Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Hulkibulk
HulkibulkInnlegg: 2315
17.07.18 17:16

Trøndergutten: For en del av supporterne er vell stil viktigst, men det er slettes ikke alle. Aldri i verden om Hamren hadde fått sparken om han hadde fortsatt med "attityden" og resultatene, selv om måten vi spilte på var gørr kjedelig.

qbah
qbahInnlegg: 47167
17.07.18 17:31

Kjenner jeg savner Hamren og hans karisma nå. Ikke minst måten han klarte å faktisk spille kynisk fotball og få resultater da det trengtes.

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 19916
17.07.18 17:33

Kødder du nå?

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 81156
17.07.18 17:41

JackNapier:

Hva er det du antyder at jeg er misunnelig på? Det må jo være lov å være kritisk mtp Rosenborgs historie. Jeg har egentlig veldig lite imot RBK som klubb og synes det er påfallende hvor dårlig de har forvaltet forspranget de en gang hadde og hvor mange glipptak de gjør på veien tilbake.

rosenthal
rosenthalInnlegg: 4197
17.07.18 18:02

Likevel merkelig å kritisere forrige sommers bruk av penger, det var gode signeringer, som de hadde allerede solgt spillere for å finansiere. Det tok de til Europa gruppe spill, og det er spillere som vil kunne være salgbare i fremtiden, spesielt Samuel. Tvert i mot er det behov for å bruke samme summene nå for å få samme boost. RBK skal bruke penger, det er det topp klubber gjør, RBK skal bruke sine muskler for å fortsatt dominere i norsk fotball og for å kunne prestere internasjonalt. 

Selvfølgelig bedre om de hadde "funnet" Samuel direkte selv, men det er utopi å tro at Rosenborg skal treffe hver gang og oppdage enhver topp talent som har potensiale til å gå til norsk fotball. Er man på toppen tar man mindre sjanser, man kjøper ferdig garantert produkt. Det trenger man også å gjøre nå.

qbah
qbahInnlegg: 47167
17.07.18 19:23

Savner humøret og karismaen til Hamren nå når vi har levd en stund med pisset som serveres både på og utenfor banen, ja. Er det så merkelig å si? Måten Hamren taklet media og fremstod som autoritær uansett hvordan det gikk er også noe dagens trener har mye å lære fra. Kødder ikke om sånt.

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 19916
17.07.18 19:38

Okei. Synes bare det er litt merkelig å etterspørre Hamren dagen før en viktig ecup-kval på grunn av evnen til å få resultateter når det trengtes, han floppa tross alt fullstendig i Europa.

Såvidt jeg husker så hadde vel også Hamren sine episoder og utbrudd i Adressa. Han mente de var ute etter han. "Det var nesten slik at hvis det regnet i Trondheim så var det min skyld" har han uttalt i etterkant. Jeg husker han litt som Kåre, i medgang var det stort sett smil og latter, i motgang ble han fort grinete. Fordelen med Hamrens ettermæle er at han var her i mye kortere tid, Kåre har vel 4-års jubileum som trener i disse dager. Vi har sett han i mange flere situasjoner.

(Innlegget ble redigert 17.07.18 19:40)

qbah
qbahInnlegg: 47167
17.07.18 19:46

Synes du drar ting ut av kontekst her. Har ikke at det er hans resultater i Europa jeg savner. Er mer det at han hvert fall hadde en tydelig filosofi og ikke vinglet frem og tilbake. Han var av oppfatning av at hans måte å spille fotball på (selv om det for oss supportere til tider synes det var dønn kjedelig) var det riktige. Han var tro mot egen fotballfilosofi, og lyktes med det. Det kan ingen ta fra ham.

Det har du rett i. Men så var de jo også ute etter han da. KI har vært fredet i forhold. Ikke før nå, og tidvis i fjor har adressa vært kritiske. Alltid mindre tålmodighet for trenere utenfra enn fra egne rekker. 

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 19916
17.07.18 19:54

Ja, jeg tar heller Kåre hver dag i uka, i alle fall. Hamren hadde havnet i trøbbel rimelig kjapt han også om han hadde holdt ut lenger i klubben og ikke utviklet en mer offensiv spillestil.

DuncanE
DuncanEInnlegg: 412
17.07.18 20:09
GiPazzini_85: påfallende hvor dårlig de har forvaltet forspranget de en gang hadde og hvor mange glipptak de gjør på veien tilbake.

Ja, disse glipptakene som har medført 3 strake seriemesterskap, 2 cupgull og 2 x europaliga de siste tre sesongene? Sånn sett trist at ikke flere norske klubber opplever slike glipptak.

qbah
qbahInnlegg: 47167
17.07.18 20:11

Det spørs nok i stor grad på resultatene. Som nå fort kan felle Kåre, i kombinasjon (mest) med dårlig fotball. Hadde Hamren fortsatt å feile i Europa, og uten å klare å spille mer Rosenborgsk i serien hadde nok det gitt han lånt tid som du sier ja.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 3641
17.07.18 21:34

Adressa som har fyrt fjær til ti høns, så bare å ta det helt med ro.
Kåre har gjort mer enn nok til å få tillit om vi skulle misse europa en sesong.
Vi har mistet sjukt mye spillere de siste åra, og måttet erstatte de relativt kjapt. Noen har vi truffet på, de forsvant like fort som de kom, og må igjen erstattes.
Jeg lagde en statistikk på dette ifjor, den er altså helt hinsides.

Vi er bare halveis i sesongen, er med i serie og cup, med en fin seier imorgen er vi videre i europa også.

Spillet er ikke mye å trakte av, men det var en bedring på tross av alle skadene, før konradsen helland og hedensatad røyk også.
Med Samuel, Helland, vilmann osv hele sesongen kunne ting vært annerledes, kanskje hadde vi hatt 7 poeng på brann nå.
Det kan ikke Kåre lastes for.

Bare å ta en timeout til september her altså.

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 19916
17.07.18 21:41

Koteng har vært ute å stilt spørsmålstegn ved motivasjonen til Kåre og åpent kritisert spillet. Det er mulig Adressa har vært kreativ i siteringa i denne saken og vært ute etter å skape en sak, men at det har vært misnøye internt i vår er det ikke tvil om. Bjørnebye var med på Rasmus og Saga og sa de ikke var fornøyde med egen prestasjonsutvikling.

Kåre har et lengre snøre enn omtrent alle andre på grunn av resultatene han har skapt, de har vært historisk gode og han vil for alltid bli husket den som førte oss tilbake til røttene, men en fotballtrener lever i nuet. Og hele denne tråden er vel et eksempel på at historien ikke betyr stort.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 3641
17.07.18 21:54

For meg er det skikkelig naivt å tro at vi kan så jækla lett finne en bedre Rosenborg trener, enn en som har vunnet serien de 3 siste åra, samt cupen 2 og europa 2. Har har altså 7 av 9 mulige i måloppnåelse(!). Han er regjerende mester, slo ajax ut av europa i fjor, og har tidenes trangeste nåløye for CL i år.


Vi er 2 poeng bak brann, vi er med i europa, og vi er med i cupen.
Å snakke om å sparke treneren da er helt på trynet.

Hvordan gikk det forrige gang vi skulle erstatte en som vant 3 på rad? Var det så enkelt?

Kåre er Rosenborger, men han er enda uerfaren som trener, og lærer nok av det han gjør hver dag. Det må han også få lov til.
Han fikk en god start da han satte noen enkle grep i system.
Sælnes som anker, Pål på ving, og Jonas på backen. 433.
Det var ett enkelt grep, det å fornye seg er ikke så lett.

Jeg tipper Kåre er RBKtrener så lenge han vil, siden han nok tar minimum seriegull i år også.

(Innlegget ble redigert 17.07.18 21:55)

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 19916
17.07.18 21:58

I en perfekt verden hadde det vært slik. Men når flere og flere rundt klubben begynner å hive ved på bålet så vi vet alle sammen at presset kan vokse seg stort ganske kjapt. Bare å lese på twitter hvordan stemningen er blant de sentrale i Kjernen, de hadde kastet han på dagen om de fikk muligheten. Adressa begynner å vinkle saker negativt. Ledere ute å uttalere seg negativt. Gamle helter kristisk til spillet. Ja, du skjønner tegninga. Den negative spiralen går fort nedover.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 22743
17.07.18 22:03

Men spillet har vært grusomt og innstillingen totalt endret. Hadde Kåre sagt og gjort som i 2014/15 hadde ingen ønsket han bort. Men når man går så imot det klubben står for så er det klart kritikken kommer. Folk flest har ikke lyst til å se Rosenborg forsvare seg til seier. 

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 19916
17.07.18 22:09

Men folk flest anerkjenner resultater. Og der kan ingen ta Kåre. Selv om utviklingen ikke har vært god nok.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 22743
17.07.18 22:14

Til en viss grad, ja. Det hadde ikke vært kritikk hverken nå eller mot Hamrén hvis resultater trumfet alt. Det gjør det heldigvis ikke i Rosenborg. 

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
17.07.18 22:39

Jeg er lei av å lese og høre «sentrale medlemmer i Kjernen». Er disse «sentrale medlemmene» 14 år gamle jenter som ikke tenker lenger frem enn til neste friminutt? Ærlig talt, forstår ikke hvorfor klubben eller andre supportere skal bry seg om hva disse mener. Lang fartstid som supporter er jo åpenbart ikke en kvalitetssikring.

Og jeg får litt sånn kvalme Barca-purist konnotasjoner når jeg leser at spillestil trumfer resultater, for det er både kjepphøyt og feil. Ingen bryr seg om hvem som kommer på andreplass og hvem som taper finaler, selv ikke om de spiller flott. Fotball handler om å skåre fler og slippe inn færre mål enn motstanderne sine, og når vi får massevis av resulter må vi være fornøyde.

(Innlegget ble redigert 17.07.18 22:42)

arveka
arvekaInnlegg: 11389
17.07.18 23:48
Rockets_AA: Bare å lese på twitter hvordan stemningen er blant de sentrale i Kjernen, de hadde kastet han på dagen om de fikk muligheten.

Det sier mer om de "sentrale i Kjernen" enn det sier om RBK og treneren. Denne "kjernen" må jo være mentalt tilbakestående når de vil kaste treneren som har oppnådd historisk gode resultater siden Eggens tid.

Framgangen under KI er det ingen som kan bestride. Det har riktignok stagnert noe, noe som skyldes for lite matching mot bedre klubber. De finnes ikke i Norge.

RBK er allerede et hav foran de andre. Eliteserien har en gjennomsnittlig ELO-rating på 1304 mot et snitt i Europa på 1458. RBK er det eneste norske laget som ligger over snittet med 1499 etter tapet på Island.

Her er gjennomsnittet for toppseriene pr. idag (data fra clubELO.com):

ESP 1737 ENG 1717 ITA 1647 GER 1647 FRA 1600 RUS 1576 AUT 1502 TUR 1490 SUI 1475 POR 1475 UKR 1455 BEL 1446 NED 1418 ROM 1412 GRE 1399 DEN 1398 CRO 1387 CZE 1380 SWE 1374 POL 1351 ISR 1305 NOR 1304 BUL 1297 SCO 1260 BLR 1228 HUN 1215 Average 1458

(Innlegget ble redigert 17.07.18 23:55)

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 19916
17.07.18 23:49

Det er jo mange her inne også som vil ha Kåre ut. Så det er drøyt å kalle alle de som vil skifte trener for tilbakestående. De er lei av dårlig fotball og manglende utvikling. Ikke så vanskelig å skjønne det.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 17807
17.07.18 23:50
arveka: Det sier mer om de "sentrale i Kjernen" enn det sier om RBK og treneren. Denne "kjernen" må jo være mentalt tilbakestående

Om ikke akkurat det, så kanskje ikke alltid de skarpeste knivene. Tror de opererer etter prinsippet "Den som brøler høyest har også mest rett".

Kåre må jo evalueres etter sesongen selvsagt. Men man må vel ha kombinasjonen trøsteløs spill/tap av gullet til Brann eller Molde/utslått av kvalikk til e-cup for at det skal være en sjanse for at han ryker.

(Innlegget ble redigert 17.07.18 23:54)

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 10354
18.07.18 00:05
arveka: Framgangen under KI er det ingen som kan bestride. Det har riktignok stagnert noe, noe som skyldes for lite matching mot bedre klubber. De finnes ikke i Norge.

Jeg kjøper ikke denne forklaringen. Hadde vi kun blitt dårligere i Europa, men samtidig rundspilt lag her hjemme, så kunne jeg gått med på dette. Men det er ikke tilfellet. Man kan godt komme med forklaringer som mange utskiftinger i stallen, mange skader, tøffere motstand her hjemme osv, men jeg tror hovedforklaringen til stagnasjonen er Kåre. Det er en stor forskjell på Kåre nå og Kåre sommeren 2014. Nei, nå underdriver jeg. Forskjellen er enorm. 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 17807
18.07.18 00:08
trøndergutten: Det er en stor forskjell på Kåre nå og Kåre sommeren 2014. Nei, nå underdriver jeg. Forskjellen er enorm.

Du mener at han ikke har den samme gløden lenger?

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 19916
18.07.18 00:09

Jeg tror han har senskader etter Jonas Svensson sin tabbe på Kypros i 2015 enda.

qbah
qbahInnlegg: 47167
18.07.18 00:11

Det er en av mange forskjeller.

qbah
qbahInnlegg: 47167
18.07.18 00:12

Kanskje du kan linke til noen av de nevnte uttalelsene fra sentrale folk i Kjernen? Har ikke Twitter og ikke så kjent med det akkurat. For nysgjerrighetens skyld.

(Innlegget ble redigert 18.07.18 00:13)

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 19916
18.07.18 00:19

Nei.

Dette var bare en kommentar hvor stemningen blant supporterne var en av faktorene til at Kåre merker presset fra omgivelsene i større grad.

Det har ikke kommet noen uttalelser eller offisielle ting, men det er jo noen Rosenborg-supportere som er mer aktiv på twitter enn andre og der har det vært særs negativt stemning til Kåre denne våren.

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 10354
18.07.18 00:35
Folkflesk: Du mener at han ikke har den samme gløden lenger?

Da han kom inn var han offensiv. Vi skulle spille angrepsfotball. Vi skulle spille 4-3-3 med klassiske kanter. Vi skulle tilbake til røttene. Vi ser lite av det nå for tiden. 

Jeg er enig med Rockets i at det skjedde noe der nede i Kypros, men jeg tror Kåre mer fikk en bekreftelse enn han fikk en åpenbaring. For hvis jeg ikke husker helt feil nå, hadde det allerede før det begynt å murre så smått. Vi hadde allerede begynt å bli litt mer forsiktig, selv om vi fortsatt ofte hadde kamper med mye bra angrepsfotball. Jeg tror Kåre rett og slett ikke har 100 % troen på den klassiske Rosenborg-fotballen, og at han fikk sin bekreftelse i Kypros. 

Nøkkelknipe
NøkkelknipeInnlegg: 2020
18.07.18 02:16
Rockets_AA: Jeg tror han har senskader etter Jonas Svensson sin tabbe på Kypros i 2015 enda.

Problemet er at Kåre tok feil lærdom av kampen, spør du meg. Jeg mente den gangen (og mener fremdeles) at inngangen til kampen var feil. Det virket som Kåre gikk for uavgjort, noe som hadde holdt til avansement, fremfor å gå for seier. Det så lenge ut som om det skulle gå bra mot alle odds, men så kom jo tabben til Svensson i sluttminuttene. Manglende kynisme fikk vel indirekte skylda for tapet, men etter min mening var vi heldige som hadde klart å holde nullen såpass lenge. 

Man burde heller tatt som lærdom at det lønner seg å avgjøre oppgjør tidligere i stedet for å forsvare seg til et godt resultat. For selv etter alt det defensive fokuset på trening skjer det stadig avgjørende feil i forsvar, senest mot Valur. 

(Innlegget ble redigert 18.07.18 02:19)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg