Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Venezias vei tilbake til toppen

NYTT TEMA
GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 79581
20.04.17 10:11

Det er på tide å se litt nedover i det italienske seriesystemet. Tidligere var det jo aktivitet rundt Serie C her inne også, men etter hvert ser det ut til at interessen for italiensk fotball har kjølnet mer og mer her inne. 

Det som tidligere var Serie C1 og C2 (3. og 4.nivå) ble som kjent slått sammen til en divisjon bestående av tre avdelinger og der skjer det ofte veldig mye interessant. 

I girone A finner en f.eks kjenninger som Piacenza, Cremonese, Arezzo, Livorno, Como, Lucchese, Pistoiese og Siena, mens man i girone B finner Venezia, Parma, Padova, Reggiana, Gubbio, AlbinoLeffe, Modena, Mantova og Ancona og i girone C Foggia, Lecce, Juve Stabia, Cosenza, Catania, Messina, Reggina, Catanzaro og Taranto. 

Mange kjente og kjære navn for den som har fulgt med på Serie A og B gjennom flere år her, men det er girone B og Venezia dette innlegget skal handle om først og fremst. 

Nå har aldri Venezia vært å anse som et ordentlig storlag i Italia og ofte har de måttet kjempe hardt for tilværelsen, men mange husker nok Venezia godt fra Serie A på tampen av 90-tallet hvor de blant annet tok en sterk 11.plass som nyopprykket lag med Novellino som trener og en innleid Recoba (Inter) som skjøt de oppover tabellen sammen med bomberen Filippo Maniero.  Ellers hadde laget på den tiden f.eks. «Serie B-stjernen» Schwoch, Pistone (tidligere Inter og senere Newcastle og Everton), den akk så ustabile målvakten Taibi (kjent for de fleste for å ha fomlet inn Le Tissiers lompe i Man Utd-drakt), den solide registaen Volpi og andre interessante spillere som Brioschi, Valtolina og Pedone. Ellers husker kanskje mange også at Runar Berg var å finne i Venezia-trøye en periode. På den tiden var Zamparini (nå kjent for de fleste som tidligere (?) Palermo-eier) den som styrte skuta i byen, men han forsvant som kjent til Palermo da han gikk lei av å krangle med øvrigheten i byen rundt å flytte klubben fra stadio Pier Luigi Penzo og bygge ny stadion. (Bygging i Venezia er omtrent like vanskelig som bygging i Roma…)

Ellers har egentlig Venezias historie som et topplag i Italia vært relativt beskjedne saker, med unntak av at en hadde en sterk periode inn i 2.verdenskrig med en 3.plass og seier i Coppa Italia som beste resultat. I etterkrigstiden derimot, drev laget mellom de tre øverste divisjonene hvor de slet med å etablere seg i Serie A.

I 2009 gikk det meste galt i klubben, slik som med så mange andre klubber på samme nivå på den tiden, og en startet opp under nytt navn i Serie D. Dette etter at en hadde måttet starte opp igjen på ny bare fire år tidligere.  Det gikk så ad dundas igjen i 2015 hvor man så måtte starte på nytt igjen i 2015 og igjen i Serie D. Etter dette brukte de en sesong på å rykke opp fra Serie D til Lega Pro og sist helg ble opprykket til klart da Parma tapte borte mot Bassano. Dermed skal det spilles Serie B-fotball i Venezia for første gang siden 2005.

Dagens klubbeier, amerikanske Joe Tacopina, burde være kjent for de fleste som er interesserte i calcio gjennom hans engasjement i Roma og Bologna. Han kjøpte klubben i 2015 og har med dette klart å skape ro og optimisme i en klubb som ofte har skiftet eiere og gått på konkurs på konkurs de siste årene.

Tacopina er en kar som har store ambisjoner med Venezia og har et mål om å gjøre laget kjent på global basis. Hans kanskje viktigste mann, Girgio Perinetti, ble ansatt av klubben allerede før Tacopina kjøpte klubben. Han er godt kjent som sportsdirektør i Siena og Bari, hvor han gjorde en solid jobb med å hente inn solide spillere før han fikk det noe vanskeligere under Zamparini i Palermo, men har også vært innom klubber som Juventus, Roma og Napoli.

Treneren er ingen ringere enn Filippo Inzaghi, som fikk prøve seg i bare én sesong i Milan før han fikk sparken. Han ble tildelt jobben i sommer og har siden ledet laget til en ganske så overlegen serietittel i girone B. Laget hans har kanskje ikke så mange så store stjerner, men Domizzi, Garofalo, Pederzoli, Bentivoglio, Nicola Ferrari og Geijo, lagets toppscorer sammen med Moreo, er alle spillere som enten har Serie A- eller B-erfaring.

Hvordan klubben så takler møtet med Serie B er usikkert. En ting som i alle fall er sikkert, er at klubben nå opplever en stabilitet som de ikke har gjort på mange år og at de har en eier som er villig til å satse, en dyktig sportsdirektør som kjenner markedet godt på dette nivået og en trener som har mye å bevise.

 

Fotballnettstedet ‘The Set Pieces’ har skrevet en sak om Venezia: http://thesetpieces.com/world-football/rebirth-venezia-fc/

Andre linker:

http://www.football-italia.net/101190/inzaghis-venezia-promoted-serie-b

 

https://www.theguardian.com/football/copa90/2017/mar/13/venice-great-football-team-pippo-inzaghi-venezia-serie-a

(Innlegget ble redigert 20.04.17 10:20)

jakral
jakralInnlegg: 20919
20.04.17 10:39
GiPazzini_85: Ellers husker kanskje mange også at Runar Berg var å finne i Venezia-trøye en periode.

Stemmer. Mulig jeg husker feil, men jeg mener Runar Berg fikk en ganske stor artikkel i VG da han senket Fiorentina i Coppa Italia for Venezia i 1999-00. Batistuta var jo stor på den tiden og det ble litt blest rundt akkurat det, ettersom Runar scoret det avgjørende målet også.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2240
20.04.17 11:26
jakral: men jeg mener Runar Berg fikk en ganske stor artikkel i VG

Er vel eneste som husker nettopp det:)
Bemerkelsesverdig få nordmenn etter '04 har vært i Italia. Huseklepp's avluke. "snakkisen" var om Per Ciljan Skjelbred ville passet godt til serien før han fikk skaden. Vet ikke hvor Per Ciljan så for seg å dra på den tiden da.

Juventuss
JuventussInnlegg: 3224
20.04.17 17:50
GiPazzini_85: I girone A finner en f.eks kjenninger som Piacenza, Cremonese, Arezzo, Livorno, Como, Lucchese, Pistoiese og Siena, mens man i girone B finner Venezia, Parma, Padova, Reggiana, Gubbio, AlbinoLeffe, Modena, Mantova og Ancona og i girone C Foggia, Lecce, Juve Stabia, Cosenza, Catania, Messina, Reggina, Catanzaro og Taranto.

På tide med Venezia opp en tur snart. Er fra en stor by og bør være en klubb som tar turen opp til Serie A en gang i blant.

Ser på lista at det står dårlig til med de sør italienske lagene. Lecce, Reggina(Reggio Calabria), Messina, Catania alle lag som har vært i Serie A for ikke altfor lenge siden og alle stort sett fra byer blant de 20 største i Italia er såpass langt nede. En annen by blant de 20 største i sør Taranto har jo aldri fått til noe i fotball.

Ser ikke ut til å bli playoff for Bari i år og Trapani fortsatt i faresonen for nedrykk fra Serie B. Når det går mot nedrykk på både Palermo og Crotone blir det enda mer fotball i nord neste år. Blir Napoli og Cagliari lengst sør og det er mye Italia sør for de.

SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 3597
20.04.17 20:58
Juventuss: Lecce, Reggina(Reggio Calabria), Messina, Catania alle lag som har vært i Serie A for ikke altfor lenge siden og alle stort sett fra byer blant de 20 største i Italia er såpass langt nede.

Savner alle disse. Alle hadde sine egne egenskaper i sin tid som gjorde de veldig kule å følge med på. Lecce med Zeman, Vucinic, Bojinov, Giacomazzi.. Var snadder for øyet.
Messina havnet vel på 7. (?) plass på midten av 2000 tallet en gang, husker ikke stort av hva slags fotball de sto for, men husker at Parisi var en veldig sjarmerende venstreback.
Catania var også morsomme å følge med på, spesielt kampene mot Palermo. Hvem kan vel glemme alle spektakulære Mascara scoringer? Som mange andre smålag ble de vel lidende av manglende stabilitet med en haug med utskiftninger hvert år.. Men det var da mange bra spillere innom og ikke minst trenere (Simeone, Zenga, Mihajlovic).. 

Trist utvikling at hele Sør-Italia blir nærmest ribbet for lag i de øverste divisjonene.

Jeg var for øvrig på en Taormina kamp for kanskje 8 år siden, da jeg først var der. Kul opplevelse.

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 79581
20.04.17 22:23
Juventuss: På tide med Venezia opp en tur snart. Er fra en stor by og bør være en klubb som tar turen opp til Serie A en gang i blant. Ser på lista at det står dårlig til med de sør italienske lagene. Lecce, Reggina(Reggio Calabria), Messina, Catania alle lag som har vært i Serie A for ikke altfor lenge siden og alle stort sett fra byer blant de 20 største i Italia er såpass langt nede. En annen by blant de 20 største i sør Taranto har jo aldri fått til noe i fotball. Ser ikke ut til å bli playoff for Bari i år og Trapani fortsatt i faresonen for nedrykk fra Serie B. Når det går mot nedrykk på både Palermo og Crotone blir det enda mer fotball i nord neste år. Blir Napoli og Cagliari lengst sør og det er mye Italia sør for de.

Potensialet burde i alle fall være der.

Når det gjelder de søritalienske lagene, så har har det vært for mye vanstyre og snusk og fanteri. Da man hadde tre sicilianske lag i serien var vel egentlig nokså atypisk for serien. Taranto var jo klare for Serie B, men det ble som kjent ikke noe av. 

Bari er ganske så spesielt i år der de ser ut som et topplag på hjemmebane, men er nærmest hjelpesløse på bortebane. Men beholder de Sogliano og Colantuono så har de et godt grunnlag for neste sesong. Trapanis vårsesong har vært imponerende. Under Cosmi så de helt fortapte ut i høst, men Calori har virkelig løftet laget. At en har fått på plass ds Salvatori er også en styrke hvor Maracchi, Pigliacelli og Manconi alle er spillere som har løftet laget. 

Når det gjelder Crotone, så er det et kapittel for seg selv og deres mafiaforbindelser er betenkelige. 

 

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 79581
20.04.17 22:34
SlimWhitman: Savner alle disse. Alle hadde sine egne egenskaper i sin tid som gjorde de veldig kule å følge med på. Lecce med Zeman, Vucinic, Bojinov, Giacomazzi.. Var snadder for øyet.
Messina havnet vel på 7. (?) plass på midten av 2000 tallet en gang, husker ikke stort av hva slags fotball de sto for, men husker at Parisi var en veldig sjarmerende venstreback.
Catania var også morsomme å følge med på, spesielt kampene mot Palermo. Hvem kan vel glemme alle spektakulære Mascara scoringer? Som mange andre smålag ble de vel lidende av manglende stabilitet med en haug med utskiftninger hvert år.. Men det var da mange bra spillere innom og ikke minst trenere (Simeone, Zenga, Mihajlovic)..  Trist utvikling at hele Sør-Italia blir nærmest ribbet for lag i de øverste divisjonene. Jeg var for øvrig på en Taormina kamp for kanskje 8 år siden, da jeg først var der. Kul opplevelse.

Catania-laget til Marino med Pantantelli, Stovini, Capuano, Caserta, Spinesi, Mascara og Corona var jo fantastiske da de var nyopprykkede. 

Parisi var steingod, ja. Ellers var jo Amoruso, Zanchi, Storari, Di Napoli, Aronica, Giampà, Sullo (fikk kreft mens han var aktiv), Zampagna (én helvetes bra sesong før han gikk til Atalanta), D'Agostino, Floccari (har fått en ny vår i SPAL nå), Riganò (19 mål det året de rykket ned) og chileneren Cordova innom laget mens de var i Serie A.

SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 3597
20.04.17 22:41
GiPazzini_85: Catania-laget til Marino med Pantantelli, Stovini, Capuano, Caserta, Spinesi, Mascara og Corona var jo fantastiske da de var nyopprykkede.  Parisi var steingod, ja. Ellers var jo Amoruso, Zanchi, Storari, Di Napoli, Aronica, Giampà, Sullo (fikk kreft mens han var aktiv), Zampagna (én helvetes bra sesong før han gikk til Atalanta), D'Agostino, Floccari (har fått en ny vår i SPAL nå), Riganò (19 mål det året de rykket ned) og chileneren Cordova innom laget mens de var i Serie A.

Kan bli nostalgisk av langt mindre.

Ikke meningen å spore av en tråd som skal handle om Venezia altfor mye, men hva slags sjanser levner du SPAL i Serie A neste sesong?  to opprykk på rad, er det ikke?

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 79581
20.04.17 23:22
SlimWhitman: Kan bli nostalgisk av langt mindre. Ikke meningen å spore av en tråd som skal handle om Venezia altfor mye, men hva slags sjanser levner du SPAL i Serie A neste sesong?  to opprykk på rad, er det ikke?

Ja, regner vel med at SPAL klarer det til slutt. Vanskelig å si hva en skal kunne forvente av laget. Det er har jo etter hvert blitt en veldrevet klubben og den DS-en Vagnati har truffet bra med mye. Mange har jo vært skeptiske til flere av signeringene til Vagnati, spesielt av de eldre signeringene, men spillere som Floccari, Antenucci, Del Grosso og Schiattarella har levert bra denne sesongen. SPAL er jo forresten en noe spesiell historie med tanke på hvordan folk fra den lokale klubben Giacomense etter hvert ble headhuntet til klubben for å løfte den oppover i ligasystemet igjen. 

Semplici er ettertraktet, men både han og Vagnati har vel signalisert at de blir værende i klubben til og med om det ikke skulle bli opprykk i år. 

Når det gjelder stallen, så er det en god blanding av erfaring i Floccari, Antenucci, Giani, Del Grosso, Schiattarella, Arini og en del unge i form av Meret (lån, Udinese), Bonifazi (lån, Torino), Marchegiani (sønnen av selveste), Vicari, Costa (lån, Chievo), Pontisso (lån, Udinese) og Ghiglione (lån, Genoa) der. 

Problemet er bare det at Meret nok er tapt fra og med neste sesong. Skulle han ikke vokte buret i Udinese så vet vi at han går til en større klubb. De øvrige lånene er det nok mulig å få forlenget eller gjort permanente, men spørsmålet er om Antenucci, Floccari og Zigoni holder i Serie A, samt at både forsvar og midtbane må forsterkes. 

Er det noe som er en svakhet ved årets SPAL-stall så er det at det er mange spillere som ikke har Serie A-erfaring av videre grad. De bør nok få på plass noen flere spillere med erfaring fra dette nivået dersom dette skal gå bra. 

Entusiasmen for SPAL har jo etter hvert blitt voldsom innen Ferrara-regionen og lille Paolo Mazza (plass til 8500, kan oppgraderes med flere seter) er ofte utsolgt, så klubben har da også solid lokal støtte. 

FabrizioMiccoli
FabrizioMiccoliInnlegg: 11147
21.04.17 00:00

Catania hadde jo et brukbart lag da de rykket ned i 13/14, synd de ikke begynte å spille bra før helt på tampen av sesongen, da det var for sent. I 2015 ble de tatt for kampfiksing, og de har måttet starte med minuspoeng både forrige og inneværende sesong i Lega Pro.

Vanstyre ja...er det ett lag jeg virkelig savner fra syd, er det Catania.

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 79581
21.04.17 00:39
GiPazzini_85: Taranto var jo klare for Serie B, men det ble som kjent ikke noe av.

Her roter jeg, da det var Teramo jeg egentlig mente.

SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 3597
21.04.17 00:52
FabrizioMiccoli: Catania hadde jo et brukbart lag da de rykket ned i 13/14, synd de ikke begynte å spille bra før helt på tampen av sesongen, da det var for sent. I 2015 ble de tatt for kampfiksing, og de har måttet starte med minuspoeng både forrige og inneværende sesong i Lega Pro. Vanstyre ja...er det ett lag jeg virkelig savner fra syd, er det Catania.

Ja, blandt den argentinske kolonien de hadde var det mange duganes spillere som har funnet seg nye arbeidsgivere i Serie A siden den gang (Spolli, Castro, Izco, Maxi Lopez, Andujar, Bergessio) i tillegg til andre habile spillere som frisparkeksperten Lodi og Biagianti, som er tilbake i Catania nå på sine eldre dager.. Sikkert flere spillere jeg har glemt og. Var mer en nok kvalitet i det laget til at de burde reddet plassen. 
Det var vel et par catania fans her inne også, var det ikke??

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 79581
21.04.17 00:58
SlimWhitman: Ja, blandt den argentinske kolonien de hadde var det mange duganes spillere som har funnet seg nye arbeidsgivere i Serie A siden den gang (Spolli, Castro, Izco, Maxi Lopez, Andujar, Bergessio) i tillegg til andre habile spillere som frisparkeksperten Lodi og Biagianti, som er tilbake i Catania nå på sine eldre dager.. Sikkert flere spillere jeg har glemt og. Var mer en nok kvalitet i det laget til at de burde reddet plassen.
Det var vel et par catania fans her inne også, var det ikke??

Llama, som ofte hadde noen vanvittige langskudd som hadde fortjent bedre skjebner, var jo også der ved siden av Pablo Alvarez, Ledesma, Peruzzi, Sauro, Rinaudo og den virkelig store stjernen, Alejandro Gomez. Catania utviklet seg jo mer og mer til en slags argentinsk grille-koloni over tid. Lo Monaco var jo DS der på den tiden og han gjorde en satans god jobb før samarbeidet med Pulvirenti raknet.

(Innlegget ble redigert 21.04.17 00:59)

SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 3597
21.04.17 01:05

Stemmer, merkelig at jeg kunne glemme Gomez når det er han som herjer mest blandt alle disse spillerne i dag. Kul liten spirrevipp. Var ikke lenge siden han la inn en to fots takling på sin 4 år gamle sønn da de spilte fotball på stranden og så han ble skadet.

FabrizioMiccoli
FabrizioMiccoliInnlegg: 11147
21.04.17 04:58

Man kan kritisere små italienske klubber for å satse for mye på billig ungdom fra Sør-Amerika istedet for italiensk talent. Det som var spesielt med Catania var at de hentet gode spillere(fra Argentina), ikke middels spillere som de fleste andre driver med.

At Gomez aldri har spilt for en storklubb synes jeg fremdeles er merkelig. Hva skulle han i Ukraina? Må ha vært cash.

(Innlegget ble redigert 21.04.17 04:58)

SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 3597
21.04.17 09:06
FabrizioMiccoli: Man kan kritisere små italienske klubber for å satse for mye på billig ungdom fra Sør-Amerika istedet for italiensk talent. Det som var spesielt med Catania var at de hentet gode spillere(fra Argentina), ikke middels spillere som de fleste andre driver med.
At Gomez aldri har spilt for en storklubb synes jeg fremdeles er merkelig. Hva skulle han i Ukraina? Må ha vært cash.

Nuvel, et kjapt Google søk viser at det ikke alltid var tilfelle, selv om du har rett i at det var mye bra. Siste sesongen de var oppe kom Federico Freire for eksempel, som ingen har sett noe til hverken før eller siden. Paglialunga var heller ikke det helt store.

Men blant de som var virkelig bra glemte vi å nevne Barrientos, som sammen med Gomez dannet et ving par som de fleste ble svimmel av.

hrrreminius
hrrreminiusInnlegg: 8128
21.04.17 09:10

Er det fra her man kvalifiserer seg til VM i name-dropping? 

(Innlegget ble redigert 21.04.17 09:11)

SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 3597
22.04.17 08:36
hrrreminius: Er det fra her man kvalifiserer seg til VM i name-dropping?

Nei, da må du dra innom "Fotball, øvrig britisk".

 

SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 3597
22.04.17 08:37

Tråden er lagret i favoritter. Blir spennende å følge Venezia fremover.
Kanskje det blir aktuelt å dra på en kamp der nede og, men først må jeg overkomme vannskrekken min.

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 79581
26.04.17 21:03

Kan for øvrig legges til at Foggia også er klare for Serie B neste år. De vant Girone C komfortabelt foran Lecce. I Girone A topper Cremonese, men bare poenget foran Alessandria. Cremonese har vanskelig bortekamp mot Livorno til helgen.

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 79581
27.04.17 01:32

Kanskje ikke den gjeveste tittelen, men i kveld ble da også Venezia Coppa Italia Lega Pro-mestre etter å ha slått Matera 3-1.

https://www.youtube.com/watch?v=Rsy451iyv44

Med det har Filippo Inzaghi både seriemesterskapet og cupen i sin første sesong.

SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 3597
30.04.17 18:41
GiPazzini_85: Cremonese har vanskelig bortekamp mot Livorno til helgen.

Livorno vant, mens Alessandria kun klarte ett poeng mot Lupio Roma. Dermed står både Alessandria og Cremonese med 75 poeng i kampen om direkte opprykk før siste runde.

(Innlegget ble redigert 30.04.17 18:42)

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 79581
30.04.17 20:16
SlimWhitman: Livorno vant, mens Alessandria kun klarte ett poeng mot Lupio Roma. Dermed står både Alessandria og Cremonese med 75 poeng i kampen om direkte opprykk før siste runde.

Alessandria så ut til å ha full kontroll på dette, men så kom Cremonese på tampen. Sistnevnte har bunnlaget Racing Roma neste helg. Bør sikre opprykk da.

SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 3597
01.05.17 01:54
GiPazzini_85: Alessandria så ut til å ha full kontroll på dette, men så kom Cremonese på tampen. Sistnevnte har bunnlaget Racing Roma neste helg. Bør sikre opprykk da.

Alessandria spiller mot Pontedera, ett av kun 3 lag som ikke har mulighet til play-off hverken den ene eller andre veien, og som dermed ikke har noe å spille for. Regner da med at de skal være skjerpet nok til å vinne. Det kan hende at det hele blir avgjort på målforkjell, Alessandria har 3 plussmål mer enn Cremonese, men sistnevnte har den "letteste" kampen.

Etter lik målforskjell antar jeg at det er innbyrdes som gjelder?

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 79581
01.05.17 02:39
SlimWhitman: Etter lik målforskjell antar jeg at det er innbyrdes som gjelder?

Omvendt.

SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 3597
01.05.17 12:09

Aha. Ja da ligger Cremonese godt an de vant hjemme mot Alessandria og spilte uavgjort borte.

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 79581
06.05.17 19:45
SlimWhitman: Aha. Ja da ligger Cremonese godt an de vant hjemme mot Alessandria og spilte uavgjort borte.

Seier både til Cremonese og Alessandria i dag. Da blir det opprykk for Cremonese sammen med Foggia og Venezia. Flotte lag, det.

SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 3597
06.05.17 21:33
GiPazzini_85: Seier både til Cremonese og Alessandria i dag. Da blir det opprykk for Cremonese sammen med Foggia og Venezia. Flotte lag, det.

Ja, ser ut som at Cremonese sin seier satt langt inne da de lå under 23 minutter før slutt og seiersmålet kom kun 3 minutter før slutt. Men blir moro med et gjensyn av de grårøde. 

Ellers er jeg ikke helt sikker på hvordan playoff systemet til Serie B fra Girone A/B/C fungerer. Er det noe du kan oppklare? Så vidt jeg kan se er det 27 lag fordelt fra 3 avdelinger som skal kjempe om to plasser. For meg virker det veldig rotete.

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 79581
06.05.17 21:48
SlimWhitman: Ellers er jeg ikke helt sikker på hvordan playoff systemet til Serie B fra Girone A/B/C fungerer. Er det noe du kan oppklare? Så vidt jeg kan se er det 27 lag fordelt fra 3 avdelinger som skal kjempe om to plasser. For meg virker det veldig rotete.

Det er et helvetes rot, men det er altså snakk om bare én opprykksplass, så alle lagene skal vel nå sorteres utifra et slags rankingsystemet og kjempe om å spille seg frem til finalen.

Fra Serie B går tre lag direkte ned, pluss det laget som taper play-out. Disse erstattes av gruppervinnerne i Lega Pro og playoffvinneren. Playoffvinneren skal ikke møte playout-taperen.

Det kommer flere detaljer når alle avdelingene er ferdigspilt. Ofte finner en mye god informasjon her: http://www.lega-pro.com/

 

Fjorårets ordning virket mye enklere: https://it.wikipedia.org/wiki/Lega_Pro_2015-2016

(Innlegget ble redigert 06.05.17 21:53)

SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 3597
06.05.17 21:55
GiPazzini_85: Det er et helvetes rot, men det er altså snakk om bare én opprykksplass, så alle lagene skal vel nå sorteres utifra et slags rankingsystemet og kjempe om å spille seg frem til finalen. Fra Serie B går tre lag direkte ned, pluss det laget som taper play-out. Disse erstattes av gruppervinnerne i Lega Pro og playoffvinneren. Playoffvinneren skal ikke møte playout-taperen.

Får jo hodepine av mindre. 

Hvordan bestemmes det hvem som skal spille mot hvem, og hvor mange kamper blir det før vi får vite hvem som blir det fjerde laget som rykker opp?? Beklager, er veldig forvirret og ikke så flink til å google.

EDIT - Ser på linkene dine i stedet for å mase videre.

(Innlegget ble redigert 06.05.17 21:55)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg