Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 11443
08.04.19 21:23
AxelRudi: Så er vil fullstendig ute av posisjon og har gigastrekk mellom alle lagdeler.

Riktig. Vi presser ikke som et samlet lag, noe som gjør at det blir store rom for Odd (og Glimt) å angripe i. Og når vi har ballen er det for stillestående og fantasiløst. Men jeg mener vi må gi det litt mer tid. Horneland har ikke mye tid, men 2 kamper er for lite. Selv om jeg ikke har troen lenger. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
08.04.19 21:24
trøndergutten: Og som spilte rævvafotball de siste par sesongene. Det er ikke sparkingen som er problemet, det er eventuelt ansettelsen av ny trener.

Hva om det faktisk var slik at Kåre, etter å ha mistet Selnæs, Midtjø og Svensson, mistet den offensive kraften i laget, men alikavel klarte å male ut seriegull etter seriegull?

Man hører jo på intervjuet med helland at de er lite fornøyd med trenerskiftet. Aldri var de så krasse mot lagets prestasjon under kåre, selv om mye sto til stryk, så det er klart dette prosjektet til horneland er dømt til å tape.

lumanpauw
lumanpauwInnlegg: 1295
08.04.19 21:25

Fire omganger inn i prosjekt Horneland, og spillemessig har det faktisk sett hakket dårligere ut enn jeg trodde. Jeg er helt sikker på at poengene kommer. En trenertype som Horneland har ofte en kortsiktig god effekt. Tipper det blir seriegull til slutt, i og med at de har den klart beste stallen i serien.

Det jeg har store problemer med å skjønne er retningen SIB fører klubben inn i. Den klart største klubben med de klart største midlene og det klart største navnet skal kjøre en helt annen styring enn det RBK har gjort de siste årene. Det er ikke mange land i Europa som har et så stort flaggskip nasjonalt som Norge. De har et utrolig godt utgangspunkt for først og fremst å dominere i nasjonal liga, men også å skape et grunnlag for å spille jevnlig ute i Europa. Lag som ikke vil styre kampene skaper ikke resultater over tid. Dette laget vil ikke spille fotball. Vanskjøtsel over en lav sko.

Heborres
HeborresInnlegg: 10843
08.04.19 21:25
Korgutt: Og kommer tilbake til Haugesund Heborres?

For guds skyld nei!

Bearwithme
BearwithmeInnlegg: 7113
08.04.19 21:27
AxelRudi: Man hører jo på intervjuet med helland at de er lite fornøyd med trenerskiftet. Aldri var de så krasse mot lagets prestasjon under kåre, selv om mye sto til stryk, så det er klart dette prosjektet til horneland er dømt til å tape.

Blir jo selvsagt vanskelig for en ny trener om han har mista garderoben fra dag èn.

startelver
startelverInnlegg: 62369
08.04.19 21:34

FÅ tak i Eggen , han er vel fortsatt i form selv om han har amputert beina. Kan styre det fra rullestol på sidelinja. 

Fernandovonarb
FernandovonarbInnlegg: 5097
08.04.19 21:35
trøndergutten: Og som spilte rævvafotball de siste par sesongene. Det er ikke sparkingen som er problemet, det er eventuelt ansettelsen av ny trener.

Resultatene sier noe annet. Antallet tilskuere på Lerkendal sier noe annet også. Koteng "drepte" lerkendal med avgjørelsen om å sparke Kåre. Det sa jeg når det skjedde, og det ser jeg nå. Jeg er enig alt ikke var på topp spillemessig under Kåre, men det var heller ikke ikke under Eggen perioden. Selv om nostalgikerne ser ut til å ha glemt det.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9356
08.04.19 21:36
Vahlley: Jeg tror ikke jeg vil meg selv så vondt, så jeg vurderer å droppe RBK i år til fordel for Tarjei Vesaas' samlede verker.

Jeg har fremdeles traumer etter å ha blitt tvunget til å analysere "Kimen" da jeg gikk siste år på gamle gymnasium....

Roedgata
RoedgataInnlegg: 1682
08.04.19 21:37

Snakkes i juni. Da er silkkert alt ved det vante, med eller uten Horneland. 6 poengs ledelse ned til MFK og den kjipe starten er  allerede glemt. Troppen deres er fortsatt mer enn god nok til det, til tross for at den er gråere enn på lenge.

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 63738
08.04.19 21:39

Tipper det blir seriegull til slutt, i og med at de har den klart beste stallen i serien.


-----


Du skal argumentere godt for at RBK har den klart beste stallen..

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9356
08.04.19 21:42
trøndergutten: Riktig. Vi presser ikke som et samlet lag, noe som gjør at det blir store rom for Odd (og Glimt) å angripe i

Særdeles godt poeng. Det er faktisk temmelig ufarlig å kjøre forsvarsrekka om så helt til midtstreken når vi pusher ut for å komprimere laget og lukke rommene mellom ledd.


Men Gudhjelpe oss, om det ikke foregår som en samlet bevegelse, der alle spillerne beinflyr opp i pre-determinerte posisjoner, som et kollektiv, og nekter den som får ballen hos motstander tid til å prikke baller i vårt bakrom.


Da blir det lite Stillehav for dem å kontre i.


Spørsmålet er om dette er justeringer som mangler, eller at vi faktisk ikke evner.


Er det siste alternativ som råder, sier jeg takk og farvel til denne sesongen.


Jaja, å vinne fem gull på rappen er vel muligens i overkant med denne gjengen.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9356
08.04.19 21:44
Fernandovonarb: Resultatene sier noe annet. Antallet tilskuere på Lerkendal sier noe annet også. Koteng "drepte" lerkendal med avgjørelsen om å sparke Kåre. Det sa jeg når det skjedde, og det ser jeg nå.

Sludder. Det gikk bare en vei med Kåre, og det var rett i dass. At erstatterne heller ikke presterer som ønsket, betyr ikke at han gjorde en god jobb det siste året han var sjef, for det gjorde han ikke.


Selv Coolen hadde ingen problemer med å vinne serien og kvalle til Europa.

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 11443
08.04.19 21:44
Fernandovonarb: men det var heller ikke ikke under Eggen perioden. Selv om nostalgikerne ser ut til å ha glemt det.

Har noen sagt at alt var bare positivt under Eggen? Selvfølgelig var det kamper og perioder også den gang som var dårlige. MEN, han hadde aldri 2 sesonger med dårlig fotball. Og det verste var at Kåre ikke var villig til å gjøre endringer. Etter en knakende god start ble han mer og mer defensiv. Han fikk til og med et par advarsler om at spillet måtte bedres. Det klarte han altså ikke. 


 

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23924
08.04.19 21:52

Klart Bjørnebye må ryke samtidig med Horneland og det bør skje snarest mulig. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
08.04.19 21:52
trøndergutten: Vi presser ikke som et samlet lag, noe som gjør at det blir store rom for Odd (og Glimt) å angripe i.

Det er her jeg faller av da.
Hver gang.

Alt det snakkes om er gjenvinning og press. Det ser ikke ut til at spillerne vet hva de skal gjøre med ballen annet enn å miste den, så de kan ruse på og LØPE for å vinne den tilbake. Det er så mye snakk om å løpe! Løp da Klæbo! Det er ingen som snakker om å løpe riktig. Jeg foretrekker at motstander løper i mellom, jeg.

Så kommer den nye Flo pasningen da. Søderball.
Som gjør at vi mister ballen, og så starter hele greia på nytt. Ruser opp i "press" og blir avspilt.
Med to så lave sittende midtbanespillere klarer vi aldri å komme i overtall på midtbanen. Så da går ballen over.

Rosenborg skal ikke ha fokus på gjenvinning og press spill.
Vi har ikke stall til det heller, ingen vinger er gode defensivt som Mostrøm, ingen jagespisser som Kjelsrud Johansen.

Vi har offensive ferdigheter når vi styrer kampen. Når vi spiller oss ut med ballen, og holder på den til det rette rommet kan utnyttes. Da er det motstanderer som løper i mellom, og blir sliten.
Så bruker vi våre større tekniske ferdigheter, og skaper ubalanse.

At ODD skal komme til Lerkendal, og styrer kampen er IKKE Rosenborgsk. Det vil det aldri bli. Derfor har man heller ikke trua. Ikke publikum, som ikke kommer, ikke spillerne, og ikke vi.

(Innlegget ble redigert 08.04.19 21:57)

Msport77
Msport77Innlegg: 9760
08.04.19 22:01
lumanpauw: Fire omganger inn i prosjekt Horneland, og spillemessig har det faktisk sett hakket dårligere ut enn jeg trodde.

Som supporter av et annet lag i Eliteserien, så må jeg få si at det så langt har sett enda dårligere ut enn jeg håpte og forventet av rbk nå i starten. Klager absolutt ikke på det. Og det er virkelig noe som skurrer i rbk...


Selvsagt kan det snu, men jeg tror Horneland aldri noen gang har vært i nærheten av å ha en standing og tiltro i spillergruppa som trengs. Han har ikke det eierskapet til garderoben han skal ha - spillerne kjøper ikke budskapet hans. Hvorfor? Alt dette snakket i media fra Koteng om at imponerende trenernavn skulle hentes inn. Man fikk åpenbart nei fra den ene etter den andre. Hvor på lista sto Horneland? I hvertfall ikke topp 5. Det er vel nesten bare Høgmo, Nordmark, Steinar Nilsen og BP som ikke har fått telefon av Koteng (ja, jeg vet jeg smører litt tykt på...)


Han ble ønsket velkommen med åpent brev fra Kjernen om at han ikke var ønsket etter hva jeg husker? En gjeng spillere som klagde til styret direkte og gjennom media på at Kåre I fikk sparken. En rettssak som ble ganske så flau og støtte fra spillerne kom klart frem gjennom sms mm. 


Også tar han over en stall som ikke akkurat er skapt for hans foretrukne formasjon og spillestil, selv om han vel har hentet noen spillere? Hvorfor henter ikke klubben en trener som står for fotballen stallen passer til? Er det en manns vilje og show som står bak?


Det er absolutt ikke noe gode forhold for han. Aller minst tror jeg spillerne i garderoben ønsker han (ansatte skal ikke velge sine ledere, men jobbe under dem - synes dem gjør seg større enn klubben). Ulykkelig ekteskap er nok en god beskrivelse, men han får nok en pen sum i lønn og niste med på vei ut døra. Han holder neppe ut mai. Fortsette det like dårlig, så slipper han 17 mai toget.

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
08.04.19 22:09

"Slik forklarer Helland den svake innsatsen:


– Problemet er at vi ikke henger sammen, og tar veldig mange dårlige valg når vi har ballen. Vi spiller kun på utsiden av dem, slik at de får beholdt hele laget sitt mellom ballen og målet. Da er det fryktelig enkelt for Odd å forsvare seg. Vi spiller bare rundt dem som en hestesko hele veien, slik at de får alle spillerne sine mellom ballen og målet. Da er det komfortabelt å være Odd, sier han – og fortsetter:


– Vi gjør alt feil, og det er ikke slik trenerne ønsker at vi skal opptre. Vi gjør egentlig det stikk motsatte av det de sier at vi skal gjøre. Det ser annerledes ut på trening. Vi som spilte i dag har vært steingode på trening i det siste. Men da spiller vi jo også mot oss selv. Kanskje vi bare er så dårlige."


Jeg synes dette har vært en gjennomgangsmelodi de siste sesongene. Man er visstnok så mye bedre på trening enn i kamp. Kan det være at man trener feil? At det ikke er kamplikt nok? For noe er jo galt når spillerne selv sier de gjør alt feil og ingenting av det trenerne ønsker...

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4613
08.04.19 22:09

Det var 11000. Veldig lite. 

qbah
qbahInnlegg: 49458
08.04.19 22:34

Klart det trenes feil. Hvorfor skulle det ellers fungere så utrolig dårlig og langt vekk fra kampplan og tankegods?


Synd om vi finner ut dette først nå. Når sesongen er godt i gang. Er liksom ganske stramt med tid til å "endre hele opplegget" nå om det skal ha noen virkning før sesongen er kjørt. Når de har brukt tiden siden før jul til å få til så lite av det de ønsker så er det ingen quick fix å komme seg ut fra her. 

qbah
qbahInnlegg: 49458
08.04.19 22:34

Dobbel. 

(Innlegget ble redigert 08.04.19 22:34)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
08.04.19 22:36
Rockets_AA: Man er visstnok så mye bedre på trening enn i kamp. Kan det være at man trener feil? At det ikke er kamplikt nok?

Jeg fatter ikke det her, jeg trener selv 14åringer.

De tar det ganske fort om man prøver å sette opp noe offensivt. Spørsmål er om man må spille mer 11 mot 11. De der angrepsøvelsene med 6 mot 3 osv ut på kant og innlegg er i beste fall tåpelig, hvor ofte skjer det i kamp?

Spillere må ha konkrete oppgaver i posisjonen sin. Type: Har stopper ballen her, er første bevegelse at nærmeste midtbanespiller kommer imot, andre bevegelse som utløses er at en annen stikker inn i det rommet denne forlot, osv. Hva gjør ving og spiss for å tilby andre alternativer...

Eggen gjorde jo dette hele tiden, og stoppet treninger.. For å forkklare. Til og med Helena Mikkelsen gjlr dette.


Dette er ikke vanskelig, jeg kunne helt sikkert vist de dette jeg på 3-4 uker, selv om jeg mangler noen kurs Horneland har. Jeg og rundt 1000 andre i Trøndelag som alikavel ville klart akkurat denne oppgaven. Sikkert du også.
Uforståelig.

(Innlegget ble redigert 08.04.19 22:37)

urbeka
urbekaInnlegg: 1101
08.04.19 22:59
AxelRudi: At ODD skal komme til Lerkendal, og styrer kampen er IKKE Rosenborgsk

De heter ikke ODD de heter ODDS. Just sayin.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
08.04.19 23:02

Ai ai... 

"Frustrert Horneland: – Du får spørre spillerne om de tror på opplegget mitt

Eirik Horneland mener hans største utfordring er å få tid til å innføre den fotballen han ønsker RBK skal spille.

Eirik Horneland måtte tåle pipekonsert etter sin første kamp som sjef på Lerkendal. Og han innrømmer at han er litt usikker på årsaken til at det lugger."

(Innlegget ble redigert 08.04.19 23:02)

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1418
08.04.19 23:23

Styret er vel det som burde gå før noen andre i Rosenborg. At de har ruinert RBK-kulturen Kåre faktisk greide å gjenskape med elendige vurderinger og pillråtten personalhåndtering er åpenbar.


Dette er ene og alene styrets verk så rett skytset mot de og ikke stakkars Horneland som fikk den umulige jobben. Han gjør sikkert sitt beste men det må jaggu meg være vanskelig å komme på jobb å trene spillere som hverken passer systemet eller viser tro på at ting skal snu. Hellands uttalelser etter kampen sier alt om status og hvor demoralisert hele spillergruppa virker å være.


Mye er feil i RBK og selv om jeg er Moldesupporter så føler jeg faktisk med dere da det må være vanvittig frustrerende å ha et styre i Norges største klubb som har forsømt sin oppgave monumentalt i lang tid.

lumanpauw
lumanpauwInnlegg: 1295
08.04.19 23:24
Art-Vandelay: Du skal argumentere godt for at RBK har den klart beste stallen..

Får vel legge til "på papiret".

BBQsaus
BBQsausInnlegg: 424
08.04.19 23:32

Spillere er mette, publikum er mette og resten er udugelige. Blir nok en kamp om topp 4 dette, kanskje verre. Kanskje har man godt av det også, så lenge økonomien tåler det

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23924
08.04.19 23:49

Begynner å bli lei av å høre om Kåre nå. Det er åpenbart at han måtte byttes ut, problemet er jo jobben som ble gjort i jakten på erstatteren. Den jobben er det i hovedsak sportslig leder som gjør, sammen med de fra styret som har såkalt peiling på sport. 


Jeg er ganske sikker på at Bjørnebye er primus motor bak Horneland-ansettelsen. Han er vel den eneste i klubben som er glad i Drillo-fotball. Koteng har jo sagt at han har overlatt den jobben til de som bør ha peiling på sport. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
08.04.19 23:56
Thecokeman: ansettelsen.

De får ihvertfall stå for det de som tok disse valgene.

Det har kostet 20mill å sparke Ingebrigtsen og Hoftun å ansette denne mannen. Det er jo ikke stakkers Hornelands feil. Dette pluss tap av omdømme bør få konsekvenser for disse som har gått for dette, i styret.

20 millioner, for å bli langt dårligere!
Og det er før man tenker  på bilettinntekter fremover, det har ikke vært så lite folk på Lerkendal siden 2014.
Og det blir nok enda mindre.
Det må få konsekvenser.

Man sparker en trener for manglende angrepsspill, og henter den mest defensive treneren i serien. For 20 mill.

(Innlegget ble redigert 08.04.19 23:57)

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23924
09.04.19 00:13

Ja, jeg er helt enig. Men jeg synes det er feil at Koteng, som fra starten av sa at han hadde minst mulig med prosessen med ny trener å gjøre, får all skylden. For meg er det åpenbart at Horneland er Bjørnebye sin mann, hvorfor i all verden skulle noen av de som er flasket opp med angrepsfotball ønske Horneland? Bjørnebye derimot, som vi vet verdsetter Drillo-fotball høyt, er det ganske åpenbart at har hatt mye med ansettelsen å gjøre.


Men det er klart at styret til syvende og sist tar avgjørelsen og må stå for det. Nå har de bommet grovt to ganger og hatt griseflaks en (frem til Kåre fant ut at han skulle stå for en helt annen fotball enn før) så jeg gråter ikke om de må pakke sakene sine heller. Men jeg ønsker meg først og fremst en ny sportslig leder som er klar over hva Rosenborg trenger og som er kompetent nok til å få inn den treneren.


Vi trenger et handlekraftig styre (som vi har i dag), men det er åpenbart at de må ha hjelp i rekrutteringsprosessen, for der er de ikke i nærheten av bra nok. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
09.04.19 00:34
Thecokeman: Men jeg synes det er feil at Koteng, som fra starten av sa at han hadde minst mulig med prosessen med ny trener å gjøre, får all skylden.
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 22.04.20 16:47)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg