Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
JackNapier
JackNapierInnlegg: 2598
12.02.18 20:44

Hva tror du er poenget med treningskamper?

supergunners10
supergunners10Innlegg: 1352
12.02.18 20:50

Poenget med treningskamper er å komme i kampform, og gjerne teste ut litt forskjellig taktikker etc.

Det du ikke forstår er at dette er likt for begge lagene som spiller, og når et eliteserielag såvidt klarer å vinne en av to kamper mot mye svakere motstand så er det flaut uansett treningskamp eller obligatorisk kamp.

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 2967
12.02.18 21:04
JackNapier: Hva tror du er poenget med treningskamper?

Hva tror du er poenget med treningskamper? Og hva er det RBK har gjort i disse treningskampene som gjør at du mener det som er prestert ikke er flaut?

Hadde man hatt klare instrukser og sett klare tegn på at laget prøvde å følge disse instruksene så hadde resultatene vært av mindre betydning. Men jeg har ikke sett noe som helst som indikerer at de har prøvd på spesifikke planer eller instrukser.

Det har sett ut som det har vært lite plan bak angrepsspillet vårt. Vi har ikke øvd på å spille med høyt tempo og få touch. Vi har øvd på å vri spillet mye. Jeg har egentlig ikke sett noe særlig til bestemte bevegelsesmønstre heller.

Jeg forventer ikke finspill i 90 minutter, men mot svakere motstand forventer jeg at vi terper/øver på angrepsspill. Og man kan gjerne overdrive det. F.eks. maks to touch osv slik at spillerne venner seg til å bruke få touch uansett. Da får man heller bare spille på seg noen brudd, og da er resultatet mindre viktig enn at spillerne gjør det de har fått beskjed om.

 

Hvis spillerne har den samme intensiteten på trening som i disse kampene er det et tegn på at noe ikke gjøres riktig en eller annen plass. 

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 8221
12.02.18 21:46

Flaut

JackNapier
JackNapierInnlegg: 2598
13.02.18 00:27

Åja, jeg visste ikke at dere satt i garderoben og hørte på hva gutta fikk beskjed om.

Om forladels gutter, jeg visste ikke at dere jobbet i RBK.

/s

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 2967
13.02.18 01:02
JackNapier: Åja, jeg visste ikke at dere satt i garderoben og hørte på hva gutta fikk beskjed om. Om forladels gutter, jeg visste ikke at dere jobbet i RBK.

Høyt nivå på deg nå.

Jeg stilte deg to konkrete spørsmål, disse har du ikke klart å svare på. I tillegg kommer det tydelig frem at det er min mening og at jeg ikke har sett noe som tyder på at de har fått slike instrukser som jeg bruker som eksempler.

Om jeg tror de har fått instrukser av trenerteamet? Ja. Vet jeg hva de er? Nei. Men det har jeg aldri hevdet. Jeg har bare ikke sett noe som tyder på at de har gjennomført det de (evt.) har fått beskjed om, fordi jeg har ikke sett noe mønster som er gjenkjennbart.

Jeg er mer enn interessert i å diskutere oppkjøringen til RBK, men da forventer jeg at den andre parten klarer å komme med mer enn at treningskamper ikke handler om resultatet. Å begrunne meninger/utsagn er en fin start.

Så jeg spør deg igjen:

Hva mener du er poenget med treningskamper? Hadde vært kjekt å få vite siden vi andre tydeligvis har misforstått det.

Hva synes du om treningskampene til RBK hittil? Hva har vært positivt? Hva har vært negativt? Er det noe du har savnet å se?

supergunners10
supergunners10Innlegg: 1352
13.02.18 01:07
JackNapier: Åja, jeg visste ikke at dere satt i garderoben og hørte på hva gutta fikk beskjed om.

Haha, så det du tror er at de har fått beskjed om å ikke prestere godt nok?

Storfeil
StorfeilInnlegg: 1317
13.02.18 08:32

Blink skal ha for innsatsen sin også, men Rosenborg-gutta må øve mye mere ja. Lite beslutningsdyktighet, man står for lenge og ser etter mulighetene (mange touch), initiativene kommer ikke raskt nok ("åja, nå skulle jeg løpe der") og man er ikke skarpe nok i avslutningsøyeblikk. Må vel ta det som ett godt tegn at fellesnevner for disse er at de alle korrigeres med øving, to kamper til denne uken bør gjøre mye for de som spiller på "sin" plass i alle fall, så var det jo glimt av at høyresiden var som den skulle være, og ToreR ser ut til å være nære slag.

RotsækkBK
RotsækkBKInnlegg: 875
13.02.18 08:50

Begge dei siste treningskampane ber nok òg preg av at det er mykje bytting på laget og manglande relasjonar. 8 bytter i pausen i begge kampane bidreg i alle fall ikkje til å spele inn folk saman. Innsatsen har ikkje vore all verda, men eg synest det var litt opp i går samanlikna med Byåsen-kampen. Det er bra det er nesten ein månad til seriestart, for det er ein del att å jobbe med.

Ellers: er De Lanley skada? spelte ikkje sist, og ikkje i troppen i dag? Heller ikkje Botheim/Helmersen i dei siste troppane ...

JackNapier
JackNapierInnlegg: 2598
13.02.18 08:50

Jeg har ikke sagt jeg har sett treningskampene. Det er nemlig meningsløst.

Problemet er at det er samme regla med alle topplag i verden som taper treningskampene sine, fansen klager over hvor rævva de er. Det handler ikke om resultater, det handler om å få i gang spillerne igjen.

Det du eventuelt skal bekymre deg over er hva treneren uttaler.

Fishstick
FishstickInnlegg: 25289
13.02.18 09:42
supergunners10: Det du ikke forstår er at dette er likt for begge lagene som spiller, og når et eliteserielag såvidt klarer å vinne en av to kamper mot mye svakere motstand så er det flaut uansett treningskamp eller obligatorisk kamp.

Tenk at du som Molde-fan går rundt og er flau over resultatet i en treningskamp mellom RBK og et annet lokalt lag. Det må jeg si er meget spesielt, men godt å se at RBK klarer å engasjere såpass også i februar.

Og en ting til: Det er ikke likt for begge lag. Byåsen og Blink synes det er stor stas å få RBK på treningskamp og er veldig motiverte til å løpe til krampa tar dem. RBK på sin side synes dette er like kjedelig som coopertesten og gir minimalt.

Om noe som helst er flaut her, er det at RBK-ledelsen ikke har satt opp treningskamper mot bedre motstand. Slike kamper engasjerer spillerne langt mindre enn internkamper på treningsfeltet, der intensiteten er skyhøy til sammenligning.

Storfeil
StorfeilInnlegg: 1317
13.02.18 10:28
Fishstick: at RBK-ledelsen ikke har satt opp treningskamper mot bedre motstand.

Der kommer fort Dubai-saken inn i bildet da?.... de bomma, de korrigerte seg, men man må ikke være naiv nok til å tro at man får opp ett nytt høy-nivå program på kort varsel etterpå da..... var vel ganske god motstand som var linet opp der nede.

Ellers hører man jo på intervjuene etter kampene at dette stort sett handler om å få relasjonstreninger som er ett bittelite knepp opp fra 11 mot 11 på trening.

Fishstick
FishstickInnlegg: 25289
13.02.18 10:30
Storfeil: Der kommer fort Dubai-saken inn i bildet da?

Dårlig unnskyldning. Skal være fint mulig å finne noe annet enn 3. div lag selv om den ene turen ble avlyst. Disse kampene var vel uansett satt opp utenfor Dubai-tidspunktet.

Storfeil
StorfeilInnlegg: 1317
13.02.18 10:32
Fishstick: Disse kampene var vel uansett satt opp utenfor Dubai-tidspunktet.

Derav spørsmålstegnet, var ikke stø på om det var disse kampene eller Marabella som ble påvirket, men redusering i kvaliteten blir det uansett.... da blir andre del mest relevant i mitt innlegg:

"

Ellers hører man jo på intervjuene etter kampene at dette stort sett handler om å få relasjonstreninger som er ett bittelite knepp opp fra 11 mot 11 på trening.

"

supergunners10
supergunners10Innlegg: 1352
13.02.18 11:07
Fishstick: Tenk at du som Molde-fan går rundt og er flau over resultatet i en treningskamp

Har ingenting med hvilket lag jeg heier på, men ikke overraskende at du automatisk tenker det.

Fishstick
FishstickInnlegg: 25289
13.02.18 12:20

Selvfølgelig har det med hvilket lag du heier på. At du blir flau over Molde sine begredelige opptredener i vinter er både logisk og forståelig. At du blir flau over Rosenborg sine, henger ikke på greip. Skulle kanskje tro du ble mer optimistisk av å se det lugge hos oss, godter deg over at vi taper mot Byåsen og lignende - men flau? Makes no sense. Med mindre du har en plass i hjertet ditt til Rosenborg, da.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 22678
13.02.18 14:40
RotsækkBK: Ellers: er De Lanley skada? spelte ikkje sist, og ikkje i troppen i dag? Heller ikkje Botheim/Helmersen i dei siste troppane

Yann-Erik de Lanlay er fortsatt syk, mens Olaus Skarsem sliter med ryggen. Andreas Helmersen trener med Ranheim, mens Eirk Botheim er på G18-landslagssamling. (RBKweb)

(Innlegget ble redigert 13.02.18 14:41)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 22678
13.02.18 15:25

I denne ukes Rasmus&Saga snakker Harald Sunde om tida med Odd Iversen, som blant annet var ønsket som rekkekamerat til Johan Cruyff i Ajax.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 1352
13.02.18 15:32
Fishstick: At du blir flau over Rosenborg sine, henger ikke på greip

Jeg er da ikke flau, jeg mener det er flaut for Rosenborg. 
Jeg sier jeg selv ville blitt flau, forskjell der skjønner du.

Fishstick
FishstickInnlegg: 25289
13.02.18 15:38

Flaut er det den dagen vi har blitt så sultefóret på suksess at vi lar treningskamper i februar påvirke humøret.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 2598
13.02.18 17:58

Hvorfor bryr du deg hva RBK holder på med i treningskampene sine da?

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 8221
13.02.18 18:25

Jeg synes fortsatt innsatsen i de siste kampene har vært flaut. Trenger ikke la det påvirke humøret av den grunn. En spade er likevel en spade.

AKS
AKSInnlegg: 2432
13.02.18 19:21

Kunne faktisk ikke gitt mer faen i treningskamper, lag som har hatt  strålende resultater før i treningskamper har spilt dårlig som bare det når alvoret først begynner, og omvendt. Det er nesten umulig å si hvordan det vil påvirke sesongen. Det er treningskamper liksom, er for trening.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 2598
13.02.18 20:20

Nettopp. Fler som har skjønt tegninga.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 10072
13.02.18 20:29

Synes valget av motstandere er litt ujevnt. Byåsen, Stjørdals/Blink, Melhus, Nardo og så Rubin Kazan og Krasnodar. Litt av en overgang. Kanskje planen er å åpne langsomt og så begynne å nærme seg en viss kvalitet mot hard motstand i slutten av måneden. Mange kamper i alle fall, før LSK skal settes ettertrykkelig på plass i det norske svaret på Charity Shield. 

(Innlegget ble redigert 13.02.18 20:32)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 22678
13.02.18 22:36

Onsdag

Rosenborg-Melhus kl 1730

(Innlegget ble redigert 13.02.18 22:36)

Fishstick
FishstickInnlegg: 25289
14.02.18 08:03
Kurtkanon2: Jeg synes fortsatt innsatsen i de siste kampene har vært flaut. Trenger ikke la det påvirke humøret av den grunn. En spade er likevel en spade.

For meg blir dette som å synes det er flaut at innsatsen på trening er dårlig. Om det blir et mønster og de dårlige holdningene vinner er dette flaut, men om det skjer en og annen gang midt i den tyngste treningsperioden på kunstgress i februar - så vil jeg ikke akkurat si det. Helt naturlig. Vi hadde nok prestert mye bedre om det for eksempel var Shaktar Donetsk eller CSKA Moskva på motsatt halvdel. Norske lag har jo en tendens til å slå disse lagene på vinteren selv om vi er flere divisjoner bak i kvalitet. Akkurat samme mekanismene som gjør at Byåsen kan hamle opp med oss i samme periode.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 8221
14.02.18 14:44
Fishstick: Om det blir et mønster og de dårlige holdningene vinner er dette flaut

Er vel mest det jeg er redd for. At vi slipper oss ned et hakk. Spesielt når det gjelder intensiteten. Erfaringene i serien har vel lært oss at vi har et litt for lavt bunn-nivå.

Satser på at jeg bare krisemaksimerer.

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 18089
14.02.18 17:25

Vi møter Melhus om 5 minutter. Treneren til Melhus sier før kampen til Adressa at Roar Strand på 48 år er beste spilleren de har. De skal spille i 3.divisjon kommende sesong. Vet ikke om det sier mest om Melhus eller Roar.

Vi starter forøvrig med et skikkelig B-lag. de Lanlay er kaptein.

(Innlegget ble redigert 14.02.18 17:29)

Grandezez
GrandezezInnlegg: 8179
14.02.18 18:08

Botheim med 1-0. Tamt RBK så langt!

Pause! Minner om en skikkelig bedriftkamp dette. 

(Innlegget ble redigert 14.02.18 18:17)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg