Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Real Madrid CF - klubbtråd

NYTT TEMA
mario9999
mario9999Innlegg: 5615
17.01.18 16:27
fugletitteren: Og prisen det skisseres her er jo latterlig.

Det vet vi absolutt ingenting om, fordi CRs verdi er mye mer knyttet til brand enn det sportslige. Han håver inn astronomiske beløp. Så hva som er en "rimelig pris" avhenger helt av hvilken deal de gjør på siden mht reklame, samt lønn. Men ja, 200 mill er litt i overkant, når Neymar gikk for 222. men det var jo en klausulpris. I forhold til Coutinho som gikk for 160 mill, er ikke 200 mill for CR spesielt mye, i alle fall om man tar reklameinntekter med i bildet.

fugletitteren
fugletitterenInnlegg: 10479
17.01.18 16:35
mario9999: I forhold til Coutinho som gikk for 160 mill, er ikke 200 mill for CR spesielt mye, i alle fall om man tar reklameinntekter med i bildet.

160 for Coutinho er jo også helt latterlig, men var jo en føljetong av at eierne til PSG ville revansjere seg ovenfor Barca og kastet de nødvendige pengene på bordet for å gjøre en statement ut av Neymar.

Da satt Barca igjen med masse pæng, tapt ansikt, og ble tvunget til å betaøe sinnsyk overpris for Coutinho. 

Uansett, en Ronaldo på hell sportslig vil være en helt feil signering for United.

(Innlegget ble redigert 17.01.18 16:35)

fazz
fazzInnlegg: 20905
17.01.18 16:39
mario9999: I forhold til Coutinho som gikk for 160 mill, er ikke 200 mill for CR spesielt mye, i alle fall om man tar reklameinntekter med i bildet.

>>> Hvilke reklameinntekter potensiale er det egentlig klubben sitter igjen med fra en spiller? De aller fleste reklameinntektene går rett i spillerens lommer. Klubben selger kanskje noen flere drakter, men det er "småpenger" de sitter igjen med fra salg av drakter. 

mario9999
mario9999Innlegg: 5615
17.01.18 16:40
Cobi: Eneste fnugget av sjanse, tror jeg, er om PSGs eiere gjennom et sånt salg hadde kommet enda bedre ut av det i sin propagandakamp for å fremme Qatar, enn de gjør med Neymar i PSG. Hele PSG-prosjektet deres er jo en eneste stor reklamekampanje for Qatar, og i denne kampanjen er jo penger irrelevant for de. Dersom de derimot f.eks. gjennom et salg av Neymar til Real Madrid får sponsorrettighetene til nye Santiago Bernabeu til en lavere pris enn markedet tilsier, eller de gjennom et salg av Neymar får Qatar på Real Madrid-drakten, i stedet for dagens Emirates, eller de gjennom salg av Neymar får Florentino Perez’ selskap til å drive rimelig virksomhet i Qatar eller you name it, kan det kanskje endre seg. Akkurat angående det siste, har det bl.a vært spekulert i at Perez er lite gira på å skaffe seg uvenner i PSG, fordi han på privaten driver masse lønnsom virksomhet i Qatar (det har jo sånn sett vært spekulert i at en av grunnene til at PSG henta Neymar fra Barcelona, var at Barca brøyt med Qatar, og at Neymar-kjøpet sånn sett var hevn for dette). Men jeg har litt vondt for å se hva Perez har å tilby som gjør at Qatar-folkene kommer bedre ut av det enn med å beholde Neymar, for å si det sånt. Men Neymar drar jo inn rundt €100 mill i året i lønn og godtgjørelser fra PSG, så det er jo også en bit av dette her… Overgangssum på typ €400 mill pluss €500 mill over fem år, f.eks., er jo ganske voksne tall…

Her tror jeg du er inne på mange vesentlige poenger. Men tror likevel, som du sier, at det er vanskelig å se at Qatar skal komme bedre ut med Neymar i Madrid. Her er det mye storpolitikk, og Qatar har stort behov for å redde omdømme, spesielt etter at konflikten har brutt ut med de andre gulf-statene. 400 mill + 500 mill i lønn over 5 år er jo helt vilt, og ikke bærekraftig for RM. selv halvparten av de summene fremstår veldig høyt. Han er god, men så god er han ikke. Eneste mikroskopiske sjanse jeg ser er at Perez får til en "rimelig" deal som kompenseres gjennom andre prosjekter eller at Perez gjennom politiske kontakter har såpass mye politisk innflytelse at man kan bidra til å lette presset på Qatar etter at de andre Gulf-statene har innført blokkade. Men det synes helt urealistisk. 

Nei, bedre da å satse på spillere i "Hazard"-klassen. Guedes til 70 mill bør være et godt kjøp. Kane til 200 mill er trolig også et OK kjøp.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35387
17.01.18 16:45
fazz: >>> Hvilke reklameinntekter potensiale er det egentlig klubben sitter igjen med fra en spiller? De aller fleste reklameinntektene går rett i spillerens lommer. Klubben selger kanskje noen flere drakter, men det er "småpenger" de sitter igjen med fra salg av drakter.

RM har vel en klausul med de spillerene de signerer kontrakt med at de får minst 50% av reklame- og sponsorinntektene deres. Så RM tjener en god slant på CR.

mario9999
mario9999Innlegg: 5615
17.01.18 16:47
fugletitteren: Uansett, en Ronaldo på hell sportslig vil være en helt feil signering for United

Selv om han har gjort det elendig i år, har han trolig 2-4 gode år igjen. Tipper at Mourinho tenker på erfaringen med Zlatan, som betydelig eldre enn CR ble en nøkkelspiller for Manu. Prisen må selvsagt diskuteres, men som sagt tror jeg det ikke er en "sportslig" pris som betales - den er ikke særlig høyere enn 60-90 mill nå. Resten er "premium" pga økte reklameinntekter. Mener Raul Gonzales hadde et innlegg her en gang som viste hvordan Madrid hadde tjent inn Kaka-kjøpet (noe Florentino også sa). Potensialet til CR er selvsagt betydelig høyere. Glem heller ikke at Mendes er god Mourinho-venn, og man må anta at en solid del av kaka går til Mourinho bakveien...

mario9999
mario9999Innlegg: 5615
17.01.18 17:00
ragnarMadrid: RM har vel en klausul med de spillerene de signerer kontrakt med at de får minst 50% av reklame- og sponsorinntektene deres. Så RM tjener en god slant på CR.

Nå jukses det jo mye med disse image-rettighetene (grunnen til CR er tiltalt). Men mener å ha lest at CRs totale inntekt er mer enn 90 mill Euro i året, inklusiv lønn, imagerettigheter osv.  RM betaler vel ikke noe særlig mer enn 32 mill Euro, om jeg husker riktig. Det betyr at de resterende 60-70 mill kommer fra andre kilder. Bare avtalen med Nike er på ca 20 mill. Hvis vi antar, som det hevdes over, at RM sikrer seg 50% (noe jeg tviler på), ser man raskt at 200 mill ikke er en urimelig pris. Sannsynligvis er inntektene betydelig høyere pga skjulte avtaler i skatteparadis. Det gir også mening i lys av at CR er svært misfornøyd med lønna. Han vet nok godt selv hvor mye Madrid tjener på ham, og er derfor misfornøyd. Her er selvsagt inntekter fra draktesalg og øvrig ekstrainntekt til klubben holdt utenfor, så selv med en 20-30% andel, vil CR trolig være tjent inn i løpet av 3 år for kjøpende klubb med en pris på 200 mill.

TFF
TFFInnlegg: 2902
17.01.18 19:18

Kreft.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 8532
17.01.18 19:30

Sier du virkelig at en klubb kan tjene 200 mill Euro på at Ronaldo er i klubben deres? Hvor er det du får dette fra? Det høres helt latterlig ut. Kilder takk.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4266
17.01.18 22:18
CrazyBrunost: " CR har aldri vært en som spiller lagkamerater god og bærer aldri laget på sine skuldre". Når man kommer med slikt dritt bare fordi dem nå har statistikken på sin side nå så er det ganske åpenbart at dem har noe personlig i mot CR, og at det svir noe jævlig at han vant gullballen.

Igjen så kommer disse venstreradikale rødstrømpe forsøkene på å ødelegge andre sin argumentasjon ved å tilegne meningsmotstander stempler i stedet for faktisk å argumentere. Igjen, det er like dumt som å kalle folk for Islamofob fordi man er kritisk til moralen i Islam.

Jeg har mast om dette siden jeg ble medlem i 2005 (annet navn) og er overhode ikke preget av statistikken. Om han scoret 100 mål, så har ikke det noe å gjøre med at han spiller laget sitt bedre. Det er ikke han som skaper sjanser og godt oppbyggingsspill for laget sitt, noe som kommer tydelig frem når laget sliter. Han har aldri hatt evnen til å stå frem og SPILLE laget inn i kamper når det går dårlig. Han har klart å avslutte angrep andre har skapt for han i mål, også i dårlige perioder, men det er ikke det samme.

Og ja, det er forjævlig at han vant gullballen, men det er ikke "fordi det er CR". Det er fordi det er helt feil.

(Innlegget ble redigert 17.01.18 22:19)

Tranquillo
TranquilloInnlegg: 6141
17.01.18 22:44

PSG med 8-0 etter 85 min.

Gleder meg til vi møter dem.

Hala_Madrid
Hala_MadridInnlegg: 14575
17.01.18 22:47
Tranquillo: PSG med 8-0 etter 85 min. Gleder meg til vi møter dem.

Neymar med 4 mål og 2 assist. Type.

Ok kamp fra Di María og.

mario9999
mario9999Innlegg: 5615
18.01.18 00:51
Makatelli: Sier du virkelig at en klubb kan tjene 200 mill Euro på at Ronaldo er i klubben deres? Hvor er det du får dette fra? Det høres helt latterlig ut. Kilder takk.

Selvsagt ikke på ett år, men over 3-4 år, helt klart ja. Jeg presenterte regnestykket over. Da antar jeg at lønna på ca 30 mill mer eller mindre dekkes av økte TV-inntekter, publikum, draktesalg etc. Så er det reklame- og imagerettigheter da. Hvis det stemmer at CR har tjent ca 60-70 milli året på dette i året, og det utgjør 50% av totalen (noe jeg altså ikke tror), er det lett å regne hjem 200 mill over 3-4 år. Raul Gonzales er spesialist på dette området og vet nøyaktig hva som er Net attributable income for de ulike spillerne. I det bildet, tror jeg at 200 mill for CR er et langt bedre kjøp enn 160 mill for Coutinho, med en langt mer beskjeden reklameprofil. Da ser jeg altså ikke på det sportslige, men kun cash-flow. Husk CR7 er et globalt merkenavn. Kun Messi og Neymar som trolig er i nærheten av å ha samme inntektspotensial.

Edit: Nå mener jeg å huske en artikkel i AS for noen dager siden, der det sto at CR ber Madrid selge ham for 100 mill Euro. Hvis det stemmer, kan du være sikker på at verdien hans er langt høyere. CR vil jo selvsagt at overgangsummen skal være så lav som mulig, slik at han i stedet kan forhandle en best mulig personlig avtale. Hvis jeg skal tippe nå, vil jeg gjette at han vil gå for ca 150 mill. Men jeg blir ikke forbauset om det blir nærmere 200.

(Innlegget ble redigert 18.01.18 00:58)

mario9999
mario9999Innlegg: 5615
18.01.18 00:52
Hala_Madrid: Neymar med 4 mål og 2 assist. Type.

Dårlig gjort å ikke la Cavani ta den straffen på slutten da. Det ville ha gjort Cavani til klubbens toppscorer og han ville ha gått forbi Zlatan. Men Neymar ville ha sitt mål nr 4 i stedet. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 8532
18.01.18 01:46
mario9999: Da antar jeg at lønna på ca 30 mill mer eller mindre dekkes av økte TV-inntekter, publikum, draktesalg etc

Økte tv-inntekter og publikum? folk som vil se United spille vil gjøre det uansett om Ronaldo er der eller ikke. Draktsalg har jeg bare for en uke ca. vist kilde til en artikkel som viser at det er en myte at fotballklubber tjener mye på draktsalg fra enkeltspillere. Eksemplet de brukte var faktisk Zlatan i United. Så nei, jeg tror ikke noe på at man kan dekke inn lønningene hans på den måten.

Når det gjelder dette med imagerettigheter så er det faktisk slik (i PL) at klubbene betaler sine største stjerner for å kunne bruke dem i reklame, og promotering av sine kommersielle partnere. Dette er altså hvis de vil bruke sine største stjerner mer enn andre i A-laget (noe som vil stride i mot standardkontrakten for spillere i PL). 

Inntektene de får fra sine kommersielle partnere er nok mer eller mindre det samme selv om det kanskje vil skaffe dem bedre avtaler hvis de kan stille med Ronaldo istedet for Lukaku f.eks. Men United har også andre spillere som Pogba som vil kunne tjene nesten samme formål. Så jeg ser helt ikke hvordan det er mulig at United kan tjene såpass på Ronaldo som du hevder. 

mario9999
mario9999Innlegg: 5615
18.01.18 13:21
Makatelli: Inntektene de får fra sine kommersielle partnere er nok mer eller mindre det samme selv om det kanskje vil skaffe dem bedre avtaler hvis de kan stille med Ronaldo istedet for Lukaku f.eks. Men United har også andre spillere som Pogba som vil kunne tjene nesten samme formål. Så jeg ser helt ikke hvordan det er mulig at United kan tjene såpass på Ronaldo som du hevder.

Haha. Ikke vær naiv. Så hvor tror du klubbene henter inntektene sine fra, om det ikke er fra publikum, TV-rettigheter, draktesalg og reklame? Dette er jo ikke veldedigheter, men big business. La oss si det slik - en klubb med bare middelmådlige spillere vil oppnå svært lite av alle kategorier. Jo bedre spillere man har, desto høyere inntekter over hele fjøla. Sier seg selv. Og med verdensstjerner som Neymar, Messi og CR blir det ekstremt mye mer. Men eksakt hvor mye mer, vet vi ikke. Men bruker Raul Gonzales har mye innsideinformasjon om dette, og hvordan klubben regner seg fram til direct attributable income per spiller.

mario9999
mario9999Innlegg: 5615
18.01.18 16:16
Makatelli: folk som vil se United spille vil gjøre det uansett om Ronaldo er der eller ikke.

Her bommer du stygt. Klart folk som vil se United vil gjøre det uansett. Poenget er at det er millioner som vil se Ronaldo, og som av den grunn gidder å se på det gørrkjedelige laget Utd. Og det er nettopp derfor verdien er så høy - disse spillerne ekspanderer fan-basen på globalt nivå. Disse hadde aldri sett en Udt kamp ellers. Hvor mange millioner (hundrevis av millioner) tror du ikke følger PSG nå som aldri hadde sett en Ligue1 kamp før pga Neymar?

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10285
18.01.18 16:25
mario9999: (hundrevis av millioner)

(milliarder)

Makatelli
MakatelliInnlegg: 8532
18.01.18 17:32
mario9999: Hvor mange millioner (hundrevis av millioner) tror du ikke følger PSG nå som aldri hadde sett en Ligue1 kamp før pga Neymar?

Kom med noen tall som viser at slike ting skjer og i hvilken grad ellers virker det som du bare griper etter halmstrå. Jeg har ikke sett noen flere PSG kamper fordi Neymar er der, og jeg tror ikke andre fotballinteresserte vil gjøre det heller. Kanskje var det en liten økning før debuten hans, men du snakker bare tull når du prater om millioner og hundrevis av millioner i kamp etter kamp. Fotball er en lagidrett og folk følger lagene.

KongOjo
KongOjoInnlegg: 2535
18.01.18 18:31

Gleder meg litt til kampen i kveld. Real trenger virkelig en ordentlig opptur nå mot ett Leganes lag som er skikkelig seige på hjemmebane, kan bli ett morsomt Madrid derby med andre ord.

Shenon
ShenonInnlegg: 4210
18.01.18 20:08
mario9999: Så hvor tror du klubbene henter inntektene sine fra,

Hovedsakelig Tv-rettigheter, sponsorer og matchday (og på matchday f.ex ville ikke en klubb som manu tjent noe spes mer om både ronaldo og messi kom inn. er vip boksene utsolgt, så er de utsolgt - og på OT er de stort sett det allerede)

 

Og så må du lese deg litt opp på forskjellen på imagerights i LaLiga og i PL - hint: de er ikke like..

milfern
milfernInnlegg: 67742
18.01.18 21:25

HUY! Straks kamp!

Josebos9
Josebos9Innlegg: 2066
18.01.18 21:30

Deilig å se Varane med kapteinsbindet

Royu
RoyuInnlegg: 9070
18.01.18 22:04

Ikke rart det går dårlig når Kovasic ikke sentrer der. For mye ego i Madrid om dagen

milfern
milfernInnlegg: 67742
18.01.18 22:04

Innlegg, innlegg og innlegg uten å ha skapt en eneste sjanse på 34 minutter.

Plutselig driter Leganes seg ut og Kovacic er alene med keeper. Bommer med flere meter på mål selvsagt.

Tror ikke vi har sett bunnen ennå.

milfern
milfernInnlegg: 67742
18.01.18 22:08

Rop litt nærmere mikrofonen da Theo. Hørte deg ikke.

milfern
milfernInnlegg: 67742
18.01.18 22:16

0-0 PAUSE

Snork.

Royu
RoyuInnlegg: 9070
18.01.18 22:51

Håpløs dommeravgjørelse.

samsung22
samsung22Innlegg: 18368
18.01.18 22:56

Kan ikke akkurat skylde på dømming favør hjemmelaget i kveld :)

soldado
soldadoInnlegg: 6842
18.01.18 22:59

Gjesp. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg