Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6525
23.05.19 15:08
KongOlav2: Man kan jo lure på hva Bjørnebye og Koteng har gjort på de to siste årene. RBK er altså høsten 2016 i sin beste posisjon på kanskje 10 år, og de benytter de neste par årene på å blant annet signere et kjent uromoment til 10+mill i året, hente inn snart 31 år gamle Søderlund på free transfer, betale i dyre dommer for Even Hovland fra en Obos-klubb, sparke Ingebrigtsen og deretter ansette Horneland. Har det vært gjort en verre jobb i nyere norsk fotball?

Nei, det har ikke det. Dessverre.


Og det er derfor de må vekk hele gjengen.

Vi må restarte helt.

Zanick
ZanickInnlegg: 11465
23.05.19 15:10

Bjørnebye er bedre med papirer (evt smart nok til å rådføre seg med advokater), men ellers er han en minst like stor fiasko som Hoftun!

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
23.05.19 15:11
AxelRudi: Er ikke dette veldig feigt?
Alle er sure men ingen vil stå frem.
Her tror jeg ikke kulturen er reddet om så Bendtner drar imorra gitt.

Dette har jo presset seg frem over tid etter masse spekulasjoner om hvorfor Bendtner ikke har fått spille. Tviler på at dette er en case hvor folk i Rosenborg plutselig har åpnet seg opp til Adressa, dette har sivd ut over tid og Adressa har bygd saken med mange forskjellige kilder. Til slutt presenterte nok Adressa sine funn ovenfor disse sentrale kildene og fikk nok bekreftet til at det gikk i trykken.


Og du har helt rett, denne kulturen må bygges opp på nytt.

KitWalker_1516
KitWalker_1516Innlegg: 11461
23.05.19 15:11
BBQsaus: Så du har visst dette, men ikke Adegbenro? Virker jo en smule spesielt. Skjønnern ikke norsk? Eller har han problemer med å bli inkludert i spillergruppa? Eller forstår han ikke at Bendtner visstnok blir særbehandlet? Ble bare litt nyskjerrig nå

Det har sine årsaker uten at jeg vil gå inn i det, det kommer tidsnok frem i lyset etter hvert.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6525
23.05.19 15:13
Thecokeman: Kåre var jo ikke her da han ble dømt for vold og Coolen fikk jo aldri jobben. Det er spesielt hvis ikke Bjørnebye og ledelsen/styret har fått med seg dette før de plutselig i januar fant ut at de skulle selge han, som de så ga beskjed om til Horneland. En annen merkelig ting er hvorfor i all verden spillerne ønsket Kåre inn igjen hvis dette med Bendtner har vært så ille som det kommer frem her.

Godt poeng. Utrolig merkelig.

Er det ikke på tide at klubben tar bladet fra munnen?

De virker jo å ha gått i hi hele gjengen.

Milt sagt pinlig å se sånt må lekkes fra anonyme kilder.
Hva skjer egentlig på brakka?

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
23.05.19 15:13
KongOlav2: Man kan jo lure på hva Bjørnebye og Koteng har gjort på de to siste årene. RBK er altså høsten 2016 i sin beste posisjon på kanskje 10 år, og de benytter de neste par årene på å blant annet signere et kjent uromoment til 10+mill i året, hente inn snart 31 år gamle Søderlund på free transfer, betale i dyre dommer for Even Hovland fra en Obos-klubb, sparke Ingebrigtsen og deretter ansette Horneland. Har det vært gjort en verre jobb i nyere norsk fotball?

Sparkingen av Kåre kan jo sees i lys av det som kommer frem i denne saken hvor det fremstår som alvorlige mangler på ledelse av gruppa. Han var treneren som hentet Bendtner, som tillot at hans oppførsel forsuret gruppet og som ikke hadde kontroll på han. Det fikk konsekvenser. Bjørnebye burde gått i samme slengen, men det er antakeligvis ikke like enkelt der.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4046
23.05.19 15:14
BBQsaus: En ting som det er veldig lett å glemme her nå:
Bendtner har så og si ikke spilt noe som helst i år, og er derfor heller ikke en viktig faktor for hvorfor laget har spilt ekstremt rævva hele sesongen. Så uavhengig om man er for eller mot Bendtner som en del av dette laget, så har resten av spillergruppa/trenerteamet prestert elendig hittil. 
Og grunnen til at jeg sier dette nå er at jeg mistenker at lekkasjene for å være strategisk timet og for å gi Horneland/ledelse/styre mer tid, og få bort fokus fra problemene

Det kan godt være at det er strategiske uttalelser, men jeg tror ikke mange blir fans av Horneland av denne grunn. Det forklarer bare hvorfor Søderlund har spilt så mye og hvorfor Bendtner ikke har vært i troppen. Laget er fortsatt en vandrende katastrofe.


At Horneland har gjort det de foregående trenerne burde ha gjort før han i akkurat denne situasjonen, gjør han ikke til en god trener.

KitWalker_1516
KitWalker_1516Innlegg: 11461
23.05.19 15:16
AxelRudi: Hvorfor har ikke klubben gått ut med dette?
Nå kommer denne fire dager før Brannkampen Horneland må vinne for å ikke få sparken.
"Godt plasserte kilder", jeg synes det ser relativt skittent ut med en sånn lekasje hvor ingen må stå ansvarlig.
Er ikke dette veldig feigt?
Alle er sure men ingen vil stå frem.
Her tror jeg ikke kulturen er reddet om så Bendtner drar imorra gitt.

Alt har sine grunner. Det ryddes opp i dette nå men det må brukes de riktige verktøyene som man har lov til å bruke og det vil ta tid.


Det vil bli konsenkvenser, det skal du være sikker på men alt alt skjer ikke idag.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41434
23.05.19 15:16
Rockets_AA: Sparkingen av Kåre kan jo sees i lys av det som kommer frem i denne saken hvor det fremstår som alvorlige mangler på ledelse av gruppa. Han var treneren som hentet Bendtner, som tillot at hans oppførsel forsuret gruppet og som ikke hadde kontroll på han. Det fikk konsekvenser. Bjørnebye burde gått i samme slengen, men det er antakeligvis ikke like enkelt der.

Nja, kanskje. Men jeg synes at når man sparker en trener, så bør det enten være fordi det går så dårlig at man ikke har noe annet valg enn å ta grep, eller så har man en klar plan for hvordan skaffe en bedre erstatter. I RBKs tilfelle synes jeg ikke noen av delene gjelder. Blir litt som når Liverpool sparket Benitez for å erstatte ham med Hodgson. Det var en JÆVLIG dårlig ide.

Så kan man også lure på hvem som var hjernen bak å hente Bendtner? Tviler på at det var Ingebrigtsen.

(Innlegget ble redigert 23.05.19 15:16)

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
23.05.19 15:18
KongOlav2: Nja, kanskje. Men jeg synes at når man sparker en trener, så bør det enten være fordi det går så dårlig at man ikke har noe annet valg enn å ta grep, eller så har man en klar plan for hvordan skaffe en bedre erstatter. I RBKs tilfelle synes jeg ikke noen av delene gjelder. Blir litt som når Liverpool sparket Benitez for å erstatte ham med Hodgson. Det var en JÆVLIG dårlig ide. Så kan man også lure på hvem som var hjernen bak å hente Bendtner? Tviler på at det var Ingebrigtsen.

Jeg tror vi alle er enige i at jobben som har blitt gjort etter sparkingen av Kåre har stått til stryk. Spektakulært stryk.


Hjernen bak Bendtner var Kåre og Bjørnebye i tospann. Etter tips fra Mike Jensen.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4046
23.05.19 15:19
Rockets_AA: Sparkingen av Kåre kan jo sees i lys av det som kommer frem i denne saken hvor det fremstår som alvorlige mangler på ledelse av gruppa. Han var treneren som hentet Bendtner, som tillot at hans oppførsel forsuret gruppet og som ikke hadde kontroll på han.

Kåre virker på en eller annen måte å ha holdt gruppa fornøyd selv om de var misforsnøyde med særbehandlingen av Bendtner. Dette er ikke et forsvar av Kåres håndtering av saken, men spillerne sto ekstremt sterkt bak han da han fikk sparken.


Det kan jo være at ting ikke hadde blåst opp skikkelig enda. At det var misnøye, men at denne ikke hadde fått skikkelig utspring. Veldig langt unna dagens nivå hvertfall.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6525
23.05.19 15:21
KongOlav2: Så kan man også lure på hvem som var hjernen bak å hente Bendtner? Tviler på at det var Ingebrigtsen.

Såvit jeg husker så var det Mike som nevnte Bendtner til kåre og stig, som sjekket det opp uten noe særlig trua. Så ble det slik.

Så den får de dele.

Stig Inge må dra sammen med Horneland på mandag, IMO.

Og den "sportslig leder" stillingen må orrganiseres om, til sportsdirektør etc.

Det Stig gjør er mest sannsynlig å sitte å fraskrive seg ansvaret, med pekefingeren på at han står under trenerne i organisering på sport. Sånn kan det ikke være. Det er på kanten til en veldig dårlig vits.

(Innlegget ble redigert 23.05.19 15:25)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4046
23.05.19 15:21
KongOlav2: Så kan man også lure på hvem som var hjernen bak å hente Bendtner? Tviler på at det var Ingebrigtsen.

Kåre var hvertfall MEGET fornøyd med at Bendtner ble hentet. Bendtner var Kåres kjeledegge hele veien.


Det må sies at det var helt klart at dette var tenkt som et 1-års prosjekt. Enten ville han mislykkes å være ferdig som spiller, eller han ville få fart på karrieren og ta steget videre(noe som holdt på å skje).


Dessverre for oss og klubben ble det noe midt i mellom.

Everenga
EverengaInnlegg: 5211
23.05.19 15:24
KongOlav2: I ren frustrasjon gikk spiller etter spiller på dette laget av banen i protest, og til slutt endte det i at kun keeperen sto igjen ute på feltet – mot et motstanderlag alene.

Ble det flere mål?

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24487
23.05.19 15:25
TomBrady_12: Kåre virker på en eller annen måte å ha holdt gruppa fornøyd selv om de var misforsnøyde med særbehandlingen av Bendtner. Dette er ikke et forsvar av Kåres håndtering av saken, men spillerne sto ekstremt sterkt bak han da han fikk sparken.

Det var litt vanskelig å si om alle mente det samme i denne saken. Men at Helland og noen profilerte spillere gikk veldig hardt ut er det liten tvil om, og jeg har mine tvil om det var rom for et alternativt standpunkt. Hvorfor Helland var så gira på Kåre skjønner vi jo en del av i ettertid. Bortsett fra Bendtner var det vel han som var den mest priviligerte spilleren i stallen. Fikk nesten inntrykk av at Kåre var en slags kompis med Helland.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4046
23.05.19 15:26
Folkflesk: Det var litt vanskelig å si om alle mente det samme i denne saken. Men at Helland og noen profilerte spillere gikk veldig hardt ut er det liten tvil om, og jeg har mine tvil om det var rom for et alternativt standpunkt. Hvorfor Helland var så gira på Kåre skjønner vi jo en del av i ettertid. Bortsett fra Bendtner var det vel han som var den mest priviligerte spilleren i stallen. Fikk nesten inntrykk av at Kåre var en slags kompis med Helland.

Det ble hvertfall presentert som "en samlet spillergruppe". Godt mulig ikke alle var enige, men de kan ikke gå ut med det om det ikke er en stort flertall.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6525
23.05.19 15:32

"TV 2 har gjentatte ganger denne uken forsøkt å komme i kontakt med Stig Inge Bjørnebye"


"Verken Rosenborgs sportssjef Stig Inge Bjørnebye, eller klubbens tidligere trenere Kåre Ingebrigtsen og Rini Coolen, har kommentarer til saken."

 

På hytten kanskje?

(Innlegget ble redigert 23.05.19 15:32)

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8898
23.05.19 15:35
TomBrady_12: "Adresseavisen får også opplyst at det fra spillerhold også har blitt stilt spørsmål rundt Stig Inge Bjørnebyes rolle, all den tid han har sittet som sportslig leder under begge trenerne."

Digg, få det bort. 

KitWalker_1516
KitWalker_1516Innlegg: 11461
23.05.19 15:36

Kan være et godt sted å være nå ja:-)


Om det har blåst i toppene i RBK fra før så blir den ikke mindre nå.

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1682
23.05.19 15:39

Patetisk av ledelsen å bruke tapet mot Molde mot Bendtner. Horneland og ledelsen er syndebukkene, men sikkert beleilig for dem å få publikum til å vende seg mot dansken igjen.

 

Brannen har blusset opp under Horneland, SIB og disiplene deres de siste dagene, så nå så de vel at tiden var inne for skifte fokuset over på Bendtner igjen. Ganske smart, for de nyttige idiotene av noen Rosenborgsupporterne som av uvisse grunner hater dansken sluker agn, snøre, snelle og stang. 

(Innlegget ble redigert 23.05.19 15:40)

KitWalker_1516
KitWalker_1516Innlegg: 11461
23.05.19 15:42
FranciscoM: Ganske smart, for de nyttige idiotene av noen Rosenborgsupporterne som av uvisse grunner hater dansken sluker agn, snøre og stang.

Du vet svært lite om hva som skjer her. Tror du skal gå faaen så stille i døren før du kaller noen idioter ...


 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6525
23.05.19 15:43
KitWalker_1516: Om det har blåst i toppene i RBK fra før så blir den ikke mindre nå.

Det kommer nok mer og mer om denne saken tipper jeg, vi har nok ikke sett alt.

For min del er det uansett viktig at man klarer å tenke på både kort å langsiktig.

 

At klubben er i krise er det ingen tvil om.

Kong Olav2 sitt innlegg traff midt i blinken. Hva mar man egrntlig gjort siden 31 des 2016?

Vi vet det har blitt kuttet styremøter, og kravene har senket seg over hele linja.
Det går ikke av seg selv. Noen må holde det oppe. Eggen har vi ikke, så nå har vi kræsjlandet igjen.
På tide å begynne oppryddninga.

Kortsiktig må vi ha ny trener, da nåværende har mislyktes, og ny sportslig leder som bør ha ansvaret for treneren.
Langsiktig må styret bytte ut.
Trond Alstad kan vi sende til slottet som medierådgiver.

For her hjelper det ikke å kvitte seg med Sirkus Bendtner, Sirkus Rosenborg står uansett igjen.

(Innlegget ble redigert 23.05.19 15:45)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41434
23.05.19 15:55
AxelRudi: Såvit jeg husker så var det Mike som nevnte Bendtner til kåre og stig, som sjekket det opp uten noe særlig trua. Så ble det slik. Så den får de dele. Stig Inge må dra sammen med Horneland på mandag, IMO. Og den "sportslig leder" stillingen må orrganiseres om, til sportsdirektør etc. Det Stig gjør er mest sannsynlig å sitte å fraskrive seg ansvaret, med pekefingeren på at han står under trenerne i organisering på sport. Sånn kan det ikke være. Det er på kanten til en veldig dårlig vits.

Ok. Så Kåre var ikke "uskyldig" altså.

Uansett er det egentlig latterlig hvor dårlig jobb det er blitt gjort de siste årene. En ting er at spillere som faktisk har prestert i RBK får gode kontrakter slik som Jensen og Helland. Verre med Bendtner, Søderlund, Hovland og at RBK fortsatt ikke har noe høyreback som gir bedre valuta for pengene enn Hedenstad.

De siste 3 årene er det vel egentlig kun Melling og Hansen som er blitt bedre som spillere mens de har vært i klubben. Akkurat det synes jeg er et godt mål på hvordan det går i en klubb. Dersom mer eller mindre alle spillere står stille i utviklingen og mange ser ut til å være kraftig overbetalte, er det noe som er feil.

(Innlegget ble redigert 23.05.19 15:56)

Zanick
ZanickInnlegg: 11465
23.05.19 15:58
KongOlav2: Nja, kanskje. Men jeg synes at når man sparker en trener, så bør det enten være fordi det går så dårlig at man ikke har noe annet valg enn å ta grep, eller så har man en klar plan for hvordan skaffe en bedre erstatter.

Selv sportslig gikk det rimelig ræva i slutten av Kåres tid. Brann var i ferd og rase i fra, og man trengte dommerhjelp for å slå ut et islandsk lag med 3 millioner i budsjett.

En feil treneransettelse gjør det ikke nødvendigvis feil å sparke forgjengeren.

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4378
23.05.19 15:59

Det å slå Tiller er ingen stor prestasjon. Greide ikke å score i 1. omgang, noe som er helt utrolig. De burde vunnet minst 10-0. Og som folk sier, de fleste holder ikke mål. Se hvor dårlig Hovland og Hedenstad er. Nå når de er så elendig vil heller ikke noen spillere til RBK. Så de må slite med den stallen de har. 

Zanick
ZanickInnlegg: 11465
23.05.19 16:00
Everenga: Ble det flere mål?

Får håpe det var snakk om Andre Hansen, han spilte jo alene i hele 2017 og 2018 også.

I 2019 kan selv ikke Andre Hansen bære laget til gull, så ille står det til.

(Innlegget ble redigert 23.05.19 16:00)

Zanick
ZanickInnlegg: 11465
23.05.19 16:04

Hvor stor av spillernes lønn er bonusordning de siste årene?

Vi vet at 20 millioner av EL-pengene går rett til spillerne. Hvor mye får de av å vinne seriegull og cupgull?

Vi snakker fort langt over millionen til hver spiller i en ''trippelsesong''.

(Innlegget ble redigert 23.05.19 16:04)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6525
23.05.19 16:07
KongOlav2: Ok. Så Kåre var ikke "uskyldig" altså. Uansett er det egentlig latterlig hvor dårlig jobb det er blitt gjort de siste årene. En ting er at spillere som faktisk har prestert i RBK får gode kontrakter slik som Jensen og Helland. Verre med Bendtner, Søderlund, Hovland og at RBK fortsatt ikke har noe høyreback som gir bedre valuta for pengene enn Hedenstad.

Nei, han er jo ikke det. Men det er klart det finnes nyanser ang NB.
Ved ett salg etter 1 sesong for 40mill, ville det vært en gigasuksess.
Det samme ved ett salg etter VM, og der er det en lårstrekk mot Brann som endrer alt.

Så akkurat NB var jo ett engangsprosjekt som kunne gå begge veier, og man sa vel at om han er her om 3 år har man mislykkes.

Du har rett i resten, og det er Stig Inges skyld. Lite spennende ungt med vidresalgspot, inn med rutinerte voksne på vei hjem etter utenlandsopphold.
Jeg har spøkt med at han har en sånn liste med nordmenn i utlandet, hvor han sitter å venter på at folk skal bli tilgjengelige.

Eller kanskje han bruker "nordmenn i utlandet" tråden på vgd her, det hadde ikke oversket meg slik han holder på.

Søder, Hedenstad, Hovland, Valsvik, og Konradsen synes jeg er helt krise.

Det verste er deres egnskaper opp mot det de skull erstatte.

Konradsen for Midtsjø, virkelig? De hentet han til og med på forhånd.. Kjappe bein, dribleegenskaper og sette motstander i ubalanse.

Man hadde så mye å spille på i 2015.
-Selnæs sine pasninger gjennom ledd. Ubalanse i motstander tvert.
-Jonas kobling med Helland og Mike på kantoverlap. Ubalanse,
-Midtsjø på løp gjennom ledd med ball. Ubalanse.

Hedenstad er ikke i nærheten, Trondsen er stort sett skadet, og Konradsen klarer jo ikke å løpe med ball.

Ingen ubalanse i heletatt.

(Innlegget ble redigert 23.05.19 16:17)

Zanick
ZanickInnlegg: 11465
23.05.19 16:14
AxelRudi: -Selnæs sine pasninger gjennom ledd. Ubalanse i motstander tvert.

2015: Norges beste ballfordeler som anker. Styrte spillet som ingen andre.
2016 og senere: Bulldoseren Konradsen som anker. Duellspiller. Så langt fra spillertypen Selnæs som du kommer.

Det er fryktelig tydelig at Kåre gikk fra å fokusere på typisk RBK 4-3-3 fotball i 2015, til i senere år utelukkende gå for defensiv trygghet for å ha større(?) mulighet i Europa.

Sparken var det eneste rette.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 8896
23.05.19 16:17

Litt av et ryddeprosjekt som er satt igang på Lerkendal. Stålmannen Horneland er ryddegutt og så tenker jeg det kommer inn en ordentlig trener til å ta utviklingen videre når dette er gjort. Derfor han har tillit selv med tidenes dårligste resultater. 

Klikk for å gå tilbake til toppen