Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Scousere, sigøynere, sex og piller

NYTT TEMA
Siem-de-Jong
Siem-de-JongInnlegg: 4263
21.05.15 19:56

Om ikke det oppsummerer karrieren til van der Meyde, så er det hvertfall noe av det man forbinder med karrieren til 35- åringen. 

Andy van der Meyde ble født i 30. september 1979 i Arnhem. Hans første klubb var lokalklubben Vitesse 1892, men iløpet av ungdomsårene ble han oppdaget av Ajax og dro til Amsterdam. Debuten på a-laget fikk han som 18- åring i november 1997 mot Twente. Nettopp Twente var klubben han ble lånt ut til i sesongen 1999-2000.

Da han returnerte til Amsterdam var det en helt annen spiller klubben skulle få glede av. Under ledelse av den tidligere storspilleren Ronald Koeman  var van der Meyde endel av interessant generasjon med talenter: Maxwell, Chivu, Heitinga, Trabelsi, Nigel de Jong, Sneijder, van der Vaart, Pienaar, Mido og Zlatan. Sammen med Cristian Chivu og van der Vaart, var van der Meyde kanskje den som utmerket seg aller mest i denne perioden.

Mange forbinder kanskje denne tiden med det bitre tapet på overtid borte mot Milan i kvartfinalen i Champions League sesongen 2002/03. I denne perioden vant klubben serien i 2001/02 og 2003/04- sesongen.

De to spillerne klubben hadde på denne tiden med størst ego og markeringsbehov: Zlatan og van der Vaart. Det er ingen hemmelighet at de to ikke tålte trynene på hverandre. Men en ting har de til felles: Begge har sigøynerbakgrunn.

Zlatan var også muligens den som van der Meyde kom best overens med. I forbindelse med van der Meyde sin bok «Ingen Nåde» fra 2012, møte van der Meyde Zlatan der de minnes om tiden der de spilte sammen. Absurd hvor forskjellige karrierer de to skulle få med tanke på hvilket radarpar de to var i sin tid, der det ikke er en overdrivelse og si at van der Meyde var den mange anså som enda viktigere for laget enn hva Zlatan var. 

Sommeren 2003 gikk ferden til Milano og Inter. Nederlendere og Inter hadde ikke bestandig vært den beste kombinasjonen. Spesielt med tanke på at Dennis Bergkamp og Wim Jonk ikke hadde satt sine dypeste spor i den blå delen av Milano på 90- tallet. Oppholdet ble ikke veldig vellykket tross 32 ligakamper på to år. Likevel så var en vakker volleyscoring mot Arsenal på Highbury i Champions League et høydepunkt.

Veien videre herfra gikk til England. Den blå delen av Liverpool hadde sikret seg 4. plassen i Premier League og skulle ut på eventyr i Champions League og ønsket seg dermed en med erfaring fra det gjeveste selskap. Som van der Meyde selv sier det i sin biografi:

“I made good money in Milan but Everton offered me €37,000 per week. Double what I made in Italy.

Som en av de best betalte i klubben fikk han en vanskelig start. Et problem med lysken holdt han ute av spill frem til han gjorde sin debut i oktober mot Middlesbrough. Midt i disse skadeproblemene fortsatte van der Meyde en livsstil som besto av store mengder alkohol. Det var noe han i senere tid har uttalt skjedde i det andre året da han var i Inter og sjeldent spilte. Depresjon og tilflukt i alkohol hadde blitt hans nye livsstil.

Med en enda høyere lønn i Everton så ble det bare verre. Med en ny Ferrari bar det til det populære utestedet i Liverpool, Newz bar. Etter det bar det til nærmeste strippeklubb ettersom van der Meyde hadde en sterk lengsel etter nakne kvinner. Alle disse hyppige besøkene til strippeklubb førte til en affære med en stripper ved navn Lisa. Dette førte til at et ekteskap van der Meyde fra før hadde begynte å halte. I starten av 2006 førte en lårskade til at han ble ute i seks måneder. Dette førte til at denne usunne livsstilen gikk fra vondt til verre.

Med et anstrengt forhold til trener David Moyes, helsen til hans datter var heller ikke bra, som om ikke det var nok ble alkoholproblemene bare verre. Han utviklet søvnløshet og han stjal sovetabletter fra klubbens legekontor. Da han ble løst fra kontrakten med klubben i 2009 ble det stadig verre. Som klubbløs og med masse penger ble kokain og narkotiske stoffer en stor del av hverdagen.

Utrolig nok så var ikke karrieren helt over. PSV ga han utrolig nok en korttidskontrakt i 2010, men med den formen han var i ble det ingen seriekamper med den rød- hvite drakten. Han siste klubb ble WKE som ligger nedover i divisjonen i Nederland.

 

Likevel så skulle det ende godt med van der Meyde. Hvertfall foreløpig. Han holder seg nå borte fra alkohol og narkotika. Han begynte i 2012 og ta trenerkurs. 

Kent
KentInnlegg: 121227
21.05.15 20:29

The Wolf of Merseyside.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 26413
22.05.15 13:42

Husker den Ajax-utgaven relativt godt fra diverse CM'er. Van der Meyde var en jeg virkelig hadde troen på (uten å ha sett et minutt av ham). 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester