Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Gullballen 2018

NYTT TEMA
Bleke
BlekeInnlegg: 16802
11.06.18 13:11
klaumb: Fotball er en lagidrett, og det betyr at det ikke nødvendigvis er en større prestasjon av en spiller å klare å heve Real Madrid fra å være Spania sitt nest beste lag til å bli best, kontra å heve Watford fra en 14.plass til en 6.plass på tabellen. Men allikevel vektlegger man det første mye mer, selv om man nok vil se dagens Real Madrid fortsette å vinne store trofeer også når Ronaldo ikke er der.  Som sagt er det ingen grunn til å mene at Ronaldo er en bedre fotballspiller en Lionel Messi i verken 2016, 2017 eller 2018. Og det komiske er at Ronaldo har tatt igjen Messi sine priser i sin desidert svakeste periode som individuell fotballspiller fordi Real Madrid som lag har levert så vanvittige resultater.
All honnør til Ronaldo som har klart å omstille seg til å bli en vanvittig "poacher" i mangel på de ferdighetene han tidligere hadde når han faktisk leverte statistiske tall i nærheten av Messi sine.
Messi derimot har faktisk levert sin beste fotball i karrieren de to siste årene, men har spilt for et dårligere lag enn han gjorde når han hentet de fleste av de individuelle prisene sine.  Som nevnt tidligere er et godt eksempel på hvor hjernedød denne "har ikke vunnet VM" eller "vant ikke Champions League" som argument det faktum at han faktisk kunne vært dobbelt europamester og verdensmester med Spania hvis han hadde valgt å spille for de istedenfor Argentina. Også kan du jo spørre deg selv om han hadde svekket eller styrket Real Madrid sine sjanser til å vinne La Liga og Champions League i år også...?

Ronaldo og Messi-diskusjon er vel snart like utbredt som Goodwins lov.

Har vært nok av slike diskusjoner tidligere, men får slenge meg med. Hvis det er lite imponerende å bli toppscorer i CL, og vinne tittelen med Madrid, så er heller ikke resultatene til Messi i Barca særlig bedre.

Bare så det er sagt, Barca er langt mer avhengig av Messi, enn Madrid er avhengig av Ronaldo.

Det er i alle fall utrolig hysterisk at man med en halv hjerne liksom vinner CL med Madrid uansett. Madrid er ikke et godt lag, de har bare gode spillere. Ronaldo er ikke en god spiller, han spiller bare på et godt lag.

Å være biased mot titler kan ikke være noe verre enn å være biased mot ferdigheter. Det vil være umulig for noen andre enn korte, kjappe angrepsspillere å bli anerkjent for å være de beste. CL-tittelen er i det minste tre-fire klubber kapable til å vinne. Å være viktig for et lag, og være stor i de største kampene må også sies å være ferdigheter. Mulig det ikke er iøyenfallende ferdigheter, men ferdigheter er det.

(Innlegget ble redigert 11.06.18 13:12)

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8216
04.07.18 17:49

Kan Kane ta denne om England skulle gå hele veien med han som toppscorer i VM? 

Eller Neymar/Coutinho tilsvarende? De har jo i tillegg vunnet hjemlige serier også? Altså mer enn både Messi og Ronaldo da..

 

Og nei, dette er ingen invitasjon til å diskutere om noen av disse er verdens beste spiller..

 

pregra
pregraInnlegg: 8229
05.07.18 13:21

Hvis han hadde unngått alt det tullet sitt, og Brasil henta pokalen, hadde Neymar vunnet gullballen. Men det ødelegger nok såpass mye...

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8216
06.07.18 22:22

De Bruyne lansert enda?

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 9977
08.07.18 01:51

Modric kan være en kandidat hvis Kroatia vinner VM (nei, jeg mener ikke at det å vinne VM bør være avgjørende i denne kåringen, men dessverre legges det alt for stor vekt på å vinne CL/VM virker det som). Neymar tror jeg er avskrevet nå. De Bruyne kommer nok høyt oppe, men må minst vinne VM for å ha en mulighet. Jeg tror at han selv da ikke har en sjanse mot Ronaldo/Messi. Det samme gjelder selvfølgelig for andre kandidater også. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1451
08.07.18 10:59

Håper på noen andre enn Messi/Ronaldo. 

Morilov
MorilovInnlegg: 148
09.07.18 10:09

Mbappe?

mjordan23
mjordan23Innlegg: 17987
09.07.18 10:20
Morilov: Mbappe?

Har kanskje en liten sjanse dersom han er veldig markant resten av VM og Frankrike vinner. Mbappe har iallefall levert ett veldig godt mesterskap sålangt, herlig spiller. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
03.09.18 19:18

CL er alt tydeligvis. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4338
03.09.18 20:42
Samuh0lm: For herrene er det Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah og Luka Modric som er nominert. De tre samme kjempet om årets spiller i UEFAs kåring

Dette gjelder vel FIFA sin "the best" og ikke den mer prestisjetunge "ballon d'or" ? Likevel antar jeg at det som regel vil bli de samme nominerte til begge prisene. Selvsagt helt håpløs liste, sett bort ifra Modric.

Andyslidez
AndyslidezInnlegg: 2648
07.09.18 01:16

Satser på Modric tar hjem gullet. Holder med 10 år for Ronaldo og Messi.

(Innlegget ble redigert 07.09.18 01:19)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4338
07.09.18 22:55
Andyslidez: Satser på Modric tar hjem gullet. Holder med 10 år for Ronaldo og Messi.

Holder med ballon d'or som konsept. Når Messi - som burde være den SOLEKLARE vinneren, ikke engang er nominert, så blir det hele bare flaut!

Bleke
BlekeInnlegg: 16802
08.09.18 00:07
xavi-maestro: Holder med ballon d'or som konsept. Når Messi - som burde være den SOLEKLARE vinneren, ikke engang er nominert, så blir det hele bare flaut!

Leste ikke alt, men når Messi kan vinne, fremfor Sneijder som ikke engang kommer på pallen med en trippel, og VM-finale, er det bare karma.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4338
08.09.18 08:59
Bleke: Leste ikke alt, men når Messi kan vinne, fremfor Sneijder som ikke engang kommer på pallen med en trippel, og VM-finale, er det bare karma.

Cambiasso hadde den samme rekken med titler den samme sesongen? Det samme hadde Milito.

Poenget er, som også er poenget i det innlegget du siterte, hvor svada det er å utelukkende se på hva slags kollektive titler spilleren har vært med å vinne. Noe bør man vinne/være med hele veien på, for å vise individuelle prestasjoner på det høyeste nivået, men det veier aaaaltfor tungt med denne tittelen. Om du kommer til en finale, spiller dritbra, men ikke vinner, så er det langt mer prof på verdighet med hensyn til å vinne en individuell kåring som den beste spilleren, enn om du vinner tittelen men spiller møkk.

Dette er noe alle egentlig skjønner og vet, men snakker for lite om. Å tenke veldig kollektivt ved en individuell kåring er like feilslått politikk som all annen kollektiv politikk, der individet ikke lenger har noen plass.

(Innlegget ble redigert 08.09.18 09:00)

DaniParejo
DaniParejoInnlegg: 651
08.09.18 13:02
xavi-maestro: Cambiasso hadde den samme rekken med titler den samme sesongen? Det samme hadde Milito.

Cambiasso og Milito fikk ikke noen sølvball fra et VM de endte opp som tapende finalist i. Sneijder har en individuell pris fra et godt spilt VM. Om ikke annet er det en fordel å ta med seg videre inn til en kåring av "årets spiller".

Nå synes ikke jeg Sneijder var så jævla god for Inter den sesongen uansett. Messi skulle ha hatt denne prisen by default omtrent hvert eneste år. Sier man noe annet er det bare fordi man ønsker variasjon når faktum er at vi har hatt én spiller som har vært den desidert beste i flere år nå.

(Innlegget ble redigert 08.09.18 13:10)

-Jolla
-JollaInnlegg: 16119
08.09.18 15:59
DaniParejo: Messi skulle ha hatt denne prisen by default omtrent hvert eneste år.

Dette er faktisk min mening også, hvis troféet skulle gis til den beste spilleren / den spilleren som har prestert best i det gitte året.

Virker egentlig som om det faktum at Messi heter Messi, og må overgå de sinnsyke sesongene han tidligere har vist når han har vunnet, hindrer ham. Altså, jeg er helt enig i at Salah hadde en fantastisk 17/18-sesong, og at han har vært blant de aller beste spillerne i verden i 2018, men det virker som om det faktum at dette er et "nytt", fresh navn gjør at endel vurderer prestasjonene hans over Lionel Messi sine. Min teori er at hvis man de siste 6 årene hadde sett Messi sine prestasjoner fra henholdsvis Ribéry, Zlatan, Isco, Griezmann, Pogba og Salah, så ville dette ha vært de 6 siste vinnerne av BdOr, over CR og Messi.

 

Whoscored er slett ikke den beste indikatoren - det å faktisk se alle kampene som Lionel Messi spiller iløpet av et kalenderår er absolutt det beste argumentet - men den kan i hvert fall hjelpe med å sammenligne spillere (og da spesielt offensive spillere, den sliter mer med å bedømme midtstoppere og keepere), og der har Lionel Messi knust alle år etter år.

Tar man f.eks. og raskt ser på 17/18-sesongen, pluss sesongstarten på 18/19 og VM så har man dette:

Lionel Messi - 8,51 gjennomsnitts-rating på 53 kamper.
Cristiano Ronaldo - 7,95 gjennomsnitts-rating på 47 kamper.
Mohamed Salah - 7,73 gjennomsnitts-rating på 55 kamper.

Luka Modric vil være urettferdig å sammenligne på Whoscored, ettersom den børsen ikke forstår verdien av den typen spillere i forhold til målpoengsankere.

Det er altså 0,56-0,78 i forskjell på gjennomsnitts-ratingen, og dette er såpass at det er vanskelig å forsvare forskjellen på detaljer. Hvis man går ned 0,6 fra CR og Salah så ville man altså ha truffet Griezmann/Gerard Moreno i LL eller Dele Alli/Lacazette i PL. Og jeg ville aldri ha funnet på å argumentert for at Griezmann/Moreno skulle vunnet noen premie over CR på bakgrunn av forrige sesongs prestasjoner, eller at Dele Alli/Lacazette spilte bedre enn Mohamed Salah i PL forrige sesong.

Bleke
BlekeInnlegg: 16802
08.09.18 17:34
xavi-maestro: Poenget er, som også er poenget i det innlegget du siterte, hvor svada det er å utelukkende se på hva slags kollektive titler spilleren har vært med å vinne. Noe bør man vinne/være med hele veien på, for å vise individuelle prestasjoner på det høyeste nivået, men det veier aaaaltfor tungt med denne tittelen. Om du kommer til en finale, spiller dritbra, men ikke vinner, så er det langt mer prof på verdighet med hensyn til å vinne en individuell kåring som den beste spilleren, enn om du vinner tittelen men spiller møkk. Dette er noe alle egentlig skjønner og vet, men snakker for lite om. Å tenke veldig kollektivt ved en individuell kåring er like feilslått politikk som all annen kollektiv politikk, der individet ikke lenger har noen plass.

Det er kun ironisk fordi Messi har jo vært den spilleren som er beviset på at titler ikke skal ha betydning. Altså det har jo vært med det rette, men han har jo ødelagt forestillingen om å belønne viktige spillere.

Vi er jo uenige i dette, men om man skal kun se på ferdigheter, så er det bare å glemme alt fra midtbanen og ned.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Andre tjenester