Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 11441
01.05.19 18:47

Dette var den morsomste Rosenborg-kampen jeg har sett live på stadion siden Rosenborg-Molde i fjor. Bare at det denne gang var motstanderlaget som sto for underholdningen. Målet, 1-1 til pause og sjansen på 1-2. Morsomt.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22179
01.05.19 18:49

Fikk ikke sett kampen, men regner med at det ble en enkel og kontrollert seier til slutt. Typisk for lag som sliter at det tar litt tid før det løsner i kamper som dette, men sesongens første seier er bokført og det var vel det viktige i dag.

dalagubbe
dalagubbeInnlegg: 7293
01.05.19 18:55

Hva er det som skjer oppe i trøndelagen for tiden, streiker spillerne pga av at sutre Kåre fikk sparken eller? Kanskje Kåre tok med seg ferdighetene til spillerne når han dro, han har sikkert lagret dem en plass. 

qbah
qbahInnlegg: 49453
01.05.19 18:58

Horneland lives to fight another day. 

zetta
zettaInnlegg: 12855
01.05.19 19:02

Heldigvis er RBK for gode til å rykke ned!

flourhouse
flourhouseInnlegg: 37507
01.05.19 19:24
Solvgutt1: Nei, de ville ikke vært ute med 2-3.

Ah, så det var ikke dommerhjelp som førte til at vi gikk videre altså. Greit å få det avklart.

kytec
kytecInnlegg: 48133
01.05.19 19:27

Virker som treneren er gått lei allerede. 

kytec
kytecInnlegg: 48133
01.05.19 19:29
dalagubbe: streiker spillerne pga av at sutre Kåre fikk sparken eller? Kanskje Kåre tok med seg ferdighetene til spillerne når han dro

Neppe han haugesund-karen sa i går at RBK har trent for dårlig de siste årene. 

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 16210
01.05.19 19:29
flourhouse: Ah, så det var ikke dommerhjelp som førte til at vi gikk videre altså. Greit å få det avklart.

Jo

MrPets
MrPetsInnlegg: 743
02.05.19 10:20

Hvordan spilte Botheim i går, utover målet som fremstår ferdigskåret? 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6664
02.05.19 13:08
MrPets: Hvordan spilte Botheim i går, utover målet som fremstår ferdigskåret?

Så dær. Hadde en stupheading i stolpen på innlegg fra Johnsen, men så var han offside. Ellers posisjonerer han seg godt, men får lite fra de andre på laget.

Vi sliter med det samme uansett divisjon, vi dribler oss ned til dødlinja, men finner ingen i boksen hverken ved innlegg eller om man slår 45.

Det er det vi må jobbe med. Samt det at Hovland og Co kan spille på seg press før de spiller ballen til Trondsen da, vi får jo aldri overtall om de skal gi ballen til trondsen når han har 11 mann forran seg.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6664
02.05.19 13:19

"Adressa-kommentator Birger Løfaldli mener Rosenborg var tilfeldigheter unna en skandale mot 4. divisjonslaget Rørvik. Han beskriver cupoppgjøret som årets verste prestasjon og kritiserer spillernes innstilling.

– Vi fikk oss en overhøvling, stort sett alle mann. Det var kjedelig å gå inn til pausen med 1-1, sa Anders Ågnes Konradsen til Adressa.

– Jeg ble overrasket da de sa etterpå at de ikke var påskrudd fra start. Det var det første jeg forventet i den kampen. Ellers er det jo sannsynligvis årets svakeste prestasjon av Rosenborg. Etter én time spilt var det bare tilfeldigheter som gjorde at det ikke var 2–2. Det er skremmende når det er mot et lag fra nivå fem. Jeg lurer på hva som foregår, sier Løfaldli til VG.

– Det høres veldig rart ut. De bruker den muligheten de hadde til å spille på seg selvtillit på en dårlig måte. I øyeblikket ser det meste tungt ut for Rosenborg, sier Skullerud til VG."

Jeg for min del skjønner ikke at folk blir overasket.
Spillerne tror neppe på det, når det blir sånn. Han klarer altså ikke å få inn ett snev av entusiasme, Horneland, til spillerne.
Synd han sier så mye riktig i media, men ikke får det inn til spilelrne.

(Innlegget ble redigert 02.05.19 13:20)

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
02.05.19 13:35

Dette er jo spillergruppa i et nøtteskall da. I fjor lå vi under 2-1 til pause mot 4.divisjonslaget Trygg/Lade 1.runde NM. Ikke en trener i verden hadde fått den gjengen der til å gjøre mer enn akkurat det de selv tror de må.

Everenga
EverengaInnlegg: 5345
02.05.19 14:04

Har vært masse sammenligninger mellom Rosenborg og Ajax i media i det siste og selv om det meste av dette er piss så er det en slående forskjell: 


Ajax ser ut til å se på det å miste sine beste spillere for en meget god slump penger som en slags fordel da det gir plass til nye sultne spillere som igjen blir de neste stjernene og de neste inntektskildene og sånn går no dagan.


Men


Her hjemme sutres det over at spillere går og ikke blir erstattet av spillere som allerede er på samme nivå, i deres tilfelle Midtsjø, Selnæs og Svensson. Det sees ikke på som en mulighet til å få inn en ny sulten potensiell stjerne. Dette gjelder forresten absolutt ikke bare dere, vi sutrer fortsatt over Berge, Zahid og til og med Ejuke som fortsatt er der!!


I Norge er normen at mister man en relativt ung stjerne må han erstattes av en etablert spiller i samme posisjon, dette kan jeg ikke se gir annet enn metthet og blokkerer veien for egenproduksjon. 


 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4099
02.05.19 14:21
Everenga: Men
Her hjemme sutres det over at spillere går og ikke blir erstattet av spillere som allerede er på samme nivå, i deres tilfelle Midtsjø, Selnæs og Svensson. Det sees ikke på som en mulighet til å få inn en ny sulten potensiell stjerne. Dette gjelder forresten absolutt ikke bare dere, vi sutrer fortsatt over Berge, Zahid og til og med Ejuke som fortsatt er der!!
I Norge er normen at mister man en relativt ung stjerne må han erstattes av en etablert spiller i samme posisjon, dette kan jeg ikke se gir annet enn metthet og blokkerer veien for egenproduksjon.

Jeg sutrer ikke over at spillere går. Jeg synes det er litt stas når vi produserer spillere som tar steget videre. 

Jeg hadde heller ikke klaget om vi erstattet de solgte spillerne med lovende talenter som kunne fått muligheten til å vokse inn i rollen. Dette er slik Rosenborg skal være, selv om vi såklart ikke kan gi spillere 2 år på å ta nivået.

Jobben SIB gjør er svært kritikkverdig fordi han verken henter spillere som er gode nok eller som har potensial. Konradsen, Hedenstad, Søderlund(i runde 2), Hovland etc er bare store pengesluk som ikke tilfører laget noe som helst. Det er helt ok å ha noen etablerte gråsteiner i laget for å ha en viss kontinuitet og rutine, men vi evner overhode ikke å komplementere disse med spillere under utvikling - noe vi er helt avhengige av om vi i kortere perioder skal ha spillere som er "for gode" for ES. 

 

 

(Innlegget ble redigert 02.05.19 14:22)

Everenga
EverengaInnlegg: 5345
02.05.19 14:23
TomBrady_12: Jeg sutrer ikke over at spillere går. Jeg synes det er litt stas når vi produserer spillere som tar steget videre. Jeg hadde heller ikke klaget om vi erstattet de solgte spillerene med lovende talenter som kunne fått muligheten til å vokse inn i rollen. Dette er slik Rosenborg skal være, selv om vi såklart ikke kan gi spillere 2 år på å ta nivået.Jobben SIB gjør er svært kritikkverdig fordi han verken henter spillere som er gode nok eller som har potensial. Konradsen, Hedenstad, Søderlund(i runde 2), Hovland etc er bare store pengesluk som ikke tilfører laget noe som helst.

Du er faktisk helt enig i mine poeng  :)

 

Anklager egentlig ikke mest supportere for å sutre, mer klubbene som opererer med en slags "usj ja vi fikk penger for'n men hva skal vi gjøre nå da?" holdning hver gang et stjerneskudd drar. 

Når det er sagt kan det hende at man må være forberedt på å gi en spiller 2 år eller mer på, om ikke å ta nivået, utvikle seg til å være på nivå med forgjengeren. Derfor er det viktig at denne prosessen er kontinuerlig slik at man ikke har 5 rookies en sesong. 

(Innlegget ble redigert 02.05.19 14:26)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6664
02.05.19 14:44
TomBrady_12: Jobben SIB gjør er svært kritikkverdig fordi han verken henter spillere som er gode nok eller som har potensial.

I sommer så burde vi jo bare la Konradsen, Yanni, Søder og Østbø gå, om noen vil ha de.
Absolutt ingen grunn til at disse tre skal være rulleringsspillere over Tørset Jonhsen, Ceide, Faye, og Botheim, iallefall slik sesongen er nå.

Men at noen vil betale og ta over lønna er vel ikke sannsynlig..

 

Generellt burde vi også hente unge spillere i eliteserien før de dominerer en hel sesong, f eks Patrick Berg burde vært henta nå for å sloss med Trondsen om den sentrale i vinduet som var, ikke i desember når Herenveen og Brugge vil ha han.. Da er det for seint.
Hva skal vi liksom med Lundemo? Ikke blir han bedre, ikke har han vidresalgspotensial, og når vi trenger han er han sannsynligvis skadet. I tillegg er han etablert og  slike blir de bare sure når de ikke får spille. Slik som Søder i fjor.

Men dette fordrer jo at vi bestemmer oss for en spillemåte i klubben, hvis ikke henter Horneland sine, Kåre sine, og så sitter du med en stall som ikke passer noe som helst.

Problemet er jo at Bjørnebye har gitt oss spillere som Hovland, Valsvik, Søder, Konradsen, Lundemo og Hedenstad på lange kontrakter med dyr lønn. Spørsmålet er hvor lett det blir å skifte ut de nå. En stopper mener jeg virkelig vi må ha i sommer, Hovland har vært skrekkelig hittil. Og Valsvik er neppe noe bedre, selv om jeg kanskje tenker at han burde får prøve seg fra start mot Sarp.

Yanni og Bendtner er vel bare her ut sesongen, mens Lundemo, Hedenstad, og Søder sine går ut neste år. Tipper vi bare lar de gå ut.

Botheim, Skarsem, Helland, Meling, og Reitan sine går også ut neste år, og de bør alle fornyes... Botheim og Meling synes jeg haster litt ...

(Innlegget ble redigert 02.05.19 14:59)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4099
02.05.19 15:22
AxelRudi: En stopper mener jeg virkelig vi må ha i sommer, Hovland har vært skrekkelig hittil.

Vi har jo en stopper i stallen som har litt potensial i Serbecic. Nå er ikke jeg like solgt på han som enkelte andre her inne, men når Hovland er alternativet så burde han definitivt få prøve seg. Det vil heller ikke koste oss noe som helst. Han må ha levert noe helt skrekkelig på treningsfeltet siden vi forsøkte å kvitte oss med han i vinter.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9356
02.05.19 15:24
AxelRudi: Botheim, Skarsem, Helland, Meling, og Reitan sine går også ut neste år, og de bør alle fornyes... Botheim og Meling synes jeg haster litt ...

Støttes!

Dewaz
DewazInnlegg: 25093
02.05.19 15:30
AxelRudi: Helland

Hvorfor forlenge med han her?

Kan muligens ansette han i markedsavdelinga. Ikke i nærheten av å være god nok som fotballspiller, i hvert fall. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6664
02.05.19 15:30
TomBrady_12: Vi har jo en stopper i stallen som har litt potensial i Serbecic. Nå er ikke jeg like solgt på han som enkelte andre her inne, men når Hovland er alternativet så burde han definitivt få prøve seg. Det vil heller ikke koste oss noe som helst. Han må ha levert noe helt skrekkelig på treningsfeltet siden vi forsøkte å kvitte oss med han i vinter.

Ikke godt å forstå seg på det der. Levert godt når han får spille har han også.

Om Tore gir seg etter sesongen.. Du vet du har feilet når de to sist ankomne stopperne er de du ønsker vekk.

Bjørnebye må vekk før generasjonsskiftet kommer, hvis ikke går dette helt gæli. Det betyr mest sannsynlig før januar.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6664
02.05.19 15:33
Dewaz: Hvorfor forlenge med han her? Kan muligens ansette han i markedsavdelinga. Ikke i nærheten av å være god nok som fotballspiller, i hvert fall.

Pål har potensiale til å levere på ett nivå langt over de andre vingene vi har i stallen, han er også trønder, og en av de største ansiktene utad. Selv om han ikke har lykkes nå, så er han selvfølgelig en som bør bli og avslutte karrieren i Rosenborg.

Dewaz
DewazInnlegg: 25093
02.05.19 15:54
AxelRudi: Pål har potensiale til å levere på ett nivå langt over de andre vingene vi har i stallen,

Dette er, og ikke noe personlig mot akkurat deg, noe av det største bullshittet man leser i RBK-sammenheng.

Helland har aldri, med unntak av noen kamper i vårsesongen 2015, vist at han har noe særlig toppnivå å snakke om. 95% av hans kamper for RBK har vært uinspirerte og direkte ødeleggende for vårt angrepsspill. Han har null gjennombruddskraft, ingen rykk, null defensive fibre - og som dødballtaker er han ubrukelig. 

Han treffer på et skudd innimellom, og det er bra. Godt nok for å forsvare fast plass? Aldri verden. Vi kan snakke om toppnivå så mye vi vil, men så lenge Helland aldri finner det, er det å kaste bort tid. Han har fått langt flere sjanser enn han noen gang har fortjent. I hvilken som helst seriøs klubb hadde han blitt sendt videre/holdt på benken for flere sesonger siden.

Samuel sitt toppnivå: sende Ajax ut på egenhånd over to kamper
Helland sitt toppnivå: tap-in mot Aalesund i 2015 og et frisparkmål borte mot Debrecen.

Rett og slett klasseforskjell.

(Innlegget ble redigert 02.05.19 15:57)

Dewaz
DewazInnlegg: 25093
02.05.19 15:59
AxelRudi: han er også trønder

Det er også Trond Giske. Uten at det betyr at jeg vil ha han på laget.

ZiqooM8
ZiqooM8Innlegg: 1850
02.05.19 16:04

Hva faen Dewaz? Helland har vunnet cupen med fuckings Hødd, nesten på egenhånd.  Husker også kampen mot Vålerenga på Ullevaal i 2015, noe av det råeste jeg har sett av en enkeltspiller i eliteserien.  Mulig Helland er ferdig på dette nivået, men ikke kom her å si at han aldri har vært god. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6664
02.05.19 16:27
Dewaz: Helland har aldri, med unntak av noen kamper i vårsesongen 2015, vist at han har noe særlig toppnivå å snakke om. 95% av hans kamper for RBK har vært uinspirerte og direkte ødeleggende for vårt angrepsspill. Han har null gjennombruddskraft, ingen rykk, null defensive fibre - og som dødballtaker er han ubrukelig.

Dette er jo sprøyt, nå hadde ikke Pål noen god sesong i fjor, men poengsnittet hans i 2017 f eks var like godt som  o fantastiske Håland for Molde ifjor f eks, og ikke langt unna Boli som alle vil ha. Bare Eikrem og Ohi leverte høyere snitt i fjor enn Påls 2017 sesong.

Han lider (i år som ifjor) som alle av at resten av laget ikke klarer å skape ubalanse i motstanderen og må ofte utfordre en mot en for å forsøke å skape noe selv. Enten det eller slå innlegg mot den ene vi har hatt i boksen.

Så kan man spørre seg hvor mye skadene har tatt på, men at han skal bli med videre i en Rosenborg stall er udiskutabelt for min del.
Dessuten er han lokal, bryr seg om klubben, og skal selvsagt være i Rosenborg.

Det er vel bortimot 10 mann som bør byttes ut før Helland.
Hovland, Hedenstad, Konradsen, Søder, Lundemo, Denic, Akintola, Bendtner, Yanni. Reginussen bytter seg ut selv etter sesongen.

(Innlegget ble redigert 02.05.19 16:28)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38399
02.05.19 16:50

ZiqooM8: Det må nevnes at Hødd den gangen hadde en fy lden generasjon.


Nyland, Aursnes og Heltne Nilsen storspilte i finalen alle tre. Så å si at Helland vant den alene er i beste fall uvitenhet. 

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22179
02.05.19 16:51
ZiqooM8: Helland har vunnet cupen med fuckings Hødd, nesten på egenhånd.

Fy søren, hvor god han var da de slo ut FKH på Haugesund stadion det året. Sa etter den kampen at det muligens var noe av det beste jeg hadde sett av en enkeltspiller på Haugesund stadion.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23924
02.05.19 17:23

Helland har ikke passert en back siden 2016. Skal han ha klippekort så lenge han har kontrakt så stemmer jeg for å ikke fornye kontrakten, selv om han betyr mye utenfor banen. Om vi derimot får tak i en trener som lar spillerne konkurrere på like vilkår så kan han fortsette, han er fin å ha som innbytter. 

qbah
qbahInnlegg: 49453
02.05.19 20:01

Om det skal være aktuelt må han selvsagt ned i lønn. Alt for dyr til å være en luksusinnbytter. 


Har de en ledig stilling i markedsavdelingen som jobber ut mot billettsalg så gjør han mer nytte for seg der. 

Klikk for å gå tilbake til toppen