Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Son
SonInnlegg: 9189
13.03.19 18:32
Bleke: så er det manglende lederegenskaper.

Basert på hva? En leder kan gjøre mer enn å skrike og hause opp spillerne utpå banen. 
Messi gjør nok ekstremt mye mer enn hva folk vet og tror som er typisk lederegenskaper. 

Jackern
JackernInnlegg: 4283
13.03.19 19:05
Bleke: Du må være enig at Messi ikke virker å ha noen åpenbare, og uttalte(?) lederegenskaper?

Jeg har, forøvrig, ikke nevnt Messi med ett ord her. Jeg reagerer først og fremst på definisjonen på en god leder som flyter rundt her.

Om Messi er en god leder eller ikke vet jeg egentlig ikke. Han er ikke av den gamle typen, altå den autoritære militærtypen, som gjerne er godt synlig underveis i kampene. At det nødvendigvis er så negativt er jeg dog ikke så sikker på. Han kan være strålende leder i garderoben og på trenigsfeltet for alt vi vet. 

Gode lederegenskaper må jo defineres ut ifra hvordan lederen evner å motivere til ytelse. At kapteinen skriker "you kick them well" før en straffekonkurranse er jo veldig individuelt for mottakeren om en gang blir oppfattet positivt, eller om det fører til mer press og dårligere prestasjoner. 

Og forøvrig: Meget godt mulig at Ronaldo er en strålende leder. Synes bare eksempelet ikke var noe særlig godt.

(Innlegget ble redigert 13.03.19 19:07)

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
13.03.19 19:26
Son: Basert på hva? En leder kan gjøre mer enn å skrike og hause opp spillerne utpå banen. 
Messi gjør nok ekstremt mye mer enn hva folk vet og tror som er typisk lederegenskaper.

Har du noen eksempler på at han er en god leder?

Jeg synes som regel i løpet av kamper at Messi er verken vokal, eller får frem lagspillere. Kan tenkes at spillere bare bli inspirert, og at han er en implisitt leder gjennom handlinger.

Spillere kan vokse inn i lederroller, men jeg tipper Messi på 31 gjør mye av det samme han gjorde da han var 21. Altså i form av personlighet, og væremåte.

Alle kan ikke være Pyuol, men eksempelvis Xavi synes jeg virket som en god leder, selv om han ikke er en typisk vokal type. Personlig tror jeg ikke skrikete-ledere er det beste.

Om Ronaldo er en god leder er jeg ikke sikker på heller, alltid tenkt at han leder gjennom spillet sitt. Da synes jeg hvordan han eksempelvis støtter lagkamerater(slik han gjorde for Benzema), hvor enkelt han kommer overens med spillere. Det var jo noen som eksempelvis mente at han og Dybala ikke ville komme overens, men Ronaldo synes jeg tok ansvar med en gang, og jobbet for å få et godt forhold. Det viser prov på lederegenskaper synes jeg.

(Innlegget ble redigert 13.03.19 19:30)

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7058
13.03.19 19:44

Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Arthur; Messi, Suárez. Coutinho.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7058
13.03.19 19:50

Banken: Cillessen, Semedo, Umtiti, Arturo Vidal, Aleñá, Malcom y Dembélé.


Murillo og Boateng er fravalgt i endelig tropp.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7058
13.03.19 19:51

Lyon: Lopes, Dubois, Denayer, Marcelo, Marçal, Mendy, Tousart, Fékir, N'Dombélé, M.Dembélé og Memphis.

Son
SonInnlegg: 9189
13.03.19 19:55
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:47)

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 4026
13.03.19 20:00

Hvordan er det skandale, Royu? 

 

Tipper en 3 eller 4-0

(Innlegget ble redigert 13.03.19 20:01)

GMartino
GMartinoInnlegg: 2903
13.03.19 20:14
Machine_Head: Det er så forbanna sykt at flere av dere i denne tråden FORTSATT diskuterer seriøst med det som har vært VGD´s mest profilerte troll i en årrekke. Hva er galt med dere? Ikke han, dere?

Folk fortsetter innlede diskusjoner me'n

Regner med det er begrenset utdannede folk som ikke er blitt ordentlig voksne. Veldig merkelig. Beste nasjon i Vinter-OL Norge - hvor et drøsslass borgere diskuterer nysgjerrig med det lille nullet

Son
SonInnlegg: 9189
13.03.19 20:26
Bleke: Har du noen eksempler på at han er en god leder? Jeg synes som regel i løpet av kamper at Messi er verken vokal, eller får frem lagspillere. Kan tenkes at spillere bare bli inspirert, og at han er en implisitt leder gjennom handlinger.

En god leder setter laget foran seg selv. 
Når andre spillere har slitet så har Messi gått til side og latt de ta straffer. 
Dette har han altså gjort sikkert 30-50 ganger i motsetning til en annen ego.


En god leder skal fremstå mye mer rolig fremfor en som sender negative signaler i 90 min når ting ikke fungerer. Her er altså Ronaldo milevis foran Messi. Når det kommer til å klage på alle andre og gestikulere når ting ikke fungerer for han eller laget. Dette er ikke noe som hever laget før du setter igang.

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 4490
13.03.19 20:37
Bleke: Da synes jeg hvordan han eksempelvis støtter lagkamerater(slik han gjorde for Benzema), hvor enkelt han kommer overens med spillere. Det var jo noen som eksempelvis mente at han og Dybala ikke ville komme overens, men Ronaldo synes jeg tok ansvar med en gang, og jobbet for å få et godt forhold. Det viser prov på lederegenskaper synes jeg.

Hm.

Selv synes jeg Messi virker å være langt bedre på å skape harmoni i en gruppe, og særlig overt tid. Dette kommer blant annet til uttrykk ved at de andre har fått ta frispark, straffer, den synlige gleden over at andre lykkes og at de andre har fått relativt frie rammer til å prøve og feile (minus Tello :)).

Når det gjelder Ronaldo er mitt inntrykk at det er relativt god harmoni i gruppa så lenge hans status som lagets klare ener ikke utfordres og de andre kjenner sin plass. Kanskje det ikke har vært så lett for Benz og Bale å skinne pga. ham? Jeg vet ikke, men de virket ofte noe forknytte, synes jeg, og kanskje det har hatt noe med Ronaldos posisjon og rollefordelingene å gjøre. Selv gjetter jeg på at Bale gjorde et stort feilvalg ved å gå til Real og bli sidekicken til en mann med et så stort ego som Ronaldo.

(Innlegget ble redigert 13.03.19 20:44)

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
13.03.19 20:55

Her er det kjørt safe. Var vel litt tvil om HB, venstre indreløper og venstrekant. Men her er det valgt ganske forutsigbart og safe. Semedo hadde nok startet om han ikke ble fullstendig avkledd av Vinicius jr. Vidal hadde nok startet om det var bortekamp. Støtter begge valgene. Hadde selv valgt Malcom som sistemann på topp da jeg føler man har svært lite å tape på dette. Men mtp den manglende tilliten han har fått, så er det ingen bombe at det lander på Coutinho.


Tror begge lag scorer, men at Barcelona vinner med mer enn ett.  

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
13.03.19 21:03

Messi og CR er begge gode ledere med sine åpenbare svakheter. Men det er to helt forskjellige ledertyper. Jeg tror også at begge sine lederstiler har passet godt inn i klubben. Messi og Barcelona har et lag som fremmer samhold og da fungerer det godt med en type teamleader. Real Madrid har hatt typer med større egoer som fungerer godt i tospann med autoritære ledertyper. Men når lagene trenger noe annet, så trengs det andre ledertyper til å ta det ansvaret. Slik som eksempelvis Pique har gjort i år, Puyol i hele sin karriere og Mascherano når han var i klubben. Vermaelen og Vidal er også slike typer Barcelona noen ganger trenger for å vise at finesse ikke alltid er nok, men man må gå i krigen også. 

Son
SonInnlegg: 9189
13.03.19 21:19

Så ut som en billig straffe. 

Messi med panenka. Kald jævel.
Burde skaffe det andre målet ganske kjapt.


Så holder Roberto å rote det til igjen.

(Innlegget ble redigert 13.03.19 21:21)

Twinkeline
TwinkelineInnlegg: 1421
13.03.19 21:20
Son: Så ut som en billig straffe.

Kan ikke fatte at det er straffe når du blir tråkket på?

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4771
13.03.19 21:20

Billig straffe. Typisk Barca.

sodajr
sodajrInnlegg: 17857
13.03.19 21:21
Son: Messi med panenka. Kald jævel

Kopierte Agüero fra igår!

Magiii
MagiiiInnlegg: 5039
13.03.19 21:21
Twinkeline: Kan ikke fatte at det er straffe når du blir tråkket på?

Enig.. takler på siden av Suarez for å blokkere et eventuelt innlegg - også blir han tråkket på foten av sleipe Suarez. Skjer med VAR? 

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
13.03.19 21:27
Kokuhaku: Selv synes jeg Messi virker å være langt bedre på å skape harmoni i en gruppe, og særlig overt tid. Dette kommer blant annet til uttrykk ved at de andre har fått ta frispark, straffer, den synlige gleden over at andre lykkes og at de andre har fått relativt frie rammer til å prøve og feile (minus Tello :)). Når det gjelder Ronaldo er mitt inntrykk at det er relativt god harmoni i gruppa så lenge hans status som lagets klare ener ikke utfordres og de andre kjenner sin plass. Kanskje det ikke har vært så lett for Benz og Bale å skinne pga. ham? Jeg vet ikke, men de virket ofte noe forknytte, synes jeg, og kanskje det har hatt noe med Ronaldos posisjon og rollefordelingene å gjøre. Selv gjetter jeg på at Bale gjorde et stort feilvalg ved å gå til Real og bli sidekicken til en mann med et så stort ego som Ronaldo.

Jeg er helt sikker på at Messi har et like stort ego, men Ronaldo er dårligere på å skjule det. Messi er også en introvert, og innadvendt type som klarer å skjule følelser mye bedre. Ronaldo er utadvendt og ekstrovert, og du kan se følelsene hans fra hundre meters avstand.

Det kan godt tenkes at Ronaldo er bevisst på at han må være den store stjerna, og eneren i gruppa. Kanskje Messi ikke gjør det bevisst, men aldri i verden om noen kommer til å få hans posisjon så lenge han spiller i Barca.

Mulig Bale og Ronaldo har et dårlig forhold, eller at Bale ikke har strålt på grunn av Ronaldo(han har jo derimot ikke sett bedre ut uten Ronaldo). Benzema og Ronaldo har etter alle solemerker et godt forhold. Du kan si det samme om Neymar - selv om det var like mye han som la mer i ting enn det som var. Og det virker ikke som om Messi sprer harmoni i Argentina, et lag som virker å ha lite harmoni. Kontra Portugal, hvor Ronaldo virker mer som en som kan skape samhold.

Jeg tipper uansett blant verdens beste fotballspillere er det ganske cut throat, og at alle mulige feil, nedgang, og fiasko er ganske tøft å være en del av et lag.

(Innlegget ble redigert 13.03.19 21:28)

Son
SonInnlegg: 9189
13.03.19 21:28

4 minutter også er han "klar" igjen. 

Spent å se hvor mye dommeren legger til.

ZiqooM8
ZiqooM8Innlegg: 1853
13.03.19 21:28

Kepa 2.0.   Kommer garantert en tabbe her, kan umulig være helt klar i hodet

(Innlegget ble redigert 13.03.19 21:28)

Son
SonInnlegg: 9189
13.03.19 21:32

JADA!

2-0

(Innlegget ble redigert 13.03.19 21:33)

sodajr
sodajrInnlegg: 17857
13.03.19 21:33
Son: JADA!

Såkalte floppen

bbc
bbcInnlegg: 596
13.03.19 21:33

Arthur å Luis asså!

Son
SonInnlegg: 9189
13.03.19 21:36

Dakkaj Lopes

real-_-
real-_-Innlegg: 11570
13.03.19 21:36

Her bør Lyon få straff. Spiller skal ikke fortsette etter en slik situasjon.

spårt
spårtInnlegg: 3208
13.03.19 21:44
real-_-: Her bør Lyon få straff. Spiller skal ikke fortsette etter en slik situasjon.

Helt enig. Kan ikke ta risikoen med hodeskader.

Blaugrana_007
Blaugrana_007Innlegg: 3200
13.03.19 21:59

Jeg skjønner ikke hvordan han klarte å få hodeskade i den situasjonen. 

fugletitteren
fugletitterenInnlegg: 11012
13.03.19 22:00

Hva pokker er poenget med VAR nå Suarez får straffe og ikke gult fort den der..  Helt håpløst. Er ikke hele poenget med VAR å ta notoriske cheats som han.. 

Blaugrana_007
Blaugrana_007Innlegg: 3200
13.03.19 22:03

Haha en United fanboy kritiserer var. The irony.. 


Hvorfor åpnet du ikke kjeften når VAR ga United en billig straffe?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg