Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
rivaldo
rivaldoInnlegg: 1887
03.05.19 15:01
-k9b_: Barcelona uten Messi er fortsatt topp 5 i Europa,

Nei. 
Fjern dagens Messi fra dette laget (Uten å erstatte han med en ny innkjøpt spiller) og dette er et middels topp-lag. Godt stykke bak de beste, og man ville ikke vunne ligaen f.eks. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17700
03.05.19 15:24
rivaldo: (Uten å erstatte han med en ny innkjøpt spiller)

Fjern Alisson fra Liverpool uten å erstatte ham med en ny innkjøpt spiller og de stiller med Mignolet i mål.

Fjern Harry Kane fra Tottenham uten å erstatte ham med en ny innkjøpt spiller og de faller sammen.

Fjern Iago Aspas fra Celta Vigo uten å erstatte ham med en ny innkjøpt spiller og de vil rykke ned.

Fjern Cristiano Ronaldo fra Real Madrid uten å erstatte ham med en ny innkjøpt spiller og de havner 20 poeng bak Barcelona og vinner ingenting (høhøhø.)

Jeg tenker at det logiske vil være å forvente at Barcelona har en annen mann i den fremre treeren hvis de ikke har Lionel Messi. For eksempel så kunne den fremre treeren til Barcelona ha vært Luís Suárez og Griezmann foran Coutinho, og med en grei rotasjon mellom Suárez, Coutinho og Dembélé i litt forskjellige posisjoner/formasjoner ut ifra hvem som er ute.

Men selv hvis vi går etter det du skriver så vil jeg si at denne elleveren:

Ter Stegen
Sergi Roberto - Pique - Lenglet - Alba
Rakitic - Busquets - Arthur
Dembélé - Suárez - Coutinho

Er bedre enn det Chelsea, Manchester United og Tottenham f.eks. kan stille.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 27947
03.05.19 15:26
rivaldo: og dette er et middels topp-lag. Godt stykke bak de beste, og man ville ikke vunne ligaen f.eks.

Kanskje Atletico ville vunnet ligaen, men jeg tviler egentlig. De kan maks oppnå 83 poeng, det er en veldig lav sum å vinne på. Jeg tipper Barcelona ville tatt den selv uten Messi. 


Det er plenty av elite fotballspillere i laget. Uten Messi ville nok noen av dem som kommer i skyggen av han, og underpresterer også tatt mer ansvar. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17700
03.05.19 15:56
-k9b_: Barcelona uten Messi er fortsatt topp 5 i Europa, det at han får dem over linjen er ikke på høyde med, og kanskje over Maradona i Napoli.

Og bare for å ha det på det rene. Jeg tror Barcelona ville fortsatt vært topp 5 i Europa uten Lionel Messi. Men jeg mener også at Lionel Messi er bedre enn Maradona, og at Lionel Messi kunne ha ledet et lag som Napoli til Serie A tittelen i 89/90. Jeg er ikke engang sikker på om det var Maradona sitt beste år. Av det jeg har lest og sett så var han enda litt mer imponerende i 88/89 i en litt annerledes rolle. Men den sesongen så var Inter så sykt gode at det ikke hadde hjulpet uansett hva Maradona gjorde, og hvis Inter hadde holdt det nivået i 89/90 så ville ikke Napoli vunnet da heller.

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
03.05.19 16:37
-k9b_: Det er plenty av elite fotballspillere i laget. Uten Messi ville nok noen av dem som kommer i skyggen av han, og underpresterer også tatt mer ansvar.

Dette er veldig lett å tenke, men ikke så lett å gjennomføre i praksis.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2141
03.05.19 22:10

For meg vil det alltid være pussig at man må ha levert noe på et "lavere" nivå for å kunne bli målt opp mot toppen. Selv om Argentina og landslaget delvis faller under denne kategorien for min del. Når absolutt alt faller på plass, så vil utrolige ting skje. Bare se på Leicester. De hadde ikke engang en toppspiller som Maradona. Champions League er for meg den aller sterkeste turneringen rent kvalitativt. Her er det flust av stjernespekkede lag og en bredde man bare kunne drømme om på 80- og 90-tallet om man sammenligner med Maradona. At man så klarer å dominere den turneringen år ut og år inn i over et tiår er intet annet enn spinnvilt. Sammen med hans prestasjoner i ligaen over et helt tiår, så er det egentlig ufattelig for meg at det likevel diskuteres. 


De fleste andre spillere har kun fragmenter av sin karriere hvor de har vært i "sitt livs form" og dominert fotballen. Ronaldinho 05-07, Zidane helt enormt avgjørende i VM98 og likevel i skyggen av ADP på klubblaget, Il Fenomeno 96-97, Maradona vant heller eksempelvis aldri gullballen der 80-tallet ble dominert av Platini og MVB. Ikke at gullballen er noen målestokk for øvrig, men for å sette litt perspektiv på hva Messi har levert jevnt i over 10 år. Mye av det samme kan egentlig sies om CR som for meg blir tidenes #2 pga det ekstreme nivået gjennom hele karrieren.


8 av de siste ligagullene, med Real Madrid som også har vært helt toneangivende i europa i det samme tiåre, med Atletico som aldri har vært bedre og blant annet har 2 CL-finaler. Det har blitt vunnet 3 CL-titler og 6 cup-titler. Det har heller ikke blitt dårligere enn kvartfinale i CL.


I det mange kaller hans kanskje dårligste sesong, det året da Barcelona ble banket 0-7 totalt i semien. Da scoret han likevel 60 mål på 50 kamper for Barcelona.


Tidenes beste

Son
SonInnlegg: 7338
03.05.19 23:04

ter Stegen, Pique, Alba, Roberto, Rakitic, Busquets, Suarez, Messi er ikke med til Celta. 

Så får man se hvem av Coutinho og Dembele starter til uka. Coutinho kan godt starte, men max 60 min. Men Dembele er veldig mye bedre når han får starte. Men Valverde er en feig dritt så blir ikke overrasket om han starter 442 til tirsdag med det samme opplegget med Roberto, Vidal, Busquets og Rakitic på midten. Ellers merkelig å ta med 5 midtstoppere dersom man regner Todibo som en. Burde jo tatt med en spiss/ving. 


Cillessen 
Todibo-Umtiti-Vermaelen
Wague - Alena - Arthur - Semedo 
-------------Coutinho          
-------Dembele-Malcom


Puig, Collado og Alena inn for hvem enn som starter eller skal spille til tirsdag.


Men igjen så skal vel Murillo og Boateng stjele minutter av talentene for absolutt null grunn. Kan gjerne ofre Vermaelen å heller spille 4 bak. Så f.eks Alena kan få 90 min.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5041
03.05.19 23:08
-k9b_: Nei. 
Barcelona uten Messi er fortsatt topp 5 i Europa, det at han får dem over linjen er ikke på høyde med, og kanskje over Maradona i Napoli. 
Veldig mange Barcelona-fans har et forskrudd bilde av eget lag, mest sannsynlig pga hvor suverene de har vært på sitt beste.

I beste fall topp 5. Napoli kjøpte flere gode spillere med Maradona sitt inntog og var sannsynligvis det 5. beste laget i Italia.

 

Vinner Barcelona "the treble" har de konkurrert og vunnet på 3 ulike arenaer samtidig, og med dette laget bør det jaggu kunne sammenliknes. Jeg tviler på at Maradona rent spillemessig stod for en større andel mål/assist/2. assist/3. assist etc. enn Messi sin andel for Barcelona i år. Samtidig er Messi den beste dribleren i de 5 største ligaene i Europa.

Han står for nær sagt alt det som gjør at Barcelona er konkurransedyktige tre steder samtidig. De er ikke et svakt lag uten, akkurat som Napoli ikke var det heller, men å tro at Barcelona hadde vunnet LL eller CL, eller begge to for den saks skyld, uten Messi - er HINSIDES! ;)

(Innlegget ble redigert 03.05.19 23:12)

lumanpauw
lumanpauwInnlegg: 1239
03.05.19 23:11

https://www.youtube.com/watch?v=dmAY1xufDko


Når du har 50 minutter med dautid, skal du bruke disse på å se denne videoen. Denne mannen er fra en annen galakse. Og han er mer enn bare en målskårer. Tenk at vi snakker om lille Messi om 50 år på samme måte som vi i dag snakker om Puskas, Di Stefano og Pele. Og vi fikk se ham uke inn og uke ut.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17700
04.05.19 01:03
LaVecchiaSignora: Maradona vant heller eksempelvis aldri gullballen der 80-tallet ble dominert av Platini og MVB.

Her må jeg bare korrigere deg litt. Før 1995 så var gullballen en kåring om hvem som var den beste europeiske spilleren i verden (i virkeligheten den beste europeiske spilleren i Europa), ikke hvem som var den beste spilleren i verden.

Når France Football gikk tilbake og så på årene før 1995 så har de kommet frem til en "reutdeling" hvor 12 av 39 priser ville ha gått til sør-amerikanske spillere hvis reglene hadde tillatt det på den tiden.

Pelé ville f.eks. hatt 7 priser, mens Diego Maradona ville ha vunnet gullballen i 1986 og i 1990.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17700
04.05.19 01:06
Son: Men Valverde er en feig dritt så blir ikke overrasket om han starter 442 til tirsdag med det samme opplegget med Roberto, Vidal, Busquets og Rakitic på midten.

Dette håper jeg at han gjør. Synes Barcelona kontret styrkene til Liverpool veldig godt når Sergi Roberto og Semedo begge var på høyrekanten, mens Vidal dekket opp for Alba når han gikk på løp.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17700
04.05.19 01:14
xavi-maestro: Samtidig er Messi den beste dribleren i de 5 største ligaene i Europa.

Nja... Neymar er bedre etter min mening.

Ser at de ikke tok med hans tall ettersom han ikke hadde 1800 minutter spilt i ligaen i denne perioden. Ser du på en litt lenger periode, eller en annen periode så vil Neymar være på topp.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 45224
04.05.19 01:18
LaVecchiaSignora: Il Fenomeno 96-97,

94-00.

Kan jo også legge til at han bærte Brasil til gull i 2002, og vant gullballen det året etter å ha vært skadet i 18 måneder.

"By 23, he had scored over 200 goals for club and country." Cristiano hadde ikke slike tall, usikker på Messi. Det er skadene som ødela for Ronaldo i senere tid, ikke det at han var en dårligere spiller når han var på topp, for det var han jo ikke.

(Innlegget ble redigert 04.05.19 01:24)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17700
04.05.19 01:39
Knaxern: 94-00.

Her snakket man vel om perioder mens spillere var åpenbart verdens beste. Ronaldo var absolutt ekstremt god i PSV, men vil si at Roberto Baggio var verdens beste spiller i 1994, og i 1995 så hadde du Klinsmann og George Weah som hadde sine beste år i karrieren.

 

Rent ferdighetsmessig så var nok Ronaldo absolutt helt der oppe i 98/99 og 99/00 også, men når han spilte såpass lite disse årene så blir det vanskelig å argumentere for at det skal sidestilles med år der Lionel Messi spilte 50-60 kamper. Jeg ville sagt at Ronaldo var verdens beste i 1996, 1997 og 1998. Kan forstå argumentet når det kommer til 2002 også, men man må ta med at Ronaldo ikke spilte fotball før midtveis i april det året, samt at han mistet 5 av 14 ligakamper høsten 2002 etter å ha returnert til Real Madrid også. Da har jeg mer lyst til å foreslå 2003, men da hadde man i tillegg Pavel Nedved som ledet Juventus til ligagull og CL-finale, og Thierry Henry som ledet Arsenal til FA-cup gull og muligens hadde sin spillemessig sterkeste sesong.

Det at jeg deler ut 1998 til Ronaldo (over Zidane) fører jo faktisk til at Zinedine Zidane da altså aldri har hatt en sesong hvor han har vært verdens beste spiller etter min mening. Huh.


1994 og 1995 blir litt som 2006 og 2007 for Lionel Messi. Klart en fantastisk god spiller, spesielt i forhold til alderen, men det er fra 2008 og fremover at man kan si "Årets beste spiller" hvert bidige år.

(Innlegget ble redigert 04.05.19 01:43)

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7013
04.05.19 01:46
Knaxern: "By 23, he had scored over 200 goals for club and country." Cristiano hadde ikke slike tall, usikker på Messi. Det er skadene som ødela for Ronaldo i senere tid, ikke det at han var en dårligere spiller når han var på topp, for det var han jo ikke.

Joda, men han var en spiller som peaket tidlig, og i god brasiliansk ånd også dabbet av tidlig. Så var det også denne stoffskiftesykdommen som nok også spilte inn. 

Jeg skulle veldig gjerne sett en skadefri Ronaldo holde på lenge, på samme måte som jeg veldig gjerne skulle sett en Ronaldinho som holdt seg på topp over flere år. De to lider begge under at de hadde et enormt toppnivå, men det varte ikke så fryktelig lenge. 

Jeg synes imidlertid toppnivået til Fenomenet var marginalt under toppnivået til Ronaldinho og forsåvidt også Messi. Ronaldinho hadde nok det aller høyeste maksnivået i min bok, mens Messi naturligvis scorer skyhøyt på stabiliteten over så mange år. Kombinasjonen av et skyhøyt toppnivå og en enestående stabilitet plasserer ham aller øverst hos meg.

(Innlegget ble redigert 04.05.19 01:47)

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2141
04.05.19 03:30

Og det er litt av poenget. For mange av disse «andre tidenes spillere» så må man dissekere karrieren og se på når det toppet seg. Tar man eksempelet med Ronaldo, så var hans mest innbringende sesong gjennom karrieren den i Barcelona 94-95. 49 kamper og 47 mål. Dette er tall Messi nå har levert hvert eneste år i et tiår. Ser man bort ifra mål, så er det liten tvil om at Messi sine bidrag i det oppbyggende spillet går Ronaldo en høy gang. 


Ser man videre på Ronaldo sine tall, så ble han aldri toppscorer i Serie A. I 97-98 sesongen som var hans beste sesong, så ble han slått med 2 mål av Bierhoff som den sesongen spilte i Udinese. For Real ble han toppscorer i en sesong. 


Man snakker om det vanvittige maksnivået til Ronaldo. Men ser man på tallene, så var det bare en vanlig sesong for Messi. Og det er ikke for å tråkke på Ronaldo sine tær, for maksnivået til Ronaldo var utvilsomt ekstremt. Det setter bare litt perspektiv på det nivået vi har blitt vant til av Messi. Jeg tror faktisk at selv for oss som ser Messi i hver eneste kamp, så vil vi ikke skjønne betydningen av hans impact på fotballen før en god stund etter at han har lagt opp. 

Son
SonInnlegg: 7338
04.05.19 04:39
-Jolla: Dette håper jeg at han gjør. Synes Barcelona kontret styrkene til Liverpool veldig godt når Sergi Roberto og Semedo begge var på høyrekanten, mens Vidal dekket opp for Alba når han gikk på løp.

Hilsen Atletico Madrid fan. Så jo hvordan det gikk når dere prøvde å forsvare en 2-0 ledelse. Skal Barcelona bort ditt å forsvare enn 3-0 ledelse så kommer det til å gå til helvete. Barcelona må jakte det målet, aller helst så fort som mulig så det dreper all håp.

(Innlegget ble redigert 04.05.19 04:46)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1887
04.05.19 09:30
-Jolla: Jeg tenker at det logiske vil være å forvente at Barcelona har en annen mann i den fremre treeren hvis de ikke har Lionel Messi.

Utgangspunktet til k9b var "Barcelona uten Messi er fortsatt topp 5 i Europa", og da antok jeg dagens stall. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1887
04.05.19 13:05

Faen, virker som Jovic nærmer seg Madrid!? Kjipt hvis vi mister han. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17700
04.05.19 13:17
rivaldo: Kjipt hvis vi mister han.

Har dere hatt ham?

Blaugrana_007
Blaugrana_007Innlegg: 3085
04.05.19 13:55

Jeg har en uggen følelse om at den forferdelige missen til Dembele kan bli kjebnesvangert. Helt ufattelig at en spiller som kostet 105 mill euro kan være så jævlig keikete.... 

andwez
andwezInnlegg: 11322
04.05.19 15:30

"Scorer vi ett mål på bortebane så er oppgjøret i praksis over". 


Hvor har jeg hørt det før? :)

King-Xavi6
King-Xavi6Innlegg: 783
04.05.19 16:04
Blaugrana_007: Jeg har en uggen følelse om at den forferdelige missen til Dembele kan bli kjebnesvangert. Helt ufattelig at en spiller som kostet 105 mill euro kan være så jævlig keikete....

Lpool har også noen feite sjanser de burde skort på, så tror vi skal være ganske fornøyd med 3-0. 

D10S
D10SInnlegg: 4282
04.05.19 20:00

Spares mange spillere i dag, naturlig nok.

Cillessen; Wagué, Todibo, Umtiti, Vermaelen; Arthur, Aleñà, Riqui Puig; Malcom, Prince i Dembelé.


Spennende midtbane!

(Innlegget ble redigert 04.05.19 20:00)

pregra
pregraInnlegg: 8636
04.05.19 20:54

Faen til kjeks denne Dembele er. Vermalenesque når det kommer til skader. Håpløst.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1887
04.05.19 21:02

Selg !

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 3914
04.05.19 21:05

Skulle jo tilslutt vise seg som sesongens «dårligste» spiller Dembele. Dessverre

FABI0
FABI0Innlegg: 283
04.05.19 21:36

Floppen Dembele.

pregra
pregraInnlegg: 8636
04.05.19 22:13

Greit med reint reservelag og at kampen betyr nada, men fy faen til søppelprestasjoner utpå der. Ser at Puig har lyst til å få til noe, men resten er helt for jævli. Hvorfor i helvette kom Vidal innpå, la mannen hvile til Tirsdag...

Son
SonInnlegg: 7338
04.05.19 22:53

Udugelig Valverde taper 2-0 og skader Dembele, gir Vidal minutter og spiller Boateng. Ufattelig at lånespillere blir satt foran andre.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg