Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 22744
27.07.18 11:43

de Lanlay forsvinner nok etter sesongen. Synd, men vi kan ikke ha så mange skadeutsatte vinger og han er for tida enda mer ute enn Helland. Helland kan vi beholde som reserve og kjøpe et nytt førstevalg. På spissplass er det vanskelig å si, Botheim blir nok lånt ut neste sesong. Pdd er han vel strengt tatt inne på/svært nær laget som ving så det blir ikke utlån i år. 

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3343
27.07.18 11:51

Håper vi beholder Helland. Men han bør ikke være 1.valg per dags dato. Det er viktig at vi beholder noen trøndere som har vokst opp med 4-3-3 og har RBK i hjertet. De trenger ikke nødvendigvis å være 1.valg i sine posisjoner, men er de gode nok til det er jo det en fordel selvfølgelig. Så lenge de er gode nok til å være en del av stallen, er det nok til at de ikke bør bli solgt.

caliblue
caliblueInnlegg: 13131
27.07.18 12:24
BigGeorge: Eggen skulle ungått å sverte Bentner. Jeg tror han muligens ikke mente å gjøre det da han nevnte Helland og Bendtner "9 mann" greia. Han beskrev kun Hellands bevegelser. Eggen vet at spisser som Odd Iversen og John Carew ikke jobbet mye bakover og forventer trolig ikke det av Bendtner heller. Hellands uvaner derimot er too much.

Nå kunne jeg sikkert svart på et annet innlegg, men det ble dette.

Generelt her inne syns jeg folk gir Eggen altfor lite cred. Eggen skjønner fotball og ser hvordan den har utviklet seg over tid. Han ser mot hvordan de beste lagene spiller. Hva de gjør og hvorfor de lykkes med hva de gjør.

Så når Eggen sier at Rosenborg må presse over hele banen, jobbe knallhardt uten ball og våge å stå høyt, så er det fordi det er hva de beste lagene lykkes med i 2018.

Eggen har ikke noe ønske om at Rosenborg skal fremstå som de gjorde under for 20-25 år siden. Tempoet og intensiteten i spillet har endret seg så mye at det vil ikke være like effektivt i dag. Og dagens Rosenborg står nok like høyt og jobber like hardt som Rosenborg gjorde under Eggens glansdager.

Et godt eksempel på hvordan fotballen er i utvikling er det Celtic-laget Rosenborg møtte på onsdag. Skotsk fotball er ofte misforstått og uriktig sammenlignet med den engelske, men de har tradisjonelt hatt en annen tilnærming til spillet. Med mye mer fokus på ballinnehav. I tillegg har de ansatt Brendan Rodgers som manager. Kanskje den britiske manageren de siste årene som er mest kjent for ønske om høyt ballinnehav og talløse tversoverpasninger.

Rodgers fikk sparken i Liverpool og ble etterfulgt av Klopp som har hatt stor suksess. Og knappe fire år etter, ligner Celtic mye mer på et Klopp-lag enn på et Rodgers-lag.

Det er ingen tvil om at Bendtner er den soleklart beste spilleren i Rosenborg. Kanskje er han den beste spilleren de noen gang har hatt. Men den spillertypen han er, er på full fart ut av moderne fotball. Å lytte til Eggen er ikke å gå baklengs inn i fremtiden. Å tilpasse spillet sitt etter Bendtner er.

Både Eggen og Ingebrigtsen ser nok at man kan ha suksess her hjemme ved å stå høyt, jobbe knallhardt og forsøke å løpe over motstanderen. Men mens Eggen mener det er veien å gå, mener Ingebrigtsen av man vil være sjanseløse med en slik approach ute i Europa.

Jeg tror vel egentlig at Ingebrigtsen har et godt poeng. At når man skal opp mot bedre lag og bedre spillere, er man avhengig av å kunne ligge kompakt og forsvare seg godt, være kyniske og spille på resultat. Men har resultatene i Europa være gode nok til at det er verdt å lide seg gjennom kjedelig og defensiv fotball i Eliteserien?

(Innlegget ble redigert 27.07.18 12:25)

HLund
HLundInnlegg: 12397
27.07.18 12:29
caliblue: Kanskje er han den beste spilleren de noen gang har hatt.

Ville kanskje plassert Carew over?

qbah
qbahInnlegg: 47167
27.07.18 12:30

Enig med deg vedrørende ny trener og Bendtner egentlig. Derfor jeg satte han på usikker-listen.

Med ny trener vi kanskje (forhåpentligvis) utnyttet en spiller som Bendtner og spilt på hans styrker. Da er det ingen grunn til å kvitte seg med han.

KitWalker_1516
KitWalker_1516Innlegg: 10899
27.07.18 12:50

Hadde Helland vært en garantist for gode offensive bidrag jevnlig så hadde slappe defensive bidrag vært mer spiselige men når han knapt nok bidrar i for av mål og målpoeng så må fyren ta til seg kritikken som kommer hand vei.

KitWalker_1516
KitWalker_1516Innlegg: 10899
27.07.18 12:53

Angående Bendtner så er jeg villig til å la ham bli fritatt defensive bidrag men da må treneren sørge for at Bendtner blir brukt på det han er god på så ofte som mulig.

Det håper jeg Coolen kan få til. Kåre klarte det ikke, dessverre.

(Innlegget ble redigert 27.07.18 12:54)

trondhjem
trondhjemInnlegg: 9559
27.07.18 14:06
Everenga: Utspillet om at det ikke er noe vanskeligere å kvalifisere seg til sluttspill i CL enn i hans dager er jo forresten også vås.

Det utsagnet kan tyde på at vår en gang så geniale mester "has gone emeritus" som man sier i USA om tilårskomne professorer som ikke lengre henger med i sitt fagområde.

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
27.07.18 14:11
caliblue: Jeg tror vel egentlig at Ingebrigtsen har et godt poeng. At når man skal opp mot bedre lag og bedre spillere, er man avhengig av å kunne ligge kompakt og forsvare seg godt, være kyniske og spille på resultat. Men har resultatene i Europa være gode nok til at det er verdt å lide seg gjennom kjedelig og defensiv fotball i Eliteserien?

Godt skrevet det meste her Cali. 

Kåres problem, var jo dette at vi endte opp med å ha dette kompakte forsvaret som plutselig lakk som ei sil. 

Vi fikk en ledelse, for så å legge oss bakpå uten evne til å holde tett. 

Klart det kreves å trene på den øvelsen der også, men på mange måter så var vi på vei tilbake til de dårligste delene av Hamrènstilen, noe jeg tviler på at noen med hjertet i RBK på noen måte ønsket. 

Og som Eggen pekte på, indirekte riktignok, gutta virker å være alt for dårlig trent. 

For skal vi evne å legge oss bakpå, tette igjen og sikre ledelser, så må vi ha fysikken til det. For det er virkelig krevende å skulle holde tett, kanskje til tider mot langt bedre lag, om ikke spillerne har stålfysikk. 

Og som jeg nevnte i et tidligere innlegg: Da må vi tenke langt mer eksplosivitet sammen med denne utholdenheten. 
Og da er det i grunnen med litt sorg i stemmen jeg sier at Rodal neppe er den riktige fysiske treneren for laget vårt. 
Jeg er redd han representerer alt for mye denne seige utholdenheten, fremfor en noe mer dynamisk utholdenhet. 

Kun trukket ut av mine observasjoner av laget så langt i år altså. 

For som du sier: Det er tusen ganger mer morsomt å se laget frese over banen med presise langpasninger og fyrverkeri foran kassa, enn det er å se at gutta skal forsvare en ett-målsledelse i 85 minutter......

qbah
qbahInnlegg: 47167
27.07.18 14:25

«Men har resultatene i Europa være gode nok til at det er verdt å lide seg gjennom kjedelig og defensiv fotball i Eliteserien?»

Nei, og det er jo en av grunnene til at han fikk sparken nå. Fokus på defensiv terping mot Europa gikk på bekostning av prestasjoner i hjemlig serie. Klarte ikke sjonglere begge ballene samtidig.

FooDog
FooDogInnlegg: 2641
27.07.18 14:44
caliblue: Det er ingen tvil om at Bendtner er den soleklart beste spilleren i Rosenborg. Kanskje er han den beste spilleren de noen gang har hatt.

Det er en trøye i RBK, nr 6, som ikke er i bruk idag.

Det er en grunn til det. Han som akslet den trøyen heter Roar Strand og han er etter min mening den beste spilleren i Rosenborg gjennom tidene.

Han er unik i Rosenborg-sammenheng. Det er ingen i laget som har så mange kamper eller spilt så mange sesonger i mesterligaen.

 

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 6890
27.07.18 14:45

Helland er fornøyd med sin defensive innsats leser jeg. Han har lykkeligvis ikke sett de Lanlay. Han henger på motspillerne som en klegg.

dickenzz
dickenzzInnlegg: 1629
27.07.18 15:15
caliblue: Det er ingen tvil om at Bendtner er den soleklart beste spilleren i Rosenborg. Kanskje er han den beste spilleren de noen gang har hatt.

Det største vrøvlet jeg har lest på lenge!!!   Laaangt i fra!!!

Kan komme med en liste over svakhetene til Bendtner men orker ikke i denne varmen.  En spiller som ikke kan spille fotball og løpe samtidig er ingen god spiller. B. girer ned og oftest stopper opp hver gang han mottar pasning...  puuh

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 10354
27.07.18 16:59
KitWalker_1516: Angående Bendtner så er jeg villig til å la ham bli fritatt defensive bidrag men da må treneren sørge for at Bendtner blir brukt på det han er god på så ofte som mulig. Det håper jeg Coolen kan få til. Kåre klarte det ikke, dessverre.

Vi klarte det tidvis i starten mot Celtic, og også en del ganger i Europa i fjor. Bendtner er kanskje den eneste på laget som virkelig har et internasjonalt snitt over seg. I serien har han vært svak i år, men i Europa synes jeg at vi har sett hvor god han kan være når han er påskrudd og vi får brukt han riktig. Som oppspillspunkt er han utrolig viktig. 

qbah
qbahInnlegg: 47167
27.07.18 18:33

(Innlegget ble redigert 27.07.18 18:34)

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1247
27.07.18 20:00

Bendtner er nok over toppen. Kan ikke se for meg at han vil nevnes i samme åndedrag som Carew, Rushfeldt, Johnsen, Brattbakk, Prica eller Iversen...

(Innlegget ble redigert 27.07.18 20:01)

qbah
qbahInnlegg: 47167
27.07.18 20:04

OK, takk for din mening. Skal du nevne Prica der kan du like godt liste opp Søderlund også. Ikke at noe av de har noe å gjøre på en liste sammen med de andre der men. Men hva vet vel jeg, som har fulgt laget i en mannsalder kontra en som følger med hva som står i mediene om RBK.

(Innlegget ble redigert 27.07.18 20:04)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 43982
27.07.18 20:05
Havrebukken: Bendtner er nok over toppen. Kan ikke se for meg at han vil nevnes i samme åndedrag som Carew, Rushfeldt, Johnsen, Brattbakk, Prica eller Iversen...

Prica? Søderlund og Gytkjær var vel like gode. En hylle under de andre du nevner. Kunne heller nevnt Sørloth eller noe da. 

dickenzz
dickenzzInnlegg: 1629
27.07.18 21:12

Hadde RBK hatt Ranheim-midtbanen på Celtic-kampen, så hadde ikke Celtic fått slikt fritt spillerom. Fordi dette er trønderske gutter med tæl, sprut og agressitivitet. Dødkjøtt fra utlandet og slappe østlendinger duger ikke når innsats og psyke trengs. Trøndere har mer råskap innebygd i kroppen.

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
27.07.18 21:18

Kornsekken er ikke her av saklige grunner.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26310
27.07.18 22:28

Aldri moro å se norske lag tape i Europa. Lær av det !

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1247
27.07.18 23:09

qbah... det flisespikkeriet ditt... Poenget var bare at Bendtner er LANGT unna å være i nærheten av deres beste spillere. Vel. Kanskje Prica er på Bendtner, Søderlund og Gytkjærs kategori nivåmessig.

Jeg har nok sett mer RBK kamper enn du tror..

Legg bort den kvasse tonen. Den kler dere dårlig da jeg har et bra forhold til trøndere.

(Innlegget ble redigert 27.07.18 23:20)

Maradona_123
Maradona_123Innlegg: 20138
29.07.18 00:18

Prica kan ikke måles med f.eks Brattbakk, Rushfeldt eller Johnsen i RBK-trøya, men jeg vil påstå at han er over f.eks Grytkjør og Søderlund.

KitWalker_1516
KitWalker_1516Innlegg: 10899
29.07.18 11:00

Som Eggen sier så må RBK lære seg å spille  mest mulig likt på bortebane som hjemmebane. 

Vi har ikke en sjanse til å konkurrere med andre gode lag i Europa ved å bruke flere forskjellige strategier. Til det er avstanden  fra de beste spillerne vi har i troppen til de nest beste alt for stor. Vi må ha den samme stratigien når vi spiller hjemme som borte.

Det enkle er det beste.

Artig, angrepsvillig fotball er RBKs stratigi, da må vi trene på det på feltet dag ut og dag inn. Øvingsarenaen er ES.

Rolletrening, hva spillerne skal gjøre i forskjellige sitiusjoner individuelt, kollektivt, strukturelt defensivt og offensivt er ting som må terpes på hver eneste dag.

Terping, terping, terping!

Og:

Vi må vi bli best på det som er gratis!

(Innlegget ble redigert 29.07.18 11:02)

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14462
29.07.18 12:05

Er det noe som er gratis da?

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9218
29.07.18 13:38
stikkpillen: Er det noe som er gratis da?

Du bidrar som vanlig enormt til den dype, fotballfaglige diskusjonen her inne, ser jeg.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9218
29.07.18 13:39
KitWalker_1516: Som Eggen sier så må RBK lære seg å spille mest mulig likt på bortebane som hjemmebane. Vi har ikke en sjanse til å konkurrere med andre gode lag i Europa ved å bruke flere forskjellige strategier. Til det er avstanden fra de beste spillerne vi har i troppen til de nest beste alt for stor. Vi må ha den samme stratigien når vi spiller hjemme som borte. Det enkle er det beste. Artig, angrepsvillig fotball er RBKs stratigi, da må vi trene på det på feltet dag ut og dag inn. Øvingsarenaen er ES. Rolletrening, hva spillerne skal gjøre i forskjellige sitiusjoner individuelt, kollektivt, strukturelt defensivt og offensivt er ting som må terpes på hver eneste dag. Terping, terping, terping! Og: Vi må vi bli best på det som er gratis!

Det er stryk for enhver RBK-trener som ikke tar inn over seg dette.

Fasit.

TexMurphy
TexMurphyInnlegg: 3174
29.07.18 14:47
Everenga: Utspillet om at det ikke er noe vanskeligere å kvalifisere seg til sluttspill i CL enn i hans dager er jo forresten også vås.

Det kommer an på hvordan man ser på saken. Man møter hard motstand tidligere, og må potensielt gjennom flere oppgjør mot vanskeligere motstand. Men det tøffeste hinderet (som man uansett skal passere) er ikke nødvendigvis betydeligere hardere. Skulle vi slå Celtic, så venter AEK. Slår vi Celtic, kan vi like godt slå AEK (de er vel omtrent jevngode). Poenget er at selv om det er flere tøffe oppgjør på veien, så er ikke nødvendigvis kravet til Rosenborgs nivå høyere. Og dessuten er veien til EL litt lettere via Champion's Route (eller hva den kalles) nå, enn før endringene.

I tillegg er selvsagt Eggen notorisk opptatt at å overbevise seg selv og Rosenborg om at selvsagt har vi gode muligheter i ethvert oppgjør- det handler om å være offensiv nok i hodet (selvsagt i tillegg til å gjøre de riktige tingene sportslig).

KitWalker_1516
KitWalker_1516Innlegg: 10899
29.07.18 15:24

Stikkpillen og supportere som ikke holder med RBK, samt såkalte eksperter forstår ikke hvorfor RBK til stadighet er best. De vil aldri bli best heller. Derfor håper de at alt Eggen står for vil bli kastet på brakka. 

Når de ikke evner/vil bli bedre selv så kan like godt RBK senke  nivået og ambisjonene ned på deres nivå, mener bergenserne, østlendingene og resten av landet.

Det er jo mer behagelig må vite ...

Thpe
ThpeInnlegg: 33948
29.07.18 16:13

BREAKING: Liverpool accept £3.5million bid from Rosenborg for Pedro Chirivella. Liverpool have included a buy-back option.

 

Øh? Anfield Edition som melder

Meldes av flere. Spennende og vel så det!

(Innlegget ble redigert 29.07.18 16:17)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg