Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Calcitrant_Pila
Calcitrant_PilaInnlegg: 627
09.05.19 09:22

Spennende. :-)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4099
09.05.19 09:25

Pengesekken kan god stenges helt inntil SIB er borte. Tar heller noen lokale talenter enn Hovland v2.0.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23924
09.05.19 09:31

Dette er jo ikke akkurat nytt da. Men kanskje enda flere får øynene opp for hvor dårlig spillerlogistikken har vært og er. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41630
09.05.19 09:34
Tjaaah: Rosenborg må spare penger. Da var det noe i disse ryktene, ikke så overraskende.

Kanskje ikke så rart. Jensen har 4,5-5 mill ifølge skattelister. Søderlund og Konradsen sikkert over 3 mill. Og typer som Helland, Hovland, Valsvik, Hedenstad spiller ikke akkurat gratis de heller. Og så er det selvfølgelig Bendtner da.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1418
09.05.19 09:39

Historien som spiser opp klubben innenfra...

Rosenborg står på mange måter fremfor stupet, igjen på grunn av total mangel på nøkternhet og langsiktig tenkning. Som jeg skrev tidligere så er kluben direkte avhengig av europaspill for å holde tritt med kostnadene. At Norges flaggskip innen fotball nå igjen kommer til å permittere ansatte sier litt om hvor hasardiøst man faktisk satser og at den urealistiske drømmen om Champions League er det som gnager på grunnmurene rundt Brakka. Jeg tørr knapt tenke på lønnsutgiftene som ruller å går måned for måned sammenlignet med andre klubber i eliteserien...

 

Synd å se at de faktisk ikke lærte noe av det som skjedde for 6-7 år siden og jeg har ingen tro på at Horneland kommer til å plutselig løfte klubben inn i medaljekamp og europaspill 2020. Å benytte 10 mill + - på å sparke horneland/emberland er utopi. Da måtte man eventuelt rekruttert fra egne rekker men det virker urealistisk før 2019 sesongen er omme.

 

Jeg prøver på ingen måte å strø noe salt i sårene til dere som liker Rosenborg og jeg føler delvis med dere. Det som skjer og har skjedd i Rosenborg de siste par årene er både dårlig håndverk og hasardiøst. Dere har bare en ting å gjøre, møt opp på Lerkendal om dere faktisk bryr dere om Rosenborg og fortsett med krav om både SAMHANDLING og HANDLING.

(Innlegget ble redigert 09.05.19 09:44)

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25038
09.05.19 09:45
KongOlav2: Kanskje ikke så rart. Jensen har 4,5-5 mill ifølge skattelister. Søderlund og Konradsen sikkert over 3 mill. Og typer som Helland, Hovland, Valsvik, Hedenstad spiller ikke akkurat gratis de heller. Og så er det selvfølgelig Bendtner da.

Det må ryddes kraftig i stallen og dyrt "daukjøtt" er det første som bør ut. Foreslår at man tar sikte på å fase ut følgende i løpet av eller senest ved slutten av sesongen:

Helland
Hedenstad
Søderlund
Bendtner

Slik disse presterer (altså tilnærmet lik 0) for tiden så skal det faktisk ikke mye til å finne fullgode erstattere som er mindre kostnadskrevende.

(Innlegget ble redigert 09.05.19 09:47)

KjelloO
KjelloOInnlegg: 1859
09.05.19 09:49

Vel, for den som leser noe mer enn overskriften så er det både planlagt og uproblematisk.

Jeg er mer interessert i hva de tilsynelatende har fått ut av denne satsingsperioden på tre år. Ajax-kampene i 2017 er vel det eneste.

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1751
09.05.19 09:49

Spent på hvor mye av klubben Horneland klarer å rasere før han får fyken. Akkurat nå opptrer han som en speeda elefant på glassmagasinet. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41630
09.05.19 09:53
Folkflesk: Det må ryddes kraftig i stallen og dyrt "daukjøtt" er det første som bør ut. Foreslår at man tar sikte på å fase ut følgende i løpet av eller senest ved slutten av sesongen: Helland
Hedenstad
Søderlund
Bendtner Slik disse presterer (altså tilnærmet lik 0) for tiden så skal det faktisk ikke mye til å finne fullgode erstattere som er mindre kostnadskrevende.

Hva med midtbanen og Konradsen/Jensen? De har begge blant klubbens høyeste lønninger og presterer ikke akkurat strålende. Lurer på om RBK på sikt ville vært best tjent med å gi Tørset Johnsen flere sjanser, og satse hardt på å hente Edvard Tagseth tilbake til Norge.

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1751
09.05.19 09:59

Hvorfor nevner ingen Hovland? Han har, sammen med Søderlund, knapt holdt OBOS-nivå siden i fjor vår.


Konradsen, Hovland, Helland og Søder bør være øverst på uønsketlisten. Dessverre er nok dette spillere den reaksjonære know-it-all'en liker. Lukter mer kontraktforlengelser enn nav, for å si det sånn. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4099
09.05.19 10:19
FranciscoM: Hvorfor nevner ingen Hovland? Han har, sammen med Søderlund, knapt holdt OBOS-nivå siden i fjor vår.

Er det noen som ikke nevner Hovland?

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1751
09.05.19 10:23

Ikke nok. Av en eller annen grunn er det alt for stort fokus på at Eliteseriens beste spiss må benkes. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4099
09.05.19 10:27
Havrebukken: Historien som spiser opp klubben innenfra...
Rosenborg står på mange måter fremfor stupet, igjen på grunn av total mangel på nøkternhet og langsiktig tenkning. Som jeg skrev tidligere så er kluben direkte avhengig av europaspill for å holde tritt med kostnadene. At Norges flaggskip innen fotball nå igjen kommer til å permittere ansatte sier litt om hvor hasardiøst man faktisk satser og at den urealistiske drømmen om Champions League er det som gnager på grunnmurene rundt Brakka. Jeg tørr knapt tenke på lønnsutgiftene som ruller å går måned for måned sammenlignet med andre klubber i eliteserien...

Synd å se at de faktisk ikke lærte noe av det som skjedde for 6-7 år siden og jeg har ingen tro på at Horneland kommer til å plutselig løfte klubben inn i medaljekamp og europaspill 2020. Å benytte 10 mill + - på å sparke horneland/emberland er utopi. Da måtte man eventuelt rekruttert fra egne rekker men det virker urealistisk før 2019 sesongen er omme.

Jeg prøver på ingen måte å strø noe salt i sårene til dere som liker Rosenborg og jeg føler delvis med dere. Det som skjer og har skjedd i Rosenborg de siste par årene er både dårlig håndverk og hasardiøst. Dere har bare en ting å gjøre, møt opp på Lerkendal om dere faktisk bryr dere om Rosenborg og fortsett med krav om både SAMHANDLING og HANDLING.

Hvis du orker å lese artikkelen så har dette vært en kalkulert satsning med et 3 års perspektiv.


Klubben hadde ved årsskiftet 60 millioner på bok. Det er ingen akutt krise slik det var forrige gang.


Det kritikkverdige her er ikke satsningen, men hvordan den har blitt utført.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4099
09.05.19 10:29
FranciscoM: Ikke nok. Av en eller annen grunn er det alt for stort fokus på at Eliteseriens beste spiss må benkes.

Noe som har noe å gjøre med at han selv var ute og sutret i media denne uken. Før det var ikke Bendtner noe stort tema. Hovland har derimot gått igjen hele sesongen, sammen med Søderlund og Hedenstad.

Calcitrant_Pila
Calcitrant_PilaInnlegg: 627
09.05.19 10:30
TomBrady_12: Hvis du orker å lese artikkelen så har dette vært en kalkulert satsning med et 3 års perspektiv.

Men, nå hadde de vel ikke tenkt at satsingen skulle gå så dårlig? 

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9356
09.05.19 10:37
Calcitrant_Pila: Men, nå hadde de vel ikke tenkt at satsingen skulle gå så dårlig?

Tja. Dagens "totalt håpløse" spillerstall og ledelse har da kvallet RBK til gruppespill i Europa tre ganger på fire år, tatt fire av fire seriegull, tre av fire kongepokaler, vunnet mesterfinalen flere ganger, dratt desidert flest publikum til stadion, driftet klubben med solid overskudd og bedre enn alle norske klubber, samat at en rekke av spillerne er solgt til utlandet.


På absolutt alle parametre har vi prestert best i landet. Dog ikke godt nok i forhold til hvor vi selv ønsker å legge lista. Vi har noen utfordringer, ja, men det går an å ha perspektiver.


Det er forøvrig rørende at omgivelsene og media har slik nestkjærlighet og omtanke for vårt ve og vel. Det forteller meg at vi fortsatt er hele landets RBK.


=)

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1751
09.05.19 10:38

Samuel Adegbenro var også ute og "sutret", som du kaller det, i media, men av uvisse grunner holder hylekoret kjeft når det kommer til ham. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4099
09.05.19 10:40
Calcitrant_Pila: Men, nå hadde de vel ikke tenkt at satsingen skulle gå så dårlig?

Nei, men det er vel ikke poenget her, er det det? Ethvert prosjekt har risiko. I dette tilfellet er det gjort en veldig dårlig jobb, utvilsomt.


Men poenget er at satsningen har vært kalkulert, ikke hodeløs som noen prøver å fremstille det som når man sammenligner med historien. Klubben hadde penger på bok og forsøkte kalkulert å satse på å ta det neste steget. Dette er helt naturlig.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4099
09.05.19 10:42
FranciscoM: Samuel Adegbenro var også ute og "sutret", som du kaller det, i media, men av uvisse grunner holder hylekoret kjeft når det kommer til ham.

Tror du det kan ha noe å gjøre med at en av spillerene har prestert, mens den andre ikke har det?

Calcitrant_Pila
Calcitrant_PilaInnlegg: 627
09.05.19 10:48
TomBrady_12: Nei, men det er vel ikke poenget her, er det det? Ethvert prosjekt har risiko. I dette tilfellet er det gjort en veldig dårlig jobb, utvilsomt.
Men poenget er at satsningen har vært kalkulert, ikke hodeløs som noen prøver å fremstille det som når man sammenligner med historien. Klubben hadde penger på bok og forsøkte kalkulert å satse på å ta det neste steget. Dette er helt naturlig.

Det er jo ikke dårlig sportslig de siste årene kan man si, selv om en del er misfornøyde med hvordan det ser ut på banen. 


Men om man tenker på oppbygging og investering også for fremtid, så har det vært en viss nedadgående kurve. Det er siste året av treårsperioden for kalkulert underskudd for å oppnå fremgang. Det burde ha båret frukter i større grad enn det man ser nå. 

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1751
09.05.19 10:52

Nei, ser ikke noen rød tråd i sutringen til hyrekoret. 

Sulfat
SulfatInnlegg: 14524
09.05.19 12:08
Kurtkanon2: Dagens "totalt håpløse" spillerstall og ledelse har da kvallet RBK til gruppespill i Europa tre ganger på fire år, tatt fire av fire seriegull, tre av fire kongepokaler, vunnet mesterfinalen flere ganger, dratt desidert flest publikum til stadion,

De må rett og slett hatt en enormt flink trener som har fått maks ut av gjengen.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
09.05.19 12:19
TomBrady_12: Tror du det kan ha noe å gjøre med at en av spillerene har prestert, mens den andre ikke har det?

Nå har vel ikke Samuel prestert noe all verden, han har jo som Bendner mest sittet på benken så langt.

Forøvrig synes jeg det er spesielt å si at Bendtner sutrer.

Han har en trener som konstant har uttalt seg til media om han, mens han ikke snakker til han. "Han har vært ute av form."

Så da går Bendtner ut å gjør det samme.

20 feb sier Horneland til VG at "mange er i bedre form". Er det å sutre?
26 mars sier Horneland til nettavisen at "Bendtner må komme i gang igjen og trene. Nå skal vi samle troppene og velge det beste laget før Bodø-kampen."
6 april sier Horneland til NRK at "Bendtner trenger flere matcher og treninger under beltet". Er det å sutre?

Jeg kunnet funnet mer, men gidder ærlig talt ikke.

Jeg kan legge til at jeg kommer fra trening på lillebanen, hvor Bendtner var treningens beste for andre dag på rad. Alle var med, unntatt Konradsen og Trondsen, mens Åsen så lite happy ut da han måtte gi seg halveis. Han er nok ikke klar til helga.

Den greia med at Bentner ikke presterer på trening... Vel.

(Innlegget ble redigert 09.05.19 12:23)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4099
09.05.19 13:21
AxelRudi: Nå har vel ikke Samuel prestert noe all verden, han har jo som Bendner mest sittet på benken så langt.

Nå tenkte jeg mer generelt på hvordan de har fremstått i de kampene de har spilt mens de har vært her. Det er som du sier et veldig tynt grunnlag for å vurdere prestasjonene deres i år.


Jeg sier det gjerne igjen, men basert på det Bendter har levert i 2018 og så langt i 2019, så plager det ikke meg at han ikke spiller. Det er lenge siden han har gjort noe i kamper som gjør at han fortjener å være spiss på Rosenborg. I tillegg er han kraftig overbetalt og er på vei bort fra klubben(senest etter sesongen).


Horneland burde derimot ha prioritert Bendtner foran Søderlund 100 av 100 ganger. Jeg kan bare anta at Søderlund får tillit fordi A) Horneland mener Bendtner ikke passer inn i måten han ønsker at laget skal spille eller B) Bendtner har vært dårlig eller hatt dårlige holdninger på trening. Jeg ser at du skriver at B) ikke er tilfellet, så da stoler jeg på det.


Horneland stoppet heldigvis klippekortet til Søderlund ved å prioriterte Botheim i helgen, og hvis det er opp til meg så skal Botheim få fortsette som spiss inntil han beviser at han ikke er verdig plassen. Så kan både Bendtner og Søderlund klage så mye de vil. Og til slutt mener jeg Bendtner bør spille når Botheim ikke gjør det.


 


 

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9356
09.05.19 15:35
Sulfat: De må rett og slett hatt en enormt flink trener som har fått maks ut av gjengen.

Rino Coolen er en dyktig fyr, ja.

Havrebukken
HavrebukkenInnlegg: 1418
09.05.19 16:22

Fint å ha en 3-årsplan men det er jo rimelig kortsiktig spør du meg... Hvor står klubben om denne planen feiler og man står flere skritt tilbake i forhold til utgangspunktet?


Jeg skimter permitteringer, kutt og en mer realistisk fremtid for RBK. Spørsmålet er hvordan dette nå håndteres.


Spillere som går til Rosenborg vil uansett kreve langt mer enn om de står foran forhandlinger med Molde, S08 eller Brann. Der vil nok lista forbli en stund til.

DuncanE
DuncanEInnlegg: 867
09.05.19 16:40
Havrebukken: Fint å ha en 3-årsplan men det er jo rimelig kortsiktig spør du meg... Hvor står klubben om denne planen feiler og man står flere skritt tilbake i forhold til utgangspunktet?
Jeg skimter permitteringer, kutt og en mer realistisk fremtid for RBK. Spørsmålet er hvordan dette nå håndteres.
Spillere som går til Rosenborg vil uansett kreve langt mer enn om de står foran forhandlinger med Molde, S08 eller Brann. Der vil nok lista forbli en stund til.

Rent rørende den omtanken du har for RBK. Jeg savner fortsatt tilbakemelding på spørsmålene jeg stilte deg for en tid tilbake. Du har det med å forsvinne når folk følger deg opp.

Som det fotballorakelet du er, har du jo tidligere vist bekymring vedr RBKs sportslige utvikling, bærekraft og innkjøpspolitikk. Og fremhevet Moldes overlegne strategier på overnevnte områder. Molde var best i klassen på utvikling av lokale talenter, mens RBK stort sett satsa på dyre, overbetalte utlendinger. Var Agnaldo, Nattestad, Karlsson, Tele, Ssewankamo, Amang, Peiponen, Ekpe, Johnson og Gudjohnsen resultater av Moldes fremragende lokale talentutvikling, eller elendige utenlandske bomkjøp? Du hevdet videre at "Molde nå nok en gang hadde vært tålmodige og over tid bygget et nytt godt lag", på tross av at de før denne sesongen kjøpte hele 5 spillere til første 11'ern.

Kunne du dele dine overlegne betrakninger rundt dette? Eller stikker du med halen mellom beina slik du pleier?

 

 

(Innlegget ble redigert 09.05.19 16:40)

Zanick
ZanickInnlegg: 11655
09.05.19 16:55
Havrebukken: Som jeg skrev tidligere så er kluben direkte avhengig av europaspill for å holde tritt med kostnadene.

Du kan skrive det igjen og igjen, men det blir ikke mer sant av den grunn.

Det er jo viden kjent at det aller meste av Europa-inntekter går rett til spillerbonuser, trenerbonuser, arrangementkostnader osv.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
09.05.19 18:06
KongOlav2: Ingen fysisk trener, ikke pulsbelte eller bruk av dataanalyse. Han har iallfall stor tro på seg selv. Lurer på om Koteng&Bjørnebye diskuterte dette med ham før han ble ansatt?

KLubben blir nærmest latterligjort fra eksperter for å kutte ut teknologiske fremskritt. De lurer på " hva man holder på med opp i trondheim."

Det legges frem linker på linker om hvor mye store klubber utnytter dette systemet og ny teknologi, og Messi f eks rører altså ikke en ball uten. Det går på skadeforebygging, formtopper og alt mulig.

Der man skulle ønske klubben tok ett steg lengre enn resten, for åskaffe seg fordeler går man bakover.

""Hovedtrener Eirik Horneland balanserer en termokanne og noen pappkrus inn på det nakne kontoret i RBK-brakka, smiler skjevt og nikker mot en pakke noen har plassert på pulten hans.

- Det er en splitter ny pc, men den kommer til å ligge der uåpnet til jeg drar herfra, ler han.

- Du er litt old school?

- Ja, jeg er veldig umoderne, jeg stritter imot og synes det blir for mange e-poster, for mange tekstmeldinger, for mange sosiale medier - og jeg er ekstremt imot den måten å kommunisere på.

Han legger en rusten Iphone på bordet.

Den er seks år gammel, sier han, men den holder til det han primært trenger den til. å… ringe med.

- Men du er på Snapchat?

- Ja, motvillig. Kona forlangte at vi skulle ha en sånn familiegruppe da jeg flyttet opp hit, hun synes det er en fin måte å kommunisere på. Men det går ingen støm av bilder herfra, altså."

Dette er altså mannen som ikke bare skulle gjenta foregående års suksess, men også ta Rosenborg et steg videre ut i Europa, det vil si videre fra spill i EL-gruppespill eller inn i CL.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
09.05.19 18:36

Ellers er status akkurat nå på 16. mai-kampen mot FKH: 10139 solgte.

Hjelpe meg. Halve stadion er borte.

Ellers skriver VG at Børkeeiet straks er klar for bundesliga, PSV eller Ajax..

Så det var det liksom. Too late, Bjørnebye.

(Innlegget ble redigert 09.05.19 18:41)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg