Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9170
26.07.18 09:32
KongOjo: At denne klubben blir nevnt i denne tråden titt og ofte nå av RBK supporterne inne får jeg bare ta som ett godt tegn,

Jeg tror du bør se konteksten  Brann ble nevnt i. Det var en replikk til et innlegg der RBK blir sammenlignet med Brann. Du må nesten velge. Man kan enten svare med replikker også der Brann er nevnt, eller totalt ignorere både innlegg med det klubbnavnet i, samt deres supportere.

Så hva velger du?

Når det gjelder saksinnholdet: Ærlig talt. Vi har vunnet nesten alt som kan vinnes i Norge i tre sesonger på rad og spilte gruppespill i EL senest i fjor.

Når vant Brann noe sist? Var det i 2007, jeg husker faktisk ikke, og de var i Adeccodassen i 2015.

Det blir jo helt absurd.

Det eneste Brann kan matche RBK på, er potensialet.

Kom tilbake om dere vinner serien et par år på rad, så kan vi snakkes Ojo!

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9170
26.07.18 09:34
Annoyed_Conservative: Med en ny trener som holder mål blir det sikkert seks seriemesterpokaler de neste tre årene. For progresjonens del.

Å vinne den norske eliteserien er ikke lenger nok for RBK, eller deres tilhengere.

Så fælt at vi ikke ønsker å kravle rundt i middelmådighetsgjørma til røkla.

Kos deg der nede, du.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 17210
26.07.18 09:36
KongOjo: Er jo en voldsom nedrakking av Brann (og Molde) her inne nå. Smerter det virkelig så mye at vi fortsatt er foran dere selv om vi har vært rævva i 2 måneder hvis man ser bort fra kampen på Lerkendal?

Nei, hovedsaken er at vi har kontakt med dere. Tror det er få som bryr seg om at vi er 2 poeng bak når vi var 7 poeng bak før det, eller var det kanskje 9?

Uansett, forspranget er redusert til et minimum de siste ukene, så man må være litt spesiell hvis man føler smerte over det.

(Innlegget ble redigert 26.07.18 09:36)

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9170
26.07.18 09:36
KongOjo: Er jo en voldsom nedrakking av Brann (og Molde) her inne nå

Du er forumets største feildiagnostiker på andres meninger, det skal du ha. Mistolker det meste, ignorer kontekst, biter på alt.

Kjedelig hjemme?

KongOjo
KongOjoInnlegg: 2967
26.07.18 10:01
Kurtkanon2: Ojo

Du vet at det er en gjeng RBK'ere som frekventerer Brann tråden her inne når det er liv i den? Selvfølgelig med Ricki i spissen, så ikke kom her å si at det ikke går begge veier.

Ja, hvis jeg ikke får komme tilbake før Brann har vunnet ligaen noen år på rad får jeg komme tilbake i typ år 2369, snakkes da broder. 

KongOjo
KongOjoInnlegg: 2967
26.07.18 10:04
Folkflesk: forspranget

Er ganske naturlig at forspranget ble tettet igjen ja, var jo derfor jeg skrev at vi har vært rævva i 2 måneder. Som en RBK'er jeg dessverre kjenner sa så har jo dere vært foran oss hvis linjedommeren hadde vært på jobb når vi møtte dere på Lerkendal, selvfølgelig veldig enkelt forklart siden man da glemmer bort dommerfeilene i favør RBK borte mot både Glimt og Godset. 

KongOjo
KongOjoInnlegg: 2967
26.07.18 10:06
Kurtkanon2: Kjedelig

Nei, overhodet ikke. Som jeg har nevnt her inne før bor jeg midt i RBK land. Så å diskutere med RBK suppportere faller meg ganske naturlig, hvertfall etter å ha blitt "trakassert" * på det grøvste når vi rykket ned.

*Ørliiiiiten ironialarm. 

trondhjem
trondhjemInnlegg: 9485
26.07.18 10:17
Kurtkanon2: Jeg er derfor mer og mer komfortabel med at vi har kvittet oss med hovedårsaken.

Men har vi det?

Jeg er ikke komfortabel med at RBKs styre har opplest og vedtatt at RBK skal spille akkurat slik laget gjorde under en storhetstid for 20-30 år siden, og står så hardt på den linjen at laget sparket trenerparet som har klart det kunststykket å vinne 5 av 7 syv oppnåelige titler de tre siste år. Det er en merittliste selv treneren fra nevnte fordums storhetstid ikke kan vise til.

Det er to forhold med dette jeg er ukomfortabel med. Det ene er at å gå baklengs inn i fremtiden grunnet nostalgi over hva laget presterte for snart en mannsalder siden er sjelden klokt. Fotballen som spilles i dag er ikke den samme som ble spilt den gangen.

Det andre er at det er kommet frem at RBK-styret har lenge lagt seg opp i de sportslige vurderingene til trenerapparatet og uttrykt misnøye med hvordan laget fremstår.

Det er elementært at skal du ha en prestasjonsgruppe til å fungere optimalt så trenger den tillit og arbeidsro i hverdagen. Eksperter på et område vet selv best hvordan utøve sitt yrke. En ledelse som ikke skjønner dette kveler raskt kreativiteten og motivasjonen til prestasjonsgruppen.

Jeg har en mistanke om at årsaken til den dårlige utviklingen til laget ikke ligger bare hos Kåre og Erik, men at styret ikke skjønte hvor ødeleggende det er for prestasjonsgrupper når ledelsen signaliserer mistillit til gruppens arbeid/prestasjoner. Styret er m.a.o. selv en vesentlig årsak til at RBK sliter, og da spørs det om det vil hjelpe å hente inn en ny trener.

qbah
qbahInnlegg: 46935
26.07.18 10:35

Helland ute å slenger med leppa igjen og føler han må «ta igjen» og svare på kritikken fra Eggen, via media. Hvorfor kan de ikke bare fokusere på det de skal, å spille fotball. Ellers kan de holde kjeft eller ta diskusjonen internt om ikke annet.

Helland er hvert fall den siste som skal bruke energi på prat i media. Nok en gang beviste han i går at han ikke har noe å gjøre på et fremtidsrettet RBK-lag.

For en sirkusklubb vi er om dagen. Denne tråden inkludert med en eksplosjon av motstanderlag sine supportere som kommer ut av steingropa og plutselig skal mene noe om alt og alle.

KongOjo
KongOjoInnlegg: 2967
26.07.18 10:45
qbah: motstanderlag

Også Celtic supporterne var sjokkerte over det som har foregått i RBK før kampen, så du kan jo ikke være overrasket over at andre norske fotballsupportere reagerer? 

trondhjem
trondhjemInnlegg: 9485
26.07.18 11:01
qbah: Hvorfor kan de ikke bare fokusere på det de skal, å spille fotball.

Kanskje har det noe å gjøre med at styret til RBK gikk inn og overstyrte spillere og trenere fordi syvende far i huset ikke liker hva han ser - en klar mistillit til det spillerne og trenerne har utøvd?

Kanskje har det noe å gjøre med at syvende far i huset går ut i avisa og offentlig fremfører et karakterdrap av innsatsen/prestasjonen til Helland og Bendtner?

 

Jeg er skremt over mangelen på forståelse fra RBKs styre og syvende far i huset for at spillere og trenere er mennesker med følelser - de er ikke maskiner som passivt mottar og utøver kommandoer.

 

Jeg har fulgt Bayern München noen år. Under Van Gal, en trener som kunne kritisere enkeltspillere for åpent kamera etter kamper, var det underlig å se hvor tafatt laget fremstod. Det virket som spillerne ikke gadd å gjøre jobben eller var interessert - nokså likt årets utgave av RBK. Slik går det gjerne når det oppstår en fryktkultur og spillerne engster seg for å gjøre feil. 

Heldigvis byttet Bayern ut Van Gal. Jupp Heynckes kom inn til neste sesong. Da var identisk samme spillertropp ikke til å kjenne igjen. Nå sprudlet de samme spillerne som bare måneder tidligere sprang forknytt på banen og ble rundspilt, og relasjonene satt slik de skal gjøre på et storlag med stjernespillere. Det ga både seriegull og mesterligagull den sesongen. Heynckes ble spurt hvordan han fikk det til, og svarte at han ga spillerne tillit og trygghet til å prøve sitt beste.  

Enhver prestasjonsgruppe fungerer dårlig når de styres med tvang/frykt. De trenger frihet og trygghet for å gjøre sitt beste.

I Bayerns tilfelle var det treneren som ikke forstod dette. I RBK er det styret og deres dyrking av syvende far i huset som er problemet.

 

 

 

 

 

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9170
26.07.18 11:02
KongOjo: Ja, hvis jeg ikke får komme tilbake før Brann har vunnet ligaen noen år på rad får jeg komme tilbake i typ år 2369, snakkes da broder.

Du må gjerne campe i RBK-tråden for alt jeg bryr meg om. Dette er tross alt et debattforum. Men når argumentasjonen - etter undertegnedes mening - går over alle støvelskaft, så tar meg rett til å faktisk forsøke å arrestere deg - på rent saklig grunnlag.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 3348
26.07.18 11:04
qbah: Helland er hvert fall den siste som skal bruke energi på prat i media. Nok en gang beviste han i går at han ikke har noe å gjøre på et fremtidsrettet RBK-lag.

Helland med fin detalj før scoringen. Men er jo så skadeplaget stakkar. RBK må grave dypt og finne erstattere for både han og Lanlay, og Mike Jensen - som åpenbart har gjort sitt i denne klubben. Så dårlig han har blitt trodde jeg ikke var mulig.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9170
26.07.18 11:09
trondhjem: I Bayerns tilfelle var det treneren som ikke forstod dette. I RBK er det styret og deres dyrking av syvende far i huset som er problemet.

Problemet ditt er at "syvende far i huset" + styret faktisk har helt rett. De har hatt rett i sin vurdering av et sportslig opplegg i totalt forfall. Av mette luksusspillere som knapt gidder å røre på lankene. I kritikken av en feig og kynisk fotballstil som overhode ikke er fundamentert i våre røtter, våre uttalte ønsker, eller i publikums smak. Null spillerutvikling.

Det er faktisk herlig at Kåre er ute av klubben.

Hvis det er noen spillere som føler at deres tandre følelser er tråkka på, så kan de dra til en psykolog og sutre.

De har ikke prestert på lenge. Og treneren klarte ikke å snu utviklingen.

Verre er det ikke. Skjer hele tiden i fotballen.

Styret skal ha kudos for å ha satt bremsene på.

trondhjem
trondhjemInnlegg: 9485
26.07.18 11:36
Kurtkanon2: Problemet ditt er at "syvende far i huset" + styret faktisk har helt rett.

Det skal jeg ikke bestride. Jeg har også sett at lagets prestasjoner har dalt lenge og at det var nødvendig å gjøre noe med problemet.

Mitt poeng er at måten styret med syvende far i huset på slep har taklet dette problemet er et problem i seg selv som vil gjøre det veldig vanskelig for neste trener, om han er aldri så flink, å få laget tilbake på skinnene. 

Jeg er redd for at samme hvem RBK ansetter som trener, vil vedkommende få umulige arbeidsforhold fordi RBK-styret legger seg opp i trenerens daglige arbeid og uttrykker misnøye med at det ligner ikke nok på hvordan syvende far i huset arbeidet. Og da ender vi raskt tilbake til den svært destruktive og lite fruktbare perioden da RBK skiftet trener oftere enn folk flest skifter joggesko.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1224
26.07.18 11:48

Jeg skulle egentlig ikke kommentere her inne men trondhjem er inne på noe vesentlig og det er begrensningene en ny trener får tredd nedover seg den dagen han stempler inn på brakka.

Fint at Rosenborg har en stolt fortid men fotballen er hele tiden i utvikling og om man på død og liv skal ha Eggen’s velsignelse til det som skjer er man stuck.

Åge Hareide sa det så klokt at ingen blir bedre av å få kjeft etc. og de fleste bør være enig i at gårsdagens kommentarer fra Eggen var unødvendig når det var åpenbart hvordan enkeltspillere presterte.

Greit at de får en påminnelse om misnøye men karakterdrap blir bare demoraliserende inn mot returoppgjøret.

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3283
26.07.18 11:51
trondhjem: Det er to forhold med dette jeg er ukomfortabel med. Det ene er at å gå baklengs inn i fremtiden grunnet nostalgi over hva laget presterte for snart en mannsalder siden er sjelden klokt. Fotballen som spilles i dag er ikke den samme som ble spilt den gangen. Det andre er at det er kommet frem at RBK-styret har lenge lagt seg opp i de sportslige vurderingene til trenerapparatet og uttrykt misnøye med hvordan laget fremstår.

Men vi trenger ikke å gå 20-30 år tilbake i tid. Hvis vi går 3 år tilbake tid så ser man hvordan styret ønsker at laget skal fremstå. Offensiv og underholdene fotball. Når dette er det styret ønsker, og treneren har vist tidligere at han er i stand til å få det til men har valgt å gå bort ifra dette for å fokusere mer på det defensive så forstår jeg at styret sier ifra om at de ønsker endringer.

Når styret ikke er fornøyd så må de jo varsle for at det skal skje endringer. Og når styret har et ønske/krav om offensiv og underholdene fotball så må treneren forholde seg til dette. I Rosenborg blir man ikke og skal man ikke bli målt kun på resultater, men også på hvordan man presterer ute på matta. Man skal se lengre enn det som står på resultattavla når dommeren blåser av kampen.

Mange vil mene at det kanskje er brutale krav, og det kan det hende at det er. Men sier man ja til jobben som trener i RBK må man bare godta det. I tillegg har man også et publikum å tilfredsstille. Skal man få folk til Lerkendal hjelper det ikke å kun vinne kamper, man må spille offensiv og underholdende fotball.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 3600
26.07.18 12:30
Kurtkanon2: Men vi fordriver tiden nattestid med å pusse noen og tyve seriemesterpokaler

Såpass, gratulerer med flott jobb da. 

supergunners10
supergunners10Innlegg: 3600
26.07.18 12:32
qbah: motstanderlag sine supportere som kommer ut av steingropa og plutselig skal mene noe om alt og alle.

Sånn som dere mellom 2011 - 2014 i moldetråden?

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
26.07.18 12:33

Åh?

 

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
26.07.18 12:40

Det er jo nesten rørende at såpass mange nå kommer tuslende etter i erkjennelse om at den fysiske formen slett ikke henger på greip i spillergruppa.

Nøyaktig hva Eggen advarte mot, og Kåre "så sterkt slo tilbake" på.

Likevel evner enkelte å bruke kampen i går i sitt forsvar av Kåre og hans opplegg.

Ja endog blir Vollen hånet fordi han ikke presenterte et udelt positivt resultat i går.

Hadde fysikken vært på plass hos gutta våre i går, ville vi sett et annet resultat.

qbah
qbahInnlegg: 46935
26.07.18 12:45

Veldig spesielt at vi sjøl uttaler at vi er slitne etter en halvtime mot et lag utenfor sesong. Sier litt om hvordan vi har trent, eller ikke trent i år det.

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
26.07.18 12:48

Da jeg gå min støtte til Eggen om dette her før et par uker siden, manglet det ikke på motbør her inne.

 

Nå?

Syn for sagn.......

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 22540
26.07.18 13:00

Haha, når styret får skylden for prestasjonene på banen da har det gått litt vel langt. Ja, jeg skjønner at noen synes det var feil å sparke Kåre, men vi trenger ikke gå helt av skaftet. 

Jada, styret er øverste ansvarlig, men de styrer selvfølgelig ikke laget, det er det treneren som gjør. Og de må jo gi beskjed når de ikke er fornøyd med utviklingen? Eller skulle de sparket han med en gang?

Nei, at laget har prestert som de har gjort har med at Kåre for et par år siden endret seg totalt. Han gikk fra å være offensiv til å bli defensiv. Når du nesten ikke trener på noe blir du naturligvis ikke god i det heller. 

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8700
26.07.18 13:04

Tenk at "spillergruppa" ville beholde Kåre...snakk om å være fornøyd med tingenes tilstand. Mon tro om Helland var aktiv mtp den pressemeldingen de gav ut i støtte for Kåre, så han kan fortsette å ha elendig fysisk form og sluntre unna med returnløp.

qbah
qbahInnlegg: 46935
26.07.18 13:07

Dels enig og for meg er det ganske uforståelig for meg fra deres ståsted. Underbygger bare mer og mer min teori om at Kåre ble for kompis og det var «behagelig» å være RBK-spiller. Ergo synlige antydninger til metthet. 

Om de er fornøyde med slik det var og tilfreds med å spille rævvafotball så kan de bare ha det så godt og prøve lykken en annen plass. Så får vi heller starte på scratch med en sulten trener, og sultne spillere. Hvis de ikke skjønner at det styret gjør er en tjeneste og en investering for fremtiden så vil de ikke det beste for klubben.

qbah
qbahInnlegg: 46935
26.07.18 13:09

Eggen er en klok mann og må alltid lyttes til. Han vil bare det beste for klubben og skjønner at klubben er større enn egoet til Kåre. 

Cobi
CobiInnlegg: 58095
26.07.18 13:16

Jeg har ingen problemer med å se Rosenborgs argumenter for å sparke Ingebrigtsen. Men jeg forstår ikke timingen, og jeg kan ikke forstå at noen med hjertet i RBK kan mene at klubben/Koteng har løst situasjonen bra den siste uken. Arroganse, feilinformasjon som rettes opp med det som oppfattes av de aller fleste som blank løgn, beskyldninger om at Ingebrigtsen ønsker å «ta» klubben og i det hele tatt. Sett utenfra har dette vært en oppvisning i dårlig mediehåndtering fra Koteng og klubben.

Og timingen? Jeg ser argumentet med at nå på sommeren er det et ok tidspunkt å hente noen utenfra. Men for to måneder siden var det også sommer, og da var det ferie rett rundt hjørnet. Koteng sier de har tvilt på Ingebrigtsen over tid, så de må ha tvilt for noen måneder siden også. Da Rosenborg slo Odd på straffer i cupen skulle de spille én kamp på nesten en måned. Da var det halvannen måned til første Valur-kamp. Jeg kan ikke forstå at noen kan mene at timingen ble riktig her, og særlig ikke med fasit fra i går i hånd.

Som sagt: Skjønner sparkingen (selv om den kun var riktig dersom de får inn noe bedre, selvsagt. Om de henter Teitur T var det feil, om de henter Pep Guardiola var det riktig, og så vet vi alle at sannheten blir noe mellom der. Først når vi ser hva de ender med, kan vi konkludere på at det var riktig. Men som sagt, jeg ser argumentene for å kvitte han). Men timingen? Og håndteringen av prosessen rundt og etter? Det kan jeg virkelig ikke forstå at noen kan mene har vært bra.

Og nei, dette har verken med klubbriller eller hat for Rosenborg eller noe som helst å gjøre.

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
26.07.18 13:19
trondhjem: Mitt poeng er at måten styret med syvende far i huset på slep har taklet dette problemet er et problem i seg selv som vil gjøre det veldig vanskelig for neste trener, om han er aldri så flink, å få laget tilbake på skinnene.

Du adresserer feil "problem" 

Personalsaken lar jeg i grunnen være utenfor akkurat her, særlig da det ser ut til å komme frem elementer fra begge sider som tilsier at det sitter folk på begge sider som har en agenda som slett ikke går på det sportslige. 

MEN

Dette at styret OG den syvende far faktisk adresserte et par klare kjerneområder som de mente å registrere som et voksende problem, ble avfeid av den daværende treneren, men som så til de grader manifesterte seg i går, er noe som ikke løses ved å la den forrige treneren bli sittende. 
(I sannhet merket vi da virkelig kapasitetsmangelen hos spillerne våre i begge kampene mot Valur også)

Jada, timingen KAN sies å være feil, men NÅR skal man ta affære da? Skal jeg kritisere styret for noe vedrørende timing, så måtte det være at de reagerte for seint. 

Når så kritikerne av styret nå dreier over på å kritisere ambisjonene om dette 433-systemet og alt det avlegse som skulle ligge i det, så ender jeg opp med dype sukk her. 

Ikke er det akseptabelt å kritisere det ikke-fungerende som eksisterer. 
Men det er OK å sable ned noe som historisk har vist seg å fungere, men som vi langsomt men sikkert er blitt svakere på, blant annet grunnet synkende fysisk kapasitet. 

Coolen hadde null sjanse til å få implementert noen særlige endringer. 

Noe han gjorde som vi i grunnen aldri så Kåre gjøre, så må det bli dette å gjøre de rette bytter til rett tid. Dessverre nyttesløst, eller var det? Etter 3-1 målet var jo ikke Celtic så farlige lengre. 

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 8687
26.07.18 13:19
Cobi: Og nei, dette har verken med klubbriller eller hat for Rosenborg eller noe som helst å gjøre.

Jeg tror man skal være ganske fanatisk RBKer, av den typen som mener klubben alltid har rett, for å mene at RBK ikke har gjort feil i måten de har løst dette på. Som du sier: Sparkingen kan forstås. Men det finnes overhodet ingen grunn til den arrogante, respektløse og stygge måten Koteng har håndtert dette på. Utover hans personlighetsmessige mangler.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg