Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Serie A 2020/ 21: Vurdering av lagene

NYTT TEMA
GiPazzini_85

Innlegg: 87499
GiPazzini_85
19.09.20 15:03

20.Crotone:

 

Stadion: Stadio Ezio Scida

Plassering forrige sesong: 2.plass Serie B (opprykk)

Trener: Giovanni Stroppa

 

Crotone gjør comeback i Serie A denne sesongen etter at Stroppa kom inn forrige sesong og fikk satt opp et lag som til slutt kapret 2.plassen. Simy ble ligaens toppscorer i fjor og han blir uhyre viktig nå som calabreserne må kjempe tappet for å overleve. Han får trolig Junior Messias ved siden av seg som så meget interessant uti fjor. Barberis (Monza) er den eneste spilleren med lang fartstid i laget som har dratt, mens spillere som Magallan, Cigarini, Rispoli, Riviere og Eduardo (Sporting) har kommet til. Liten tvil om at disse spillerne trengs, men her må Stroppa få mer hjelp av klubben til å få inn enda mer kvalitet. Benali, Rispoli, Cordaz, Spolli, Molina, Mazzotta og Marrone var alle enten med Crotone sist i Serie A eller har Serie A-erfaring fra andre klubber. Dette blir nok i tynneste laget for Stroppa og Co og det bærer rett ned til Serie B igjen.

 

Mulig lag:

Crotone: Cordaz; Magallan, Marrone, Golemic; Rispoli, Eduardo, Cigarini, Zanellato, Molina; Simy, Messias

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

19. Spezia:

 

Stadion: Stadio Dino Manuzzi

Plassering forrige sesong: 3.plass Serie B (opprykk gjennom playoff)

Trener: Vincenzo Italiano

 

Så skal Spezia endelig få debutere i Serie A etter mange sesonger hvor de har røket i playoffen. Italiano satte opp sitt lag i en fin 4-3-3 i fjor og Spezia hang da også lenge med i kampen om direkte opprykk, men de scoret rett og slett for lite mål. Gjør ofte veldig gode overgangsvinduer og har en driftig klubbledelse. Har hentet inn Zoet (PSV), Mattiello (Atalanta), Farias og Deiola (begge Cagliari), Agudelo (Fiorentina), Verde (AEK Athen) og Ismajli (Hajduk Split) så har i så måte allerede gjort et sterkt overgangsvindu. Har derimot mistet Scuffet som har dratt tilbake til Udinese, men Zoet er en god erstatter selv om han ikke har Serie A-erfaring. Bør få på plass en målscorer i laget da det blir for tungt og tregt med Galabinov. Gyasi var bra på kanten i fjor, midtbanen Bartolomei- Ricci- Maggiore holder et meget bra nivå, men den store spilleren denne våren var Erlic i midtforsvaret som kommer til å gå til en storklubb dersom han fortsetter storspillet i høst. Men totalt sett så blir nok dette litt for tungt for Spezia som går ned.

 

Mulig lag

Spezia: Zoet; Mattiello, Erlic, Ismajli, Marchizza; Maggiore, Agudelo, Bartolomei; Verde, Galabinov, Farias

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

18. Udinese:

 

Stadion: Stadio Friuli (Dacia Arena)

Plassering forrige sesong: 13.plass

Trener: Luca Gotti

 

Udinese med eller uten De Paul er det virkelig store spørsmålet i år. Mest trolig må de si farvel til sin geniale argentiner nå der Leeds er mest trolige neste arbeidsgiver. Har fortsatt Lasagna, Nestorovski og Okaka som angrepsalternativer og har hentet hjem Forestieri og Scuffet, Musso er en meget habil målvakt og Larsen gjorde mange gode kamper i fjor, men nå ser det ut som at Udinese kan gå en meget tung sesong i møte. Legg så til at spillføreren Mandragora både er ute i to og en halv måned og før der ble ryktet både hit og dit, så forstår man at Udinese sliter. Har også mistet svensken Sema som dro tilbake til Watford og linkes til mange klubber om dagen. Fansen er lei av at Pozzo-familien først og fremst prioriterer Watford og trener Gotti hadde i utgangspunktet ikke så lyst til å ta over jobben permanent. Det kan fort gå mot nedrykk dette dersom Udinese ikke har marginene med seg.

 

Mulig lag:

Udinese: Musso; Becao, Nuytinck, Samir; Larsen, De Paul/ Walace, Mandragora, Barak, Zeegelaar; Lasagna, Okaka

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17. Benevento:

 

Stadion: Stadio Ciro Vigorito

Plassering forrige sesong: 1.plass Serie B (opprykk)

Trener: Filippo Inzaghi

 

Benevento gjør også comeback i Serie A etter et par sesonger i Serie B. Sist gang de var oppe ble de veid og funnet for lette, men denne gangen ser de bedre forberedte ut. Og det er Filippo Inzaghi som da også tok laget til poengrekord i Serie B i fjor hvor de feide over alt av motstand. Har sluppet tanksenter Coda (Lecce) og Gyamfi (Reggiana) og har hentet inn Ionita (Cagliari), Glik (Monaco), Lapadula (Genoa), Caprari (Sampdoria) og Dabo (Fiorentina), men har større ambisjoner på overgangsmarkedet i form av Kluivert, Llorente, Gervinho og Cornelius. Den sørlige klubben satser knallhardt, men vil nok få det tøft nå som de må legge om spillet litt mot vesentlig bedre motstandere. Viola hadde en meget god sesong i fjor og var trolig Serie Bs beste spiller og registaen blir veldig viktig her. Kan flyte på mye entusiasme og en del rutine i spillerstallen og kan med det redde plassen som trolig det eneste laget av årets tre nykommere.

 

Mulig lag:

Benevento: Montipó; Maggio, Glik, Caldirola, Barba; Ionita, Viola/ Schiattarella, Hetemaj; Caprari, Lapadula, Insigne

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16. Verona:

 

Stadion: Stadio Marco Bentegodi

Plassering forrige sesong: 9.plass

Trener: Ivan Juric

 

Det går mot en tung sesong i Verona i år etter en uhyre imponerende fjorårssesong hvor de hadde kamper hvor de dominerte mot Juventus og Inter. Verona kommer til å gå en veldig vanskelig andre-sesong og det er det spesielt én grunn til, nemlig at trioen Kumbulla (Roma), Rrahmani (Napoli) og Amrabat (Fiorentina) har dratt. De to førstnevnte utgjorde hjertet i et meget sterkt forsvar, mens sistnevnte dikterte spillet på en så imponerende måte at undertegnede mener at marokkaneren nok burde vært satt inn på midtbanen på årets lag i ligaen. Legg så til at en Pessina som virkelig begynte å vise frem sitt potensial har dratt tilbake til Atalanta så forstår man at Juric får det tøft med sitt lag i år. Har riktignok hentet inn Tameze (Nice), Magnani (Sassuolo), Cetin (Roma) og Benassi (Fiorentina) som alle er fine signeringer, men som ikke er i nærheten av å kunne erstatte kvartetten som dro. Pazzini har også lagt opp og Juric må finne ut av Stepinski/ Di Carmine som nå får selskap av Favilli (Genoa).

 

Mulig lag:

Verona: Silvestri; Empereur, Günter, Cetin; Faraoni, Veloso, Tameze, Dimarco; Zaccagni/ Benassi; Stepinski, Di Carmine

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

(Innlegget ble redigert 19.09.20 15:05)

GiPazzini_85

Innlegg: 87499
GiPazzini_85
19.09.20 15:06

15. Parma:

 

Stadion: Stadio Ennio Tardini

Plassering forrige sesong: 11.plass

Trener: Fabio Liverani (ny)

 

Så tok det slutt for D’Aversa etter å ha vært med på litt av en reise med å gjenreise Parma. Etter sesongslutt var det over og ut for D’Aversa som nå har blitt erstattet av Liverani som fikk fyken i Lecce etter nedrykket. Først og fremst skal Parma bli vant til at Barillà har dratt og ikke minst Kulusevski som nå er i Juventus. Denne uken ble det klart at amerikanske Krause Group kjøper 75 prosent av klubben og dermed har man nok en ny eier inn i Parma. Inn har det ikke kommet inn en kjeft enda, men klubben har i alle fall vist interesse for Mancosu (Lecce) og Bellanova (Atalanta). Noen viktige brikker er borte, men ellers sitter Liverani på et veldig erfarent lag. Kanskje for erfarent når man ser på f.eks. Bruno Alves og Gervinho. Men trenerskiftet innebærer også en stor taktisk overgang. Forrige sesong stod Parma for den kanskje mest effektive kontringsfotballen i Italia hvor de var blant de lagene med lavest ballinnehav. Nå går man altså over til Liverani-stilen hvor man skal søke høyt ballinnehav selv borte mot storkanonene. Dette kan bli tungt for Parma.

 

Mulig lag:

Parma: Sepe; Darmian, Iacoponi, Alves, Gagliolo/ Pezzella; Hernani, Brugman, Grassi; Kucka, Inglese, Gervinho/ Karamoh

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14. Sampdoria:

 

Stadion: Stadio Luigi Ferraris

Plassering forrige sesong: 15.plass

Trener: Claudio Ranieri

 

Ranieri reddet Sampdoria med god margin sist sesong med en nokså typisk stram 4-4-2 oppstilling hvor man som regel har god balanse i laget. Ranieri er her også nå, men når har spillere som Murru og Linetty dratt til Torino ved siden av at man har mistet litt bredde i form av Caprari (Benevento), Bertolacci (klubbløs) og Barreto (lagt opp). Har foretatt seg relativt lite på overgangsmarkedet så langt og er ventet å gjøre så veldig mye ut av seg der fremover. Audero er en meget god målvakt på sitt beste, Tonelli kan spille opp mot landslagsnivå når han er skadefri, Thorsby jobber godt til tross for en del svakheter ellers i spillet, Ekdal leder midtbanen godt og i angrep er det gode alternativ i Gabbiadini, Ramirez, veteranen Quagliarella og superinnbytteren Bonazzoli. Det blir nok en tøff sesong i år også, men Sampdoria bør kunne klare å holde seg unna den verste nedrykksstriden.

 

Mulig lag:

Sampdoria: Audero; Bereszynski, Colley, Tonelli/ Yoshida, Augello; Depaoli, Thorsby, Ekdal, Jankto; Quagliarella, Gabbiadini/ Bonazzoli

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13. Genoa:

 

Stadion: Stadio Luigi Ferraris

Plassering forrige sesong: 17.plass

Trener: Rolando Maran (ny)

 

Seriestart i Genoa betyr som regel at det meste er nytt bortsett fra Preziosi som ikke får kvittet seg med klubben som i følge en del medier trolig er så nedsyltet i gjeld at ingen vil ta i klubben med ildtang. Det holdt på å gå skikkelig galt forrige sesong og i sommer har en måtte gjort en del endringer. Pragmatiske Maran har blitt hentet inn etter at man valgte å la Nicola gå, noe som kan være et godt valg. På spillerfronten har Romero returnert til Juventus (så til Atalanta), Sanabria tilbake til Betis, Barreca tilbake til Monaco og Soumaoro tilbake til Lille. Inn har man blant annet fått Badelj (Lazio), Pjaca (Juventus), Melegoni (Atalanta), Asoro (Swansea), Zajc (Fenerbahçe) og forlenget lånet med Perin (Juventus). Samtidig ventes da også en Pinamonti-retur til Inter til å forløse Candreva og Ranocchia motsatt vei og det blir trolig enda flere spillere inn. Det er på tide med et løft i Genoa nå og Maran kan trolig bidra til et lite løft ved siden av at spillere som Badelj, Zajc, Ranocchia, Perin og Candreva kan bidra positivt. Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at Maran trolig er en av favorittene til å få fyken først i Genoa i år, så her kan det bli hva som helst.

 

Mulig lag:

Genoa: Perin; Biraschi, Zapata, Masiello; Ghiglione/ Ankersen, Sturaro, Schøne, Zajc/ Lerager, Criscito; Pandev, Destro

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12. Cagliari:

 

Stadion: Sardegna Arena

Plassering forrige sesong: 14.plass

Trener: Eusebio Di Francesco (ny)

 

Sardinias stolthet gikk på en megakollaps fra og med nyåret sist sesong da de hang godt med i kampen om e-cup. Det medførte sparken for Maran og at Zenga skulle styre skuta ut året. Inn har kommet Eusebio Di Francesco som sist var i Sampdoria og som nå kjører på med 4-3-3 etter et år der laget gikk fra 4-3-1-2 under Maran til 3-5-2 under Zenga. Di Francesco stod tidvis for en meget underholdende fotball i Sassuolo og Roma og Cagliari-fansen kan med rette håpe på mye underholdning i år. Det er fortsatt et bittelite håp om Nainggolan, men ellers har Cagliari hentet brukbart i Marin (Ajax) og lovende Sottil (Fiorentina) og nå kommer trolig Godin til å signere snart også. Har også gjort oppholdene til Rog og Simeone permanente, to spillere som hadde en bra sesong i fjor. At Joao Pedro skal kunne kopiere fjorårssesongen skal nok mye til, men brassen blir viktig også i årets Cagliari-angrep som ellers har den skadeutsatte Pavoletti klar. Det blir nok ikke e-cup i år heller for Cagliari, men en plassering trygt rundt midten bør kunne være mulig.

 

Mulig lag:

Cagliari: Cragno; Faragò, Ceppitelli, Pisacane, Lykogiannis; Nandez, Marin, Rog; Sottil, Simeone, Joao Pedro

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

11. Torino:

 

Stadion: Stadio Olimpico Grande Torino

Plassering forrige sesong: 16.plass

Trener: Marco Giampaolo (ny)

 

Giampaolo er ny trener i et Torino som slet skikkelig i fjor og som endte opp med å gi Mazzarri fyken. Den dyktige DSen Vagnati som kom fra SPAL i vår har da også hatt det travelt på overgangsfronten i sommer. De Silvestri (Bologna) og Aina (Fulham) har dratt, men inn har da også Rodriguez (Milan), Linetty (Sampdoria), Murru (Sampdoria) og Vojvoda (Standard Liege). Med dette går man nå over fra en 3-4-2-1-formasjon til Giampaolos 4-3-1-2. Det gikk bra i Sampdoria for Giampaolo, mens det gikk i vasken ganske så umiddelbart i Milan. Både Belotti og Zaza har en del å revansjere fra i fjor og blir da også trolig fast spisspar, mens Izzo til stadighet ryktes bort. På midten er Torino godt forspent i år med Linetty, Rincon, Meite og Baselli. Det bør bli et løft for Torino i år, men det er et par hakk under den upopulære presidenten Cairos ambisjoner om e-cupplass.

 

Mulig lag:

Torino: Sirigu; Izzo, Nkoulou, Bremer, Vojvoda/ Murru; Meite/ Baselli, Rincon, Linetty; Berenguer; Belotti, Zaza

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Innlegget ble redigert 19.09.20 15:09)

GiPazzini_85

Innlegg: 87499
GiPazzini_85
19.09.20 15:10

10. Bologna:

 

Stadion: Stadio Renato dall’Ara

Plassering forrige sesong: 12.plass

Trener: Sinisa Mihajlovic

 

Bologna fortsetter å være blant de mest interessante prosjektene i Serie A og denne sesongen blir Mihajlovic og Co møtt med en del forventninger. Det har vært relativt rolig på overgangsmarkedet med en del anonyme signeringer, mens selv om De Silvestri (Torino) ikke virker så spennende så var skotske Hickey (Hearts) på blokken til mange av de aller største klubbene i Europa og Vignato hadde en meget god sesong for Chievo i fjor. Har ellers ikke mistet noen spillere av betydning der Orsolini nå ser ut til å bli værende i matbyen fremfor å dra tilbake til Juventus. Mihajlovic har vært gjennom en hard kreftbehandling, men virker til å være tilbake for fullt og har bred støtte i både ledelse og spillergruppen. Må få skikk på forsvaret for der var Danilo og Co skikkelig svake i fjor og ble flere ganger reddet av en meget god Skorupski. Fremover på midtbanen og i angrep er det trangt om plassene med gode spillere som Poli, Schouten, Svanberg, Orsolini, Skov Olsen, Soriano, Sansone, Medel, Dominguez, Santander og Palacio ved siden av nyankomne Vignato, samt de unge gambierne Barrow og Juwara. En opprydning i forsvar og Bologna kan plutselig kjempe om e-cup.

 

Mulig lag:

Bologna: Skorupski; De Silvestri, Danilo, Tomiyasu, Dijks; Dominguez, Poli/ Medel; Orsolini, Soriano, Barrow/ Sansone; Palacio

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

9. Roma:

 

Stadion: Stadio Olimpico

Plassering forrige sesong: 5.plass

Trener: Paulo Fonseca

 

Det er Friedkin og Co som nå har tatt over som eiere for Giallorossi etter at lite dugelige Pallotta og Co til slutt ga opp. Har også mistet Petrachi i vår etter mye krangling og sitter med det igjen uten en ordentlig DS da Baldini bare var midlertidig inne for å ta seg av bedriftene der. Med andre ord er det mye som er usikkert i Roma om dagen. Bredden i stallen har blitt svekket ved at Kolarov (Inter), Florenzi (PSG), Smalling, Zappacosta (låneretur), Defrel etc. har dratt og eneste signeringer så langt er Pedro (Chelsea) og Kumbulla (Verona), mens Dzeko er ventet å dra til Juventus og Milik ankomme fra Napoli som erstatter. En Dzeko-exit vil være meget kritisk for et Roma som er veldig avhengige av bosnieren og selv om Milik har et veldig høyt høyestenivå så er han fortsatt for ustabil og skadeutsatt.  Kumbulla er riktignok en meget sterk signering som styrker forsvaret og Fonseca kan muligens utvikle et angrepsspill som er mindre avhengig av en tanksenter a la Dzeko, men fortsatt er Romas usikkerhet bakover, vinglingen mellom Pau Lopez og Mirante (og eventuelt en Meret-overgang), en langtidsskadet Zaniolo og all usikkerheten rundt hva Friedkin-gruppen kommer til å gjøre fremover at det fort kan ende midt på tabellen i år.

 

Mulig lag: Roma: Mirante/ Pau Lopez; Ibanez/ Cristante/ Fazio, Kumbulla, Mancini; Karsdorp/ Santon, Diawara, Veretout, Spinazzola; Mkhitaryan/ Zaniolo, Pellegrini; Dzeko/ Milik/ Pedro

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

8. Fiorentina:

 

Stadion: Stadio Artemio Franchi

Plassering forrige sesong: 10.plass

Trener: Giuseppe Iachini

 

Fiorentina avsluttet våren sterkt og har forsterket seg bra i sommer. Har fått sendt noen spillere på lån i form av Benassi (Verona), Zurkowski, Terzic (begge Empoli), Sottil (Cagliari) og solgt Dabo til Benevento. Inn har kommet Borja Valero (Inter, kontraktsløs), Bonaventura (Milan, kontraktsløs) og Amrabat (Verona). Med tanke på hvor bra han har spilt i Verona og hvor bra han har vært i treningskampene i sesongoppkjøringen så kan Amrabat fort bli årets kjøp. Har valgt å beholde Iachini, noe det er delte meninger om. Iachini tok over da Montella-prosjektet gikk skeis og en god formperiode på våren reddet nok jobben hans, men spørsmålet er om ikke Fiorentina burde gått for Sarri, som har lokal tilknytning til Toscana, med en gang han fikk sparken i Juventus i stedet for å la han bli stående på ventelisten til juletider. Stilmessig ville det trolig passet bedre for det noe kresne Fiorentina-publikummet som ikke lar seg begeistre av Iachinis fotball. Linkes fortsatt til mange spillere samtidig som også Milenkovic, Chiesa og Castrovilli linkes bort nå og da. Er på vei til å få en solid spillerstall nå og kan fort bite seg fast på øvre halvdel i år i det som blir Commissos andre sesong som eier.

 

Mulig lag:

Fiorentina: Dragowski; Milenkovic, Pezzella, Caceres; Chiesa, Bonaventura/ Pulgar, Amrabat, Castrovilli, Biraghi/ Lirola; Kouame/ Vlahovic/ Cutrone, Ribery

-----------------------------------------------------------------------------------------------

7. Sassuolo:

 

Stadion: Mapei Stadium- Citta del Tricolore

Plassering forrige sesong: 8.plass

Trener: Roberto De Zerbi

 

På sitt beste er det kanskje bare Atalanta og Lazio som spiller bedre fotball enn Sassuolo, men De Zerbis gjeng ligger ikke langt bak. Hadde også i fjor en litt ustabil sesong hvor de avsluttet sesongen sterkt og man dermed sitter igjen med et godt inntrykk av det helhetlige. Angrepstrioen Caputo- Berardi- Boga fungerte meget bra i fjor og scoret henholdsvis 21, 14 og 11 mål, altså 46 av lagets 69 mål. Bortsett fra at de er lillebrødre i sin region så ligger det aller meste til rette for at Sassuolo skal fortsette å vokse. De eier sin egen stadion, eieren Squinzi var/ er styrtrik, trener De Zerbi er fornøyd med arbeidsforhold selv om han er noe nøktern og spillerrekrutteringen er god og fornuftig. Har foretatt seg lite på overgangsmarkedet så langt foruten Ayhan (Fortuna Düsseldorf) og at mange spillere kommer tilbake fra lån, deriblant meget lovende Scamacca som var meget god på lån i Ascoli i fjor. Locatelli fikk i september sin landslagsdebut og ryktes stadig til større klubber, mens flere spillere som Haraslin, Bourabia, Toljan og Traoré viste at Sassuolo også har god bredde i stallen. Bør derimot få skikk på forsvaret laget slapp inn alt for mye mål i fjor, men på sitt beste er Sassuolo gode nok for EL-plass.

 

Mulig lag:

Sassuolo: Consigli; Müldür, Marlon, Ferrari, Kyriakopoulos; Obiang/ Magnanelli, Locatelli; Berardi, Djuricic, Boga; Caputo

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

6. Lazio:

 

Stadion: Stadio Olimpico

Plassering forrige sesong: 4.plass, seier supercupen.

Trener: Simone Inzaghi

 

Ting så lenge så bra ut, men det endte med til slutt med skuffelse for Lazio på tampen av forrige sesong. Lenge så Lazio ut til å være laget som skulle kunne utfordre Juventus helt inn, men til slutt endte man på en, etter hvert, skuffende 4.plass. Men nå skal altså Lazio spille CL igjen og man har klart å beholde Simone Inzaghi og har ikke mistet en eneste viktig spiller der så langt der det er bare Bastos som er i konkrete forhandlinger om en overgang til en annen klubb akkurat nå. Samtidig har spillere som Reina (Milan), Fares (SPAL) og Muriqi (Fenerbahçe) kommet inn og med det forsterket bredden i stallen. Alt skulle da vel se bra ut da ved siden av man skal kunne vente at Immobile skal bøtte inn mål i år også, ikke sant? Likevel må man kunne mistenke en psykisk svekkelse av Inzaghis lag etter avslutningen på våren samtidig som man burde forsterket laget enda mer, spesielt forsvaret. Lotito har lovet flere investeringer på spillerfronten i ganske nær fremtiden, men Serie As kanskje mest gniene president overbeviser ikke alltid. Det kan ende med en liten nedtur for laget som har begeistret mange de siste årene, spesielt nå som de må konsentrere seg om CL samtidig.

 

Mulig lag:

Lazio: Strakosha; Luiz Felipe, Acerbi, Radu; Lazzari, Milinkovic-Savic, Lucas/ Parolo, Luis Alberto, Lulic/ Fares; Immobile, Correa/ Muriqi

---------------------------------------------------------------------------------------------------

5. Napoli:

 

Stadion: Stadio San Paolo

Plassering forrige sesong: 7.plass, cupmester

Trener: Gennaro Gattuso

 

Det gikk ordentlig på tverke for Napoli i fjor, men sparkingen av Ancelotti og innsettingen av Gattuso reddet stumpene i form av en 7.plass, avansement fra gruppespillet i CL og en cuptittel. Gattuso har fått fornyet tillit og Napoli bedret seg under calabreserens ledelse selv om det nok har blitt spilt mer underholdende fotball på San Paolo enn det gjøre nå.  I sommer har klubben gjort noen grep på spillerfronten i form av Allan har dratt til Everton og Callejons kontrakt ikke ble forlenget. Inn kommer den meget dyre nigerianeren Osimhen fra Lille og Rrahmani som hadde en meget solid sesong i Verona i fjor. Legg så til at Petagna kommer tilbake fra lån i SPAL og man ser at Napoli har god dekning i angrep selv om Milik trolig drar til Roma. Gattuso må da også snart finne ut av hvem som skal gi Zielinski og Fabian Ruiz selskap på midtbanen, da i form av enten Lobotka, Demme eller Veretout (Roma). Koulibaly ryktes til stadighet til Man City og andre storklubber og nå er det vel på tide for De Laurentis å selge senegaleseren mens man fortsatt får noe igjen for ham. For Mertens sin del kan han ende opp med å spille annenfiolin bak Osimhen denne sesongen, mens Insigne bør få scoringsfrekvensen og Gattuso må finne ut av den litt absurde duellen mellom Meret og Ospina for hvem som skal være førstevalg mellom stolpene. Napoli gjør nok en bedre sesong enn forrige, men helt der oppe klarer de ikke å komme seg.

 

Mulig lag:

Napoli: Meret/ Ospina; Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui/ Ghoulam; Fabian Ruiz, Demme, Zielinski; Politano, Osimhen/ Mertens, Insigne

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Innlegget ble redigert 19.09.20 15:14)

GiPazzini_85

Innlegg: 87499
GiPazzini_85
19.09.20 15:14

4. Atalanta:

 

Stadion: Stadio Atleti d’Azzurri (Gewiss Stadium)

Plassering forrige sesong: 3.plass

Trener: Gian Piero Gasperini

 

Var Atalanta bare et blaff eller er de kommet for å bli toppen av Serie A? Forrige sesong var meget imponerende med det som til slutt ble en 3.plass, samt en tapt kvartfinale i Champions League mot finalisten PSG. Atalanta produserte ikke bare gode resultater forrige sesong, men stod da også for kanskje Europas mest underholdende fotball som begeistret mange. Med unntak av salget av reserve Castagne til Leicester har man beholdt de viktigste spillerne samtidig som unggutten Muratore (Juventus) og meget gode Mirantsjuk (Lokomotiv Moskva) har kommet inn og Pessina returnert fra lån i Verona (men kan være på vei ut igjen). Det store spørsmålstegnet stilles ved Ilicics personlige tragedie og akkurat nå er det temmelig stor sjanse for at det er slutt for ham på toppnivå. Dermed må spillere som Pasalic, superinnbytteren Malinovskij og Mirantsjuk fylle dette tomrommet. Gomez har hatt tilbud bra utlandet, men vil bli værende og på topp har Gasperini meget gode alternativer i Zapata og Muriel. I backrekken håper man at Caldara nå kan komme tilbake for fullt etter bare skader etter han forlot Bergamo for noen år siden. Samtidig har da også Romero (Juventus) kommet til her og kan løfte denne lagdelen. Det ser unektelig bra ut for Atalanta også i år, men Gasperinis fotball er fysisk krevende og også i år må man klare å kombinere seriespill og CL-spill. Undertegnede tror derimot Atalanta klarer seg bra og kniper en CL-plass også i år.

 

Mulig lag:

Atalanta: Gollini/ Sportiello; Toloi, Caldara/ Romero, Palomino/ Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler/ Malinovskij, Gosens; Gomez, Pasalic/ Malinovskij/ Mirantsjuk; Zapata/ Muriel

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Milan:

 

Stadion: San Siro

Plassering forrige sesong: 6.plass

Trener: Stefano Pioli

 

Det kan gå mot en sesong der de tre storhetene i italiensk fotball virkelig fester grepet nå som Milan ser bedre enn ut enn på flere sesonger. Etter en god avslutning på forrige sesong fikk Pioli fornyet tillit, noe som også hang sammen med at Rangnick ikke ble overbevist om å ta over klubben. Zlatan har signert ny kontrakt og meget dugelige Rebic, talentfulle Saelemaekers og solide Kjær sine opphold har blitt gjort permanente, men den store snakkisen denne sommeren har vært at Milan til slutt ble den klubben som Tonali (Brescia) valgte og med det trolig vraket både Inter og Juventus. Det skal bli meget spennende å se om Tonali får ut sitt potensial hos rossoneri og med det følger i Pirlos fotspor, en spiller han til stadighet blir sammenlignet med. Spørsmålet er da om Pioli vil gå over til en 4-3-1-2 med Bennacer, Tonali og Kessie eller om en av dem må sitte på benken. Calhanoglu avsluttet da også sesongen godt og kan fort bli Susos erstatter på fulltid bak et spisspar hvor Zlatan vil få Rebic eller Leao ved siden av seg. I backrekken kan Romagnoli-Kjær bli et meget godt stopperpar, mens Hernandez hadde mange offensive bidrag i fjor og Conti og Calabria er dugelige alternativer på høyrebacken. Klubben linkes da også til en del spillere, deriblant Milenkovic (Fiorentina), Aurier (Tottenham), Dumfries (PSV) og Chiesa (Fiorentina). Det ser spennende ut det Milan holder på med om dagen, men spørsmålet er om Zlatan duger en sesong til og om Tonali slår til med en gang. Klaffer alt så kan Milan gi Inter og Juventus hodebry, men det holder nok ikke helt inn.

 

Mulig lag:

Milan: Donnarumma; Calabria/ Conti, Kjær, Romagnoli, Hernandez; Kessie/ Tonali, Bennacer; Saelemaekers, Calhanoglu, Rebic; Ibrahimovic

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Juventus:

 

Stadion: Juventus Stadium

Plassering forrige sesong: 1.plass, tapende cupfinalist og tapende supercupfinalist

Trener: Andrea Pirlo (ny)

 

Juventus er midt inne i en restaureringsperiode etter at forrige sesong endte med en lite imponerende Scudetto og tidlig CL-exit under en Sarri som aldri klarte å innføre sin «Sarrismo» hos hvitsvarte. Det ble lenge spekulert i en Allegri-retur, om Conte lurte i kulissene eller om det nå var duket for Zidane, men så velger altså klubben å satse på U23-trener Andrea Pirlo som ble tilbudt jobben bare én uke etter at han hadde tatt over U23-laget. Et spennende valg, men spørsmålet er om Juventus gambler veldig her selv om hans assistenter Tudor og Baronio har litt mer erfaring. Under overgangsvinduet har man måttet å gjøre en opprensking i form av å selge Higuain og Matuidi til Inter Miami, solgt Pjanic til Barcelona og fått Arthur i retur, sendt Romero på nytt lån (Atalanta), mens Kulusevski (Parma) og Pellegrini (Cagliari) har kommet tilbake etter sine låneopphold og klubben også har sikret seg McKennie (Schalke). Juventus har da også lenge vært linket til Suarez (Barcelona), men nå kan det se ut til at det blir Dzeko (Roma) i stedet. Samtidig blir da også De Sciglio ryktet bort, mens Khedira også er i ferd med å finne seg nye klubb. Rugani holder ikke for Juventus og spørsmålet blir også om Chiellini klarer å komme tilbake etter langt skadeavbrekk ei såpass høy alder. De Ligt ble bedre utover fjorårssesongen, men har fortsatt mye å lære og Bonucci begynner også å dra litt på årene. På midten er Ramsey et godt alternativ, men for skadeutsatt, Bentancur tidvis genial i fjor og Rabiot har potensial, men må bli mer stabil. Fremover kan Bernardeschi overleve på å være «potet» når lite annet fungerer, mens Douglas Costa virker usikker. Ronaldo ser ut til å få Dybala eller Kulusevski ved siden av seg i Pirlos 3-5-2 hvor Arthur får en sentral rolle, en hvor det er mange spørsmål man fortsatt ikke har svar på. Det er fortsatt mye som kan skje i form av overganger, men spørsmålet er om det ikke er for mange løse tråder til at Juventus for første siden 2011 ikke blir seriemester.

 

Mulig lag:

 

Juventus: Szczesny; De Ligt, Bonucci, Chiellini; Cuadrado/ Danilo, Rabiot/ Ramsey, Arthur, Bentancur, Alex Sandro; Dybala/ Kulusevski, C Ronaldo

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

1.Inter: 

 

Stadion: San Siro

Plassering forrige sesong: 2.plass, tapende EL-finalist.

Trener: Antonio Conte

 

Det gikk veldig opp og ned med Inter forrige sesong og det endte med skuffelse da de tapte EL-finalen mot Sevilla. I serien havnet de bare poenget bak Juventus, men det var først og fremst grunnet en god sluttspurt. Det har blitt stilt spørsmålstegn ved Conte og hans forhold til styret der han har kritisert klubben offentlig flere ganger forrige sesong og også ble linket til den ledige Juventus-jobben. Der og da ble det snakket om at Allegri skulle komme inn, men når vi skriver september så er fortsatt Conte Inter-trener og leder trolig laget hele sesongen med mindre laget får en dårlig start. Har og er fortsatt veldig aktive på overgangsmarkedet der Borja Valero og Biraghi har dratt tilbake til Fiorentina og Moses til Chelsea, mens Godin virker å være på vei til Cagliari. Inn har kommet Hakimi (Borussia Dortmund), Kolarov (Roma), Vagiannidis (Panathinaikos), Sanchez sitt opphold har blitt gjort permanent, Pinamonti (Genoa) kommer tilbake og Nainggolan (Cagliari) og Perisic (Bayern) er blant spillerne som har returnert etter lån. Vidal (Barcelona) virker også mer eller mindre klar, mens klubben også linkes til Kanté og Emerson (begge Chelsea). Radu er en god backup til en Handanovic som så ut til å gått ned et lite nivå forrige sesong, mens backrekken De Vrij- Skriniar- Bastoni ser solid ut, men trenger flere alternativer selv om D’Ambrosio var meget god som «sidestopper». I midtbanefemmeren blir det meget trangt i år der Barella, Sensi, Gagliardini, Brozovic, Vidal, Eriksen, Vecino, Nainggolan og eventuelt Kanté skal kjempe om tre plasser. I fjor var trioen Barella-Sensi-Brozovic fantastiske, men så ble Sensi skadet. Det sier seg selv at her blir noen som må ut der Vecino, Nainggolan og Gagliardini virker nærme en exit. På kantene er det mye bra i form av Kolarov (kan også inn i backlinjen), Asamoah, Young, Hakimi, Candreva, Dalbert og Perisic. Hakimi tar trolig høyrekanten da Candreva ser ut til å dra, mens Young så langt virker å ha lagt beslag på venstrekanten. Perisic kan fort ende opp med å måtte finne seg en ny klubb da han ikke passer i Contes 3-5-2. På topp startet Lautaro og Lukaku sesongen uhyre sterkt og hadde et samspill en ikke finner mellom andre spisspar i Europa akkurat nå. Etter hvert kom også Sanchez inn og imponerte. Lautaro blir nå værende da det ikke blir Barcelona og Conte står her overfor et luksusproblem hvor nok Sanchez blir den som må unngjelde. Og hvor passer egentlig Eriksen inn i dette? Det er også et problem klubben må løse dersom Conte insisterer på 3-5-2. Inter kan fort vinne serien i år, men da må det bli ro rundt Conte og man må klare å finne løsninger for overflødige spillere.

 

 

 

Mulig lag:

Inter: Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Hakimi, Barella, Sensi, Brozovic, Young; Lukaku, Lautaro/ Sanchez

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

(Innlegget ble redigert 19.09.20 15:16)

GiPazzini_85

Innlegg: 87499
GiPazzini_85
19.09.20 15:17

Det skal da gi følgende tabell: 

 

1.     Inter

2.     Juventus

3.     Milan

4.     Atalanta

---------------------

5.     Napoli

6.     Lazio

--------------------------

7.     Sassuolo

8.     Fiorentina

9.     Roma

10.  Bologna

11.  Torino

12.  Cagliari

13.  Genoa

14.  Sampdoria

15.  Parma

16.  Verona

17.  Benevento

---------------------------

18.  Udinese

19.  Spezia

20. Crotone

 

(Innlegget ble redigert 19.09.20 15:19)

ST10

Innlegg: 23870
ST10
19.09.20 17:36
GiPazzini_85: Gattuso må finne ut av den litt absurde duellen mellom Meret og Ospina for hvem som skal være førstevalg mellom stolpene

Er så irriterende det der. Er så åpenbart hvem som bør satses på. Ellers avhenger mye av Osimhen vil jeg si. Slår han til klarer man fort topp 4. 

GiPazzini_85

Innlegg: 87499
GiPazzini_85
19.09.20 17:42
ST10: Er så irriterende det der. Er så åpenbart hvem som bør satses på. Ellers avhenger mye av Osimhen vil jeg si. Slår han til klarer man fort topp 4.

Dersom Meret blir bedre med ball i beina så er han bankers, så enkelt er det.

GiPazzini_85

Innlegg: 87499
GiPazzini_85
20.09.20 12:48

Men hvem blir capocannoniere i år?


 


Tenker at favorittene i år blir litt som i fjor: Immobile, C Ronaldo, Lukaku, Zapata og Caputo.


Outsidere (spillere som enten grunnet situasjon i klubben, alder, rolle på laget etc kommer til å score mange mål, men kanskje ikke havner helt der oppe): Quagliarella, Belotti, Dzeko, Osimhen, Mertens, Milik, Dybala, Rebic, Ibrahimovic, Lautaro Martinez, Muriel, Lasagna, Di Carmine, Joao Pedro, Simeone, Destro, Simy, Barrow og Cornelius.

-k9b_

Innlegg: 29069
-k9b_
22.09.20 10:49

Meget bra tråd. 


Følger ikke Serie A så tett som jeg gjorde før, men leverer likevel et halvfrekt tabelltips: 


1. Juventus (10 på rad)
2. Atalanta (bare nesten)
3. Milan 
4. Inter (Conte får fyken)
5. Napoli
6. Lazio

17. Udinese
18. Benevento
19. Spezia
20. Crotone


Ufattelig kjedelig å tippe de 3 ned, men opprykk med overlevelse i Covid er vanskelig, nær sagt umulig. 

Everenga

Innlegg: 6371
Everenga
22.09.20 10:53

Forbanna synd at Juventus skal ha enerett på scudetto, for utenom monopolet deres er Serie A helt klart den av de store ligaene med desidert mest sjarm. Den lista til Pazzini over her er jo en liste over personligheter, ikke bare fotballspillere. 

GiPazzini_85

Innlegg: 87499
GiPazzini_85
23.09.20 09:35
-k9b_: 4. Inter (Conte får fyken)

Ja, det blir vel litt sånn at Inter enten driter seg ut eller går helt til topps i år.

KongOlav2

Innlegg: 43208
KongOlav2
23.09.20 09:42
GiPazzini_85: Ja, det blir vel litt sånn at Inter enten driter seg ut eller går helt til topps i år.

Conte driver jo og forgubber laget en del. Vidal, Kolarov samt Sanchez inn permanent. Godin og Young. Perisic tilbake fra lån. Er jo en god del spillere i laget som neppe vil holde nivå i særlig mer enn en sesong eller to til.

GiPazzini_85

Innlegg: 87499
GiPazzini_85
23.09.20 10:25
KongOlav2: Conte driver jo og forgubber laget en del. Vidal, Kolarov samt Sanchez inn permanent. Godin og Young. Perisic tilbake fra lån. Er jo en god del spillere i laget som neppe vil holde nivå i særlig mer enn en sesong eller to til.

Godin er på vei til Cagliari og Conte er jo ikke DS. Han ville nok heller ikke ha Eriksen, noe som trolig har kostet Inter Tonali...

Men er nok liten tvil om at både Conte og Marotta har kortsiktige mål her.

(Innlegget ble redigert 23.09.20 10:26)

KongOlav2

Innlegg: 43208
KongOlav2
23.09.20 10:27
GiPazzini_85: Godin er på vei til Cagliari og Conte er jo ikke DS. Han ville nok heller ikke ha Eriksen, noe som trolig har kostet Inter Tonali... Men er nok liten tvil om at både Conte og Marotta har en kortsiktige mål her.

Mistenker dog at Conte har langt mer å si ang transfers her enn han har hatt tidligere. Jeg kan umulig tro at det er tilfeldig at det kommer 5 mann inn fra PL i løpet av det første året etter Contes ansettelse.

GiPazzini_85

Innlegg: 87499
GiPazzini_85
23.09.20 10:30

Samtidig satser da også Inter på de unge i form av at Bastoni og Barella er faste på laget og at man har hentet tilbake Pinamonti og hentet Salcedo. Hakimi er jo heller ingen gamling og Radu er fortsatt lovende.

Og Inter ligger jo langt foran Milan hva gjelder Primavera-laget og muigheten til å hente opp talenter der. Milans primaveralag er jo et sørgelig skue.

(Innlegget ble redigert 23.09.20 10:33)

KongOlav2

Innlegg: 43208
KongOlav2
23.09.20 12:47
GiPazzini_85: Samtidig satser da også Inter på de unge i form av at Bastoni og Barella er faste på laget og at man har hentet tilbake Pinamonti og hentet Salcedo. Hakimi er jo heller ingen gamling og Radu er fortsatt lovende.

Ja, de har noen spillere i sin beste alder slik som De Vrij, Brozovic og Lukaku (og Eriksen hvis de er villig til å satse på ham), samt meget gode unge spillere som Martinez, Hakimi og Barella. Overrasker meg derfor at de velger å bruke penger på spillere som høyst sannsynligvis er på hell karrieremessig, slik som Vidal og Sanchez. Og to 35-åringer på venstresiden.

Men det kan jo godt hende at de vinner serien, og da er det neppe noe grunn til å være for kritisk........

GiPazzini_85

Innlegg: 87499
GiPazzini_85
26.09.20 14:04

Nei, det ligger vel som sagt i kortsiktige mål, samt at det er litt for få av spillertypene Conte trenger der ute.

Dejan_Stankovic89

Innlegg: 4007
Dejan_Stankovic89
27.09.20 08:14

Fantastisk god tråd. Måtte du aldri forlate VGD

GiPazzini_85

Innlegg: 87499
GiPazzini_85
31.10.20 21:05
Everenga: Forbanna synd at Juventus skal ha enerett på scudetto

Vi får håpe at det monopolet blir opphevet, men selv i et mellomår for Juventus så ser jo andre ut til å kløne det til. Skal vel litt til at Milan klarer å holde utover sesongen.

Klikk for å gå tilbake til toppen