Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hviterussland - Belarusbank-Vysshaya Liga 2020

NYTT TEMA
P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
21.05.20 11:51

Som eneste europeiske liga som har holdt det gående under hele corona-perioden fortjener vel nesten denne flotte ligaen en egen tråd. Samtlige kamper er tilgjengelige gratis på nett og har bidratt til en kraftig reduksjon av manges, inkludert undertegnedes, fotball-abstinenser i denne perioden.

Det er nå spilt en snau tredjedel av sesongen og vi begynner å se en del tendenser:

 

BATE Borisov

Fremstår som det soleklart beste laget. Etter 13 seriegull på rad fra 2006 til 2018, glapp gullet i fjor overraskende til Dinamo Brest. Laget har deltatt i gruppespillet i CL fem ganger de siste tolv årene, samt vært fire ganger i gruppespill i EL. Senest 14. februar 2019 vant laget 1-0 hjemme mot Arsenal i 16-delsfinalen i EL (tapte 3-0 borte i returoppgjøret). Sommeren 2019 spilte laget CL-kval mot Rosenborg og røk ut etter to jevne kamper (2-1 seier hjemme, 0-2-tap borte). I årets serie startet BATE med to overaskende tap før de nå har 7-1-0 på de åtte siste og har kommet seg opp på tabelltoppen. Troppen prises til EUR 11,5 mill på Transfermarkt (høyest i ligaen) og består av en rekke gode spillere som for eksempel midtbanespilleren Stanislaw Drahun som har 66 landskamper for Hviterussland. Et spennende nordisk innslag er midtbanespilleren Willum Thor Willumson. Etter å ha sett en del kamper er inntrykket helt klart at dette er det laget i serien med både høyest toppnivå og stabilitet. Soleklar tipsener!

 

Dinamo Brest

Fjorårets overraskende seriemester har kommet skjevt ut i fra hoppkanten og står med skuffende 4-1-5 på sine første ti kamper. Var tidvis på høyde spillemessig i gårsdagens storkamp hjemme mot BATE, men virker å komme til kort mot storlaget fra Borisov både på ferdigheter innenfor begge 16-meterne og på stabilitet. Troppen verdsettes til EUR 10,1 mill på Transfermarkt - nest høyest i ligaen etter BATE. Dinamo Brest er det laget i ligaen som trekker flest tilskuere (snitt 8800 i fjor). Det kan også tilføyes at samtlige lag har betydelig færre tilskuere i år - angivelig på grunn av et virus. Det jeg har sett av Dinamo Brest i år har ikke imponert. I beste fall en medaljekandidat.

 

Shakhtyor Soligorsk

Fjorårets bronsevinner kom i likhet med BATE skjevt ut helt i starten av sesongen, men har siden hentet seg kraftig inn. 3-1-0 på de fire siste og er oppe på femteplass. Troppen prises tredje høyest på Transfermarkt, EUR 9,3 mill, og består blant annet av sterke serbiske navn som Igor Ivanovic og Nikola Antic. Av det jeg har sett virker dette laget å ha et meget høyt toppnivå, men å mangle litt på stabiliteten. Min favoritt til sølvet.

  

Dinamo Minsk

Den tidligere storklubben fra hovedstaden har nå ikke vunnet ligaen siden 2004. Som eneste hviterussiske lag har faktisk Dinamo også et seriemesterskap fra den Sovjetiske toppdivisjonen, som ble vunnet i 1982. Sesongstarten har vært så som så med 4-0-5 på de ni første kampene. Laget fremstår tidvis bra og har et relativt høyt toppnivå, men sliter veldig med stabiliteten - spesielt på bortebane har det tidvis vært veldig tynn suppe. Troppen prises fjerde høyest på Transfermarkt - EUR 6,1 mill. Medaljekandidat hvis de tar seg i nakken. Sparke treneren?

 

Torpedo Belaz

En positiv overraskelse i årets sesong som i øyeblikket er helt oppe på andreplass. Troppen prises til kun EUR 4,2 mill, som er omtrent på snittet i ligaen. Fra de kampene jeg har sett har laget kanskje totalt sett fått litt godt betalt ut i fra spill og sjanser, men det er som kjent ikke ulovlig å være effektiv. Har mulighet til å legge seg helt i ryggen på BATE med seier i kveldens bortekamp mot bunnlaget Neman Grodno. Her er det bare å benke seg klokken 18:00 og finne frem popcorn og Peroni. Torpedo Belaz er en outsider i årets medaljekamp.

 

Energetik-BGU

Årets kanskje aller største og mest positive overraskelse så langt. Startet sesongen med tre seiere, blant annet 3-1 hjemme mot BATE i seriepremieren. Deretter fulgte tre tap før laget nå igjen har vunnet tre strake. Sjarmerende lag å se på som skaper mye sjanser og faktisk kunne fått enda bedre betalt ut i fra spill og sjanser hittil. Troppen er kun verdsatt til EUR 3,1 mill. på Transfermarkt, men har ut i fra det jeg har sett veldig spennende spillere i f.eks. David Tweh (3 landskamper for Liberia) og Djasur Yakhshibaev (2 landskamper for Usbekistan). Sistnevnte er for øyeblikket delt toppscorer i ligaen med seks mål på tross av middels effektivitet. Har bommet flere ganger både på åpent mål og alene med keeper i de kampene jeg har sett. Definitivt en spiller som på sikt vil kunne hevde seg i bedre ligaer enn dette. Spennende lag som kan ta en overraskende medalje i 2020 - tipper de på bronse.

 

Isloch Minsk, Slutsk, Vitebsk, Slavia Mozyr, FK Minsk

Dette er alle lag som virker å skulle kjempe på midten av tabellen. Alle disse har tropper som prises rundt EUR 3 - 4 mill. Fremstår ikke gode nok til å sloss om medalje, men heller ikke så svake at de vil blande seg ned i noe nedrykksstrid.

 

Ruh Brest

Nyopprykket lag som har overrasket stort hittil. Har kun sluppet inn fem mål (færrest i ligaen) og har plassert seg tilsynelatende trygt midt på tabellen. Tropp - EUR 3,2 mill. Så gode som Ruh har vist seg å være defensivt virker det ikke å være noen nedrykksfare her. 

 

Gorodeya

Krige-lag. Ikke vakkert å se på og kvalitetsmessig så där, men har en forbausende sterk evne til å få med seg jevne og tidvis gode resultater. 1-0 seiere hjemme mot Dinamo Minsk og borte mot Energetik-BGU kan nevnes i denne forbindelse. Tropp - EUR 3,0 mill. Nedre halvdel, men tipper de berger plassen.

 

Neman Grodno

Har startet med åtte poeng på åtte kamper og er dermed godt plantet i nedrykksstriden. Det er fortsatt kort vei opp, men laget virker ustabilt og må opp noen hakk kvalitetsmessig om dette skal gå. Viktig kamp hjemme mot Torpedo Belaz i kveld som med seier kan få ting til å se lysere ut. Tropp - EUR 4,0 mill. Tips: Nedrykkstrid helt inn. Sparke trener?

 

Belshina Bobruisk

Nyopprykket lag som har slitt resultatmessig hittil. Fasit så langt: 0-3-6 og tre poeng på ni kamper. Tropp - EUR 2,8 mill. Av de kampene jeg har sett har laget tidvis vært spillemessig bedre enn resultatene skal tilsi, men slitt med effektiviteten. Tips: Vil heve seg utover og kan utfordre lagene foran, men trolig vanskelig å unngå nedrykk etter den poengmessig svært svake starten.

 

Smolevichi

Nok et nyopprykket lag som har slitt og har 0-4-5 på de første ni kampene. Tropp - EUR 2,8 mill. Spillemessig har dette virket som det svakeste laget i ligaen ut i fra de kampene jeg har sett. Tips: Sist og rett ned igjen.

 

Runder av med et oppsummert tabelltips: 

1. BATE 

2. Shakhtyor Soligorsk 

3. Energetik-BGU 

4. Torpedo-Belaz 

5. Dinamo Brest 

6. Dinamo Minsk 

7. Slutsk 

8. Islosh Minsk 

9. Ruh Brest 

10. Vitebsk 

11. FK Minsk 

12. Slavia Mozyr 

13. Gorodeya 

14. Neman Grodno (kval) 

15. Belshina Bobyruisk (nedrykk) 

16. Smolevichi (nedrykk)

(Innlegget ble redigert 21.05.20 11:55)

Johnsli

Innlegg: 14215
Johnsli
21.05.20 15:56

Enig i topp 2.

 

Har sett en del, men å skille alle lagene fra hverandre slik som du stort sett har klart får jeg ikke helt til. Slutsk har et spennende angrep og kan være med i medaljekamp helt inn. Torpedo BelAZ virker solide og stabile. Jeg tror fort de tar 3. plassen, kanskje til og med 2. plass. Dinamo Brest er jeg enig i at har skuffet, men de har tidvis spilt på et høyt nivå, eksempelvis i starten av 1. cupkamp mot Shaktyor. Utelukker ikke de fra medaljekampen heller.

 

Energetyk tror jeg faller av etterhvert uten at jeg helt klarer å peke på hvorfor. Dinamo Minsk har sett fryktelig ustabile ut og har pådratt seg utvisning i flere av kampene jeg har sett de. Skal dog sies at kortene generelt sitter løst i denne ligaen.

(Innlegget ble redigert 21.05.20 15:57)

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
21.05.20 17:04

Jeg har også merket meg det høye antall røde kort i denne ligaen. Ikke umulig at noen av disse har vært fikset. Det internasjonale bettingmarkedet er enormt og plutselig var det nesten bare hviterussisk fotball på menyen. Absolutt mulig at noen spillere og/eller dommere har blitt tilbudt gode honorarer for å "levere" røde kort. Men dette blir selvsagt bare spekulasjoner.

Johnsli

Innlegg: 14215
Johnsli
21.05.20 17:40

Det er forsåvidt relativt tøft spill i ligaen, men syns likevel dommerne ligger på en alt for streng linje generelt sett. Litt samme følelsen som når jeg ser spansk fotball, men kanskje enda verre i den forstand i Hviterussland. Hva som er grunnen til det er ikke godt å si, det er ikke sånn at enkelte lag blir bortdømt på noen måte og jeg har heller ikke følt at det har vært så mange utvisninger som har vært mistenksomme i den forstand.

 

Men antall kort har ihvertfall gått kraftig opp fra fjorårets 3,475 til 5,25 så langt denne sesongen. Alle lags kamper snitter høyere enn fjorårets totale snitt.

(Innlegget ble redigert 21.05.20 17:43)

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
21.05.20 20:02

Sterk innsats av Neman Grodno som vinner kveldens kamp hjemme mot Torpedo Belaz med 3-1. Neman får dermed tre viktige poeng i nedrykksstriden og er oppe på 11. plass. Fryktelig jevnt og kun tre poeng som skiller 7. fra 14. plass i øyeblikket. 

For Torpedo var dette et skudd for baugen. Holder 2. plassen før resten av runden fullføres i morgen og lørdag. Nå fire poeng bak BATE med like mange kamper spilt. 

(Innlegget ble redigert 21.05.20 20:02)

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
24.05.20 11:14

Da er tiende serierunde i Hviterussland fullført. Unntaket er FK Minsk som pga koronasmitte i troppen har fått sine to siste kamper mot Neman Grodno og Smolevici utsatt. Forhåpentligvis er troppen igjen friskmeldt til neste helgs hjemmekamp mot Slutsk. 

Resultater 10. serierunde: Dinamo Brest - BATE 1-3, Neman Grodno - Torpedo Belaz 3-1, Slavia Mozyr - Gorodeya 1-1, Shakhtyor Soligorsk - Beshina Bobyruisk 4-0, Slutsk - Ruh Brest 1-1, Isloch Minsk - Energetik-BGU 1-2, Vitebsk - Dinamo Minsk 1-1. 

BATE leder nå med 22 poeng, Energetik-BGU følger poenget bak med 21, mens Shakhtyor Soligorsk og Torpedo Belaz begge har 18. I bunnen står Belshina Bobyrusisk fremdeles uten seier med tre poeng mens Smolevichi blir liggende på fire etter å ikke ha fått spilt denne runden. FK Minsk, som har to kamper til gode, ligger for øyeblikket på kvallik med sine 10 poeng. 

I dag søndag spiller BATE og Dinamo Brest cupfinale i Minsk. Etter det som er vist hittil i år må BATE sies å være store favoritter til å ta hjem denne pokalen.

Neste serierunde spilles kommende fredag, lørdag søndag og inneholder følgende kamper: Torpedo Belaz - Smolevichi, Gorodeya - Neman Grodno, FK Minsk - Slutsk, Belshina - Slavia Mozyr, Dinamo Minsk - Shakhtyor Soligorsk, Energetik BGU - Vitebsk, BATE - Isloch Minsk, Ruh Brest - Dinamo Brest. 

(Innlegget ble redigert 24.05.20 11:14)

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
03.06.20 17:56

Resultater 11. serierunde: Torpedo Belaz - Smolevichi 2-1, Gorodeya - Neman Grodno 0-2, FK Minsk - Slutsk 1-0, Belshina - Slavia Mozyr 2-3, Dinamo Minsk - Shakhtyor Soligorsk 0-1, Energetik BGU - Vitebsk 3-3, BATE - Isloch Minsk 1-0, Ruh Brest - Dinamo Brest 1-4. 

BATE bare fortsetter å vinne og har nå 25 poeng. Energetik BGU gav bort 3-2 ledelsen mot Vitebsk fire minutter på overtid etter å ha spilt mesteparten av andre omgang med ti mann, 22 poeng. Sterk seier av Shakhtyor Soligorsk borte mot Dinamo Minsk og opp på tredjeplass med 21 poeng. I bunnen fortsetter Smolevichi og Belshina å tape og står begge fremdeles uten seier.

12. serierunde spilles kommende helg: Smolevichi - Gorodeya, Slutsk - Torpedo Belaz, Isloch Minsk - Ruh Brest,  Slavia Mozyr - Neman Grodno, Dinamo Brest - FK Minsk, Vitebsk - BATE, Belshina - Dinamo Minsk, Shakhtyor Soligorsk - Energetik BGU.

Sistnevnte spilles søndag kl. 19 og blir en spennende kamp i medaljestriden hvor en eventuell vinner fortsatt vil ha heng på BATE på topp. BATE selv har en litt vrien bortekamp i Vitebsk, men blir selvsagt igjen store favoritter (odds ~1,50). 

(Innlegget ble redigert 03.06.20 17:56)

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
06.07.20 08:02

Da har vi rundet halvveis i den Hvitrussiske sesongen. Med unntak av de to kampene som ble utsatt pga virus, har lagene nå unnagjort 16 av 30 kamper. 

I toppen er ingenting avgjort og det skiller bare fire poeng mellom de seks øverste lagene. Shakhtyor Soligorsk har inntatt tabelltoppen med 30 poeng etter at BATE plutselig har gått på to overraskende hjemmetap. BATE følger med samme poengsum, men dårligere målforskjell. Årets skivebom fra undertegnede i åpningsinnlegget var å tippe Neman Grodno helt i bunnen. Etter dette har laget vunnet utrolige syv kamper på rad og befinner seg nå bare et poeng bak Shakhtyor og BATE, attpåtil med én kamp til gode. Energetik BGU er fortsatt med for fullt og har også 29 poeng. Tre poeng bak disse finner vi Dinamo Brest og Torpedo Belaz med 26 som heller ikke er hektet av. Det går med andre ord mot en meget spennende avslutning på sesongen i Hviterussland!  

I bunnen er det Belshina Bobruisk som er hektet av med sine 7 poeng, mens Smolevichi fortsatt har et slags heng med sine 11. FK Minsk ligger på kvalik med 14, men har fortsatt to kamper til gode. Med andre ord fortsatt mye som tyder på at Belshina og Smolevichi går rett ned igjen, mens det er helt åpent om kvalik. 

(Innlegget ble redigert 06.07.20 08:03)

GiPazzini_85

Innlegg: 87511
GiPazzini_85
06.07.20 13:21

Dynamo Brest, med stjernene Krivets, Kisljak og Dynamo Kiev-veteranene Milevskij og Khatsjeridi imponerer ikke akkurat i sin kamp med å forsvare seriegullet.


Mye penger hos Dynamo Brest?

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
07.07.20 08:01

Har ikke oversikt over den økonomiske situasjonen til klubbene, men med tanke på at de har den troppen de har og er et av de mest populære lagene i ligaen burde jo i teorien Dinamo Brest ligge helt i øvre skikt.

Så skal de jo ut i CL kval i år og bør vel ha en liten sjanse til å i hvert fall nå et EL-gruppespill. Men hvordan det blir med europacupene i år er vel fortsatt et stort spørsmålstegn. 

(Innlegget ble redigert 07.07.20 08:01)

Johnsli

Innlegg: 14215
Johnsli
10.07.20 16:09
P_Bateman: Shakhtyor Soligorsk har inntatt tabelltoppen med 30 poeng etter at BATE plutselig har gått på to overraskende hjemmetap.

Soccerway har fortsatt BATE øverst. De har også Vitebsk foran Ruh Brest. Lurer på om de har innbyrdes foran målforskjell? BATE og Shakthyor spilte uavgjort, så litt usikker på hvorfor.

(Innlegget ble redigert 10.07.20 16:12)

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
11.07.20 11:04

Virker som om det er innbyrdes som avgjør ja, men ingen grunn til at BATE skal ligge foran Shakhtyor (utenom alfabetet). 1-1 i innbyrdes, Shakhtyor med bortemål i den kampen og bedre målforskjell totalt. 

Begge har forøvrig overkommelige hjemmekamper i dag, mot hhv Slavia Mozyr og Gorodeya. 

(Innlegget ble redigert 11.07.20 11:04)

Johnsli

Innlegg: 14215
Johnsli
13.07.20 14:10

Energetyk - Ruh Brest 1-8 faktisk.


Energetyk slapp inn flere mål i går enn på sine 7 første hjemmekamper totalt. Ruh Brest scoret like mange i går som de har gjort i sine 8 første bortekamper. Sjeldent mange mål i en kamp med Ruh Brest involvert.


Iflg. livescore:


Skudd på mål: 6 - 10
Skudd utenfor: 3 - 2
Målspark: 3 - 13
Cornere: 8 - 1
Ballbesittelse: 50 - 50

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
13.07.20 20:30

Mistenker at det er noe muffens med den kampen der. Uvanlige bevegelser i oddsmarkedet på forhånd hvor Energetik gikk fra å være klare favoritter til å plutselig være underdog - som topplag hjemme mot en middelhavsfarer. Å gå fra 5-0 hjemme mot Slavia og 1-0 borte mot BATE til å tape 1-8 hjemme mot Ruh skal rett og slett ikke gå an! 

Hvis det er korrupsjon inne i bildet håper jeg virkelig sannheten kommer for en dag! 

(Innlegget ble redigert 13.07.20 20:30)

valotunk

Innlegg: 6712
valotunk
20.07.20 22:56

Flott med tråd, takk for det!

 

Har fulgt serien nøye og det er mye interessant. Mest av alt BATE's kollaps med en rekke på 5 kamper der de bare slo jumboen Belshina. Toppoppgjøret hjemme mot Shakhtyor var spesielt fordi dommer dømte pro-Shakhtyor i alle 50/50-situasjoner og gjestenes utligning skulle vært annulert for angrep på keeper. Keeper tydelig forbanna og fikk gult da han viste fram knottemerker på låret. Treneren måtte dra han unna dommeren etter kampslutt for å unngå rødt.

 

Og så BATE's hjemmekamp mot Energetyk da, uten sin suspenderte toppskårer Yakshibayev. Redusert til 10 mann etter 20 og straffe imot. Keeper med kanonredning på straffa og tre min. senere traff en annen usbeker, Umarov med et drømmefrispark. Ytterligere tre min og han satte et nytt frispark på innsida av stanga. Etter det ren forsvarskamp der de ofra alt og til slutt vant. Så kom den famøse Ruh Brestkampen ei uke senere..... Og i oppseilinga til den kampen mista de Yakshibayev til Shakhtypr, og han debuterte der med skåring.

 

Jeg tror Shakhtyor er kapable til å ta gullet. Med signeringa av Yakshibayev viser de at de mener alvor. BATE har i det siste vært lite imponerende og skal få slite hvis de ikke stepper opp. Shakhtyor har også en suveren defensiv. Gikk 7 1/2 kamp uten baklengs før de slapp inn 2 mot BATE, men altså klarte U.

 

Dinamo Brest har fått flere spillere koronasmitta, en av de på sjukehus. Skal bli interessant å se hvordan det går med CL-kvaliken deres da. 

 

Og så var det en aldeles sjuk avslutning av 6-poengskampen mellom Gorodeya og Belshina sist runde. En søvndyssende kamp prega av to lag som ikke ville tape. Dommer la til 5 min, 4:20 på overtida fikk Gorodeya straffe på en situasjon lik den Norge fikk mot Brasil i 98-VM, som de satte til vill jubel, trøyekasting med påfølgende gult kort og det hele. Men istedet for å blåse av lot dommer kampen fortsette og Belshina gikk rett opp og fikk kårner som deres toppskårer Kovel hedda inn. Ny ellevill jubel med skjortekast og gult kort til målskårer. Men fortsatt var ikke dommer fornøyd og Gorodeya gikk rett i angrep og satte 2-1, og nye elleville scener. Iflg. Soccerway kom utligninga etter 90 + 9 og seiersmålet etter 90 + 10. Gorodeyakeeperen fylte 35 kampdagen, han kommer nok ikke til å glemme den bursdagen..... :)

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 20.07.20 22:57)

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
02.08.20 13:17

Tre lag som har stukket fra i toppen nå. Både Shakhtyor og Neman har vunnet i helgen, hhv med 2-0 borte mot Slutsk og 1-0 hjemme mot Dinamo Minsk. 

BATE med tøff bortekamp mot Torpedo Belaz i dag som bør vinnes. Holder fortsatt en knapp på at BATE tar gullet selv om Shakhtyor også ser veldig sterke ut for tiden. Yakshibaev fortsetter å levere for sin nye klubb og står nå med 12 scoringer totalt - klart flest i ligaen.

Energetik mistet ikke bare sin store stjerne til Shakhtyor, men også meget gode David Tweh til Dinamo Brest. Kjenner ikke til økonomien i dette, men merkelig å la sine to beste spillere gå til konkurrenter og daværende tabellnaboer. Har nå klappet sammen som et korthus og står med tre strake tap. Bortekamp mot Gorodeya i kveld.

Dagens siste kamp er FK Minsk hjemme mot Ruh Brest. Sistnevnte er relativt trygt plassert midt på tabellen, mens FK Minsk ligger på kvallik og trenger desperat poeng.

(Innlegget ble redigert 02.08.20 13:18)

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
16.08.20 15:40

Alle kamper i helgen utsatt inntil videre pga den spente situasjonen i landet. Enorme protester og demonstrasjoner etter at president Lukashenko kammet hjem 81% i et valg som var like fritt og demokratisk som Rune Rudberg er jomfru. 

Kommer fotballen i gang igjen neste helg mon tro? 

(Innlegget ble redigert 16.08.20 15:40)

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
23.08.20 12:40

På tross av at det bygges opp til nye store demonstrasjoner ruller fotballen videre i Hviterussland denne helga.

Shakhtyor Soligorsk tapte noe overraskende 2-4 borte mot Isloch Minsk på fredag, for øvrig deres første tap på 17 kamper (siden 5. serierunde). Toppkamp i kveld mellom Neman Grodno og BATE. Med seier her er BATE oppe à poeng med Shakhtyor. 

I bunnen har Belshina Bobyrussk virkelig fått opp dampen. Det nyopprykkede laget som ikke tok sin første seier før i 11. serierunde står nå plutselig med tre strake seiere. Sterk borteseier 2-1 mot fjorårets seriemester Dinamo Brest denne helgen. Brest på sin side fortsetter sin skuffende sesong og er nå helt nede på niendeplass. 

BATE - Neman kl 19 i kveld blir en meget god oppladning til en noe mer profilert kamp som starter 21 :)

(Innlegget ble redigert 23.08.20 12:40)

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
04.09.20 20:25

En liten hviterussisk oppdatering: 

Serie:

BATE benyttet muligheten da Shakhtyor tapte sist og vant selv toppkampen borte mot Neman Grodno med 2-0. Dermed står de to topplagene likt med 43 poeng etter 22 spilte kamper. FK Minsk fikk endelig spilt en av sine hengekamper forrige helg mens de fleste øvrige lagene i Vysshaya Liga var ute i 16-delsfinale i cupen. 4-3 seieren hjemme mot Neman Grodno gjør at FK Minsk nå har løftet seg forbi Slutsk og Gorodeya og opp på 12. plass - fortsatt med færre kamper spilt (20) enn mange av andre lagene. Denne helgen er det ingen ligakamper pga landslagspause hvor Hviterussland i kveld tar i mot Albania hjemme i første kamp i Nations League gruppespillet, nivå C. Mandag er det bortekamp mot Kasakhstan.

På nivået under - Pervaya Liga - er det Sputnik Rechitsa som ligger best an til opprykk med hhv fire og fem poeng ned til Arsenal Dzerzhinsk og Krumkachy Minsk. 

Cup:

Forrige helg var det som nevnt 16-delsfinaler i den hviterussiske cupen. Samtlige lag fra øverste divisjon var satt opp med bortekamp mot lag fra nivå 2/3 som hadde kvalifisert seg til denne runden. Pga hengekampen mellom FK Minsk og Neman Grodno har ikke disse lagene fått avviklet sin cupkamp ennå. Av de øvrige 14 lagene fra øverste nivå gikk 11 videre mens Smolevichi, Belshina og Dinamo Minsk er ferdige med cupspill for denne gang. Sistnevnte gikk på et overraskende 0-2 tap for byrival Krumkachy. 

Europacup:

Litt både og for de hviterussiske lagene i Europa. På plussiden har Dinamo Brest passert de to første hinderene i CL-kvalliken mot hhv Astana fra Kasakhstan (6-3) og Sarajevo fra Bosnia (2-1). I neste runde venter israelske Maccabi Tel Aviv på bortebane - en relativt tøff kamp. I EL tapte Dinamo Minsk 0-2 hjemme mot polske Piast Gliwice, mens den store skuffelsen var at serieleder Shakhtyor Soligorsk klarte å ryke ut på straffer hjemme mot Sfantul Gheorghe fra Moldova. Dinamos tap var ikke overrsakende, men sistnevte hadde jeg absolutt ikke sett komme. Shakhtyor ble riktignok redusert til 10 mann ganske tidlig i kampen, men uansett burde man slått dette moldovske laget etter behag. I neste runde (17. sept.) kommer BATE med i leken med bortekamp mot den gamle bulgarske storheten CSKA Sofia. Får satse på at BATE og/eller Dinamo Brest klarer å redde Hviterusslands ære og kvalifisere seg inn til et gruppespill.

(Innlegget ble redigert 04.09.20 20:32)

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
18.09.20 08:13

Ingen god uke for de hviterussiske lagene i Europa. Dinamo Brest tapte 0-1 borte mot Maccabi Tel Aviv i CL-kvalen og gikk dermed glipp av en sikker plass i et av gruppespillene. Må nå ut i EL playoff, motstander ikke klar ennå. BATE taper noe skuffende 0-2 borte mot CSKA Sofia og fikk dermed en meget kort sesong i Europa dette året. 

Denne helgen venter serierunde 24 av 30. Shakhtyor og BATE stadig likt på toppen og har denne gangen bortekamper mot hhv Slavia Mozyr og Slutsk. Tre poeng bør være godt innenfor rekkevidde for begge. Bunnlaget Smolevichi innleder runden hjemme mot Ruh Brest i dag kl 15:30. Helt avhengig av tre poeng for å beholde det minste håp om å redde plassen. 

(Innlegget ble redigert 18.09.20 08:13)

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
06.11.20 14:13

Da er det klart for den siste innspurten i Belarusbank-Vysshaya Liga 2020. Tre serierunder gjenstår og stillingen er følgende:

1.BATE 53   

2.Shakhtyor 52

3. Dinamo Brest 48

4. Torpedo-BelAZ 47

5. Neman 47

6. Isloch 47

7. Dinamo Minsk 45

8. Rukh 40         

9. Energetik-BGU 35

10. Vitebsk 34

11. Minsk 34          

12. Slavia 33         

13. Gorodeya 27

14. Slutsk 27          

15. Belshina 21

16. Smolevichi 14

 

Det ligger med andre ord an til et voldsomt race om gull (BATE vs Shakhtyor), bronse (fem lag) og nedrykkskval (Gorodeya vs Slutsk). Belshina har fortsatt teoretisk mulighet på kval, mens Smolevichi har rykket ned. 

 

28. serierunde spilles som følger:

Isloch - FC Minsk

Vitebsk - Rukh Brest

Smolevichi - Neman Grodno

Slutsk - Gorodeya

Dynamo Brest - Torpedo-BelAZ

Shakhtyor Soligorsk - BATE Borisov

Belshina Bobruisk - Energetik-BGU

Slavia-Mozyr - Dinamo Minsk

 

Kampen mellom Shakhtyor og BATE er vel noe av det nærmeste man kommer en ren seriefinale. Avspark lørdag 17:00 (vises på Youtube).

 

(Innlegget ble redigert 06.11.20 14:19)

GiPazzini_85

Innlegg: 87511
GiPazzini_85
06.11.20 14:32

Dinamo Brest fikk jo hentet seg brukbart inn igjen etter en håpløs sesongstart.

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
07.11.20 19:19

En dramatisk lørdag i Hviterussland er ved veis ende. 

Dagens første kamp ble plankekjøring for Neman Grodno borte mot bunnlaget Smolevichi. Full kontroll fra start til slutt og endte 1-4. Neman er dermed for fullt med i kampen om bronse, a poeng med Torpedo Belaz. 

Neste kamp var et skikkelig sekspoengs oppgjør i bunnen hvor Gorodeya tar tre meget viktige poeng med sin 1-0 seier borte mot Slutsk. Sistnevnte må nå høyst trolig ta til takke med nedrykkskval. 

Deretter fulgte en meget dramatisk "bronsekamp" mellom nr tre og fire på tabellen. Torpedo Belaz avgjør fem minutter på overtid når Antilevski banker inn 2-3 bak keeperen til Dinamo Brest. 

Rosinen i pølsa, Shakhtyor - BATE, avsluttet kvelden. BATE ledet lenge, men hjemmelaget utlignet til 1-1 på straffe etter ca 80 min. Dermed uendret i toppen med et poeng forsprang til BATE og full spenning med to serierunder igjen. 

Serierunden avsluttes i morgen med Belshina - Energetik og Slavia Mozyr - Dinamo Minsk. Belshina spiller med kniven på strupen og MÅ vinne for å holde liv i sitt lille håp om å overleve i divisjonen. 

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
21.11.20 11:41

Nest siste serierunde går i morgen 12:00 og spilles som følger:

 

Neman Grodno - Slutsk

Gorodeya - Dynamo Brest 

Energetik-BGU - Dinamo Minsk 

Torpedo-Belaz – Isloch Minsk 

BATE Borisov - Belshina Bobruisk 

Smolevichi - Slavia-Mozyr 

Rukh Brest - Shakhtyor Soligorsk 

FK Minsk - Vitebsk

 

BATE leder som nevnt med ett poeng og kan sikre seriegullet hvis Shakhtyor taper den litt vriene bortekampen mot Rukh Brest. Belshina virker ferdigspilte og bør være lett match for BATE. Antagelig vil gullkampen leve helt inn i siste serierunde hvor BATE spiller borte mot Dinamo Minsk og Shakhtyor tar i mot FK Minsk hjemme. 

Kampen om tredjeplassen bak disse to lever for fullt, mens det meste virker avgjort i nedrykksstriden hvor det går mot kval mellom Slutsk og Krumkachy Minsk. Om sistnevnte tar denne vil det neste sessong være hele fem lag fra hovedstaden Minsk i Belarusbank-Vysshaya Liga.

(Innlegget ble redigert 21.11.20 11:42)

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
22.11.20 14:07

Dagens resultater: 

 

Neman Grodno - Slutsk 1-0

Gorodeya - Dynamo Brest 1-4

Energetik-BGU - Dinamo Minsk 2-3

Torpedo-Belaz – Isloch Minsk 2-0

BATE Borisov - Belshina Bobruisk 5-0

Smolevichi - Slavia-Mozyr 0-3

Rukh Brest - Shakhtyor Soligorsk 1-2

FK Minsk - Vitebsk 2-2

 

Dermed lever spenningen om gullet helt til siste runde neste lørdag. BATE med matchball borte mot Dinamo Minsk. Hvis de ikke vinner denne går gullet trolig til Soligorsk. 

(Innlegget ble redigert 22.11.20 14:07)

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
27.11.20 20:36

I morgen kl. 12:00 er det altså klart for siste serierunde i Hviterussland som spilles slik: 

 

Dinamo Minsk - BATE Borisov 

Shakhtyor Soligorsk - FC Minsk 

Slavia-Mozyr - Energetik-BGU 

Vitebsk - Torpedo-Belaz 

Slutsk - Smolevichi 

Belshina Bobruisk - Rukh Brest 

Dinamo Brest - Neman Grodno 

Isloch Minsk - Gorodeya 

 

Morsomt at kampen om seriemesterskapet lever helt til slutt. Shakhtyor ligger et poeng bak BATE og må altså ta flere poeng enn rivalen i morgen for å ta hjem dette. Ved poenglikhet vil Shakhtyor være foran uansett om det er bortemål i innbyrdes (2-2 i Borisov og 1-1 i Soligorsk) eller total målforskjell (BATE +33 og Shakhtyor +34) som rankes først. 

Neman Grodno kan sikre seg bronsemedalje og europacup med seier borte mot Dinamo Brest som ligger to poeng bak og også har mulighet på tredjeplassen. Om Neman avgir poeng har imidlertid også Torpedo-Belaz (likt på poeng, men bak Neman på innbyrdes) alle tiders sjanse på bronse. 

I bunnen er det ingen spenning igjen før kvalliken mellom Slutsk og Krumkachy.

(Innlegget ble redigert 27.11.20 20:37)

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
28.11.20 13:00

Pause i siste serierunde og uavgjort for begge topplagene. Shakhtyor kom under 0-1 hjemme mot FK Minsk, men ulignet raskt til 1-1. Dinamo Minsk - BATE fortsatt 0-0, men hjemmelaget har brent et straffespark. På ingen måte gitt at BATE klarer å avgjøre denne kampen og da har Shakhtyor alle muligheter til å kamme hjem dette seriegullet.

Kampen mellom Slutsk og Smolevichi spilles for øvrig ikke pga kinavirus-smitte i Slutsk-troppen. Da kampen i prinsip er betydningsløs er det vel sannsynlig at denne bare avlyses.

P_Bateman

Innlegg: 187
P_Bateman
28.11.20 14:22

For et drama! 0-0 i Minsk og 2-2 i Soligorsk etter 90 min. Shakhtyor med knallhardt press mot FK Minsk (som er redusert til 10 mann) og klarer å få inn to mål på overtid. Med 4-2 seieren går Shakhtyor forbi BATE og vinner Belarusbank-Vysshaya Liga 2020 med et poengs margin. BATE kan skylde seg selv som ikke leverer varene i en så viktig kamp. Gratulerer til seriemesterne fra Soligorsk! 

Torpedo Belaz tar tredjeplassen etter å ha avgjort til 2-3 borte mot Vitebsk i det 86. minutt. 

Da gjenstår kun nedrykkskvalen Slutsk - Krumkachy før sesongen i Hviterussland rundes helt av.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg