Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Irland-Danmark 14.11

NYTT TEMA
mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26600
15.11.17 00:47

1-5 hjemme for Danmark i VM-kval med Hareide i en av nøkkelrollene? Det er noe så inderlig kjent ved akkurat det.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 41306
15.11.17 00:49
hrrreminius: Og hva er poenget ditt med denne banebrytende infoen?

At det er bedre muligheter for å utvikle fotballspillere i Frankrike enn det er på bjerget i Norge.

JODDEMM
JODDEMMInnlegg: 9608
15.11.17 01:11
6347: Faktum er at det aldri har vært tre nordiske land med i VM. Før nå.

Og det skjer altså bare 4 år etter at Brasil-VM 2014 var det første mesterskapet på 32 år uten nordiske innslag (!)

Nei det skal bli utrolig moro å følge Danmark, Island og Sverige i neste års VM :)

Over 20% av de europeiske VM-landene er altså nordiske/ nesten 10% av Fotball-VM er nordisk (!)

Litt ekstra trist at Norge også denne gangen på ingen som helst måte er gode nok til å være med på dette eventyret- men jeg gleder meg over "Eventyret Island", samt de utrolige prestasjonene til Sverige og Danmark de 2 siste kveldene :)

diskobox
diskoboxInnlegg: 5154
15.11.17 05:01
mikemodano: 1-5 hjemme for Danmark i VM-kval med Hareide i en av nøkkelrollene? Det er noe så inderlig kjent ved akkurat det.

Hah, meget godt observert! (Kvalifiserer som "fun fact" i mi bok.)

https://www.youtube.com/watch?v=eyEdgoGlQcc

Kiedis
KiedisInnlegg: 9126
15.11.17 08:05

Å se Irland falle totalt sammen så snart 1-1 kom og de måtte gjøre noe annet enn å ligge i egen boks, drøye og dunke ballen vekk var aldeles pornografisk.

Danmark viste, som man også så antydninger til i første kamp, at de holdt en helt annen klasse.

Og Eriksen. Namnam.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26600
15.11.17 10:01

Jeg finner det pussig at ingen andre, så langt jeg har vært i stand til å se, har grepet fatt i poenget. En annen likhet er jo at Norge, som Irland, førte 1-0. For øvrig akkurat slik Danmark selv gjorde i en viss VM-match mot Spania, som det Norge-oppgjøret var en del av foranledningen til. Norge-Danmark 1-5, med en brøler av Hareide, var jo i årevis tema når man ønsket å trekke fram hva som var så inderlig galt med norsk landslagsfotball. "Danskenes Hareide" i Mexico var, som kanskje flere vil huske, vinga Jesper Olsen, og da helst ikke for de fysiologiske likhetene.

(Innlegget ble redigert 15.11.17 10:02)

nissen26
nissen26Innlegg: 3349
15.11.17 10:54
hrrreminius: Det er bedre å spille på en gressplen mellom to blokker enn å ikke spille i det hele tatt. Jeg snakker om uorganisert fotball og egentrening som et viktig supplement til organisert fotball. Hører vi på de spillerne som når frem i Norge er det ofte dette de trekker frem som den viktigste faktoren for hvorfor de endte opp som toppspillere. At de spilte fotball fra morgen til kveld både organisert og uorganisert med kompiser og alene.

Godt sagt!!

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 41306
15.11.17 15:30

Thomas Delaney, Simon Kjær og Christian Eriksen.. For noen spillere danskene har. 

molishani
molishaniInnlegg: 2190
15.11.17 16:04

Norge kommer aldri opp på dette nivået, rett og slett!! Kunstgressidelogien har ødelagt den norske fotballen totalt, og vi har jo strengt tatt aldri vært noe gode i fotball, bortsett fra noen år på 90-tallet da landet hadde en kollektiv orgasme etter Reka`s mål mot Brasil. Bare innrøm det, vi er elendige, og vil være det i overskuelig fremtid. Ødegård har noe ved seg, men han er for veik, spesielt mentalt. King er den eneste toppspilleren vi har, som har noe internasjonalt ved seg.

ColonelKurtz
ColonelKurtzInnlegg: 21
15.11.17 16:05
abjoern100: Det ergrer meg ikke at Danmark og Sverige er bedre, men det ergrer meg kraftig at fotballinteresserte nordmenn flest ser ut til å mene at vi "må gi opp" å bli så gode som Danmark og at vi må fortsette å tenke fotball som de gjør i Skottland.

Jeg har fortsatt til gode å møte en nordmann som deler noe i nærheten av mitt syn. Hvis du tror at dette synet er representativt for den norske befolkninga så begynner jeg nesten å lure på om du har fulgt med eller i det hele tatt bodd i Norge de siste årene. Fotballen som spilles her til lands nå for tiden, er så teknisk, fysisk pinglete og i det hele tatt "sydlandsk" som du får det! En liten guttunge med god teknikk fra Drammen, utløste for noen år siden et massehysteri uten like og det har jaggu ikke roa seg noe særlig heller. Her på forumet har vi jo de siste landslagsamlingene kunnet lese ildsinte innlegg om at Ødegaard ikke får spille nok og at U-21-gutta er mye bedre enn A-landslaget...

Så du kan bare ta det helt med ro! Omtrent hele den norske befolkninga er på din side. Dessverre er jeg helt overbevist om at dette "moderne" overdrevne fokuset på teknikk og ballferdigheter, er grunnen til at vi har tapt oss så ekstremt på midtstopperplass og i det hele tatt den fysiske delen av spillet. Jeg tror også at landslaget vil fortsette å følge trenden fra de siste årene og bare bli verre og verre. I alle fall resultatmessig. 

abjoern100
abjoern100Innlegg: 1730
15.11.17 17:08
ColonelKurtz: Jeg har fortsatt til gode å møte en nordmann som deler noe i nærheten av mitt syn. Hvis du tror at dette synet er representativt for den norske befolkninga så begynner jeg nesten å lure på om du har fulgt med eller i det hele tatt bodd i Norge de siste årene. Fotballen som spilles her til lands nå for tiden, er så teknisk, fysisk pinglete og i det hele tatt "sydlandsk" som du får det! En liten guttunge med god teknikk fra Drammen, utløste for noen år siden et massehysteri uten like og det har jaggu ikke roa seg noe særlig heller. Her på forumet har vi jo de siste landslagsamlingene kunnet lese ildsinte innlegg om at Ødegaard ikke får spille nok og at U-21-gutta er mye bedre enn A-landslaget... Så du kan bare ta det helt med ro! Omtrent hele den norske befolkninga er på din side. Dessverre er jeg helt overbevist om at dette "moderne" overdrevne fokuset på teknikk og ballferdigheter, er grunnen til at vi har tapt oss så ekstremt på midtstopperplass og i det hele tatt den fysiske delen av spillet. Jeg tror også at landslaget vil fortsette å følge trenden fra de siste årene og bare bli verre og verre. I alle fall resultatmessig.

Vel, nå er det dagens A-lags-resultater en forsøker å forklare, og da er U21-generasjonen inkludert Ødegaard for unge. U21-laget vårt er jo bedre enn på lenge og relativt sett mye bedre enn A-laget, noe som kan tyde på at disse endringene ikke er negative. De slo nylig Tyskland og hadde ledet gruppa om det ikke var for episk rot på og utenfor banen. 

Det tar tid å endre kultur, det tar tid før en kan høste fruktene og det tar tid før slike bottom up-kulturendringer lar seg manifestere i de viktigste organisasjonene. I NFF er det den samme gutteklubben som styrer. 

Men jeg er enig i at det nå er dramatiske generasjonsforskjeller. Det ser en i samfunnet for øvrig også. 

Nå handler ikke alt om teknikk, heller. Viktige taktiske ferdigheter utvikles bedre når avanserte og ambisiøse spillestiler blir regelen i fotballnorge heller enn unntaket. I Danmark er det ikke kontroversielt å ha en spillende stil - på noen nivåer. Det er ikke noe som fører til masse forergrelse og debatt. I Norge er det fortsatt mange som synes dette er noe forbannet tull, å spille seg ut bakfra, mens det er normen i Danmark. Da blir det fortsatt alt for mye ett spark ut og fokus på organisering istedenfor taktikk. 

abjoern100
abjoern100Innlegg: 1730
15.11.17 17:13
molishani: Norge kommer aldri opp på dette nivået, rett og slett!! Kunstgressidelogien har ødelagt den norske fotballen totalt, og vi har jo strengt tatt aldri vært noe gode i fotball, bortsett fra noen år på 90-tallet da landet hadde en kollektiv orgasme etter Reka`s mål mot Brasil. Bare innrøm det, vi er elendige, og vil være det i overskuelig fremtid. Ødegård har noe ved seg, men han er for veik, spesielt mentalt. King er den eneste toppspilleren vi har, som har noe internasjonalt ved seg.

Med denne holdningen blir vi selvfølgelig aldri bedre, ganske patetisk. Det er naturligvis fullt mulig for oss å bli så gode at vi fortjener å kvalifisere til VM. 

startelver
startelverInnlegg: 43138
15.11.17 22:41

Irsk TV var veldig opptatt av at de tapte 1-4 mot Danmark i 1985 i Dublin , så historien gjentok seg . 

 

Som kjent var Danmark et av Europas beste lag i 1985 med Laudrup og gjengen . 

 

(Innlegget ble redigert 15.11.17 22:42)

jakral
jakralInnlegg: 20671
16.11.17 00:04
startelver: Irsk TV var veldig opptatt av at de tapte 1-4 mot Danmark i 1985 i Dublin , så historien gjentok seg .    Som kjent var Danmark et av Europas beste lag i 1985 med Laudrup og gjengen

John Sivebæks store kamp der ute på vingbacken. Scoret et solomål og la opp til et par andre. Fikk vel muligens Man United-kontrakten sin pga den kampen.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg