Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 10203
12.06.18 14:30
JackNapier: Nei JOlsen, vi er inne i en dårlig periode, men vet du hva? Bruttern har gitt oss tre seriegull og to cupgull de siste tre årene. Vi som supportere har ønsket oss kontinuitet. Skal vi kaste alt på dør fordi vi har en dårligere sesong?

Jeg synes dette er et dårlig argument. De siste par sesongene (ikke minst i fjor) vant vi pga. at vi har de beste spillerne og fordi vi spiller i en dårlig liga, ikke fordi vi var så forbaska gode selv. Vi vinner til tross for at vi spiller dårlig. Vi har ikke hatt utvikling på et par år nå. Vi har bare blitt dårligere og dårligere. Og det straffer seg til slutt. I år har vi vært så dårlig at selv gode enkeltspillere ikke har reddet oss + at vi endelig har fått en god konkurrent i toppen. 

 

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 10203
12.06.18 14:31
Rockets_AA: Overraskende at det er et helt år, men enig, dette er helt greit. Fint for spilleren selv å få litt spilletid

Det ryktes at de har opsjon på kjøp også. 

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 19855
12.06.18 14:36

Kåre sin største forbannelse var at de spilte så bra rett etter han tok over. Han har blitt målt på en unormalitet helt siden den gang. Intet tre vokser inn i himmelen, men lista for Kåre ble lagt farlig nære perleporten i så måte.

Jeg skal ikke argumentere så mye mot den negative utviklingen, men jeg kjenner jeg blir litt irritert over at titlene han har vunnet blir avskrevet med at vi hadde gode spillere og de andre lagene var dårlige. Historien har vist oss at det slett ikke er en selvfølge å vinne seriegull med Rosenborg, uavhengig av motstand og kvalitet på stallen. Perry x2, Tørum, Jönsson og Høgmo har alle fått kjenne på det. Kåre fortjener å hylles for de tre siste sesongene, ikke bli bortforklart med at jobben han har gjort egentlig ikke har vært så god.

Når det er sagt så sitter han ikke trygt om dagen. Så ærlig må vi være. Supportere har dårlig hukommelse og har ikke så langsiktig horisont, klubbledelsen er avhengig av resultater og hvis de ikke kommer nå, kombinert med dårlig spill og oppslutning så er det bare tidsspørsmål før han må gå. Eller går frivillig. Og det er jævla synd, for Kåre kunne (og kan fortsatt vel og merke) bli en av de virkelig store Rosenborg-trenerne i historien.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 53589
12.06.18 14:43
Rockets_AA: Jeg skal ikke argumentere så mye mot den negative utviklingen, men jeg kjenner jeg blir litt irritert over at titlene han har vunnet blir avskrevet med at vi hadde gode spillere og de andre lagene var dårlige. Historien har vist oss at det slett ikke er en selvfølge å vinne seriegull med Rosenborg, uavhengig av motstand og kvalitet på stallen. Perry x2, Tørum, Jönsson og Høgmo har alle fått kjenne på det. Kåre fortjener å hylles for de tre siste sesongene, ikke bli bortforklart med at jobben han har gjort egentlig ikke har vært så god.

Det er ingen selvfølge å gjøre det godt selv om han uten tvil hadde de beste rammebetingelsene 

Det er ikke sikkert at alle andre ville gjort det samme - sannsynligvis ikke 

Når det er sagt - så kan det være at man har nådd ett punkt der man enten må bytte ut Kåre eller mange spillere . Og i disse sakene ryker alltid treneren. Behøver ikke være noen store konflikter , men kan bare være at ting ikke funker lengre . Slitasje , ikke tro på konseptet osv osv . 

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 22540
12.06.18 14:50

Men om han skal det må han endre totalt igjen. Det er som jeg var inne på i går at Kåre har endret filosofi og hva han tror på. Er det da rett at han får beskjed om å gjøre noe han ikke tror like mye på lenger? For å fortsette med den forsiktige tilnærmingen vi har sett de siste par årene bør ikke være et alternativ. Jeg kan ikke se for meg at det ender bra når en trener får beskjed om å gjøre noe han selv ikke har troa på.

Det er vel egentlig enda klarere tegn om han fortsatt tror på det samme som i starten. 

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 19855
12.06.18 14:59

Jeg er usikker hvor mye som er bevisst endring og ikke. Som fotballtrener er det ikke bare å bestemme seg for noe så blir det sånn. Da hadde det vært enkelt å vært fotballtrener. Jeg tror fortsatt på at når Kåre sier at de ville spille underholdene så mener han det. Jeg tror bare han og laget ikke har lyktes med å få det ut. Og det er selvsagt hans ansvar.

Så spørs det om han evner å gjøre noe med det det når de har havnet inn i en blindgate. Jeg tror Kaffe har et godt poeng, enten må en del spillere skiftes ut eller så må treneren ut. Han har trent nøkkelspillere som Tore, Mike, Anders og Pål i mange år nå og med så mye suksess så er det fort gjort at det setter seg en falsk trygghet som gjør at man ikke klarer å utvikle seg.

(Innlegget ble redigert 12.06.18 15:03)

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 10203
12.06.18 15:09
Rockets_AA: Jeg skal ikke argumentere så mye mot den negative utviklingen, men jeg kjenner jeg blir litt irritert over at titlene han har vunnet blir avskrevet med at vi hadde gode spillere og de andre lagene var dårlige. Historien har vist oss at det slett ikke er en selvfølge å vinne seriegull med Rosenborg, uavhengig av motstand og kvalitet på stallen. Perry x2, Tørum, Jönsson og Høgmo har alle fått kjenne på det. Kåre fortjener å hylles for de tre siste sesongene, ikke bli bortforklart med at jobben han har gjort egentlig ikke har vært så god.

Er vel egentlig delvis enig i dette. Jeg burde vel balansert innlegget mitt mer. Men titlene bør ikke i seg selv være nok til at han skal få fortsette. Man bør se litt bak resultatene og se på utviklingen vår. 

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 22540
12.06.18 15:09

Jeg vil jo si at problemet er enda større om det er sånn. Så det taler ikke for Kåre i tilfelle. Og jeg er selvfølgelig helt enig i at det er jævla synd om det ender med at Kåre går eller må gå, men det begynner å bli vanskelig å se for seg noe annet snart. Det må snu nå rett etter ferien. Jeg håper virkelig det gjør det  men jeg vet ikke om jeg tror på det.

qbah
qbahInnlegg: 46935
12.06.18 15:19

Har ikke noe inntrykk av at folk neglisjerer eller undvurderer de flotte suksessesongene han, og tar fra han æren for det. Å bortforklare gjentatte seriegull med dårlige motstandere er selvsagt tull. Ingen supportere med forståelse mener dette. Motstanderfans, kanskje.

Samtidig er fotball ferskvare og trenere kan ikke leve på gamle meritter for lenge. Det samme med spillere. 

Det at vi har forandret og såpass spillmessig siden Kåre sin start tror jeg er sammensatt. Men at Kåre har tatt et valg om endring er jo klart. Det har han jo sagt selv. Primært for å lykkes i Europa. Så har han enten fokusert for mye på det og glemt det grunnleggende vi skal være gode på, eller nedprioritert samspill og offensiv fotball. Eller en kombinasjon. Noe har gått galt hvert fall. Og når (nøkkel)spillere virker mette, og spillerne ikke har troen på det treneren ønsker de skal gjøre lengre blir det vanskelig. Da graves sin egen grav på sett og vis.

Det er helt klart at laget svikter med å utløse sitt best potensiale både som lag og som enkeltspillere. Da må endring skje. Så gjenstår det å se hvilken endring som er best og mest effektiv. Jeg er usikker selv, men med en klar oppfatning om at det som skjer nå ikke kan fortsette mye lengre.

(Innlegget ble redigert 12.06.18 15:20)

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 17210
12.06.18 15:24
qbah: Det er helt klart at laget svikter med å utløse sitt best potensiale både som lag og som enkeltspillere. Da må endring skje. Så gjenstår det å se hvilken endring som er best og mest effektiv. Jeg er usikker selv, men med en klar oppfatning om at det som skjer nå ikke kan fortsette mye lengre.

Litt nytt blod inn i laget kan hjelpe på kort sikt, og Adegbendro og Vilhjalmsson kan nok absolutt være det som trengs. Bra at en av dem er ving, for det er vel vår dårligste posisjon akkurat nå. For panikk-kjøp eller stadig formasjonseksperimentering vil neppe hjelpe i sådan stund.

NB! Han her skal iallefall ikke tilbake, bare så det er sagt.

(Innlegget ble redigert 12.06.18 15:28)

tr0ndern
tr0ndernInnlegg: 12622
12.06.18 16:40
qbah: Lite som tyder på at han er særlig aktuell nå uansett. Men hvilke andre kandidater har vi egentllg nå, som kan ta over i sommer allerede? Om Maalen er et alternativ så forlater han neppe suksessesongen til Ranheim halvspilt.

Ender vel med Keiko eller Ullsokk... Grøss og gru...

qbah
qbahInnlegg: 46935
12.06.18 17:05

Otto Ullsokk med Perry som assistent? Wiggen som førstelagstrener.

Anelka2
Anelka2Innlegg: 18659
12.06.18 17:05

Hvordan står det til med Trond «det handler om timing» Sollied for tida da? Kanskje timingen er rett nå da hvis det er sånn at folk vil ha Kåre sparka...

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 17210
12.06.18 17:09
Anelka2: Hvordan står det til med Trond «det handler om timing» Sollied for tida da? Kanskje timingen er rett nå da hvis det er sånn at folk vil ha Kåre sparka...

Problemet med timingen til Trond Sollied er den alltid er rett for ham når den er feil for RBK, og motsatt.

JOlsen
JOlsenInnlegg: 2587
12.06.18 17:11

Det passer aldri for Sollied! Har prøvd før uten resultat. 

TexMurphy
TexMurphyInnlegg: 3165
12.06.18 17:34

Om Sollied er/hadde vært god nok til å lede RBK og timingen hadde vært riktig for begge parter nå, så driter jeg i om den har vært feil for en av partene tidligere...

JOlsen
JOlsenInnlegg: 2587
12.06.18 17:36

Så han er ikke god nok for rbk? Det er flere som mener det. 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 17210
12.06.18 17:39

Har Trond Sollied i det hele tatt jobbet som trener de siste 5 årene?

KongOjo
KongOjoInnlegg: 2967
12.06.18 17:48

Stygt med rykter, men siden han blir nevnt her slebger jeg det ut. 

Bor red ved byen der Sollied opprinelig er ifra, å der har det helt siden hans forrige trenerjobb versert rykter om at han har havnet helt utpå kjøret. Har hvertfall hørt nok til at jeg hadde blitt ekstremt overrasket hvis han plutselig blir RBK trener. 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 17210
12.06.18 17:51
KongOjo: Bor red ved byen der Sollied opprinelig er ifra, å der har det helt siden hans forrige trenerjobb versert rykter om at han har havnet helt utpå kjøret. Har hvertfall hørt nok til at jeg hadde blitt ekstremt overrasket hvis han plutselig blir RBK trener.

Jeg og. Det er få som bare fordufter fra treneryrket i en femårsperiode for deretter å vandre inn i manesjen som en topptrener igjen. Vi får nok dessverre neppe se Sollied i en slik jobb igjen.

KongOjo
KongOjoInnlegg: 2967
12.06.18 18:56
Folkflesk: Sollied

Han er vel 60 år også så hvis han ikke kommer seg nå er det nok kjørt for hans del. Kjipt og trist men sånn er livet, han hadde vært en bedre landslagssjef enn det Høgmo var uansett hvor mye han drikker. 

qbah
qbahInnlegg: 46935
12.06.18 20:30

Om han får RBK-skuta tilbake på rett kjøl igjen og spiller god 4–3-3 fotball så kan han drikke hva og hvor mye han vil for min del. På egen fritid og ikke på jobb altså.

(Innlegget ble redigert 12.06.18 20:33)

TexMurphy
TexMurphyInnlegg: 3165
12.06.18 21:33
JOlsen: Så han er ikke god nok for rbk?

Jeg har da vel ikke sagt at han ikke er god nok? Personlig har jeg ikke peiling på hvor han står som trener akkurat nå, men jeg vet han var god nok en gang i tiden iallefall.

Om han har fått skikk på alkoholproblemene sine vet jeg heller ikke noe om, men tenker at dersom klubben skulle måtte ut på trenerjakt så vil de vurdere den delen av han på en riktig måte.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 22540
12.06.18 22:14

Sollied er ikke aktuell. 

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 19855
13.06.18 00:36

Koteng lufter sine tanker

Kåre er rett mann. Selvkritisk til seg selv. Ting må gjøres bedre fremover.

zetta
zettaInnlegg: 10483
13.06.18 00:56
trøndergutten: Vi har ikke hatt utvikling på et par år nå. Vi har bare blitt dårligere og dårligere.

Til å begynne med jobbet Kåre tett med Eggen. Etter hvert ble det mindre av det. Det sier egentlig alt her

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 19855
13.06.18 00:58

Sier ingenting. Det er Kåre som har æren for suksessen og det er han som har ansvaret for nedturen. De snakker fortsatt sammen forøvrig.

Nøkkelknipe
NøkkelknipeInnlegg: 1954
13.06.18 02:27

Kan være enig med Koteng i at man ikke kan regne med gull hvert eneste år, men likevel er både andre- og tredjeplass en stor skuffelse. Vi trenger ikke å synke helt ned på fjerdeplass for at sesongen skal anses som mislykket.  

Nøkkelknipe
NøkkelknipeInnlegg: 1954
13.06.18 02:36
Rockets_AA: Det er Kåre som har æren for suksessen og det er han som har ansvaret for nedturen.

Riktig. Synes dog han kunne uttalt i media at han har hovedansvaret for nedturen nå. Borforklaringene etter tap begynner snart å ligne på en viss tidligere trener. Har han tatt selvkritikk for noe som helst i det siste? Det er ikke Koteng som behøver å ta selvkritikk i media, men det er jo en fin gest som gir Kåre og co arbeidsro fremover. 

(Innlegget ble redigert 13.06.18 02:39)

qbah
qbahInnlegg: 46935
13.06.18 06:55

En styreleder i en så stor organisasjon skal ikke behøve være vaktbikkje på gulvet og involvere det i det daglige for å holde alle på «tå hev» som han sier. Det er sportslig leder og spesielt trener sin jobb. Mener jeg. Da tenker jeg primært på spillerne og A-laget her.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg