Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1748
20.05.19 12:22

Godt spørsmål, AxelRudi. Enda merkeligere blir det når man tar i betraktning at vi hadde råd til å takke nei til 40 mill for Trondsen i fjorsommer, samt slenge inn et bud på 40 mill på spanjolen i Liverpool. 

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3596
AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6664
20.05.19 12:38

At den ikke kan brukes i kamp i følge klubbens vedtekter.. :D

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23924
20.05.19 12:39

Sparkingen av Kåre var helt rett, problemet er det som ble gjort i etterkant. De satset alt på ett kort, fikk aldri svar av han, ble desperate og gikk for Horneland. Utvilsomt en elendig jobb som ble gjort og det bør de innse og rette opp i. For øvrig bør du rette skytset ditt mot alle involverte, ikke bare Koteng. 


Vi vet alle at styret ikke kommer til å bli kastet før neste årsmøte (om det skjer i det hele tatt), med mindre vi står med beina plantet i nedrykksstriden utpå høsten uten at de gjør noe. Så langt må det gå før det er realistisk. Det kan jo selvfølgelig skje om de setter seg selv foran klubben, men vi får da håpe at det ikke er tilfelle. 

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14675
20.05.19 12:44
Thecokeman: Utvilsomt en elendig jobb som ble gjort og det bør de innse og rette opp i.

Hva gjør de for å rette opp i dette?


Hvem skal RBK få inn på kort sikt som leverer, når man ikke klarte å få inn andre på 3-4 måneder. Vi andre får fylle opp med popcorn, for dette blir moro.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23924
20.05.19 12:52

De sparker Horneland og innser at klubben trenger en som står for det samme som klubben og ansetter feks Hjulmand, Cifuentes, Maalen ol.


Går de for en trener som ikke står for det samme som klubben en gang til er de ferdige ved neste årsmøte. Styret kan ikke sitte å se på at Horneland kjører klubben ned i Obos fordi de er redd for sin egen posisjon. I så fall er de en gjeng som ikke bryr seg om klubben overhodet og det vil være rart. Men det kan jo være.... 

trondhjem
trondhjemInnlegg: 10889
20.05.19 12:57
AxelRudi: Nå står vi der og skal kutte på sport, det ryktes at vi ikke har råd til å la en Bendtner spille flere kamper..
Hva i alle dager har skjedd i mellom?

Klubben er skakkjørt av et udugelig styre/sportslig ledelse. Det er hva som har skjedd.

Da Kåre og Erik tok over i 2014 var klubben langt nede økonomisk og sportslig og de ble ansatt for å bringe klubben tilbake til røttene, dvs. spillestilen til storhetstidens RBK. Til å begynne med fikk Kåre og Erik stor suksess. Laget spilte feiende flott angrepsfotball som fyllte tribunene, ga trofeer og europacupspill. Inntektene økte betydelig.

Etter et par års tid møtte Kåre og Erik sportslig motgang. Laget hadde mistet noen sentrale spillere og spillet sprudlet ikke som før. Det søkte klubben løse med å kjøpe spillere på høyere hylle og ditto større pris/lønnskostnader uten særlig hell. Stjerner som Bendtner, Adegbenro, Trondsen, DeLanley og andre har kun glimtvis vist hva de kan. RBK slet med å bryte den vonde trenden og "hanglet seg gjennom" til seriemersterskapet i 2017 som de vant med "bare" 7 poeng. "Alle" var skjønt enige om at det var ikke RBKs fortjeneste men de andre lagenes elendige motstand....

Forsommeren 2018 fortsatte den vonde trenden for RBK. De spilte fortsatt ikke slik man skal forvente av den troppen og laget lå "bare" på andreplass på tabellen. Da fikk styret nok. Her måtte det gjøres noe, og de sparket Kåre og Erik på en så ydmykende og brutal måte at RBK fikk en arbeidsrettssak på nakken som endte i et høyst sannsynlig svindyrt forlik.

Styret var sommeren 2018 enn så lenge så fornuftige at de ville videreføre den samme sportslige satsingen klubben haddde brukt fire år på å dyrke og som spillerstallen derfor var skreddersydd til. De ansatte akademitreneren som kan spillestilen som midlertidig trener til de fant noen andre som kunne ta over etter Kåre og Erik og viderefordele storhetstidens spillemåte til å gjøre RBK gode nok til å ikke bare kvalifisere seg men også spille på brukbart nivå i europacupen - hørte jeg noen si å gape over for mye her?

Denne "messias" av en trener som skulle bringe RBK utover norsk eliteserienivå viste seg vanskelig å finne. I stedet for å gjøre det fornuftige, la Coolen fortsette en sesong til, valgte klubben noe jeg aldri kommer til å forstå. De henvendte seg til trenere i elitesireklubber som ikke bare hadde samme "lave" nivå som Kåre og Erik, de valgte til og med en tippeligatrener som står for en helt annen fotballfilosofi og spillestil enn den som RBK hadde investert titalls millioner kroner i ved å ansette riktige spillertyper til den stilen (rett nok med begrenset suksess). Og for å legge kronen på verket gjennomførte RBKs styre Hornelands overgang på en måte som ydmyket Haugesund og medførte noen millioner til i skadeserstatning.

 

Ikke overraskende har omleggingen til Hornelands fotballstil ført til at RBK har slitt med å finne rytmen i spillet. Balansen i laget har i det siste halvåret vært oppsiktsvekkende dårlig. RBK har gått fra å være et sjanseskapende lag med det beste forsvaret i landet til å bli tannløse i angrep og uorganiserte i forsvar. I går var første kamp under Horneland laget skårte mer enn et mål, men de måtte selvsagt slippe inn to for å gjøre det spennende.....

 

Jeg tviler ikke på at med nok tid kommer RBK til å mestre den nye spillestilen. Kanskje vil det løfte klubben sportlig utover det "originalstilen" til RBK kan. Men slik de spiller nå kommer denne sesongen til å være et kappløp mot nedrykkspøkelset og klubben tjener langt mindre penger enn den har budsjettert med å skulle gjøre. Dette kan ende veldig galt om ikke Hornelands system snart setter seg og klubben snur pessimisme til optimisme. Hvem kunne drømt om dette for 1-2 år siden?

Hovedansvaret for denne negative utviklingen har klubbens styre. De har vanskjørt skuta RBK så mye at den har fått slagside.

(Innlegget ble redigert 20.05.19 13:01)

den12mann
den12mannInnlegg: 10442
20.05.19 13:02

Ikke ment som trolling. Det jeg lurer på er hvor RickiBK er hen om dagen. Noen som kjenner han personlig? Gikk bare lei vgd? 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6664
20.05.19 13:06
trondhjem: Hovedansvaret for denne negative utviklingen har klubbens styre. De har vanskjørt skuta RBK så mye at den har fått slagside.

Jeg er enig i dette.

Om Koteng skal få noe av æren han er tillagt her inne, og andre steder, for å sammen med Kåre være de som fikk økonomien på rett kjøl, publikum tilbake, og pokalene inn i skapter igjen, skal han alene ( sammen med de andre i styret) få æren av å ta oss tilbake mot scratch.


Millioner i arbeidsrettsak mot Kåre, millionforlik med Haugesund over en trener man ikke burde ha hentet, snart(?) millionpakke til Horneland og Emberland på vei ut igjen, publikumssvikt med tilhørende manglende budsjettoppnåelse i inntekter der.

Lista begynner å bli lang.
Så får vi se om manglende EL gruppespill-mulighet, og manglende Europaplass for neste år kommer på listen på grunn av prestisje også.

Disse har styret nsvaret for. Nedbyggingen av spillerstall både i kvalitet og vidresalgspotensiale har Bjørnebye æren for.


Hvem er dennes leder? Koteng eller Dyrhaug?

Styret har mye å svare for. Og det helt uten å ta stilling til riktigheten av å sparke Kåre.

qbah
qbahInnlegg: 49453
20.05.19 14:02
Thecokeman: Sparkingen av Kåre var helt rett, problemet er det som ble gjort i etterkant. De satset alt på ett kort, fikk aldri svar av han, ble desperate og gikk for Horneland. Utvilsomt en elendig jobb som ble gjort og det bør de innse og rette opp i

Dette er fasit, og kan ikke forstå at det fortsatt diskuteres rundt dette.

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
20.05.19 14:17
thewaterfall: Hva tenker vi om årets 3.drakt da?

Stilig synes jeg. Tove hadde vel en rant for noen år siden om at vi aldri kom til å spille i rosa som Molde gjorde, men når Adidas betaler så bestemmer de. Sånn er det vel bare. Jeg lever fint med den utgaven der som kommer til å brukt i maks 1-2 kamper.

qbah
qbahInnlegg: 49453
20.05.19 14:33

Kunne ikke brydd meg mindre om hvordan drakten ser ut. Det er spillerne som har på drakta og hvordan de ser ut på banen som interesserer meg.

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4607
20.05.19 15:47
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:45)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6664
20.05.19 15:53

Ryktes at Rosenborg skal inngå sponsorship med GoT, da begges siste sesonger har utviklet seg mildt sagt i ruiner.

RBK1984
RBK1984Innlegg: 517
20.05.19 16:16

Denne sesongen kunne vært skrevet av D&D ja...


Uventet, nitrist og på tross av kraftige og høylydte klager fra fansen endres ingenting.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22179
20.05.19 16:34
RBK1984: Uventet, nitrist og på tross av kraftige og høylydte klager fra fansen endres ingenting.

Er ikke hele sesongen spilt inn før den sendes da?


Har aldri sett et eneste sekund av serien, bare så det er nevnt. Hvis den siste sesongen er søppel så er jeg glad for det, og da kommer jeg heller ikke til å se serien på et senere tidspunkt.

Artaxerxes
ArtaxerxesInnlegg: 70134
20.05.19 17:09
Thecokeman: Sparkingen av Kåre var helt rett

Det var ikke rett å sparke ham på det tidspunktet og på den måten.

Jeg ønsker at Rosenborg skal være en klubb som har anstendighet til å behandle sine trenere og spillere på en skikkelig og ryddig måte, og jeg synes at en trener som har vunnet tre seriegull på rad skal ha opptjent nok goodwill til at han ikke får sparken på grunn av en dårlig seriestart. 

Dessuten trodde jeg aldri at det ville være så lett å finne en ny trener som kunne fikse de problemene Rosenborg hadde og har, med en aldrende spillestall der de største talentene har blitt solgt, mens de gamle sliterne fortsatt er i klubben, muligens ikke så sultne som de en gang var.

Jeg mistenker at Kåre kunne fått sving på sakene, men også at RBKs problemer stikker dypere enn bare en spillestilsendring, og at man burde ha tålmodighet til å godta en andreplass eller to før laget var tilbake på vinnersporet.

Jeg mener også å huske at det ble signalisert for Kåre i 2016, etter to gull i stor stil med morsom angrepsfotball, at man måtte lykkes bedre i Europa for at man skulle være fornøyd. Dermed la Ingebrigtsen om til en litt mindre offensiv spillestil, noe som førte til at vi slo ut et Ajax-lag som halvannet år senere slo ut Real Madrid og Juventus fra Champions League, men samtidig også til at vi ble mindre dominante i Eliteserien. Etter halvannet år med noe svakere resultater i serien, men likevel enda et seriegull og los på neste, fikk han så sparken.

Nå gikk jo Nils Arne Eggen inn og ut av dørene på Lerkendal mange ganger mellom 1970 og 2010 også, så jeg tror nok at Ingebrigtsen kan bli å se som trener for RBK igjen, men neppe under dagens styre.

 

(Innlegget ble redigert 20.05.19 17:10)

Artaxerxes
ArtaxerxesInnlegg: 70134
20.05.19 17:11
KingAnderson: Har aldri sett et eneste sekund av serien, bare så det er nevnt. Hvis den siste sesongen er søppel så er jeg glad for det, og da kommer jeg heller ikke til å se serien på et senere tidspunkt.

Vel, da går du glipp av veldig mye bra også. TV-serien var knall så lenge den fulgte bøkene, men har sklidd litt ut de siste sesongene.

kmskrs
kmskrsInnlegg: 8264
20.05.19 17:22
Thecokeman: Sparkingen av Kåre var helt rett

I mitt hode virker sparkingen helt idiotisk.


Er det noen av Dere som faktisk heller vil ha Horneland enn Kåre?


(burde hatt undersøkt mulighetene for erstatter før man sparket, og når man sitter med fasiten nå, så er det jo helt utrolig)

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4607
20.05.19 17:24

Og hvem skal få skikk på RBK slik som spillerstallen er nå? Der bare to spillere har et høyt nivå. Og det er Meling og Hansen. Resten er for gammel og holder ikke nivået. Se bare på Lundemo, han er direkte svak. De LanLay er også uhyre svak. 

GunnarBull
GunnarBullInnlegg: 2652
20.05.19 17:56
qbah: Dette er fasit, og kan ikke forstå at det fortsatt diskuteres rundt dette

Enig i at Kåre burde erstattes på grunn av manglende utvikling, men jeg kan ikke forstå at dere ikke ser at måten det ble utført på - og ikke minst timingen - har vært en medvirkende årsak til problemene dere har fått i ettertid.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6664
20.05.19 18:07

Ser Horneland snakker om at vi må samhandle bedre, og da lurer jeg på om han faktisk vet hva det betyr.
Dette pluss en slags merkelig signalautoritetsgreie slash markeringsbehov fra kamp til kamp.

Eksempler:

Ga Adegbenro en kamp fra start etter et friskt innhopp men byttet ham ut til pause (for å sende et signal) og så rett ut av laget og prioritert etter Helland når ving skulle byttes inn mot Mjøndalen. Snart er han vel ikke i troppen, før han starter igjen etter det.

Ga Erik Botheim 2 kamper fra start. Gjorde det ikke så bra og ble byttet ut til pause i den andre kampen og deretter satt ut av laget og inn med Søder igjen. Hva er vitsen med a gi han sjansen fra start dersom han ryker på hodet ut med en gang han har en dårlig kamp? Detter er ikke akkurat en logisk måte å spille noen i form eller bygge selvtillit på. Spesielt ettersom folk som Hedenstad, Søder og Hovland får spille kamp etter kamp uten antydning til positiv utvikling i spillet sitt.

Ga Ceide 1 kamp fra start etter et sterkt innhopp, byttet ut til pause etter en anonym omgang. Egentlig litt samme som med Botheim, hva er vitsen med å gi ham sjansen fra start hvis han ryker ut med en gang han ikke presterer?

De Lanley 1 kamp som back, gjorde det greit men deretter tilbake som ving igjen der vi har andre, mer spennende spillere som både trenger og fortjener (etter gode innhopp) kamptrening.

Tørset Johnsen, ett fattig innhopp selv om Åsen, Konradsen og Trondsen har vært skadet og Denic har vært anonym.

Så har du de faste. Meling på back, så sentral, oppe på ving, tilbake på back, igår sentral igjen på slutten. Helland på venstre, nå høyre igjen. Så benk.

Synes egentlig Horneland gir nesten ubegrenset til spillere han burde vært nådeløs mot og er nådeløs mot spillere han burde gi mer tillit til.

Samhandling kommer ikke om du endrer på lag og posisjon HVER kamp.

Nøkkelknipe
NøkkelknipeInnlegg: 2364
20.05.19 18:51
AxelRudi: Dette pluss en slags merkelig signalautoritetsgreie slash markeringsbehov fra kamp til kamp. Eksempler:

Fryktkultur?

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6664
20.05.19 20:34
Nøkkelknipe: Fryktkultur?

Si det du.

Samuel hinter om at han ikke blir her så lenge om dette fortsetter..

Løsningen til å få spilletid er selvsagt å "jobba på".

Ser ut som Horneland jobber hardt på bildet også.

jbnixx
jbnixxInnlegg: 459
20.05.19 20:51

Hurtig angrepsspill og gjerne en joker eller 2 i stallen er hva som har gjort Rosenborg til et festlig fotballag å se på. Ikke minst et lag som spiller for å vinne!

Når vi blir kvitt spillere som blant annet Samuel og innfører en stil som baserer seg på å slår langt, så formerer vi et lag som spiller for å unngå tap!

Jeg drar på alle hjemmekampene og skal innrømme at jeg ikke ser alle bortekampene, så jeg er kanskje ikke en "blodfan" men jeg er ærlig talt lei meg for hvordan vi ønsker å spille fotball nå.

(Innlegget ble redigert 20.05.19 20:51)

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24975
20.05.19 20:58
AxelRudi: Ga Adegbenro en kamp fra start etter et friskt innhopp men byttet ham ut til pause (for å sende et signal) og så rett ut av laget og prioritert etter Helland når ving skulle byttes inn mot Mjøndalen. Snart er han vel ikke i troppen, før han starter igjen etter det.

Han er nok tilbake igjen mot Brann. Og etter en godkjent førsteomgang så blir han byttet ut i pausen, Meling flyttes opp på vingen og Valsvik kommer inn som lyn-back.

Det eneste man kan håpe på er at Brann blir så forvirret av Hornelands krumspring at de mister fatningen.

(Innlegget ble redigert 20.05.19 20:58)

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24975
20.05.19 21:12

Heldigvis ser det ut som Strømsgodset kommer oss i forkjøpet:

https://www.dagbladet.no/sport/helland-stotter-riise-framstot/71095114

(Innlegget ble redigert 20.05.19 21:13)

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 15040
20.05.19 21:46

Kan muligens bli bra for rbk på sikt at de blir tvunget til å bruke unge trøndere pga dårlig økonomi.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23924
20.05.19 21:52

Samuel trenger tid etter skade, men Trondsen feks trengte ikke tid etter å knapt ha trent siden august i fjor. Rett inn på laget der. Ikke at jeg var uenig i det, men unnskyldningen til Horneland for at Samuel ikke spiller er tullete. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6664
20.05.19 22:28
Thecokeman: unnskyldningen

Botheim da? Knapt trent etter beinbrudd... Rett inn. Lundemo ute en stund, rett inn.

 

Bare vent nå som Konradsen nærmer seg frisk igjen..

Sjeldent god på å snu kappen etter vinden Horne.

 

Gud bedre nå han ryker, da skal jeg jaggu feire med ei flaske med jæger! Hoooisann.

(Innlegget ble redigert 20.05.19 22:31)

Klikk for å gå tilbake til toppen