Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9356
31.03.19 12:06
HLund: Var det skadeplager som gjorde at Bendtner og Søderlund var så dårlige i fjor altså? Da så.

Jeg kunne skrevet et langt innlegg om manglende samhandling, skadede vinger (tilretteleggere), manglende sentral ballfordeler (skader, feilvalg) etc. Men når jeg ser hvem som kommenterer, velger jeg å la vær.

keizersoze
keizersozeInnlegg: 14573
31.03.19 12:09
Kurtkanon2: Jeg kunne skrevet et langt innlegg om manglende samhandling, skadede vinger (tilretteleggere), manglende sentral ballfordeler (skader, feilvalg) etc. Men når jeg ser hvem som kommenterer, velger jeg å la vær.

Men Horneland skal vel kjøre Jensen sentralt nå sant? Kan jo gjøre midtbanen deres skumlere.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22180
31.03.19 12:12
keizersoze: Er det å eller aa? Eller begge deler? Trodde det var aa, og det var helligbrøde å si Å. Uansett så blir det atig om dere gir de litt deng både på banen og tribunen.

Ja, det er vel strengt tatt Maakeberget, men om det er helligbrøde å skrive det med å vet jeg ingenting om. Får i så tilfelle be om unnskyldning til de som føler seg støtt over det :)

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9356
31.03.19 12:18
keizersoze: Men Horneland skal vel kjøre Jensen sentralt nå sant? Kan jo gjøre midtbanen deres skumlere.

Det bør absolutt komme endringer, men nå kommenterte jeg et utsagn relatert til fjoråret.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22180
31.03.19 12:21
Kurtkanon2: Jeg kunne skrevet et langt innlegg om manglende samhandling, skadede vinger (tilretteleggere), manglende sentral ballfordeler (skader, feilvalg) etc. Men når jeg ser hvem som kommenterer, velger jeg å la vær.

Blir spennende å se hvordan Åsen fungerer hos dere. Akintola kommer nok til å være veldig god for dere, men han er ganske ujevn i prestasjonene og vil sikkert frustrere dere i noen kamper. Skal uansett være en god forsterkning, selv om dere strengt tatt har gode kantspillere fra før og.
Dere får passe på ham og dama. Fine folk begge to.


 

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4613
31.03.19 12:22
Folkflesk: "Blir å kjempe om en plass blant de 3 beste".. Nå må du passe på så du ikke tar for hardt i her. Kan vi ikke heller si kjempe med Haugesund om 5. plassen, slik at vi ikke risikerer å hype våre muligheter i klassisk Brann-tradisjon. Husk Norling.

Jeg tror det blir tøft å vinne. Flere gode lag som kan slå oss. Så har jeg ingen tro på Horneland. ser ikke ut til at han har det som skal til. 


Så det blir en mellomsesong. Og vi får dessverre en vinner fra Romsdalen. Det verste som kan skje. 

keizersoze
keizersozeInnlegg: 14573
31.03.19 13:08
KingAnderson: Ja, det er vel strengt tatt Maakeberget, men om det er helligbrøde å skrive det med å vet jeg ingenting om. Får i så tilfelle be om unnskyldning til de som føler seg støtt over det :)

Det er vel verst for trønderne at vi snakker om HFK her i tråden. De får leve med det a eller å. Men Maakeberget? Var det flere måker der før? Eller et berg før?

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
31.03.19 13:27
HLund: Var det skadeplager som gjorde at Bendtner og Søderlund var så dårlige i fjor altså? Da så

"Dårlige". Alltid fascinerende hvordan noen blir elendige over natta, uten at man orker/evner/ønsker å se på mulige årsaker.

Haraldseid kommer til å være "kanongod" i år, men er neppe noe særlig bedre fotballspiller enn ifjor.

Terningkast 1.

(Innlegget ble redigert 31.03.19 13:29)

HLund
HLundInnlegg: 18479
31.03.19 13:29

Prøver du i fullt alvor å benekte at Søderlund og Bendtner var dårlige i fjor? Hvis ikke ser jeg hva poenget ditt skulle være.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
31.03.19 13:34
HLund: Prøver du i fullt alvor å benekte at Søderlund og Bendtner var dårlige i fjor? Hvis ikke ser jeg hva poenget ditt skulle være.

Poenget burde vel være krystallklart fra innlegget du svarte på.

Går ut ifra at de var dårlige fordi de scorte for lite mål?

(Innlegget ble redigert 31.03.19 13:34)

HLund
HLundInnlegg: 18479
31.03.19 13:40
AxelRudi: Poenget burde vel være krystallklart fra innlegget du svarte på. Går ut ifra at de var dårlige fordi de scorte for lite mål?

Nei, jeg påsto at de ikke var spesielt gode i fjor og at det ikke kunne forklares med skader. Kan ikke forstå at det skal være spesielt kontroversielt å hevde med mindre man ønsker å gå direkte i forsvarsposisjon på sviktende grunnlag.

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4613
31.03.19 13:41

Viljamsson scorer to for Vålerenga, kanskje dumt å kvitte seg med han. Nå får vi se om Søderlund vil score på sine muligheter,. Så er det åpent om Bendtner vil slå til. I kveld får vi se starten på en ny sesong og hvordan laget ser ut. Jeg er utrolig spent. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4099
31.03.19 13:42

Haha. VG kjører sak på at RBK aldri får straffespark imot. Sutinga starter før vi har spilt en kamp i år...

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 8287
31.03.19 13:46
keizersoze: Men Horneland skal vel kjøre Jensen sentralt nå sant? Kan jo gjøre midtbanen deres skumlere.

Nei. Blir en offensiv midtbanespiller og to bak. Jensen blir en av de bak den offensive. Med det får Rosenborg anvendt Jensen kreativitet begge veier. Han blir et oppspill punkt for forsvarspillerne, og han skal slå pasninger fremover på banen. Slik han gjorde mot svenskene sist. Han var nest sist på 3-0 målet. Mot svenskene fungerte han til tider som anker, for å samspille med forsvarspillerne.

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 15048
31.03.19 13:50
TomBrady_12: Haha. VG kjører sak på at RBK aldri får straffespark imot.

En interessant sak dette.

Jeg er så langt fra en Rosenborgfan det går an å komme, men de som mener de beste lagene ikke får straffer i mot, bør se kamper, og få med seg hvor spillet som regel befinner seg, i stedet for å lese statistikker.

Redwingss
RedwingssInnlegg: 522
31.03.19 13:52

Gleder meg til kamp!

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12896
31.03.19 13:54
Gunstein12: En interessant sak dette. Jeg er så langt fra en Rosenborgfan det går an å komme, men de som mener de beste lagene ikke får straffer i mot, bør se kamper, og få med seg hvor spillet som regel befinner seg, i stedet for å lese statistikker.

Jeg synes det er mer interessant å registrere hva ledere i andre klubber lirer av seg, uten å bli straffet for det.


«Historien gjentar seg. Norske dommere dømmer konsekvent ikke straffe mot Rosenborg», skrev Stabæk-leder Jon Tunold på Twitter under cupfinalen 2. desember i fjor.


Snodig at en leder i en annen klubb slipper unna med å insinuere at Norske dommere er korrupt.


Ellers så er det selvsagt ikke interessant å se hvorvidt Rosenborg har fått X straffer og Y straffer imot, det interessante er hvor mange straffer det burde ha vært. 


 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
31.03.19 13:56
HLund: Nei, jeg påsto at de ikke var spesielt gode i fjor og at det ikke kunne forklares med skader.

Både Bendtner og Søderlund spilte på ett langt dårligere LAG ifjor, enn de gjorde årene før.

Det var ett lag som knapt skapte sjanser for de,  eller satte de i gode situasjoner, sammenlignet med årene før. Og kvaliteten på sjanser har også litt å si. Om Bendtner f eks scora 5 mål på 10 sjanser i fjor, og 15 på 30 året før, var han ikke like bra da? Hva avgjør hvor god han var?

Bendtner var absolutt ikke dårlig i det oppbyggende spillet som spiss, og begge gjorde vel sitt beste på venstre ving, da Samuel var ute hele sesongen, og De Lanlay på vei tilbake etter kneskade. Men disse spissene har jo de egenskapene de har, får de ikke brukt de så...

Så det at laget ikke klarte å gjøre de "gode nok", kan så absolutt forklares med stor del av skader på spillere på resten av laget ja, så begrenset det offensive spillet.Den eneste grunnen til at vi vant serien ifjor, er mangel på motstandere. Prestasjonen vår var langt fra god nok som lag.

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 15048
31.03.19 13:59
Slikkepott: Ellers så er det selvsagt ikke interessant å se hvorvidt Rosenborg har fått X straffer og Y straffer imot, det interessante er hvor mange straffer det burde ha vært.

Det er jeg helt enig i.

Det neste blir vel en sak om at de beste lagene får flere cornere enn de som befinner seg på bunnen av tabellen.

I praksis mye likt denne "saken" om straffer.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 31520
31.03.19 14:01
Slikkepott: «Historien gjentar seg. Norske dommere dømmer konsekvent ikke straffe mot Rosenborg», skrev Stabæk-leder Jon Tunold på Twitter under cupfinalen 2. desember i fjor. Snodig at en leder i en annen klubb slipper unna med å insinuere at Norske dommere er korrupt.

Det er ikke nødvendigvis å insinuere at de er korrupte, argumentet er som oftest at dommeren lar tvilen komme RBK til gode, fordi det blir minst kontroverser av at det antatt beste laget vinner.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12896
31.03.19 14:04
Tjaaah: Det er ikke nødvendigvis å insinuere at de er korrupte, argumentet er som oftest at dommeren lar tvilen komme RBK til gode, fordi det blir minst kontroverser av at det antatt beste laget vinner.

Det står ingenting om tvilssituasjoner, det står "dømmer konsekvent ikke straffe", kan ikke tolkes på noen annen måte enn at Tunold sier at Norske dommere dømmer ikke straffe selv om de vet at det er det, ergo....


 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38421
31.03.19 14:09

Denne debatten kunne man hatt på nittitallet og tidlig 2000-tall. For da var det helt vanvittig å se fordelene RBK fikk av norske dommere. 


Men de siste 10 årene har jeg ikke hatt inntrykk av de har noen store fordeler. Bortsett fra Mike Jensen da som spiller med helt andre regler enn alle andre. Han slipper unna med å pælme ballen illsint i bakken foran dommeren. Det er det absolutt ingen andre i Eliteserien som slipper unna med. Det er bare ett eksempel på hvordan han kan rase og hoppe og rive og slite, mens andre må forholde seg til reglene. 


At Molde ikke fikk straffe mot RBK i fjor var en dommerfeil, men vi skulle hatt flere straffer mot andre lag også vi i fjor som vi ikke fikk. Så den situasjonen beviser i allefall ikke noe. 

flourhouse
flourhouseInnlegg: 37510
31.03.19 14:11

Ah, den sedvanlige runden med å tilføre næring til konspirasjonsteorier som ikke fins reelle. Et sikkert vårtegn.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
31.03.19 14:13

Vi er visst favoritter i år også :)

HLund
HLundInnlegg: 18479
31.03.19 14:13
AxelRudi: Både Bendtner og Søderlund spilte på ett langt dårligere LAG ifjor, enn de gjorde årene før. Det var ett lag som knapt skapte sjanser for de,  eller satte de i gode situasjoner, sammenlignet med årene før. Og kvaliteten på sjanser har også litt å si. Om Bendtner f eks scora 5 mål på 10 sjanser i fjor, og 15 på 30 året før, var han ikke like bra da? Hva avgjør hvor god han var? Bendtner var absolutt ikke dårlig i det oppbyggende spillet som spiss, og begge gjorde vel sitt beste på venstre ving, da Samuel var ute hele sesongen, og De Lanlay på vei tilbake etter kneskade. Men disse spissene har jo de egenskapene de har, får de ikke brukt de så... Så det at laget ikke klarte å gjøre de "gode nok", kan så absolutt forklares med stor del av skader på spillere på resten av laget ja, så begrenset det offensive spillet. Den eneste grunnen til at vi vant serien ifjor, er mangel på motstandere. Prestasjonen vår var langt fra god nok som lag.

Dere fremstiller det nærmest som at det var søppel som erstattet de skadete spillerne. Det var det jo ikke. Bendtner har utvilsomt kvaliteter, men i en god del av kampene var han rett og slett tilnærmet uinteressert og bidro lite i spillet. Når han i tillegg ikke scorer, så kunne man like gjerne spilt med noen andre. 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 31520
31.03.19 14:20
flourhouse: Ah, den sedvanlige runden med å tilføre næring til konspirasjonsteorier som ikke fins reelle. Et sikkert vårtegn.

Er det virkelig helt vanvittig å mistenke at det er eller har vært korrupsjon i toppfotball?


Sier ikke at jeg gjør det for noen spesifikk sak, men det er jo et relativt vanlig fenomen, så å automatisk kalle det konspirasjonsteorier virker litt merkelig. Du må huske på at vi har hatt et fotballforbund som har stilt seg 100% bak tidenes mest korrupte FIFA-ledelse.


Kan det ha forekommet korrupsjon i norsk fotball? Så klart kan det ha skjedd. Det hadde vært mindre overraskende, enn om det ikke skulle ha skjedd.

jbnixx
jbnixxInnlegg: 459
31.03.19 14:20

Synes ikke straffestatistikken er så ille. RBK og Molde som har minst straffer imot og er de beste lagene i landet (6 mot 10).

Har sett nok av straffer som er feil eller "soleklar" uten at det blåses i andre kamper uten at disse 2 lagene er med.

Men, slik at det med statistikk. Men kan gjerne trekke ut noe uten noe særlig kontekst og lag overskrifter...

(Innlegget ble redigert 31.03.19 14:21)

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 31520
31.03.19 14:20
AxelRudi: Vi er visst favoritter i år også :)

Skal vi ta den diskusjonen igjen også? Hehe.

dragons100
dragons100Innlegg: 27387
31.03.19 14:22
PapaSmurf: Denne debatten kunne man hatt på nittitallet og tidlig 2000-tall. For da var det helt vanvittig å se fordelene RBK fikk av norske dommere.

For 9 år siden tok jeg saken i egne hender for å finne ut om dette stemte: 


https://vgd.no/sport/fotball-norsk/tema/1568418/tittel/en-liten-forskning-fikk-rbk-alt-gratis-paa-90-tall

Jeg får nok ingen pris for min forskning, men at forskjellene var så store er de nok ikke. Det handler jo om at ingen bryr seg om et lag snytes for en straffe i en kamp de likevel vinner. 

flourhouse
flourhouseInnlegg: 37510
31.03.19 14:25
Tjaaah: så å automatisk kalle det konspirasjonsteorier virker litt merkelig.

Ikke i det hele tatt. Det er ingenting som tyder på at Rosenborg eller noen andre noen gang har betalt dommere for å bli favorisert. Tvert imot.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg