Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
qbah
qbahInnlegg: 49458
13.05.19 15:41
TomBrady_12: men tapermentalitet fremstår litt rart. Han vant tross alt det meste.

Men det utviklet seg i en retning hvor jeg ikke tror vi hadde vunnet mye mer. Når spillerne synes det er behagelig å gå på trening, at treneren er kompis sånn at prestasjoner på trening og kamp ikke er så viktig for om du får spille eller ikke. Jo, da mener jeg det har utviklet seg en tapermentalitet i troppen. Det er spillerne sin skyld minst like mye som Kåre.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
13.05.19 23:56

Det er snart 17. mai og vi vet fortsatt svært lite om hvordan det er tenkt at laget skal se ut eller fremstå.

Det forklarer jo egentlig selv hvorfor folk har mistet troen. 3 måneder er masse tid.

Forhåpentligvis kan det være de to siste kampene nå, og slutt på mandag.

(Innlegget ble redigert 14.05.19 00:26)

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22180
14.05.19 01:18
AxelRudi: Det er snart 17. mai og vi vet fortsatt svært lite om hvordan det er tenkt at laget skal se ut eller fremstå.

Det er da absolutt ingen hemmelighet hvordan laget deres skal fremstå, og det er også skrevet gjentatte ganger bl.a i denne tråden.


Det positive, eller negative alt etter hvem du spør, er at man nå kan se noen klare konturer av trenerens planer og ideer. Vil anta at han var ganske fornøyd med store deler av kampen deres mot LSK bl.a.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22180
14.05.19 04:29

Starter en av dere kamptråd til 16.Mai-kampen?

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23929
14.05.19 07:31

Jeg ser jo hva Horneland ønsker, det er ikke problemet mitt. Problemet er at den grusomme fotballen ikke har noe i Rosenborg å gjøre. 

qbah
qbahInnlegg: 49458
14.05.19 09:53
KingAnderson: Starter en av dere kamptråd til 16.Mai-kampen?

Nei.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
14.05.19 12:53
KingAnderson: Det er da absolutt ingen hemmelighet hvordan laget deres skal fremstå, og det er også skrevet gjentatte ganger bl.a i denne tråden.

Javell?

Formasjonsmessig så kuttet han jo 4411 formasjonen etter en hel oppkjøring, og sa at 433 var best for RBK.

Man slo en del langt, og skulle være best på gjenvinning.
Det fungerte jo ikke, da Søderlund aldri vant ballen, og best på gjenvinning er vi iallefall ikke. Bodø, Sarp, Molde, til og med Stabæk har vært bedre enn oss på dette. Vi er ikke i nærheten.

Er det i heletatt meningen at man skal vinne denne ballen, når man slår den mot Botheim, Helland og Meling? De vinner jo ikke den.
Eller skal man like gjerne miste den? Skal man ha ett Rosenborglag som ikke vil ha ballen?
Horneland har jo sagt han skal angripe.
Hvordan skal det foregå uten ball?

Så kom Trondsen tilbake og vi la om til 433 fordi han var så viktig i den rollen, man hadde vistnok ventet på dette for å legge om.

Skal man da ikke slå langt lenger? Han er jo ikke viktig om ballen skal gå over ham. Da kunne man jo endret lenge før.
 Det må jo bety at han skal styre spillet slik vi er vant til å se RBK?
Det ser vel ut til at man har prøvd mer på dette de siste tre kampene.
Isåfall er vel hele filosofien til Horneland skrotet?

De er ett virrvarr av uttalelser som motstrider hverandre, og jeg har faktisk ingen anelse om hvordan det er ment at vi nå skal fremstå. Det Horneland kom med et byttet ut.
Det eneste som er igjen er "innsats" og at spillere velges for å "skape en gruppe".


Det summeres jo egentlig når han endelig tok vekk meling fra ving i pausen, og ble spurt om det etterpå:

"Var det riktig laguttak?

- Det er en total helhet. Det har rent inn mål på oss på bortebane, og vi måtte stramme litt opp. Vi måtte også være godt fornøyde med de som slo Sarpsborg sist og gi dem tilliten igjen. Men da vi trengte scoringer, var det lettere å ha innpå Samuel og Søder. "


Fantastisk svar av Horneland dette her. Det er en total helhet? Her må man nesten leie inn Høgmo som tolk for å forklare hva det betyr.

Så måtte vi starte med de som tok en ufortjent seier over Sarpsborg. Det betyr vel at om vi vinner en kamp så må de samme starte neste kamp uavhengig av hvordan enkeltspillerne presterer. Slipper vel å se om det følges konsekvent da Horneland ikke vinner kamper uansett.

Da vi trengte scoringer? Så vi trengte faktisk ikke scoringer når kampen startet.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4101
14.05.19 14:14
AxelRudi: De er ett virrvarr av uttalelser som motstrider hverandre, og jeg har faktisk ingen anelse om hvordan det er ment at vi nå skal fremstå.

Jeg tror helt seriøst at SIB er den eneste som tror han vet hvordan dette laget skal fremstå. Og det er en liten prestasjon siden jeg ikke tror Horneland vet det selv. Han prøver seg frem i øst og vest for øyeblikket og håper å treffe noe som funker.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
14.05.19 14:41
TomBrady_12: Jeg tror helt seriøst at SIB er den eneste som tror han vet hvordan dette laget skal fremstå. Og det er en liten prestasjon siden jeg ikke tror Horneland vet det selv. Han prøver seg frem i øst og vest for øyeblikket og håper å treffe noe som funker.

Du har nok fasiten her.

Vi hadde en Bjørnebye for mye, nå har vi fått en til.

"Total helhet"..

Er ikke noe så helhetlig det kan bli når det er totalt? Og er ikke noe så totalitært det kan være når det er helt?

Dæven, nå rundet jeg Bjørnebye!

(Innlegget ble redigert 14.05.19 14:42)

Elvebakken
ElvebakkenInnlegg: 766
14.05.19 14:47

Folkflesk: ja laget mitt er FFK. Jeg har ikke noe for eller imot Kåre. Men jeg og mange andre godt voksne fotballinteresserte har et forhold til RBK. Iversen, eggen, champions leauge kamper på et høstlig Lerkendal. Jeg håpet alltid dere skulle vinne når vi ikke var i nærheten.


Det er små marginer i fotballen. Resultatene under kåre var oppsiktsvekkende. Men jeg kan forstå ønsket deres om å ta det et steg videre med Europa spill og mer underholdende fotball. Jeg mener at regimet til kåre burde vært styrket og ikke sparket. Timingen og prosessen var ikke en klubb som RBK verdig. Omdømmet deres er i "fritt fall"' jeg håpet dere skulle tape for LSK. LSK!


En stor klubb som deres trenger en trygg trener med erfaring og pedagogiske evner som tåler å håndtere det trøkket som alltid kommer. I  små klubber kan man nærmest surre som man vil. Alt handler om å overleve og få bryr seg. Skyt ikke på Horneland. Han gjør det han har evner til. At SIB eller hvem det er som har ansvaret sitter trykt etter dette forstår jeg ikke.


Neper kan du spare deg for. 


 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4101
14.05.19 14:59
AxelRudi: Du har nok fasiten her.

Ja, mer presist:

SIB tror Horneland har en plan. 

Horneland har kapitulert planen sin for lenge siden og prøver seg desperat frem (i blinde).

Styret ser at Horneland er på villspor, men håper at Horneland ramler over en løsning.

Spørsmålet her er jo egentlig hva vi som supportere skal håpe på. Det hadde jo vært fint om Horneland plutselig fikk det til å fungere med underholdende fotball, mens et mageplask burde medføre en etter min mening nødvendig ryddeaksjon fra topp til bunn.

Det ender sikkert opp med at Horneland får sparken i løpet av sesongen, mens resten fortsetter som før.

(Innlegget ble redigert 14.05.19 14:59)

TollefTruls
TollefTrulsInnlegg: 5384
14.05.19 15:04

Horneland virker jo ikke det spor bedre enn Rini Coolen...

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
14.05.19 16:15
TomBrady_12: Spørsmålet her er jo egentlig hva vi som supportere skal håpe på. Det hadde jo vært fint om Horneland plutselig fikk det til å fungere med underholdende fotball, mens et mageplask burde medføre en etter min mening nødvendig ryddeaksjon fra topp til bunn. Det ender sikkert opp med at Horneland får sparken i løpet av sesongen, mens resten fortsetter som før.

To ting.

Det ene er jo at det på en eller annen utrolig måte har endt med at Kåre sitt lag i fjor ikke bare var bedre offensivt, som vel var det han måtte gå for, men også er bedre enn Horneland sitt lag defensivt.

Det er jo nesten ikke mulig å forklare, da Horneland skulle være en slags Jesus på dette feltet.

Det andre er hva man ønsker kortsiktig eller langsiktig. Kortsiktig så ønsker man jo selvsagt at det løsner og t laget begynner og vinne kamper og ta poeng. Men vil det til slutt få noen annen utgang enn at Horneland må pakke kofferten?? Neppe.

Men som du var inne på er det jo ikke bare Horneland som er problemet, så da blir det vel som de 10k som er borte fra lerkendal tenker:

På lang sikt er det bedre om laget taper noen kamper til nå, så Horneland, Bjørnebye, og beslutningstagerne for dette også må gå.

Og det mener jeg faktisk, Rosenborg siden Kåre fikk fyken har vært en stilstudie i katastrofal ledelse. Fra topp til bunn.
Den ene jeg har tillit til, er Tove. Stakkars dame....

(Innlegget ble redigert 14.05.19 16:17)

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1751
14.05.19 16:21

"Total helhet" er sannsynligvis et uttrykk Horneland har kommet over når han ryddet ut kontoret sitt (for å sterilisere det) og slumpet over Høgmos gamle notater. Bare å forberede seg på store ord som allroundkompetanse og blokkforskyvninger framover. 

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23929
14.05.19 16:40

Men hvis du ønsker flere enn Horneland ut samtidig, Axel, da må du nok vente til tidligst februar neste år. Eller, Bjørnebye er det vel kanskje 0,01% sjanse for at kan ryke samtidig som Horneland i år. Det kommer ikke til å skje noe med styret før årsmøtet.

Francisco, disse ordene har han nok fra SIB. 

(Innlegget ble redigert 14.05.19 16:41)

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1751
14.05.19 16:45

Må være SIB som har kommet over notatblokka til Høgmo da. Eller blir slikt innarbeidet i norsktimene på NFF-skolen? 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
14.05.19 16:47
Thecokeman: Men hvis du ønsker flere enn Horneland ut samtidig, Axel, da må du nok vente til tidligst februar neste år. Eller, Bjørnebye er det vel kanskje 0,01% sjanse for at kan ryke samtidig som Horneland i år. Det kommer ikke til å skje noe med styret før årsmøtet.

Det er vel mulig om Horneland ryker, etter tre tap til på rappen f eks, å kalle inn til ekstraordinært årsmøte?

Sånn teoretisk? Selv om jeg er enig i at det neppe vil skje, da for mange i Kjernen osv støtter Koteng.

Problemet igjen, er jo at man neppe ønsker at denne gjengen skal ansette flere. Det ville vært "manglende inkompetanse på total helhet" som så skjedde.Det måtte vel isåfall bli at Rambo og en eks spiller fikk ansvaret sesongen ut.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23929
14.05.19 17:04

Det er mulig ja, men det skjer etter absolutt all sannsynlighet ikke. Håpet er at de har lært at å gå for noen som står for noe helt annet enn klubben ikke er særlig lurt. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
14.05.19 17:07

Me får vente å se!

Jeg tror på maks 3 poeng de neste 2 kampene. Kanskje U i begge.

Ellers skal Edvard Tagseth trene med RBK i sommer.

Blir nok en fin hodespiller for Horneland der fremme.

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14676
14.05.19 17:13

Hva tror du alternativet til Horneland var da Cola?

qbah
qbahInnlegg: 49458
14.05.19 17:23

Rini Coolen blant annet, som per nå viser seg å ha vært et mye bedre alternativ. Han ville jo også ha hovedtrenerjobben. Horneland var langt nedpå lista og atpåtil ønsket helst å være assistent. 

HarryH
HarryHInnlegg: 31401
14.05.19 17:28

Lurer på hvordan Rini Coolen vurderer Hornelands arbeid fram til nå. Det virker som de to har ganske ulikt syn på hvordan fotball skal spilles.

ASEN
ASENInnlegg: 2669
14.05.19 17:34

Den fotballen Akadrmiet til Rbk står for, og den Horneland står for bryter helt med hverandre. 


Veldig rart at de kan ha så ulikt syn på spillestil mellom a-lag og akademi. 

qbah
qbahInnlegg: 49458
14.05.19 17:41

Hele klubben drives og trenes ut i fra en Ajax-modell og nederlandsk måte å spille fotball på. Helt til vi kommer til A-laget da, hvor det er helt annerledes. Tro det den som kan. 

HarryH
HarryHInnlegg: 31401
14.05.19 17:49

Opplegget kan jo virke litt rart, men så lenge det hele er basert på en holistisk total-helhet så er man sikkert på trygg grunn.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23929
14.05.19 17:57

Jeg veit ikke hvem alternativene var, det var ikke min jobb å finne ny trener. Men på stående fot kan jeg si at Hjulmand, Maalen og Cifuentes alle ville vært uendelig mye riktigere for Rosenborg ut fra fotballfilosofi.


Fagermo og Nordlie er to andre som ville vært bedre for Rosenborg (nei, de er/var langt fra ideelle).

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 31543
14.05.19 18:28
HarryH: Lurer på hvordan Rini Coolen vurderer Hornelands arbeid fram til nå. Det virker som de to har ganske ulikt syn på hvordan fotball skal spilles.

Lurer på om Coolen hadde vært litt billigere enn Horneland også.

qbah
qbahInnlegg: 49458
14.05.19 18:30

Sannsynligvis. Uten at det det er der slaget står. 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 31543
14.05.19 18:34
qbah: Sannsynligvis. Uten at det det er der slaget står.

Nei, selvsagt ikke.


Men det ser jo ekstra rart ut at de gjør en så stor feilvurdering, når de har et bedre alternativ i klubben. Når det er sagt, så var vel ikke Coolen et godt nok alternativ heller.


Det virker vel som om Rbk har behov for å fornye seg, og da snakker vi om trener, administrasjon, styre og spillerstall.


Skjønner godt at dere er grudig lei flere folk i klubbledelsen.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
14.05.19 19:19

Coolen hadde ikke tillit i spillergruppen sies det. Og når han så åpenbart ble bortvalgt ifjor, vil det være rimelig spesielt å spørre han om Horneland skulle ryke nå.

Tror ikke han føler seg aktuell heller.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg