Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 18355
16.05.19 21:35
F.R.O.G: At de sparket et trenerteam som ledet laget til seriegull er jo i seg selv helt vanvittig, med begrunnelse i at de ville ta steget inn i CL? Det er da man forstår at de her helt riv ruskende sinnssyke.

Men minst like sinnsykt er vel at det forekommer meg at halve RBK supportergjengen her inne og ellers om ikke flere mente at sparkinga var helt rett.


Det er da mann ikke har evne til å stikke fingeren i jorda å se hvor en kommer fra.


På samme måte som Unitedgjengen snakker om å spille the united way sakkes det her om å spille på rosenborgmåten.


Dette må vel alle se er ett blindspor. Fotballen utvikler seg år for år og i akselrenende fart.


De som ikke har evner til å fornye seg å ligge i forkant av utviklinga men tviholder på gammel formula å knyter seg til masten med det er bound til å gå ned med mann og mus.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 7179
16.05.19 21:42

Vi får nok ikk en trener inn med en gang om han går da.
De brukte jo 8måneder sist.

Så det bllir nok en mellomløsning ut sesongen.

Da er jeg åpen for:

Nordlie og Bergdølmo.
Nordlie og Henriksen.
Henriksen og Bergdølmo.
Sollied og Henriksen.
Også noen varianter med Skammelsrud og Strand i bildet.

Coolen er jeg skeptisk til, lite entusiasme over den fyren.
Fagermo, Cifuentes, osv tar ikke på seg noe sånt.
Rekdal kan like gjerne gå åt skogen som lykkes.

Det er mulig jeg glemmer noen.

Andajs
AndajsInnlegg: 3404
16.05.19 21:44

Rbk tror de fremdeles er en storhet som skal ut i det store utland år etter år. I jakten på det perfekte har de påført seg selv et banesår, og nå er de per dags dato eliteseriens nest dårligste lag.

(Innlegget ble redigert 16.05.19 21:45)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 7179
16.05.19 21:51

"– Når gløden og entusiasmen forsvinner så kjapt ute på matta, er du ikke da redd for at du holder på å få et svar fra spillerne. Et svar om at de ønsker en annen trener?

– Jo, det er klart jeg gjør meg mine tanker. Det gjør jeg.

– Hvor truet føler du at din posisjon er?

– Det er klart min posisjon er utsatt. Det sier seg selv når vi har seks poeng på åtte kamper. Jeg føler fortsatt sterkt at vi kommer til å få til dette, men jeg skjønner at timeglasset renner, sier han."


Hvis styret begynner med fortsatt tillit nå, og tid til sommerferien eller ett eller annet....

(Innlegget ble redigert 16.05.19 21:51)

knurr84
knurr84Innlegg: 9901
16.05.19 21:51
Andajs: og nå er de per dags dato eliteseriens nest dårligste lag.

Det at det finnes et dårligere lag i Eliteserien enn Rosenborg per dags dato er nesten sjokkerende.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 32617
16.05.19 21:54
AxelRudi: Hvis styret begynner med fortsatt tillit nå, og tid til sommerferien eller ett eller annet....

Tre år!

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 7179
16.05.19 22:03
thewaterfall: eg tror det var smart av styret å sparke Kåre i fjor sommer, slik at vi supportere fikk se hvordan hele klubben har sovnet på vakt. I stedet for å være på tå hev for hvordan vi skulle fortsette å være suverene og utvikle oss videre så sovnet hele klubben. Styret hadde færre møter fordi det gikk bra, vi hadde spillere som tok seriegull men fortsatt ble værende som kontinuitetsbærere og en trener som lot intensiteten og standarden falle.

Jeg er enig i at det var bra å få dritten ut, men jeg tror ikke styret selv skjønte hvordan man stagnerte. Jeg er enda usikker på om de har skjønt det, jeg tror det er en skikkelig strutseholdning der inne, hvor kun de vet best. Ovenfra og ned.

Og jeg tror også den holdningen er store deler av problemet.


De fjernet treneren for å sikte mot Champions League, de skulle gjøre klubben og laget bedre.

Det de har gjort er å føre klubben på nedrykksplass.

Jeg kan ikke forstå at de skal overleve dette.

(Innlegget ble redigert 16.05.19 22:05)

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3765
16.05.19 22:10
FrannyLee: Men minst like sinnsykt er vel at det forekommer meg at halve RBK supportergjengen her inne og ellers om ikke flere mente at sparkinga var helt rett.

For min del handler det om at det var en ganske klar nedovergående trend over tid under Kåre. Vi gikk fra å spille artig og fremoverrettet fotball hvor vi det handlet om å gjøre mest mulig "rett" til å fokusere på det defensive og gjøre færrest mulig "feil".


I 2015 og egentlig 2016 så tok lyktes vi med å spile på litt risiko og tålte å få et mål i mot fordi vi visste at vi kom til å score flere mål enn motstanderen. I 2017 og 2018 var fokuset mest på å ta minst mulig risiko og det å slippe inn færre mål enn motstanderen.


Så selv om det er blitt gjort feil etter sparkingen av Kåre, så betyr ikke det at sparkingen i seg selv var feil. Jeg tror helt ærlig at vi ikke hadde tatt the double og kvalifisert oss inn til gruppespillet i e-cup i fjor høst med Kåre. Vi kunne kanskje klart 1 av de 3, men jeg tror ikke alle 3. Det var egentlig mye flaks som gjorde at vi gikk videre mot Valur også, hadde vi ikke vært heldig med noen dommeravgjørelser så hadde vi vært ute og da tror jeg mange færre hadde vært uenig i sparkingen av Kåre også.


Jeg forventer ikke CL. Jeg forventer ikke at vi skal spille prikk likt slik som vi gjorde under Eggen. Som du sier så forandrer fotballen seg hele tiden og det som var godt nok i går, holder ikke nødvendigvis i morgen. Men det må være lov å ønske at Rosenborg skal spille en type fotball hvor vi angriper med masse folk, skaper sjanser og scorer mye mål.


I 2015 scoret vi 73 mål og slapp inn 27. Målforskjell på +46.
I 2016 scoret vi 65 mål og slapp inn 25. Målforskjell på +40.
I 2017 scoret vi 57 mål og slapp inn 20. Målforskjell på +37.


Jeg foretrekker 2015, selv om vi slapp inn 0,3 mål mer per kamp. Rett og slett fordi vi scoret 0,5 mål mer per kamp. I Rosenborg mener jeg at 5-4 er å foretrekke foran 1-0. Selv 2-1 er å foretrekker foran 1-0. På samme måte som at jeg foretrekker 2-2 foran 0-0 osv.


I mine øyne er Rosenborgmåten noen veiledende prinsipper som er åpen for mange forskjellige tolkninger og måter å spille på. Fellestegnene er som sagt masse folk i angrep, skape mange sjanser og gjerne score mye mål. Og at ballen skal helst skal spilles langt bakken. 

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 55120
16.05.19 22:12
thewaterfall: Jeg foretrekker 2015, selv om vi slapp inn 0,3 mål mer per kamp. Rett og slett fordi vi scoret 0,5 mål mer per kamp. I Rosenborg mener jeg at 5-4 er å foretrekke foran 1-0. Selv 2-1 er å foretrekker foran 1-0. På samme måte som at jeg foretrekker 2-2 foran 0-0 osv.

prinsippielt helt enig

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 55120
16.05.19 22:13
AxelRudi: Hvis styret begynner med fortsatt tillit nå, og tid til sommerferien eller ett eller annet....

så jubler vi

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22667
16.05.19 22:22
KaffeOrginal: så jubler vi

Nei, nå skal karma fullføres. Nå har de floppet i Rosenborg, og et tap på hjemmebane mot gamleklubben skal være det som sørger for at de får sparken.


Dette vil jo være helt perfekt.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 7179
16.05.19 22:23

"– Hva tenker du om framtida til sjefen din?


– Det har jeg ingen kommentar til. Jeg syns vi var i en god utvikling før denne kampen hvis du ser tilbake på den siste halvannen uken, i alle fall etter Molde-kampen, sier Mike Jensen."

Nå til adressa også.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 7179
16.05.19 22:37

Steffen langer ut mot klubben.


"- Men bør resultatene få konsekvenser for noen?


- Ja, det bør de. Og det trenger ikke å gå på treneren, påpeker Iversen og lar det skinne igjennom at han sikter til folk enda høyere opp i systemet.


Han legger ikke skjul på at han både er fortvilet og frustrert.


- Selvfølgelig. Du er kjempeglad i klubben. Det er vanskelig å prate med dere i pressen. Du vil være ærlig, men ikke for hard. Jeg er mest skuffet over at Rosenborg ikke har en plan. Nå er de mest farlige på dødball. Litt som Lillestrøm på 90-tallet."

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4961
16.05.19 22:37
KingAnderson: Kjør på. Så lenge RBK betaler så har vi flusst av trenere i Haugesund som kan ta jobben :D

Alt er bedre en Horneland! 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 7179
16.05.19 22:42

"– Nå må Horneland ut, for Rosenborg trenger en endring.

Nå kommer trenerspørsmålet til å koke fremover. Horneland har fått for lang tid, slik jeg ser det. Det har vært så langt unna det nivået RBK skal være, men det virker ikke som styret ser det. RBK-styret ser ut til å tvilholde på Horneland, men nå må de gjøre noen grep for å hindre at dette blir en skikkelig fiasko-sesong, slo skikongen og RBK-supporter Petter Northug fast i FotballXtra.

– Du ser det på spilllerne også, de er skikkelig frustrerte. Akkurat nå fremstår RBK så langt fra slik Rosenborg skal være som et fotballag. Dette er langt under kravene som stilles til RBK, mente han."

(Innlegget ble redigert 16.05.19 22:43)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 7179
16.05.19 22:50

" LERKENDAL: Sammen med nesten 18 000 trøndere var Nils Arne Eggen på plass på det som skulle bli en festkveld på Lerkendal. Alt lå til rette for det. Godvær, ei perfekt gressmatte og et svært entusiastisk hjemmepublikum. I tillegg møtte Eirik Horneland sin gamle klubb FK Haugesund.

Med oppskriftsmessig hjemmeseier ville Rosenborg få litt ro i dagene frem mot søndagens Mjøndalen-kamp.

Slik gikk det ikke.

Før pause skapte Rosenborg minimalt. Haugesund tok ledelsen på overtid i første omgang. Tretten minutter ut i andreomgangen økte gjestene til 2-0. Det ble sluttresultatet.

Rosenborg ligger nest sist på tabellen, med seks poeng. Klubben som står for artig og angrepsvillig fotball, har laget fattige fire mål på åtte kamper.

Fortsetter det som dette, rykker Rosenborg ned til Obos-ligaen.

I tillegg til sviktende prestasjoner ser forholdet mellom treneren og klubbens aller største stjerne Nicklas Bendtner ut til å være iskaldt. Striden mellom de to ser ikke ut til å være løsbar. Da Kjernen begynte å rope taktfast på Bendtner mot slutten av kampen, signaliserer det hvor sterk misnøyen er rundt Rosenborg akkurat nå.

I tillegg til dette ser klubbledelsen ut til å slite med kommunikasjonen med spillerne. Kan det være en av årsakene til at vi i hele år har sett et Rosenborg-lag som mangler gnist, som i flere kamper ikke har vært tilstrekkelig påskrudd?

Spillergruppa som skal hjelpe Horneland med å redde jobben hans, er nemlig den samme som var imot sparkingen av Kåre Ingebrigtsen. Så sterk var misnøyen med avgjørelsen at de valgte å offentliggjøre den med en pressemelding.

Ligger dette fortsatt i bakhodet, om ikke annet enn i underbevisstheten, når Rosenborg-spillerne går ut på matta for å «blø for drakta»?

Per Joar Hansen sa en gang at det så ut som han så inn i øynene på noen kyr, da Rosenborg slet som tyngst i 2005-sesongen: «Store vasne og blanke. Det var ingenting inni der. Jeg skjønte at jeg ikke var i stand til å snu det.»

Hva er det egentlig Eirik Horneland ser når han studerer øynene til RBK-spillerne i garderoben nå? Tror de innerst inne på at dette prosjektet vil ende med gull og europeisk suksess? Det er der lista ligger. Tror de Horneland er riktig mann til å lede dem ut av krisen?

Oppvisningen på Lerkendal 16. mai gir grunn til å stille spørsmålene.

Og når vi er inne på dette med å dra lasset sammen, å blø for drakta og ofre alt både for medspillere og klubbledelsen: Hvordan var egentlig kommunikasjonen mellom ledelsen og spillerne rundt den etter hvert så mye omtalte evalueringsrapporten?

For å gå noen uker tilbake: 12. april ble det kjent at RBK hadde snudd i sin holdning til rapporten. Planen var opprinnelig å offentliggjøre den, men det gikk klubben tilbake på. Begrunnelsen var ifølge sosiologiprofessor Per Morten Schiefloe, som ble hyret inn for å gjennomføre evalueringen, at det ville forstyrre oppkjøringen til sesongen.

Til VG sa Schiefloe at han hadde forventet at klubben ville gå ut med noe informasjon.

I stedet for å gå ut med nyhetene som lå i rapporten, valgte altså Rosenborg hemmelighold. I stedet for å ta støyten der og da, ble mediene naturligvis nysgjerrige.

Så snudde RBK igjen. I starten av mai fikk RBKs medlemmer presentert deler av rapporten. Deretter havnet svarene i mediene. De så ikke bra ut. Blant det som kom frem var at over halvparten av RBK-spillerne mente de hadde medspillere som ikke gjorde sitt beste på trening og kamp i fjor.

Og etter at dette kom ut, sa Pål André Helland at han følte seg litt lurt.

– Det som er oppsiktsvekkende er at det kommer ut, fordi det var en konfidensiell evaluering. Det får stå på deres kappe, sa Helland til Adresseavisen.

– Noen har gjort den offentlig, men sånn som jeg forsto det skulle den være intern, sa kaptein Mike Jensen.

Hadde ikke ledelsen forankret offentliggjøringen med spillerne? Det virker i så fall merkelig.

Det tyder på sviktende kommunikasjon mellom ledelsen og spillerne. Kunne bedre kommunikasjon også ha hindret noe av støyen i forbindelse med trenerbyttet i fjor?

Hva betyr slike saker for moralen? Er spillerne interesserte i å ofre liv og lemmer for en ledelse de er uenige med?

Problemene på Lerkendal handler om så mye mer enn Eirik Horneland, men det er nå en gang slik at det er han det pekes på først. Fra omgivelsene, dem som følger klubben tettest, er tiden i ferd med å renne ut. Hvis det er slik at spillerne ikke lenger har troen, er prosjektet sjanseløst.

Vi er kommet dit at hver eneste serierunde fremover blir en kamp om å overleve. Mjøndalen-oppgjøret på søndag kan bli et være eller ikke være for Rosenborgs trener. Taper RBK den kampen, må noe skje for å dempe trykket.

Alternativene er flere. Ett av dem kan være å hente nye krefter inn i trenerteamet som kan hjelpe Horneland ut av krisen. Et annet er å gjøre andre endringer i organisasjonen.

Utover det rent sportslige vil krisen også påvirke klubbens økonomi og dermed handlingsrom i neste overgangsvindu. Hvor mange av de 18 000 kommer tilbake mot Mjøndalen? Mange av dem pep kraftig ved kampslutt.

Nils Arne Eggen satt i rullestolen da han kom ut av heisen på Lerkendal etter kampslutt. Ingen av journalistene stilte ham spørsmål denne gangen, men det jeg lurer aller mest på nå er hva Eggen egentlig tenker.

Er alt han en gang bygget opp i ferd med å bli rasert?"

Noen poenger fra løfaldli, men han er jo alt for snill med Horneland. Han har ikke det som skal til for at spillerne skal tro på han, at det finnes andre problemer freder ikke han.

(Innlegget ble redigert 16.05.19 22:51)

Andajs
AndajsInnlegg: 3404
16.05.19 22:52

Spillerne i rbk var jo helt fra seg når Kåre fikk sparken. Har de virkelig gitt Horneland en fair sjanse? Hvilken trener hadde de egentlig hatt troen på, om noen?

(Innlegget ble redigert 16.05.19 22:53)

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 11609
16.05.19 23:01
FrannyLee: Dette må vel alle se er ett blindspor. Fotballen utvikler seg år for år og i akselrenende fart.

Du har rett i at fotballen utvikler seg, men spillestilen og mange av prinsippene Rosenborg hadde i storhetstiden er ikke utdaterte i dag. 

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14347
16.05.19 23:02
Andajs: pillerne i rbk var jo helt fra seg når Kåre fikk sparken. Har de virkelig gitt Horneland en fair sjanse? Hvilken trener hadde de egentlig hatt troen på, om noen?

Her er du inne på noe! Det var en enorm tabbe av RBK styret å gjøre det de gjorde, på den tiden de gjorde det. Det raserte alt sammen.


Men om man nå sparker Horneland? Da kan det endre seg igjen. Men det tror jeg avhenger av at de inkompetente idiotene i RBK styret faktisk pakker sammen og forsvinner i samme operasjon.

Andajs
AndajsInnlegg: 3404
16.05.19 23:02
JOlsen: Alt er bedre en Horneland!

Hvilken trener er det egentlig folk tror skal komme inn og snu RBK-skuta? Hvilken trener skal kunne inspirere spillerne til å plutselig heve seg flere nivåer og tilfredsstille det bortskjemte publikum? Finnes det i det hele tatt en slik trener?

Sulfat
SulfatInnlegg: 15112
16.05.19 23:03
Dewaz: Den er svak og dårlig sammensatt.

Den er ikke svakere enn at de vant serien i fjor. En ubrukelige KI tok jo gull hvert år med mange av de samme spillerne.

Fjorårets gullvinnere er jo nesten identisk med årets lag. Er vel kun Jebali av en viss verdi som er forsvunnet. Åsen inn.


Med en god trener hadde dette laget tatt gullet i år også.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 32617
16.05.19 23:05
Sulfat: Med en god trener hadde dette laget tatt gullet i år også.

Mulig, men jeg synes Molde har den beste stallen i år.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 7179
16.05.19 23:06

Det ble tomt for unnskyldninger for lenge siden. Helt siden desember har det vært klart for de fleste at dette ikke ville fungere.

Man kan klage alt man vil på spillerne, men dette er seriemestere, cupmestere, og europa league-deltagere. Det er spillere som har slått Ajax og herjet i eliteserien. Men de er ikke gode uten en trener som setter de i system.

Det er trenerens ansvar å sørge for motiverte spillere og harmoni i troppen. Dette er ikke særegent for RBK, slik er det i alle klubber vi liker å sammenlikne oss med. Ansetter man en "small league"-trener blir man en "small league"-klubb.

For under et år siden var et harmoni i troppen, oppmøte må Lerkendal, god stemning i klubben, progresjon i Europa-kampene. Se hvor vi er nå.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14347
16.05.19 23:10
trøndergutten: Du har rett i at fotballen utvikler seg, men spillestilen og mange av prinsippene Rosenborg hadde i storhetstiden er ikke utdaterte i dag.

For pokker nei! Den er er så effektiv at jeg lurer på om trenere er helt idioter som ikke rendyrker den for alt den er verdt. RBK? Slik det var før med et godt forsvar, hurtige kontringer? Det går aldri av moten! Men noen skal alltid tenke "nytt" uten at det er noe bedre! Heller tvert om. Bodø Glimt hadde mye av samme filosofi, forsvarte seg godt og kontret så det lynte etter. Men de hadde ikke samme ressurser til å hente spillertyper som kunne understøtte denne fotballen over tid.RBK har det hele tiden, men nye trenere inn med et annet syn raserer dette her.


Man.utd og Arsenal i PL dyrket jo det samme på tidlig 2000 tallet, Wenger gjorde faktisk det, så skulle han spille en helt annen type fotball. Det lykkes bare ikke, men var for stolt til å gå tilbake til det som fungerte. Det ville også krevd en totalt struktur endring av spillerstallen.


Det er ikke bare å gå tilbake til et 4-4-2  eller 4-3 -3 system der man skal forsvare seg godt, og gå for hurtig kontringsfotball. Det har mye med spillertypene man tar inn i laget for å få dette til å fungere perfekt. En blanding av fysikk og teknikk som skal samhandle perfekt. Bare Eggen i Norge som forstod dette fult ut.

Maradona_123
Maradona_123Innlegg: 22793
16.05.19 23:13

Hvis vi fortsatt befinner oss i nedrykksstriden halvveis ut i sesongen, så kommer vel Tom Nordlie inn? Bare for å gjøre fadesen komplett liksom.

(Innlegget ble redigert 16.05.19 23:14)

Everenga
EverengaInnlegg: 5825
16.05.19 23:39
Tjaaah: Mulig, men jeg synes Molde har den beste stallen i år.

Stall nei, men Eikrem og Ohi er såpass bra at de holder klubben et hestehode foran. Resten er solid men langt fra spektakulær. 

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 24142
16.05.19 23:44

Utrolig at ingenting har skjedd i kveld. Jeg melder meg offisielt inn i styret ut-klubben, at de ikke gjør noe nå er håpløst. Det går an å strekke hendene i været og si at vi ansatte feil mann før vi står med beina plantet i Obos. 


Dette kommer aldri til å rette seg bare Horneland får tid, det skjønner hele verden, kanskje bortsett fra styret? 

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 11609
16.05.19 23:50
Thecokeman: Jeg melder meg offisielt inn i styret ut-klubben,

Jeg er med. 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 31458
16.05.19 23:52

Dette løser seg ikke unntatt hvis Horneland klarer å snu det, Koteng står på sitt må vi tro og det ender med at fansen kaster egg og andre ting mot huset hans. Da begynner han å fatte at en fotball-klubb ikke er et leketøy.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14347
16.05.19 23:52
Thecokeman: Utrolig at ingenting har skjedd i kveld. Jeg melder meg offisielt inn i styret ut-klubben, at de ikke gjør noe nå er håpløst. Det går an å strekke hendene i været og si at vi ansatte feil mann før vi står med beina plantet i Obos. 
Dette kommer aldri til å rette seg bare Horneland får tid, det skjønner hele verden, kanskje bortsett fra styret?

Styret har vært ute å kjøre så det holder siden sommeren 2018. Da de tok den elendige avgjørelsen. Sparke treneren nå vil ramme de mitt i...  Derfor vil dette dra ut, det vil koste mye å sparke en trener. Men de vil tvinge seg frem over tid om dette fortsetter. Men da vil styret også bli rammet tipper jeg. Derfor vil dette ta tid! RBK har rotet seg inn i en mørk bakgate de ikke kommer seg ut av uten at det koster flesk! Selv med en ny trener inn nå? Det er ikke garantert at det bare ordner seg. Så klubben må vurdere om de bare skal se sesongen som kjørt, og ta avgjørelsen når sesongen er slutt. Men om det truer eksistensen i ES? Da må det avgjøres før det er et tema. Tipper det blir i sommerpausen.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg