Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 20442
15.04.19 00:57

Voksent innleg waterfall. Jeg likte det. Det er i motgang man ser hvem som er sine ekte venner (eller evt supportere i dette tilfellet).

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20009
15.04.19 00:57
thewaterfall: Styret under ledelse av Koteng har slitt med å gjøre gode ansettelser av trenere.

Denne gangen var det en arbeidsgruppe som ledet arbeidet med å finne en ny trener. Denne gruppa bestod av Tove Moe Dyrhaug, Trond Alstad, Stig Inge Bjørnebye, Vegard Heggem og Fredrik Winsnes. Koteng har ikke vært involvert i trenerjakten annet enn at han sikkert deltok i forhandlinger.


Koteng tok grep når det var behov i fjor sommer. Etter min mening ble det brukt alt for lang tid å finne erstatter, men det ble i allefall gjort ordentlig i form av at det ble nedsatt en gruppe med man kunne anta var kompetanserikt. Men det viser jo seg at de bommet totalt dessverre. Kanskje hadde det blitt bedre om Koteng hadde fikset dette selv?

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 3367
15.04.19 01:15
thewaterfall: Cifuentes

Da blir det også enklere å få tak i spissen dere trenger. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 3876
15.04.19 01:52
Rockets_AA: Denne gruppa bestod av Tove Moe Dyrhaug, Trond Alstad, Stig Inge Bjørnebye, Vegard Heggem og Fredrik Winsnes.

Det er jo en bra gjeng det der. Men til å finne fotballtrenere? Ikke nødvendigvis. Dyrhaug og Alstad har styrke i organisasjon.

Bjørnebye virker å falle helt gjennom vurderingsmessig, og Heggem og Winsnes er tidligere spillere. Fotballspillere blir som kjent ikke nødvendigvis gode trenere selv. Og jeg tror heller ikke de er nødvendigvis kompetente til å vurdere hvem som er gode trenere, eller rett mann for jobben. De er kulturbærere, men har de egne tanker om spillestil og taktikk?

Hadde hatt mer tro på en gruppe med Eggen, By Rise, Skutle osv. Til og med Bratseth. Ingen av de nåværende vet hvordan det er å trene RBK. Eller å være fotballtrener i heletatt.

Det er ingen lett jobb å ansette rett trener. Men her har man jo gått helt vekk fra hva klubben står for.
Da hadde man jo ingen "rammer" til å begynne med. Og da er prosessen relativt halveis.

(Innlegget ble redigert 15.04.19 01:58)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26747
15.04.19 02:47

Rosenborg vil sikkert snu det og havne på topp 4 men jeg har ikke et sekund trodd på Horneland som en trener med suksess i Europa. Å gå bort fra 433 og finspill til 442 og kjemping er nedoverbakke.


 

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 22900
15.04.19 07:13

Hadde Horneland stått for angrepsfotball så hadde jeg vært enig i at han skulle fått tid, thewaterfall. Men når fotballen han står for er så jævlig å se på da er det bare bortkastet. Jo fortere han er ute, jo bedre. 

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14485
15.04.19 07:31
Thecokeman: Men når fotballen han står for er så jævlig å se på da er det bare bortkastet. Jo fortere han er ute, jo bedre.

Hvorfor ble han i det heletatt ansatt?


Det var da flere som advarte mot dette før han ble ansatt. Klarte virkelig ikke Norges desidert største og mest meriterte klubb å finne noe bedre på 7-8 måneder, det er ikke til å begripe.


Noen bør gå i seg selv her, og trekke seg før flausen får vokse enda mer.

qbah
qbahInnlegg: 47433
15.04.19 07:31

Var ikke Bratseth med i gruppen som skulle finne ny trener? Kun med i gruppen som var med og avsette Kåre og Erik? 

(Innlegget ble redigert 15.04.19 07:32)

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 22900
15.04.19 07:57

Ikke godt å si hvorfor han ble ansatt. Men han er jo en trener etter Bjørnebye's smak og de to i sammen pratet sikkert Koteng rundt med all verdens floskler og flotte ord.


For meg må gjerne styret gå sammen med Bjørnebye og Horneland, men jeg tviler på at de trekker seg selv og vi kommer neppe dit at vi får et ekstraordinært årsmøte hvor medlemmene kaster styret. Jeg synes riktignok styret har gjort mye bra, men de kunne løst et par ting annerledes og ikke minst har de gjort svært dårlig jobb med ny trener flere ganger. Det viktigste er å få ut Bjørnebye og Horneland. 


Jeg har kommet dit at jeg hadde tatt imot feks Tom Nordlie på dagen. Fagermo hadde jeg også heller tatt enn Horneland. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3522
15.04.19 08:30
stikkpillen: Hvorfor ble han i det heletatt ansatt?
Det var da flere som advarte mot dette før han ble ansatt. Klarte virkelig ikke Norges desidert største og mest meriterte klubb å finne noe bedre på 7-8 måneder, det er ikke til å begripe.
Noen bør gå i seg selv her, og trekke seg før flausen får vokse enda mer.

Han ble ansatt fordi ingen andre ville ha jobben. Så kan man spørre seg om hvorfor det var så vanskelig å finne en trener. Noen av navnene som ble nevnt i prosessen var urealistiske i utgangspunktet, mens andre var skeptiske til forutsetningene (Kåre ble sparket tross 3 seriegull, lite frihet til å bestemme hvordan laget skal spille etc). At vi ikke klarer å hente en trener som Geir Bakke er skremmende. Ikke fordi han hadde vært riktig mann for RBK, men at han rett og slett ikke var interessert.


Så ble det Horneland til slutt. Alt tyder på at han var SIBs mann/nødløsning.


SIB og Horneland bør forsvinne så fort som mulig. Og styret bør gå i seg selv og innse at de har lite goodwill å gå på fremover.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 38486
15.04.19 08:35
TomBrady_12: Han ble ansatt fordi ingen andre ville ha jobben. Så kan man spørre seg om hvorfor det var så vanskelig å finne en trener. Noen av navnene som ble nevnt i prosessen var urealistiske i utgangspunktet, mens andre var skeptiske til forutsetningene (Kåre ble sparket tross 3 seriegull, lite frihet til å bestemme hvordan laget skal spille etc). At vi ikke klarer å hente en trener som Geir Bakke er skremmende. Ikke fordi han hadde vært riktig mann for RBK, men at han rett og slett ikke var interessert. Så ble det Horneland til slutt. Alt tyder på at han var SIBs mann/nødløsning.

Hadde vært moro å se listen over navn de begynte med. Noen var sikker helt urealistiske, men RBK skulle egentlig vært aktuelt for de fleste skandinaviske topptrenere.

Så kan det også diskuteres hvor mange spennende trenernavn som egentlig finnes. F.eks av nordmenn. Dersom man skulle satt opp de 5 mest interessante/største norske trenerne, tror jeg ikke nødvendigvis så mange av disse ville vært passende for RBK.

(Innlegget ble redigert 15.04.19 08:35)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 14439
15.04.19 08:44
KongOlav2: Så kan det også diskuteres hvor mange spennende trenernavn som egentlig finnes. F.eks av nordmenn. Dersom man skulle satt opp de 5 mest interessante/største norske trenerne, tror jeg ikke nødvendigvis så mange av disse ville vært passende for RBK.

Kunne Rikard Nordling vært noe?? A man on a mission.

Tallyhoo
TallyhooInnlegg: 962
15.04.19 09:09

Trener for RBK må være bortimot Norges minst attraktive jobb, med minst sjanse til å lykkes. Det er som å vinne Formel 1 med bremsen på.  For å lykkes må man ha større pondus enn visse folk i styret, og det skal noe til.

(Innlegget ble redigert 15.04.19 09:12)

eppaen
eppaenInnlegg: 25621
15.04.19 10:49

Dette, trollgutter, dette er motgang. Ikke det å vinne serien på feil måte. Det er ikke motgang. RBK trenger dette for å restarte mentaliteten. 

Xavi7
Xavi7Innlegg: 4531
15.04.19 10:53

RBK pre Horneland:  Vant serie og cup, Koteng og rbk-fansen misfonøyd pga manglende utvikling. Tapte alt i Europa, en slutning var at de ble fraløpt og var dårlig trent.


RBK med Horneland: Har trent kondis som faen. Ingen, heller ikke spillerne, ser hva Horneland prøver å få til ifht spillestil. Taper alle fotballkamper og lyset i tunnellen er i beste fall et møtende tog - Molde borte i runde 5.


 


 

seriemester2013
seriemester2013Innlegg: 8647
15.04.19 11:02

Hvor har RickiBK tatt veien? Veldig lenge siden jeg har lest noe fra han, håper han fremdeles er frisk og rask

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 3522
15.04.19 11:03
KongOlav2: Så kan det også diskuteres hvor mange spennende trenernavn som egentlig finnes. F.eks av nordmenn. Dersom man skulle satt opp de 5 mest interessante/største norske trenerne, tror jeg ikke nødvendigvis så mange av disse ville vært passende for RBK.

Det er vel dette man skulle ønske at klubben hadde tatt seg tiden med å kartlegge i fjor sommer. Altså før de sparket han vi hadde.

Sulfat
SulfatInnlegg: 12402
15.04.19 11:07
seriemester2013: Hvor har RickiBK tatt veien? Veldig lenge siden jeg har lest noe fra han, håper han fremdeles er frisk og rask

Du sier noe der.
Har ikke lagt merke til hans fravær, men var sist innlogget 18.11.2018. Forhåpetligvis vil han bare bruke tiden sin på noe mer fornuftig enn VGD.

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3368
15.04.19 11:13
Rockets_AA: Denne gangen var det en arbeidsgruppe som ledet arbeidet med å finne en ny trener. Denne gruppa bestod av Tove Moe Dyrhaug, Trond Alstad, Stig Inge Bjørnebye, Vegard Heggem og Fredrik Winsnes. Koteng har ikke vært involvert i trenerjakten annet enn at han sikkert deltok i forhandlinger.

Nei, styret har nok ikke vært direkte involvert i arbeidet med å finne ny trener. Men det var nok styret som satte sammen en arbeidsgruppe og som ga de mandatet med å lede arbeidet i trenerjakten. 


I tillegg er det styret som har det siste og avgjørende ordet når det kommer til ansettelser. Hvis styret ikke er overbevist så har de lov til å si nei, prøv på nytt. Styret skal også tenke selv, ikke bare stole blindt på klubbens administrasjon eller arbeidsgrupper som de selv har satt ned. Jeg forventer egentlig at når det nærmet seg Horneland at de hentet inn "referanser" også på egen hånd.


Det er styret som sitter med det overordnende ansvar når det kommer til ansettelser av trener til slutt uansett, og når dette ser ut til å være tredje gang det gjøres en slett jobb så er det ikke godt nok av styret. Da begynner det å vise en trend som sier at dette styret ikke er kompetent nok når det kommer til ansettelse av hovedtrener.

MyWays
MyWaysInnlegg: 4487
15.04.19 11:14

Er ikke denne "PerryAndré" også RBK-supporter? Han er jo titt og ofte innom Brann-tråden for å fortelle oss hvor bra RBK er, og hvor elendig Brann er. 

Men det er vel sånn med trøndere. De svikter totalt i motgang.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 38486
15.04.19 11:15
TomBrady_12: Det er vel dette man skulle ønske at klubben hadde tatt seg tiden med å kartlegge i fjor sommer. Altså før de sparket han vi hadde

Jepp, men selv med en slik kartlegging er det tynt med navn. De største norske navnene er type Solbakken, Solskjær, Rekdal, Bakke, etc. Ser ikke helt den riktig RBK-typen blant disse. Vet dog ikke hva som rører seg i Danmark eller Sverige.

Hepp1971
Hepp1971Innlegg: 3073
15.04.19 12:19

Det er ikke bare treneren som er problemet, dere har også fått et generasjonsskifte midt i fanget, med flere spillere, som fortsatt har noen år igjen på toppnivå, men som trenger nye utfordringer, da de har vunnet det som kan vinnes, i Norge, med RBK. Til og med Andrè Hansen virker ufokusert og stopper ikke baller han normalt ville ha stoppet. Reginiussen og Hovland virker utdaterte, Mike Jensen likeså og så har man en mett "voldsmann", som sliter benken. Helland har paradoksalt nok fått en ny vår og virker mer sprelsk enn på lenge, men han er ikke dominant nok, til at det får innvirkning på de øvrige. Det kan tenkes at RBK blir nødt til å ta et sabbatsår eller to, der de bygger opp en ny stall. Jeg håper selvsagt at det blir mange flere år, før Rosenborg er tilbake.

(Innlegget ble redigert 15.04.19 12:20)

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 28511
15.04.19 12:28
Thecokeman: Ikke godt å si hvorfor han ble ansatt. Men han er jo en trener etter Bjørnebye's smak og de to i sammen pratet sikkert Koteng rundt med all verdens floskler og flotte ord.

Akkurat nå ser jo ansettelsen like rar ut som Powell i Sandefjord. Absolutt alle har tilsynelatende sett at dette ikke vil fungere, alikevel går klubben for det. Helt merkelig når sånne ting skjer, og ekstra merkelig at det nå er Rbk som gjør sånne tabber.

Hepp1971
Hepp1971Innlegg: 3073
15.04.19 12:31

Det ville vært mye mer uprofft om man allerede nå sparket Horneland avgårde, det gjør ingen toppklubber med respekt for seg selv. Så da er det bare å sette seg tilbake og nyte toget som bare sporer mer og mer av.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 3876
15.04.19 15:07
Thecokeman: Hadde Horneland stått for angrepsfotball så hadde jeg vært enig i at han skulle fått tid, thewaterfall. Men når fotballen han står for er så jævlig å se på da er det bare bortkastet. Jo fortere han er ute, jo bedre.

Jeg er også enig i at det stort sett er lurt å gi trenere og nye spillere tid. Det kan snu, og det kan være lurt å vente om man ser for seg sluttresultatet. Men dette føler jeg er ett unntak. Og det er det mange grunner til:

1. Selv om vi skulle lykkes max, og få til det han ønsker, så vil det neppe være en fotball som stemmer med klubbverdiene i "artig og angrepsvillig fotball."

2. Hvor stor er egentlig sannsynligheten for at dette skal fungere?
Vil Helland, Samuel, Yanni og Bendtner noen gang bli god nok i hodespill og presspill til at dette vil fungere?
Det er ikke bare å endre en spilletype når han er 29 år.
Og hvor god blir en Helland som skal løpe som gal og vinne luftdueller?
Svaret er dårlig, og sannsynligheten for at dette vil fungere er liten. Spesielt når spillerne ikke får bruke det de er gode på.
Da har de ikke trua.
Disse har sjeldent/aldri spillt 442, de får ikke til sideforskyvninga. De kan heller ikke ligge kompakt, fordi treneren vil at de skal jage opp i ballfører hele tia.
Vi får ikke kontroll på kampen.

3. Hvis han da skal få muligheten til å prøve sitt prosjekt, så må kanskje 50% av stallen byttes ut med annerledes spillerstyper, som sannsynligvis er dårligere fotballspillere. Vi har liksom enten eller her i Norge, de som klarer begge deler drar sørover til sterkere ligaer.
Skal Hornis få bytte ut stallen, og så alikavel funker det ikke. Hva står vi igjen med da?  Et svakt RBK uten ferdigheter?

4. Valgene han tar.

En trener som tviholder på Søderlund på den måten han har gjort, når han har ligaens mest spillende spiss på benken, for så å klage på at vi ikke klarer å spille oss frem på banen...
Det er absurd merkelig.
Søderlund har vært dårligst i tre kamper nå. Bendtner kan ikke være dårligere. Alikavel venter han til over 80 spilte minutter..
Og da tar han heller ikke UT søder med å bytte, men han setter Bendtner på ving, noe han har uttalt ikke skulle skje.  Samuel virker å være fratatt tillatelse til å få ball på fot. Han skal løpe i bakrom.
Det er såvidt Horneland bytter, selv når vi ligger under 3-1. Hvorfor?
Åsen ble plutselig satt ned som def midtbane til serieåpningen, selv om det funket fint med han forran i kampen før.
Det er fryktelig mye merkelige avgjørelser.

5. Har ikke Søder fått tidenes klippekort? Og det skulle iallefall ikke skje med Horneland.. Lorden skulle måtte jobbe ja! Noen vil jo kanskje påstå at det å velge en dårligere spiller, foran en bedre er nettopp  klippekort.
Spesielt fordi du kjenner han fra før, og du beholder han fordi han "kan stilen din" som er å halse rundt som en føggelhund i parringstia, uten å være nær noesomhelst. Hvordan skal han andre komme seg inn på laget, når Søderlund er fredet som en sibirsk tiger, uansett hvordan han spiller?
Bendtner han enda ikke spillt spiss i årets sesong etter tre kamper.
Tier og kant! Det er ett mye større klippekort enn Bendtner noengang har hatt.
Det se nesten ut som en slags prestisje makthevdelse.

Det er mer, men det får holde.

Hornelands evner som trener og hans fotballfilosofi er fullstendig inkompatibel med spillere, spilletradisjon, kultur, og supportere.

Det er ikke noe vits i å snu og vende på ting, bruke lang tid for å komme frem til det åpenbare: det vil aldri funke. Forutsetningene for det har aldri vært til stede.

(Innlegget ble redigert 15.04.19 15:21)

DuncanE
DuncanEInnlegg: 418
15.04.19 16:07
BigGeorge: Å gå bort fra 433 og finspill til 442 og kjemping

Finspill? Nå vet jeg at stress, lite søvn og dårlig kosthold kan medføre svekkelser i langstidsminnet. Kan lett se for meg at supporterkulturen på Valle kan føre til slik slitasje. Nå var det vel blant annet mangel på finspill (og utvikling) som medførte at Kåre måtte gå.


 


 

qbah
qbahInnlegg: 47433
15.04.19 16:15

Mulig det var 4-3-3 men det var fan ikke mye til finspill på slutten nei. Sammenlignet med dagens lag og spill hadde jeg tatt det 10/10 ganger ja men dette blir som å velge mellom Perry vol. 1 og Perry vol. 2

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13305
15.04.19 16:17
AxelRudi: Jeg er også enig i at det stort sett er lurt å gi trenere og nye spillere tid. Det kan snu, og det kan være lurt å vente om man ser for seg sluttresultatet. Men dette føler jeg er ett unntak.

Man vet at dette RBK laget er det beste i Norge, med rett trener. Da tar de både serie og cup, man må ta litt høyde for at laget har stagnert litt, men ikke slik som nå. Så nåværende trener skal ta RBK opp til det nivået som de var i fjor? Der de automatisk skulle ha vært uansett :) i form av sine ferdigheter. Når en trener så klarer å skakkjøre laget så ekstremt i vinterhalvåret, hva i alle dager tilsier at han skal klare å få de opp på et så mye høyere nivå?


Ingenting tror jeg, dette går mot mange flere tap, helt til RBK ledelsen ser at her må de gripe inn. Men da bør de begynne med seg selv, gå av og flytte vekk fra Trondheim :)  De er de skyldige, ikke treneren. Snakk om å skyte seg selv i foten så ekstremt som RBK ledelsen har klart å gjøre. Meget bra underholdning! Klarer man å dra dette ut så lenge at RBK kan komme i nedrykkstriden i høst, det hadde vært episk.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 4531
15.04.19 16:44

Bendtner bør komme seg bort fra dette synkende skip.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg