Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
FooDog
FooDogInnlegg: 2763
25.07.18 12:39
Bleke: Koteng kan ha løyet til Coolen og sagt at alt er håndtert, men kan ikke se for meg at det skjer uten at han får vite om det.

Men selv om Koteng skulle ha løyet om premissene, så er det fremdeles Coolen som er illojal?

 

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
25.07.18 12:40
Bleke: Det er altså opplysninger som ikke kommer fra klubben, men fra utenforstående. Saken er jo ikke lenger om det var en god sportslig avgjørelse å sparke Ingebrigtsen, men hele problemet er jo hvordan det hele har foregått, og hvordan det har blitt kommunisert til omverden.

Så du tror ikke klubben fikk med seg Kåres flirt med Malmø? 

Du tror ikke klubben har fått med seg at spillet slett ikke har sittet som det skulle så langt i denne sesongen? 

Du tror ikke klubben har fått med seg den åpne konflikten Kåre hadde med Eggen, dessverre via media? 

 

Måten Kåre fikk sparken på tyder vel i grunnen på at det er kommet ytterligere opplysninger på bordet som understreket dette vi kan ha lov til å kalle alvorlige tillitsforhold. 

Og da blir en sparking rimelig brutal, i og med at vi i grunnen ser ut til å snakke om en regelrett avskjedigelse. 

caliblue
caliblueInnlegg: 14149
25.07.18 12:44
Everenga: Dere ansetter en fyr som har oppnådd null som trener (selv om sparken i Aruba i hvertfall er ganske eksotisk) rett før de to viktigste kampene deres i år.

Rini Coolen ble ansatt for drøye 9 måneder siden. Som leder for Rosenborgs akademi. En jobb han skal tilbake til når Rosenborg har funnet ny trener.

Everenga
EverengaInnlegg: 5211
25.07.18 12:48
caliblue: Rini Coolen ble ansatt for drøye 9 måneder siden. Som leder for Rosenborgs akademi. En jobb han skal tilbake til når Rosenborg har funnet ny trener

Jada jada, er klar over dette. Er petimeterprisen 2018 delt ut ennå?

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24487
25.07.18 12:49
Everenga: Har kommentert i en annen tråd at jeg skjønner hvorfor Kåre blir sparket. Det er timingen som er rar. Dere ansetter en fyr som har oppnådd null som trener (selv om sparken i Aruba i hvertfall er ganske eksotisk) rett før de to viktigste kampene deres i år. Hvorfor fikk ikke Kåre fyken før VM pausen så dere hadde tid til å få inn en person, om enn midlertidig med tid til forberedelser til disse kampene? Måten det hele har blitt en PR katastrofe er jo problemet, ikke at Kåre har fått sparken.

Ser i dagens VG at denne Malmö-kontakten kan ha bidratt til en raskere avgjørelse. Tror ikke den var avgjørende, men den kan jo ha skapt ekstra lite goodwill i forhold til Kåre. Et par andre ting som heller ikke har påvirket positivt er mediehåndteringen til Kåre (inkludert "boikott" av Adressa etter siste pressekonferanse) samt at han har tilbakevist all kritikk relatert til dårligere intensitet på treningene, som bl.a. Eggen har påpekt.

Men hovedsaken er selvsagt den negative prestasjonskurven til laget. OG selv om Kåre hadde lite å gå på når man legger alt sammen så er det selvsagt på sin plass å spørre om timingen for avskjedigelsen er god for laget/klubben.

Fasiten kommer i de nærmeste ukene.

(Innlegget ble redigert 25.07.18 12:50)

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
25.07.18 12:49
Everenga: Jada jada, er klar over dette. Er petimeterprisen 2018 delt ut ennå?

Neida, Dere er flere som kjemper om den fortsatt ;)

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
25.07.18 12:51
RickiBK: Så du tror ikke klubben fikk med seg Kåres flirt med Malmø?  Du tror ikke klubben har fått med seg at spillet slett ikke har sittet som det skulle så langt i denne sesongen?  Du tror ikke klubben har fått med seg den åpne konflikten Kåre hadde med Eggen, dessverre via media?    Måten Kåre fikk sparken på tyder vel i grunnen på at det er kommet ytterligere opplysninger på bordet som understreket dette vi kan ha lov til å kalle alvorlige tillitsforhold.  Og da blir en sparking rimelig brutal, i og med at vi i grunnen ser ut til å snakke om en regelrett avskjedigelse.

Selvsagt er de klar over alt dette, det eneste jeg skrev var at disse uttalelsene ikke kom fra klubben. Noe av dette burde ha kommet ut tidligere fra klubben. Det er jo tydelig for alle og enhver at RBK ikke er den som styrer saken, og det er slett media-håndtering. Det eneste Koteng har uttalt har vært at det ikke er nok utvikling.

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
25.07.18 12:53
Bleke: Det eneste Koteng har uttalt har vært at det ikke er nok utvikling.

Koteng har pekt på at manglende sportslig utvikling har vært hovedgrunnen. 

De øvrige forholdene behøver man ikke ta opp i offentligheten. 
Og det er uansett ikke fair overfor noen som helst å ta opp de forholdene i media. 

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
25.07.18 12:54
FooDog: Men selv om Koteng skulle ha løyet om premissene, så er det fremdeles Coolen som er illojal?

Alle varsellamper og alarmer burde ringt hos Coolen.

Kanskje jeg er gammeldags, og lojalitet er et fordums ideal, men å ta over en jobb fra en annen kollega, før kollegaen din har fått sparken, er rett og slett illojalt.

Greit nok om det hadde vært en annen trener som ikke kan vite hva som foregår, men Coolen må ha visst hva som har foregått eller ikke foregått.

HarryH
HarryHInnlegg: 31027
25.07.18 12:55

For alt vi vet hadde Coolen et horn i siden til Ingebrigtsen.

Vanskelig å sitte på utsiden og være skråsikker.

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
25.07.18 12:56
Bleke: Kanskje jeg er gammeldags, og lojalitet er et fordums ideal, men å ta over en jobb fra en annen kollega, før kollegaen din har fått sparken, er rett og slett illojalt.

Å forhandle om ny jobb hos en konkurrent er?

Xavi7
Xavi7Innlegg: 8874
25.07.18 13:02

Kommer det noe kamptråd da?

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
25.07.18 13:03
Xavi7: Kommer det noe kamptråd da?

Ikke i denne tråden ;)

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
25.07.18 13:03
RickiBK: Å forhandle om ny jobb hos en konkurrent er?

Det er selvsagt like ille, men skal vi følge tankerekken til de aller fleste her inne som ikke vil snakke om det har skjedd noe som helst som minner om kritikkverdig prosess(og at det hele er skapt i mediene), så er vel Ingebrigtsen i sin rett til å gjøre det.

(Innlegget ble redigert 25.07.18 13:04)

FooDog
FooDogInnlegg: 2763
25.07.18 13:04
Bleke: Coolen må ha visst hva som har foregått eller ikke foregått.

Har du begynt med helgarderinger nå? :)

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
25.07.18 13:08
Bleke: Det er selvsagt like ille, men skal vi følge tankerekken til de aller fleste her inne som ikke vil snakke om det har skjedd noe som helst som minner om kritikkverdig prosess, så er vel Ingebrigtsen i sin rett til å gjøre det.

Så om sjefen forespør en av dine kolleger om de kan være interessert i å ta en gitt posisjon, så er den aktuelle medarbeideren illojal? Særlig om denne medarbeideren ikke er direkte avvisende til ideen? 

Interessant. 

Sånn til din opplysning: Dette er HELT normalt i arbeidslivet forøvrig. Jeg har både blitt situasjonen til del, til ulempe, har utført samme forespørsel selv og opplevd at andre har hatt samme opplevelse. 

Aldri noensinne har vi hørt snakk om at noe av dette er å opptre illojalt. 

Skal man strekke strikken veldig langt, så KAN det betraktes som noe mindre kollegialt, men illojalt?

 

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
25.07.18 13:09
FooDog: Har du begynt med helgarderinger nå? :)

I betydningen av at han hadde visst om at Kåre hadde fått sparken eller ikke. ;)

Men dette her er altså helt stuerent ennå?

Jeg skjønner ikke hva som har skjedd, men så lenge man ikke bryter loven så er liksom alt greit.

FooDog
FooDogInnlegg: 2763
25.07.18 13:11
Bleke: Jeg skjønner ikke hva som har skjedd

:) 

Case closed.

(Innlegget ble redigert 25.07.18 13:13)

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
25.07.18 13:14
RickiBK: Så om sjefen forespør en av dine kolleger om de kan være interessert i å ta en gitt posisjon, så er den aktuelle medarbeideren illojal? Særlig om denne medarbeideren ikke er direkte avvisende til ideen?  Interessant.  Sånn til din opplysning: Dette er HELT normalt i arbeidslivet forøvrig. Jeg har både blitt situasjonen til del, til ulempe, har utført samme forespørsel selv og opplevd at andre har hatt samme opplevelse.  Aldri noensinne har vi hørt snakk om at noe av dette er å opptre illojalt.  Skal man strekke strikken veldig langt, så KAN det betraktes som noe mindre kollegialt, men illojalt?

Hvis jeg får sparken på dagen, som følge av at medarbeideren har sagt ja, så tror jeg ville ha reagert på det. Hadde arbeidsgiver, eller overordnet tatt med meg først, så gått til min medarbeider så tenker jeg i alle fall at det er mer redelig, og noe jeg hadde glatt akseptert.

Har du virkelig gjort disse tingene med en helt klar samvittighet, og ikke tenkt noe som helst på det? Jeg hadde fått en litt rar følelse for å være ærlig. Jeg ville gjort mitt for å sørge for at det skjer på den mest redelig måten.

Så mindre kollegialt er å strekke det veldig langt, vel det er merkelig.

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
25.07.18 13:18
Bleke: Det er selvsagt like ille, men skal vi følge tankerekken til de aller fleste her inne som ikke vil snakke om det har skjedd noe som helst som minner om kritikkverdig prosess(og at det hele er skapt i mediene), så er vel Ingebrigtsen i sin rett til å gjøre det.

Kåre har da såvisst vært med på å ta deler av saken via media, og må vel rett og slett finne seg i å høre det som kommer i retur, hvor det nå enn kommer fra? 

Når det gjelder å forhandle om ny jobb (OM det nå har foregått) så ser jeg ingen god grunn til at Kåre eventuelt skulle føle det som noe som er rett å gjøre dette midt i en kontraktsperiode. 

DA snakker vi illojalitet da. 

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
25.07.18 13:22
RickiBK: Når det gjelder å forhandle om ny jobb (OM det nå har foregått) så ser jeg ingen god grunn til at Kåre eventuelt skulle føle det som noe som er rett å gjøre dette midt i en kontraktsperiode.  DA snakker vi illojalitet da.

Hvis det er innafor å tilby din jobb til en medarbeider, uten at din fremtid er håndtert, er det innafor å snakke med en konkurrent om en potensiell stilling i fremtiden.

Men det må understrekes at jeg snakker her om det Coolen har gjort, ikke hva klubben har gjort. Av Coolen synes jeg det er lite kollegialt å takke ja til en jobb som egentlig er besatt av noen andre.

Edit: Og selvsagt har Kåre drevet dette frem i media, men det kan umulig være en overraskelse for noen, og noe klubben burde tatt høyde for.

(Innlegget ble redigert 25.07.18 13:24)

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
25.07.18 13:24
Bleke: Hvis jeg får sparken på dagen, som følge av at medarbeideren har sagt ja,

Han har da neppe fått sparken som følge av at kollegaen valgte å si ja. 

Han fikk sparken fordi han ikke evnet å utføre dette han er satt til å gjøre. 

 

Rekkefølgen for en arbeidsgiver med tanke på å formidle tanker rundt det er jo selvfølgelig avhengighetsskapende for den prosessen som følger. 

For når man står med et styrevedtak om å sparke en nøkkelperson, så er det da helt betimelig å sørge for at man har erstatter for denne nøkkelpersonen tilgjengelig.
Når i uken ting ble drøftet internt skal jeg ikke engang forsøke å gjette meg til, men helt uten noe dialog er det vanskelig å se for seg, da hele prosessen jo er avhengig av slike avklaringer. 

 

La nå ikke dette med lojalitet og kollegialt henge i luften som synonyme begreper da. 

Lojaliteten har man ovenfor den som sørger for saltet i maten din. 
Kollegial er du med disse som står ved siden av deg i arbeidet. 

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
25.07.18 13:29
Bleke: Men det må understrekes at jeg snakker her om det Coolen har gjort, ikke hva klubben har gjort.

Du mener Coolen ikke skulle svart på henvendelsen fra klubben? 

Du tror ikke Kåres fremtid har vært oppe i styret før denne Onsdagen? 

 

Og nei. Jeg er slett ikke enig i at det er innafor å snakke med en konkurrent før man tar opp eventuell misnøye internt med ledelsen der man er. 

Hva skal klubben ta høyde for? At styremøtet rett før kampen endte med et enstemmig styre valgte å løse Kåre fra kontrakten? 

 

Nei nå ble det for mye rør her. 

 

Kåre fikk sparken, fortjent. Dessverre. 

Jeg liker Kåre rimelig godt jeg. 

Diego71
Diego71Innlegg: 1462
25.07.18 13:32

Overlever Koteng om det blir en resultatmessig fiasko denne sesongen? 

Atrapskhi
AtrapskhiInnlegg: 1206
25.07.18 13:32
RickiBK: Det kan ikke jeg svare på, da jeg ikke sitter i HR-avdelingen i RBK.  Men der sitter det kompetente personer som nok har styr på jussen.

Det er vel temmelig åpenbart at et slikt drøftelsesmøte ikke har funnet sted? Det skal gis tydelig beskjed om at det er nettopp drøftelsesmøte man er på om det er ment som det. At Kåre har vært kalt inn til Koteng flere ganger for å forklare seg mtp hvordan laget opptrer er altså ikke å betrakte som drøftelsesmøte om det ikke er gitt beskjed om det.

Forøvrig kan RBK ha alle gode grunner i verden for å sparke Kåre. Gjerne også illojalitet som du hentyder til i ditt andre svar til meg. Det fritar uansett ikke RBK fra å følge de kjøreregler som gjelder i oppsigelsessaker.

Det jeg hang meg opp i var at du påstod at styret hadde alt 100% på stell. Det har de pr. definisjon ikke om de ikke følger de reglene som gjelder for oppsigelse, og der drøftelsesmøte der den ansatte har anledning til å ha med seg en person er et vesentlig punkt.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6525
25.07.18 13:34
Diego71: Overlever Koteng om det blir en resultatmessig fiasko denne sesongen?

I følge meg, nei.

Folk flest, og media kommer til kjøre til det er ingen annen utvei.
Seriegull må til.

trondhjem
trondhjemInnlegg: 10774
25.07.18 13:35
RickiBK: Dere får kose dere med lesingen.

Dette bekrefter mitt inntrykk av elendig personalbehandling og manglende lederkultur i RBK.

Kåre kalles to ganger inn på teppet til styret for å forklare hvorfor lagets sportslige utvikling halter. Enhver fotballtrener forstår at det er et signal om mistillit til arbeidet som utføres - og noe som ofte ender i et snarlig trenerbytte i fotballverdenen.

Noe senere kontaktes Kåre av en konkurrerende klubb om mulig trenerjobb uten å opptre umiddelbart avvisende til tilbudet. Det blir av RBK-styret oppfattet som at Kåre kanskje mangler motivasjon til å fortsette i RBK - av samme styre som to ganger ga ham en underforstått beskjed om at jobben hans henger i en tynn tråd. 

På samme vis, styret bruker Kåres manglende humør på jobb mot ham etter at samme styre har gitt mannen grunn til å frykte for sin jobb.

 

Jeg tror RBKs-styrets inngripen i trenerens daglige arbeid er en vesentlig årsak til hvorfor RBK ikke er til å kjenne igjen på banen i år. Dette styret har åpenbart liten forståelse av hva det vil si å lede mennesker og skape en lederkultur som får det beste ut av organisasjonens ansatte.

Jeg mistenker at det ville vært en langt bedre løsning å bytte ut styret for å få opp RBKs prestasjonsnivå, og ikke treneren. Det er ting som tyder på at det er ikke treneren som var problemet.

(Innlegget ble redigert 25.07.18 13:41)

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
25.07.18 13:44
RickiBK: Du mener Coolen ikke skulle svart på henvendelsen fra klubben?  Du tror ikke Kåres fremtid har vært oppe i styret før denne Onsdagen?    Og nei. Jeg er slett ikke enig i at det er innafor å snakke med en konkurrent før man tar opp eventuell misnøye internt med ledelsen der man er.  Hva skal klubben ta høyde for? At styremøtet rett før kampen endte med et enstemmig styre valgte å løse Kåre fra kontrakten?    Nei nå ble det for mye rør her.    Kåre fikk sparken, fortjent. Dessverre.  Jeg liker Kåre rimelig godt jeg.

Hvis det finnes mekanismer i klubben som gjør at de må tilby jobben til Coolen før de sparker Ingebrigtsen så sier det vel så mye om en klubb med mangler. Det kan virkelig ikke være sånn at hvis klubben har fostret et miljø hvor det blir vanskelig å gjøre ting redelig, så er det på sin plass å være uredelig.

Coolen kunne ha sørget for at alt var på stell før han takket ja til noe som helst. Han brukte ti minutter på å bestemme seg. Om han ikke skulle svart er et annet spørsmål, men at det liksom er helt innafor, det skjønner jeg virkelig ikke. Jeg forstår fyren hvis han vil opp og frem, men ganske kynisk likefullt.

Jeg liker ikke Kåre så godt, og tror det var riktig å sparke han, men det har antakeligvis blitt gjort på den verst tenkelig måten.

(Innlegget ble redigert 25.07.18 13:47)

lbeb
lbebInnlegg: 2046
25.07.18 14:46

Jeg er nokså sikker på at Koteng har kjørt løpet, og at de andre styremedlemmene Heggem, Bratseth og Winsnws har svært lite med sparkingen av Ingebrigtsen å gjøre.

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
25.07.18 14:48
Bleke: Hvis det finnes mekanismer i klubben som gjør at de må tilby jobben til Coolen før de sparker Ingebrigtsen så sier det vel så mye om en klubb med mangler. Det kan virkelig ikke være sånn at hvis klubben har fostret et miljø hvor det blir vanskelig å gjøre ting redelig, så er det på sin plass å være uredelig.

Det er så enkelt som at Rosenborg kan ikke sparke en trener uten å ha alternativet klart. Denne gangen var det en midlertidig løsning hentet internt.

I det Koteng gir beskjeden til Kåre så er det bare spørsmål om tid før det kommer ut, og Koteng kan ikke møte opp på en pressekonferanse 6 dager før vi skal møte Celtic og si at han ikke har et alternativt klar. DA hadde det blitt bråk, og ikke minst grunn til å kritisere han.

At Coolen fikk spørsmålet om å ta over før Kåre fikk beskjeden er litt kjedelig, men sånn måtte det nesten bli. Coolen har ikke vært illojal mot Kåre, hans skjebne var allerede fastsatt. Illojalt hadde vært hvis han hadde takket ja til en jobb før det var bestemt at Kåre skulle få sparken.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg