Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Kokain, vodka og horer

NYTT TEMA
Siem-de-Jong
Siem-de-JongInnlegg: 4567
30.01.15 20:19

Det er tre ting som lett oppsummerer livet til Fernando Ricksen. Du vet, han der nederlendern som var en del av Zenit- laget som suverent vant UEFA- cupen i 2008 mot hans tidligere klubb Glasgow Rangers.

Historien kan leses i dagens papirutgave av VG, eller her.

Boken Fighting Spirit ble plutselig veldig fristende og lese.

For å starte med å oppsummere karrieren til Ricksen så var han ikke sett på som noe voldsomt stort talent da han kom til Rangers fra AZ i 2000. Ronald de Boer, Giovanni van Bronckhorst, Arthur Numan, Michael Mols og Bert Konterman var andre nederlendere var som i klubben på den tiden. Ricksen markerte seg tidlig med å bli utvist i sin andre seriekamp, Old Firm, mot Celtic. I tillegg markerte han tidlig at han var glad i en pils og kjente absolutt sin besøkelsestid på puber i Glasgow. Han var også utro med glamourmodellen Katie Price. Han kunne fint finne på å bruke hele femogtyvetusen på en kveld hvor han viet tid til champagne og lekre kvinnfolk. Som han selv sa det "- Det var så lett å få damer. Og ikke bare hvem som helst, men de fineste damene. Den første gangen var det ikke lett å være utro. Ikke den andre gangen heller. Den tredje gangen var det bare kult. Og etter det ble det umulig å si nei."  

Enkeltepisoder som fulgte Ricksen videre:

- I november 2002 fikk han besøk av venner fra Nederland. En fyllekveld endte med fyrverkeri til frokost og angrep på en nabo. Første juledag fyllekjørte han inn i et tre. Gjennom en brevsprekk skal ha truet den daværende Celtic- spiller. 

- Høsten etter kastet Ricksen styreforman John McClelland i et svømmebasseng. Noe klubbledelse ikke fant noe morsomt og prøvde og nekte han å snakke med media, uten at det hjalp. 

- Tross for kun 12 beskjedne landskamper for Nederland gikk han ikke uten skandaler der heller. Landslaget skulle spille borte mot Hviterussland. I Minsk ble laget stasjonert på et hotell som hadde en strippeklubb i kjelleren. Nederland vant 2-0 men dagen derpå fant full Ricksen som var omringet av horer, ut av at han måtte rekke og gå innom hotellrommet for så å rekke bussen til flyplassen. Han brøt seg inn hos Ruud van Nistel**** ettersom han ikke fant sitt eget rom. Dermed var landslagskarrieren over.

- Sommeren 2006 fløy Rangers til sør- Afrika hvor Ricksen skjelte ut en flyvertinne da han var full. Han ble sendt hjem og sjekket inn på et rehabiliteringssenter i London.

- I 2006 gikk han på lån til Zenit. Hvor han senere signerte permanent med russerne. Han kom i slåsskamp med kaptein Vladislav Radimov. Noen måneder senere ble han irritert på Radimov da kapteinen tok en corner.  Ricksen levde livet i St. Petersburg med horer som han ikke bare fikk en seksuell tilfredsstillelse av men de lagde like gjerne mat til han og ryddet hjemmet hans. Denne livsstilen gjorde også at det ble nok mindre antall minutter på banen enn antall shots med vodka.

- Kokain og piller ble også en del av ingrediensene av livet til Ricksen. Han sa i 2008 til forfatteren at han hadde et narkotikaproblem. Boken måtte utvides fra 200 til 500 sider.

- Da kontrakten med Zenit ble avsluttet bar det hjem til Nederland. Amsterdam ble destinasjonen. Men ikke akkurat Amsterdam Arena, men den samme livsstilen fortsatte. Kona hans klarte å snakke han til fornuftig og han gjorde comeback på fotballbanen for Fortuna Sittard, klubben som han startet karrieren i. Etter han la opp som fotballspiller i 2013 startet han som juniortrener i Fortuna Sittard og tilbrakte mye tid med datteren. Men på vei inn i det nye og gode livet så får han sjokkbeskjeden. Han har ikke lenge igjen å leve. Etter at han festet bort hele 100 millioner kroner og måtte lån penger av sin trygdede mor for å få råd ti behandlingen. Han hadde fått vite at han led av amyotrofisk lateral sklerose (ALS).   

- Glasgow Rangers arrangerte en veldedighetskamp for han forrige helg. Han var i såpass dårlig form at han knapt klarte å vinke til publikum. På de dårligste dager kan Ricksen ligge hele 22 timer i sengen, og leger mener det er et under at han fortsatt lever. 

Cityvenn
CityvennInnlegg: 11775
30.01.15 20:23

Som mann reder så ligger mann er vel moralen i denne lite hyggelige historien.

Kiedis
KiedisInnlegg: 9610
30.01.15 20:50

Interessant lesning! Selv om det var en rimelig dyster fortelling.

GabrielO.Batistuta
GabrielO.BatistutaInnlegg: 2264
30.01.15 21:05

Han har hvertfall levd livet, det skal han ha.

Cabdriver
CabdriverInnlegg: 6972
30.01.15 21:07

Trodde på bakgrunn av tittelen på innlegget at man hadde dratt i gang en ny klubbtråd for Bayern München, men nei. Den gang ei.

lentini
lentiniInnlegg: 1533
30.01.15 22:09

Levd liv.

Kent
KentInnlegg: 123682
31.01.15 01:12

Han brukte åtte år på noe jeg får presset inn i en oval weekend.

Kjedelig at det skulle ende slik for han, men det er vanskelig å føle noe sympati for slike mennesker.

Klikk for å gå tilbake til toppen