Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22180
17.05.19 21:15
PapaSmurf: Puga: Ikke noe poeng å være snurt på at folk klager på den ørkenen LSK spiller hjemmekampene sine på. Åråsen 2019 er en total katastrofe. Så enkelt er det. Folk driter da i at den var fin før. Samme som mange menn sa i morges. «Faen, den dressen passa da i fjor». Det hjelper fint lite nå.

100% enig i alt, og en herlig metafor.


Banen til Lillestrøm er en katastrofe nå, og det er rett og slett en skam at den er i den forfatningen.


Hvorfor skulle ikke spillere klage når de må spille på den?

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
17.05.19 21:25

"«Styret må ta grep om RBK ikke vinner søndag kveld»


KOMMENTAR: Da det var håp om bedring, ga Haugesund sin tidligere sjef et slag midt i fleisen. Mot Mjøndalen er han nødt til å vinne.
 

De er begge hardt presset, både hovedtrener Eirik Horneland og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye. I solsteiken i 17. mai-toget gikk de sammen oppover Nordre gate. Bak dem småpratet Nicklas Bendtner, stjernespissen som ikke får spille kamper, med kaptein Mike Jensen.

Kvelden før hadde Rosenborg opplevd sin tyngste dag så langt denne sesongen. Med tapet mot FK Haugesund forsvant det snevet av optimisme som ble skapt etter Sarpsborg- og Lillestrøm-kampene. RBK har kjørt seg ned i ei grøft det er vanskelig å komme ut av, kanskje umulig uten at det kommer nytt blod med friske tanker.

Horneland og hans menn har ett forsøk før klubbledelsen ikke lenger kan sitte stille og se på. Det kommer søndag kveld, hjemme mot Mjøndalen på Lerkendal. I utgangspunktet en overkommelig oppgave, men slik situasjonen er nå, er alt vanskelig for Rosenborg.

Med nytt tap i helga, er noe nødt til å skje. Først og fremst for å forsøke å skape ny energi i spillergruppa, men også for å skape ny tro hos omgivelsene og signalisere at ledelsen ikke er handlingslammet.

Hva de neste månedene vil bringe, er umulig å si, men her er noen mulige scenarioer:

1) RBK reiser seg mot Mjøndalen, tar tre poeng og starter klatringen. Horneland får etter hvert skikk på laget, RBK viser spillemessig utvikling, underholder publikum og entusiasmen vender tilbake. Det er dette RBK-ledelsen håper på.

2) RBK taper eller spiller uavgjort mot Mjøndalen søndag og Eirik Horneland velger å trekke seg. Det er ikke urealistisk. For Rosenborg-styret virker dette scenarioet som et mareritt, både fordi de har lagt så stor prestisje i prosjektet og fordi det neppe finnes en plan B. Skjer dette, er det fare for at krisen eskalerer og at flere må følge Horneland ut dørene på Brakka.

3) RBK leverer en ny skuffende prestasjon mot Mjøndalen, men Horneland ønsker å fortsette. Klubbledelsen tar grep for å styrke teamet rundt ham. I denne sammenheng er det et interessant spørsmål hvor trygt sportslig leder Stig Inge Bjørnebye sitter. Det kan være at hans stilling er vel så utsatt som Hornelands om krisen vedvarer.

Rosenborg har allerede posisjonert seg bort fra gullkampen i årets eliteserie. Det er 13 poeng opp til både Molde og Odd. Det som kanskje er aller mest bekymringsfullt er at klubben kun har laget fire mål.

Det sittende Rosenborg-styret har ikke hatt for vane å vente lenge med å ta grep når de har ment det har vært nødvendig. Sparkingen både av Hroar Stjernen og Kåre Ingebrigtsen kom overraskende på omverdenen.

Slik det siste året har vært, sitter det imidlertid svært langt inne å kvitte seg med Horneland. Skulle han selv velge å gå, er det naturlig å få på plass en midlertidig løsning hvor eksempelvis Trond Henriksen får hovedansvaret.

Enda mer interessant og potensielt dramatisk er de langvarige følgene om Rosenborg ikke kommer tilbake på vinnersporet. Hva skjer med publikumsfremmøtet, hvordan påvirker svikten interessen fra sponsorene, og makter RBK å gjøre noe som helst i Europa til høsten som gir klubben penger i kassa?

Fortsetter krisen, vil det tære hardt på pengebingen. Allerede er tilskuersvikten merkbar. Rosenborg har en handlingsregel om hele tiden å ha 30 millioner kroner på konto. Denne skal fungere som garanti mot overforbruk. Hva om klubben kommer dit? Bryter de da regelen eller senkes ambisjonene som følge av sparetiltak?

Bortsett fra Birger Meling, finnes det per i dag ikke mange aktuelle salgsobjekter som kan gi klubben sårt tiltrengte midler i neste overgangsvindu.

Kan det være at situasjonen Rosenborg befinner seg i gjør at klubben igjen vil vurdere hjelp fra investorer? Sist RBK var i økonomisk uføre ble det etablert en investorgruppe, bestående av såkalte «rike onkler», for å hjelpe RBK med spillerkjøp.

I utgangspunktet er det best å klare seg på egen hånd, men hva velger klubbledelsen hvis valget står mellom investorer og å senke ambisjonene slik at suksess i Europa ikke lenger er realistisk?

Alle disse spørsmålene blir aktualisert om nedtursrekka fortsetter mot Mjøndalen søndag kveld.

Sannsynligvis er det Hornelands aller siste forsøk på å snu skuta før endringer vil presse seg frem."

 

Løfaldli må jo gå på ett eller annet, 1 og 3 her er jo bortimot usaklig. Hvor er alternativet: Styret sparker Horneland om han ikke vinnner mot Mjøndalen?

Selv med seier mot Mjøndalen tangerer man den dårligte poengsummen i moderne historie etter 9 spilte kamper, det kan ikke være godt nok uansett foranledning.

Man har ført seriemestrene på direkte nedrykk, det av oppsigelse any day i hvilken som helst annen klubb.

Han burde vært borte idag.

(Innlegget ble redigert 17.05.19 21:26)

keizersoze
keizersozeInnlegg: 14590
17.05.19 21:34
AxelRudi: – Sånne type spørsmål kommer når en ikke vinner fotballkamper. Det som er viktig for oss nå, er å stå sammen. Da vil jeg i stor grad involvere hovedtreneren i det konseptet òg. Det skulle bare mangle, understreker han.

Er dette en pen omformulering av en ledelse som sier de har "full tillit" til treneren?

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17465
17.05.19 21:43
keizersoze: Er dette en pen omformulering av en ledelse som sier de har "full tillit" til treneren?

En ledelse som ansetter en trener har selvsagt full tillit til ham og gir ham minimum ett par år til å omstukurere ting i sitt bilde. Alt annet ville jo være haulaust håpløst.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
17.05.19 21:43
keizersoze: Er dette en pen omformulering av en ledelse som sier de har "full tillit" til treneren?

Vi er vel ikke helt sikre, da ingen av oss forstår Bjørnebyesk, men tror det.

Skal du ha fasit må du høre med Horneland, Semb eller Høgmo, som er de eneste som forstår dette urspråket.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
17.05.19 21:45
FrannyLee: En ledelse som ansetter en trener har selvsagt full tillit til ham og gir ham minimum ett par år til å omstukurere ting i sitt bilde. Alt annet ville jo være haulaust håpløst.

Så om Pep hadde ført City på nedrykk etter ni kamper når han tok over, ville du fortsatt støttet det? Skulle likt å sett det du.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23929
17.05.19 21:46

Godeste Løfaldli skisserer tre mulige scenarier og alle er like usannsynlige. Det første kommer ikke til å skje grunnet hans syn på fotball og at han aldri verden har garderoben nå. Det andre skjer ikke for selv om han driter seg ut gir han ikke fra seg flere millioner. Det tredje er selvfølgelig ikke en mulighet. Å hente en ekstra assistent til Horneland hjelper null og ingen hovedtrener godtar å bli degradert til assistent under en ny trener.


Jeg ser to mulige utfall. Det første er at vi slår Mjøndalen og halter videre noen kamper til. Det andre er at vi taper eller spiller uavgjort og Horneland får sparken. 

keizersoze
keizersozeInnlegg: 14590
17.05.19 21:48
FrannyLee: En ledelse som ansetter en trener har selvsagt full tillit til ham og gir ham minimum ett par år til å omstukurere ting i sitt bilde. Alt annet ville jo være haulaust håpløst.

Ja bare å kjøre på. Det er jo artig å se på fra sidelinjen. Det har det vært helt siden Kåre og Erik ble sparket.  Vil vel tro det kan bli noen korte tre år på Horneland om dette fortsetter.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23929
17.05.19 21:49

Det kan nok hende, AxelRudi, men om City hadde ansatt Tony Pulis med samme skisse hadde nok pipa hatt en annen lyd.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
17.05.19 21:50
Thecokeman: Det kan nok hende, AxelRudi, men om City hadde ansatt Tony Pulis med samme skisse hadde nok pipa hatt en annen lyd.

Godt poeng, bedre sammenligning.

keizersoze
keizersozeInnlegg: 14590
17.05.19 21:52
AxelRudi: Vi er vel ikke helt sikre, da ingen av oss forstår Bjørnebyesk, men tror det. Skal du ha fasit må du høre med Horneland, Semb eller Høgmo, som er de eneste som forstår dette urspråket.

Kanskje han er redd for å ikke få en greit betalt jobb igjen. Så lenge Horneland sitter, så sitter han?


Hehe. Semb.. er han så ille på det svadaspråket da? De andre skal du ha for. Semb gjør det vel bare dårlig. 


Håper for deres del at det betyr "full tillit", men det sitter nok litt inne enda.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17465
17.05.19 21:53
AxelRudi: Så om Pep hadde ført City på nedrykk etter ni kamper når han tok over, ville du fortsatt støttet det? Skulle likt å sett det du.

Ikke jeg som supporter nei men de som har jobben med å ansette folk til toppjobber  i klubben kan selvsagt ikke oppføre seg som de ikke har gjort hjemmelekda si på forhånd å ansatt den best kvalifiserte ut fra hva de ønsker å oppnå på sikt.


Da havner en i en spiral som er "livsfarlig" for ei seriøs bedrift som Rosenborg faktisk er sitt renome' Og da kan en virkelig være ute å kjøre.


Ledelsen kan ganske enkelt ikke se det fra supporternes ståsted.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
17.05.19 21:53
Thecokeman: Godeste Løfaldli skisserer tre mulige scenarier og alle er like usannsynlige.

Han virker jo helt uttafor, og ikke for første gang.

Det mest sannsynlige alternativet tar han altså ikke med, men å sette inn en hjelper(?) til en mann som er på nippet til å bli skutt på festningen har han tro på som en mulighet.. :)
Selskap når børsene lades er jo kjekt det.


Han burde heller fokusert på beslutningstagerne, og om deres frykt/prestisje for egen posisjon kan forsinke en avgjørelse som må taes NÅ.

(Innlegget ble redigert 17.05.19 22:01)

HarryH
HarryHInnlegg: 31401
17.05.19 22:04

Dette med at det må inn noen friske investormidler er det vel ikke noe særlig tvil om? 

keizersoze
keizersozeInnlegg: 14590
17.05.19 22:07

Hvem i trøndelag er det som er de rike onklene for Rosenborg om det trengs? 

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
17.05.19 22:12

Nei, si det. Hadde vært fint med en søkkrik eiendomskonge som kunne spyttet inn litt. Forslag på hvem det kunne vært...?


Det er selvsagt ikke aktuelt med investorer. Rosenborg har mer enn nok penger, det er ikke der problemet ligger. Harry prøver bare å fyre litt opp siden Molde har fått mye kritikk for investorer opp igjennom årene.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22180
17.05.19 22:12
HarryH: Dette med at det må inn noen friske investormidler er det vel ikke noe særlig tvil om?

Det kommer sikkert det. Er sikkert mange rikfolk i Trøndelag som er glade i Rosenborg. Prisverdig at de ønsker å klare seg på egenhånd, men trenger de litt hjelp så tipper jeg de vil få det.

keizersoze
keizersozeInnlegg: 14590
17.05.19 22:21
Rockets_AA: Nei, si det. Hadde vært fint med en søkkrik eiendomskonge som kunne spyttet inn litt. Forslag på hvem det kunne vært...?
Det er selvsagt ikke aktuelt med investorer. Rosenborg har mer enn nok penger, det er ikke der problemet ligger. Harry prøver bare å fyre litt opp siden Molde har fått mye kritikk for investorer opp igjennom årene.

Dere kan jo høre med Mohn. Han er nok dog opptatt med barneidrett, Haukeland sykehus, Brann og Tromsø.


Liker det at dere har skapt formuen deres selv. Uansett så varer ikke 60millioner lenge(forstår det er det dere har på bok nå) når dere skal halvere antall tilskuere, gjerne betale Bendtner 15 millioner for å sitte og lese Anders And under kamp, muligens sparke en trener som nok heller ikke blir billig. Siste skiftt kostet dere vel over 20 millioner..16 til KI og EH. Husker ikke i farten hva Haugesund fikk.


Skal dere kjøpe inn et lag som fungerer så må dere ha på plass en trener som vet hva han vil ha, og Horneland fikk beskjed at det ike var penger til det. Kassen blir ikke større for en evt neste trener.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
17.05.19 22:21
HarryH: Dette med at det må inn noen friske investormidler er det vel ikke noe særlig tvil om?

Man har vel rundt 60 mill på bok, så man burde jo klare seg litt til.

 

Uansett er det mulig å fjerne masse lønnsmidler for spillere vi allerede har erstattere til.

Østbø-> Faye Lund
Hedenstad-> Reitan/vilkårlig bedre høyreback.
Yanni-> Ceide
Konradsen-> Tørset Johnsen
Bendtner-> Botheim
Søder-> Ny spiss.
Hovland/ToReg.-> Serbecic
 

Så har man Skarsem og Heggem på lån i Ranheim som man får se hva det blir av, og kanskje Tagseth hjem i sommer. Man har ett spisstalent på 2 laget. Man har en Levi som sikkert han erstatte Helland om han drar, eller Samuel om han selges.
Du har også Ogbu og Denic som kan bli noe.

Er ikke så bekymret for fremtiden, ser egentlig frem til det generasjonskiftet. Det er nå vi skulle fått inn Hjulmand. Han hadde bygd ungt.

(Innlegget ble redigert 17.05.19 22:27)

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
17.05.19 22:27
keizersoze: Dere kan jo høre med Mohn. Han er nok dog opptatt med barneidrett, Haukeland sykehus, Brann og Tromsø.

Andre forslag? En trønder kanskje? Helst en som liker fotball, Rosenborg og trange t-skjorter.

keizersoze
keizersozeInnlegg: 14590
17.05.19 22:32
Rockets_AA: Andre forslag? En trønder kanskje? Helst en som liker fotball, Rosenborg og trange t-skjorter.

Mona Grudt? Ser gjerne henne igjen i en trang t-skjorte.

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
17.05.19 22:33

Bingo!


Svanholms nyansatte seremonimester stiller opp.

keizersoze
keizersozeInnlegg: 14590
17.05.19 22:36
Rockets_AA: Bingo!
Svanholms nyansatte seremonimester stiller opp.

Hjelper vel på oppmøtet. Men sli dere spiller, så er vel det viktigste å få fokuset vekk fra fotballen. Kan bli full stadion igjen :)

Nødutgang
NødutgangInnlegg: 18892
17.05.19 22:37

 Ole Robert Reitan og Steffen Iversen.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22180
17.05.19 22:39
Nødutgang: Ole Robert Reitan og Steffen Iversen.

Ivers har da ikke mye penger. Reitan er nok et naturlig navn å trekke opp da.

qbah
qbahInnlegg: 49458
17.05.19 22:46

Hva om en etterlengtet/større trener hadde kommet inn nå, typ Hjulmand eller andre. Hadde da folk kunne levd med Horneland degradert til assistent og fortsatt bli i klubben, som han egentlig ønsket, eller blir det bare feil nå? 

Nødutgang
NødutgangInnlegg: 18892
17.05.19 22:46

"Ivers har da ikke mye penger."


 Jeg trodde han hadde lagt seg opp en del etter tiden i England men cheeseburgere er kanskje dyrere enn jeg tror.

keizersoze
keizersozeInnlegg: 14590
17.05.19 22:46
KingAnderson: Ivers har da ikke mye penger. Reitan er nok et naturlig navn å trekke opp da.

Er det noe særlig sponsing derfra da? Var jo stort før.

qbah
qbahInnlegg: 49458
17.05.19 22:51

Ivers har vært blakk i en mannsalder nå. London-pengene var tømt før han returnerte til Norge. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
17.05.19 22:53
qbah: Hva om en etterlengtet/større trener hadde kommet inn nå, typ Hjulmand eller andre. Hadde da folk kunne levd med Horneland degradert til assistent og fortsatt bli i klubben, som han egentlig ønsket, eller blir det bare feil nå?

Tviler på at Hjulmand f eks vil ha med seg noe som har virket negativt inn på laget. I tillegg vil han jo være en trussel for autoriteten hans, da han har ledet laget.


Tror det er for mye negativitet forbundet med han også, og at må ha en nye start. Det vil det ikke føles som med han på feltet.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg