Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4083
16.05.19 10:20
Folkflesk: Bendtner lever på gamle prestasjoner. Man kan ikke betale slike lønnsutgifter for en som bare presterer i teorien og som i tillegg skaper trøbbel for klubben gjennom kriminell oppførsel.

Lønnsutgiften er der uansett, så det blir ikke et argument for min del. Det blir et argument for om vi skal kvitte oss med han eller ikke. Søderlund har nok en habilt høy lønn han også. Vi kan like gjerne bruke Bendtner over Søderlund så lenge han er her.


Prestasjonsmessig kan man si det samme om Søderlund, som ikke har levert etter at han kom tilbake.


Når det gjelder voldsdommen har han sonet straffen sin, og jeg personlig er ferdig med den saken (jeg aksepterer at andre har andre meninger her). Det er klart at hvis man har to like gode alternativer, så velger man den som ikke har en voldsdom, men Bendtner er etter min mening klart bedre enn Søderlund.


Uten at det betyr noe som helst, for ingen av de er i nærheten av å forsvare en spissplass på Rosenborg hvis vi har noe som helst av ambisjoner. Det er bare å kvitte seg med begge to i sommer og hente inn et kvalifisert førstevalg på topp. Så kan vi gi Botheim noen kamper til å vise seg frem fram til da. I et best case scenario gjør han nok til å fortjene plass på sikt, uten at det er veldig mye som tyder på det akkurat nå.

qbah
qbahInnlegg: 49445
16.05.19 10:23
TomBrady_12: Uten at det betyr noe som helst, for ingen av de er i nærheten av å forsvare en spissplass på Rosenborg hvis vi har noe som helst av ambisjoner. Det er bare å kvitte seg med begge to i sommer og hente inn et kvalifisert førstevalg på topp. Så kan vi gi Botheim noen kamper til å vise seg frem fram til da. I et best case scenario gjør han nok til å fortjene plass på sikt, uten at det er veldig mye som tyder på det akkurat nå.

Enig.


Dette med at vi må hente en soleklar ener på spissplass som kan forsvare startplass hver kamp, er for øvrig noe jeg/vi har etterlyst en god stund nå. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4083
16.05.19 10:32
qbah: Dette med at vi må hente en soleklar ener på spissplass som kan forsvare startplass hver kamp, er for øvrig noe jeg/vi har etterlyst en god stund nå.

Jeg regner med at logikken til de som styrer pengesekken er at vi ikke kan blåse penger på en ny spiss når vi allerede har to stk som tærer tungt på lønnsbudsjettet. Noen må ut før vi kan hente en ny.

Tanken var nok at Bendtner skulle være vår spiss, men så ansatte vi en trener som overhode ikke er interessert i det.

(Innlegget ble redigert 16.05.19 10:32)

qbah
qbahInnlegg: 49445
16.05.19 10:35

Jepp, klart noen (om ikke begge) må ut for å frigjøre både plass og lønn.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23905
16.05.19 10:38

Jeg tror ikke vi får gitt de bort en gang. Kan ikke tenke meg at noen klubber er interessert i å betale de like mye som vi gjør, selv om de kommer gratis. Vi må nok slite med begge ut kontraktene. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4083
16.05.19 10:39
qbah: Jepp, klart noen (om ikke begge) må ut for å frigjøre både plass og lønn.

Ja, det var et lite forsvar for de som styrer overgangene (merk at de fortsatt er ansvarlige for at vi er i denne situasjonen). Det var nok vanskelig å kvitte seg med Bendtner i vinter og Søderlund er jeg redd vi brenner inn med om han selv ikke skulle akseptere et lønnskutt for å gå til et annet lag i ES.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4083
16.05.19 10:39
Thecokeman: Jeg tror ikke vi får gitt de bort en gang. Kan ikke tenke meg at noen klubber er interessert i å betale de like mye som vi gjør, selv om de kommer gratis. Vi må nok slite med begge ut kontraktene.

Har et lite håp om at noen er villige til å ta over Bendtner gratis. Da enten en klubb i Danmark eller f.eks. Kina(hvis han selv er interessert i å gå dit da).

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24901
16.05.19 10:40
TomBrady_12: Uten at det betyr noe som helst, for ingen av de er i nærheten av å forsvare en spissplass på Rosenborg hvis vi har noe som helst av ambisjoner. Det er bare å kvitte seg med begge to i sommer og hente inn et kvalifisert førstevalg på topp.

Den er jeg med på. Man kan dessverre ikke påregne å få rare summen for to tunge aldrende spisser som viser svært liten målteft, men lønnsutgiftene man sparer ved å kvitte seg med de to vil iallefall kunne forsvare en ny kvalitetsspiss i stallen.

Så får man se om det er for mye forlangt at Bjørnebye skal greie å rydde opp i dette. 

(Innlegget ble redigert 16.05.19 10:41)

RBK1984
RBK1984Innlegg: 516
16.05.19 11:25

Bendter som midtspiss (i dagens form og alder) med RBK-årgangen som inkluderte selnæs, midtsjø og svensson hadde scoret opp mot 30 mål i Eliteserien.


Selv den udugelige trestokken Søderlund klarte å score en bøtte mål og å overbevise St.etienne om at han ikke var OBOS-materiale...


For all del, jeg tar gjerne en enda bedre spiss, men problemet vårt er ikke spissplassen i øyeblikket. Problemet er at vi ikke spiller en fotball som får noen spisser til å se gode ut. Boli, Ohi, Aguero eller messi doesnt matter... hadde trolig ikke blitt toppscorer i ES i dagens RBK

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6651
16.05.19 13:59
RBK1984: For all del, jeg tar gjerne en enda bedre spiss, men problemet vårt er ikke spissplassen i øyeblikket. Problemet er at vi ikke spiller en fotball som får noen spisser til å se gode ut. Boli, Ohi, Aguero eller messi doesnt matter... hadde trolig ikke blitt toppscorer i ES i dagens RBK

Her tror jeg man er inne på noe, og jeg har søkt litt etter hvorfor ting er som de er, og kanskje ser litt annerledes ut før man går bak teppet.

Første og fremst: lønna til Bendtner får man holde uttafor, all den tid han er har minst til i sommer, og sannsynligvis til i desember uansett. Den kontrakten har klubben inngått.

Og så: Jeg tror ingen mener at Bendtner er en spiller som er langt over vårt lag akkurat nå, det man mener er at han er vår beste valg, og således burde startet fordi laget trenger de bete spillerne.

Når han rett og slett settes utenfor troppen, oppleves det som urettferdighet, og siden Bendtner har blitt en slags kjæledegge for folk, på godt og vondt, så skytes det både høyt og lavt rundt dette, alt etter hvilken side man er på.

Poenget jeg mener blir oversett i jakten på fakta for å trykke han ned er hvor avhengig han også, som de fleste andre, er av laget og hvordan det fungerer. Og at man har høyre forventinger.

Det snakkes om at han ikke har bevist noe siden 2017, hvor han ble toppscorer, og at han etter det sluttet å prestere.

Sannheten er vel som de fleste kan si seg enig i, at laget heller ikke presterte som året før, i fjorårssesongen.

Den største årsaken til seriegullet ifjor kom ved enkeltmannsprestasjoner, ikke samspill føles det som.

Niklas hadde 20 målpoeng i 2017, og bare en målgivende.

De første 3 kampene i serien startet han riktignok som spiss, men etter at laget sleit, ble han skyvd ut på ving mot Molde, og det fungerte veldig godt i 3-0 seieren. Slik fortsatte det.
Men det må jo være en grunn til endringen? Som vi vet sleit jo RBK før denne kampen, og var i fare for å bli hektet helt av Molde.

Hvorfor slet man sånn med å komme til målsjanser?

Etter å ha søkt litt i tråder på rbkweb, da særskilt i målpoengstrådene i 2017 og 2018, kommer jeg frem til følgende fra 2017 til 2018 sesongen:

Vi savnet Fredrik Midtsjø, og Milan Jevtovic noe voldsomt, og klarte ikke å erstatte det disse to ga oss.

Hva var det så disse to ga oss?
Jo Fredrik var ekstremt god på å komme i fart med ballen gjennom motstanderens midtbaneledd, og skape ubalanse mot motstanderens forsvar.
Både på overganger, men også mot etablert var han en slags nøkkel vi ikke har hatt siden. Det er pussig nok litt det samme som Selnæs hadde bortsett fra at denne løp med ball og ikke slo den gjennom, selv om resultatet nok var veldig likt.

Disse to sammen var nok en stor faktor i 2015 og 2016. Relativt vanskelig å forsvare seg mot, da du havner i ubalanse da den ene er i strålende posisjon for den andre.

Og ubalanse er nøkkelordet her, for de var akkurat det Jevtovic også gjorde mot backen sin. Både på overganger og mot etablert.

Det trådene på rbkweb også gjør er å ta med tredjesist pasninger, altså hvem som ga ballen til den som slo målgivende.

Her står midtsjø og jevtovic i 2017 for til sammen 15 tredjesistpasninger..
Jevtovic sine tall er i heletatt enorme med 16 mål, 7 assist, og 6 tredjesist.
Midtsjø hadde bare 4 mål, men 9 assist og 9 tredjesist.
Ta med Mike som hadde 4 mål 15 assist og 11 tredjesist..
Helland med 9 mål, 11 assist og 6 tredjesist.
Matti med 19mål, 6 assist og 6 tredjesist(!)

Disse tallene må jo noen erstatte/kopiere i 2018, og vi vet jo at Mike og Pål ikke lyktes like godt i fjor. Matti var skadet, og Midtsjø og Jevto var borte.

Man klarte ikke å erstatte de talla, og mange satt nok med følelsen av at vi ikke lyktes med å sette motstander i ubalanse som sesongen før, vi kom oss ikke frem til siste tredjedel fort nok.

Nå er trådene i 2017 og 2018 ulike, da den første har med treningskampene, så jeg får ikke sammenlignet tallene direkte.

Det jeg derimot ser er at Meling og Hedenstad til sammen står med 21 målgivende ifjor, mot 9 i 2017. Så deter tydeligvis mer innlegg mot etablert.

Bendtner har mistet mange mål, men har gått fra 10 til 15 poeng når det gjelder assist og tredjesist.

Det tyder vel kanskje på at han istedet for å være targetman, istedet måtte ut å være oppspillspunkt og hjelpe laget til siste tredjedel?

Jeg har så godt gjennom alle kampene i serien, for å se hvor han spilte,og 14 av de starter han som spiss, mens 10 av de starter han på ving for at Søder skal spille spiss.
Det er nok ikke en rolle som passer han veldig godt. Søder bidrar heller ikke på samme måten i det oppbyggende spillet, det er scoringer han bidrar med.

At backene står for såpass mye målgivende mot året før, forteller vel at vi gjerne spiller mer mot etablert og skaper mindre ubalanse.

Det er vanskelig å konkludere med noe annet enn at midtbanen vår ikke fungerer som før, og det gjør at vingene heller ikke fungerer som før. Dette gjør at vi baserer oss mer på innlegg.
Vi savner en Midtsjø, som gjør at vi kommer oss bak midtbanen til mostanderen både etablert og ved overganger. Mike ser også ut til å ha tatt ett steg tilbake, og kanskje også Pål.

Uansett så er det Bendtner som topper denne poengbørsen også i 2018, når det gjelder mål, assist og tredjesist med 23 totalt.
Kanskje overaskende for mange, men han ser ut til å ha gått dypere, blitt mer en tilrettelegger og den som skaper ubalansen.
Om han fikk beskjed om det, eller om han valgte det selv da han følte at ting ikke fungerte vet man ikke. At han var nesten like mye på ving som spiss har også litt å si.

Jeg får ikke konkludert helt da talla er litt forskjellige, men det jeg kan si er at Niklas var vår beste skapende spiller også i fjor, om enn på en litt annen måte, og at Søder-kjøpet ser ut til å ha skapt mer problemer enn det løste, da det førte toppscoreren på ving.

Vi mangler også en Midtsjø, eller Selnæs, som fra midtbanen gir motstanderen problemer gjennom ledd, samt at Mike har mistet en del. Det kan også sies om Pål, mens ingen har tatt over det Matti og Jevtovic sto for. Vi burde nok ha solgt Søder over Matti.

Bendtner søkte ned i banen for å hjelpe laget til sjanser i 2018, han er fremdeles den spissen som bidrar mest for laget, og å starte med Søder foran gjør laget enda mindre kapabel til å skape målsjanser i år..

Beklager det lange innlegget.

(Innlegget ble redigert 16.05.19 14:08)

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4603
16.05.19 14:18
lbeb: Jesper Mathisen uttalte seg om Bendtner igjen. Hvor mange ganger har han egentlig gjort det??

Alt for mange ganger. Tror han har svaret på alt. Han liker ikke RBK. 

rjohansen
rjohansenInnlegg: 56
16.05.19 14:24

Bendter topper vel statistikken om man ser på mål, assist og tredje-sist på ballen i fjor. Dessuten var han viktig på defensiv dødball. Kanskje vår viktigste bortsett fra midstopperne og keeper. I fjor spilte han jo relativt også ving.

 

Det største problemet, et av mange, er at han ikke engang er i troppen. Det er bare fullstendig latterlig. Han har mer fotball i venstre lilletå enn Søderlund har i hele kroppen, men Bendtner er altså ikke engang på benken. Det er egentlig uforståelig. Har også lest/hørt (ta det med en klype salt) at NB er den som presterer best på trening omtrent uke etter uke. Hva er da årsaken til at Horneland tydeligvis ikke vil bruke ham. Laget fungerer jo ikke uansett, er det ikke da bedre å bruke de faktisk beste spillerne?

Det må stikke noe mer bak. 

Edit: Så jeg var litt vel kjapt ute, AxelRudi var inne på det samme og med tall som fulgte opp hva jeg bare synset om. 

(Innlegget ble redigert 16.05.19 14:27)

barrikade
barrikadeInnlegg: 318
16.05.19 14:25
AxelRudi: Dette gjør at vi baserer oss mer på innlegg.

Om du ser på treningene til akademiet samt kampene til akademilagene inkl RBK2, så drilles det mye på akkurat dette. Dobling på kant med innlegg. Dette er vel en av signaturene til Eggen-fotballen også.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6651
16.05.19 18:55

Du skal være terrorist, og ønske Rosenborg vondt for å ville fortsette med ett så sjanseløst prosjekt som dette er.

Vi burde ligget under 0-2 mot haugesund, etter å ikke ha hatt skudd på mål på de første 45 på lerkendal 16 mai.

Vi har måttet slutte å telle målsjanser, nå leter man med lykt etter skudd.

Noe må gjøres, for dette er det verste jeg har sett.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23905
16.05.19 19:07

Møtes? 

lbeb
lbebInnlegg: 2057
16.05.19 19:15

Helland har vokst ut i ny blomst?:


 


https://www.vg.no/sport/fotball/i/A2A7xE/nye-helland-faerre-driblinger-mer-maalfarlig

lbeb
lbebInnlegg: 2057
16.05.19 19:15

Helland har vokst ut i ny blomst?:


 


https://www.vg.no/sport/fotball/i/A2A7xE/nye-helland-faerre-driblinger-mer-maalfarlig

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6651
16.05.19 19:23

Kjernen har snudd bannerne opp ned. Da er det game over. Ikke sunget på 10 min.

(Innlegget ble redigert 16.05.19 19:25)

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
16.05.19 19:38

Har vel knapt sett Kjernen vært så tydelige underveis mot den sportslige prestasjonen underveis i en kamp noensinne. Her blir det storbråk etter kampen.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23905
16.05.19 19:39

Det må jo skje noe i kveld, vi rykker faktisk ned om dette får fortsette. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4083
16.05.19 19:41

Utvikling er stikkordet Cokeman, utvikling.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6651
16.05.19 19:42

Koteng får fjerne Horneland ikveld. Ellers så blir han fjernet selv.

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4603
16.05.19 20:00

Mange gleder seg over dette. Særlig de i Molde! Hvem hadde trodd dette? Fra best til dårligst på fire måneder. Helt kanon. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6651
16.05.19 20:02

Idag var det verste jeg har sett noen gang. Spillerne bare ga opp i 2 omg.

Nå er jeg livredd for at de skal gi Horneland Mjøndalen kampen også, siden det ikke er noen virkedager i mellom.

Så vinner vi på noen døballer der, og så fortsetter skandalen.

(Innlegget ble redigert 16.05.19 20:03)

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 31408
16.05.19 20:03
AxelRudi: Koteng får fjerne Horneland ikveld. Ellers så blir han fjernet selv.

Lykke til, anbefaler gaffeltruck.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14057
16.05.19 20:10

Men hva er alternativet? Hente ny trener nå som plutselig skal få spilleren til å yte så ekstremt mye bedre? Da er det sabotasje de driver med, og da har virkelig RBK store problemer.


Ellers vil en ny trener bruke langt tid på å rette opp denne skuta nå, og da er sesongen uansett kjørt. Helt vanvittig at man faktisk må ta grep i sommer eller like etter for å prøve å unngå nedrykk. Det er fakta akkurat nå.

Sulfat
SulfatInnlegg: 14511
16.05.19 20:13
F.R.O.G: Men hva er alternativet? Hente ny trener nå som plutselig skal få spilleren til å yte så ekstremt mye bedre?

Ja? Disse spillerne har altså vunnet ligaen de fire siste årene. Det er ikke sånn at RBK har en svak stall.

Dewaz
DewazInnlegg: 25057
16.05.19 20:15
Sulfat: Det er ikke sånn at RBK har en svak stall.

Den er svak og dårlig sammensatt.

Anelka2
Anelka2Innlegg: 19553
16.05.19 20:15

Det minner om 2005-sesongen, men spillemessig og poengmessig er det enda verre...og det er bekymringsfullt. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6651
16.05.19 20:19
F.R.O.G: Men hva er alternativet? Hente ny trener nå som plutselig skal få spilleren til å yte så ekstremt mye bedre? Da er det sabotasje de driver med, og da har virkelig RBK store problemer.

De hr jo ikke trua, noen ganger er det for mye nagativitet forbundet med noe, at det er bare greit å legge det vekk å begynne helt på nytt.

Jeg tror faktisk at spillerne selv, om de skulle blitt enige om å spille p en måte, hadde fått til mer enn Horneland.

De tror ikke på han, og det vises.

Det er ikke vanskelig å snu dette, få inn en trener med godt humør, gi spillerne klare roller, så kommer det av seg selv.

Stoppere er stoppere, venstreback er venstreback.
Kjør Samuel/ Ceide på venstre som dribleving, helland/De lanlay på høyre som innleggsving. Bendtner på topp.

Det er ikke så fantastisk vanskelig, det er bare han trenern vår som driver å shuffler om på alt hele jævla tia.

Klikk for å gå tilbake til toppen