Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 19916
22.07.18 01:35

Er det virkelig noen som synes det er idiotisk å hylle Kåre og Erik? Det virker jo veldig merkelig, de har æren for at vi er tilbake der vi er i dag. Det tror jeg de aller fleste annerkjenner og er glade for, uansett stilling til sparkingen.

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 10354
22.07.18 01:36
AxelRudi: Merkelig hvor fort foregående år går i glemmeboken. Tiden før Kåre er glemt, tydeligvis fullstendig. Når det til og med menes at det er idiotisk å hylle Kåre og Erik er det noe av det verste jeg har lest.

Er det så mange som mener det da? Jeg tror de aller fleste hyller Kåre og Erik for alt vi har vunnet de siste 4 årene. De skal ha en stor del av æren for at vi kom oss opp av den gjørma vi var i under Perry og Jønsson og jeg er i alle fall evig takknemlig for den jobben de har gjort. Så skal også Koteng og resten av styret ha ære for mange av grepene som ble tatt på den tiden, der de sammen med Tove og andre i ledelsen fikk snudd økonomien. Sammen har alle disse jobbet godt for å bygge oss opp igjen. Jeg synes at mange har glemt den jobben Koteng og resten av styret har gjort, når de nå mener at han er det verste som har skjedd klubben (ja, det er noen som sier det). 

fusion
fusionInnlegg: 2512
22.07.18 01:37

Har bare sett at folk reagerer på at de skulle ta hyllesten i morgen, altså 22. juli, noe jeg forstår det reageres på. 

Wolf_Cutwood
Wolf_CutwoodInnlegg: 198
22.07.18 01:38

Det er ikke bare å hente en bedre trener heller.. Det finnes nok mange bedre trenere. Men er de bedre for Rosenborg? Robåten går ikke nødvendigvis  fortere selv om han som ror har vært kaptein på et cruiseskip.

Maradona_123
Maradona_123Innlegg: 20138
22.07.18 05:12

Noen her mener altså at om det ikke blir ligagull eller EL, så bør likevel styret få full tillit til neste år? Det høres meget merkelig ut.

Slik jeg ser det, så har styret skapt en rimelig stor fallhøyde nå, jeg håper jo at de lykkes og det er jo mulig at de gjør nettopp det, men dersom sesongen ender i fiasko, så kan de umulig sitte så trygt som enkelte her vil ha det til, de burde iallefall ikke det. 

 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 32807
22.07.18 07:11

Når man sparker en trener med Ingebrigtsens track record og slik situasjonen er akkurat nå med god mulighet til suksess på alle fronter, ja da har man lagt hodet godt på blokka. 

Det kan ikke være slik at man stiller enorme og urealitisk høye krav  andre, men ikke til seg selv. 

Klart styret må gå om sesongen ender uten tittel.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 3689
22.07.18 08:33

Når styret har tenkt på dette i over 1 år, så er det åpenbart at den treneren de lenge har ønsket seg endelig har sagt ja til å ta over RBK. Prosessen er altså slik at de ikke bare kan bytte ut Kåre men han må slutte først. I løpet av meget kort tid vil det altså offentliggjøres et nytt navn på Lerkendal.

Dette er det eneste som gir noe mening. Selve avskjedigelsen ser jo nærmest impulsiv ut, ref timing. Det er ikke impulsivt ergo et nytt navn har takket ja. Så får man spekulere i hvem det blir.

Uansett hvem det blir så er arven etter Eggen for tung å bære på Lerkendal. RBK kommer aldri tilbake på stabilt CL-nivå. Til det er mekanismene for mye endret. 

(Innlegget ble redigert 22.07.18 08:34)

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14462
22.07.18 09:10

Rosenborg har to spøkelser å hanskes med, Eggen og CL. Alt blir målt opp mot dette, derfor blir også arbeidsforhold for særlig trener meget vanskelig. Kanskje man burde snakke litt mindre om CL den nærmeste tiden og heller håpe på mirakler i det stille.Eggen sin innvirkning på klubben bør være over, hans æra er over, med all respekt. At Kåre tok imot råd fra Eggen var vel muligens ganske naturlig, at en ny stor trener kapasitet skal gjøre det samme blir helt feil.Med litt motgang til å begynne med er det nettopp dette som blir ropt om. Her ligger nok RBKs største utfordringer.

Mulig mange ikke er enig med meg i det jeg skriver her, men det gjør faktisk ingenting, unner ikke den klubben å vinne noe de neste 20 årene, selv om jeg vet jeg ikke treffer her i det hele tatt.

Sulfat
SulfatInnlegg: 12146
22.07.18 09:52
Xavi7: Når styret har tenkt på dette i over 1 år

Det er jo egentlig veldig pussig at RBK-styret for over et år siden begynte å tenke på å bytte ut KI. De vinner altså 2015-serien med 13 poeng, øker til 15 poengs luke i 2016, og er bare to poeng fra rekordpoengsum i ligaen.

Så, et par mnd inn i neste sesong, hvor de også topper tabellen klart fra begynnelse til slutt: "Vi sku itj tatt å bytta ut hanj Kåre?"

Det er noen vanvittige forventninger, nesten umulige, å leve opp til for den nye treneren.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1247
22.07.18 10:19

At en ny trener, uten bakgrunn og tilstrekkelig kjennskap til Rosenborg skal komme inn og løfte laget på 1-2-3 er jeg skeptisk til.

Coolen er sikkert en dyktig fagmann men presset og kravet fra omgivelsene blir noe helt annet med hovedtrenerhatten på om resultatene ikke skulle gå veien. Forventningene bør også modereres enda mer når man ser på hvordan dette har påvirket moralen til spillergruppa.

Ingen kan bortforklare timingen og at dette har utviklet seg til å bli en negativ prosess for spillergruppa. For meg virker det som desperasjon og ren gambling.

Eggen- og CL-historikken har gitt etterkommerne nærmest umulige krav.. For man bør stikke fingeren i jorda og erkjenne at noe slik storhetstid igjen blir urealistisk i samme grad som på 90-tallet.

Dewaz
DewazInnlegg: 24027
22.07.18 10:40
PapaSmurf: Klart styret må gå om sesongen ender uten tittel.

Nei, det må det ikke.

Denne avgjørelsen er tatt med tanke på suksess i lengden. Kortsiktig suksess (èn tittel) er underordnet. Klubben har ambisjoner om å nå CL, og har startet på et nødvendig tiltak (bytte av trener) for å nærme seg målet.

De mener Kåre har fått ut makspotensialet sitt, og vi er mange som er enige. Tror det er spesielt to punkter som har trigget styret:

1. Vi spiller ikke attraktiv fotball, slik det står skrevet at vi skal gjøre i klubbens visjoner/verdigrunnlag. Det er ingen forskjell på dagens RBK og det Perry etterlot seg i 2014. Dette, kombinert med en lang rekke taktisk og faglig dårlig utførelse (indreløpere høyt i banen, formasjonsendringer, spillere ut av posisjon, elendig spillerlogistikk) har sendt Kåre nærmere og nærmere stupet de siste to årene.

2. Unge spillere blir ikke satset på. Vi sprøyter inn mange millioner i akademiet hvert år, men under Kåre har knapt noen som helst fått sjansen. Selv høstet han av Jönsson sitt arbeid i Svensson, Midtsjø og Selnæs (Perry hadde i tillegg Henriksen). Det er 2018, og juniorspillerne sitter stort sett på benk og tribune. Dennis Johnsen og Alexander Sørloth er ikke engang i klubben (overført mellom andre klubber for rundt 200 millioner NOK).

Dewaz
DewazInnlegg: 24027
22.07.18 10:45
Havrebukken: At en ny trener, uten bakgrunn og tilstrekkelig kjennskap til Rosenborg skal komme inn og løfte laget på 1-2-3 er jeg skeptisk til.

Det har vært labert spill i lang, lang tid. Det skal ikke mye arbeid til for å løfte dette laget.

Det er også en midlertidig løsning. Man har ikke snakket med noen ny trener bak Kåre sin rygg. Som jeg skrev i forrige innlegg; her velger man bort suksess i kortsiktig perspektiv med suksess i lengden. Nå kan jakten på en ny trener starte.


(Innlegget ble redigert 22.07.18 10:46)

Dewaz
DewazInnlegg: 24027
22.07.18 10:50
Sulfat: Så, et par mnd inn i neste sesong, hvor de også topper tabellen klart fra begynnelse til slutt: "Vi sku itj tatt å bytta ut hanj Kåre?"

Så du i det hele tatt pressekonferansen?

Det ble gitt en god forklaring avgjørelsen om å avskjedige Kåre der. Utviklingen har gått i feil retning, og vi har ikke vært på rett spor mtp. klubbens mål og visjoner (i hovedsak målet om "artig og angrepsvillig" fotball). Det har alle som har sett minimum èn RBK-kamp skjønt, men mindre de så den ene kampen vi har spilt godt så langt i 2018 (Molde hjemme).

Dewaz
DewazInnlegg: 24027
22.07.18 10:57
stikkpillen: Rosenborg har to spøkelser å hanskes med, Eggen og CL.

Eggen er malen, CL er målet. Jeg ser ikke noe galt i det.

Vi skal spille 4-3-3, underholde og bringe publikum til Lerkendal. Man sikter på CL, men ser at EL er mest realistisk. Har man et godt kollektiv vil man dog før eller siden kunne ramle inn i det gjeveste selskap med litt marginer og hell i trekningene. 

Det har dog aldri vært noe krav om CL-spill. Men styret må se at det er utvikling og at man nærmer seg et kollektiv som kan hanskes med lag fra sub-toppen i Europa. Og nei, Ajax-oppgjørene fra i fjor er ikke et eksempel på dette. Vi hadde griseflaks og to spillere med prestasjoner i verdensklasse (Hansen & Samuel) i de to oppgjørene.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1247
22.07.18 11:07

Dewaz: Det skal ikke mye arbeid til for å løfte dette laget.

Vel. Der har man vel kanskje forklaringen til hvor sykt urealistiske forventninger man har i Trondheim og er det noen som har innfridd etter NAE?

Jeg blir nærmest rystet over slike krav og om noen tror at Rosenborg skal bli like dominant som de engang var. Eliteserien anno 2018 kontra Tippeligaen 1997 er to helt forskjellige ting. Nå er den øverste divisjonen nærmest helprofesjonell og Rosenborg hadde en gang monopol på å hente alt av spillere i Norge for slikk og ingenting men sånn er det ikke lengre og sånn vil det aldri bli igjen.

Om Trøndere fortsatt tror på at dette vil skje igjen så har man en virkelighetsoppfatning som kun vil føre til enda mer kaos i årene som kommer.

Ansetter man feil trener og gjør samtidig gjør noen kritikkverdige signeringer snakker man fort om arven etter Kåre...

Husk på at Rosenborg også kun spiller med 11 spillere på lik linje med alle andre. Og de spillerne RBK har er ikke såå mye bedre enn det andre lag i eliteserien har. 

Sulfat
SulfatInnlegg: 12146
22.07.18 11:09
Dewaz: Så du i det hele tatt pressekonferansen?

Ja, og det var en sjokkerende opptreden av Koteng.

Altså, i 2016 er dere tett opp mot poengrekord i ligaen, dere scorer 2,5 mål pr kamp (høyere målsnitt enn i flere Eggen-sesonger), vinner med 15 poeng- etter at lagets viktigste spiller blir solgt og aldri erstattet. Kan umulig være mye galt med spill og underholdning i den sesongen. Råsterkt, sett utenfra.

Så, et par mnd inn i neste sesong begynner styret å snakke om å bytte ut treneren! Det var ikke mange mnd med motgang (i den grad tabelltopp uten champagnefotball kan kalles motgang) og brems i utviklingen styret tålte før de begynte å vurdere treners stilling.

Vi får se hva som kommer ut av dette. Det er ihvertfall høyt spill fra styret, og det kan like gjerne bli en ny periode ala 2005-2014, som champagnefotball, CL og en utvikling som vokser strake veien inn i himmelen.

En ting er sikkert, neste trener skal ikke gjøre mye feil før det er rett ut døra.

(Innlegget ble redigert 22.07.18 11:14)

Sulfat
SulfatInnlegg: 12146
22.07.18 11:14
Havrebukken: Eliteserien anno 2018 kontra Tippeligaen 1997 er to helt forskjellige ting. Nå er den øverste divisjonen nærmest helprofesjonell og Rosenborg hadde en gang monopol på å hente alt av spillere i Norge for slikk og ingenting men sånn er det ikke lengre og sånn vil det aldri bli igjen.

Den største forskjellen er at spillerne blir ribbet fra klubbene med en gang de presterer bra i fire kamper på rad. Selv ikke NAE hadde klart å bygge et storlag i disse dager, når man hele tiden mister de beste.

 

(Innlegget ble redigert 22.07.18 11:15)

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14462
22.07.18 11:16

Krav eller ikke, ingen er fornøyd før man når det målet, å late som noe annet blir helt feil. Dette blir litt som en som har vunnet VMtitler mange ganger samler ikke på fjerdeplasser. Problemet her er at fjerdeplasser er det RBK kommer til å oppnå i overskuelig fremtid. 

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1247
22.07.18 11:17

Dewaz: Eggen er malen, CL er målet.

Der ga du omverdenen svar på det som i lang tid vil forfølge Ballklubbens urealistiske krav og det du lister ut er ikke realistisk i et lengre løp.

Fotball-Norge rister på hodet med bekymring over at Norges største klubb skal være så fastlåst i historien og at kravene og derav presset i en slik organisasjon er urealistiske.

Minn Eggen for den han engang var men for Guds skyld. Ikke la det være en mal for hvordan arvtagerne skal basere sin stil for det er en tilnærmet umulig oppgave.

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
22.07.18 11:22
PapaSmurf: Klart styret må gå om sesongen ender uten tittel.

Hvorfor det? 

Sesongen er pr definisjon føkka opp allerede. 

ASEN
ASENInnlegg: 2322
22.07.18 11:26

Hvor er åpenheten RBK liker så godt å skryte av? 

Tove Dyrhaug som er leder av klubben har låst seg inne kan det se ut som. Hun er glad i å stå frem på positive saker. Hvor er hun nå? 

Rbk som klubb kommer seg nok ut av dette, sannsynligvis også som seriemester.  Men en del personer i klubben vil jeg tro har svekket sin autoritet og omdømme. De står frem med taushet og usynlige.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1247
22.07.18 11:29

Ingebrigtsen er det nærmeste man har vært en Eggen og at noen utenfra skal være nærmere den stilen tror jeg ikke.

Kåre kjenner til historikken og godfotteorien på en måte som veldig få andre gjør da han regelmessig benyttet NAE som mentor.

At han får svi for at skader og en ubalansert tropp som Bjørnebye i stor grad har designet sier meg at noe mer enn det sportslige må ligge bak denne sparkingen. Faktumet at spillergruppa mener at dette er monumentalt feil sier sitt.

Styreleder har en form for makt som virker veldig usunn selvom han er en bra forretningsmann... Fotball er bare så mye mer.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 22742
22.07.18 11:32

Vi må vel bare regne med at utenforstående ikke skjønner at vi i Rosenborg har et klart krav om at vi skal spille artig og angrepsvillig fotball. Når trener gjør det motsatte er det ikke lang vei til sparken, sånn er det her. Resultatene har vært gode nok, men ikke spillet og innstillingen. Det ser ikke folk utenfra ut til å forstå. 

Og styret må ikke gå om sesongen ender uten tittel, med mindre de ansetter en trener som er umulig å forstå at de kan ansette. Det er langt fra noen garanti for at vi hadde tatt gull med Kåre, selv om flere ser ut til å ta det som en selvfølge. 

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14462
22.07.18 11:33

En sesong der RBK kan nå alle sine uttalte mål er altså en fucket sesong, hvor er edruligheten din?

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14462
22.07.18 11:35

Så det å være supporter er et must for å kunne vite noe om dette. Kanskje det rett og slett er helt motsatt.

Dewaz
DewazInnlegg: 24027
22.07.18 11:37
Havrebukken: Kåre kjenner til historikken og godfotteorien på en måte som veldig få andre gjør da han regelmessig benyttet NAE som mentor.

Da er det veldig synd at han ikke evner å forstå den annet enn i teorien. Utførelsen etter 2015 har vært heller svak, det siste året sjokkerende dårlig. Her må man også se prestasjonene i sammenheng med hvilken motstand man har fått i ligaen. 

PS: det er vel en god stund siden sist Kåre benyttet seg regelmessig av Eggen som mentor

(Innlegget ble redigert 22.07.18 11:37)

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
22.07.18 11:38

Morsomt hvordan rævdilterne driver og preiker om hva som er best for RBK, og hvilke mål RBK bør ha. 

Om enkelte av de titter bittelitt i historieboka, ser litt på hva som er blitt sagt av suksessrike trenere her oppe, og ikke minst besøker premieskapt på Lerkendal (for å sammenligne med sin egen klubbs premieskap) så vil de oppdage at ett lag har satt seg mål litt forbi deres eget. 

Og for meg er det en "no-brainer" dette å sette målene såpass langt ute at såvel klubb, ledelse, trenere og spillere MÅ strekke seg litt til hver gang de vil nå neste delmål. 

Hjelper lite å hyle om "63" eller "vi VAR best en gang i forrige årtusen" om man reelt vil få til noe i tiden foran oss. 

Ingen av oss som sier det skal bli lett. 
Ingen av oss som tror vi blir å heve den CL-pokalen 

Likefullt er målet å være med å kjempe om trofeet. 

Og SÅNN er det i RBK. 

Se dere rundt, og se om lignende vinnerkultur finnes i andre klubber. 

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
22.07.18 11:40
Dewaz: PS: det er vel en god stund siden sist Kåre benyttet seg regelmessig av Eggen som mentor

Korrekt. 

 

Og skal vi snakke om dråpe og beger og greier, så tror jeg den "krangelen" Kåre hadde via media med Nils Arne, var en del av det skåret som gikk av drikkekanten. 

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1247
22.07.18 11:43

Veldig få kjenner klubben bedre enn Kåre og at noen utenfra skal la seg kue til å spille 4-3-3 om de er pragmatisk nok i stilen vil mest sannsynlig ende i en misere.

Kommer det inn noen fra utlandet med press på å få resultater sitter man der plutselig med et kjempedilemma om utviklingen ikke går nevneverdig videre og da blir savnet etter klubbtreneren KI plutselig noe trønderne vil angre bittert på.

At Ingebrigtsens integritet, stabilitet og hjerte for klubben er undervurdert bør det ikke være noen som helst tvil om for om gamle tradisjoner skulle gjentas er dette 5 steg tilbake.

Styreleder er tydeligvis overbevist om at gresset grønnere på den andre siden..

Dewaz
DewazInnlegg: 24027
22.07.18 11:47
Sulfat: Den største forskjellen er at spillerne blir ribbet fra klubbene med en gang de presterer bra i fire kamper på rad. Selv ikke NAE hadde klart å bygge et storlag i disse dager, når man hele tiden mister de beste.

Det handler om å ha oversikt og handlekraft på overgangsmarkedet. Det var Kåre sine jobb å melde til Stig om at han trengte spillere. Stallen er per dato både svak i bredde og kvalitet, og det ansvaret står og faller på Kåre.

Kontinuitet er viktig, men det er ikke nødvendig å beholde spillere i seks sesonger for å skape et godt kollektiv. Har man klare rolletyper i et satt system så klarer normalt sett en godt scoutet spiller å tre inn i den rollen uten å velte kollektivet.

Selnæs ble ikke erstattet før Trondsen kom i fjor. Trondsen er en helt kurant erstatter, og den type handel vi bør gjøre - men han kom nesten to sesonger for sent. Og selv etter at Trondsen kom, fortsatte Kåre å bruke Konradsen sentralt. Til tross for at det ikke har fungert overhodet. Det var et prestisjeprosjekt for Kåre.

Godfoten sier følgende:

* Den som er egnet best til oppgaven løser den

Dette var ikke tilfellet i mange av Kåre sine laguttak, og derfor ikke tilfellet heller for Kåre selv som måtte gå. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg