Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Primera División Argentina, runde 2

NYTT TEMA
Raul07
Raul07Innlegg: 129421
14.02.12 11:57

Mariano Pavone og Lanús overbeviste i vårens første runde av Clausura-mesterskapet i Argentina. Hjemmelaget vartet opp med flott fotball og knuste San Lorenzo hele 4 - 1, etter to flotte mål av Mariano Pavone. Lanús og Vélez blir av de fleste regnet som de fremste utfordrerende til Boca Juniors og Racing Club denne våren. Tre av disse skal spille i Copa Libertadores denne våren og til tross for en skuffende kamp denne helgen har jeg fremdeles tro på seriegull til Racing Club og Alfio Basile.

Racing Club klarte bare 0 - 0 hjemme for Tigre i sesongåpningen. Basile hadde før kampstart lovet mer offensiv og underholdende fotball enn det Diego Simeone stod for, men det var ingenting som tydet på dette i den første kampen. Racing Club gikk ut i samme formasjon og oppstilling som under Simone, og med samme resultat. Det endte 0 - 0, den syvende målløse kampen Racing Club har spilt på sine siste 17 kamper i ligaen.

Nok en gang angrep Racing Club nesten utelukkende med sin offensive trio Giovanni Moreno, Teófilo Gutiérrez og Gabriel Hauche. Folk som Yacob og Pelletieri lå hele veien alt for defensivt på midtbanen, mens en mann som Lucas Castro slet med å finne rollen sin. Backene Cahais og Pillud bidro ikke offensivt og det ble enorme strekk i lagdelene. Faktisk var Tigre nærmere seieren og hadde fortjent tre poeng foran tusenvis av skuffende hjemmesupportere.

Boca Juniors begynte sitt forsvar av høstens mesterskap med å slå dumpekandidat Olimpo 2 - 0 på La Bombonera. Boca slet de første 20-25min og da var bortelaget det førende laget. Men etterhvert fant Boca og Riquelme rytmen og da løsnet det. Seieren var fortjent, men Boca imponerte heller ikke. Darío Cvitanich sin scoring burde dessuten vært avvinket for offside.

Atlético Rafaela, laget som rykket opp forrige vår, begynte sin høstkampanje med en overbevisende seier over Banfield. Banfield har slitt siden Falcioni, Santiago Silva, James Rodríguez & co forsvant fra klubben og lite ser ut til å forandre seg i år.

Det ble ellers en rød runde med hele syv utvisninger på ti kamper.

OPPSETT, RUNDE 2

Fredag 17.feb

Olimpo  -  Belgrano, kl.2300
Banfield  -  Vélez, kl.0115

Lørdag 18.feb

All Boys  -  Colón, kl.2100
Arsenal de Sarandí  -  Atlético Rafaela, kl.2310
Newell's  -  Argentinos Juniors, kl.0110

Søndag 19.feb

Independiente  -  Lanús, kl.2100
San Lorenzo  -  Estudiantes, kl.2100
Unión  -  Boca Juniors, kl.2310                             Canal+
Godoy Cruz  -  Racing Club, kl.2310

Mandag 20.feb

Tigre  -  San Martín (SJ), kl.0115

RESULTATER, RUNDE 1

Lanús  4 - 1  San Lorenzo

1 - 0 Diego Braghieri 10'
2 - 0 Matías Fritzler 15'
3 - 0 Mariano Pavone 25'
4 - 0 Mariano Pavone 49'
4 - 1 Carlos Bueno 58'

Rødt
Nicolás Blanchi Arce (San Lorenzo) 77'
Fernando Meza (San Lorenzo) 89'

Boca Juniors  2 - 0  Olimpo

1 - 0 Darío Cvitanich 41'
2 - 0 Pablo Mouche 66'

Belgrano  0 - 0  All Boys

Estudiantes  1 - 1  Newell's Old Boys

1 - 0 Mauro Boselli 34'str
1 - 1 Maxi Urruti 48'

San Martín (SJ)  1 - 0  Independiente

1 - 0 Gastón Caprari 61'

Rødt
Matías Defederico (Independiente) 90'

Atlético Rafaela  3 - 0  Banfield

1 - 0 Matías Fissore 16'
2 - 0 Darío Gandín 60'
3 - 0 Darío Gandín 90'

Rødt
Alejandro Delfino (Banfield) 82'

Vélez  1 - 1  Godoy Cruz

1 - 0 Mauro Obolo 16'
1 - 1 Facundo Castillón 25'

Racing Club  0 - 0  Tigre

Argentinos Juniors  0 - 0  Unión

Rødt
Fausto Montero (Unión) 62'

Colón  0 - 0  Arsenal de Sarandí

Rødt
Adrián Bastía (Colón) 88'
Esteban Fuertes (Colón) 90'

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
14.02.12 15:19

Canal+ viser Godoy Cruz - Racing Club på Canal+ Extra kl.2305 søndag og Unión - Boca Juniors på Canal+ Sport 3 samtidig

 

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
14.02.12 15:55

Kommer på Canal+

SLÅR RACING CLUB TILBAKE?

Basile og hans Racing Club skuffet i serieåpningen og er allerede etter første runde to poeng bak Boca Juniors.

Sist sesong ble Racing Clubs hovedtrener Diego Simeone møtt med kritik fra supporterne og profilerte personer i ledelsen på bakgrunn av alt for mange målfattige kamper og til tider defensive taktikk. Simeone førte Racing Club til en 2.plass forrige høst, men til slutt valgte han å si opp og dra til Atlético Madrid.

I Spania har en allerede sett "Simeone effekten" og kan trekke paralleller til hans tid i Racing Club i Argentina. Atlético er ubeseiret og slipper ikke inn mål, men også der spiller hans lag for mye uavgjort. Sist høst i Racing Club endte 10 av 19 kamper uavgjort og seks av dem var 0 - 0. Derfor var mange positive til at Alfio Basile skulle ta over laget foran årets Clausura-mesterskap og han svarte supporterne med å love offensiv fotball og målrike kamper.

Basert på det vi fikk se forrige søndags kveld, er det lite som tyder på at Basile får en enkel oppgave med å få Racing Club til å bli et attraktivt lag.

Racing Club stilte i nært sagt samme formasjon og med samme lag som under Simeone. Ikke overraskende var det få som så noen forskjell mellom Simeones og Basiles Racing Club. Storlaget fra Avellaneda angrep igjen med bare tre spillere og lot resten av laget ligge bakpå. Vertene skapte lite og faktisk var det gjestene Tigre som var nærmere tre poeng i sesongdebuten.

Blandt tilskuerne fanget kameramannen opp mange oppgitte ansikter og det var ikke vanskelig å lese hva supporterne tenkte. Basile lovet offensiv fotball, men har en lang vei å gå før Racing Club igjen begynner å score mål og vinne kamper, i stedet for å holde nullen og unngår tap. Allerede etter den første serierunden ligger Racing Club to poeng bak de regjerende mesterne Boca Juniors.

Denne helgen skal Basile og hans mannskap ut i en veldig vanskelig bortekamp mot Godoy Cruz. Vinner Boca Juniors sin bortekamp mot Unión vil Boca kunne ha skapt en betydelig poengdistanse ned til sin hovedrival i 2012, og det etter bare to runder.

Godoy Cruz skuffet sist høst med en svak 12.plass, men endte helt oppe på 3.plass i vårens Clausura-mesterskap i 2011. Sist helg åpnet de med 1 - 1 borte mot Vélez og imponerte ved å ta poeng mot en vanskelig motstander. Nok en gang var det lille Diego Villar som skapte problemer for motstanderen, men kampens store spiller var målvakt Torrico som reddet poeng for Godoy.

Denne helgen skal Godoy ut mot Racing Club på hjemmebane i Mendoza. De fleste klubbene i Argentina er basert i Buenos Aires by eller Buenos Aires provinsen, men Godoy Cruz er en av få klubber som holder utenfor sentrum av Argentina. Det blir derfor en usedvanlig lang reise for Racing Club da de drar fra øst til vest av landet. Det er neppe noe som bekymrer Basile, men forhåpentligvis har treneren fokusert på offensiv samhandling denne uken og hvordan laget skal klare å flytte flere spillere opp i angrep og bli mer offensive.

De gode nyhetene for tv-seerne er at møtene mellom Godoy Cruz og Racing Club har vært underholdende det siste året. I høst vant Racing Club hele 3 - 0 på hjemmebane og i våres ble det en 3 - 2 seier på bortebane. Racing Club har et godt tak på Godoy Cruz og scorer til og med masse mål.

Boca Juniors imponerte ingen med deres 2 - 0 seier mot Olimpo på La Bombinera, men tok tre poeng og bør kunne opprettholde dette poengsnittet i noen uker til. Boca var regelrette svake de første 20-25min på hjemmebane og kunne ha ligget under mot Olimpo. Etterhvert begynte Riquelme & co å våkne og rett før pause scoret så Darío Cvitanich i en situasjon som skulle vært avblåst for offside. I 2.omg ble Boca bedre og bedre og spesielt Riquelme hadde en stor kamp. Det var derfor passende at Bocas nr.10 la opp til Pablo Mouche sin 2 - 0 scoring som ble kampens siste høydepunkt.

Denne helgen skal Boca til Santa Fé for å møte Unión. Vertene rykket opp forrige vår etter en flott sesong i Nacional B som endte med 2.plass og jubel i halve Santa Fé. Santa Fé er mer kjent som fotballbyen til storebror Colón, men i høst knuste lille Tatengues storebror på hjemmebane. Denne helgen håper 20 000 tilskuere at vertene klarer å ta nok en skalp ved å bli det første laget som slår Boca Juniors på 30 kamper i Argentina. Det blir ingen lett oppgave, men i serieåpningen klarte Unión 0 - 0 borte mot Argentinos Juniors i en kamp hvor de møtte spille halve 2.omg med bare ti spillere.

I serieåpningen forrige helg fikk media en oppklarering rundt Santiago Silva og hans opphold i Boca Juniors. I følge argentinsk presse kan ikke Santiago Silva spille ligafotball for Boca denne våren, men er hentet inn for å at Copa Libertadores trofeet skal hjem igjen til Buenos Aires. Silva har spilt for Vélez og Fiorentina det siste året og vil ikke kunne spille for en tredje klubb før 1.juli 2012. Dette skal Boca ha vært klar over, men valgte likevel å bruke en av sine januarplasser på Silva for å få han inn til Sør Amerikas svar på Champions League.

En annen nyhet var at Santiago Salcedo dro videre fra Lanús nå i januar og at det aldri var aktuelt for han å bli i klubben etter at Lanús hadde brakt han tilbake fra Argentinos Juniors. Det så ikke ut til å svekke Lanús forrige helg ettersom de vant 4 - 1 over San Lorenzo i en kamp hvor Mariano Pavone scoret to vakre mål.

Seb_Giovinco
Seb_GiovincoInnlegg: 7910
15.02.12 00:03

Satt å så litt sist runde, og må si argentinsk fotball blir noe jeg liker bedre og bedre. Eneste som irriterer, og det irriterer meg voldsomt også, er den stygge traileren som kommer opp som reklame midt i kampene.

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
15.02.12 00:05
Seb_Giovinco: Satt å så litt sist runde, og må si argentinsk fotball blir noe jeg liker bedre og bedre.

Godt å høre

Det eneste som irriterer meg er at Boca vant seiregullet i høst mens River Plate er i divisjonen under...Neida, det er mye annet som er plagsomt. Slik som tidvis for høyt tempo i mange kamper.

Bortsett i fra det er det mye man kan like.

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 76769
15.02.12 00:41
Raul07: Fredag 17.feb Olimpo - Belgrano, kl.2300
Banfield - Vélez, kl.0115 Lørdag 18.feb All Boys - Colón, kl.2100
Arsenal de Sarandí - Atlético Rafaela, kl.2310
Newell's - Argentinos Juniors, kl.0110 Søndag 19.feb Independiente - Lanús, kl.2100
San Lorenzo - Estudiantes, kl.2100
Unión - Boca Juniors, kl.2310 Canal+
Godoy Cruz - Racing Club, kl.2310

Nå får de faen meg begynne å sende litt kamper på natt til lørdag og natt til søndag også.

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
15.02.12 00:43
GiPazzini_85: Nå får de faen meg begynne å sende litt kamper på natt til lørdag og natt til søndag også.

Enig i det, men de viste jo kamp natt til lørdag sist helg...

Men ja, Canal+ får mer eller mindre bare Boca og Racing sine kamper..

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
15.02.12 17:12

Drama i Boca

Media fra Buenos Aires melder om full konflikt mellom Riquelme og trener Falcioni, som skal ha resultert med at treneren går på dagen. Dette er ikke bekreftet enda, men det er et sjokk.

Falcioni ledet Boca til seriegull høsten 2011, men har ikke vunnet alle sine hjerter pga en til tider målfattig kampanje. Årets sesong begynt med en ikke-overbevisende 2 - 0 seier over Olimpo fredag kveld, før Boca spilte bare 0 - 0 borte mot Zamora i Copa Libertadores i Venezuela i natt.

Riquelme skal ha kritisert trenerens taktikk og Falcioni (som ser ut som verdens sureste mann) ble ikke gladere av dette.

Skal finne ut mer

Edit: Olé i Argentina skriver at Falcioni skal ha bedt president Angelici om å få lov til å tre ned som sjef på flyturen hjem fra Venezuela, men at presidenten ønsker å overtale han om å bli.

De fleste spillerne er jo ikke større enn klubben, men Riquelme...? Tja

(Innlegget ble redigert 15.02.12 17:14)

Kasteball_2
Kasteball_2Innlegg: 20073
15.02.12 17:14

Virker som Falcioni trengte styrets støtte etter krangelen med Riquelme. Det fikk han derimot ikke. De er fornøyd med at de vant serien, men ikke måten de vant den på. Det er så dumt at jeg får vondt.

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
15.02.12 17:16
Kasteball_2: Virker som Falcioni trengte styrets støtte etter krangelen med Riquelme. Det fikk han derimot ikke. De er fornøyd med at de vant serien, men ikke måten de vant den på. Det er så dumt at jeg får vondt.

Dette er en katastrofe for Boca, om du spør meg. Dersom Falcioni går, så hiver de altså mannen som ledet dem til seriegull høsten 2011 og som har gjort dem til favoritter i clausura 2012 og utfordrere til Copa Libertadores-tittelen.

Hva fikk Borghi til med dette laget før Falcioni tok over? Boca var jo like ræva - faktisk dårligere - enn River Plate.

Ja, fotballen Boca leverer er jo ikke akkurat fantastisk for tiden, men de slipper ikke inn mål, får resultater og det er jo en skandale hvis han drar nå. Det kunne de jo heller ha vurdert til sommeren 2012

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
15.02.12 17:22

Andre nyheter, for de som bryr seg: Racing Club og Claudio Yacob var først ikke enig om en ny avtale for midtbanekapteinen, men nå meldes det om enighet.

De skal ha blitt enig om at Yacob skriver under ny avtale og så selges i sommer. Fiorentina og en rekke andre italienske klubber ønsker Racing Clubs nr.5 og kaptein.

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
15.02.12 17:26

I følge rykter vil Falcioni møte president og ledelsen senere i kveld for å diskuture saken og vi får nok en avgjørelse da

Rimelig utrolig om Boca kvitter seg med den mannen som ledet dem, for første gang på tre år, til Copa Libertadores deltakelse

(Innlegget ble redigert 15.02.12 17:27)

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
15.02.12 17:45

President Angelici skal ha avvist at Falcioni har sagt opp, men bekreftet at det var en konflikt og at de skal ha et møte.

Blir interessant å se hva som skjer i kveld

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
15.02.12 18:07

Hehe...

Fifa asks AFA to explain renaming of Clausura after Falklands War battleship The country's governing body has apparently moved to change the name of the championship to the 'Clausura General Belgrano' in memory of those who died on the vessel 30 years ago
Raul07
Raul07Innlegg: 129421
15.02.12 19:27

I følge Olé skal Bianchi være Boca sin plan b om Falcioni gir seg i kveld. Carlos Biachin ledet Boca til fire mesterskap i Argentina og tre Copa Libertadores mellom 1998 og 2003. Det ble også to Intercontintental mesterskap med Boca.

62 åringen ledet også Vélez til flere titler på 90-tallet.

 

(Innlegget ble redigert 15.02.12 19:29)

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
15.02.12 20:33

Da var møtet i Buenos Aires over.

President Angelici møtte spillerene Riquelme, Somoza, Schiavi, Clemente Rodríguez og Agustín Orion. Olé nevner ikke noe annet.

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
16.02.12 10:37

I følge argentinsk media fortsetter Falcioni som trener, men konflikten skal ikke ha vært løst og det er nok bare et spørsmål om tid før han velger å gå av. Senest til sommeren tenker jeg.

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
17.02.12 10:09
Raul07: Fredag 17.feb Olimpo - Belgrano, kl.2300
Banfield - Vélez, kl.0115

Vi har jo kamper i kveld og i natt

Olimpo - Belgrano blir jo enten rundens kjedeligste kamp eller en liten godbit. Gudene vet. Det er vel bare å heie på Martín Rolle.

Banfield - Vélez tror jeg kan bli en artig kamp hvor hjemmelaget virkelig snart må gjøre noe...Blir spennende å se om Vélez kan ta tre poeng her. De skuffet jo med "bare" 1 - 1 hjemme mot Godoy Cruz sist helg og må vinne her for å kunne følge Boca.

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
17.02.12 18:04

Olé melder at Falciono og Boca trente i dag og det meg Riquelme i start X1'eren. Var vel kanskje noen som trodde at sjefen skulle vrakte Riquelme pga konflikten, men neida.

Shelvey
ShelveyInnlegg: 16462
17.02.12 20:17

Med canal + i stugen er det bare og lene seg tilbake i god stolen, og nyte Argentinsk fotball.

Remor
RemorInnlegg: 11393
17.02.12 22:25
Shelvey: Med canal + i stugen er det bare og lene seg tilbake i god stolen, og nyte Argentinsk fotball.

Er du ikke ute å herjer på fylla da?

Shelvey
ShelveyInnlegg: 16462
17.02.12 22:26
Remor: Er du ikke ute å herjer på fylla da?

Nope.

Remor
RemorInnlegg: 11393
17.02.12 22:29

En halvtime til Olimpo - Belgrano om ikke klokken har lurt meg trill rundt.

carcelero
carceleroInnlegg: 3127
17.02.12 23:22

Heia Olimpo. På tide at Belgrano faller litt på descenso-tabellen. I tillegg er eg kjempklar for artige kommentarer om å senke Belgrano

Remor
RemorInnlegg: 11393
17.02.12 23:27

Olimpo har stort sett hatt ballen de første 15, noen halvsjangser og en stor mulighet sløst av Rolle.

Remor
RemorInnlegg: 11393
17.02.12 23:30

GOOOL! Olimp 1-0 Perozo.

carcelero
carceleroInnlegg: 3127
17.02.12 23:30

HMS Conqueror Perozo sender den første torpedoen i nota

carcelero
carceleroInnlegg: 3127
17.02.12 23:33

og var det ikkje hands på målet, mon tru

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
17.02.12 23:34

Da var jeg hjemme igjen fra sykehuset og er klar for litt futbol.

Bra at Olimpo leder. De trenger virkelig alle poengene de kan få. Skal mye til for at de ikke rykker ned i år

carcelero
carceleroInnlegg: 3127
17.02.12 23:38

burde nesten spillt denne kampen på sjukehuset også, så mykje som folk kveltrer rundt med skader

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg