Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tidenes beste fotballspiller

NYTT TEMA
xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4579
18.03.19 19:42
Pogba6: Setter Ronaldo over Messi, men å sette Ronaldo over Maradona er komplett galskap, vi har aldri sett en spiller i nærheten av Maradona og vil sannsynligvis aldri se det heller.

Du har neppe sett særlig av Maradona. Hadde du det, ville du sett at Messi er så nær en kopi det går an å komme i fotball. Hvis du rangerer Maradona så høyt basert på innsikt i hva han drev med på banen, så følger det ikke at du rangerer Ronaldo over Messi. Det er enda mer meningsløst enn om du bare rangerte han over Messi uten å nevne Maradona, som er hinsides dumt i seg selv.

 

Jeg mener, er Ronaldo liksom i nærheten av like god som Messi til å spille fotball? Er folk blitt skada?

(Innlegget ble redigert 18.03.19 19:45)

Blaugrana_007
Blaugrana_007Innlegg: 3000
18.03.19 22:22

Xavi_maestro pogba6 er United supporter  Det sier nok en del. 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26608
18.03.19 22:22

Fransk magasin: Michels tidenes beste trener

France Football, magasinet som står bak Ballon d'Or, har laget en kåring med historiens 50 beste trenere. Avdøde Rinus Michels står øverst på listen. Han trente Ajax, Nederland og Barcelona blant annet. Michels var en av Nils Arne Eggen store forbilder.

Alex Ferguson, Arrigo Sacchi, Johan Cruyff 
og Pep Guardiolaføler nærmest Michels på kåringen.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26608
18.03.19 23:47
VGoth: Ronaldo drar lag alene, Messi er bare med på flyten.

Ser ut sånn når det gjelder.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 42395
18.03.19 23:57

Ronaldo fra Cruzeiro frem til den første kneskaden i Inter er ikke noe dårligere enn Messi.

Største forskjellen mellom disse to er at Messi har holdt det gående siden han var 18-19. For Ronaldo ble det bare 4-5 år pga kneskaden.

(Innlegget ble redigert 18.03.19 23:57)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4579
19.03.19 00:06
Knaxern: Ronaldo fra Cruzeiro frem til den første kneskaden i Inter er ikke noe dårligere enn Messi.

Han var enorm, men beklager, han kan selvfølgelig ikke måle seg med Messi totalt sett. Han kunne kanskje måle seg mtp. avslutninger og forseringer, men i det oppbyggende spillet er han ikke en promille av hva Messi er. Messi er rett og slett en langt mer begavet fotballspiller.

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 977
19.03.19 04:31
VGoth: Ronaldo drar lag alene, Messi er bare med på flyten.

Vil derimot påstå at det er helt motsatt, Ronaldo er jo avhengig av flyten (fra laget sitt, skape sjanser for han å banke i gållen, vi hørte veldig lite i media om Bernadeschi som skapte sjansene Ronaldo skårte på nylig), mens Messi er selve flyten selv. 

 

Han trenger ikke være med på flyten, han er flyten. Det er også vanskeligere å være flyten, når Barca ikke greier å spille seg ut sånn at han får startet angrepene ordentlig fra midtbanen, det skjedde mot Roma, det skjer ikke i år, laget har blitt bedre.

 

Alle superstjerner er avhengig av et visst nivå på laget, men vil påstå at Ronaldo er mer avhengig av det enn Messi. Det er bare naturlig fordi han ikke har den samme skapende kraften/kreativiteten/komplette teknikken til Messi. Han bidro mer til dette når han var yngre, men han har aldri vært på samme nivå som Messi her, og det skillet vil jeg påstå har økt med alderen, fordi Messi er blitt en bedre playmaker, mens Ronaldo har begrenset gamet sitt mer mot å være goalgetter. Han er en fantastisk målskårer, men jeg tar alltid den som kan gjøre mer, enn målspesialisten som ikke engang dominerer den mer komplette spilleren på det området engang, tvert imot.

 

Jada han leder CL listen All Time, han har putta ballen i nettet mye mer i kvartfinalene, men slapp av dette skillet kommer til å minske når Messi får spilt flere kamper, kanskje allerede i år.

 

Kontrapoenget til Donaldos kultmedlemmer angående playmaking er som regel "flere assists i Champions League". Yes, han har vel 30++ flere spilte kamper i Champions League, og du får assist for å sentre ballen til noen som vender vekk en kar, dribler en til og skyter den i mål. Assisten som statistikk er meningsløs uten konteksten, det kan være assisten som lagde målet eller motsatt.

 

Du må faktisk se kampene (her mistenker jeg mange Ronaldo fans (og sikkert noen Messi freaks, jeg er ikke fan av dem heller forøvrig) kun ser på vglive under/etter kampene, skårte Ronaldo? Nei? Dårlig kamp. Ja? GOAT!!!!!!) Fotball er jo ikke mer for noen dånks. Å kun argumentere for at mål i avgjørende øyeblikk skal heve en spiller til GOAT status, burde faktisk utestengt deg fra all fotballdiskusjon på livstid. Men da måtte halve Facebook blitt satt i fotballfengsel, så ikke like lett å utføre i praksis. Fotball er mer enn bare mål! Slutt! Dere kan ingenting om the beautiful game.

 

Digresjon, men helt ærlig - Suarez hadde vel flere assists enn Messi på noen stadier av Barca sine siste 1-2 sesonger, og hvis du prøver å fortelle meg at Suarez er en bedre pasningsspiller/playmaker enn Messi så er du en forbanna gjøk. Messi sine assists er som regel sublime pasninger med ekstremt god timing/svært høy vanskelighetsgrad, samtidig som han balanserer det med å være den primære ballføreren/dribleren i laget. Han har også en haug med flotte pasninger som åpner forsvaret, som nødvendigvis ikke leder til "assists". Og mange nydelige pasninger som det ikke blir noe av, men viser kvaliteten.  Igjen, du må se kampene. 

 

Relevant til diskusjonen graf fra wyscout som viser de mest kreative pasningsspillerne i La Liga.  Du kan gjette hvem som ligger milevis foran alle de andre... ja det er den også soleklare toppscoreren i La Liga, flyten til Barcelona og han som orkestrerer de aller fleste angrepene. Han er jaggu meg også den soleklart mest kreative pasningsspilleren, samtidig som han dribler og skårer mest. Han bidrar mest til flyten, men han kan ikke vinne Champions League alene. Fotball er et lagspill tross alt, og jeg har ikke nevnt noe om forsvarsspill her. En av hovedgrunnene til at alt gikk til pokker i fjor, det var fullstendig kaos i forsvaret, både defensivt men også viktigere den oppbyggende fasen før ballen nådde Messi. Barca er bedre i år, og derfor kan de gå helt til topps. Men alle vet hvem som er flyten.

(Innlegget ble redigert 19.03.19 04:39)

-Jolla
-JollaInnlegg: 16855
19.03.19 19:43
BigGeorge: Fransk magasin: Michels tidenes beste trener France Football, magasinet som står bak Ballon d'Or, har laget en kåring med historiens 50 beste trenere. Avdøde Rinus Michels står øverst på listen. Han trente Ajax, Nederland og Barcelona blant annet. Michels var en av Nils Arne Eggen store forbilder. Alex Ferguson, Arrigo Sacchi, Johan Cruyff og Pep Guardiolaføler nærmest Michels på kåringen.

Zinedine Zidane tidenes 22. beste trener. Arsene Wenger plasserer de derimot på 32. plass.


Helenio Herrera nevner de, men ikke plasseringen hans. Han må da vel være topp 10?

dragons100
dragons100Innlegg: 27383
19.03.19 21:08

Argumentet med at Messi "alltid" mislykkes i CL blir kokos. Selvsagt har CR7 spilt en større rolle fra kvartfinale og inn de siste 5 årene, men alt i alt er ikke det store forskjellene. Man må ta med hele historien. Eksempler på utslagstunder  der Messi har vært helt eller delvis helt avgjørende:


06: Chelsea borte. Var den store spilleren i bortekampen, fikset rødt kort++. 

09: Målscorer og stor bidragsyter i både åttendel (Lyon), kvarfinale (Bayern) og finale (MUFC). 5 mål i disse kampene. 

10: 
- Flere scoringer i åttedels mot Stuttgart. 
- 4 mål hjemme mot Arsenal, helt avgjørende i kvart. 

11:
- Avgjørende mot Arsenal i åttedel. 
- Helt avgjørende i semifinalene mot Madrid. Hvem kan glemme de fantastiske målene på SB?

12: 
- 5 mål mot Leverkusen....:o
- Avgjørende mot Milan. 

13: 
- Helt avgjørende hjemme mot MIlan med to utrolige scoringer i åttedel. 
- En skadet Messi er helt avgjørende for at FCB går videre i kvartfinalen. Kommer inn siste 30. Scoret i første kamp. 

14: 
- To scoringer mot City i åttedel. 

15: 
- Scorer ikke mot City, men kampene, spesielt hjemmekampen mot City i åttedel er noe av det råeste vi har sett. 
- Helt avgjørende mot Bayern i semifinalen med to scoringer. 

16: Tre mål mot Arsenal i åttedel. 

17: Ikke hans "viktigste" år, men fortsatt bidragsyter til den sinnssyke 6-1-kampen mot PSG. 

18: Helt avgjørende mot Chelsea. 

19: Særdeles viktig mot Lyon. 

Ja, han har ikke vært god i kvartfinalene 14, 16, 17 og 18. Det trekker ned. Men man må se helheten her, ikke bare de siste årene. 

Store forskjellen på Madrid og Barcelona de siste sesongene er at de _få_ kampene CR7 ikke har hatt helt dagen så har resten stått opp. CL-finalen i fjor, CL-finalen i 16, CL-semifinalene både i fjor og 16 er eksempler på det. Uten at jeg skal snakke ned CR7 egentlig, stum av beundring for han. 


zephyrus
zephyrusInnlegg: 3505
19.03.19 23:55
BigGeorge: Alex Ferguson, Arrigo Sacchi, Johan Cruyff og Pep Guardiolaføler nærmest Michels på kåringen.

Marcelo Bielsa burde vært en klar nr.1 på denne lista.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4579
20.03.19 10:30

Det er tydeligvis ikke nok bare å være den beste målscoreren og den beste tilretteleggeren (assist) blant de 5 beste ligaene i Europa.


https://twitter.com/Coutinholaughs/status/1107618216539377665

pregra
pregraInnlegg: 8434
20.03.19 18:04
xavi-maestro: Jeg mener, er Ronaldo liksom i nærheten av like god som Messi til å spille fotball? Er folk blitt skada?

This.

Dette med at CRonaldo liksom gjør ting aleine må man jo bare le av. Fyren er så avhengig av å bli servert at det gjør vondt. 

EDIT: er det å score mål, uansett hvor lite han faktisk gjør sjøl, det samme som å "dra laget til seier"? Vel, ingenting overrasker. Fyren får jo nesten all kredden for at Portugal vant EM-finalen. Er så galskap som det kan bli...

(Innlegget ble redigert 20.03.19 18:05)

St.Unix
St.UnixInnlegg: 2208
21.03.19 12:17
LaLuzdelNorte: Vil derimot påstå at det er helt motsatt, Ronaldo er jo avhengig av flyten (fra laget sitt, skape sjanser for han å banke i gållen

I beste fall en halvsannhet.

Ronaldo er så overlegen stopperne på selv det beste defensive laget i verden på både fysikk og forståelse for hvordan man beveger og posisjonerer seg i boksen at han kan få selv dårlige pasninger og innlegg til å bli farlige. Det er ikke uten grunn at Ronaldo er mannen bak alle fire hat-trickene Atletico har fått mot seg mens Simeone har vært manager. Han er den eneste som klarer å konsekvent ødelegge det forsvaret.

Man trenger ikke å servere ballen rett på foten til Ronaldo 10cm fra streken, man trenger bare å feie den inn i nærheten av mål, så finner Ronaldo en måte å komme først på ball og ikke minst få den mellom stengene og utagbart for keeper. Se på brassesparket mot Juve i fjor eller headingen mot Roma for mange år siden som ekstreme eksempler. Innlegg som tilsynelatende er slått mot ingen verdens ting hvor Ronaldo bruker superkreftene sine for å gjøre mål.

På et lag uten flyt hvor alle de mer kompliserte planene feiler og de må ty til nødløsninger som å pumpe lange baller og innlegg er Ronaldo kanskje ikke flyten, men han er den som mer enn noen andre utgjør forskjellen mellom å vinne og å tape kampen. Er det pent? Nei, og derfor er puristene så ekstremt ivrige etter å dytte ham ned og samtidig løfte opp Messi, som uten tvil er spilleren over alle som står for det vakre og kunstneriske med fotball. Men Ronaldo er fortsatt mer effektiv og mer målrettet og sulten på seier, spesielt i kamper mellom gode lag som ellers nøytraliserer hverandre. Det er derfor han så ofte utgjør forskjellen i kamper mellom gigantklubber hvor det er vinn eller forsvinn. Tre CL-bøtter på rad beviser det.

DaniParejo
DaniParejoInnlegg: 899
21.03.19 13:54
St.Unix: Han er den eneste som klarer å konsekvent ødelegge det forsvaret.

Ronaldo har vært alt annet en konsekvent mot Simeones Atletico. Fra begredelig til hattrick og matchavgjørende.

Son
SonInnlegg: 4300
21.03.19 15:32

Ronaldo skjermes for USA. 

Ler. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 16855
21.03.19 19:13

Kan folk slutte å skrive "Ronaldo" når de snakker om Cristiano Ronaldo? Spesielt i en tråd som handler om verdens beste fotballspillere, en diskusjon hvor både Ronaldo de Assis Moreira (kjent som Ronaldinho), Ronaldo Luís Nazário de Lima (kjent som Ronaldo) og Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro (kjent som Cristiano Ronaldo) alle er kandidater.


Ikke kall Ole Gunnar Solskjær kun for Gunnar, ikke kall Luís Enrique kun for Enrique, ikke kall Cristiano Ronaldo kun Ronaldo. Det er ikke et etternavn. (Jada, jeg er klar over at fyren driver på og fyrer opp under merkevaren selv gjennom å kun ha Ronaldo som navn på ryggen, men jeg kjøper ikke argumentet.)

att
attInnlegg: 24630
21.03.19 19:33

Jeg kaller han Ronaldo. Gidder ikke å si Cristiano Ronaldo. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4579
21.03.19 20:26
St.Unix: I beste fall en halvsannhet. Ronaldo er så overlegen stopperne på selv det beste defensive laget i verden på både fysikk og forståelse for hvordan man beveger og posisjonerer seg i boksen at han kan få selv dårlige pasninger og innlegg til å bli farlige. Det er ikke uten grunn at Ronaldo er mannen bak alle fire hat-trickene Atletico har fått mot seg mens Simeone har vært manager. Han er den eneste som klarer å konsekvent ødelegge det forsvaret. Man trenger ikke å servere ballen rett på foten til Ronaldo 10cm fra streken, man trenger bare å feie den inn i nærheten av mål, så finner Ronaldo en måte å komme først på ball og ikke minst få den mellom stengene og utagbart for keeper. Se på brassesparket mot Juve i fjor eller headingen mot Roma for mange år siden som ekstreme eksempler. Innlegg som tilsynelatende er slått mot ingen verdens ting hvor Ronaldo bruker superkreftene sine for å gjøre mål. På et lag uten flyt hvor alle de mer kompliserte planene feiler og de må ty til nødløsninger som å pumpe lange baller og innlegg er Ronaldo kanskje ikke flyten, men han er den som mer enn noen andre utgjør forskjellen mellom å vinne og å tape kampen. Er det pent? Nei, og derfor er puristene så ekstremt ivrige etter å dytte ham ned og samtidig løfte opp Messi, som uten tvil er spilleren over alle som står for det vakre og kunstneriske med fotball. Men Ronaldo er fortsatt mer effektiv og mer målrettet og sulten på seier, spesielt i kamper mellom gode lag som ellers nøytraliserer hverandre. Det er derfor han så ofte utgjør forskjellen i kamper mellom gigantklubber hvor det er vinn eller forsvinn. Tre CL-bøtter på rad beviser det.

Ingenting av det du skriver her tilsier at det du svarte på er en halvsannhet. Responsen har rett og slett ingenting med den saken å gjøre. At Ronaldo er tidenes beste spiller i boksen er det vel ingen som benekter.

-Jolla
-JollaInnlegg: 16855
22.03.19 00:13
att: Jeg kaller han Ronaldo. Gidder ikke å si Cristiano Ronaldo.

Jeg snakket primært om de som ikke er fullstendig retards med utbredt ADD.

 

Du var ekskludert fra denne sjenneprekenen, loverboi. < 3

(Innlegget ble redigert 22.03.19 00:14)

peraleks
peraleksInnlegg: 6088
22.03.19 01:08
-Jolla: Jeg snakket primært om de som ikke er fullstendig retards med utbredt ADD.

Slem du er :(

DaniParejo
DaniParejoInnlegg: 899
22.03.19 13:29
-Jolla: Kan folk slutte å skrive "Ronaldo" når de snakker om Cristiano Ronaldo?

Jeg orker kun når det er behov for kontekst.


Ingen annen Ronaldo av betydning har spilt mot Atletico med Simeone på trenerbenken, så ehh. Can't be arsed, som man sier.

-Jolla
-JollaInnlegg: 16855
22.03.19 15:34
DaniParejo: Can't be arsed, som man sier.

Selv skriver jeg stort sett CR.

DaniParejo
DaniParejoInnlegg: 899
22.03.19 16:24
-Jolla: Selv skriver jeg stort sett CR.

For å være helt ærlig synes jeg "CR", "OGS" og liknende er like irriterende å lese.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 5741
22.03.19 22:45

Messi med nok en bedriten landskamp. Han er totalt avhengig av verdensklasse i alle posisjoner rundt seg.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4579
22.03.19 22:57
Pogba6: Messi med nok en bedriten landskamp. Han er totalt avhengig av verdensklasse i alle posisjoner rundt seg.

Messi var langt ifra bedriten. Dette er en privatlandskamp og han serverte medspillerne hele veien i gode posisjoner. Gjorde knapt en feil hele andre omgang. Men det er jo som å spille på Sogndal... Sånn faktisk! Du bør se kampen før du uttaler deg.

pregra
pregraInnlegg: 8434
22.03.19 23:01
Pogba6: Messi med nok en bedriten landskamp. Han er totalt avhengig av verdensklasse i alle posisjoner rundt seg.

haha klassisk idiot som ikke så kampen. Messi var Argentinas suverent beste spiller framover, absolutt ALT som Argentina skaper er han bak. Men er vanskelig å være et helt lag aleine. Hjelper heller ikke at Argentina stiller med folk som ikke bør være i nærheten av et landslag.

Blaugrana_007
Blaugrana_007Innlegg: 3000
22.03.19 23:03

Du pogba6 ditt jævla troll så du kampen engang.? Bare fordi Argentina tapte betyr det ikke rmt Messi spilte dårlig. Han var den eneste som skapte noe. Han kan faen ikke redde et lag som består av en gjeng hodeløs kyllinger som er ikke gode nok. Av alle spillere som startet for Argentina bortsett fra Messi var los celso som jeg har hørt om og hsn spiller for real betis  Resten var nobodies fra bakgårdsligaer og mls. 

(Innlegget ble redigert 22.03.19 23:03)

Blaugrana_007
Blaugrana_007Innlegg: 3000
22.03.19 23:05

Forresten den afrikaneren som du har som profilbilde er definisjonen av en overvurdert spiller ikke Messi. 

(Innlegget ble redigert 22.03.19 23:05)

fazz
fazzInnlegg: 23515
22.03.19 23:14

>>> C.Ronaldo er nok den mest seriøse fotballspilleren som har levd. I den forstand at han er langt i fra det største talentet og den beste teknikken. Men han har vært så sinnsykt fokusert på trening og på å bli den beste på tross av dette.


Det største naturlige talentet og den beste spilleren totalt sett er nok likevel Messi. 


Men når det kommer til tidenes største talent og verdens beste ballkontroll så kommer ingen i nærheten til Ronaldhino. En person som ALDRI trengte å trene eller å ta fotball spesielt seriøst, en fyr som alltid spilte som om han var på løkka. 

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 977
23.03.19 00:15
Pogba6: Messi med nok en bedriten landskamp. Han er totalt avhengig av verdensklasse i alle posisjoner rundt seg.

Du sjekket vel vglive for å se om han hadde scoret noen mål, før du kom med denne facebook bruker fra Indre Kongo analysen.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg