Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1418
24.04.19 12:07

Utfordringen til Rosenborg er akkurat at unge lokale talenter velger bort Rosenborg når de nå skifter klubber da sjansen for å stoppe utviklingen med en tilværelse på benken er faretruende.. Morten Konradsen er et godt eksempel på en som aldri skikkelig fikk sjansen men som nå blomstrer i Bodø.


Så ja. Generasjonsskiftet må skje og det vil mest sannsynlig skje om klubben evner å tenke langsiktig.

Thpe
ThpeInnlegg: 34764
24.04.19 12:59
Havrebukken: Morten Konradsen er et godt eksempel på en som aldri skikkelig fikk sjansen men som nå blomstrer i Bodø.

Men må sies at Morten har for første gang på mange år hatt en pre-season der han har følt seg 100% og ikke kjent noe som helst til tidligere plager. 

TexMurphy
TexMurphyInnlegg: 3239
24.04.19 12:59
AxelRudi: Det kommer nok et generasjonsskifte snart hvor Ceide, Botheim, Tørset kommer inn. Og Faye som er i mjøndalen på lån. Skarsem i ranheim, hvor du jo også finner en del talenter fra rbks junioravd..

Spørs om det overhodet er noen talenter igjen når dette skjer... Vi skremmer jo vekk alle lokale talenter sånn som vi har holdt på de siste årene, og meget skuffende nok fortsetter under Horneland nå...


Hadde jeg vært talent i Trøndelag i dag, tror jeg ikke jeg hadde sett mot Lerkendal i drømmene mine

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9355
24.04.19 13:37

"Bakstreversk".


Mye historieløshet her. Vi har pokalene som taler for vårs. Man skal trekke det langt om man innbiller seg at RBK plutselig står ribbet, bare fordi vi sliter med å opprettholde høyt nivå absolutt hele tiden, i alle turneringer, samtidig.


Er ingen andre som er i nærheten av å klare det heller, så da er vel hele eliteserien enda mer bakstreversk og elendig?


I så fall er vi i jævla godt selskap.

DuncanE
DuncanEInnlegg: 852
24.04.19 14:35
Havrebukken: Utfordringen til Rosenborg er akkurat at unge lokale talenter velger bort Rosenborg når de nå skifter klubber da sjansen for å stoppe utviklingen med en tilværelse på benken er faretruende.. Morten Konradsen er et godt eksempel på en som aldri skikkelig fikk sjansen men som nå blomstrer i Bodø.

Fotballorakelet er til stede igjen, registrerer jeg. Morten Konradsen, ja? Når har var frisk nok til det, hadde han masse muligheter til vise seg frem på samtlige treninger. Og når han slapp til på førstelaget var rett og slett ikke god nok. Konradsen har også slitt ekstremt med skader, og var jo mer eller mindre fotballinvalid når RBK redda han i 2017. Ekstremt gledelig at han fungerer i Glimt. Reitan har også fått sine sjanser, rett og slett ikke god nok for oss.


I tillegg kan trekkes frem Skarsem, Stamnestrø og Levi. Levi starta 9 kamper (i serien) i fjor, med vekslende hell, stort sett fordi førstevalg var skada. At spillere presterer godt i nye klubber innebærer ikke nødvendigvis at spillerne er/var gode nok for RBKs første 11'er. 


Men som det orakelet du er, har du jo konkludert tidligere vedr RBKs sportslige utvikling, bærekraft og innkjøpspolitikk. Og Moldes overlegne strategier på overnevnte. Molde var best i klassen på utvikling av lokale talenter, mens RBK stort sett satsa på dyre, overbetalte utlendinger. Du svarte aldri på om Agnaldo, Nattestad, Karlsson, Tele, Ssewankamo, Amang, Peiponen, Ekpe, Johnson og Gudjohnsen var resultater av Moldes fremragende lokale talentutvikling, eller elendige utenlandske bomkjøp? 


Du hevdet videre at "Molde nå nok en gang hadde vært tålmodige og over tid bygget et nytt godt lag", på tross av at de før denne sesongen kjøpte hele 5 spillere til første 11'ern.


Det hadde vært virkelig interessant å kunne ta del i dine overlegne betrakninger rundt dette.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9184
24.04.19 15:32

Man fikk en konservativ trener i Horneland. Ikke bare ifht talenter men også klippekort. Rart ikke dette var et større tema ved ansettelsen. Trodde RBK så etter en moderne trener. 

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22164
24.04.19 16:19
Xavi7: Man fikk en konservativ trener i Horneland. Ikke bare ifht talenter men også klippekort. Rart ikke dette var et større tema ved ansettelsen.

Av ren nysgjerrighet; Hva legger du i at han er konservativ i de punktene, hvordan har dette kommet frem før i trenerkarrieren hans, og på hvilken måte skulle det blitt et større tema ved ansettelsen?

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9184
24.04.19 16:26

Horneland slipper ikke til unge talenter selv om traverne åpenbart er ute av form. Moderne trenere krydrer lagene sine med unge spillere. Selv på toppnivå i Europa. Burde vært et krav faktisk. 

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22164
24.04.19 16:31
Xavi7: slipper ikke til unge talenter selv om traverne åpenbart er ute av form.

Dette er noe som har vært kjent lenge? Eller er det kun fire kamper med Rosenborg som er brukt for å komme frem til denne konklusjonen?

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9184
24.04.19 16:33

Du spør, får svar og svarer kvalmende ironisk. Takk.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22164
24.04.19 16:40
Xavi7: Du spør, får svar og svarer kvalmende ironisk. Takk.

Det var da ikke et ironisk svar fra min side. Det var nye spørsmål, men jeg kan skjønne at det er vanskelig for deg å komme med svar på dem.
Regner med at du rett og slett ikke kjenner veldig godt til hva han har gjort før han ble trener for dere.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22164
24.04.19 19:34

Bare for å svare litt på mitt eget spørsmål da, siden Xavi7 ikke ønsker å gjøre det.


Treneren deres har vært trener for ungdomslandslag, og når han var i FKH så hadde vi et at de yngste lagene i Eliteserien. Han har en brukbar liste med yngre spillere som har fått mye spilletid mens han var trener, både med spillere som hadde etablert seg før han kom inn og også spillere som kom mens han var trener.

keizersoze
keizersozeInnlegg: 14469
24.04.19 19:38
KingAnderson: Treneren deres har vært trener for ungdomslandslag, og når han var i FKH så hadde vi et at de yngste lagene i Eliteserien. Han har en brukbar liste med yngre spillere som har fått mye spilletid mens han var trener, både med spillere som hadde etablert seg før han kom inn og også spillere som kom mens han var trener.

Bare å lene seg tilbake i godstolen, jekke seg noe godt, og håpe på det beste. Dette kan bli spennende :)

kmskrs
kmskrsInnlegg: 8260
24.04.19 19:46

Jeg tenker vel han er som de fleste trenere og bruker det han har tilgjengelig. Unge spillere varierer naturlig fra kamp til kamp og dermed mye lettere å bruke erfarne spillere (eldre) da svingningene er ofte mindre på disse.


Fagermo får mye skryt for å bruke unge spillere, men samtidig blir han tvunget til dette, ser bra ut når det funker, men samtidig benytter han anledningen til å hente og bruke eldre hvis muligheten er der.


RBK har «eldre» gode spillere, dermed naturlig vanskeligere for unge spillere å få nok spilletid hvis de ikke presterer hele tiden.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22164
24.04.19 19:47
keizersoze: Bare å lene seg tilbake i godstolen, jekke seg noe godt, og håpe på det beste. Dette kan bli spennende :)

Har masse negativt om fyren jeg, men når det kommer til å bruke talenter så har han ikke en dårlig trackrecord. I Rosenborg har de en etablert spillergruppe som har kommet over talent-alderen, noe han ikke kan ta skylden for. I Rosenborg har de selvfølgelig også større krav til prestasjoner og resultater enn det han er vant til, og jeg regner med at det vil ta litt tid før han er trygg nok til å gjøre store forandringer i spillergruppen.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41560
24.04.19 19:48
kmskrs: Jeg tenker vel han er som de fleste trenere og bruker det han har tilgjengelig. Unge spillere varierer naturlig fra kamp til kamp og dermed mye lettere å bruke erfarne spillere (eldre) da svingningene er ofte mindre på disse. Fagermo får mye skryt for å bruke unge spillere, men samtidig blir han tvunget til dette, ser bra ut når det funker, men samtidig benytter han anledningen til å hente og bruke eldre hvis muligheten er der. RBK har «eldre» gode spillere, dermed naturlig vanskeligere for unge spillere å få nok spilletid hvis de ikke presterer hele tiden.

Nå er vel noe av problemet til RBK at disse eldre spillerne ikke er spesielt gode lenger. Søderlund er ikke det. Jensen er klart svakere enn for noen år siden. Konradsen leverer ikke spesielt bra. Ei heller Helland. Disse fire + Bendtner hever en temmelig feit lønn til sammen, og blir derfor en hemsko for RBK når de ikke presterer.

keizersoze
keizersozeInnlegg: 14469
24.04.19 19:50
KingAnderson: Har masse negativt om fyren jeg, men når det kommer til å bruke talenter så har han ikke en dårlig trackrecord. I Rosenborg har de en etablert spillergruppe som har kommet over talent-alderen, noe han ikke kan ta skylden for. I Rosenborg har de selvfølgelig også større krav til prestasjoner og resultater enn det han er vant til, og jeg regner med at det vil ta litt tid før han er trygg nok til å gjøre store forandringer i spillergruppen.

Har han baller til dette da? I Haugesung hadde han nok mer sligringsmonn. Har jo ikke akkurat gått på skinner i RBK med den etablerte gjengen..

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 31420
24.04.19 19:51
kmskrs: Fagermo får mye skryt for å bruke unge spillere

Er vel han selv som står for mesteparten av skryten, hehe.

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 977
25.04.19 05:33
AxelRudi: Det er vel som du tidligere har uttalt at Samuel ikke går i bakrom, men når han sender ut Ajax med ball i beina, så kanskje du skal la han gjøre det, i stedet for å gjøre ham til en dårligere spiller.

Litt morsomt at han da er så sta på hvordan vingen skal spille, at han bruker en vesentlig dårligere spiller over 4 kamper. Hadde vel benket Messi for Delofeu i fjor på samme grunnlag, "Messi går ikke nok i bakrom, ignorer hans overlegne ferdigheter med ball, her skal du løpe i bakrom". 


Håper Klovneland får styre Rosenborg uti hundrede år, det er dog mer realistisk at han er ferdig etter Molde kampen.

TexMurphy
TexMurphyInnlegg: 3239
25.04.19 09:23

Jeg synes også det er spesielt at både Adegbenro og Bendtner nærmest ble forhåndsbenket i pre-season. Dette er de 2 spillerne i troppen med høyest individuelle potensiale. Det lukter ikke akkurat godforteori av dette, og enda vanskeligere blir det å svelge når resultatet så langt står til strykkarakter på alle parametre (inkludert gjennvinningsfasen/pressintensiteten).

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22164
25.04.19 09:35
LaLuzdelNorte: Håper Klovneland får styre Rosenborg uti hundrede år, det er dog mer realistisk at han er ferdig etter Molde kampen.

En meget respektløs vri på navnet der. Jeg liker det :D


Skal innrømme at jeg frykter han kommer til å få resultater på sikt, hvis han får den tiden han trenger. Men forhåpentligvis får han sparken før den tid. Dog helt urealistisk at han få sparken etter Moldekampen uansett hvordan den ender, og jeg tror han kommer til å få sitte ut sesongen, med mindre det blir fullstendig krise resultatmessig.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23906
25.04.19 09:40

Det er fullstendig krise resultatmessig når vi taper mot Molde. Da er seriegullet allerede utenfor rekkevidde og det er kravet. 

TexMurphy
TexMurphyInnlegg: 3239
25.04.19 09:49
Thecokeman: og det er kravet

Nei det er det ikke...

Seriegull hvert bidige år er ikke kravet, det ville vært en helt umulig kravspesifikasjon å forholde seg til.

Det er heller ikke den manglende poengfangsten som er hovedproblemet akkurat nå, men hvor langt unna vi er å se ut som noe annet enn et bunnlag uten plan i årets 4 første kamper.

Hvis det plutselig skulle snu i løpet av mai, kjemper vi om medaljeplass/Europaplass til høsten. Vi tåler en "mellomsesong" (skummelt uttrykk å ta ibruk egentlig) hvis vi kommer styrket utav det totalt sett.

(Innlegget ble redigert 25.04.19 09:50)

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23906
25.04.19 10:01

Når vi spiller helt feil fotball er seriegull et krav. Hadde vi spilt artig og angrepsvillig fotball hadde man kunne godtatt noe annet. Skal Horneland få en sesong til med steinalderfotballen sin er han helt avhengig av seriegull. På sikt holder ikke det heller. 

TexMurphy
TexMurphyInnlegg: 3239
25.04.19 10:17

Jeg setter en tier på at planen ikke egentlig er å spille kjedelig steinalderfotball. Jeg er med på at fotballen som har blitt vist til nå ikke er nok til å beholde tillitten - men hvis de finner ut av spillestilen så må man nesten kunne anta at underholdningsverdien går opp.

Jeg skjønner at alt annet enn gull er en skuffelse, det er det for meg også. Men det er helt urealistisk å tenke at en treners overlevelse skal avhenge av om klubben tar sitt 5. seriegull på rad. Vi ligger allerede langt bak, og det vil være en enorm prestasjon om vi skulle ende opp på topp i år. 

(Innlegget ble redigert 25.04.19 10:17)

startelver
startelverInnlegg: 62229
25.04.19 10:17

Merkelige greier det som skjer med RBK. Men dere er vel ikke gode nok da, spillerne er utdaterte. 

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23906
25.04.19 10:24

Nei, det er klart at hvis han plutselig skulle gå bort fra sin egen fotball og over til artig, angrepsvillig fotball og samtidig faktisk få det til så kunne han unngått kravet om seriegull. Men det ville jo vært rart ettersom han har vært klar over hva som kreves hele veien og likevel altså går for denne lemp og stå etter-fotballen. Håper det er slutt på mandag. 

OddsBK
OddsBKInnlegg: 425
25.04.19 11:01

Mini lanserer Fagermo som en kandidat til å over ta. Vis hornland får sparken! 


 

trondhjem
trondhjemInnlegg: 10883
25.04.19 11:16
Thecokeman: Når vi spiller helt feil fotball er seriegull et krav.

Da er vi igjen tilbake til den uforsonlige utålmodigheten som krever hoderulling så snart det butter imot sportslig.

Kåre klaret fire seriegull og tre cupmesterskap, men måtte gå etter en periode med fallende sportslig utvikling. Noe du støttet.

Rini Coolen ble dratt inn som midlertidig trener og klarte å kvalifisere oss til ecup og dra i land serie og cup her hjemme. Han ble funnet ikke god nok og måtte gå. Noe du støttet.

Nå bare halvåret etter begynner du å kreve neste hode fordi klubben har hatt en dårlig periode på et par måneder.

Klarere enn dette kan man ikke illustrere RBKs akilleshæl. Her er intet annet enn øyeblikkelig suksess og overkjøring av motstanderen godt nok.

Sparker RBK Horneland nå skal klubben slite med å finne en ny som er villig til å trene laget. Det er en uriaspost av dimensjoner - selv Pep Guardiola er sjanseløs på å tilfredsstille kravene til Norges mest bortskjemte supportere og "handlekraftige" klubbstyre.

(Innlegget ble redigert 25.04.19 11:17)

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23906
25.04.19 11:25

Det der er bare tull og det vet du godt. Jeg har vel skrevet det en million ganger, blant annet som svar til deg, at en trener får tid om han står for artig og angrepsvillig fotball.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg