Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Champions League&Europa League er utdatert

NYTT TEMA
Son
SonInnlegg: 4839
08.08.19 01:58

Jeg skal fortelle dere nøyaktig hvorfor det er det og hvordan dette kommer bare til å bli et større og større problem med årene.(Allerede blitt et ganske stort problem skal sies)
I verdens største klubbturnering hvor de beste lagene skal konkurrere så gis det altså ut et max antall plasser for hver nasjon. De 4 største ligaene kan i utgangspunkt kun ha med 4 lag med mindre de vinner EL/CL året før.
Allerede her er problemet ettersom turneringen ikke har de beste lagene. Det er jo det turneringen burde handle om. 

De største nasjonene burde få utvidet antall lag som kan delta. De trenger ikke nødvendigvis å få en direkte plass, men de burde uten tvil få en kvalikk mulighet. 2-3 lag fra de 4 største nasjonene. 
Om Arsenal ikke klarer å slå f.eks Rosenborg over 2 kamper.. Ja da kan man faktisk si at det var fortjent at Rosenborg spiller CL. Men Arsenal fortjener ikke en sjanse fordi de havnet utenfor rekkevidden i en meget tøff liga er bare tull. Mens f.eks Rosenborg skal møte andre jevn gode motstandere for en plass i en turnering de garantert kommer til å mislykkes i.

Er det ikke bedre å ha med lag som kan lykkes? Som faktisk har en sjanse? Dette ville ført til en mer uforutsigbart turnering. Det ville ført til mer spenning knyttet den deiligste turneringen i fotballen.

Alle snakker om dødensgruppe. Alle blir giret over hvor "spennende" den gruppen er hvert år. Alle kan slå alle og hvem som helst kan gå videre, det er som oftest det dødensgruppe er. Er det ikke det turneringen burde handle om? Det neste er når disse lagene går til utslagsrunden. Her vil det også være litt mer spenning ettersom f.eks Zenit går videre fordi de tilfeldigvis havner i en gruppe med Gent, Salzburg og Shakhtar. Ikke veldig spenning den utslagsrunden mellom Barcelona og Zenit vil nå jeg si. Mange av de dårligste lagene som karrer seg videre etter å ha spilt mot de andre dårlige lagene. Ender altså opp med å bli fullstendig kasteball i gruppespillet. 
Sikkert en enorm opplevelse for Rosenborg fansen å se Bayern ydmyke laget deres. Det er ikke sjarmerende om San Marino får en plass i VM fordi de slo 3-4 andre håpløse nasjoner. Stort øyeblikket for det laget, men et enormt tap i kvalitet og underholdning. 

Sjarm? Spar meg. Det er så gammeldags holdning. Fotballen har utviklet seg. Om man ikke ønsker at lag som Bayern, Barcelona, Real Madrid osv skal være så overlegen så må man se på hva man kan gjøre med den saken. Jo nettopp å gjøre turneringen enda vanskeligere. Vil de fortsatt gå videre? Mest sannsynlig, men de kan ikke bare stille B-preget lag og ta til seg enkle 6poeng mot disse lagene.Det neste er økonomi. Jeg hører deg. Det er veldig mye penger for mindre klubber.
Men hva vil skje i deres respektive ligaer om disse klubbene vil bli matet med store summer? Dominansen i egen liga vil ta fullstendig over fordi de andre er ikke i nærheten av å matche de. Før man vet ordet av det så er det PSG/Ligue tilstander i disse ligaene. På 20 år har Rosenborg vunnet ES 13 ganger.

Ekstremt mye takket være CL/EL. Da blir det vanskelig for resten å henge med. 
Da synker nivået i ES, fordi da kan Rosenborg komme å vifte med pengesjekken å lokke til seg de beste spillerne i ES.


Med vanskeligere gruppespill, så betyr dette også at de beste lagene ikke er like garantert for de enorme summene man får. Dette vil også føre til at de blir mindre dominerende i deres respektive ligaer fordi de åpenbart får mindre penger. Mens de som kanskje er midt på treet klarer å hevde seg. Over tid vil det føre til at flere av 5-8 plass lagene i top 4 ligaene blir sterkere og forhåpentligvis i stand til å holde på sine beste spillere. Dette vil igjen føre til at ligaen blir sterkere og mer uforutsigbar.


Så konklusjonen er ganske enkel. La flere av de største ligaene få flere plasser i CL enten direkte eller via playoff. La disse være motstanderen til de som spiller kvalikk. 
Som jeg sa tidligere. Dersom et lag da slår disse lagene så fortjener de absolutt plassen. Men ikke la Rosenborg og Ferencvaros spille om CL plass fordi det er "sjarmerende" å ha ræva lag med i turneringen som ikke har sjanse. 


Europa League ble laget for det formålet at mindre lag skulle kunne delta(jk, penger selvsagt). I teorien en helt unødvendig turnering. Men den gir mer mening om nåløyet er trangere for Champions League. 

Men ettersom det fortsatt er en del gode lag som definitivt kunne og burde ha vært i CL deltar så blir også konken fortsatt litt for tøff for mange av disse lagene. Men de har i det minste en sjanse. Det har de ikke i CL.
Pengene er selvsagt gode her også, men ikke på langt nær så voldsomme som de er i CL. Så er jeg sikker på at pengene i Europa League ville gått ned dersom den hadde hatt færre av de gode lagene som i teorien burde vært i CL. Vinneren kunne fått plass i CL, mens andre plassen kunne spilt play-off.


GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 81799
08.08.19 21:24

Helt uenig. La "Champions League" bli nettopp det, altså en liga for mesterne, eller gjerne tilbake til serievinnercupformatet. Da blir pengene spredt mer utover fotball-Europa og en kan da motvirke utviklingen en har sett siden 90-tallet som gjorde e-cupene mer kjedelige.De evinnelige oppgjørene mellom Chelsea- Liverpool for noen år tilbake var jo temmelig traurige greier.

Hordalending
HordalendingInnlegg: 11
08.08.19 21:38

Einig der. Er vel om lag 50 land i Europa(?) og alle dei som har eigen serie burde få sin serievinnar med i Champions League. Kan i nauden sleppa inn toarane frå dei beste seriane. Elles burde Cupvinnarcupen gjenopplivast og UEFA-cupen tilbakeførast til sitt originale format(vekk med dette tullet med at taparane frå CL går til UEFA-cupen).

Son
SonInnlegg: 4839
08.08.19 22:34
GiPazzini_85: Helt uenig. La "Champions League" bli nettopp det, altså en liga for mesterne, eller gjerne tilbake til serievinnercupformatet. Da blir pengene spredt mer utover fotball-Europa og en kan da motvirke utviklingen en har sett siden 90-tallet som gjorde e-cupene mer kjedelige.De evinnelige oppgjørene mellom Chelsea- Liverpool for noen år tilbake var jo temmelig traurige greier.

Er jo ikke det når turneringen har x antall flere passer fra en liga allerede. Da er ikke tuneringen en liga for "mestere". Dette fungerte tilbake på en tid hvor det var lite penger i fotballen. Altså nivået var jevnere. Nå har fotballen vokst fra disse ligaene og lagene. Personer som fortsatt drømmer om at lag som Rosenborg skal karre 

At enorme penger går til lag i ligaer som aldri NOENSINNE kommer til å hevde seg i CL har veldig lite å si. Om noe kommer det bare til å sørge for at dominansen i deres respektive liga blir større som f.eks Rosenborg i Eliteserien fordi de andre ikke er i stand til å holde følge. Dette taper fotballen på.


Mange av disse ræva lagene som spiller kvalikk nå blir kasteball i turneringen fordi de har ikke noe der å gjøre. Noe de ikke kommer til å gjøre om 100 år heller. Her burde større og bedre lag komme inn. Slik at sjansen for at de tar hånd om disse lagene som mer eller mindre har komme seg videre fra gruppespillet uten problemer må begynne å svette mer for å komme seg videre. Over tid vil altså de rikeste lagene bli mer svekket, mens de midt på treet lagene vil bli sterkere. Dette vil sørge for at de i større stand er å holde på gode spillere (og lokke til seg gode spillere). Dette vil da også gjøre de største ligaene tøffere over tid.

Så du kan være så mye uenig du bare vil. Du lever fortsatt i den verden av at "alt var bedre" i før, men er ikke i stand til å sette deg i dagens situasjon.


Om Barcelona, Bayern, Juventus, City, PSG + en rekke andre mestere skulle kjempet om CL hvert omtrent hvert eneste år uten et snev av særlig konkuranse. Hva tror du utfallet hadde blitt og hvor ufattelig rike tror du ikke disse klubbene hadde blitt? Ekstremt mye mer enn hva dagens situasjon hadde vært.

Eneste måten å ta hånd om de rikeste klubbene og gjøre avstanden ned til resten kortere er å sørge for at turneringen blir vanskeligere, ikke lettere for lag som aldri kommer til å hevde seg. 

Son
SonInnlegg: 4839
08.08.19 22:40
Hordalending: inig der. Er vel om lag 50 land i Europa(?) og alle dei som har eigen serie burde få sin serievinnar med i Champions League. Kan i nauden sleppa inn toarane frå dei beste seriane. Elles burde Cupvinnarcupen gjenopplivast og UEFA-cupen tilbakeførast til sitt originale format(vekk med dette tullet med at taparane frå CL går til UEFA-cupen).

Nei. Ikke faen om de skal. Turneringen hadde blitt enda mer kjedelig, enda mer forutsigbar og de rikeste klubbene som har mer eller mindre en garanti for å vinne serien(Juventus, PSG, Bayern) ville bare blitt enda mer rikere enn alle andre. Noe som igjen bare vil økt avstanden til resten enda mer.

Gamlinger som fortsatt synser om tider for 30 år siden. 

Hordalending
HordalendingInnlegg: 11
09.08.19 20:07

Pengane burde sjølvsagt fordelast likt utover alle europacupane.

Deathlock84
Deathlock84Innlegg: 1352
12.08.19 12:49

Synes ikke Tottenham, Valencia, Inter og 4. plassen fra Tyskland har noe å gjøre i CL. Det å havne 30 / 40 poeng bak City og Barcelona burde ikke kvalifisere deg for CL. Ha heller med Ajax / Olympiakos og sånne andre lag som fortjener gruppespill-plass fordi de faktisk vant serien og ikke havnet 60 poeng bak andre lag.


Nå slipper Tottenham / Lille og sånne lag play-off runde også. Gjør meg rimelig sint dette. 

andwez
andwezInnlegg: 11282
12.08.19 14:37
Hordalending: . Er vel om lag 50 land i Europa(?) og alle dei som har eigen serie burde få sin serievinnar med i Champions League.

Skal vi vente til semifinalen før vi får en bra kamp da? Torshavn FC mot Manchester City i gruppespillet osv? Det blir jo bare et spørsmål om når City, Barcelona, Bayern, PSG og Juventus møter hverandre. Mulig det er gode nyheter for Ajax - men de kommer jo til å ende som et lag som går på intravenøs næring pga. at nivået i hjemlig liga er alt for lavt. 

andwez
andwezInnlegg: 11282
12.08.19 14:38
Deathlock84: Synes ikke Tottenham, Valencia, Inter og 4. plassen fra Tyskland har noe å gjøre i CL.

Nei, det ene laget kom jo tross alt bare til finalen i mai. 

ohlalaSpurs
ohlalaSpursInnlegg: 8480
12.08.19 14:41

Synes man burde få ut lag som aldri kommer til å vinne denne cupen. For eksempel City og PSG.

Hordalending
HordalendingInnlegg: 11
12.08.19 15:31

Andwez: Om naudsynt får ein da, ja. Sjølv om eg tvilar sterkt på at da hadde vorte so lenge før toppklubbane møtte einannan.


Elles, kva er eigentleg ein god kamp? Topp 4 i Spania, Italia og England mot kvarandre for tusande gong?

Son
SonInnlegg: 4839
13.08.19 21:14
Deathlock84: Synes ikke Tottenham, Valencia, Inter og 4. plassen fra Tyskland har noe å gjøre i CL. Det å havne 30 / 40 poeng bak City og Barcelona burde ikke kvalifisere deg for CL. Ha heller med Ajax / Olympiakos og sånne andre lag som fortjener gruppespill-plass fordi de faktisk vant serien og ikke havnet 60 poeng bak andre lag.

Men det har Rosenborg fordi de slår drittlag fra andre dritt ligaer? 

Sorry men hadde Rosenborg vært i PL så hadde de vært en meget sterkt nedrykkskandidat. Hadde kanskje tatt 10p om de var heldig. Hvorfor skal disse være med å konkurrere i verdens største klubbturnering? Fordi de vant ligaen sin og slo noen drittlag på veien? Veldig tynt argument. 

Alle som ønsker at det kun er serievinnere i CL er jo fullstendig nedsnødd. Dette vil bare skape ENORMT mye større skille mellom de rike og resten. 

Den eneste måten å få disse lagene ned fra tronen er å sørge for at de lagene som kan konkurrere mot disse lagene får plass og pengene til å gjøre det. Disse lagene er også i stand til å holde på spillere. Dette vil også ØKE konkurransen i ligaen.

Rosenborg vil aldri kunne gjøre dette. Aldri. 

Vet du hva som derimot skjer dersom et lag som Rosenborg som får 120+++ millioner hver jævla sesong? 
Ingen andre lag vil være i nærheten å konkurrere mot det i Eliteserien. 


Nei få bort alt søpplet. Det er en turnering kalt Europa League for sånne lag. Der kan de spille. Basert på sluttplassering der så kan det hende de kan få 3-4 lag til å spille playoff mot noen topplag som har havnet på 5-6 plass i de største ligaene. 1 plassen burde åpenbart få en plass i CL gruppespillet.

Son
SonInnlegg: 4839
13.08.19 21:27
andwez: Skal vi vente til semifinalen før vi får en bra kamp da? Torshavn FC mot Manchester City i gruppespillet osv? Det blir jo bare et spørsmål om når City, Barcelona, Bayern, PSG og Juventus møter hverandre. Mulig det er gode nyheter for Ajax - men de kommer jo til å ende som et lag som går på intravenøs næring pga. at nivået i hjemlig liga er alt for lavt.

Nettopp. Synes turneringen er forutsigbart. Spesielt gruppespillet er jo temmelig kjedelig med mindre man havner i dødens gruppe. Hadde vært så deilig om alle grupper var dødens gruppe. Hvem som helst kunne gått videre. 


Barcelona har 15 strake år med å kvalifisere seg til utslagsrunden. Barcelona er gode, men det burde ikke være så lett. Det kan godt tenkes at de hadde klart det samme også med bedre motstandere, men de måtte jobbet betydelig mer for det.

4 seedet laget i gruppespillet er som oftest en eller to kampers rotasjon for de største lagene. De blir bare kasteball og de kommer ALDRI til å klare å hevde seg. 

Burde hive inn bedre lag. Driter fullstendig i om at de ikke har vunnet ligaen,. Hele det konseptet er gammeldags, utdatert og skapt på en tid hvor det ikke var enorme forskjeller i fotballen.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4702
13.08.19 22:36

Kvalifisering til gr.spill i CL tilsvarer vel omtrent 15. plass i PL? Omkring 20 mill pund?

peraleks
peraleksInnlegg: 6283
13.08.19 23:59
Hordalending: Andwez: Om naudsynt får ein da, ja. Sjølv om eg tvilar sterkt på at da hadde vorte so lenge før toppklubbane møtte einannan.
Elles, kva er eigentleg ein god kamp? Topp 4 i Spania, Italia og England mot kvarandre for tusande gong?

Av de 32 lagene så hadde man sittet igjen med 5 superlag. Med utgangspunkt i fjorårets vinnere så hadde altså Barcelona, City, Bayern, Juventus og PSG møtt resten av røkla rundt om i Europa. Tar man utgangspunkt i at samtlige vinner deres gruppe og således unngår hverandre i en åttendelsfinale, så vil man tidligst se et oppgjør mellom lagene i kvartfinalen. 

 

Hvem i alle dager gidder å se disse 5 grisebanke diverse serievinnere rundt om i Europa fram før til Februar/Mars?

 

Hva skal du så gjøre med resten av topplagene? 

 

Man hadde mest sannsynlig fått et større trykk på en ny europeisk supercup eller serie, hvor den største andelen av topplagene ville ta plass. Denne ville igjen ha danket ut CL i løpet av kort tid.

(Innlegget ble redigert 13.08.19 23:59)

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 13832
14.08.19 02:32
GiPazzini_85: Helt uenig. La "Champions League" bli nettopp det, altså en liga for mesterne, eller gjerne tilbake til serievinnercupformatet. Da blir pengene spredt mer utover fotball-Europa og en kan da motvirke utviklingen en har sett siden 90-tallet som gjorde e-cupene mer kjedelige.De evinnelige oppgjørene mellom Chelsea- Liverpool for noen år tilbake var jo temmelig traurige greier.

Er det bittert at italiensk-fotball er blitt en kasteball?

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 3518
14.08.19 21:28

Hahahhaa Null Champions league p azz

(Innlegget ble redigert 14.08.19 21:32)

DaniParejo
DaniParejoInnlegg: 938
14.08.19 23:53
Son: Er jo ikke det når turneringen har x antall flere passer fra en liga allerede.

Nei. Nettopp derfor han skriver la den bli det, slik som det var. Duh.

Champions League er ikke utdatert, det handler rett og slett om at de ikke trekker den siste pluggen. Turneringen har beveget seg i den retningen du ønsker helt siden man forlot serievinnercup-formatet.

Bare et spørsmål om tid uansett. Man kommer aldri til å bevege seg noe nærmere det man hadde før. De største klubbene i Europa presser sikkert allerede på for en mer renspikket europeisk superturnering.

andwez
andwezInnlegg: 11282
15.08.19 13:17

De kan starte med å kaste "Champions Route"-kvalifiseringen i søpla. Hvis Rosenborg og Celtic slår Roma og Valencia i siste kvalifiseringsrunde skal de få lov til å være med. For denne gang. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27152
17.08.19 14:23
Hordalending: kva er eigentleg ein god kamp? Topp 4 i Spania, Italia og England mot kvarandre for tusande gong?

Det er slik de ønsker det, så hvorfor ikke gi dem det? La nå disse storklubbene bryte ut og få den superkule superligaen sin, så kan resten av Europa slippe gnålet og sippingen deres, og vi kan få tilbake serievinnercupen, cupvinnercupen og UEFA-cupen i deres opprinnelige format. Forskjellen mellom de største og de som ligger et par hyller under er uansett blitt så stor at det ikke lenger har så mye for seg å se dem møtes i gruppespill i det eksisterende Champions League. Det hadde vært ordentlig til pass for de store å få en egen liga der de kan fordele premiepenger seg imellom, og så får TV-selskapene sine ukentlige oppgjør mellom dem alle. Vinn-vinn. 

Hvilke klubber er det vi ønsker dit? Det bør være en lukket liga for kanskje 14-16 lag, som med det naturligvis også ekskluderes fra sine respektive nasjoners seriesystemer og nasjonale cuper. Så kan vi andre sitte og peke nese av dem når sytingen starter: "Uff, det er så kjedelig å bare møte Bayern, Real og Man Utd uke etter uke. Jeg skulle ønske vi hadde større variasjonsmuligheter". Og det er her vi må skyte inn og minne dem på at "dette, kjære venner, er nøyaktig hva dere ønsket". 

Jeg tror det blir veldig bra, jeg. Mail sendt UEFA. 

Son
SonInnlegg: 4839
17.08.19 14:37
mikemodano: er nøyaktig hva dere ønsket".

Hva du forslår har aldri vært i nærheten av noens ønsker. Må være det dummeste eksempelet jeg noensinne har sett.


Det er mye kjedeligere for lag og personer når to ræva lag møtes enn når 2 av de beste lagene møtes. Dette kommer ikke til å forandre seg om de spiller 2 ganger i året de neste 100 årene engang. Du kan jo stikke bort på PL forumet å spørre om de mye heller liker å se på kamper hvor Liverpool spiller mot Arsenal,Chelsea, City, United, Tottenham enn mot bunn 5 lagene.


Men for all del, kos deg med drittfotballen som folk flest synes er kjedelig.

Klikk for å gå tilbake til toppen