Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4747
09.04.19 00:52
JOlsen: Særlig

Når han er i form er han Eliteseriens beste spiss.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38874
09.04.19 00:58

Når jeg er i form så løper jeg sekstimeteren ned på sjutallet. 

 

Det er i allefall det jeg sier til meg selv når jeg står og må ta meg sammen i trappa før jeg går inn på jobb etter å ha gått vel hardt ut de første etasjene. Tar seg ikke ut å komme busende inn som Bjørndalen etter en normaldistanse. 

(Innlegget ble redigert 09.04.19 01:00)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6770
09.04.19 01:15
PapaSmurf: Når jeg er i form så løper jeg sekstimeteren ned på sjutallet. Det er i allefall det jeg sier til meg selv når jeg står og må ta meg sammen i trappa før jeg går inn på jobb etter å ha gått vel hardt ut de første etasjene. Tar seg ikke ut å komme busende inn som Bjørndalen etter en normaldistanse.

Form er jo en viktig del, men hvordan han passer inn i lagets spill er jo viktigerer.
Jeg har sett Bendtner på trening ett par ganger nå, og noe av det han gjør der ser jeg neppe igjen på Norske fotballbaner. Men da spiller man på 30meters bane med måla ganske nærme.
Avslutningsferdighetene har jeg bare sett bedre en gang, og det var morsomt nok Orkdal- Clausenengen, lurer på om det kan ha vært i 94. Teknikken og overblikekt, aldri.

Men, for tiden kommer jo ikke ballen frem i nærheten i målet på noen måte Bendter kan få tatt den ned og brukt dette, så da er det liten vits i å fokusere på han som ett problem.
Han er det minste problemet på Rosenborg nå, selv om media prøver å skape noe annet.

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4747
09.04.19 01:26
AxelRudi: problemet

Per Ciljan Skjelbred er spilleren RBK trenger.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9553
09.04.19 06:42

Hvor går Bendtner i sommervinduet?

tr0ndern
tr0ndernInnlegg: 12901
09.04.19 07:14

Blir faktisk ikke sjokkert om Horneland er ferdig allerede til påske... Blir spennende å se hvem etterfølgeren blir. Trond Sollied i en managerrolle (med Maalen som assistent med mye av treneransvaret) hadde vært toppers. Nordlie hadde vel vært OK, i hvert fall som midlertidig løsning for å redde sesongen. Blir det Reka graver jeg meg ned...

arkles
arklesInnlegg: 7955
09.04.19 07:57
arkles: Rosenborg forhørt seg om Zakariassen fra sarp. Ganske utrolig at såkalte sportsdirektører bruker 12-15 millioner på Trondsen og etter 12 mnd finner ut at zach hadde vært en mye bedre match for Rosenborg. Thomas Berntsen v Bjørnebye 1-0

Skal Rosenborg bli noe tess igjen, så må det ryddes ganske kraftig og SIB bær være en av de første ut..


Trondsen i Sarp varierte mellom å være skadet, sinke spillet og smelle inn en og annen frispark-kanon. Ser han fortsetter med det i RBK.


Zachariassen ville vært den ultimate RBK-spiller i et maskineri som funket, og en slik ignoranse bør være grunn til advarsel

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4152
09.04.19 08:04
arkles: Trondsen i Sarp varierte mellom å være skadet, sinke spillet og smelle inn en og annen frispark-kanon. Ser han fortsetter med det i RBK.

Trondsen var meget god i Sarpsborg, så det er ikke noe poeng i å fremstille han som en dårlig spiller. Om han passer inn i RBK er en annen sak, men det er vanskelig å bedømme når han er konstant skadet.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1429
09.04.19 08:06

TheCokeman. Man kan jo ikke slutte ut pratet om Kåre sånn plutselig. Det må jo være noe av det Horneland måles opp mot. At Kåre er blitt persona non grata skjønner jeg litt da han og Hoftun mottok 10-12M som direkte rammet klubbens sportslige budsjett før denne sesongen. Men igjen så var det et resultat av sjokkerende personalbehandling av styremedlem Bratseth og Mr Rosenborg, Ivar Amadeus Koteng.


Dag Eilev Fagermo er nok nestemann på lista. Langt mer uspiselig og Rosenborgsk enn Horneland. 

May25
May25Innlegg: 2664
09.04.19 08:06

Det RBK viste i går var så langt under pari at jeg blir lei meg. 


Dette gjaldt alt fra frispilling bakfra til manglende plan offensivt. Det som kunne berget oss i går var en keepertabbe fra Rossbach. Skulle vi hatt enda et mål hadde vi vært helt avhengig av enkeltmannsprestasjoner. 


Dersom det er slik at Horneland antyder at det er så langt mellom liv og lære for hans fotballfilosofi er dette et dårlig tegn for ham. Det er også et dårlig tegn om RBK ønsker å fremstå som i går med ett (1) skudd på mål.


Dersom Hornelands prosjekt ikke bedres snart, ryker nok han før sommerferien. I det dragsuget bør helt klart Bjørnebye også forsvinne da han som sportslig ansvarlig har vært den som har vært ansvarlig for både spillerrekruttering og manageransettelse (via Krim-Jim). 

arkles
arklesInnlegg: 7955
09.04.19 08:10
TomBrady_12: Trondsen var meget god i Sarpsborg, så det er ikke noe poeng i å fremstille han som en dårlig spiller. Om han passer inn i RBK er en annen sak, men det er vanskelig å bedømme når han er konstant skadet.

Han var god, men var klart best som venstreback. Det ønsket ikke han og fattern hans at han skulle spille, så han ble plassert i utstillingsvindu/på midtbanen. Men hvis man så han en del kamper, så gikk ballen gjennomgående for tregt fremover og han sinket spillet siden han ville skinne selv og ta piruetter. 

 

Fra April 2018. Han passer jo i og for seg inn i et Horneland-lag da

"Ganske interessant å se Trondsen i Rosenborg etter mange-millioners overgangen. Etter å  ha sett han i 30+ kamper er det ganske åpenbart at hans beste posisjon er venstreback i et ganske konservativt lag hvor duellestyrken og dødballfoten vil spille inn. 08 brukte han ganske åpenbart i en midtbanerolle for å vist han frem og rbk bet på. "

(Innlegget ble redigert 09.04.19 08:13)

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1429
09.04.19 08:17

arkles. Zachariassen ville nok passet godt inn i blodhundsfotballen til Horneland men den økonomiske rammen for en slik overgang bør være urealistisk selv for RBK. S08 skal sikkert ha 25-30M og i tillegg ville han sikkert fått noen mill i signonfee + 5 milli årslønn. Og sååå god er han ikke. Hvorfor skulle han egentlig ønske seg til en klubb i totalt kaos på og utenfor banen? 


Kan dere ikke prøve å utvikle noen egne? Trøndelag bør jo produsere mye unge talenter...


Odin Thiago Holm gikk til Vålerengen han ja. Glemte nesten det.

May25
May25Innlegg: 2664
09.04.19 09:09
Havrebukken: Kan dere ikke prøve å utvikle noen egne?

I motsetning til andre steder i landet sliter vi med at talentene blir for gode for norsk serie. 

trondhjem
trondhjemInnlegg: 10921
09.04.19 09:45
Fernandovonarb: Resultatene sier noe annet. Antallet tilskuere på Lerkendal sier noe annet også. Koteng "drepte" lerkendal med avgjørelsen om å sparke Kåre. Det sa jeg når det skjedde, og det ser jeg nå. Jeg er enig alt ikke var på topp spillemessig under Kåre, men det var heller ikke ikke under Eggen perioden. Selv om nostalgikerne ser ut til å ha glemt det.

RBKs styre med Koteng i spissen kastet Kåre og Erik, to klubblegender som var "oppvokst" i RBK, midt i sesongen på en så brutal og ufølsom måte at det endte i en kostbar rettssak. Det står til stryk.

RBKs styre med Koteng i spissen begrunnet oppsigelsen med at klubben sikter høyere sportslig. Et legitimt og forståelig ønske fra klubben, men ikke en holdbar begrunnelse for å kaste trenerne midt i sesongen. 

Et kompetent styre hadde tatt en medarbeidersamtale med trenerne og informert om at klubben ønsker en annen sportslig kurs enn de tror de kan levere og varsler at de kan ikke regne med å få fornyet kontrakten. Da hadde partene kommet til en minnelig ordning som sannsynligvis ville blitt at de ledet laget ut sesongen mens klubben vill fått ryggen fri til å lete etter ny trener.

I stedet kom det inn en midlertidig trener frem til sesongslutt og en offentlig uttalelse om at RBK skulle bruke tiden frem til jul med å finne et trenerpar som kunne vidererføre RBKs spillestil og bringe klubben opp på et høyere nivå. Igjen en god målsetning.

Men klubben klarte ikke finne den forgjettede treneren. Det varte og det rakk uten at det kom annet enn det ene ryktet etter det andre om meritetterte trenere fra nivå over norsk fotball i avisene som glapp. Etterhvert endret ryktene seg til eliteserietrenere som takket nei til RBK. RBKs styre hadde tydeligvis forlatt målsetningen med å finne en trener fra høyere nivå enn Kåre og Erik. Ikke vanskelig å forstå hvordan det måtte føles av de to.

Også her er det slett arbeid av RBKs styre. Et kompetent styre hadde ikke gitt opp målsetningen om å finne en trener på høyere nivå. De ville ha avtalt med Rini Coolen om å fortsette en sesong til og fortsatt å lete i ro og mak.

I stedet ansetter RBKs styre et trenerpar fra en konkurrerende eliteserieklubb som har en helt annen spillestil enn RBK er kjent for og som styret, publikum og resten av klubben uttaler skal være RBKs kjennemerke. Målsetningen om å heve lista er forlatt og ikke skal RBK spille som RBK mer. Det er grunn til å spørre hva f..n er det RBKs styre holder på med.

Og toppen på kransekaka er at RBKs styre/Horneland gjennomfører overgangen fra Haugesund på en så plump og maktarrogant måte at det skaper ondt blod og mye bråk. RBK ser seg nødt til å plastre sårene med noen millioner i kompensasjon til Haugesund. Igjen særs slett arbeid av RBKs styre.

Resultatet av RBK-styrets ønske om å heve den sportslige listen i fjor er at klubben ble dratt inn i en ødeleggende rettssak fra de oppsagte trenerne og fikk i tillegg en solid dose negativ omtale og omdømmetap i måten de hentet Horneland/Emberland på. Noe som til sammen antagelig kostet klubben et tosifret antall millioner i unødvendige utenomsportslige kostnader.

I tillegg sliter laget med å mestre den nye spillestilen til Horneland/Emberland så mye at laget er åpent i forsvar og tannløst i angrep. Det kommer nok til å bli bedre etterhvert, men det som enda verre er at RBKs publikum liker ikke den nye måten å spille på. De rømmer Lerkendal. RBK har en alvorlig publikumssvikt - som i neste omgang kommer til å gi reduserte sponsorinntekter. Alt takket være cowboyen Koteng og et inkompetent RBK-styre. Til dere som roper opp om at Bjørnebye og/eller Horneland må gå. Det er ikke der RBKs problemer ligger.

(Innlegget ble redigert 09.04.19 09:45)

May25
May25Innlegg: 2664
09.04.19 10:11
trondhjem: Alt takket være cowboyen Koteng og et inkompetent RBK-styre. Til dere som roper opp om at Bjørnebye og/eller Horneland må gå. Det er ikke der RBKs problemer ligger.

Det er ikke der kjernen til problemet ligger, men det ligger jo et problem der og. Folk velger ikke å droppe Lerkendal på en fin vårdag pga Koteng. Dette gjør de på grunn av produktet, og Horneland/Bjørnebye er ansvarlig for det produktet.


Så har du Koteng bak der som du forklarer bedre enn det jeg evner.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1429
09.04.19 10:17

Veldig godt oppsummert og skrevet trondhjem.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4152
09.04.19 10:17
trondhjem: Til dere som roper opp om at Bjørnebye og/eller Horneland må gå. Det er ikke der RBKs problemer ligger.

Jeg er enig i alt du skriver frem til denne siste setningen.

Horneland er den han er. Det er ikke hans feil at han ble ansatt, og han skal selvfølgelig få mer tid. Han vet hva som kreves og må levere.

SIB er derimot en annen sak. Horneland var SIBs mann, så han er i likhet med styret ansvarlig for denne ansettelsen. Men SIB har i tillegg en dårlig record når det gjelder spillerkjøp. Slik laget har framstått i år er det nesten bare Hansen, Tore og Meling som gjør seg fortjent til lønnen. Flere av de andre spillerne ville fungert bedre med en annen sammensetning av stallen, men slik det er nå får de ikke til noe som helst.

Og en ting er at spillerene som er hentet inn har hatt varierende suksess, men prisene som ryktes for enkelte av de er jo helt horrible. Over 10 mill for Hovland hentet fra norsk 1. divisjon. Opp mot 8 for Levi fra svensk 1. divisjon. Hvis dette stemmer er det helt absurd.

(Innlegget ble redigert 09.04.19 10:18)

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1429
09.04.19 10:26

Koteng er jo rota til mye av oppstyret rundt Rosenborg. Milevis fra godfot teori, folkelighet og åpenhet som er noen av grunnverdiene Rosenborg har som klubb.


Identitet og tilhørighet bygges ved valg som samsvarer med det supportere ønsker å oppleve fra klubbens side både på og utenfor banen.

trondhjem
trondhjemInnlegg: 10921
09.04.19 10:42
May25: Lerkendal på en fin vårdag pga Koteng. Dette gjør de på grunn av produktet

Det er så, men Koteng og hans styre har hovedansvaret for at produktet som RBK skal selge ikke er hva kundene ønsker.


Spør hvilken som helst markedsanalytiker om klokskapen i en slik markedsstrategi.

St14al3x
St14al3xInnlegg: 12119
09.04.19 11:12

Noen som fortsatt tror Rbk vinner seriegullet?


 


Koteng-arena


 


Horneland

Korgutt
KorguttInnlegg: 15432
09.04.19 11:58
Dewaz: pengene

Har du fått med deg hvem som har samme profilbilde som deg Dewas? Et lite tips. Han er ganske hyppig inne i Molderelaterte tråder.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38874
09.04.19 12:03
St14al3x: Noen som fortsatt tror Rbk vinner seriegullet?

Jeg ville i allefall ikke avskrevet dem etter to serierunder. Sesongen er lang, og mye kan skje.


Men det er klart at om de ikke greier å snu ting raskt så kan sesongen være ruinert før vi skriver mai.


Kan jo minne om at i fjor så hadde Molde 6 poeng og 6-0 i målforskjell etter to serierunder, mens RBK hadde 1 poeng og 2-3 i målforskjell.


Etter tre runder hadde Molde 9 poeng og RBK 2.


Så sa det POFF og Molde var akterutseilt.


Det lønner seg aldri å ta seieren på forskudd og å avskriver noen før ting har fått satt seg.


Når alt dette er sagt så hadde jeg ikke hatt trua om jeg holdt med RBK. Det er så mye som skurrer. Spillestilen er ikke rosenborgsk, treneren har allerede begynt å komme med rare unnskyldninger og både spillere og fans ser utrolig misfornøyde ut med situasjonen.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 32111
09.04.19 12:06
PapaSmurf: Det lønner seg aldri å ta seieren på forskudd

Pfffffffffft. Da blir det jo aldri noe å feire. Latterlig defensiv holdning.


Ser forøvrig at Koteng har tatt grep nå, kjøpt seg stadionnavn for å distrahere mengdene.


Men sånn halvseriøst, så har Rbk to ganske greie kamper nå, tipper desverre det blir seks poeng der.

Korgutt
KorguttInnlegg: 15432
09.04.19 12:12
Tjaaah: kamper

Og etterpå skal de til Aker Stadion Tjaaah.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38874
09.04.19 12:16
Tjaaah: Pfffffffffft. Da blir det jo aldri noe å feire. Latterlig defensiv holdning.

Jeg koser meg vilt jeg med RBKs ræva sesongstart. Men jeg velger å kose meg i nuet fremfor å tenke på det endelige utfallet.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 32111
09.04.19 12:22
PapaSmurf: Jeg koser meg vilt jeg med RBKs ræva sesongstart. Men jeg velger å kose meg i nuet fremfor å tenke på det endelige utfallet.

Det er jo det vi gjør her i Bergen, bare at vi tar utfallet for gitt også. Gull eller nedrykk, ingenting i mellom.


Nå er det bare å håpe på et noenlunde funksjonabelt Stabæk på søndag.

ASEN
ASENInnlegg: 2732
09.04.19 12:32

Føler meg ganske sikker på at RBK vil begynne å ta trepoengere snart, og når de kommer i gang tror jeg de blir vanskelige å slå. Kan ikke avskrive et lag etter to kamper.


Men om spillestilen blir akseptert blant publikum på Lerkendal er jeg mer tvilende til.  


Og hvis spillerne begynner å kritisere spillestilen også, da har Rbk  fort et  stort problem.


Tror uansett vi skal vente å se noen kamper før vi bedømme måten RBK spiller på, akkurat nå virker de i villrede, men blir spennende å følge med de videre for å se hvilke grep Horneland tar.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 32111
09.04.19 12:34
ASEN: Føler meg ganske sikker på at RBK vil begynne å ta trepoengere snart, og når de kommer i gang tror jeg de blir vanskelige å slå. Kan ikke avskrive et lag etter to kamper. Men om spillestilen blir akseptert blant publikum på Lerkendal er jeg mer tvilende til.

Enig i begge deler her. Tror usikkerheten ligger mer i om Horneland blir akseptert.

HLund
HLundInnlegg: 18850
09.04.19 12:43

Spiller man med slike avstander og rom som i de to første kampene, kommer man til å bli maltraktert av Molde og Wolff Eikrem. Det er mildt sagt dårlig tid til å finne formen.

Calcitrant_Pila
Calcitrant_PilaInnlegg: 641
09.04.19 13:38

Det virker som det råder mye tilfeldigheter i RBKs spillestil. Kan ikke se for meg at "lang ball fra keeper/forsvarer-->Duell på topp-->Fange nedfallsfrukt og gå i angrep" er spesielt revolusjonerende eller vinnende. Tror det kan bli mye tilfeldig, selv om tiden går. 


En lignende stil fungerte for Drillo, med crossball til et unikum av et luftromsbeist i Jostein Flo på ene flanken, og med løpsmaskiner som Leonhardsen osv for å sette konstant press i gjenvinningsfasen..  Men så var dette hovedsaklig på 90-tallet. Fotballen har utviklet seg, og f.eks Barcelona spiller både tici taca og fullt press over hele banen. Så Hornelands RBK-plan. Tjaah..vi får se. 

Klikk for å gå tilbake til toppen