Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Masaniello
MasanielloInnlegg: 8509
08.05.19 21:53
Cobi: Personlig hadde jeg vurdert salg av Dembele også, om jeg hadde sett noen klare alternativer inn.

Han tar vi gjerne imot i Liverpool. (Coutinho kan dere få beholde.)

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7057
08.05.19 22:06

Erik Ten Hag, få den mannen til Barcelona!

-Jolla
-JollaInnlegg: 17900
08.05.19 22:09
Coca_cola: For øvrig håper jeg vi alle kan enes om at: 1) Følgende personer bør selges: - Rakitic - Coutinho 2) Suarez minimum bør benkes, ideelt sett selges på grunn av den feite lønna. 3) Valverde må fjernes etter sesongen.

Mitt syn på hva Barcelona bør gjøre foran denne sommeren:

En god utfordrer til Luís Suárez bør komme inn. Aller helst bør det ikke være noen mellomløsning, men det er litt vanskelig å se eksakt hvem dette skulle være som reelt sett dunker ut Luís Suárez. Kanskje Griezmann, Gabriel Jesús, Harry Kane, Roberto Firmino eller noe slikt? På grunn av disse problemene så tror jeg heller at det er mer realistisk å hente inn en spisstype som kan utfordre/rotere på topp i året som kommer, før dere igjen prøver å hente et klart førstevalg foran neste sesong. Kanskje en type som Wissam Ben Yedder, Kevin Volland, Milik eller kanskje et ungt talent som João Felix eller Lautaro Martínez, selv om disse to ikke ville kunne matche det nivået som trengs i Barcelona med det første.

Et roteringsalternativ på venstrebacken, hvis Valverde ikke stoler nok på La Masia-spillerne.

Hvis Barcelona kan hente Mathijs de Ligt, så selvfølgelig gå for det, som en langtidserstatter for Pique, og som kan konkurrere med Lenglet og Umtiti på stopperplass. (Men egentlig unødvendig.)

Selge Arturo Vidal, og prøve å oppgradere denne rollen i troppen.

Hvis det er muligheter for å få et stort navn som Mbappe/Hazard/NoeAnnetSykt inn på venstreving så bør Barcelona kjenne sin besøkelsestid og shippe Coutinho ut for å åpne opp tilgjengelige lønnsmidler.

Hvis ingen av disse tingene skjer, så er det fortsatt ikke krise. Den sterkeste elleveren til Barcelona vil holde helt fint for neste sesong, før de heller bør se på det i 2020 hvis de ikke har funnet erstatter for Luís Suárez, og habile roteringsalternativ til de sterkeste (men eldste) ellers på banen (Alba, Pique, Busquets, Messi)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17900
08.05.19 22:15
xavi-maestro: Og der fant man den spillern som må erstatte Coutinho; Ziyech

Det hadde vært et ekstremt modig og kult valg. Jeg ville støttet det, ettersom jeg virkelig synes Ziyech er undervurdert, men jeg tror det er såpass usannsynlig at jeg ikke nevnte det.

Skal nevnes at Ziyech har litt uryddig teknikk til tider, litt sånn som Suárez. Mye vilje og guts, og mange ganger klarer han å lure med seg ballen forbi forsvarsleddet selv om det ser ut som om han har dårlige touch, men kan av og til bli litt mye av disse tunge touchene, og noen litt rare feilpasninger som du normalt sett ikke vil se fra Barcelonaspillere (med som både Coutinho, Luís Suárez og Vidal viste frem i dobbeltoppgjøret mot Liverpool.)

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 4026
08.05.19 22:24

Bipolar stemning her nå

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
08.05.19 22:50
-Jolla: Ja, det synes jeg. Akkurat som jeg ikke synes at Manchester City bør sparke Pep Guardiola, selv om Manchester City har røket ut i henholdsvis 8-dels, kvartfinale og kvartfinale i CL under hans ledelse. Akkurat som jeg ikke synes at Liverpool bør sparke Jürgen Klopp hvis de skulle ende opp med å tape CL-finalen og Manchester City tar ligagullet. Ja, selv om det betyr at Liverpool da under Klopps ledelse vil ha tatt eksakt null titler på fire sesonger. For selv om det selvfølgelig er skuffende for en klubb med den troppen og de midlene de har ikke har vunnet noe (i dette tenkte tilfelle) så mener jeg at det ville vært hårreisende å sparke Klopp. Akkurat som jeg mener at det vil være feil for Juventus å sparke Massimiliano Allegri, selv om de ikke har hatt noen positiv utvikling i CL mens de har vært dominerende i hjemlig liga. Ja, de gikk på lignende smeller hjemme mot Real Madrid i 2018 og hjemme mot Ajax i år. Og selvfølgelig burde de ha gjort det bedre enn 0-3 og 1-2 når de er foran egne supportere, men jeg mener ikke at det er oppsigelsesgrunn. Akkurat som jeg mener at det vil være helt feil av Atlético å sparke Diego Simeone selv om det har vært en negativ utvikling i klubben fra 15/16-sesongen og fremover, hvor vi omtrent gjør det svakere og svakere hvert år som går. Jeg hadde tro på at man kanskje kunne vinne ligaen, men til slutt så ender vi opp med Barcelona som seriemester med tre ligarunder til gode. Vi endte til slutt ikke opp med å komme NÆR å true ett eneste trofé denne sesongen, og jeg vil absolutt si at Atlético har hatt en dårligere sesong enn Barcelona, men jeg vil allikevel ikke at Cholo Simeone skal bli sparket.
I et tenkt scenario så tror jeg at vi kunne ha sett Barcelona ryke ut mot Tottenham i kvartfinalen på samme måte som Manchester City røk mot Tottenham, og jeg tror at vi kunne sett Manchester City ryke mot Liverpool i semifinalen på samme måte som Barcelona røk mot Liverpool. Og hvis dette hadde skjedd så tror jeg at man fra Barcelonasupporterene ville hørt "¡VALVERDE VETE YA!" mens man ikke hadde hørt det samme om Pep Guardiola fra Manchester City-supporterne, til tross for at mange Barcelonafans her inne virker å mene at Manchester City er et bedre lag enn Barcelona.

Det han disker opp med i CL er dessverre ikke godt nok for meg. Spesielt ikke når det skjer på den måten det gjør, og da for andre år på rad. Han er for feig og konservativ, og virker ikke i stand til å få etablert et kollektivt og godt angrepsspill. I for stor grad gjør han seg kun avhengig av Messi. Det holder ofte, og spesielt i en serie, men mot de helt beste lagene er det ikke nok. Kampen i går er dessverre heller ikke første kampen i årets CL hvor man har vært shaky. Det samme så vi for så vidt i fjor også. Mot Chelsea hang man i tauene. Et ankepunkt til jeg har mot han er at han har fått seg noen "darlings" som han ikke virker å være villig til å sette til siden. Rakitic er en av dem.


Synes ikke det er så passende å sammenligne med flere av de du setter opp. Klopp sitt Liverpool f.eks er i positiv utvikling, og møter alltid opp i de store kampene. Samme gjelder på mange måter City. Hjelper også på at de spiller feiende flott fotball. De underholder. 


Hva angår Allegri, så tenker jeg at Juve burde la han gå. Simeone er jeg mer usikker på. Han kan man alltids la lede ombyggingen, så får man heller se hvordan den utvikler seg. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17900
08.05.19 22:51
Coca_cola: Kampen i går er dessverre heller ikke første kampen i årets CL hvor man har vært shaky.

Nei, det skulle ha tatt seg ut. Det er INGEN lag i CL som ikke har spilt shaky kamper.

Rakitic er en fantastisk spiller.Edit: Jeg ser vel at vi ikke kommer noen vei når det kommer til å diskutere Valverde, og valgene hans. Jeg står på en annen side enn deg, Bølgenisse, xavi-maestro, Son og Blaugrana. Jeg mener at Valverde er en god trener, og er enig i hans meninger om at Sergi Roberto og Rakitic er viktige for Barcelona, og at de hjelper dere å vinne. Her er vi bare rett og slett fundamentalsk uenige.

(Innlegget ble redigert 08.05.19 23:11)

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
08.05.19 22:58
-Jolla: Mitt syn på hva Barcelona bør gjøre foran denne sommeren: En god utfordrer til Luís Suárez bør komme inn. Aller helst bør det ikke være noen mellomløsning, men det er litt vanskelig å se eksakt hvem dette skulle være som reelt sett dunker ut Luís Suárez. Kanskje Griezmann, Gabriel Jesús, Harry Kane, Roberto Firmino eller noe slikt? På grunn av disse problemene så tror jeg heller at det er mer realistisk å hente inn en spisstype som kan utfordre/rotere på topp i året som kommer, før dere igjen prøver å hente et klart førstevalg foran neste sesong. Kanskje en type som Wissam Ben Yedder, Kevin Volland, Milik eller kanskje et ungt talent som João Felix eller Lautaro Martínez, selv om disse to ikke ville kunne matche det nivået som trengs i Barcelona med det første. Et roteringsalternativ på venstrebacken, hvis Valverde ikke stoler nok på La Masia-spillerne. Hvis Barcelona kan hente Mathijs de Ligt, så selvfølgelig gå for det, som en langtidserstatter for Pique, og som kan konkurrere med Lenglet og Umtiti på stopperplass. (Men egentlig unødvendig.) Selge Arturo Vidal, og prøve å oppgradere denne rollen i troppen. Hvis det er muligheter for å få et stort navn som Mbappe/Hazard/NoeAnnetSykt inn på venstreving så bør Barcelona kjenne sin besøkelsestid og shippe Coutinho ut for å åpne opp tilgjengelige lønnsmidler. Hvis ingen av disse tingene skjer, så er det fortsatt ikke krise. Den sterkeste elleveren til Barcelona vil holde helt fint for neste sesong, før de heller bør se på det i 2020 hvis de ikke har funnet erstatter for Luís Suárez, og habile roteringsalternativ til de sterkeste (men eldste) ellers på banen (Alba, Pique, Busquets, Messi)

Er ikke tilhenger av kjøp ala "en god utfordrer". Skal det kjøpes noen bør det være en spiller som er god nok til å danke ut Suarez. Ellers, vi er nok enige om en del av det som burde gjøres, men ikke alt. jeg ville vel prøvd på noe ala:


- Selge Coutinho og Rakitic


- Kjøpe rulleringsalternativ til venstreback, Hazard/Greizmann, De Ligt (bare fordi han er så god at man bør benytte mulgheten).


Så må man sikkert selge 1-2 spillere til om man skal kjøpe alle de jeg nevnte der.


Og nei, Barcelona er selvfølgelig ikke i noen krise, men noen grep bør tas.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
08.05.19 23:00
-Jolla: Nei, det skulle ha tatt seg ut. Det er INGEN lag i CL som ikke har spilt shaky kamper. Rakitic er en fantastisk spiller.

Gøy å diskutere sånn som det der? Jada, alle har vært shaky, men Barcelona har vært urovekkende shaky periodevis mot lag som egentlig ikke er så imponerende. F.eks mot Lyon og United. Jeg stoler ikke på dette laget i nærheten av like mye som jeg gjorde på Pep sitt Barcelona (og ja, det var selvfølgelig helt ekstremt under han).


Rakitic er en meget god spiller ja. Helt enig i det. Men, han og Barcelona er ingen optimal match. Han er for dårlig til å motstå press.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
08.05.19 23:04
-Jolla: Selge Arturo Vidal, og prøve å oppgradere denne rollen i troppen

Synes han er verdifull å ha i troppen. Byr på noe annet.

Son
SonInnlegg: 9184
08.05.19 23:05

Byr på balltap, ræva pasninger og en spiller som ikke takler tempo.

Alt annet enn hva Barca trenger.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
08.05.19 23:05
-Jolla: , Bølgenisse, Coca_cola, Son og Blaugrana

På vegne av meg og Bølgenisse takker jeg for å bli nevnt i samme åndedrag som resten på lista.

Blaugrana_007
Blaugrana_007Innlegg: 3199
08.05.19 23:07

Dagens fotball handler dessverre kun om fart. Se på Lucas Moura. Han har fart ikke mye mer. 

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 4026
08.05.19 23:09

Lucas Moura er jo faktisk en spiller man burde gå for

Son
SonInnlegg: 9184
08.05.19 23:09

Laget man lekte med i gruppespillet skal spille finale. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17900
08.05.19 23:10
Coca_cola: På vegne av meg og Bølgenisse takker jeg for å bli nevnt i samme åndedrag som resten på lista.

Det var selvfølgelig ikke slik jeg mente det. Men beklager at det kan virke slik. Har stor respekt for deg, xavi-maestro og spesielt Bølgenisse. (skulle stå deg, Bølgenisse, xavi-maestro, Son og Blaugrana.)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17900
08.05.19 23:14
Coca_cola: Synes han er verdifull å ha i troppen. Byr på noe annet.

Rollen til Arturo Vidal og Paulinho er veldig viktig i dagens Barcelona. Dere trenger en slik type, som blir bevist gjennom at Valverde velger å starte med ham i vanskelige kamper. Men jeg synes dere kunne hatt en spiller med høyere kvalitet som hadde vært samme type. Litt murbrekker, litt Seydou Keita, litt Yaya Touré.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
08.05.19 23:18
xavi-maestro: -------------------------Dembele--   -------------Messi------------------   ---De Jong---------Arthur-------   -------Busquets--Kantè------------   --Alba---De Ligt--Pique---Semedo

Tror det der blir for spedt offensivt, men liker å få plassert Messi i midten. Han løper så lite, så tror han må ligge der for at man skal ha et noenlunde effektivt førstepress. Hva med Messi som falsk nier flankert av Dembele og Greizmann f.eks? Da har man i hvert fall en som jobber knallhardt på topp. Dembele kan også "lære seg" å jobbe brukbart, selv om han er en dårlig førsteforsvarer.


For øvrig, hva med noen varianter med 3 stoppere? Skulle likt å se et lag spille med 3 stoppere mot lag som går veldig høy, og da benytte to stoppere som både er gode i pasningsspillet og kan gå av ledd. Det er en ting jeg liker godt med S. Roberto. Han er god til å transportere ballen ut av forsvaret når lag står høyt mot Barcelona.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
08.05.19 23:18
-Jolla: et var selvfølgelig ikke slik jeg mente det. Men beklager at det kan virke slik. Har stor respekt for deg, xavi-maestro og spesielt Bølgenisse. (skulle stå deg, Bølgenisse, xavi-maestro, Son og Blaugrana.)

Jeg skjønte det, men måtte bare "trekke det kortet". For øvrig gjengjeldes respekten!

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
08.05.19 23:21
-Jolla: ollen til Arturo Vidal og Paulinho er veldig viktig i dagens Barcelona. Dere trenger en slik type, som blir bevist gjennom at Valverde velger å starte med ham i vanskelige kamper. Men jeg synes dere kunne hatt en spiller med høyere kvalitet som hadde vært samme type. Litt murbrekker, litt Seydou Keita, litt Yaya Touré.

Eksempler på hvem som er bedre? Synes A.Vidal er ganske så god egentlig, og kommer ikke på så mange andre kandidater.

Son
SonInnlegg: 9184
08.05.19 23:21

Vidal. Ganske så god?

Haha. Så utrolig blendet.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
08.05.19 23:27
-Jolla: dit: Jeg ser vel at vi ikke kommer noen vei når det kommer til å diskutere Valverde, og valgene hans. Jeg står på en annen side enn deg, Bølgenisse, xavi-maestro, Son og Blaugrana. Jeg mener at Valverde er en god trener, og er enig i hans meninger om at Sergi Roberto og Rakitic er viktige for Barcelona, og at de hjelper dere å vinne. Her er vi bare rett og slett fundamentalsk uenige.

Bare så det er sagt, jeg anser ikke Valverde som noen dårlig trener. Han har gjort veldig mye bra, men, jeg og kanskje flere av de du nevner vil at Barcelona skal følge Cruyff sine prinsipper og forsøke å dominere/kontrollere kamper. For oss blir Valverde for reaktiv/pragmatisk/konservativ.

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 4490
08.05.19 23:31

Skjønner lite av spansk, men om det stemmer at disse buet på ham, som det skrives i artikkelen, er det helt absurd og så jævlig at jeg ikke har ord.

Underer også på hvilken kamp artikkelforfatteren så, da vedommende skriver at han hadde en anonym kamp.


https://www.dagbladet.no/sport/utrostelig-messi-konfrontert-av-sinna-fans/71057446

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6503
08.05.19 23:33
Coca_cola: Tror det der blir for spedt offensivt, men liker å få plassert Messi i midten. Han løper så lite, så tror han må ligge der for at man skal ha et noenlunde effektivt førstepress. Hva med Messi som falsk nier flankert av Dembele og Greizmann f.eks? Da har man i hvert fall en som jobber knallhardt på topp. Dembele kan også "lære seg" å jobbe brukbart, selv om han er en dårlig førsteforsvarer.
For øvrig, hva med noen varianter med 3 stoppere? Skulle likt å se et lag spille med 3 stoppere mot lag som går veldig høy, og da benytte to stoppere som både er gode i pasningsspillet og kan gå av ledd. Det er en ting jeg liker godt med S. Roberto. Han er god til å transportere ballen ut av forsvaret når lag står høyt mot Barcelona.

Jada, det er ikke et lag man setter på i en hjemmekamp der man skal kjøre og score mange mål. Laget var mer ment som et alternativ i de bortekampene man har "choket" de siste årene - spesielt første omgang da motstanderlaget har mest energi. Er vel noe som 0-16 siden 2016 der man startet med å ryke mot Atl.madrid før man året etter taper 0-4 mot PSG og i neste runde 0-3 mot Juve, før man i fjor taper 0-3 mot Roma og 0-4 mot Liverpool. Helt katastrofalt.


Jeg tror at med det laget jeg listet opp der, så har man mulighet til å holde ballen i laget i lange "stretch" og på den måten fjære av mye av det presset man ser på bortebane i utslagsrundene med ballen. Samtidig har man Kantè-faktoren og Dembele på kontring-faktoren.


Jeg har liten tro på Griezmann rett og slett. Aldri imponert meg skikkelig av det jeg har sett.


Pep forsøkte jo 3 stoppere i sin siste sesong, men det var sannsynligvis en vesentlig faktor til at man gjorde en noe dårligere sesong i ligaen. Han gikk tilbake til 4 bak mot de beste i CL. Vet ikke om det er like bra/bedre.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17900
08.05.19 23:39
Coca_cola: Han har gjort veldig mye bra, men, jeg og kanskje flere av de du nevner vil at Barcelona skal følge Cruyff sine prinsipper og forsøke å dominere/kontrollere kamper. For oss blir Valverde for reaktiv/pragmatisk/konservativ.

Jupp. Jeg forstår hvorfor vi har forskjellige meninger om dette, og hva det er folk vil frem til. Men av og til så føler jeg at dere gjør det litt lett i argumentasjonen når dere venter til et tap som dette (og som mot Roma) og bruker disse enkeltkampene som grunner til at Valverde bør få sparken.

For meg så føles det da som om mishagsytringene da går mer på personen Valverde enn på hva han viser. Og at hvis det hadde vært Pochettino eller Klopp som hadde vært treneren deres og han hadde gått på disse blunderne så hadde det blitt tilgitt, igjen på grunn av navnet/personen.

Jeg er ikke noe fotballromantisk når det kommer til hvordan et gitt lag skal fremstå. Jeg tenker at hvis Alejandro Valverde er Barcelonatrener i 10 sesonger, og på disse 10 sesongene så vinner dere 10 LL-titler, 8 CdR-titler og 1 CL-tittel så vil dette være Barcelona sin mest suksessfulle 10-årsperiode gjennom historien, og at Valverde da vil være en Barcelona-legende. Og han er jo egentlig på vei mot dette. Jeg føler at det blir feil å sparke Valverde før han tabber seg ut i ligaen. Om det så er den 3. LL-tittelen på rad, den 5. LL-tittelen på rad eller den 10. LL-tittelen på rad, så synes jeg at han bør få fortsette inntil han faktisk feiler.

Da synes jeg at det ville vært feil av Barcelonaledelsen å sparke ham på grunnlaget av at Barcelona under Valverde spiller Valverdefotball, ikke Guardiolafotball. Da burde de jo aldri ha hyret ham i utgangspunktet.

(Innlegget ble redigert 08.05.19 23:40)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17900
08.05.19 23:40
xavi-maestro: Jeg har liten tro på Griezmann rett og slett. Aldri imponert meg skikkelig av det jeg har sett.

Se mer!

Son
SonInnlegg: 9184
08.05.19 23:42

Griezmann er ræva. Oppskrytt og alt for lite fokus på fotballen. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6503
08.05.19 23:45
-Jolla: Jupp. Jeg forstår hvorfor vi har forskjellige meninger om dette, og hva det er folk vil frem til. Men av og til så føler jeg at dere gjør det litt lett i argumentasjonen når dere venter til et tap som dette (og som mot Roma) og bruker disse enkeltkampene som grunner til at Valverde bør få sparken.

Jeg m/fler har ytret misnøye med Valverde siden starten. Man gir han jo en sjanse, og han har ikke levert til en terningkast 1, men han er ikke forenlig med Barcelona. Man tok på en måte dette på kjøpet og godtok kompromisset dersom det leverte titler. Han har dessverre bare levert de samme titlene som alle de andre trenerne har levert siden Messi steppet opp for alvor i 2009. Jeg har INGEN tro på at det er noe spesielt bra med Valverde som gjør at man har vunnet ligaen disse to sesongene og er i en CdR-finale til. 


Uansett hva man mener om det ovennevnte - når man ryker på den måten to år på rad, så er man ferdig. Da har man mistet troverdighet med hensyn til CL, og det holder ikke for en klubb som Barcelona.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6503
08.05.19 23:48
-Jolla: Se mer!

Mener ikke at han ikke er en fantastisk fotballspiller, men synes han er litt for veik. Men igjen - bedre enn Suarez såklart.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42041
08.05.19 23:50
xavi-maestro: Mener ikke at han ikke er en fantastisk fotballspiller, men synes han er litt for veik. Men igjen - bedre enn Suarez såklart.

Dere får jo iallfall en spiller som bør være erketypisk Barca-materiale i De Jong til sommeren. Spørsmålet er om dere kan finne en slik i angrepet også? Dembele er litt vel uryddig, og Coutinho har skuffet stort.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg