Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3284
25.07.18 01:12
qbah: Bendtner visstnok forsnakket seg på byen i Oslo og sagt at Solbakken blir ny trener. Gir lite mening, har ikke dansk serie akkurat startet? Men regner med Bendtner har bra med inside på den kanten dersom det skulle stemme.

Eller at Solbakken blir hans nye trener? Altså Bendtner til FCK...

Men sliter med å se at Solbakken passer til filosofien, er ikke han mer 4-4-2? Og står han for offensiv og underholdende fotball? Har ikke det inntrykket av han, dog har jeg ikke sett FCK/Solbakken i nærheten av nok til å vite hva slags fotball han står for.

Dette sliter jeg med å tro på, men aldri si aldri. Solbakken og RBK er en kombo jeg sliter med å se for meg altså.

HLund
HLundInnlegg: 12077
25.07.18 01:12
qbah: Bendtner visstnok forsnakket seg på byen i Oslo og sagt at Solbakken blir ny trener.

Kunne ikke det også bety at Bendtner skal/vil til København? Har vært snakk om det lenge.

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 19862
25.07.18 01:13

Det blir ikke Solbakken. Garantert.

Bendtner har garantert slått en spøk for å bli kvitt noen pågående personer.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 17253
25.07.18 01:14

Hadde gjort seg om Solbakken som med sin pipete stemme har brukt det siste tiåret på å messe hvor langt vi er unna nivået til FCK skulle entre Lerkendal som den neste brikken i Kotengs masterplan.

La meg tippe journalistenes første spørsmål: "Når fikk du tilbudet om jobben?" 

(Innlegget ble redigert 25.07.18 01:15)

KongOjo
KongOjoInnlegg: 2989
25.07.18 01:14
HLund: Europa

Ja, det er jeg enig i. Men som jeg tror jeg sa på VGD her når folk sammenligna RBK og FCK for en uke siden når Kåre ble sparka, hvis RBK har vært grått i år så må man ta en titt på FCK. Så en del på de i fjor, å var mildt sagt tråe greier. 

KongOjo
KongOjoInnlegg: 2989
25.07.18 01:18

Knoteng minner meg så inni helvete om faren til en gammel kompis. Ikke hørt noe fra han siden han ble trygdet for at ryggen ikke tålte vekta mer av ølmagen. Det er helt vilt likt utseendet på de to at det er skummelt, må være hemmelige brødre eller noe sånt. 

fusion
fusionInnlegg: 2489
25.07.18 01:20
KongOjo: Koteng må jo være gone jævlig snart.

Koteng dro jo RBK ut av møkka. Forsvinner ingen steder han. 

lsklars
lsklarsInnlegg: 73188
25.07.18 01:20
qbah: Bendtner visstnok forsnakket seg på byen i Oslo og sagt at Solbakken blir ny trener.

Legg vekk alkoholen nå. Det skjer aldri.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 17253
25.07.18 01:21
KongOjo: Ja, det er jeg enig i. Men som jeg tror jeg sa på VGD her når folk sammenligna RBK og FCK for en uke siden når Kåre ble sparka, hvis RBK har vært grått i år så må man ta en titt på FCK. Så en del på de i fjor, å var mildt sagt tråe greier.

Det er faktisk den eneste grunnen jeg ser til at Solbakken skulle være aktuell. Han virker ikke å få til noe mer med FCK. Kanskje han trenger noe nytt og må handle før murringen som allerede er der begynner å gå over til rene frustrasjonsrop og ølkasting.

Han får neppe noe tilbud fra Bundesliga eller Premier League og Lagerbäck har lagt beslag på landslaget. Så da er kanskje RBK en av mulighetene hvis han skal lande en ny utfordrende jobb.

(Innlegget ble redigert 25.07.18 01:22)

KongOjo
KongOjoInnlegg: 2989
25.07.18 01:31
fusion: Koteng

Men han gjør såpass mye rart at ingen kan vite utfallet her. Han er jo en fullstendig løs kanon, kan jo ikke fått noe medietrening. 

KongOjo
KongOjoInnlegg: 2989
25.07.18 01:34
Folkflesk: FCK

Ja, det er jeg enig i. Det kan ofte være lurt med ett skifte av miljø for å utvikle seg videre. Det han har gjort i CL med FCK er jo imponerende, men var ikke det med litt større midler enn det RBK har + at det vel var lettere da å kvalifisere seg? 

qbah
qbahInnlegg: 46948
25.07.18 01:45

I dette tilfellet, ikke Bendtner til Danmark nei men Ståle til Trondheim. Tynt ja me vet jo aldri nå.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 17253
25.07.18 01:52
KongOjo: Ja, det er jeg enig i. Det kan ofte være lurt med ett skifte av miljø for å utvikle seg videre. Det han har gjort i CL med FCK er jo imponerende, men var ikke det med litt større midler enn det RBK har + at det vel var lettere da å kvalifisere seg?

De fløy relativt høyt inntil ganske nylig og gjennomførte et bra gruppespill i CL så sent som 2016/17. Men etter det som har det gått veldig bratt nedover, og de har også solgt mange av nøkkelspillerne de siste årene for 200 millioner. Så bildet nå er at de har mistet tronen i Danmark, imponerer ikke i Europa og sliter med stor gjeld til tross for spillersalgene. Det er mulig de etter hvert mister troen på at Solbakken er mannen som kan snu dette rundt, til tross for hans tidligere suksess. 

(Innlegget ble redigert 25.07.18 01:53)

Bleke
BlekeInnlegg: 17040
25.07.18 02:06

Det er to ting jeg virkelig ikke klarer å forstå.

I følge Koteng skal altså RBK som klubb, og på styrenivå tenkt og diskutert Ingebrigtsens avgang i nærmere ett år. I lang tid har det for Koteng, og regner med resten av styret vært klart at Ingebrigtsen ikke er riktig trener for RBK. Jeg kjøper den.

Men så er det noe jeg ikke skjønner. Denne avgjørelsen faller etter at en annen trener i klubben har blitt tilbudt jobben. Eller sagt på en annen måte, styret skulle avgjøre Ingebrigtsen sin fremtid, og ville heller ha inn Coolen, så han blir tilbudt jobben. Uten at det er snakket med Ingebrigtsen i det hele tatt. Det er virkelig amatørmessig håndtert. Det er nesten ikke engang inkompetanse.

Jeg husker omtrent halve fotball-Europa kritiserte sterkt Madrid og Mourinho da han på TV etter CL-finalen med Inter sa han skulle trene Madrid neste sesong. Problemet var at ingen hadde sagt noe til daværende trener Pellegrini. Sånn gjorde man ikke mot kolleger, var kritikken.

Her får altså en trener i samme klubb tilbud om jobb før daværende trener hadde fått noe som helst beskjed, og trodde han skulle jobbe med overganger, og Celtic-forberedelser. Det er ganske illojalt av Coolen mot Ingebrigtsen.

Og så er det her med timingen da, for øvrig hvis man har diskutert noe over så lang tid, kan man bruke fem minutter av den tiden til å snakke om hvordan det skal gjøres. Det virker helt, helt irrasjonelt å gå til verks på denne måten. Tidspress, og at ting måtte gå kjapt er virkelig irrelevant her. Hvis ett år ikke er nok å få ting i orden, så måtte man vel begynne å snakke om dette da Ingebrigtsen først ble ansatt. Det var et vanvittig sidespor, men hvorfor gjøres dette nå?

Det kunne vært gjort i april/mai etter en dårlig periode. Coolen kunne kommet inn som friskt pust, og kunne fått tid til å vise seg verdig som en langvarig kandidat, og satt sitt preg på laget inn mot overgangsvinduet. Og vært rustet inn mot CL-kvaliken. En annen løsning ville vært å gi Ingebrigtsen ut sesongen. I denne tiden fått på plass en trener i kulissene, og avklart med Ingebrigtsen at han ville være ferdig etter sesongen.

Jeg klarer virkelig ikke skjønne hvordan Koteng har tenkt hvordan han skulle gå til verks. Altså det kan tenkes at RBK er vanvittig byråkratisk siden treneransettelsen ligger under styret, og at det var ting som måtte være på plass før styret kunne vurdere saken osv. Men Koteng for meg virker i alle fall en kar som håndterer ting selv, og er en direkte type. Selv om han ikke virker så vanvittig reflektert her, og ting har liksom ikke helt hatt en plan for hvordan ting skal gjennomføres. Senest på pressekonferansen hvor Coolen ble presentert(kanskje fotball-Norges kleineste trener-presentasjon), så ble det snakket om at han kunne være en permanent erstatter, og at en annen trener ikke hadde blitt snakket om ennå.

Noen ting er vanskelig i dette livet, og man gjør ting fort uten alltid å være tilstedet, men her virker det som om Koteng har prøvd å gjøre ti ting på en gang, og alle de tingene har gått fryktelig til helvete. Jeg er helt sikker på at dette etterspillet og denne uroen i klubben kunne vært så ekstremt enkelt å unngå. Jeg tror til og med det å skifte ut en trener en uke før "årets" viktigste kamp kunne blitt gjort, men håper Koteng har lært at det ikke er på denne måten.

Sånn ikke for å gå helt tabloid her, men at denne formen for inkompetanse finnes i norske toppklubber, kanskje Norges største toppklubb, og den mest profesjonelle. Vel, ikke så rart at man sliter å gå til CL-gruppespillet. Ikke så rart at norsk fotball ligger så akterut seilt i Europa. Ting starter som regel på toppen.

Beklager WOT//rant out.

(Innlegget ble redigert 25.07.18 02:12)

KongOjo
KongOjoInnlegg: 2989
25.07.18 02:58
Bleke: toppen

RBK er ikke på toppen lenger, kanskje derfor de tok grep mot Kåre. Hater den der setningen som har gått igjen, "RBK har vært norges beste lag helt siden Kåre og Erik tok over" sier mange RBK supportere. Hvordan henger den setningen på greip, driter man bare i den halvsesongen som har gått der 1 lag stort sett har vært foran RBK, de har jo ikke engang vært Trondheims beste lag til tider.

For å forklare det bedre, jeg tror ikke de hadde fått sparken hvis de hadde vært 2-3 poeng foran Brann. Jeg tror det ikke for å være helt ærlig, så brutalt er det. Styret i RBK sparket trenerne fordi de så at både Brann og Molde begynner å nærme seg, RBK vinner fort ligaen uansett hvilken trener de har. Men jeg er litt usikker nå, enten er det jo sånn at det får en positivt eller negativ effekt, blir ihvertfall helvetes spennende.

Plutselig har dere slått ut Celtic, da får dere den samme go'en frykter jeg så når dere slo Ajax i fjor. 

FooDog
FooDogInnlegg: 2627
25.07.18 04:27
Bleke: Her får altså en trener i samme klubb tilbud om jobb før daværende trener hadde fått noe som helst beskjed, og trodde han skulle jobbe med overganger, og Celtic-forberedelser. Det er ganske illojalt av Coolen mot Ingebrigtsen.

Kan du utdype hva som er illojalt av Coolen mot Ingebrigtsen i det å bli tilbudt jobb som trener?

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9177
25.07.18 05:20
FooDog: Kan du utdype hva som er illojalt av Coolen mot Ingebrigtsen i det å bli tilbudt jobb som trener?

Bare glem det. Hele spikersuppekokingen de bedriver med for tiden, er en reaksjon på at det skjer så lite i norsk fotball, at selv en totalt ukontroversiell trenersparking - en av mange - er blitt big news.

Agurktid.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 3392
25.07.18 07:26

Celtic klare favoritter sånn jeg ser det. Et RBK som spiller lite gjennombrudshissig fotball og som ikke er ballsikre nok til å styre kampen må tette godt bakover. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 32044
25.07.18 07:29

FooDog: Det er kutyme blant trenere å sørge for at den andre er vekk før man inngår en avtale. 

FooDog
FooDogInnlegg: 2627
25.07.18 07:43
PapaSmurf: Det er kutyme blant trenere å sørge for at den andre er vekk før man inngår en avtale.

Kan du forklare på hvilken måte Coolen skal sørge for at Ingebrigtsen er vekke?

 

lbeb
lbebInnlegg: 1879
25.07.18 08:40

Har arrogante Koteng fulgt regelverket?:

https://www.arbeidstilsynet.no/arbeidsforhold/oppsigelse/

Atrapskhi
AtrapskhiInnlegg: 931
25.07.18 08:45
Kurtkanon2: totalt ukontroversiell trenersparking

Ok, så en trenersparking der man bryter det meste av skrevne og uskrevne regler, der styreleder og eks. trener gjensidig beskylder hverandre for å lyve er totalt ukontroversiell?

Bare for nysgjerrighetens skyld, hva må til i dine øyne for at en sparking skal bli kontroversiell? Full slosskamp på tørre never?

(Innlegget ble redigert 25.07.18 08:46)

MacPerson
MacPersonInnlegg: 7412
25.07.18 08:54
FooDog: Kan du forklare på hvilken måte Coolen skal sørge for at Ingebrigtsen er vekke?

ehh, ved å ikke inngå avtale mens Ingebrigtsen fortsatt sitter som trener?

Eller var kanskje et lurespørsmål dette...

MacPerson
MacPersonInnlegg: 7412
25.07.18 08:55
Atrapskhi: Bare for nysgjerrighetens skyld, hva må til i dine øyne for at en sparking skal bli kontroversiell? Full slosskamp på tørre never?

Vi snakker trøndelag her, intet kontroversielt der med slosskamp på tørre never... ;-)

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
25.07.18 08:57
lbeb: Har arrogante Koteng fulgt regelverket?: https://www.arbeidstilsynet.no/arbeidsforhold/oppsigelse/

Koteng? 

Styret i RBK har nok det hele 100% på stell. 

 

Morsomt at surverne her inne sitter og fabulerer om hva som har skjedd, hvilken stilling RBK har i Norsk fotball, hvem som skal inn eller ikke, og ikke minst alt dette de plutselig fikke "rett" i med tanke på hva som skjer på Brakka. 

 

Tøyset som bedrives av VG og andre aktører i det yrket de kaller journalist, får i grunnen stå for akkurat den samme regning som den alltid har gjort: Opplagstell (i dag klikk) ruler alt. 

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
25.07.18 08:59
PapaSmurf: FooDog: Det er kutyme blant trenere å sørge for at den andre er vekk før man inngår en avtale.

Du kan jo drømme om det, men du vil aldri i livet får rett i det. 

 

Trenere er som andre mellomledere i de fleste bedrifter: 
De mest ambisiøse, disse som vil legge igjen et avtrykk av seg selv, disse som klatrer over andres rygger og rykende ferske lik for å nå sine mål. 

 

Sånn, det var vel sannheten i Molde ;)

May25
May25Innlegg: 2366
25.07.18 09:12
KongOjo: Hvordan henger den setningen på greip, driter man bare i den halvsesongen som har gått der 1 lag stort sett har vært foran RBK, de har jo ikke engang vært Trondheims beste lag til tider.

Hei, og gratulerer med pokalen etter halvspilt sesong da.

Man er tross alt bare en feilaktig dommeravgjørelse unna å lede serien - så det er ikke så mye å ta på vei for. I tillegg er man med i cupen og europacupen inntil videre, noe Brann ikke er.

May25
May25Innlegg: 2366
25.07.18 09:14
fusion: Koteng dro jo RBK ut av møkka. Forsvinner ingen steder han.

Jeg vil bare si at Koteng har gjort det rette i det å ansette Tove som daglig leder. Derifra er det vel Tove og en flaksansettelse med Kåre som kan til at RBK har havnet ut av møkka.

For du husker vel at Koteng også var en del av styret som ansatte Perry?

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
25.07.18 09:28

Tar med dette sitatet jeg: 

"– Det er overraskende at Ivar Koteng kaller dette løgn, sier Ingebrigtsen til VG."

 

Nei, Kåre. Ofte er ting akkurat som de blir beskrevet . 

trondhjem
trondhjemInnlegg: 9493
25.07.18 09:35
Thecokeman: Hvem bryr seg om når ting skjedde? Herregud så tåpelige spørsmål.

Kotengs fremferd på pressekonferansen hvor klubben informerte om at de skifter ut trenerne, og især den brutalt ærlige beskrivelsen for åpen mikrofon av hva Koteng anser som Kåres mangler som trener, var et skrekkeksempel på elendig personalbehandling. Uavhengig av hva man måtte mene om klokskapen i styrets vedtak om å skifte ut trenerne, bør måten dette vedtaket ble gjennomført bekymre enhver RBK-supporter. Det er knapt noe som er mer lammende for prestasjonene til en prestasjonsgruppe at det oppstår en fryktkultur hvor man er livredde for å gjøre eller si noe som mishager ledelsen. 

Jeg tror vi allerede har sett denne effekten fordi styrets misnøye med lagets sportslige utvikling har helt sikkert bygd seg opp over tid. Dette er ikke noe akutt fenomen. Denne misnøyen har spillerne og trenerne enset og forstått, og dermed har det oppstått uro i gruppen som gjør at de mister tryggheten til å slippe seg løs og prestere på maks. De og trenerappratet har følt at de mangler tillit i ledelsen og blitt redde for å gjøre feil.

Dermed oppstod en ond spiral ved at styret misnøye med manglende utvikling fikk spillergruppen til å bli forknytt og prestere dårligere som igjen økte styrets misnøye. Dette tror jeg er en vesentlig del av forklaringen på hvorfor RBKs spillegruppe til tross for forsterkningene de fikk inn i fjor har vist en dalende sportslig utvikling.

Å ivareta og sørge for et arbeidsmiljø der den enkelte føler seg trygg og får tatt ut sitt makspotensiale er den daglige ledelsen og styrets ansvar. Her er jeg langt fra trygg på at Koteng er rette mann. Som Aage Bjertnæs så treffende sa det i et debattinnlegg i Adressa: "RBK trenger ikke en impulsiv ubehøvlet bulldoser".

Slik sett blir måten, herunder rekkefølgen, Koteng gjennomførte styrets vedtak interessant og viktig.

(Innlegget ble redigert 25.07.18 09:39)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg