Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Sulfat
SulfatInnlegg: 14539
16.09.19 00:39
supersubben: Tok en vitenskapelig sjekk jeg også. Glimt skulle hatt 57 poeng.

Da fulgte du ikke min vitenskapelige metode, for der ender Glimt opp med 46.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22192
16.09.19 04:11
Sulfat: Da fulgte du ikke min vitenskapelige metode, for der ender Glimt opp med 46.

Nå ble jeg nysgjerrig. Tar du samme regnestykket på FK Haugesund?


Tror forresten Rosenborg klarer topp tre, så da er det vel innsatsen i Europa League som til slutt blir avgjørende for om sesongen kan sees på som vellykket eller ikke.


Blir det krise hvis Rosenborg ikke kvalifiserer seg til E-cup neste sesong, eller går det greit med en sesong uten?

qbah
qbahInnlegg: 49462
16.09.19 10:21
KingAnderson: Blir det krise hvis Rosenborg ikke kvalifiserer seg til E-cup neste sesong, eller går det greit med en sesong uten?

Krise for hvem, klubben eller supporterne?


Klubben klarer seg nok fint uansett, etter alle inntektene som kommer med fra årets E-cup sesong. For oss supportere blir det verre, men ingen krise. Spesielt ikke om vi skulle klare å bite fra oss i gruppespillet i EL nå. Men å klare tredjeplassen er viktig, klart.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25122
16.09.19 11:01
KingAnderson: Blir det krise hvis Rosenborg ikke kvalifiserer seg til E-cup neste sesong, eller går det greit med en sesong uten?

Man klarer seg selvsagt en sesong uten, men om ikke krise så vil jeg si at 4. plass i norsk Eliteserie for RBK er en kritisk dårlig prestasjon. Selv i de glade Perry-dagene ble det jo vanligvis sølv.

(Innlegget ble redigert 16.09.19 11:02)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4102
16.09.19 11:08
KingAnderson: Blir det krise hvis Rosenborg ikke kvalifiserer seg til E-cup neste sesong, eller går det greit med en sesong uten?

Å kvalifisere seg til gruppespill er det jo aldri noen garanti for, men det vil være kjedelig om vi ikke engang har muligheten til å kvalifisere oss ja. Det vil jo også trekke ned attraktiviteten for klubben på overgangsmarkedet.


Rent økonomisk er det uansett ikke man kan ta utgangspunkt i at vi får store inntekter fra, så slik sett går det greit.

Zanick
ZanickInnlegg: 11688
16.09.19 14:56
KingAnderson: Blir det krise hvis Rosenborg ikke kvalifiserer seg til E-cup neste sesong, eller går det greit med en sesong uten?

Det er litt krise ettersom dette er sist sesong der cup, sølv og bronsjevinner går til EL. Fra 2020/21 innføres EL-2 og da er det i realiteten kun serievinner som gis mulighet til å spille i en prestisjefull e-cupturnerning (CL/EL).

Sulfat
SulfatInnlegg: 14539
16.09.19 15:43
KingAnderson: Nå ble jeg nysgjerrig. Tar du samme regnestykket på FK Haugesund?

Oi. Her var det så stor mismatch mellom deres faktiske 26 poeng, og de 43 poengene jeg regnet meg frem til, at jeg begynner å tvile på nøyaktigheten i min vitenskapelige modell.

RBK ender på 38.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25122
16.09.19 16:16
Sulfat: RBK ender på 38.

Jeg vet ikke hva slags "metode" dette er men hvis den viser at RBK lander 8 poeng bak Glimt så vil jeg nesten si at den er av det ubrukelige slaget.

Sulfat
SulfatInnlegg: 14539
16.09.19 16:26
Folkflesk: Jeg vet ikke hva slags "metode" dette er men hvis den viser at RBK lander 8 poeng bak Glimt så vil jeg nesten si at den er av det ubrukelige slaget.

Realiteten er jo sju, så akkurat der holder den vann.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25122
16.09.19 16:31
Sulfat: Realiteten er jo sju, så akkurat der holder den vann.

Skal den ikke kunne brukes til å gi en realistisk spådom om hva som kommer til å være resultatet etter runde 30?

(Innlegget ble redigert 16.09.19 16:33)

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22192
17.09.19 03:11
Sulfat: Oi. Her var det så stor mismatch mellom deres faktiske 26 poeng, og de 43 poengene jeg regnet meg frem til, at jeg begynner å tvile på nøyaktigheten i min vitenskapelige modell.

Høres faktisk ganske korrekt ut. Vi har hatt noen marginer mot, noen dommeravgjørelser mot, og vi er omtrent like effektive som en impotent pandabjørn i hasjrus.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
17.09.19 14:38

RBK har falt ett hakk når det gjelder talentarbeid viser en ny rapport utarbeidet av NFF.


Nå har jeg ikke fått lest rapporten og satt meg inn i det enda, men jeg noterer meg at Bjørnebye selvfølgelig uttaler at:

"Det er ikke sånn at Rosenborg er blitt dårligere på utviklingsarbeidet".

Det kan hodt hende han har rett i akkurat det, men på generelt grunnlag:
Gud beedre så lei jeg er av hans forsvar av alt som omhandler klubben. Det finnes ikke ett kritikkverdig punkt i RBK.
All valg som taes er de rette. Man må bare gratulere.

Om Tyholttårnet hadde falt, villle Bjørnebye ment det fremdeles stod der, og at det var andre syn som var problemet.

GrevKL
GrevKLInnlegg: 63
17.09.19 14:58

Bjørnebye har faktisk et poeng. Dette er en modell utarbeidet av klubbene (NTF), og i stor grad etter å ha lært av modellen de har i Danmark, Nederland og Tyskland. Men så er Norge et annet land, og de har derfor funnet et særnorsk sett med parametre. Så er det igjen ulike forhold lokalt i Norge. Og på noen av parametrene er det slik at man aktivt velger å få færre poeng fordi man ønsker en modell som passer en selv. RBK har funnet. Eksempelvis er det en fordel i analysen hvis man har spillere som har vært i ungdomsavdelingen i tre år eller mer, og som senere slår gjennom og får spilletid i toppfotballen i Norge eller utlandet. 


I RBK velger man jo å ha enda færre lag i ungdomsfotballen, og heller satse på det de tror på. Finne sin identitet. Det vil lønne seg på sikt, mener RBK - både økonomisk og sportslig. Så får man dermed bare tre stjerner. Gjør det noe? Nei.


Legg merke til at NTF ikke rangerer på noen som helst måte. Alle lag er nevnt i alfabetisk rekkefølge. Stjernene gir jo en indikasjon, og det er kanskje dumt. Det er VIF som har valgt å rangere seg selv på topp. Og mediene, selvfølgelig.


Når det gjelder det økonomiske man får av å være på topp er det helt marginalt. Bodø Glimt tjener mye mer penger på å drive bedre (med hjelp fra forrige evaluering) og selge Evjen, enn de får av TV-pengene. 


Det som er synd for RBK og Odd er at de får færre poeng på et sabla godt samarbeid med lokale klubber og krets, enn det de hadde fått hvis flere spillere hadde slått gjennom. Dette er nok en liten svakhet ved NTF sin modell, for det lønner seg jo å hente spillere tidlig, fremfor å for eksempel bygge opp klubbene slik at de har egne akademier.


Det viktigste er uansett: Dette er ment å være evaluering av klubbens arbeid, og ikke en rangeringsmetode.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
17.09.19 15:57
GrevKL: Bjørnebye har faktisk et poeng. Dette er en modell utarbeidet av klubbene (NTF), og i stor grad etter å ha lært av modellen de har i Danmark, Nederland og Tyskland. Men så er Norge et annet land, og de har derfor funnet et særnorsk sett med parametre. Så er det igjen ulike forhold lokalt i Norge. Og på noen av parametrene er det slik at man aktivt velger å få færre poeng fordi man ønsker en modell som passer en selv. RBK har funnet. Eksempelvis er det en fordel i analysen hvis man har spillere som har vært i ungdomsavdelingen i tre år eller mer, og som senere slår gjennom og får spilletid i toppfotballen i Norge eller utlandet.

Det går an å mene at premissene for denne rangeringen er faglig og logisk veldig svake, samtidig som man mener at Bjørnebye som vanlig møter kritikken på en arrogant og avfeiende måte.

Case in point: han begrunner greit en del grunner til hvorfor Rosenborg kommer uforholdsmessig dårlig ut her, men avslutter med å påstå at ingenting har blitt dårligere. Så det finnes gode grunner, både politiske og rangeringsmetodiske til at vi aldri vil nå toppen av denne rangeringen, og for sportslig leder er det tydeligvis gode nok soveputer til at han ikke ser noen hensikt i å undersøke om vi kan bli bedre.

GrevKL
GrevKLInnlegg: 63
17.09.19 17:52

Jeg liker dette arbeidet til NTF. Og det viktigste er vel at klubbene sier det er nyttig.


Når det er sagt, så er det så til der grader enkelte områder RBK burde score bedre på. Det vet nok også Bjørnebye, og litt pussig som du sier at han ikke tar tak i det selv. Lillestrøm er et skoleeksempel på hvordan det kan gjøres. Han daglige lederen erkjente absolutt alt forrige gang. Enklere da å forbedre seg uten særlig mye hardt arbeid. De går fra å være verst i klassen til over gjennomsnittet.


Forøvrig er det spennende å lese. i tillegg til egen klubb bør du lese side 14. Det er kanskje de mest spennende. De har undersøkt hundrevis av miljøer, og kommet frem til hvilke ti punkter som kjennetegner de beste utviklingsmiljøene i Europa. Enklere benchmark skal man lete lenge etter.

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 11449
17.09.19 20:02

I følge rbkweb kan det se ut til at Søderlund blir høyreving også på torsdag....

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23930
17.09.19 20:15

Da kan Horneland pakke sekken.

Vi har altså fire andre, faktiske, vinger klare til kamp, da er det ikke lov å bruke Søderlund der. Det er så veikt og feigt at jeg finner ikke ord. 

(Innlegget ble redigert 17.09.19 20:18)

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1754
17.09.19 20:21

Horneland tør ikke benke Søder. 

kytec
kytecInnlegg: 48192
17.09.19 20:23
FranciscoM: Horneland tør ikke benke Søder.

Hvorfor ikke det? Han har jo fått tak i en spiller som finner nettmaskene. 

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 8293
17.09.19 20:28

Mistillit til kantspillerne. Når en degradert spiss er i følge treneren bedre enn dem. Sønderlund viste sist mot billig motstand at han ikke mestrer den posisjonen. 

flourhouse
flourhouseInnlegg: 37596
17.09.19 23:33

Registrerer at begge Red Bull-lagene gjør kål på mer enn respektabel motstand i CL. Sier litt om vår flaks i fjor.

johab
johabInnlegg: 3819
18.09.19 21:10

Synes kanskje Horneland begynner å bli vel høy og mørk nå:

"Norske lag er for destruktive".

Selv har han glemt at han kastet bort en knapp tredjedel av Eliteserien 2019 på et destruktivt og kontringssatsende RBK i Eliteserien: Noe nær tidenes klovneprestasjon av en norsk eliteserietrener. Nå går alt så meget bedre, men mange trofeer skal vinnes med RBK før han - av alle - har grunn til å tillate seg å gi andre eliteserietrenere tips.

(Innlegget ble redigert 18.09.19 21:15)

KjelloO
KjelloOInnlegg: 1859
18.09.19 21:21

Han har da helt rett. Så har man alltid noen hederlige unntak. Du må lese mer enn overskriften. Så gjenstår det å se om han evner å kombinere teori og praksis også i morgen.

Zanick
ZanickInnlegg: 11688
18.09.19 21:40
johab: Synes kanskje Horneland begynner å bli vel høy og mørk nå: "Norske lag er for destruktive". Selv har han glemt at han kastet bort en knapp tredjedel av Eliteserien 2019 på et destruktivt og kontringssatsende RBK i Eliteserien: Noe nær tidenes klovneprestasjon av en norsk eliteserietrener. Nå går alt så meget bedre, men mange trofeer skal vinnes med RBK før han - av alle - har grunn til å tillate seg å gi andre eliteserietrenere tips.

Høy og mørk? Han kritiserer norsk fotball, inkludert seg selv:

 


''Jeg har gjort det samme selv med Haugesund, og skal ikke dømme andre lag. Men vi kommer ikke til å spille destruktivt.''

Etter årets Europakvalikk, har Horneland all grunn til å være selvsikker. Prestasjonen har vært som natt/dag sammenlignet med det Kåre drev på med i Europa. Vi slo Ajax, men det var griseflaks tross alt. Amin Younes gjorde som han ville i to ganger 90.

Dinamo Zagreb leder 2-0 over Atalanta, det er er ikke akkurat et svakhetstegn for RBK. 3-0 nå. 

RBK fikk marerittrekning i CL-playoff og var minst på høyde. Stor prestasjon.

(Innlegget ble redigert 18.09.19 21:44)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4102
18.09.19 21:55

Zagreb leder 3-0 til pause hjemme mot Atalanta. De var bedre enn oss, men marginen var ikke så stor.

johab
johabInnlegg: 3819
18.09.19 22:15
Zanick: Høy og mørk? Han kritiserer norsk fotball, inkludert seg selv:  
''Jeg har gjort det samme selv med Haugesund, og skal ikke dømme andre lag. Men vi kommer ikke til å spille destruktivt.''

Han kunne jo også nevnt at han prøvde det samme selv med RBK - i Eliteserien - i starten av 2019-sesongen. Lite ærefullt.

(Innlegget ble redigert 18.09.19 22:16)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
19.09.19 01:22

Horneland har helt rett. Er man feige og skal sikre seg videre så går man på hodet ut. Norske lag er ikke i nææææærheten av den kynismen som kreves for å lykkes med slikt. Vi er alt for redelige og snille. Skal man forsvare seg videre i Europa må man gå på akkord med det som mange anser som fair play. Uthaling, kakking på akilles, filming osv. Er det en vakker måte å gå videre på? Aldeles ikke, men om man velger den ruten der fremfor å bare trøkke til og gå for vinst så må man også være villig til å «selge sjela si».

Selv foretrekker jeg et ærlig forsøk på suksess.

Moldes suksess har kommet når vi går for seier. RBKs suksess da de var «fast» i CL kom av at de spilte på den måten de var vant til. 

I år var MFK feige. Og jeg har forsøkt å forstå hva Moe tenkte. Han var jo hjernen bak suksessen i 2015. Og den gangen var vi offensive i hodet. Og dette tulleopplegget i år irriterer meg fortsatt. En ting er å ryke ut når man gir jernet slik vi gjorde i fjor mot Zenit. En helt annen ting er det når man ryker ut etter å ha feiga seg ut av Europa mot en særs overkommelig motstander. 

Enkelte tap sitter og murrer i hjernen i ukesvis. Og det sammenlagte tapet mot Partizan gir meg fortsatt små drypp av surmuling. Å forsøke å spille kynisk uten evnen til å være kyniske er nærmest dømt til å bety exit. Og at man ikke lærte etter kampen mot Aris der man rotet vekk 3-0 hjemme før vi slo tilbake på slump er beyond me. 

Så jeg kan bare gjenta det jeg begynte innlegget med. Horneland har helt rett. 

(Innlegget ble redigert 19.09.19 01:25)

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 31658
19.09.19 01:29
PapaSmurf: Selv foretrekker jeg et ærlig forsøk på suksess.

Jeg må innrømme at jeg er en tilhenger av uærlige forsøk på nederlag.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38471
19.09.19 01:36

Tjaaah: Vel, vi greier ikke det i Norge. Vår evne til å være uærlige kan egentlig forklares med et eksempel. Knut Anders Fostervolds filming. 


Sånn ser nok forsøkene våre på kynisk spill ut for de som virkelig har den evnen. 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 31658
19.09.19 01:42
PapaSmurf: Tjaaah: Vel, vi greier ikke det i Norge. Vår evne til å være uærlige kan egentlig forklares med et eksempel. Knut Anders Fostervolds filming. Sånn ser nok forsøkene våre på kynisk spill ut for de som virkelig har den evnen.

Var ikke Follo rimelig godt inne i noe kampfiksing? Det må vel være akkurat min kopp te. Synd de gikk konk, de burde fått til noen bedre avtaler i det miljøet.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg