Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chapecoense - Oppsummering årets sesong

NYTT TEMA
SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 2794
06.01.18 12:15

Som vi alle vet styrtet Chapecoense i fjellet på da de var på vei til å spille sin første finale i Copa Sudamericana November 2016. En fra flybesetningen, tre spillere og to fra støtteapparatet overlevde av totalt 77 mennesker. De tre spillerne som overlevde var Alan Ruschel, Jakson Follmann og Neto. Ruschel er den som har kommet best ut av det, og spilte 5 kamper inneværende sesong. Follmann ble hardt skadet og har nå en protese der benet hans en gang var. Rapporter sier at han legger ned mye innsats i fysioterapi, og at målet er å spille for Brasil i Paralympics. Neto ble også hardt skadet, men forventes å være spilleklar til neste sesong dersom rehabiliteringen fortsetter som forventet.

Etter ulykken ble det erklært landesorg i 3 dager. Fotballverdenen var i sjokk etter flystyrten, og kamper i hele verden startet med ett minutts stillhet. "Alle" sto i kø for å hjelpe. De ble tilkjent seier i Copa Sudamericana finalen etter initiativ fra deres motstander Atletico Nacional. En drøss av spillere tilbød seg å spille gratis for de, blant dem Juan Roman Riquelme.  Fotballklubber i Brasil og Argentina tilbød de å låne spillere gratis. Chapecoense fikk også tilbud om å være sikret mot nedrykk i 3 år, noe de avslo. Da finalen egentlig skulle spilles, ble det i stedet avholdt en minnemarkering på stadion. Det varte i 4 timer, 40.000 mennesker kom, og det ble dekket live av Fox Sports samt en stream på youtube.

Flyselskapet (LaMia) ble for øvrig lagt ned kort tid senere.

Etter støvet hadde lagt seg måtte de begynne å bygge opp et nytt lag. Uten nevnverdige økonomiske muskler var det en stor utfordring. De kjøpte 6 spillere, og lånte inn hele 20. Samtidig var det noen spillere som hadde vært på lån i andre klubber sesongen før som kom tilbake. Alt dette skjedde i løpet av relativt kort tid, og en annen utfordring ville jo være å få laget relativt samspilt før sesongen dro til.

Det begynte uansett bra, og de var faktisk serieleder etter 3-1-0 på de første 4 kampene, og det mot ganske tøff motstand. I 5. serierunde ble det 3-6 tap hjemme for Gremio, og formkurven begynte å dale. Jeg skal ikke ta for meg altfor mange enkeltkamper her, men resten av sesongen (nesten) ble en kamp for tilværelsen i en svært jevn nedrykkstrid.  Men en utrolig sterk avslutning på sesongen, 10 kamper uten tap (klubbrekord) endte de på en fin 12. plass. Ikke bare sikret de ny tilværelse i Serie A med god margin, men også kvalifisering til Copa Sudamericana.

Wellington Paulista ble lagets toppscorer med 9 mål, og var svært viktig for laget selv om han formen duppet litt av midt i sesongen. Heldigvis fikk de inn Tulio de Melo som ga han god konkurranse og scorte 7 mål.

Chapecoense spilte flesteparten av kampene sine i en stram 4-5-1/4-3-3 formasjon. Andre viktige spillere var venstrekant Arthur, midtstopperbauta Reinaldo og ikke minst Ribeiro, som dekket store rom på midtbanen og vant mange dueller.  Det skal sies at jeg kun har sett 4-5 kamper selv, resten er basert på rapporter jeg har lest.

Nå blir det spennende å se hvordan neste sesong blir, og om noen av de 20 leiesoldatene blir værende i klubben. Hvis ikke må de begynne helt på nytt igjen.

Flammen2
Flammen2Innlegg: 3676
06.01.18 18:09

Takk for update.

Força Chape!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg