt seg heller i prestasjonene. 

Rent økonomisk gir det mening å selge Rakitic i sommer om man lander Rabiot og de Jong. Men alt annet er jeg ikke så sikker på.

pregra
pregraInnlegg: 8868
23.01.19 09:16

Har potensiale til å bli en kjempeflopp - er De Jong virkelig SÅ god?

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41660
23.01.19 09:17
pregra: Har potensiale til å bli en kjempeflopp - er De Jong virkelig SÅ god?

Dersom alle storklubber i Europa ligger langflate etter ham, er det sannsynligvis noe i det.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
23.01.19 09:35

Apropos Ajax, hva er egentlig status på de Ligt nå om dagen ? Er han nære å signere for noen ?

Kubala
KubalaInnlegg: 8029
23.01.19 12:35
LaVecchiaSignora: Apropos Ajax, hva er egentlig status på de Ligt nå om dagen ? Er han nære å signere for noen ?

Leste at Juve ligger best an, på grunn av Raiola og best utsikter for spilletid der. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17882
23.01.19 13:11
KongOlav2: Dersom alle storklubber i Europa ligger langflate etter ham, er det sannsynligvis noe i det.

Jeg er med 538 i tankegangen om at Ajax og PSV faktisk er veldig gode lag, og at troppene til de to lagene faktisk kunne hevdet seg i kampen om CL-plasser i LL/PL/SA/BL denne sesongen. Men angående hvem det er som er stjernen i det laget der så mener jeg at det er helt åpenbart Hakim Ziyech, og jeg synes at det er forunderlig at det er snakk om at de Ligt og de Jong er så giga-talenter at de allerede i en alder av 19 og 21 allerede er gode nok til å spasere inn i førsteelleveren til Barcelona/PSG/Bayern/Juventus, mens det da ikke blir sagt av samme gjeng at Ziyech kan bære disse klubbene og være topp 3 i hver og én av dem.

Jeg mener ikke at Ziyech kan det, men jeg mener at Ziyech faktisk kunne hatt en relativt kort vei inn i startelleveren til klubber på dette nivået. Altså, denne sesongen så har jeg ikke et spor av tvil om at Ziyech > Coutinho, og Ziyech > Bale/Asensio/Vázquez.

De Jong og de Ligt er yngre, og det er vel dette som taler tyngst i deres favør, men vil egentlig de Jong være bedre enn det Ziyech er den dag idag om et par år? For etter min mening har man ikke sett en like god spiller som Ziyech i Eredivise siden Luís Suárez forsvant til Liverpool. Jeg vet at de ikke er samme type spiller, eller spiller i samme posisjon, så det er ikke egentlig relevant for Barcelona. Jeg er også enig i at Frenkie de Jong ser ut som en typisk Barcelona-spiller, slik Arthur også så ut. Men rent ferdighetsmessig, den dag i dag, så vil jeg faktisk si at Eredivise sin beste de Jong heter Luuk til fornavn, og jeg tror ikke at Frenkie har en sjans til å utkonkurrere Rakitic med det første.

Selvfølgelig vil det være bittert hvis Frenkie glipper til PSG, men samtidig så vil jeg si at Barcelona er veldig godt skodd på sentral midtbane i den umiddelbare fremtiden med Rabiot på vei inn. Som vikar for Busquets hvis han rett og slett ikke finner formen igjen så ville jeg brukt Arthur i den rollen.

 

Edit: Jeg ser at jeg prater avgårde uten å egentlig komme til noe skikkelig poeng. Men hvis man tar det som god fisk at de Jong og de Ligt tilsammen er verdt €150 mill, da mener jeg at eksempelvis Tagliafico+Dolberg/van de Beek skal være verdt €60 mill, og Ziyech bør være verdt €70 mill alene. Jeg mener rett og slett at det må finnes bedre kjøp der ute til de prisene det blir spekulert i.

(Innlegget ble redigert 23.01.19 13:16)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41660
23.01.19 13:37
-Jolla: De Jong og de Ligt er yngre, og det er vel dette som taler tyngst i deres favør, men vil egentlig de Jong være bedre enn det Ziyech er den dag idag om et par år? For etter min mening har man ikke sett en like god spiller som Ziyech i Eredivise siden Luís Suárez forsvant til Liverpool. Jeg vet at de ikke er samme type spiller, eller spiller i samme posisjon, så det er ikke egentlig relevant for Barcelona. Jeg er også enig i at Frenkie de Jong ser ut som en typisk Barcelona-spiller, slik Arthur også så ut. Men rent ferdighetsmessig, den dag i dag, så vil jeg faktisk si at Eredivise sin beste de Jong heter Luuk til fornavn, og jeg tror ikke at Frenkie har en sjans til å utkonkurrere Rakitic med det første. Selvfølgelig vil det være bittert hvis Frenkie glipper til PSG, men samtidig så vil jeg si at Barcelona er veldig godt skodd på sentral midtbane i den umiddelbare fremtiden med Rabiot på vei inn. Som vikar for Busquets hvis han rett og slett ikke finner formen igjen så ville jeg brukt Arthur i den rollen. Edit: Jeg ser at jeg prater avgårde uten å egentlig komme til noe skikkelig poeng. Men hvis man tar det som god fisk at de Jong og de Ligt tilsammen er verdt €150 mill, da mener jeg at eksempelvis Tagliafico+Dolberg/van de Beek skal være verdt €60 mill, og Ziyech bør være verdt €70 mill alene. Jeg mener rett og slett at det må finnes bedre kjøp der ute til de prisene det blir spekulert i.

Kan godt hende du har rett. Jeg har sett lite av spillerne i nederlandsk liga. De Ligt har jeg dog blitt fremstilt som et av de største stoppertalentene fotballen de siste 10-15 årene, og om det talentet er så stort som det hevdes, er det verdt å ta sjansen på ham.

Ang Barca og De Jong, så kan det diskuteres hvor godt skodd man er på midtbanen for lenger enn ett år eller to fremover. Vidal, Raktic, og Busquets er 31-32 år, og selv om Rabiot skulle ankomme synes jeg ikke det ser veldig fremtidsrettet ut. Da er de helt avhengige av at Arthur slår til.

Og med tanke på at Barca har brukt penger på temmelig mye rart på sentral midtbane de siste årene (Turan, Paulinho, Gomes, Vidal), så trenger det ikke nødvendigvis å være dumt å svi av ekstra mye for å få en spiller som er i støpning en langt mer klassisk Barca-spiller enn denne gjengen.

Son
SonInnlegg: 8883
23.01.19 16:00
-Jolla: De Jong og de Ligt er yngre, og det er vel dette som taler tyngst i deres favør, men vil egentlig de Jong være bedre enn det Ziyech er den dag idag om et par år

Vel fyren blir 26 år og har enda ikke kommet seg til en bedre liga og har på mange måter sitt gjennombrudd først nå, mens de Jong blir 22 år og er på vei til Barcelona. Kan trygt si at sistnevnte vil ha ekstremt mye bedre grunnlag for å være "best". 

Alt handler ikke om mål og assist. Spesielt ikke for midtstoppere og midtbanespillere. Å når begynte man å sammenligne midtbanespillere og midtstoppere med vinger?

Men for all del du må gjerne tro at Ziyech er på alles lepper i år enn det de Ligt og de Jong vil være når de når samme alder.

Jeg vil hvert fall si at Barcelona har et helt annet vurderingsgrunnlag enn andre klubber. Så hvorfor du konstant skal trekke inn at "den og den spilleren hadde gått inn på andre topplag". Spesielt om man skal sammenligne de med Atletico. Noe som du har en stor tendelse til å trekke inn hver gang du skal diskutere om Barcelona.


Åja. Så nevnte du også at van de Beek var bedre enn de Jong og at Wober var på høyde med de Ligt. Men nå mener du også at Luuk de Jong er best "de Jong'en" i Nederland.
Til tross for at han floppet i Europa og blir 29 nå. Enten så er du veldig dårlig til å vurdere spillere, eller så evner du ikke å tenke lengre enn til nesetippen. For dette handler langt mer om hvem som har vært "best" denne sesongen.

Hvordan det hele tatt er relevant får du spørre deg selv om, akkurat som det gir lite mening at du trekker inn Ziyech. Trekker altså inn en ving og en spiss og sammenligner dem med de Jong som er midtbanespiller. 

Dette handler om at de Jong er riktig spillertype for Barcelona. Isteden for å nevne Ziyech, van de Beek og Luuk de Jong som spiller i andre posisjoner så burde du heller se etter noen der ute som faktisk er mer eller mindre i samme rolle og samme alder.

Den eneste spilleren jeg kommer på i farta er Ndombele. Aouar er også et annet spennende navn, men han er nok hakket mer offensiv. 

D10S
D10SInnlegg: 4282
23.01.19 16:14

Fette eid az

-Jolla
-JollaInnlegg: 17882
23.01.19 17:16
Son: burde du heller se etter noen der ute som faktisk er mer eller mindre i samme rolle og samme alder.

Det var aldri dette jeg diskuterte. Innlegget mitt var egentlig ikke noe særlig Barcelona-vinklet, men heller Ajax/PSV-vinklet.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
23.01.19 17:39

Kun offentliggjøringen som mangler nå, virker det som. Den rapporterte overgangssummen varierer, men opp mot €90 mill, hvorav en del er bonusbasert. EMD melder f.eks 86+4. 

Og uten at jeg finner artikkelen selv, gjengir EMD at de Telegraaf melder at de Ligt er nestemann på ønskelisten og at spilleren selv vil til Barcelona. Barca påstås villige til å betale €90 mill der også. 

Gudene må vite hvem som ofres for å finansiere dette her.. men diverse rulleringsspillere skal vel dra inn litt, og så ligger vel kanskje Rakitic (pga alder. Siste mulighet til å få penger for han, og de Jong hentes ikke for en sånn sum uten garantier om bra med spilletid) og Coutinho (garantert ikke aktuell som indreløper lenger, når de Jong kommer) dårligst an. Ja, og så Malcom også får man tro.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
23.01.19 17:41
Cobi: €90 mill

Hvor får dere pengene fra?

Son
SonInnlegg: 8883
23.01.19 17:43
-Jolla: Det var aldri dette jeg diskuterte. Innlegget mitt var egentlig ikke noe særlig Barcelona-vinklet

Du vinklet det bare mot at de Jong er overpriset og at Luuk de Jong er den beste "de Jong" i Nederland. At Ziyech er den største stjerna siden Suarez og at du stiller spørsmåltegn om de Jong vil være bedre enn det Ziyech er nå om 4 år(noe som er en latterlig sammenligning, da han på nåværende tidspunkt er verdt mer enn Ziyech og drar nå til en av de største klubbene i verden). Hvor du også synes van de Beek er bedre enn de Jong. 


Vi forstår det. Du synes ikke at de Jong er verdt det fordi du mener at det er så mange andre som er bedre eller at man får mer for pengene andre steder. Man kunne jo bygd sikkert bygd et topplag for samme summen Neymar gikk for, men betyr det at Neymar ikke er verdt det f.eks? Det handler om å utgjøre en forskjell, en forskjell som kan bety titler eller ikke.

Men heldigvis signerer han ikke for Atletico, men for Barcelona. For oss har han den "perfekte" profilen og en reell kandidat som arvtager for Busquets. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10494
23.01.19 17:49
Son: Til tross for at han floppet i Europa og blir 29 nå. Enten så er du veldig dårlig til å vurdere spillere, eller så evner du ikke å tenke lengre enn til nesetippen.

Ai ai ai. Geers slår på stortromma. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg